Jästien keskuudessa > Viihdettä niin että heikompia hirvittää

Miten 'valitset' lempinäyttelijäsi? Voiko sellaista olla?

(1/24) > >>

Irulan:
Niin. Kun multa on niin monasti kysytty mun lemppari äktöriä. Mitä siihen voi sanoo, muutakun et:" En tiiä... Niitä on niin monia" ja sit ei keksi yhtäkään. Kyllähän sitä ulkonäköä heti aluks kattoo (no eikö muka) ja jos se miellyttä, rupee miettiin todellisia lahjoja. Ja se, että millanen ylipäätään on 'hyvä näyttelijä'?

tell me! Mielipiteitä, kommentteja, lempinäyttelijöitä... kyllä te varmasti keksitte jotain. Mutta tottakai, voihan joku hyvännäkönenkin olla hyvä näyttelijä. Tai noh, riippuu miten sitten hyvä näyttelijä määritellään.
Miten susta?

Mä en osaa sanoo, must kukaan ei ole täydellinen, enkä ole nähnyt vielä yhtään elokuvaa, joka olisi vakuuttanut minut täysin. vaika monta elokuvaa minäkin olen nähnyt.. Mutta nyt puhutaankin näyttelijöistä, ei elokuvista..
Nyt mä lopetan, joten älä nyt enää lue vaan ala kirjottaa!

Muoks/ Sori yleistykseltä kuulostava heitto, et kaikki sitä ulkonäköö heti kattos. Mulla viiraa.. Koittakaa tmmärtää.Huomiota seuraavaan, kiitos
Miettikää sitä minkälainen ihminen teidän mielestä on hyvä näyttelijä? Onko joku näyttelijä sellainen joka onnistuu jokaisessa roolissaan? Arvostatko millaisia ominaisuuksia näyttelijöissä, sitä että he saavat suorituksellaan kyyneleet silmiisi vai sitä että he ovat hauskoja saaden sinut tippumaan sohvalta alas? Pitääkö näyttelijän sopeutua jokaiseen rooliin mitä hän esittää vai pitäisikö näyttelijän vain tehdä juuri hänelle sopivia rooleja?
 
Tämä topic kaipaa keskustelua siitä, millainen on hyvä näyttelijä, mikä teihin tekee vaikutuksen näyttelijässä ja hänen roolisuorituksessaan?

Ei listaa siitä ketkä ovat sinun lempinäyttelijöitäsi eikä hoeta sitä että tietysti ulkonäkö vaikuttaa jonkun verran.
-Apple

Lady Asensio:
Yleensä en katso näyttelijän ulkonäköä, sillä monet lempinäyttelijäni eivät ole hyvännäköisiä. Yleensä katson näyttelijäntaitoa ja kuinka vakuuttavaa kyseisen näyttelijän esiintyminen on. Hyvä näyttelijä osaa selvästi eläytyä ja katsojasta saattaa tuntua kuin olisi samassa huoneessa näyttelijän kanssa.  En nyt ala selitellä eri lempinäyttelijöitä ja perustella miksi he ovat lemppareitani sillä tämä viesti ei valmistuisi tänään.

Freya:
Minä itse ihailen sellaisia näyttelijöitä, jotka osaavat esittää kaikkia esittämiään rooleja niin hyvin että roolihahmo todellakin vaikuttaa "oikealta," olipa eri leffoissa miten erilaiset hahmot samalla näyttelijällä tahansa.

Silloin myös huomaan erityisesti pitäväni jostain näyttelijästä, jos koko muu elokuva on mielestäni surkea, mutta joku näyttelijöistä hoitaa osansa niin hyvin, että hänen kohtauksistaan voi nauttia vaikka leffa olisi muuten miten huono tahansa. Ja yleensähän hyvät näyttelijät eivät tee vain omista kohtauksistaan leffan kohokohtia, vaan koko leffasta ^^

Kaikki tämänhetkiset lempinäyttelijäni ovat kaikki ihan okei ulkonäöltään [köh] mutta luulen ettei näyttelijöiden ulkonäkö siltikään merkitse minulle niin paljoa kuin ensin voisi kuvitella. Monissa sarjoissa olen törmännyt erittäin hyvännäköisiin miesnäyttelijöihin, mutta jotka eivät sitten olekaan osanneet uskottavasti eläytyä rooliinsa.

Joskus on myös käynyt niin, että olen ensin ihaillut jotakuta näyttelijää, ja sitten jossain vaiheessa lukenut jostain lehdestä että hän on tehnyt jotain todella typerää ja että koko maa [oli se milloin mikäkin missä kukin asuu] nauraa hänelle, niin kummasti se minunkin ihailuni on sitten lopahtanut.

En siis yleensä ihaile näyttelijöitä jotka mokaavat leffan/sarjan jossa ovat mukana, tai muuten vain saattavat itsensä naurunalaiseksi koko maailman edessä. Minun lempinäyttelijöideni pitää olla hyviä telkkarissa/valkokankaalla, ja muutenkin fiksuja ihmisiä, jotta heistä voi pitää omana itsenäänkin eikä vain heidän roolihahmonaan :3

Sodapop:

--- Lainaus käyttäjältä: "K" ---Minä inhoan sitä Ewan-ihkutusta, joka Moulin Rougen myötä tuli. Minä olen alkuperäinen true-fani! Ihailen ja arvostan miekkosta tosiaan, kun taas moulinrougerit ovat... ihkuttajia.
--- Lainaus päättyy ---


Käännyn mielipidettäsi vastaan. Ei 'fanituksen' suuruutta voi määritellä sillä minkä elokuvan kautta kukin näyttelijä on käynyt tutuksi. Jos joku on tutustunut esimerkiksi juuri Ewaniin vasta Moulin Rougessa, niin minkä hän sille mahtaa? Ja mihin vedetään 'ihkuttajan' ja 'fanittajan' raja? Onko ihkuttaja sellainen, joka katsoo vain ulkonäköä? Lisäksi Ewan + Moulin rouge = ihkuttaja -systeemi ei pelaa senkään kannalta, että Ewanin roolisuoritus tässä elokuvassa on oikeasti loistava.
Taisi mennä off-topiciksi...

Jos palataan takaisin aiheeseen -- En tiedä, miten valitsen lempinäyttelijäni. On joitain ihmisiä, joiden roolisuorituksista pidän, mutta silti hän ei oikein kolahda; hyvänä esimerkkinä Ewan McGregor.
Joskus katsoessaan jotain elokuvaa vain tietää, jos joku näyttelijä iskee sinuun valtavalla voimalla, haluaa että muistat hänet vielä elokuvan jälkeenkin.

Luodakseni edes jonkinsuuntaista listaa; Russell Crowe. Hän kävi minulle tutuksi kuudennella luokalla kun katsoimme historian tunneilla Gladiaattori-elokuvaa. Samasta elokuvasta sydämeni valloitti myös Joaquin Phoenix. Rakastan heitä molempia näyttelijäntaitojensa, herkkyytensä ja ehkä jopa -- sympaattisuuden takia. Russell ja Joaquin ovat molemmat olleet kestosuosikkejani yli vuoden ajan.
Lisäksi Viggo Mortensen on ollut ihastukseni jo pitkään. Täydellinen murha-elokuvassa hän minulle tutuksi kävi jokunen vuosi sitten.
Jos mennään TV-sarjoihin, niin on pakko mainita Gale Harold sekä Randy Harrison.
Pakko mainita myös Anthony Hopkins. Love.

Minulla ei ole mitään erityistä 'kriteeriä' sille kenet kelpuutan suosikkeihi. Joskus vain tulee sellainen tunne, että siitäjasiitä on pakko tietää lisää. Siitä se lähtee.

Kuuttis:
Minä en tiedä minkä perusteella valitsen lempinäyttelijäni -näyttelemistaidothan siinä tietysti merkitsevät, mutta en voi kieltää etteikö Elijah Woodin ulkonäöllä (tai nykyään ajattelen, että millä ulkonäöllä, mutta whatever) olisi ollut mitään tekemistä sen kanssa että joskus elijahihkutukseni aikoihin merkitsin hänet yhdeksi lempinäyttelijöistäni. Tulipas sekava ja pitkä lause.

Ehkä lempinäyttelijäni on tosiaan se Chabatin mainitsema Winona Ryder -olen pitänyt hänestä kovasti jo pitkän aikaa, monta vuotta. Tietysti silläkin on jotain väliä että hän näyttää siltä kuin näyttää, hän on hirveän kaunis. Hänen näyttelemisensä on siitä hienoa, että hän tavallaan valaisee sen ruudun sanomatta sanaakaan, hänellä on niin ilmeikkäät kasvot. Olen nähnyt häneltä ehkä viisi tai kuusi leffaa, en ole ihan varma. Kuitenkin jonkun verran, mitä telkasta on tullut niin niitä olen nähnyt monta. Nimetä en kuitenkaan osaa montaakaan -se Merenneitojuttu, missä näytteli Cher; Pikku Naisia; Vuosi Nuoruudestani; Dracula. Siinähän ne. Enkä muista esmes Draculasta yhtään mitään.

Toinen on tosiaan Ewan McGregor. Myönnän, aloin pitämään Ewania yhtenä lempinäyttelijöistäni vasta Moulin Rougen aikaan, mutta olin jo sitä ennen nähnyt jonkun hänen leffansa, olisiko ollut A life less ordinary, ja pidin siitä kovasti. Ewan on kovin luonnollinen rooleissaan, hän osaa eläytyä miksi tahansa. Pidän siitä, ja että hän uskaltaa tehdä monenlaisia rooleja. Hänen lauluäänensä on myös ihana *^_^* Hän osaa myös laulaa. Olen nähnyt häneltä leffat Star Wars episodit I ja II (roskaa kumpikin, jos totta puhutaan), Black Hawk Down, Moulin Rouge, Nora, Velvet Goldmine, A Life Less Ordinary. Lempparini on sitten luultavasti Velvet Goldmine.

Mutta Elijah Wood on oikeasti ammattimainen näyttelijä. Olen nähnyt häneltä leffat LotR: FotR ja TTT (:p), Black and White, The Faculty, Deep Impact, Oliver Twist, the Ice Storm, Flipper, the War, North, the Good Son. Onhan siinä jo 11 leffaa, ja kaikissa on tehnyt vakuuttavan työn. Kaikkien leffojen laatu ei sitten ole päätähuimaavaa...

Ja sitten vielä Kirsten Dunst. Hän on tosi ammattimainen näyttelijä, loistavaa työtä tekee monissa leffoissa. Olen nähnyt häneltä ainakin Spider Manin, Crazy Beautifulin, Get Over Itin, Anna Palaan, Pikku Naisia ja Virgin Suicidesin. Näistä lempparini on Virgin Suicides, joka on huimaavan hieno leffa. Kirsten tekee siinä(kin) hienoa työtä.

Mutta on monia näyttelijöitä, joista pidän, mutta en varsinaisesti nostaisi lemppareikseni; Ian McKellen, Viggo Mortensen, Jonathan Rhys Meyers, Reese Witherspoon, Christina Ricci, Franka Potente, Audrey Tautou... on niitä mielettömän paljon.

Mutta ehkä Winona on kaikkein paras.

-Kuuttis

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta