Velhomaailma ja sen ihmeet > Ihmeotukset ja Liskon aikainen velhomaailma

Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuvan oheiskirjat

(1/3) > >>

Hopeakettu:
Monet ovat varmasti huomanneet kirjakauppojen hyllyille ilmestyneet Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuvaan liittyvät elokuva- ja taidekirjat. Ne taatusti herättävät tunteita yhdessä jos toisessakin elokuvaan tutustuneessa, ja tässä topicissa on tarkoitus vaihtaa noita ajatuksia. Vihastuttaako leffantekijöiden rahanahneus, ihastuttaako fanien helliminen oheiskirjoilla vai oletko vain kulkenut kirjojen ohitse sen suuremmin niihin reagoimatta (ei onnistuisi minulta…)? Oletteko ostaneet itsellenne näitä kirjoja tai saaneet niitä käsiinne toista kautta, ja ovatko ne mielestänne olleet hyviä vai oletteko joutuneet pettymään karvaasti? Mitkä ovat suosikkejanne?  Onko jokin kirjoissa ärsyttänyt? Sana on vapaa!

Kirjat, jotka löytyvät www.suomalainen.com:ista tätä viestiä kirjoittaessa (vinkatkaa toki, jos unohdin jonkin teoksen!):

Nathan Ian, esipuhe Eddie Redmayne - Kurkistus taikamaailmaan (elokuvakirja)
Power Dermot, Craig Stuart - Ihmeotukset ja niiden olinpaikat (taidekirja)
Barba Rick - Lisko Scamander (elokuvaleikekirja)
Kogge Michael - Ihmeotukset ja niiden olinpaikat (elokuvakirja)
Salisbury Mark - Laukku täynnä maagisia olentoja

Itseltäni löytyvät sekä Ian Nathanin (1. kirja listalla) että Michael Koggen (4. kirja listalla) kirjat ja pidän kyllä molemmista suuresti, vaikka Nathanin kirja on paikoin aika kömpelösti suomennettu. Suosittelen silti tutustumaan molempiin. :) Koggen kirja keskittyy enemmän elokuvan hahmoihin, kun taas Nathanin teos käsittelee lähes kaikkea aina Liskon laukusta toissalemilaisiin.

Minua houkuttelisi kovasti hankkia tuo Salisburyn Laukku täynnä maagisia olentoja, mutta vielä en ole sitä raaskinut ostaa, koska 35 euroa on aika paljon… Osaako kukaan sanoa, onkohan siinä mukana sitten miten paljon esimerkiksi julisteita ja muuta mukavaa sälää? Olen yrittänyt selailla kirjoja kaupassa, mutta ihan kokonaan en ole viitsinyt niitä alkaa purkaa… :D Myös tuo Barba Rickin Lisko Scamander -kirja kiinnostaisi, sen varmaan ostankin jossain välissä.

Jos jotakuta muuten kiinnostaa, niin ainakin R-kioskilta löytyi ainakin vielä pari päivää sitten sellainen englanninkielinen lehti, joka oli täynnä Ihmeotukset-aiheisia juttuja. Mukana oli myös muutama juliste. :) Hinta oli melko suolainen, noin 15 euroa, mutta nopean selailun perusteella uskoisin, että aiheesta kiinnostuneille lehti tarjoaa paljon purtavaa. Itse aion todennäköisesti ostaa sen muutaman päivän sisään, ja jos niin teen, raportoin sitten, onko se hintansa arvoinen lehti!

Raparperi:
Itselleni tuo oheiskirjojen määrä tuntuu aika suurelta, tuleeko jokaisen ilmestyvän Ihmeotukset-elokuvan myötä saman verran oheiskirjallisuutta? Kaikkien viiden elokuvan ilmestyttyä niitä on enemmän kuin alkuperäisiin Pottereihin liittyvää oheiskirjallisuutta.

En jaksa innostua näistä, ehkä lainaan ne jossain vaiheessa kirjastosta. Elättelin toiveita oppikirjojen uusintapainoksesta, mutta se toivo alkaa hiipua. Oppikirjat ostaisin heti, ne ovat oikeastaan ainoat joita enää halajan Potter-kokoelmaani.

Gil:
En usko että oppikirjoista on heti tulossa uusinta painoksia, koska pottermoren shop puolelta löytyy e-kirjana Quidditch Through the Ages kirja ja Fantastic Beasts and Where to Find Them on tulossa "pian". Kumpikin on siis englanniksi ja suomeksi oli vain normi Potterit ja Kirtottu lapsi.

Lupin:
Viestittelin viime vuonna Tammen edustajan kanssa, ja heiltä sanottiin että Ihmeotukset ja niiden olinpaikat sekä Huispaus kautta aikojen -kirjoista ei saa tällä hetkellä ottaa ollenkaan uusia painoksia. Elättelen toivetta, että nuo uudistetut laitokset (ainakin Ihmeotuksista sellainen tulee) tulisivat myös suomeksi.

Hopeakettu:

--- Lainaus käyttäjältä: Lupin - Tammikuu 18, 2017, 20:16:24 ---Viestittelin viime vuonna Tammen edustajan kanssa, ja heiltä sanottiin että Ihmeotukset ja niiden olinpaikat sekä Huispaus kautta aikojen -kirjoista ei saa tällä hetkellä ottaa ollenkaan uusia painoksia.
--- Lainaus päättyy ---

Ei saa? Osaatko sanoa, miksi?

Kuulostaa aika omituiselta. Luulisi nimittäin, että näin uuden elokuvan ilmestyttyä etenkin Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -kirjalle olisi kysyntää, mikä taas tarkoittaisi enemmän rahaa kirjan tekijöille ja kustantajille ynnä muille.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta