Kirjoittaja Aihe: Hobitti-leffat  (Luettu 22712 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Rantsu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Rohkelikko
Hobitti-leffat
« : Maaliskuu 05, 2012, 19:20:14 »
14. joulukuuta ensi-iltansa saa J.R.R Tolkienin Hobitti eli sinne ja takaisin -teokseen ja mm. Taru Sormusten Herrasta liitemateriaaliin pohjautuvan kahden leffan mittaisen Hobitti-sarjan ensimmäinen osa The Hobbit: An Unexpected Joyrney, eli Hobitti: Odottamaton matka. Ohjaajana häärii TSH-filmatisointien tapaan Peter Jackson ja allekirjoittanut on aivan julmetun innoissaan, sillä traileri oli mahtava:
http://trailers.apple.com/trailers/wb/thehobbit/

Hobitti taipuu elokuvaksi hienosti, sillä itse Hobitti-kirjan juoni on suhteellisen helppo käsitellä ja kahteen osaan jaettuun juttuun mahtuu rutkasti myös mielenkiintoista materiaalia samaan aikaan Keski-Maassa tapahtuneista jutuista, kuten esimerkiksi Valkoisen neuvoston edesottamuksia, arvaan ma. Sarumankin tulee siis olemaan menossa mukana ja Radagast Ruskeallakin on jo näyttelijä.

Toinen osa tulee ilmeisesti loppuvuodesta 2013 ensi-iltaan ja kantaa nimeä The Hobbit: There and Back Again (Hobitti: Sinne ja takaisin), eli mukailee täysin kirjan nimeä.

Pidän kääpiöiden saamasta ulkoasusta ja laulu tuossa trailerissa on mykistävä. Howard Shoren teemastakin kuullaan muutama sävel ja hienolta kuulostaa. Hienoa, että sama tekijätiimi näyttelijöitä myöten on mukana. Tuskin maltan odottaa.

Aika tietysti näyttää, miten hyvä leffasta ja kakkososasta aikanaan tulee, mutta uskallan olla melko optimistinen. Ainakin Peter Jacksonin videoblogit ovat olleet toivoa antavia ja minulla nousi fiilikset kattoon jo trailerin ensi hetkillä... Ian McKellen on niin mahtava Gandalf.

Vuotislaisten ajatuksia ja odotuksia?
"Yet pity is of two kinds: one is of kinship recognised, and is near to love; the other is of difference of fortune perceived, and is near to pride."
*Tumblr
Instagram

Poissa Haltiamieli

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Photography
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Hobitti-leffat
« Vastaus #1 : Maaliskuu 05, 2012, 19:26:52 »
Hobittiiiiiiii! <2 Jackson. <2 Ian McKellen. <2 Uusi-Seelanti. <2 Koko helahoito. <2 Arvatkaa vain, kuka on etunenässä tunkemassa katsomaan leffat? :D

Pakollinen ihkutus toteutettu, nyt vähän asiaakin. Odotan siis innolla Hobitti-leffoja, on jo aikakin että ne toteutetaan. Kaikeksi onneksi Jackson hoitaa ohjaajan homman, koska kukaan muu ohjaaja tuskin saisi yhtä hyvin Keski-Maata vangittua valkokankaalle kuin hän. :) Sääli vain että pitää odottaa ikuisuus tuota ensimmäistä osaa. Mutta ainakin on jotain odotettavaa, ja kun Jacksonin tuntien se tulee olemaan mahtavuutta. Sanoinhan sen jo? :'>

Traileri on mun mielestä loistava. Saa oikeasti tunnelmat nousemaan ja odotuksen kasvavaamn valtaviin mittoihin. Ja se laulu, ja musiikki ylipäätään. Vaikuttaa siis lupaavalta. Erityisplussaa tulee tietty siitä, että Keski-Maan muitakin tapahtumia tungetaan mukaan, eikä vain Hobitti-kirjan. On siis loistavaa päästä näkemään mitä kaikkea Gandalf puuhasi kun ei ollut kääpiöiden ja hobitin mukana. Innolla siis odottaen Hobittia. <2
If more of us valued food and cheer and song above hoarded gold, it would be a merrier world.

Poissa Ruiskaunokki

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Hobitti-leffat
« Vastaus #2 : Maaliskuu 06, 2012, 19:50:25 »
Ah, tuo traileri! En ole kuluttanut sitä vielä loppuun, mutta muutaman kerran jo kuunnellut, olen joka kerta kuolla, kun kuulen sen laulun! <3 Odotan innolla soundtrackiakin, kun vain trailerin perusteella tullaan ilmeisesti kuulemaan jotain vanhaa, tuttua melodiaa TSH:sta ja sitten sitä uutta musiikkia. En muista, oliko tuo ihan ensimmäinen virallinen traileri, mutta julmaa julkaista se peräti vuosi ennen ensimmäisen Hobitti-elokuvan ensi-iltaa. :D

Martin Freeman. Tuo brittinäyttelijä on siviilissäkin niiiiin hobitin näköinen, että en malta odottaa nähdä tämän näyttelijäntyötä Hobitissa. En tosin ehkä pääse ylitse mielikuvasta Dr. John Watson hobittiasussa...... hahah. Jollekin ehkä pistää silmään se, että Freemanin Bilbo on erinäköinen kuin TSH:n Ian Holm (no totta kai), mutta mitäpä sitä tuollaisia pieniä yksityiskohtia, ei haittaa tuossa.

Pitääpi kertailla Hobitin tarina ja lukea kirja vielä tänä vuonna uudestaan.

(ehkä palaan vielä takaisin kirjoittelemaan tähän lisää, työt kutsuu takaisin :D)

Poissa Rantsu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Hobitti-leffat
« Vastaus #3 : Maaliskuu 06, 2012, 19:53:46 »
trailerin perusteella tullaan ilmeisesti kuulemaan jotain vanhaa, tuttua melodiaa TSH:sta ja sitten sitä uutta musiikkia.

Ainakin tuo Klonkku/Sormus-teema on mukana, kuten asiaan kuuluu. Oli kyllä hieno ratkaisu sijoittaa tuo Klonkun repliikki trailerin loppuun ja antaa pätkä vanhaa tuttua sävelmää... :)
"Yet pity is of two kinds: one is of kinship recognised, and is near to love; the other is of difference of fortune perceived, and is near to pride."
*Tumblr
Instagram

Poissa Sieppi

 • Tukintolvana
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Boldly going through space and time
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Hobitti-leffat
« Vastaus #4 : Maaliskuu 07, 2012, 15:26:37 »
Hobittii!!!! <3 En jaksa oottaa että se tulisi jo teattereihin. Mä ainakin oon heti lippujonossa kum leffa tulee Suomeen :D Traileri oli just paras, sellanen TSH: mainen.
"There's no point in growing up if you can't be childish sometimes!"

Poissa Rantsu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Hobitti-leffat
« Vastaus #5 : Maaliskuu 07, 2012, 16:10:36 »
Far over the misty mountains cold
 To dungeons deep and caverns old
 The pines were roaring on the height,
 The winds were moaning in the night,
 The fire was red, it flaming spread;
 The trees like torches blazed with light.
 The bells were ringing in the dale
 And men looked up with faces pale;
 The dragon's ire more fierce than fire
 Laid low their towers and houses frail.
 We must away, ere break of day,
 To find our long-forgotten gold.


Kylmät väreet. On se upea.
"Yet pity is of two kinds: one is of kinship recognised, and is near to love; the other is of difference of fortune perceived, and is near to pride."
*Tumblr
Instagram

Poissa elephanthouse

 • kesän lapso mä oon
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: FeatherHallow19419 & QueenRune11201
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Hobitti-leffat
« Vastaus #6 : Maaliskuu 07, 2012, 17:25:47 »
Hmm, aion mennä kyllä katsomaan tuon leffan HETI, kun se tulee. :D
Hobitin luin muutama vuosi sitten, mutta suunnitelmissa on kerrata lukukokemus tämän vuoden sisällä. En tarkalleen muista enää kirjan tapahtumia, joten en nyt saa tästä järkevää kommenttia.... :DD
TSH:t olen vasta lukenut ja leffoista katsonut kaksi ensimmäistä. Odotan innolla Hobitti -leffoja! Ohjaajan työ oli hienoa ainakin TSH:issa. Jatkan ehkä tätä kun olen lukenut kirjan uudestaan...
Klonkkuu<3
Yksi ajatus täyttää äärettömyyden - William Blake
Amin mela lle = Minä rakastan sinua
Ficcifoorumi

Poissa Hämppyli

 • Näsäviisas-
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
Vs: Hobitti-leffat
« Vastaus #7 : Maaliskuu 07, 2012, 18:49:06 »
Okei en halua kuullostaa töykeältä, mutta mikä tuossa trailerissa niin viehättää? Myönnän, että olen toisinaan täällä haukkunut TSH-leffoja vähän liikaa siihen nähden, että en ole nähnyt niitä yli 5 vuoteen ja jaksaisin varmaan istua ne läpi nykyään paremmin, mutta tuossa trailerissa ei ollut mitään ihmeellistä.

Näin joku aika sitten pilavideon, jossa tuon trailerin päälle lauloi joku imitaattori (kuullosti melkein samalta, kuin trailerissa laulavat kääpiöt) pilalaulua. Ei siinä muuten mitään ihmeellistä/hauskaa ollut, mutta lopun sanat "We're going to split book to two parts so we make more money" osui napakymppiin. Hobitista saisi aikaiseksi kaikinpuolin hyvän adaptaation yhdelläkin leffalla. Ärsyttää myös, kuinka mukaan pitää väkisin pistää niitä TSH-hahmoja joita ei alkp. kirjassa nähdä, Thorin, Fili ja Kili eivät näytä lainkaan kääpiöiltä ja sitten tuo kuinka kääpiöt käyvät raivolla peikkojan kimppuun vaikka näitten piti tulla kaapatuiksi yksi kerrallaan. Anteeksi vain jos nyt kuullostan töykeältä, mutta minun on vaikea uskoa, että tätä traileria ylistävät samat henkilöt jotka repivät pelihousunsa jos jokaista pientä yksityoskohtaa ei saada oikein Potter-elokuvissa.

Jotenkin myös hoopoa, kuinka trailerissa yritetään luoda vaarallista tunnelmaa "Do you know will I gome back" "No" repliikeillä. KAIKKI tietävät, että Bilbo selviää matkastaan ja palaa kotiin. Ja minä tarkoitan kirjaimellisesti KAIKKIA. Kyseessä ei ole jokin random fantasiaseikkailu vaan genren tunnetuimman/suosituimman kirjan elokuvasovituksen esiosa. En ole siis sitä mieltä, että leffassa pitäisi olla "diipa-daapa tule pian takaisin Bilbo retkeltäsi niin tee odottaa lämpimänä" mutta jokin tuossa trailerin pirujen maalaamisessa seinille tuntuu koomiselta.

Isoin pettymys on se, että Guillermo del Toro ei ohjaakaan tätä. Siis niille jotka eivät tiedä: Alunperin Guillermo del Toron piti ohjata tämä ja Jacksonin vain tuottaa, mutta jatkuvat viivästykset ja muut ongelmat saivat Toron siirtymään muiden projektien pariin. Tämä on minusta iso menetys pelkästään siksi, että olisi ollut kiehtovaa nähdä täysin eri ohjaajan tulkinta Keski-Maasta, mutta ennen kaikkea tulen ikävöimään del Toron visuaalista silmää. Mies on kuin espanialainen Tim Burton, jopa miehen juonellisesti heikot elokuvat ovat visuaalisten ansioittensa takia läpi istumisen väärtejä. 

Rakkaat Jackson/Tolkien fanit älkää antako minun kiukuttelun pilata iloanne. Mikään laki ei pakota minua katsomaan kumpaakaan Hobitti-leffaa ja on vain mukavaa jos näinkin moni jaksaa innostua niistä jo näin aikaisin. Halusin vain palavasti päästää oman ääneni ilmoille.
"If we're going to be damned, let's be damned for what we really are."

Captain Jean-Luc Picard

Poissa Rantsu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Hobitti-leffat
« Vastaus #8 : Maaliskuu 07, 2012, 19:45:10 »
^Ymmärrän kyllä osan kritiikistä, mutta minusta kahtiajako on loistoratkaisu. Hobitti-teoksen saisi hyvinkin yhteen leffaan, mutta liitemateriaali vaatii kahtiajaon ja se on minusta ehdottomasti hyvä asia. Mieluummin katson kaksi elokuvaa, joilla on annettavaa Tolkieninsa lukeneelle kuin yhtä hyvin tiivistettyä, mutta yksinkertaistettua Hobitti-filmatisointia. Hobitti on aivan erisävyinen teos kuin muut samaisen mytologian tarut, joten pieni sovittaminen kuuluu asiaan, juurikin noiden peikkojen kanssa. Ei sillä, ettäkö alkuperäinen versio olisi mitenkään epäsopiva. Odotan mielenkiinnolla. Elokuvien onnistuminen ei ole varmaa, mutta minusta vaikuttaa hyvältä. Koska Hobitti on TSH:n lisäksi oikeastaan ainoa Tolkienin kirja, josta enää saa elokuvaprojektin aikaan, niin on vain hienoa, että mytologiasta sovitetaan paljon samaan aikaan tapahtunutta "liitemateriaalia" mukaan.

En suoraan sanoen olisi ilahtunut lainkaan, mikäli tehtäisiin vain yksi elokuva, joka seuraa orjallisesti vain Hobitti-teosta. Tällöin mm. Dol Guldur jäisi kokonaan pois.

Del Toron olisi ollut mielenkiintoista nähdä, mutta minusta Jackson taitaa Keski-Maan siirtämisen valkokankaalle sen verran hyvin, ettei sama ohjaaja minua haittaa. Allekirjoitan Del Toron mahtavuuden, mutta minusta tämä projekti nimenomaan huuta Jacksonia ohjaajan pallille. TSH-filmatisoinneista mielipiteeni ovat yhä kaksijakoiset: toisaalta parasta ikinä, toisaalta kirjaepäuskollisuus häiritsee jopa liikaa.

Tässä tapauksessa odotankin Hobitilta jopa enemmän, sillä aika-lähdemateriaalia-pelivara -suhde on erinomainen. Hobitti-elokuvat vaikuttavat ennenkaikkea sydämellä tehdyiltä Tolkien-seikkailuilta, joissa Keski-Maa tuodaan taas kaikessa rauhassa katsojien eteen. Jokin tuossa trailerissa iski sisäiseen Tolkien-faniini.
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 07, 2012, 19:53:23 kirjoittanut Rantsu »
"Yet pity is of two kinds: one is of kinship recognised, and is near to love; the other is of difference of fortune perceived, and is near to pride."
*Tumblr
Instagram

Poissa Domino

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Hobitti-leffat
« Vastaus #9 : Maaliskuu 09, 2012, 08:33:35 »
Oi, oi, oi! Kaverilleni jo lupasin, että hankitaan liput heti kun voidaan <3 Traileri oli ihana! Vau, mitäpä tässä muuta sanomaan :) Kirjan olen muuten lukenut tuossa noin kuukausi (?) sitten, mutta en osaa sanoa sen perusteella mitään! Minun kaverini oli muuten ihan MITÄÄÄH? kun kerroin Hobitin tulevan 14 joulukuuta! Hän on siis odottanut sitä iät ja ajat... Miksi näin pitkä odotusaika? Miksi?

Poissa Nefgliniel

 • Puuton lehti
 • Vuotislainen
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Hobitti-leffat
« Vastaus #10 : Maaliskuu 09, 2012, 09:26:39 »
No jaa, en minä liikoja anna häritä kaiken "epäolennaisen". Kirjat on kirjoja ja elokuvat ovat jonkun/joidenkin tulkinta niistä, ja tekijöillä on vapaus lisätä/poistaa asioita oman tulkintansa mukaan (kunhan pysyvät alkuperäisille uskollisena kuitenkin). Totuus on että Jacksonin luoma Keski-Maa on upea ja viehättävä paikka, huomaa kuinka hän on antanut sille koko sydämensä. Itse kirjoja lukeneena paikat ovat olleet mielessäni ihan toisen laisia, mutta ei se tee vääräksi sitä mitä ne on olleet vaikka Jacksonin mielessä. Itse tykkään vaan uppoutua siihen taikaan, joka TSH-elokuvista huokuu. Kauneus, visuaaliset tehosteet, hienot roolisuoritukset, upea musiikki, ...No ihan samat asiat viehättää tuossa Hobitin trailerissakin. Ihanaa kun Hobitti tulee valkokankaalle. Odotan kun saan hetkeksi unohtaa normaalin elämän ja pääsen siihen taianomaiseen kauniiseen maailmaan mielenkiintoisten hahmojen keskelle.

Poissa Presto

 • Mozartin kummipoika
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • ilovepasta.org
 • Pottermore: GhostDragon1391
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Hobitti-leffat
« Vastaus #11 : Maaliskuu 14, 2012, 21:53:30 »
Minäkin odotan tätä leffaa ihan täpinöissäni. :D Ja Jackson ohjaa = parhautta.

Mielestäni Hobitti oli kirjana jopa parempi kuin varsinainen Taru Sormusten Herrasta, joten odotan tätä elokuvaa myös siksi innolla - jos vaikka tämäkin olisi parempi kuin ihan mukiinmenevät muttei mitkään järisyttävän mahtavat TSH-leffat. Odotukseni ovat kyllä todella korkealla tämän elokuvan suhteen. Ensinnäkin Jackson on ohjaajana, mikä takaa sen, että Keski-Maa on todellakin aito, kuin kirjasta valkokankaalle imaistu (muttei kuitenkaan kopioitu!) Keski-Maa. Ja samat näyttelijätkin ovat pysyneet onneksi. (McKellen näyttää muuten IHAN Dumbledorelta tossa trailerissa. Vielä enemmän kuin aikasemmissa TSH-leffoissa. *reps* :''D Mutta mahtava näyttelijä on.)

Traileri vangitsi todella mielenkiintoni - ehkä hieman liian dramatisoitu oli, mutta eikö ne aina ole? :P No joka tapauksessa, saa sitten joulun aikoihin nähdä, vastasiko leffa odotuksiani. ^^
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
                        Stalkkaan sinua.

Poissa Prosper

 • Vuotislainen
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Hobitti-leffat
« Vastaus #12 : Huhtikuu 24, 2012, 23:22:09 »
Aaah, olen niin innoissani!!! :D

Olen seurannut näitä tuotannon vaiheita nyt jonkin aikaa ja koko ajan se hermostus ja odotus vain kasvaa <3 Muutamista näyttelijöistä en oikein ole varma mm. Bilbon näyttelijä ja sitten yksi kääpiöistä vähän epäilyttää, mutta hyvän tiimin kanssa toiveet on kuitenkin korkealla. Ja - saatan nyt kuulostaa kamalalta fanittajalta - mutta ihanaa saada LEGOLAS eli Orlando takaisin!!! :'D

Kaiken kaikkiaan kuulostaa tosi jännältä ja lähinnä yritän pysytellä viileänä, lueskella vain omaan tahtiin noita kaikkia kirjoja taas läpi mutta gaaaahhh!! Tätä on odotettu jo ainakin (pienen) eliniän verran!!! <3 Ihanaa! En tahdo uskoakaan tätä todeksi. :) Jotenkin näyttää tosi ihanalta ja kivalta ja kaikkea... <3 *onnellinen huokaus*

Poissa Sieppi

 • Tukintolvana
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Boldly going through space and time
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Hobitti-leffat
« Vastaus #13 : Huhtikuu 25, 2012, 12:19:41 »
tätä onkin odotettu jo kauan :D Mahtavaa nähdä taas samat vanhat tutut ja kaikki. <3
Jos joku edes vihjaseekin Hobitti elokuvaan... alotan aina kauheen biletyksen :D
Toivottavasti elokuvaan saataisiin samallainen tunnelma kuin kirjassa.
"There's no point in growing up if you can't be childish sometimes!"

Poissa Jessie

 • Sanomaton
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Hobitti-leffat
« Vastaus #14 : Huhtikuu 28, 2012, 22:08:19 »
Hobittiiiiiiii! <2 Jackson. <2 Ian McKellen. <2 Uusi-Seelanti. <2 Koko helahoito. <2 Arvatkaa vain, kuka on etunenässä tunkemassa katsomaan leffat? :D

Arvatkaa kuka toinen!!!!!!!! IIIIIIIIIIIIKS! Ihan sama mihin aikaan se ensimmäinen leffa tulee, keskellä yötä tai päivää tai mitä tahansa, niin tämä tyttö on siellä! Ennakkonäytökseen täytyy päästä, ja ellei siihen niin vähintään ensi-iltaan. Huikea kohokohta pikku elämässäni :D

Lainaus käyttäjältä: Hämppyli
Okei en halua kuullostaa töykeältä, mutta mikä tuossa trailerissa niin viehättää?

Joillekin TSH : sta nyt sattuu olemaan elämää suurempi juttu, ja sen mukana myös Tolkienin muut teokset. Jos puhun itsestäni, niin minulle ei edelleenkään ole Sormusten Herran voittanutta elokuvateosta,  vaikka paljon leffoja katsonkin. Hassua miten ( nyt juuri muuten parasta aikaa katselen neloselta ) noita leffoja voi katsoa ties kuinka monta kertaa- eikä niihin kyllästy koskaan. Kertoo melko pitkälti kaiken oleellisen. Eikä edes kyse ole pelkästään leffoista, vaan tietystä ajanjaksosta elämässäni johon liittyy Tolkienia, Peter Jacksonia ja Hobittia. Kun joskus kuulin huhun ,että Hobitista tulee elokuva,  niin siitä päivästä sitä olen odottanut ,ja odottaa on kyllä kieltämättä saanut tuskallisen kauan :D Tuohon mahtavaan traileriin jotenkin kietoutuu kaikki : se on niiiiiin mahtava lauluineen ja tunnelmineen ja keski-maan näkeminen piiiiitkästä aikaa uudessa uskossa herättää vanhoja muistoja jälleen pintaan :) Parempaa traileria en itse ainakaan uskaltanut odottaa ja tuo niiiin herättää taas uutta halua nähdä leffa! Pakko vaan kärvistellä se loppu odotusaikakin :)
♥ Pottereita vuodesta 1999 ♥
“Dumbledore's man through and through, aren't you Potter?"
"Yeah I am," said Harry. "Glad we straightened that out.”

Poissa Rantsu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Hobitti-leffat
« Vastaus #15 : Huhtikuu 29, 2012, 11:53:56 »
The One Ringistä löytyy analyysi, joka käsittelee noin 10 minuutin verran materiaalia leffasta. Satunnaisia pätkiä näytetty, jälkituotanto tosin osassa kesken.

Spoilerivaara on suuri, mutta jos kiinnostaa, niin kannattaa lukaista.

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
"Yet pity is of two kinds: one is of kinship recognised, and is near to love; the other is of difference of fortune perceived, and is near to pride."
*Tumblr
Instagram

Poissa Rantsu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Hobitti-leffat
« Vastaus #16 : Heinäkuu 30, 2012, 19:05:40 »
Hyvät naiset ja herrat...

Kolmas "Hobitti"-leffa on tosiasia.

http://www.theonering.net/torwp/2012/07/30/59780-peter-jackson-confirms-third-film/
https://www.facebook.com/notes/peter-jackson/an-unexpected-journey/10151114596546558

"We know how much of the story of Bilbo Baggins, the Wizard Gandalf, the Dwarves of Erebor, the rise of the Necromancer, and the Battle of Dol Guldur will remain untold if we do not take this chance.  The richness of the story of The Hobbit, as well as some of the related material in the appendices of The Lord of the Rings, allows us to tell the full story of the adventures of Bilbo Baggins and the part he played in the sometimes dangerous, but at all times exciting, history of Middle-earth."
"Yet pity is of two kinds: one is of kinship recognised, and is near to love; the other is of difference of fortune perceived, and is near to pride."
*Tumblr
Instagram

Poissa Prosper

 • Vuotislainen
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Hobitti-leffat
« Vastaus #17 : Heinäkuu 30, 2012, 19:27:46 »
Ohhoh... Tämä kyllä tuli aika yllätyksenä (huhuista huolimatta). Olen jo tottunut ajatukseen kahdesta leffasta enkä ole ihan varma miten suhtautua tähän "paisutettuun hobittiin." Martin Freemaniin olen jo tottunut (kiitos Uuden Sherlockin) ja sitä ajatellen myös Smaugin näyttelijävalintana Benny on aika hauska.

Mutta kolme leffaa... hmmph. TSH oli se kolmiosainen ja Hobitti tuntui hyvältä kaksiosaisena, mutta ehkä on hölmöä ajatella niin... Ainahan enempi on parempi, ay?

//jep minullakin on enimmäkseen positiiviset tunnelmat! Jackson on suosikkiohjaajani ja pidän hänen maailmastaan kovasti. :D Olo on hivenen varautunut, mutta enimmäkseen tunnelmat ovat: JEEJEEJEE!!! Tästä tulee ihan mahtava matka. :) (paitsi jos maailmanloppu tulee eikä me ehditä nähdä ensimmäistäkään hobittia nyyhnyyh.)

Ihana jouluhobitti <3
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 31, 2012, 12:28:48 kirjoittanut Prosper »

Poissa Hämppyli

 • Näsäviisas-
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
Vs: Hobitti-leffat
« Vastaus #18 : Heinäkuu 30, 2012, 22:00:31 »
Mutta kolme leffaa... hmmph. TSH oli se kolmiosainen ja Hobitti tuntui hyvältä kaksiosaisena, mutta ehkä on hölmöä ajatella niin... Ainahan enempi on parempi, ay?

Monen mielestä Alien leffoje on kolme liikaa, Indyt olisivat saaneet jäädä kolmanteen ja jokainen uusi Adam Sandler leffa olisi saanut jäädä enemmistön mielestä tekemättä.

Yleensä pyrin välttämään leffojen tuomitsemista ennen kuin olen ne nähnyt (myöhäistä!), mutta tämä kolmas Hobitti-leffa kuulostaa katastrofilta. Silmarillion matskuun ei saada koskea, koska sen leffa oikeuksia ei omisteta eikä Tolkienin suku myy (kuulemma inhoavat Jacksonin leffoja), joten ainoa käytössä oleva materiaali olisi TSH mainittu "täytemateriaali" joka selittää Hobitin ja TSH välistä aukkon tapahtumia. Ei kuulosta riittävältä kokonaiselle leffalle minusta.
"If we're going to be damned, let's be damned for what we really are."

Captain Jean-Luc Picard

Poissa Rantsu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Hobitti-leffat
« Vastaus #19 : Heinäkuu 31, 2012, 11:44:36 »
--ainoa käytössä oleva materiaali olisi TSH mainittu "täytemateriaali" joka selittää Hobitin ja TSH välistä aukkon tapahtumia. Ei kuulosta riittävältä kokonaiselle leffalle minusta.

Tätä mietin itsekin, mutta toisaalta... Tolkieninsa lukeneet tietävätkin TSH:n liitemateriaalin kuvaamisen olevan äärimmäisen laaja käsite: siellä on paikoitellen aika yksityiskohtaista tekstiä lukuisista tapahtumista ja toisen ja kolmannen ajan tapahtumista kattavat selostukset. Periaatteessa Jacksonilla on siis julmetusti pelivaraa "LOTR appendices" -aiheen kanssa.

Mutta toisaalta, Jacksonin tuotanto vlogeja katsellessa on saanut vakuuttua (tietty varaus toki pitää silti olla) siitä, miten hyvin eri tapahtumat saadaan sidottua yhteen. Jackson kyllä kertoi aiemmin, että he joka tapauksessa filmaavat ensi vuonna materiaalia, joka saattaisi tulla pidennettyihin (yay!) julkaisuihin kahdesta leffasta; sittenhän tämä paisui kolmeksi ja on näin ollen teoriassa mahdollista, että kakkosleffaa, joka ei vielä ole täysin valmis, ainakaan loppupäästä, muutetaan alkuperäisestä suunnitelmasta niin, että kolmosleffa tuntuu sopivammalta. Käytännössä se voi olla Dol Guldur -episodien venyttämistä, Ereborin valtakunnan ja Laakson uudelleenperustamisen käsittelyä, Moria-juttuja tai vastaavaa, Sormuksen sodan pohjustusta tai mitä tahansa tuolta väliltä.

On mahdollista, että kolmosleffa on "dokumentaarisempi", vieläkin laajempi, ainakin jos uusia näyttelijöitä ei oteta mukaan lyhyellä varoitusajalla. Sauronin paluu Mordoriin varmaan jollain tapaa esitellään (Silmä leimahtaa torniin, nazgûlit palaavat jne?) ja Sarumanin lankeaminen ja Valkoisen Neuvoston vaiheet Viiden armeijan taistelun jälkeen käsitellään varmaan myös.

--tämä kolmas Hobitti-leffa kuulostaa katastrofilta.

Riski on olemassa, mutta en voisi olla enempää eri mieltä. :D Ehkä olen liian paatunut fani.

Summa summarum, Hobitti-leffat vaikuttavat olevan (ainakin ensimmäinen osa) enemmän "sadunomaisia", kuin TSH:t, kuten asiaan kuuluu, mutta vastaavasti faneille tärkeää materiaalia on varmaan suhteellisesti enemmän, sillä Jackson on ollut innoissaan mahdollisuudesta kuvata liitemateriaalia mukaan. Näistä tullee "tärkeitä tapahtumia Auringon kolmannella ajalla -leffoja" ja itse pidän ajatuksesta.

On makuasia, pitikö Jacksonin tavasta toteuttaa TSH elokuvana. Itse pidin ennen kaikkea eri kulttuurien toteutuksesta ja varsinkin pidennettyjen versioiden yksityiskohtien rikkaudesta ja kaikesta "väärin" menneestä huolimatta elokuvista kokonaisuutenakin, vaikka paljon kirjassa rakastamiani asioita jätettiin kylmästi pois ja se millä ne korvattiin oli kaikkea muuta kuin miellyttävää.

Uskon kolmannen "Hobitin" olevan hyvä veto, sillä... Lisää Tolkienia elokuvamuotoon? Kyllä kiitos. Jackson todennäköisesti jättää Keski-Maan kuvaamisen näihin leffoihin, joten on hyvä, että hänen TSH-elokuvilla alkanut työnsä saa tällaisen täydennyksen. Piti Jacksonin tavasta tehdä näitä elokuvia tai ei, kunnioitan sitä, että hän haluaa "uudelleenlämmittää"Tolkienin kirjoittamia tapahtumia elokuvillaan. TSH:n menestys ja Hobitin mutkattomuus kirjana (->lisää pelivaraa samaan aikaan ja sen jälkeen tapahtuneelle) antoivat Jacksonille näiden kanssa vapaammat kädet ja se lupaa hyvä. Olen joistakin asioista eri mieltä Peter Jacksonin kanssa. En pidä kaikista ratkaisuista joita hän TSH:n kanssa teki. Mutta kunnioitan hänen työtään suuresti, olen tähän mennessä nauttinut siitä julmetun paljon ja luotan häneen. Varmaan tulen joistain asioista hakkaamaan päätä seinään Hobittienkin kanssa (
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
), mutta joka tapauksessa odotan innolla.

Pointti on, että minusta on hyvä asia, että Jackson jättää meille kuusi Tolkien-elokuvaa.

Monen mielestä Alien leffoje on kolme liikaa, Indyt olisivat saaneet jäädä kolmanteen ja jokainen uusi Adam Sandler leffa olisi saanut jäädä enemmistön mielestä tekemättä.

Pakko lisätä Star Warsin "uusi trilogia" tuon listan jatkeeksi. Monen mielestä se on paha. [/off-topic]
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 31, 2012, 11:58:43 kirjoittanut Rantsu »
"Yet pity is of two kinds: one is of kinship recognised, and is near to love; the other is of difference of fortune perceived, and is near to pride."
*Tumblr
Instagram

Poissa Prosper

 • Vuotislainen
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Hobitti-leffat
« Vastaus #20 : Marraskuu 03, 2012, 19:13:40 »
Onko kukaan muu pannut merkille että Kili näyttää jossain kuvissa vähän Mikko Leppilammelta? xD


Poissa Isilmírë

 • Pillipiipari
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Hobitti-leffat
« Vastaus #21 : Marraskuu 03, 2012, 23:12:43 »
Onko kukaan pannut merkille, etteivät nämä "kääpiöt" kauheasti näytä kääpiöiltä? Kokoonsa nähden he ovat hyvin hentorakenteisia, kuin helokesi-hobitit, vaikka kääpiöiden piti olla vankkoja ja jäntteriä.
Constantem decorat honor

Poissa Prosper

 • Vuotislainen
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Hobitti-leffat
« Vastaus #22 : Marraskuu 03, 2012, 23:22:08 »
Joo. Aika hottis-kääpiöitä nämä nuoremmat ainakin. ;) Eikö leffoissa muka ole tarpeeksi haltia-kauneutta? Fitwig ainakin löytyy. Öö. :')

Poissa Giladra Carrion

 • Kuolonsyöjä
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: ShieldFang27063
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Hobitti-leffat
« Vastaus #23 : Joulukuu 12, 2012, 13:34:49 »
Viime yönä näin viimeinkin kaiken odotuksen jälkeen tuon ekan osan. Odotin Sormustrilogian perusteella Jacksonilta melko paljon ja periaatteessa nuo odotukset täyttyivät, vaikka näin jälkeenpäin tapahtumia uudelleen kelaillessa siellä oli kohtia, jotka jäivät häiritsemään.

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Onko kukaan pannut merkille, etteivät nämä "kääpiöt" kauheasti näytä kääpiöiltä? Kokoonsa nähden he ovat hyvin hentorakenteisia, kuin helokesi-hobitit, vaikka kääpiöiden piti olla vankkoja ja jäntteriä.
Tuo kääpiöiden ulkonäkö todellakin häiritsi. Muuten kuin koon puolesta noita olisi vaikea edes tunnistaa kääpiöiksi. Jos verrokiksi ottaa vaikkapa Gimlin, joka oli Sormustrilogiassa huomattavasti onnistuneemmin toteutettu kääpiö, ero on häiritsevä. Kääpiöitä on erilaisia ja Thorinin sopikin olla joukosta erottuva, vaikka toi jostain syystä mieleen Mortensenin Aragornin. :D
“We've all been raised on television to believe that one day we'd all be millionaires, and movie gods, and rock stars.
But we won't. And we're slowly learning that fact. And we're very, very pissed off.”

Poissa simiblaa

 • Se toinen torni
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • you're in ruins
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Hobitti-leffat
« Vastaus #24 : Joulukuu 12, 2012, 15:22:43 »
oioioi!! <123456

RAKKAUS noita Hobitti elokuvia kohtaan :3  iskä oli kattomassa just viimeyönä sen ekan osan Hobitista ;D
 Tykkään tosi paljonpaljon J.R.R Tolkienin kirjoista joista olen Lotrit lukenut jo muutamaan otteesen ja
Hobitin olen lukenut vasta pari kertaa :) ne on mahtavia kirjoja ;)

Käyn katsomassa Hobitin elokuvissa tuossa lähiaikoina :)
Uskon että se on hyvä koska Peter Jackson ja J.R.R Tolkienin kirja :))

Aivan uskomaton sen Tolkienin mielikuvitus !
En osaa edes ajatella että jollain olisi sellaista ( Toki Rowlingkin on mahtava ! )
Yhteisnide Lotrista on aina jossain laukussa tai kainalossa koska
riippuvuus c:
I've been locked inside your heart shaped box for weeks..