Velhomaailma ja sen ihmeet > Ihmeotukset ja Liskon aikainen velhomaailma

Mikä on Liskon suojelius?

(1/2) > >>

Lupin:
Rowling meni paljastamaan, että Lisko Scamanderin suojelius on jättimäinen spoileri. Joten hän ei tietenkään paljasta asiasta sen enempää.


Ihan ymmärrettävää että ei kerrota, mutta mutta... mikä ihme se voisi olla? Mikä olento voisi olla suuri spoileri? En keksi mitään järkevää. Jotenkin ajattelisi, että Liskon suojelius olisi joku ihmeotus, jos nyt suojelius voi ottaa sellaisen hahmon. Eikö kaikki mainitut suojeliukset olekin olleet ihan "taviseläimiä"?

Voisiko suojelius olla esim.
* Feeniks - viittaus Dumbledoreen, joka on Liskolle "enemmän kuin opettaja", mutta kuitenkin suhde on vain platoninen (Rowlingin paljastus). Jos Dumbledoren suuntautuminen ei olisi tiedossa, sanoisin että Lisko on hänen avioton poikansa ;) Noh, ei se tietysti mahdotonta ole, mutta epätodennäköistä.
* Obskuuri - Läheinen suhde Valio Bareboneen?
* Ukkoslintu - ei perusteluja tälle, sopisi mielestäni vaan niin hyvin
Tiedetään, että Lisko päätyy naimisiin Tinan kanssa, ja että rakkaus saattaa muuttaa suojeliuksen muotoa (Kalkaros ja Lilyn naarashirvi, Tonks ja Lupinin susi), mutta näyttää siltä, että rakkauden pitäisi tällaisessa tapauksessa olla onnetonta ja ehkä yksipuolistakin(?), ja Tina sekä Newt näyttivät pääsevän oikein hyvään alkuun Ihmeotukset-leffan ensimmäisessä osassa.

Ajatuksia?

Zenzibar:
Mua alkoi kans häiritsemään tämä ihan mielettömästi. Miten yksi suojelius voisi olla iso spoileri? Ehkä se on ilmiselvää, sitten kun näkee leffan, mutta nyt on kyllä vaikea keksiä mitään.

Ensiksi yritin miettiä, että minkälaisia ihmeotuksia Ranskassa voisi olla, kun kerta seuraava leffa sinne sijoittuu, mutta eihän se silloin olisi spoileri, kun me tiedämme asian jo...

Sitten mietin juurikin noita eri taikaotusten yhteyksiä muihin henkilöihin. Feeniks tosiaan voisi olla Dumbledore, onko jotain eläintä joka kuvaisi vaikka Grindelwaldia? Voldemortiin sopisi käärme, mutta se on vasta nuorukainen seuraavassa leffassa ja tuskin liittyy kovin läheisesti juoneen... vai? Toisaalta juuri tuon ikäisenähän se oli vähän "kadoksissa" tekemässä mitä lienee ennen kuin palasi takaisin Englantiin riehumaan. Se olisi ainoa isompi spoileri minkä minä keksisin, että Voldemort liittyisi leffaan jotenkin, mutta vähän epäilen kyllä asiaa (korkeintaan hänet voidaan siinä mainita, tuskin muuta) ja miksi ihmeessä Liskon suojelius liittyisi Voldemortiin? Ei niin mitään järkeä. :D Ehkä ajattelen tätä nyt liian vaikeasti.

Tuo minulla ei käynyt mielessä, että ehkä Tinan ja Liskon suhteelle käy jotain ja siksi suojelius on jotenkin surumielinen tai järkyttävä tai muuta... Thestral?


Tai ehkä Row-täti trollaa meitä ja katsoo nyt näppämistönsä takaa kuinka fanit kehittää mitä älyttömämpiä teorioita asiasta :D

luutakomero:
Itse mietin aluksi hevoskotkaa, koska muistan lukeneeni jostain Liskon äidin kasvattaneen hevoskotkia, mutta sillä tuskin olisi mitään vaikutusta suojeliuksen muotoon, joten feeniks tai muu taikaeläin (toivottavasti joku uusi joka ei ole vielä esiintynyt pottereissa :D) kuulostaisi järkevältä vaihtoehdolta.

Ellei suojelius sitten liity jotenkin Leta Lestrangeen...
   
Tai ehkä Lisko ei osaa tehdä suojeliusta? (Sillä, että Lisko ei osaisi en kuitenkaan tarkoita Voldemortin kaltaista kykenemättömyyttä suojeliukseen) Se voisi vaikuttaa jollain tasolla juoneen... Paitsi, että Liskohan oli kai melko "suuri" velho, joten olisi aika epätodennäköistä, että hän ei osaisi tehdä sitä.

samettiina:
Liskon syvä suhde taikaeläimiin voisi tosiaan ehkäpä mahdollistaa sen, että hänen suojelius olisi jokin taikaeläin. Sitä en sitten tiedä, miten asiasta tuli näin iso juttu - mitä kaikkea fanit eivät vielä tiedä tai eivät ole tulleet ajatelleeksi? Varmasti Rowlingilla oli jokin syy vielä salata asia.

Epämääräisenä pohdintana tässä ajattelin ensin samaa kuin Zenzibar: ehkä juttu on jokin yksinkertainen ja niin selviö asia, että pieni "trollinpoikanen" saa fanit kiinnostumaan ja spekuloimaan. Toisena vaihtoehtona ajattelin kyseessä olevan jokin jo entuudestaan tuttu taikaeläin, ja kolmas vaihtoehto oli meille vielä tuntematon taikaeläin. Toki kyseessä voi hyvinkin olla jokin ihan normieläin, mene ja tiedä.

Ampiainen:
Itse olen myöskin samaa mieltä siitä, että Liskon suojelius voisi hyvinkin olla taikaeläin. Ensimmäisen elokuvan katsomisen jälkeen olen vahvasti sitä mieltä, että se olisi haisku, mutta ehkäpä se olisi liian itsestään selvä ja tylsä valinta?

Liskon luonteeseen viitaten suojelius voisi olla jokin ujo ja hieman kömpelökin eläin? Luulen, ettei suojelius voisi olla mikään esimerkiksi hevoskotkan kaltainen. Mielenkiintoinen aihe pohdittavaksi!

Ampiainen kiittää ja pörrää takavasemmalle!

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta