Kirjoittaja Aihe: Tylypahkan seitsemäs oppivuosi  (Luettu 2600 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Stargazer

 • astrum metallum
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • we were here
 • Pottermore: CrimsonScale68
 • Tupa: Puuskupuh
Tylypahkan seitsemäs oppivuosi
« : Heinäkuu 18, 2012, 01:24:14 »
Selasin koko alueen läpi enkä löytänyt mitään tätä käsittelevää aihetta, joten tässä tulee.

Kaikkihan me tiedämme, että opinnot Tylypahkassa kestävät seitsemän lukuvuotta ja yksi lukuvuosi vastaa aina yhtä luokka-astetta. Kuuden ensimmäisen kirjan parissa olemme päässeet Harryn ja kumppaneiden mukana seuraamaan eloa Tylypahkassa kuuden ensimmäisen oppivuoden ajan, mutta viimeisessä kirjassa pääkolmikon päätettyä jättää koulu kesken, jäi aika mysteeriksi, millainen se seitsemäs oppivuosi sitten oikein mahtaa olla.

Mitä varmuudella tiedämme seitsemännestä vuodesta, on se että se on viimeinen vuosi Tylypahkassa, että seitsemäsluokkalaisista valitaan koulun johtajatyttö ja -poika ja että silloin suoritetaan S.U.P.E.R.-kokeet, jotka oletettavasti vastaavat suunnilleen samaa asiaa kuin meillä ylioppilaskirjoitukset. Oletettavasti S.U.P.E.R.-kokeet järjestetään kesäkuussa kuten viidesluokkalaisten V.I.P.'t, mutta tietysti eri aikaan, koska voidaan olettaa että nämäkin kokeet järjestetään suuressa salissa.

Mutta miten se koulunkäynti Tylypahkassa sitten oikein päättyy? Koskaan lukuvuoden päätöspidoissa ei ole muistaakseni sanallakaan mainittu koulun jättäviä seitsemäsluokkalaisia, mikä on aika omituista, sillä luulisi seitsemän vuotta koulussa opiskelleiden oppilaiden lähteminen olevan aika iso juttu. Tällöin voidaan tietysti olettaa, että seitsemäsluokkalaisille järjestetään kenties jokin oma juhla, jossa heille kenties jaetaan meidän stipendien kaltaisia palkintoja kouluaikaisista saavutuksistaan ja rehtori pitää kenties jonkun puheen. Voisi myös olla, että tupien oppilaat haluaisivat kiittää tuvanjohtajiaan seitsemän vuoden yhteistyöstä jollain tavalla, esimerkiksi pienellä lahjalla. Ja täytyyhän Tylypahkasta valmistuneille jakaa jonkinlainen todistus, joka todistaa heidän suorittaneen oppimääränsä, koska muutenhan heille tuskin heltiäisi tulevaisuudessa työpaikkaa. Toisaalta S.U.P.E.R.-kokeiden tulokset saattavat saapua vasta myöhemmin kesällä kuten V.I.P.-tuloksetkin, joten on toki mahdollista, että todistukset oppimäärän suorittamisesta lähetettäisiin postissa.

Mutta milloin tämä "valmistujaisjuhla" sitten järjestetään, se onkin sitten kysymysmerkki. Juna lähtee oletettavasti melko aikaisin aamulla takaisin kohti Lontoota, joten viimeisen päivän aamuna se tuskin on. Parhaalta ajatukselta kuulostaa mielestäni se, että seitsemäsluokkalaiset jäisivät suureen saliin päätöspitojen jälkeen muiden poistuessa oleskeluhuoneisiin viettämään viimeistä iltaansa. Jonkinlainen valmistujaisjuhla kuitenkin on oltava, sehän on selvä. Olisi se aika tylyä koululta jättää sieltä lähtevät oppilaat täysin huomiotta.

Entäpä sitten yleensäkin seitsemäsluokkalaisten oleskelu koulussa. Onko heillä mahdollisesti jotain erityisoikeuksia, mitä muilla ei ole? Kun esimerkiksi kolmosluokkalaiset ja sitä vanhemmat saavat käydä Tylyahossa tiettyinä viikonloppuina, niin voisiko sitten olla jotain vastaavanlaisia erityisyyksiä jotka on tarkoitettu vain koulussa viimeistä vuotta opiskeleville oppilaille.

Tai miten sitten valmistautuminen Tylypahkan jälkeiseen elämään - ammatinvalinnanohjaus oman tuvanjohtajan kanssahan käydään viidennen oppivuoden lopulla, mutta opiskelujen lähentyessä tosissaan loppuaan, voisi olettaa että asia otetaan vielä vakavampaan keskusteluun. Kaikki eivät välttämättä vielä viidentenä vuonnaan ole olleet varmoja tulevaisuuden ammatistaan, joten ehkä koulu järjestää seitsemäsluokkalaisille silloin tällöin joitain tutustumiskäyntejä isoimmilla työnantajilla, kuten taikaministeriössä, tai Pyhässä Mungossa. Kenties myös jonkinlainen lyhyt työharjoittelujakso voisi olla mahdollista. Luulisi myös tuvanjohtajien haluavan olla varmoja, että heidän tupansa oppilaat varmasti ovat tietoisia tulevaisuudestaan ennen koulusta lähtemistä.

Keskustellaan, vuotislaiset. Kirjoista ja haastatteluista löytyneet tiedonmurut, omat mielipiteet ja päätelmät, kaikki tänne vain, niin saadaan jotain parempaa kuvaa siitä millainen voisi olla se kouluvuosi jota emme koskaan päässeet kirjoissa seuraamaan :3
To be rich is to seek, to relive the memory

Poissa Kissanminttu

 • Yli-Blondi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • ಠ_ಠ
  • Tumblr
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Tylypahkan seitsemäs oppivuosi
« Vastaus #1 : Heinäkuu 18, 2012, 02:55:35 »
Samaa mieltä kanssasi Stargazer! Mutta luulen että S.U.P.E.R -tulokset saadaan heti koulun päätyttyä, sillä sen takia V.I.P -tulokset tulevat vasta myöhemmin kesällä, että opettajilla olisi aikaa tarkistaa superit, sen lisäksi vastavalmistuneilla on mahdollisuus hakea työtä heti Tylypahkasta päästyä (:
...Maan pimeys hangen alla
puistoja puistattaa.
Jäätakki on vaahteralla,
kastanja aivastaa...

Poissa Lionerz

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: OwlKnight23077
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Tylypahkan seitsemäs oppivuosi
« Vastaus #2 : Heinäkuu 28, 2012, 18:01:31 »
No jaa, koko kirjasarja käydään läpi Harryn näkökulmasta, eli voi olla ettei sitä ole pidetty niin suuressa arvossa. Vaikka olen kyllä ehdottomasti samaa mieltä, että olisi voinut kertoa jotain seitsemättä vuotta käyvistä. Mutta aika monen kirjan lopussa Harrylle on kyllä tapahtunut jännittäviä asioita, niin voi olla ettei hän noteerannut sinänsä niitä. Sit kanssa ihmetyttää, että miten Harry oääsi auroriksi, vaikkei hän edes käynyt seitsemättä vuotta enää koulua? Vai muuttuiko ne säännöt Voldemortin kukistumisen myötä? Vai oliko Harry poikkeus?

Poissa Nefgliniel

 • Puuton lehti
 • Vuotislainen
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Tylypahkan seitsemäs oppivuosi
« Vastaus #3 : Heinäkuu 28, 2012, 18:08:43 »
Luulen, että Harryn teot Voldemortin kukistamisessa antoivat kyllä ymmärtää, että hänestä on auroriksi. Ja olenko ihan väärässä vai kerrottiinko jossain, että myös Ron jossai vaiheessa olisi tehnyt aurorin hommia? Voi olla että muistikuvani on ihan väärä.

Poissa Undef

 • Allons-y!
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Pottermore: FangMahogany16903
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Tylypahkan seitsemäs oppivuosi
« Vastaus #4 : Heinäkuu 28, 2012, 18:16:52 »
Luulen, että Harryn teot Voldemortin kukistamisessa antoivat kyllä ymmärtää, että hänestä on auroriksi. Ja olenko ihan väärässä vai kerrottiinko jossain, että myös Ron jossai vaiheessa olisi tehnyt aurorin hommia? Voi olla että muistikuvani on ihan väärä.

Jossain Rowlingin haastattelussa Rowling kertoi Ronin autelleen Harrya aurorin hommissa. En ole varma, oliko Ron aurori vai pelkkä lisäapu. Ron työskentelee Georgen kanssa pilailupuodissa, mutta kai hänellä on varmaan joissain vaiheissa vapaata ja silloin auttelee Harrya.
"Kerro liikkeillä tanssijan: minä rakastan, minä välitän vieläkin.
 Kerro maailmassa näytelmän: minä ymmärrän, minä kutsun sielläkin."

Poissa Vispilä

 • kermavaahdossa
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Pottermore: SkyLight149
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Tylypahkan seitsemäs oppivuosi
« Vastaus #5 : Heinäkuu 28, 2012, 21:12:07 »
Lainaus
An often asked question is what are Harry, Ron and Herione doing now? J.K. said that Harry, along with Ron, is working at the Auror Department at the Ministry of Magic, and after all these years, Harry is now the department head.

"Harry and Ron utterly revolutionized the Auror Department," Rowling said. "They are now the experts. It doesn't matter how old they are or what else they've done."
Lähde.

Todella mielenkiintoinen topic kyllä. Tällainen asia toivottavasti selviää Pottermoresta tai jostain muualta Rowlingin kynästä. S.U.P.E.R.:eista olisi mielenkiintoista muutenkin tietää lisää.
Tänään on hyvä päivä auttaa.