Jästien keskuudessa > Harrastukset ja kirjallisuus

Erika Vik - Kaksoisauringot-sarja

(1/4) > >>

AIV-rehu:
Erika Vikin esikoiskirjasta Hän sanoi nimekseen Aleia oli lukupiiri keväällä. Itse rakastuin tuohon kirjaan tuolloin ja jäin innolla odottamaan seuraavaa osaa Seleesian näkijä, joka ilmestyy kesällä. Kirjailijalla on myös kotisivu, seleesia.com, josta löytyy taustatietoa kirjan maailmasta ja keskeisimpien hahmojen kuvat.

Lienee turhaa kysyä, onko täällä muita tuon lukeneita, mutta katsotaan saako siitä kirjasarjasta vielä keskustelua aikaan. :D

Itseäni jäi mietityttämään että kun seleesit on selvästi ihmisiä nopeampia niin millä tavalla he oikeastaan ovat nopeampia. Lyöntiä tai nuolta he tuntuvat väistävän varsin nopsasti eli refleksit ainakin on nopsat. Mutta muuten... Kävelevätkö he keskimäärin nopeammin? Pystyvätkö he juoksemaan ihmistä nopeammin? Entä hienomotoriikka? gammaa lainaten, leikkaavatko he nopeammin? Leikkaako heillä nopeammin? (Corildon ainakin tuntuu olevan ihnhimillisen tyhmä välillä.) Kehtaisikohan tätä kysyä kirjailijalta...

Corildon on muuten hieno hahmo. Herrasmies niin halutessaan, mutta sitten ei kuitenkaan, mikä tuo mukavasti inhimillisyyttä, aitoutta ja särmää hahmoon. Minusta alkaa vähän vaikuttaa, että minuun purevat hahmot, jotka ovat nuorena olleet varsinaisia naistenmiehiä, mutta aikuistuneet sitten vähän vakavammiksi. :D Hänen taustansa kiinnostaa ja odotan innolla että saadaan kuulla siitä lisää. Samoin odotan mielenkiinnolla, saadaanko me lukea Corildon/Aleia paritusta muutenkin kuin ficeistä...

Mitäköhän tuo toisen kirjan nimi tarkoittaa... Tai paremminkin ketäköhän se tarkoittaa. Corildonin äitiä kenties?

samettiina:
Osallistuinpa minäkin tuohon lukupiiriin tuolloin. Kirjan yksityiskohdat eivät enää ole tuoreessa muistissa, mutta kirjoittelen nyt jotakin :D

Muistan odottaneeni lukukokemusta melko innokkaasti, sillä pidin kirjan kannesta ja takakannen "myyntipuhe" oli myös mukiinmenevä. Kun olin saanut kirjan luettua, olin hieman pettynyt: teos ei mielestäni ollut niin hehkeä kuin mitä olin odottanut.

Muistan tuolla lukupiirissäkin sanoneeni, että juonellisesti kirja lähti hitaanpuoleisesti liikkeelle. Lisäksi en pitänyt ainakaan alkuun kirjan kieliasusta, joka mielestäni vilisi makuuni ihmeellisiä sanoja tai sanamuotoja. Koin teoksen osittain myös tasapaksuksi ja ennalta-arvattavaksi.

Olihan teoksessa myös jotain hyvää, sillä esimerkiksi henkilöhahmoista tuli helposti jako "näistä pidän" ja "näistä en pidä" -hahmoihin. Myös jotkin yksittäiset kohtaukset oli mielestäni yllättävän hyvin kirjoitettu.

Ja sitten vähän noihin AIV:n pohdintoihin... Jaa-a, jotenkin kuvittelin seleesien olisivat melko monessa asiassa ylivertaisia tai parempia kuin ihmiset, mutta voisivat tilanteen mukaan käyttäytyä tai toimia taitojaan huonommin. Toki kaikissa asioissa ei eroa välttämättä ole paljoa tai ihmiset ovat jopa parempia, riippuu varmaan niin paljon siitä mistä on kyse.


--- Lainaus käyttäjältä: AIV-rehu - Huhtikuu 20, 2017, 15:21:36 ---Samoin odotan mielenkiinnolla, saadaanko me lukea Corildon/Aleia paritusta muutenkin kuin ficeistä...
--- Lainaus päättyy ---

Tämä paritus kuulosti minusta jo alun alkaen... no, hieman väärältä. Aleiaa kun pidin kuitenkin itse suht nuorena ja Corildonia sen ikäisenä että hän voisi olla Aleian isä. Ei siis sillä, "ikähän on vain numero", mutta esimerkiksi itse en voisi kuvitella itseäni suhteeseen oman isäni ikätovereihin. Ja kyllä, ymmärrän että kyse on vain kirjallisuudesta, mutta silti.

Lilla Myy:
Hei, joo, tästä tuli keskustelua ihan piirin ulkopuoleltakin!! (: Itse tykkäsin kyllä kirjasta sen verran, että aion ainakin lukea ne loputkin osat, mutta ei siitä Hän sanoi nimekseen Aleiasta kyllä mitään suosikkia tullut. Se oli välillä ehkä vähän turhan paljon 'overselling it' mun makuuni, mutta kyllä silläkin oli hetkensä! (:

Mä itse sain seleeseistä jotenkin tosi haltiamaista vibaa niinkun siinä mielessä, että haltiat tuntuvat olevan ihmistä vahvempia, nopeampia muutenkin tietyllä tapaa 'ylivertaisia', mutta sitten kuitenkin taas jotkut ihmismäiset tunteet menevät heillä ihan yli hilseen. Tämä voisi myös kenties selittää sen, miten Corildon on fyysisesti ihmisiä jotenkin 'parempi', mutta välillä taas hänen tunneälynsä ja muutenkin ajatuksensa eivät ihan ole samalla tasolla ihmisten kanssa.

Corildon/Aleia taasen on sellainen, mitä itsekin odotan innolla, jos ei muuten, niin sitten varmaan pitää ruveta lukemaan niitä ficcejä jostain. :D Ymmärrän kyllä tuon samettiinan kommentin yltä, koska en itsekään osaisi ajatella suhdetta isäni ikäisiin, mutta en jotenkin osaa laittaa näitä kuitenkaan samalle viivalle. Joo, Aleialla ja Corildonilla on todennäköisesti aikamoinen ikäero, mutta Corildon on kuitenkin seleesi, jotka ilmeisesti elävät muutenkin pidempään kuin ihmiset, joten jos heidän ikäänsä rinnastaisi ihmisten ikien mukaan, uskoisin sen ikäeron kutistuvan huomattavasti. Tarkoitan siis sitä, että jos seleesien ikä on verrattavissa ihmisten ikään samaan tapaan kuin vaikkapa Tolkienin kääpiöt, joiden kohdalla joku on joskus laskenut, että nuoren kääpiön ikä on kaksinkertainen ihmisten ikään verrattuna. Esim. 20-vuotias kääpiö olisi siis verrattavissa 10-vuotiaaseen ihmiseen tällä kaavalla. Jos tätä (tai vastaavaa) systeemiä siis noudattaisi seleesienkin kohdalla, ei Corildon vaikuttaisi läheskään niin paljoa Aleiaa vanhemmalta. (: Muutenkin mua jotenkin kiehtoo näiden kahden väliset kemiat sen verran, että haluaisin nähdä heidän välillään jotain, vaikka se ikäero olisi kuinka iso. :D

samettiina:

--- Lainaus käyttäjältä: Lilla Myy - Huhtikuu 24, 2017, 10:35:55 ---Joo, Aleialla ja Corildonilla on todennäköisesti aikamoinen ikäero, mutta Corildon on kuitenkin seleesi, jotka ilmeisesti elävät muutenkin pidempään kuin ihmiset, joten jos heidän ikäänsä rinnastaisi ihmisten ikien mukaan, uskoisin sen ikäeron kutistuvan huomattavasti

--- Lainaus päättyy ---

Iän lisäksi Corildonilla on varmasti myös paljon enemmän elämänkokemusta ja henkistä ikää kuin Asialla, eikä asia ole aina pelkästään numeroista kiinni. Ja tuon mainitsemasi seikan voi ajatella myös toisin päin: kun Aleia vanhenee fyysisesti nopeammin kuin Corildon, voidaanko saada aikaiseksi tilanne jossa Aleia on ruttuinen muori ja toinen jalka haudassa, kun Corildon viipottaa vielä menemään vaikkapa uusien heilojen perässä?

//Niin ja vielä, ennen kuin unohdan :D Seleesit ovat vaikuttaneet itselleni ainakin kuitenkin melko ihmismäisiltä, joten mitenköhän tosiaan vaikkapa muut hahmot suhtautuisivat heidän suhteeseensa, kun Corildonia kehutaan herrasmiehenä ja Aleiaa tytötellään/neititellään?

Lilla Myy:

--- Lainaus käyttäjältä: samettiina - Huhtikuu 24, 2017, 11:14:41 ---Ja tuon mainitsemasi seikan voi ajatella myös toisin päin: kun Aleia vanhenee fyysisesti nopeammin kuin Corildon, voidaanko saada aikaiseksi tilanne jossa Aleia on ruttuinen muori ja toinen jalka haudassa, kun Corildon viipottaa vielä menemään vaikkapa uusien heilojen perässä?
--- Lainaus päättyy ---
No, tuo on kyllä myös totta, en vaan ole vielä ikinä ajatellut asiaa niin pitkälle... :'D Mielikuva tuosta sai kyllä lievät naurut aikaiseksi, mutta tuo voisi kyllä sitten pidemmän päälle aiheuttaa vähän lisää ongelmia parivaljakolle.


--- Lainaus käyttäjältä: samettiina - Huhtikuu 24, 2017, 11:14:41 ---//Niin ja vielä, ennen kuin unohdan :D Seleesit ovat vaikuttaneet itselleni ainakin kuitenkin melko ihmismäisiltä, joten mitenköhän tosiaan vaikkapa muut hahmot suhtautuisivat heidän suhteeseensa, kun Corildonia kehutaan herrasmiehenä ja Aleiaa tytötellään/neititellään?
--- Lainaus päättyy ---
Ja siis, jos nyt ajatellaan asiaa siltä kantilta, että miten muut heihin suhtautuisivat heihin, niin sen nyt tietää jo valmiiksi, ettei se tule olemaan mitään nättiä katsottavaa. Se ei välttämättä johdu edes ikäerosta, vaan ihan jo pelkästään siitä, että Aleia on ihminen ja Corildon on seleesi, koska kirjassahan joka kerta, kun joku ihmismies edes näki vilaukselta Corildonin, tällä ihmismiehellä oli negatiivinen asenne jo pelkkään Corildoniinkin. Sitten, jos siihen vielä laskisi joukkoon sen, että Corildon sattuisi olemaan suhteessa ihmisnaiseen (tämän iästä riippumatta), olisivat varmaan ihmismiehet valmiina hirttoköyden kanssa, tai jotain. Etenkin, jos mukana on vielä suurehko ikäerokin! Että siltä kantilta se ei tietenkään ole mikään ihanteellinen pariskunta, mutta mua se silti kiehtoo jollain tavalla. (:

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta