Kirjoittaja Aihe: Warm Bodies  (Luettu 562 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Röhkö

  • Kasvatustieteen kandi
  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
Warm Bodies
« : Heinäkuu 03, 2013, 09:13:42 »
“I want to change my punctuation. I long for exclamation marks, but I’m drowning in ellipses.”

Isaac Marionin vuonna 2010 julkaistu zombitarina Warm Bodies kertoo maailmanlopun partaalla olevasta Amerikasta, jossa zombit asuttavat kaupungin laitamia ja metsästävät jäljellä olevia eläviä ihmisiä ravinnokseen. Teoksen päähenkilö on R, zombi, joka ajattelee kuin normaalit ihmiset, mutta kävelee ja puhuu hitaasti. R ei muista, mikä hän oli aiemmin ammatiltaan, eikä hän osaa lukea.
   Kun zombit syövät suurinta herkkuaan, ihmisen aivoja, he näkevät uhrin muistot mielessään. R syö nuoren Perryn aivot ja näkee erilaisia välähdyksiä tämän elämästä. R tapaa miehen tyttöystävän, Julien, ja ottaa tämän mukaansa zombien asuttamalle lentokentälle. R ja Julie tutustuvat, ja samalla R huomaa, että hän alkaa kehittyä ihmismäisempään suuntaan.

Warm Bodiesista on juuri ilmestynyt myös samanniminen elokuva, ja kirjalle on olemassa prequel (esiteos) ja jatko-osa on tulossa.

*

Näin ensin elokuvan, jonka myötä kiinnostuin tästä kirjasta. Pelkäsin aluksi, että leffa olisi liikaa kuin zombi-Twilight. Onneksi tämä tarina oli tahallaan koominen ja jopa mielenkiintoinen. Ensinnäkin R ja Julie on helppo yhdistää Romeon ja Julian draagiseen tarinaan, mutta toisaalta minulle tuli mieleen kehitysvammaisten syrjintä. Zombiet ovat halveksuttuja ihmisiä, jotka eivät kykene ilmaisemaan itseään kuten elävät, tavalliset ihmiset. Zombit on sijotettu erilleen elävistä ihmisistä, koska he pelkäävät tartuntaa. No niin, toki ne zombit tappavat ihmisiä, mikä on tietysti hyvä syy rakentaa turvamuuri.

Kirjassa oli kiehtovia Isaac Marionin piirtämiä kuvia ihmisen aivoista ym. osista. Juoni piti hyvin otteessaan, eikä tarina keskittynyt liikaa romantiikkaan.
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 03, 2013, 09:23:48 kirjoittanut Röhkö »
"Pants - like shorts, but longer!"