Kirjoittaja Aihe: Viittaukset tulevaan  (Luettu 3023 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa AIV-rehu

 • Lupus Tigris
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Apulannan kasvattama
 • Pottermore: FeatherProphecy121
 • Tupa: Korpinkynsi
Viittaukset tulevaan
« : Heinäkuu 21, 2014, 17:27:10 »
Mielestäni yksi Pottereiden hienous on se, kuinka yhdessä kirjassa mainitaan sivumennen asia, joka onkin myöhemmässä kirjassa olennainen. Tai muuten jokin asia palaa myöhemmin kuvioihin. Siitä näkee kuinka Rowling on miettinyt asioita edestakaisin ja (toisin kuin allekirjoittanut) tiennyt ensimmäistä kirjaa kirjoittaessa mitä suunnilleen kuudessa muussa tapahtuu. Ensimmäisestä tyylistä hyvänä esimerkkinä Sirius Musta, joka mainitaan ensimmäisessä kirjassa sivulauseessa (Hagrid lainasi moottoripyörän häneltä) ja kuinka sitten kävikään. Sekä Siriuksesta että pyörästä kuultiin myöhemmin. Dedalus Diggle taas esittäytyy Harrylle Viisasten kivessä Vuotavassa noidankattilassa ja Feeniksin killassa hän on yksi kiltalainen. Ja varmasti monia muitakin ties kuinka ja paljon, mutta eivät halua nyt tulla mieleeni. Suuremman skaalan asioista voisi mainita Valedron päiväkirjan, josta paljastui Puoliverisessä prinssissä uusia puolia, kun Harrylle selvisi hirnyrkkikuvio. Samoin viattomalta näyttävä yksityiskohta, nimittäin Harryn juuri basiliskin hampaalla kirjan tuhoaminen muuttui vasta viimeisessä kirjassa olennaisemmaksi kun piti tuhota lisää hirnyrkkejä.

Mitä mieltä olette tällaisista viittauksista ja millaisia vastaavia teille tulee mieleen? Itselläni ainakin on tunne että kaikki tuollaiset on mahdoton huomata jos ei syynää kirjoja suurennuslasilla läpi ja laita muistiin jokaista mainintaa jokaisesta hahmosta tms. :D
Draco dormiens numquam titillandus.
Jos jokin voi mennä pieleen, se menee pieleen.
Psykiatrisia toimia, jotka oman kokemuksen kautta täysin aukee -Apulanta

Poissa Hartsa

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • http://www.freewebs.com/moottoriurheilu05
Vs: Viittaukset tulevaan
« Vastaus #1 : Heinäkuu 21, 2014, 19:45:45 »
Kyllähän nuo mielenkiintoisia yksityiskohtia ovat. Sellainen tulee myös mieleen, että kun Petunia puhui vitoskirjassa "siitä kauheasta pojasta", niin pidettiin itsestäänselvyytenä, että hän tarkoitti Jamesia, mutta seiskassa paljastuikin, että kyse olikin Severuksesta.

En tiedä, liittyykö suoranaisesti aiheeseen, mutta Grindelwaldin suhteen Rowling ilmeisesti muutti mieltään, sillä hän oli aiemmin jossain haastattelussa maininnut Dumbledoren tappaneen hänet, mutta seiskassa paljastuikin, että hän oli ollut vankilassa.

Terve kaikille!

Poissa wollie

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Viittaukset tulevaan
« Vastaus #2 : Heinäkuu 24, 2014, 16:19:00 »
Edellämainittujen lisäksi tulee mieleen pari.

Kakkoskirjassa (?) Harry tulee huispausharjoituksista kuraisena ja sotkee linnan käytävät. Tästä Voro suuttuu ja ottaa Harryn puhutteluun. Melkein Päätön Nick päättää auttaa häntä ja usuttaa Riesun hajottamaan erään kaapin, ja näin Voro unohtaa Harryn ja Harry pääsee pois ilman rangaistusta. Kuudennessa kirjassa tämä kaappi paljastuu toiseksi kahdesta häivytyskaapista ja Draco korjaa sitä pitkin lukuvuotta Tarvehuoneessa.

Viitoskirjassa taas Weasleyt, Harry, Hermione ja muut siivoavat Kalmanhanaukiota. Eräästä kaapista löytyy medaljonki, jota kukaan ei saa auki. Myöhemmin seiskakirjassa tämä medaljonki paljastuukin yhdeksi Voldemortin hirnyrkeistä.

//korjasin kirjotusvirheitä :)
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 24, 2014, 17:23:22 kirjoittanut wollie »
Vihollisista viimeisenä kukistetaan kuolema

Poissa Hartsa

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • http://www.freewebs.com/moottoriurheilu05
Vs: Viittaukset tulevaan
« Vastaus #3 : Tammikuu 13, 2017, 15:04:34 »
Huomasin tässä sellaisen, että Kuhnusarviohan sanoi siinä hirnyrkkimuistossa pitävänsä varmana, että Valedrosta tulee vielä jonain päivänä taikaministeri. Seiskakirjassahan tämä tavallaan toteutui, tosin varmasti hieman eri tavalla kuin Kuhnusarvio ajatteli.
Terve kaikille!

Poissa Hopeakettu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Viittaukset tulevaan
« Vastaus #4 : Tammikuu 15, 2017, 23:08:15 »
Olen AIV-rehun kanssa samaa mieltä siitä, että se, kuinka pieni yksityiskohta saattaa myöhemmin osoittautua suureksikin tekijäksi, on yksi Pottereiden hienouksista. Minusta on taitavan kirjoittajan merkki, että osaa miettiä tällaisia asioita - ja kun Rowlingin tapauksessa kyse ei ole vain yhdestä seikasta, vaan hän on sujauttanut kirjoihin todella monta tärkeää yksityiskohtaa!

En ole aivan varma, liittyykö tämä aiheeseen, mutta heti kun näin tämän keskustelun, mieleeni tuli tämä juttu. Kyseessä on siis fanin löytämä pieni yksityiskohta Azkabanin vangista, joka koskee Dumbledoren kuolemaa - seuraavaksi siteeraan suoraan juttua:

"Fani kertoo tajunneensa Dumbledoren kuoleman Harry Potter ja Azkabanin vanki -kirjan kohtauksesta. Kirjassa ennustuksen opettaja Sibylla Punurmio on istumassa pöytäseurueeseen, kunnes tajuaa, että mikäli hän istuisi pöytään, olisi pöydässä 13 henkilöä, mikä johtaisi siihen, että ensimmäinen pöydästä poistuva kuolisi. Herrasmiehenä Dumbledore nousee pöydästä ylös ja tarjoaa tuoliaan Punurmiolle.

Pöytäseurue ei kuitenkaan tiedä, että pöydässä on myös Ron Weasleyn rotta, joka todellisuudessa on Peter Piskuilan, minkä vuoksi pöydässä oli jo alun perin 13 velhoa. Koska Dumbledore nousi pöydästä ensimmäisenä, kuolee hän myös seurueesta ensimmäisenä."


Minusta tällaisen pienen yksityiskohdan kehittely lähentelee jo neroutta.