Jästien keskuudessa > Viihdettä niin että heikompia hirvittää

Top joululeffat

(1/2) > >>

Leffajuho:
Mitkä ovat mielestänne parhaita jouluaiheisia elokuvia?

Minä suosittelen: Joulu Manhattanilla (1994) ja Muppettien joulu (1992).
Myös Ihmeellinen on elämä (1946) kannattaa tsekata, mutta se tuskin kiinnostaa monia ikänsä takia.

Joulu Manhattanilla ei ole liian siirappinen ja lapsellinen. Siitä nauttii myös vanhemmat katsojat. Ideana on, että eräs vanhainkodin asukas väittää olevansa ihan aito joulupukki (Richard Attenboroughin viimeisiä rooleja). Tarinan keskiössä on myös yksinhuoltajaäiti, joka on opettanut tyttärensä olemaan uskomatta pukkiin. Netflixin käyttäjille vinkkinä, että leffa on siellä katsottavissa!

Muppettien joulussa kerrotaan se vanha tuttu Charles Dickensin klassikkotarina näiden hauskojen käsinukkien maustamana. Hauskinta on ehkä yllättyä, miten tutut kohtaukset on toteutettu muppettien avulla. Eli jos ei tunne tarinaa, kannattaa varmaan katsoa joku alkuperäisen tarinan filmatisoinneista, niin elokuvasta nauttii enemmän. Vähän kuin Scary Movie naurattaa enemmän, jos on nähnyt ne kauhuleffat joita se parodioi. Muistan muuten, että Kotia kohti -elokuvan alussa tuli Muppettien joulun traileri ja pelkäsin sitä silloin..

Leffa Ihmeellinen on elämä taitaa olla se kaikkein ensimmäisin 'mitä jos en olisi koskaan syntynyt' -tarina, jonka variaatio on nähty lukemattomissa elokuvissa, TV-sarjojen jaksoissa, sarjakuvissa ynnä muissa. Se on jo hyvän aikaa ollut jenkeille sama kuin meille Samu Sirkan joulutervehdys tai Lumiukko. Täydellinen se ei ole; alku on aivan liian pitkäveteinen. Mutta paras osuus tulee loppua kohden kun asiansa pilannut Jimmy Stewart saa enkeliltä näyn, minkälainen kaupunki olisi ilman häntä, ja mitä sen jälkeen tapahtuu... Se esitetään taatusti myös meillä joulun aikaan. ;)

Zenzibar:
Ainoa leffa jonka katson joka joulu ja joka mielestäni on "the joululeffa" on Die Hard :D

Mutta jos on pakko mainita jotain oikeasti jouluteemaisia elokuvia, niin Joulupukki ja noitarumpu iskee aina. Toinen josta tykkään, on Love Actually (Rakkautta vain), tosi lämminhenkinen ja hauska, vaikken yleensä pidäkään romanttisista leffoista.

Lupin:
Meilläkin ainoa pakollinen joululeffa on Die Hard. Muuten perinteiset joululeffat ovat usein liian siirappisia makuuni. Ihmeellinen on elämä on tietysti tullut katsottua useasti, mutta enää ei jaksa, liikaa on liikaa.

Leffojen sijasta olemme usein etsineet eri tv-sarjojen joulujaksoja ja katsoneet niitä. Esim. Doctor Who:ssa on jouluspesiaaleja, ja usein tulee katsottua myös Supernaturalin joulujakso, joka ammentaa inspiraatiota Neil Gaimanin Unohdetut jumalat -teoksesta.

Tänä vuonna voi olla että pääsen taas tutustumaan lasten jouluelokuviin, kun jälkikasvu alkaa olla sen ikäistä, että tv kiinnostaa jo jonkin verran. Zenzin mainitsema Joulupukki ja noitarumpu voisi olla kiva, jos ei ole liian pelottava.

samettiina:
Itse en ole oikein koskaan ollut mikään suuri elokuva-ihminen - en edes muista, minkä elokuvan olisin viimeksi nähnyt (ainakaan alusta loppuun asti). Ehkäpä tästäkin syystä jouluaiheisten elokuvien tuntemukseni on melko huteraa :D

Joka tapauksessa. Joulupukki ja noitarumpu on tullut katsottua televisiosta monen monta kertaa, ja siitä olen tykännyt. Jotenkin se vain on sympaattinen ja ajoittain hauskakin leffa. Ja vaikka se on lastenelokuva, välillä tekee hyvää heittää aivot narikkaan ja löytää sisäinen lapsi itsestään :) Kyseinen leffa taitaa muuten olla pitkälti niitä harvoja jouluaiheisia elokuvia, joita edes tiedän, hups :D

Ei kun, pienenä tykkäsin myös Petteri Punakuonosta kertovasta piirretystä elokuvasta (hmm, en nyt muista oliko sen nimi vain ihan Petteri Punakuono vai oliko jokin hieno lisä siinä nimessä)! Pitkään aikaan en ole tuota nähnyt, eli en oikein muista mikä siinä viehätti.


--- Lainaus käyttäjältä: Lupin - Marraskuu 24, 2017, 10:40:53 ---Leffojen sijasta olemme usein etsineet eri tv-sarjojen joulujaksoja ja katsoneet niitä.
--- Lainaus päättyy ---

Tuo on muuten kiva, jos joku seuraa jotain tv-sarjaa ja siitä tulee jokin jouluspesiaali - onpahan vähän erilaista menoa kuin yleensä :)

Leffajuho:
Jo kaksi henkilöä on maininnut Die Hardin ja Noitarummun. Sijoittuikos kakkososa myös jouluun? Ykkönen on kyllä toimintaelokuvien aatelia ja on siinä Potter-faneillekin jotain. ;) Noitarummusta muistan, että se oli todella hyvin dubattu ja että yhdessä kohdassa näyttää kuin pukki tekisi erään kansainvälisen käsimerkin :D Tarkemmin siinä, kun hän sanoo että lähdetään tapaamaan jotain tietokonetonttua.

Hyvä huomio tuo TV-sarjojen joulujaksot! Minä katsoin yhtenä jouluna kaikki South Parkin jouluaiheiset, niitä on aika paljon...Mr. Beanin joulujaksossa oli todella hauska se kohtaus, kun hän innostui leikkimään seimikoristeilla!

--- Lainaus käyttäjältä: samettiina - Joulukuu 05, 2017, 22:14:30 ---Ei kun, pienenä tykkäsin myös Petteri Punakuonosta kertovasta piirretystä elokuvasta (hmm, en nyt muista oliko sen nimi vain ihan Petteri Punakuono vai oliko jokin hieno lisä siinä nimessä)! Pitkään aikaan en ole tuota nähnyt, eli en oikein muista mikä siinä viehätti.
--- Lainaus päättyy ---
Oliko se Petteri Punakuono ja kadonneiden lelujen salaisuus? Tietokoneanimoitu elokuva.

Kuinkahan moni muuten on edes vilkaissut surullisen kuuluisaa Star Wars -jouluspesiaalia..?

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta