Jästien keskuudessa > Harrastukset ja kirjallisuus

Mitä lehtiä luet?

(1/3) > >>

goldensnitch:
En löytänyt topicia tälle, ja vaikka lehdet eivät kai varsinaisesti kirjallisuutta olekaan, niin lukemista kylläkin. Elikkäs:

Mitä lehtiä luet ja/tai tilaat? Oletko jonkun lehden vannoutunut kestotilaaja, vai nappaatko suosikkilukemisesi lehtihyllystä? Suositko aikakauslehtiä, sanomalehtiä vai jotain muuta? Entä leikkaatko lehdistä joitain tiettyjä artikkeleita ja laitat jemmaan/seinälle? Kopioitko kaikki reseptit vai luetko vain sarjakuvia?

Itse tilaan vain sarjakuva-klassikkoa, Aku Ankkaa, jota en nyt lähde hirveästi perustelemaan, sillä kun on jo oma topicinsa, mutta voin sanoa, että "uudet piirtäjät" eivät pärjää Carl Barksille ja Don Rosalle.
 Empirestä ( The World's Biggest Movie Magazine) löydän aina kiinnostavia faktoja elokuvista ja näyttelijöistä, siinä on tulevien leffojen arvostelut ja tarinoita kulissien takaa. Empire on myös julkaissut noin vuosi sitten Potter-ekstran, jonka tajusin hankkia itselleni lehden ansiosta. Englanninkielisyys ei haittaa, Suomella tällaista lehteä ei ole (Episodi on siihen verrattuna ohut läpyskä.)
 Luen myös Demiä, nuorten, pääsääntöisesti tyttöjen lehteä, josta katson tositarinoita, mokia ja elämänohjeita. Demi keskittyy ahdistavan paljon muotiin ja ulkonäköön... - minun mielestäni. Siskoni tilaa tätä lehteä, joten saan sen sitä kautta käsiini.
 Sanomalehdistä kulutuksessa ovat kotkalaisille paikallinen Kymen Sanomat, ja koko Suomen Helsingin Sanomat. Leikkaan talteen Potteria ja Lontoota koskevat artikkelit.

Estradi on teidän, arvon vuotislaiset! :D

Isilmírë:
Katkaisin juuri pitkäaikaisen tilaussuhteeni Anime-lehteen, joka on tasaisin välein kolahtanut postilaatikkoon siitä asti, kun lehden ihka ensimmäistä numeroa taittamassa ollut opiskelukaveri esitteli sen graafisen suunnittelun tunnilla. Anime on vuosien varrella kokenut monenlaisia muutoksia, mm. melkein koko alkuperäisen toimituskunnan irtisanoutumisen H-Townin sisäisten ongelmien vuoksi vuonna 2007, mutta uusimman linjan mukainen keskittyminen pelkkään animeen, mangaan ja j-poppiin onnistui vihdoin tappamaan kiinnostukseni lehteen.

Onneksi on Japan Pop, Animen alkuperäisen toimituskunnan perustama lehti, joka kertoo paitsi animesta ja mangasta, myös liudasta muita mielenkiintoisia japanilaisen kulttuurin ilmiöitä. Omia suosikkejani lehden artikkelien joukossa ovat japanilaisia sanoja ja sanontoja ruotivat jutut, matkakertomukset ja muut jokapäiväistä japanilaista elämää valottavat kirjoitukset. Toki lukaisen hyvien tärppien toivossa läpi myös anime- ja mangaesittelyt, mutta ei niiden varaan minun mielestäni kokonaista lehteä voi pystyttää. Onneksi sellaisen yrittämisestä ei tämän lehden kohdalla taida olla pelkoa =)

Japan Pop (joka sekin on tullut minulle ykkösnumerosta asti) on ainoa varsinaisesti tilaamani lehti. Muut nimelläni tulevat aviisit ovat jäsenlehtiä: Legolas, Hobittilan sanomat ja PAM, joista kaksi ensin mainittua ovat Suomen Tolkien-seura Kontu ry:n jäsenlehtiä (tai no, HobSan on tätä nykyä kutistunut A4-kokoiseksi tiedotuslehdykäksi), kolmas puolestaan palvelualojen ammattiliitto Pamin jäsenaviisi. Nämä tulee kyllä kaikki luettua läpi ja Tolkien-lehtien osalta myös laitettua talteen.

Lisäksi lueskelen mieheni tilaamia Suomen kuvalehteä ja Aku Ankkaa (molemmat mainiota vessaluettavaa), hänen ammattiliittonsa jäsenlehteä Superia ja satunnaisesti myös työpaikalle tulevia Helsingin Sanomia ja Hufvudstadsbladetia (epätoivoiselta haiskahtava yritys ylläpitää edes jonkinlaista ruotsintaitoa) sekä työmatkoilla bussita löytyviä Metro-lehtiä, joiden ristikoita on kiva ratkoa matkan ratoksi. En siis ole varsinaisesti katsottavissa lehtien suurkuluttajaksi, mutta eipä siitä mitään vahinkoa liene. Paitsi tietysti lehtimyyjien mielestä, he kun tuntuvat olevan aina ihan vakuuttuneita, että joku naistenlehti jokaisen täysi-ikäisen naispuolisen kansalaisen pitäisi itselleen tilata ;D

Rupertismyking:
Juu.. Eli itse en tällä hetkellä tilaa mitään.. Ei ole rahaa, lol. Mutta mummoni tilaa minulle Aku Ankkaa.. On tilannut vuodesta 1999, kun olin n.vuoden. (Mitä ideaa, enhän mie osannut edes lukea!) Sitten pienempänä jotain tyyliin 'barbie ja winx -lehtiä', mutten enää;D Joskus ostelen ihan lehtihyllyistä lehtiä, tosi harvoin kylläkin.. Yleensä ostelen mangaa ja animea pokkareina (offia!).. Viime vuonna ostin säännöllisesti Inez-lehteä, joka oli ihan kiva, mutta sen pääyhtiö (mikälie) joutui ulkomailla konkkaan ja siihen se sitten loppu.. Demiä, enkä sitä toista lehteä, mikä se nyt onkaan, ole koskaan ostanut/tilannut, kun pelkään "vähän" äitini reaktiota niihin:/// Muuten kyllä voisin..

Omppu:
Minulle tulee Suosikki, joka tosin on muuttunut todella paljon huonommaksi kuin muutama vuosi sitten, mutta kyllä siellä hyviäkin juttuja välillä on. Tosin Suosikkihan lopetetaan joulukuussa joten saa nyt nähä rupeenko tilaamaan jotakin muuta. Suosikkia oon tilannut suunnilleen puolitoista vuotta. Sitä ennen mulle tuli Koululainen josta tykkäsin pienempänä tosi paljon.

Lisäksi vaari tilaa minulle ja sisaruksilleni Aku Ankkaa, jonka luen aina välillä. Sitä on tullut meille tosi monta vuotta, ja yleensä minä olen sitä eniten lukenut. Nyt myös pikkuveli :D

Ostan myös Kerrang!-lehden aina välillä. Se on tosin englanniksi mutta siinä on loistavia musiikkijuttuja, paljon lempibändejäni jne. Ja englannin taitoa tulee harjoitettua lukemisen lomassa :D Demiä ja Miss Mixiäkin luen aina joskus kirjastossa, ja joskus pitkälle automatkalle ostan Demin lukemiseksi. Miss Mixistä en kovin paljoa välitä. Demi taas on ihan hyvä lehti :)

En yleensä viitsi ruveta leikkelemään lehtiäni, oon jotenkin kauheen suojelevainen niitä kohtaan :D Hyvät julisteet nappaan talteen ja joskus kirjoittelen reseptejä ylös (:

Marygold:
Minusta ei ole melkein mitään niin mukavaa tapaa viettää sadepäivää kuin vanhojen aikakauslehtien lukeminen. Sen sijaan sanomalehtiä luen nykyään enää vain harvoin, koska uutiset löytyvät helposti netistä tai televisiosta - aikoinaan huomasin sanomalehtitilauksen aiheuttavan minulle lähinnä valtavan määrän jätepaperia, jota piti sitten kantaa selkä vääränä keräysastiaan. Aikakauslehdillä on yleensä paljon enemmän säilytys- ja uudelleenlukuarvoa.

Tällä hetkellä tilaan kahta lehteä, Imagea itselleni ja lisäksi Pelit-lehteä puoliksi minulle ja poikaystävälleni. Imagessa minua kiinnostavat enemmän sen yhteiskunnalliset aiheet, sen sijaan henkilökuvista ja vastaavista en ole niin hirveän innoissani. Mutta satuin törmäämään hyvään tarjoukseen, joten ihan sillä tuli se itselleen tilattua. Pelit taas on minusta suomalaisista peliaiheisista lehdistä paras - joskin kyllä siitäkin löytyisi paljon parantamisen varaa. Huomaa kyllä, että se on tehty yhä aika pitkälle mieslukijoiden ehdoilla, vaikka lehden päätoimittajakin on nykyään nainen.

Minulle tuli tosi pitkään myös Ruoka & Viini, jonka tilauksen jätin kesken joku aika sitten. Syynä se, että lehden linja tuntuu lipuneen aika kauas siitä, mitä itse tykkään (ja on varaa) kokata. Lisäksi minulla on jo vino pino kyseisen lehden vuosikertoja, joista etsiä ohjeita, ennen kuin uusille on edes tarvetta. Mondon Ruoka & Matka sen sijaan on aivan ihana lehti, jonka tilaisin aivan heti, jos se olisi mahdollista - harmi vain, että se ilmestyy toistaiseksi vain kerran vuodessa.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta