Kirjoittaja Aihe: Olipa kerran - Once upon a time  (Luettu 28954 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Elli

 • Vuotislainen
 • Tupa: Luihuinen
Olipa kerran - Once upon a time
« : Tammikuu 13, 2013, 21:53:32 »
Kokeillaanpa. Onko kukaan muu haksahtanut tähän sarjaan?

Itse olen seurannut alusta asti silmä kovana joka ikisen jakson, ja olen niin koukussa ;) Tämä onkin ensimmäinen asia joka kolahtaa oikein kunnolla Potterin jälkeen. Ja koska pahanlaatuinen riippuvuus aiheuttaa aina tiettyjä sivureaktioita, olen tietenkin kahlannut netin läpi ja imenyt kaikki pikku nippelitiedot ja teoriat. Suomenkielistä keskustelua en pettymyksekseni ole kuitenkaan löytänyt juuri mistään, mutta josko täällä olisi muitakin...

Rakastan sitä, miten joka jaksossa selviää jotain uutta hahmojen taustasta, joka samalla vaikuttaa heidän nykyiseen elämäänsä. Samoin joka jakson jälkeen jää jotain avoimeksi niin että seuraavaa odottaa kuin kuuta nousevaa, ja pohtii koko viikon mihin mikäkin johtaa.

Hahmoista sydämeni on totaalisesti vienyt Tittelintuure. Hänestä tulee muuten väkisin mieleen Kalkaros, kummastakaan ei tiedä onko hän pohjimmiltaan hyvä vai paha...
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 13, 2013, 22:14:50 kirjoittanut Elli »

Poissa Linesca

 • Kapinasusi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Home field advantage
 • Pottermore: WalnutRain28723
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Olipa kerran - Once upon a time
« Vastaus #1 : Tammikuu 13, 2013, 22:02:30 »
Kyllääh :D mietin yksi päivä josko itsekin aloittaisin topicin aiheesta mutta en sitten uskaltanut xd

Jo ensimmäisistä mainoksista silloin alkusyksystä päätin että tätä on pakko ruveta seuraamaan ja niinhän mä olen uskollisesti tehnyt. Sarja on koukuttava (osittain koska cliffhangerit), ja se muuttuu koko ajan ja uusia hahmoja tulee lisää ja lisää ja tavalla tai toisella kietoutuvat yhteiseen juoneen - juuri sitä mitä tv-sarjalta toivon (;
Se on lampi niin ihmeellinen, ja sen pinta on niin syvänsininen, siellä rauhassa unelmoida saan, ajatuksiin kauas pois vaeltaa...

Poissa Valeriana

 • Enimmäkseen harmiton
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Olipa kerran - Once upon a time
« Vastaus #2 : Tammikuu 13, 2013, 22:14:21 »
Itse olen seurannut ensimmäisestä jaksosta lähtien, vaikka muutama jakso jäi väliin välillä.

Tykkään siitä, että Storybrooken juoni tuntuu usein menevän hieman niin kuin satumaailmassa,vaikkeivät hahmot muista keitä ovat. Myös satumaailma tarjoaa välillä yllätyksiä, vaikka sadut ovat tuttuja ja eri sadut punoutuvat vähitellen yhteen. Mukavaa on myös se, että esimerkiksi Lumikki on melko aktiivinen hahmo sen sijaan, että vain joutuisi odottamaan pelastajaa. Tittelintuure on melko monimutkainen hahmo, vaikka silti selkeästi pahis.

Hetken luulin jo, että Paha Äitipuoli olisi saanut hieman lisää sävyjä, kun kävi ilmi että hänen miehensä kohteli häntä huonosti ja hän tunsi olevansa loukussa. Sitten kuitenkin selvisi, että kaikki oli koko ajan juonta. Hän on jotenkin liian yksiviivaisesti paha. Näyttelijästä kyllä pidän. Hän on kiehtova.

Odotan mielenkiinnolla, kuka se kirjailija on ja mitä hän tekee Storybrookessa.
If God does not understand, then he is not God, and we have nothing to fear.

Poissa Elli

 • Vuotislainen
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Olipa kerran - Once upon a time
« Vastaus #3 : Tammikuu 13, 2013, 22:36:22 »
Jipii, muitakin hurahtaneita!

No nytpä voinkin kysyä mitä muut ovat mieltä päivänpolttavista kysymyksistä ;)

Jos kerran aika on pysähtynyt Storybrookessa (tai siis oli, kunnes Emma saapui) miksi Henry on silti vanhentunut? (Hänethän adoptoitiin vauvana.) Koska hän ei ole tullut Storybrookeen kirouksen takia? Entä muut lapset koulussa, onko Henry ainoa joka siirtyy luokalta toiselle? Jotenkin en usko, koska se jos mikä mahtaisi tuntua oudolta ja hän olisi taatusti ihmetellyt asiaa. Kuitenkin kaikki aikuiset ovat samassa pisteessä jossa olivat 28 vuotta sitten satumaailmassa. Ja itseasiassa myös Hannu ja Kerttu, jotka nähtiin yhdessä jaksossa.

Toisekseen, miten Henry on päätynyt Storybrookeen? Tiedämme että Tittelintuure on järjestänyt asian, mutta miten? Hänhän ei voi poistua kaupungista.

Poissa Undef

 • Allons-y!
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Pottermore: FangMahogany16903
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Olipa kerran - Once upon a time
« Vastaus #4 : Tammikuu 13, 2013, 23:29:09 »
Jep, minäkin olen koukussa tähän sarjaan.
Öö mä en keksi mitään lisättävää, kun kaikki on jo mainittu. Mahtava tarina ja juonenkäänteet ja niin :).
Ainoa juttu, mistä en pidä on se, että ne satumaailman tarinat ei mene ihan aikajärjestyksessä. Siis jossain jaksossa Lumikki on prinsessa tai jotain ja seuraavassa hän asuu mökissä ja juoksentelee metsässä.

Parhaat hahmot ovat Emma, Regina ja Tittelintuure. Eipä sitä voi selittää miksi juuri he. Heidän tarinoitaan on mukavampi katsoa kuin Maryn, Kathrynin (kai se oli hänen nimensä) ja Davidin kuviota. Plus Tittelintuuresta tuli entistä parempi hahmo hänen rakkaus-jaksonsa jälkeen.

Mun mielestä aika ei ollu ihan pysähtynyt Storybrookissa, vaan se oli sellanen kuvainnollinen paikalla pysyminen. Tai en mä osaa selittää sitä kunnolla. Aika ei pysähtynyt, vaan kaikki eli samaa elämää joka päivä ja sitten kun Emma saapui, alkoi myös Storybrookin ihmisten elämät rullaamaan eteenpäin.

Miten Henry päätyi Storybrookiin? No eikös Emma antanut hänet adoptoitavaksi ja sitten Tittelintuure teki mitä teki ja sitten Henry päätyi Reginalle :D. Tarpeeksi epäselvästi selitetty? :)
"Kerro liikkeillä tanssijan: minä rakastan, minä välitän vieläkin.
 Kerro maailmassa näytelmän: minä ymmärrän, minä kutsun sielläkin."

Poissa Gil

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: LightHowl8815
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Olipa kerran - Once upon a time
« Vastaus #5 : Tammikuu 13, 2013, 23:34:53 »
Minäkin olen kattonut tätä alusta asti. Sarja on tosiaankin mielenkiintonen. Pidän sarjasta mutta Regina/paha äitipuoli hahmo on minusta liian yksioikosen paha ja kiero.

Poissa Valeriana

 • Enimmäkseen harmiton
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Olipa kerran - Once upon a time
« Vastaus #6 : Tammikuu 14, 2013, 17:43:11 »
Tittelintuure tuntuu päätellen jostain mitä hän sanoi Reginalle muistavan jotain elämästään satumaailmassa, mikä varmaan selittää, miten hän tiesi etsiä Henryä (jonka varmaankin tietää/muistaa/arvaa olevan Lumikin ja Prinssi Uljaan lapsenlapsi). Sitä en tiedä, miten hän junaili Henryn Reginan adoptiolapseksi, mutta Reginan on täytynyt etsiä lasta Storybrooken ulkopuolelta. Tittelintuure oletettavasti sai sen jotenkin selville ja hän tuntuu saavan Storybrookessa kaikenlaista aikaiseksi.

Minä tavallaan pidän siitä, että satumaailman tapahtumat eivät ole aikajärjestyksessä. Tulee aivoille lisää töitä, kun pitää miettiä mihin kohti aikajanalle tämä satu sijoittuu. Ilmeisesti Lumikki lähti juoksentelemaan metsään, koska luuli Prinssi Uljaan menevän naimisiin Abigailin kanssa. Niin minä sen ajattelin.
If God does not understand, then he is not God, and we have nothing to fear.

Poissa Elli

 • Vuotislainen
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Olipa kerran - Once upon a time
« Vastaus #7 : Tammikuu 14, 2013, 18:56:20 »
Aivotyötä tosiaan teettää, kun yrittää rakentaa aikajanaa päänsä sisälle. Toisaalta se lisää entisestään mielenkiintoa kun se on jätettykin katsojan tehtäväksi, eikä tarjoilla kaikkia tapahtumia tiukasti kronologisessa järjestyksessä.

Minun mielestäni tuo Lumikin "metsäjuoksu" menee niin, että hän pakeni alunperin sinne isänsä kuoleman jälkeen kun Regina/äitipuoli yritti metsästäjän avulla murhata hänetkin. Aluksi Lumikki asui yksin (muistattehan sen piilopaikan, josta hän lähti ja astui suoraan prinssin virittämään ansaan sen jälkeen kun oli varastanut ne jalokivet prinssin ja Abigailin vaunuista). Kääpiöihin Lumikki tutustui vasta myöhemmin, kun kohtasi Jörön (eikö Grumpy ole suomeksi Jörö?) siellä tyrmässä.

Noniin, Tittelintuuresta pitikin kirjoittamani seuraavaksi. Hän siis selvästi muistaa entisen elämänsä satumaassa, sehän selvisi edellisessä jaksossa kun hän kertoi Reginalle oikean nimensä. Tosin, mielestäni tämä muistaminen on näkynyt aika selkeästi jo alusta asti. Mutta, onko hän muistanut koko ajan Storybrookessa ollessaan, vai alkoiko hän muistaa kun kuuli Emman nimen ensi kertaa siellä majatalossa? Satumaassahan Tittelintuurelle oli tärkeää saada tietää Lumikin ja prinssin tulevan lapsen nimi, enkä usko että hän sitä huvikseen kyseli. Toisaalta Henryn hankkiminen Storybrookeen puhuu mielestäni sen puolesta, että Tittelintuure on koko ajan tiennyt identiteettinsä ja koko homman juonen. Ilmeisesti Regina on myös koko ajan tiennyt itsestään, mikä sinänsä tuntuukin luonnolliselta koska hän langetti sen kirouksen (joka tosin oli Tittelintuuren tekemä), ja uhosi että vain hän tulee olemaan onnellinen. Reginan ilme Tittelintuuren kertoessa nimensä oli muuten näkemisen arvoinen :)

Ja olet oikeassa Undef, Tittelintuuren hahmo senkun parani tuon Belle-jutun jälkeen! Mahtaakohan Mr. Gold saada tietoonsa että Belleä pidetään vankina jossain sairaalan kellarissa, ja jos saa niin mitä siitä seuraa? Epäilen Reginalle tukalia paikkoja...

Poissa Haltiamieli

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Photography
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Olipa kerran - Once upon a time
« Vastaus #8 : Tammikuu 14, 2013, 19:22:37 »
Asdfghjkl, Tittelintuure. <2 "All magic comes with a price!" Hahmo jota olen rakastanut alusta lähtien, ihan alkuun vain sen yleisen asenteen ja naurun ja kaikkitietävyyden vuoksi, nyt vain koko tyypin ansiota. Parhaita televisiosarjahahmoja ikinä! Niin loistava todiste siitä kuinka totaalisen ja täydellisen creepy henkilö voi silti olla mitä ihanin ja mahtavin.

Ja sarjasta sitten yleisesti, ihana sarja. Joudun aina taistellen pitämään itseni erossa Once Upon a Time Wikistä josta saisi tietää kaiken mahdollisen kaikista, muttapa tuopa pilaisi jopa yllätyksiä. Pienten tuolla sivustolla tekemieni seikkailuiden vuoksi kuitenkin tiedän esimerkiksi kuka tuo mysteerinen kirjailija on ja tiesin myös etukäteen Tittelintuuren ja Bellen kuviosta (joka on vain niin kamalan traaginen ja aasgdjkhgkjsdhgjkdfgk). Moi, rakastan Tittelintuurea, siitä en pääse ylitse.
Katson tätä sarjaa tosiaan porukoiden kanssa ja olen yllättynyt, että käyn välillä kunnon syväpohdintoja äidin kanssa tästä. Merkki siitä, että hänkin tykkää ja hänkin on koukussa. Kiivaasti pohdimme juuri tuota Mr. Goldin muistamis -juttua ja sitä tiesikö Regina tätä ennen sitä nimenkertomisjaksoa jne. Taitaa olla selkeää ettei tiennyt? Tai siis että Mr. Gold/Tittelintuure tiesi kuka/mikä oikeasti oli, mutta Regina ei tiennyt tätä sitten. Minulla meni pitkään äidille tämän selittämisessä.

Ja Henry on tosi hämäävä hahmo. Oli myös creepyä tietää mistä hänen nimensä Henry tietää ja siksi minulla on niin kamala aavistus miten kirous mahdettaisiinkaan purkaa mutten uskalla ajatellakaan sitä koska feeels. Henry on niin suloinen kirjansa kanssa. Mutta on todella hämäävää, että miten tuo Storybrooken kirous tosiaan on toiminut Henryn kohdalla, koska se kirous on kuitenkin kirjaimellisesti pitänyt ajan paikoillaan, eikä kukaan ole ikääntynyt tai mitään - paitsi sitten Henry? Henry on muutenkin kyllä hämy tyyppi, hän kuitenkin tietää kirouksesta ja haki Emman paikalle...

Once Upon a Time on ihana sarja seurata näin kerran viikossa synkkänä vuodenaikana, varsinkin kun Doctor Whon ilmaantumista televisioon joutuu odottamaan kesään asti... :3

Ei muuten kellään olisi ehdottaa minkäänlaista symbolia, joka kuvaisi tätä sarjaa tai kuuluisi tähän? Ihan vain fandomkenkiäni ajatellen, joita kaveri siis koristelee kaikilla fandomjutuilla, ja tästä olisi ihana saada sinne jokin pieni juttu.
If more of us valued food and cheer and song above hoarded gold, it would be a merrier world.

Poissa emmz

 • feltonsexual
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Olipa kerran - Once upon a time
« Vastaus #9 : Tammikuu 14, 2013, 23:15:58 »
oooh miten te kestätte odottaa kokonaisen viikon aina uutta jaksoa :oo
Olin yllättynyt kun löysin tän keskustelun täältä, hehee. Itsehän voisin ruveta katsomaan netistä viikko sitten jenkeissä ilmestynyttä jaksoa, se on jo ties mones toisesta tuokkarista :D Oli sivumennensanoen julmaa pilaa jättää sarja tauolle jouluksi, sekä suomessa että jenkeissä. Ehdin nimittäin katsoa kaikki ilmestyneet toisen tuokkarin jaksotkin netistä, ja jouduin odottamaan yhtälailla seuraavaa jaksoa.. voih. Samperin koukuttavuus.
Aivan ihana, ihana sarja!
Finin emmöö.
Rowling on jumala.

Poissa Elli

 • Vuotislainen
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Olipa kerran - Once upon a time
« Vastaus #10 : Tammikuu 16, 2013, 12:34:45 »
YouTube helpottaa vähän odottelua. Erityisesti "All the Rumplestiltskins" ja vastaavat on just mun makuun :D

No, tottapuhuakseni, oon mäkin vilkuillut vähän turhan paljon noita ameriikan sivustoja tästä aiheesta. Tiedän toki että siellä on menossa jo toinen tuotantokausi, olen muutaman jakson katsonutkin. Perustelin sen itselleni niin, että siihen mennessä kun toinen tuokkari saadaan Suomeen, oon jo ehtinyt sopivasti unohtaa näkemäni :P

Tänne halusin kuitenkin virittää keskustelua ilman spoilauksia jotta olis reilua kaikille :) Enkä ole tosiaan ennakkotsekannut yhtään ykköskauden jaksoa, jotta niistä voisi nauttia täysillä.

Takaisin viime jaksoon ja siihen kirjailijaan. Mitä arvelette että hän teki Henryn kirjalle? Siis oliko hän korjaamassa sitä, vai lisäsikö hän siihen sivuja? Vai teki kopiota itselleen? Mua hämää se. Jotenkin tuli mieleen että hän olisi lisännyt jotain, mutta miksi. Ja eikö Henry ole kuitenkin lukenut sen kirjan jo niin monesti ja huolella, että huomaa heti jos siellä on joku muutos. Ehkä hän sitten vain korjasi sen, jos se oli vahingoittunut. Mutta miten se olisi, sehän oli siellä metalliboksissa?

Sunnuntaihin on pitkä aika!! ;)

Poissa emmz

 • feltonsexual
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Olipa kerran - Once upon a time
« Vastaus #11 : Tammikuu 18, 2013, 20:27:03 »
Onko kenelläkään arvauksia koskien tuota salaperäistä kirjailijaa? Tiedän kuka hän on enkä oikein pysty osallistumaan keskusteluun, mutta olis kiva tietää mitä muut veikkaavat hänen henkilöllisyydekseen! :)
Finin emmöö.
Rowling on jumala.

Poissa Elli

 • Vuotislainen
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Olipa kerran - Once upon a time
« Vastaus #12 : Tammikuu 25, 2013, 22:17:12 »
No, ensimmäisenä mieleeni tuli että se kirjailija voisi olla Baelfire. Tarkemmin ajateltuani en ole enää välttämättä samaa mieltä, mutta uusiakaan ideoita ei ole. Hänhän tuli Storybrooken ulkopuolelta, joten hän ei voi olla kukaan satuhahmoista jotka olivat paikalla kirouksen aikana.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 26, 2013, 16:31:12 kirjoittanut Elli »

Poissa Elli

 • Vuotislainen
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Olipa kerran - Once upon a time
« Vastaus #13 : Tammikuu 28, 2013, 19:39:26 »
No ohhoh, olipa jakso eilen. Ei kyllä ihan ensimmäisenä olisi tullut mieleeni että Punahilkka on ihmissusi :O Mulle meni ihan täydestä että se poika olisi se susi, olin ihan huuli pyöreänä kun asia selvisi. En silti käsitä miten ne jäljet johti Punahilkan ikkunan alle, koska hänhän oli sisällä kun Peter kävi siinä.

En ole itse nähnyt, mutta eikö sellainen leffa ole olemassa kun "Red Riding Hood"? Wikipedian mukaan siinä on ainakin poika nimeltä Peter.

Ja se sydän. Hui hirveetä. Mitä Kathrynille oikein on tapahtunut? En kyllä mitenkään usko että Mary Margaretilla olisi osuutta tähän, ihan taatusti joku koittaa lavastaa hänet. Melkein lähtisin osoittamaan syyttävällä sormella Reginaa. Hänhän on sitäpaitsi ennenkin puuhaillut sydänten kanssa...

Täytyy katsoa tämäkin jakso uudelleen, josko siitä irtoaisi enemmän toisella kierroksella kuten monesti käy.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 29, 2013, 15:46:42 kirjoittanut Elli »

Poissa Valeriana

 • Enimmäkseen harmiton
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Olipa kerran - Once upon a time
« Vastaus #14 : Tammikuu 30, 2013, 22:37:27 »
Paha äitipuolihan se tosiaan on, joka halusi Lumikin sydämen laatikkoon, joten kovasti viittaisi Reginaan. Regina oli myös ainoa, jolle Kathryn kertoi olevansa lähdössä, joten Regina tiesi olla väijyksissä.

Ehkä ne jalanjäljet ikkunan alla tulivat vasta myöhemmin yöllä ja peittivät Peterin aiemmin jättämät jäljet. Ihmissudenhan oli täytynyt olla yöllä liikkeellä, kun ne metsästäjät oli raadeltu hengiltä. Ei se juttu kyllä ihan täysin aukoton ollut, mutta ihan hyvä käänne oli silti. Minäkin ajattelin, että Peter oli se susi. Isoäidistä tuli sillä tavalla sama fiilis kuin silloin kun Dumbledore väitti jättäneensä asioita kertomatta suojellakseen Harryä: ei tuo ole oikea tapa suojella ketään.
If God does not understand, then he is not God, and we have nothing to fear.

Poissa Elli

 • Vuotislainen
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Olipa kerran - Once upon a time
« Vastaus #15 : Helmikuu 12, 2013, 21:48:43 »
Olipa hattutemppu. Täytyy sanoa että oikeastaan tykkäsin aikalailla tästä viimeisimmästä jaksosta, saatiin taas mielenkiintoisia käänteitä. Jefferson on siis tähän mennessä kolmas henkilö joka muistaa menneisyytensä. Mutta miten? Siksikö että hän oli siellä Ihmemaassa kirouksen aikaan? Mutta miten hän sitten ylipäätään päätyi Storybrookeen? Ja mihin ihmeeseen se jätkä katosi sen jälkeen kun Mary Margaret potkaisi hänet ulos ikkunasta. Sinne hattuunko? Huomasitteko muuten että Jeffersonin kaulassa näkyi selvä arpi siinä mistä pää on katkaistu? Kyllä on taas pienelle ihmiselle päänvaivaa...

Lopussakin oli aika kutkuttavaa kun Emma halusi lainata Henryn kirjaa ja huomasi että Jefferson oli puhunut hänelle totta tyttärestään. Olisikohan mahdollista että Emma alkaisi viimeinkin uskoa että koko juttu on kuin onkin totta. Mielenkiinnolla odotan myös mihin Mr. Goldin diilit johtaa, hänhän on selvästi tehnyt päällekkäisiä sopimuksia Emman ja Reginan kanssa.

Ja koska tätä edeltävä jakso jäi käsittelemättä, niin palaan siihen sen verran että yksi asia mietityttää edelleen. Nimittäin se kun Tittelintuure sai myös prinssi Jamesin hiuksen jonka yhdisti Lumikin hiuksen kanssa, ja sai näin vihdoin pullotettua tosirakkautta, mitä niissä hyllyllä olevissa muissa pulloissa oli? Ovatko ne aineksia siihen kiroukseen? Selvästihän tuo tosirakkaus oli viimeinen puuttuva pullo sillä hyllyllä.

Poissa Bellex

 • triX
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Just smile, let it shine!
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Olipa kerran - Once upon a time
« Vastaus #16 : Helmikuu 13, 2013, 11:23:56 »
Mietin hetken uskallanko lukea kommentteja, koska en edellistä jaksoa vielä ole katsonut, mutta luin kuitenkin ja sitten ihmettelin miks puhutte nii vanhoista jaksoista kunnes tajusin että katotte Suomen mukaan sitä :D Olempa viisas taas. Joo ite seuraan siis USA:n mukaan joten empä taida sanoa yhtään mitään etten spoilaa :D
Mutta siis olen täysin haksahtanut tähän sarjaan!
"You're never fully dressed
Without a smile!"

Poissa Wanamo

 • Keltasilmä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • the wolf blood
 • Pottermore: OakPurple4599
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Olipa kerran - Once upon a time
« Vastaus #17 : Helmikuu 13, 2013, 23:21:05 »
Hei, minäkin olen koukussa!

Aivan mahtava sarja, tosin juoni on tiheämpää kuin hernesoppa (?), mutta se tietysti lisää mielenkiintoa jollain tavalla. Juoni myös etenee jännällä tavalla, kun jokaisesta hahmosta ja tavallaan koko ideasta selviää pieniä palasia kerrallaan!

Tittelintuure on hurmaava hahmo, samoin tietysti Henry. Ja Punahilkka on myös mainio.

Mary Margaretin ja Kathrynin kuviosta mulla oli ensin vahva käsitys, mutta näin parin jakson jälkeen sekin on tainnut romahtaa. Nyt vain odottelen seuraavaa jaksoa ja sen tuomaa lisäinformaatiota. Minäkin tosiaan katson tuota yhdessä äidin kanssa, on jännää kun on joku jonka kanssa spekuloida tapahtumia samalla kun katsoo.

Siitä on hirmu pitkään kun mä olen viimeksi vuotikseen kirjoitellut, en tiiä tämä on tällanen jännä
"Nukkuminen on huomattavasti vähemmän rasittavaa kuin valveilla oleminen."

Poissa Undef

 • Allons-y!
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Pottermore: FangMahogany16903
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Olipa kerran - Once upon a time
« Vastaus #18 : Helmikuu 17, 2013, 21:30:09 »
Wau. Todella hyvä jakso ja oon ihan sanaton.

JOS ET HALUA TIETÄÄ MITÄ JAKSOSSA TAPAHTUI, ÄLÄ KATSO SPOILERIA!
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
"Kerro liikkeillä tanssijan: minä rakastan, minä välitän vieläkin.
 Kerro maailmassa näytelmän: minä ymmärrän, minä kutsun sielläkin."

Poissa Elli

 • Vuotislainen
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Olipa kerran - Once upon a time
« Vastaus #19 : Helmikuu 18, 2013, 13:14:21 »
Voi että mä sitten rakastan tätä sarjaa!

Olipa kiva vihdoin saada selville miksi Regina vihaa Lumikkia niin paljon, oon niin paljon miettinyt tota. Ja ajatelkaa, Reginakin on ollut ihan "normaali ihminen", siis hyväsydäminen ja avulias ym. joskus ennen. Vasta kun tämä Lumikin "petos" selvisi, Reginan ilme ja ääni muuttui nykyisenkaltaiseksi.

Niin, Reginan äiti, olihan aikamoinen täti :o Mua kanssa hämää miten hän osasi niitä taikoja käyttää. Mutta osaahan Reginakin sitten myöhemmin, eli jostain hänkin sen oppii. Äidiltäänkö? En oikein usko koska jotenkin luulen etteivät he ole kovin hyvissä väleissä etenkään Danielin kohtalon takia. Tuo sydäntemppu tosin oli taas se sama jonka Reginakin myöhemmin osaa. Mä luulen ettei kukaan noista hahmoista osaa käyttää taikaa "syntymälahjana" vaan se on opittava jostain/joltakin.

Muistatteko alkuperäisen sadun Tittelintuuresta, miten hän auttaa myllärin tytärtä kehräämällä oljista kultaa? Ja vaatii palkakseen ensimmäisen lapsen? (Ihan kuin Tuhkimolta tässä sarjassa.) Tuossahan mainittiin että Reginan äiti on myllärin tytär, ja hän itse sanoi joutuneensa tekemään monenlaisia sopimuksia pelastaakseen heidät köyhyydeltä. Musta jotenkin tuntuu että Tittelintuurella on sormensa pelissä tässäkin, kenenkäs muunkaan kanssa niitä sopimuksia on tehty.

No, takaisin Storybrookeen. Ai että olen iloinen että Emmalle vihdoin selvisi että Sidney on niin kaksinaamainen. Tuntuu että tuohon kirjailijaan hän sensijaan voi luottaa. Ja musta tuntuu että se kirjailija tietää jotain enemmän kuin muut.

Kathrynin suhteen oli varsin dramaattinen käänne. Mutta kenen sydän oli siellä rasiassa? Oliko se DNA-testin tulos väärennetty (en yllättyisi sinänsä kun Reginalla on tekemistä asian kanssa) vai voiko muka Kathryn elää ilman sydäntä Storybrookessa? Ja missä hän ylipäätään on ollut koko tämän ajan? Tiesikö Gold tämän, koska hän punoi koko juonen Reginan kanssa, ja kävi vapauttamassa Kathrynin (olettaen siis että hänet oli piilotettu johonkin) sen jälkeen kun sanoi Emmalle lähtevänsä tekemään vähän taikoja. Ja jos näin niin miksi näin? Mua tosiaan kiinnostaa taustat tähän miksi Gold teki diilejä sekä Emman että Reginan kanssa. Miten hän hyötyy tästä?

Poissa Valeriana

 • Enimmäkseen harmiton
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Olipa kerran - Once upon a time
« Vastaus #20 : Helmikuu 20, 2013, 23:42:15 »
Ehkä Reginakin sai taikavoimat tekemällä jonkin diilin Tittelintuuren kanssa. Niillä diileillä tuntuu olevan aina jotain sivuvaikutuksia. Jos Lumikki muuttui unohtamisjuoman jälkeen melko ikäväksi ihmiseksi, ehkä erittäin katkera Regina paadutti tarkoituksella sydämensä välttääkseen lisää kipua. Ehkä hänkin halusi eroon rakkaudesta.

Mitä muuten mahtoi tarkoittaa lause "sinähän tiedät, mitä tapahtuu kun joku yrittää lähteä Storybrookesta"? Mitä Mary Margaretille olisi tapahtunut, jos hän olisi päässyt karkuun? Ehkä jokin onnettomuus. Kathrynin auto levisi ennen kuin hän pääsi ulos, joten selvästikään lähteminen ei ole kovin helppoa.
If God does not understand, then he is not God, and we have nothing to fear.

Poissa Zamira

 • Valehymy
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: GhostPumpkin31142
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Olipa kerran - Once upon a time
« Vastaus #21 : Helmikuu 22, 2013, 13:28:42 »
Minäkin olen katsonut tätä sarjaa melkein alusta asti, pari ensimmäistä jaksoa taisi jäädä välistä, mutta siitä huolimatta olen ihan hyvin päässyt juoneen mukaan. Tämä onkin ainoa sarja mitä seuraan ja kovasti tykkään minäkin. :)
Hahmoja on mukavan paljon ja tykkään siitä, että monissa jaksoissa niitä tulee lisää tai perehdytään tarkemmin jonkin hahmon tarinaan. Lemppareita ovat varmaankin Tittelintuure ja Punahilkka, onhan Henrykin tosiaan aika söpö sen kirjansa kanssa. Regina vaikutti aluksi vähän tylsältäkin hahmolta noin pahana ja kierona, joten oli kiva nähdä hänet erilaisena menneisyydessään ja saada tietää juurikin syy siihen, miksi hän vihaa Lumikkia niin paljon. Ja tosiaan aika kauhea äiti Reginalla... Itsekin vähän ihmettelin sitä, mistä hän oli nuo taikavoimat saanut.

Välillä tapahtumat tuntuvat vähän sekavilta (osittan se varmaan johtuu siitä ne pari jaksoa jäivät minulta välistä :D), mutta varsinkin tämä Kathrynin murhajuttu tuntuu kiinnostavalta. Viime sunnuntain jaksokin jäi sellaiseen kohtaan, että haluaisin jo pian nähdä seuraavan jakson ja saada tietää, mitä Kathryn tekeee elossa Storybrookessa.

Poissa Tylypahkan pikajuna

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: CentaurSkull9709
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Olipa kerran - Once upon a time
« Vastaus #22 : Helmikuu 22, 2013, 16:48:16 »
Minäkin olen alusta asti kyseistä sarjaa seurannut ja koukkuun olen jäänyt. Yhtään jaksoa en ole väliin jättänyt, koska aina olen katsonut ne joko telkkarista tai katsomosta jälkikäteen. Se onkin tällä hetkellä ainoa sarja jota olen aktiivisesti seurannut. Näyttelijät siinä ovat loistavia ja käsikirjoittajaakin saa kovasti kiittää.

Uusia jaksoja odotellen,
Tylypahkan pikajuna kiittää ja katoaa.
"Always..."

Poissa Elli

 • Vuotislainen
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Olipa kerran - Once upon a time
« Vastaus #23 : Helmikuu 27, 2013, 13:30:47 »
Ilahduttavan informatiivinen oli tää viime jakso. Varsinkin kun nyt voin ymmärtää entistä paremmin lempihahmoani Tittelintuurea :) Miksi hän on mikä on, ja miksi hän teki mitä teki.

Mulle meni kyllä ihan täydestä että August olisi Baelfire, mutta sitten kun hän alkoi osoittelemaan sillä tikarilla, olin ihan että what?? Koko kohtaus jätti kuitenkin lisää arvoituksia jälkeensä, kuten edelleen sen kuka tuo kirjailija oikeasti on. Ja miten hän osasi puhutella Goldia "papaksi" kuten Bae oli tehnyt. Tunteeko hän oikean Baelfiren? Jos tuntee, niin missä hän mahtaa olla? Ilmeisesti ei ainakaan Storybrookessa.

Pahoin pelkään ettei tämä eka kausi ehdi tuoda vastauksia kaikkiin kysymyksiin. Jään innolla odottamaan seuraavaa ja toivon tosiaan ettei tarvisi odottaa sataa vuotta. Voisihan sitä tietysti katsoa netistä, mutta tässä on vähän sama juttu kuin miksi en aikanaan halunnut lukea Pottereita englanniksi ennen suomennoksen ilmestymistä; haluan ymmärtää kaiken, en vain puolia tai kolmea neljäsosaa. Eli tarvitsen sen tekstityksen kuuntelun tueksi.

Poissa Valeriana

 • Enimmäkseen harmiton
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Olipa kerran - Once upon a time
« Vastaus #24 : Maaliskuu 01, 2013, 13:35:26 »
Itselle tuli ajatus, että August olisi tavannut Baelfiren, koska tiesi miltä poika näyttää, mutta tarkkaan ottaen hän olisi voinut lukea sen Henryn satukirjasta. Se on sitten toinen asia, mistä hän tiesi, että kirja on totta ja hahmot ovat Storybrookessa.

Tittelintuure-parka on menettänyt sekä poikansa että Bellen siksi, ettei voi luopua voimiensa tuomasta vallasta. Tässä taisi tulla vastaus siihen, minkä loitsun/kirouksen hän sai valmiiksi pullottamalla tosirakkautta muutama jakso sitten.
If God does not understand, then he is not God, and we have nothing to fear.