Kirjoittaja Aihe: Nomen Est Omen #22 - Neville Longbottom & Trevor  (Luettu 6638 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Mirzam

  • Henkihörhö
Nomen Est Omen #22 - Neville Longbottom & Trevor
« : Lokakuu 28, 2002, 22:55:58 »
NEO#22 - Neville Longbottom & Trevor

Longbottom, Neville -> "uusi kaupunki" -> Longbottom kahvi & tee
Trevor -> "suuri kaupunki"

Neville Longbottom on tähän asti näyttänyt huonomuistiselta pikku pojalta, joka ei mitenkään ole tärkeä. Mutta on huomattava, että Rowling tiputtelee meille koko ajan uutta informaatiota Nevillestä ja hänen perheestään.

Nevillen nimen merkitys on yksinkertaisesti uusi kaupunki. Hänen sukunimensä taas on yhdistelmä kahdesta englannin sanasta. Long voidaan suomentaa joko pohja, kauan, etäisyys tai arvopapereiden omistaja, bottom taas on pohja. Vapaasti taiteiltuna hänen sukunimensä voidaan siis tulkita niin, että hän on kauan pohjalla mutta tulee nousemaan sieltä ylös.

Nevillen isä, joka on tiedottomana vaimonsa kanssa Pyhän Mungon Taikatautien Sairaalassa, on nimeltään Frank. Frank tulee frankkien käyttämästä keihäästä, joten selkeästikin Frank oli kävelevä ase. Ja ellen väärin muista, Frank vaimoineen toimi auroreina tai vastaavissa tehtävissä. Voldemortin toimesta Frank kuitenkin vaimoineen kohtasi pohjan niin sanotusti, ja sieltä on Neville nyt perheensä nostava. Hänen nimensä merkitys, uusi kaupunki, tahtoo sanoa että hän nousee hyvien joukoissa pimeää vastaan aivan uudella voimalla ja tavalla. Hän perustaa niin sanotusti tuon uuden kaupungin, tekee uuden alun.

Trevor, Nevillen rupisammakko, on yhtäkaikki merkitykseltään "suuri kaupunki". Tämä tukee vallan mainiosti teoriaa uudesta ja suuresta kaupungista. Ellei Trevor olisi selkeä miehen nimi, voisi jopa spekuloida että Neville suutelee Trevoria ja se muuttuu prinsessaksi, mutta jätetään se tekemättä. Enid, Neville isoäiti, kantaa nimessään merkityksiä sielu ja elämä, mitkä kuvaavat täydellisesti sitä, kuinka hän antoi Nevillelle elämän tämän vanhempien joutuessa luopumaan hänestä.

Longbottom on meidän todellisuudessamme maailman laajuinen kahvin ja teen valmistaja, mikä sopii yhteen Neville yrttitietouden kanssa. Nevillen noususta on useita teorioita, ja varmaa on että hän nousee. Neville nousee kuilusta kenties juuri yrttien avulla, ja hän on tärkeä voima taistelussa.


Momone

  • Ankeuttaja
Re: Nomen Est Omen #22 - Neville Longbottom & Trevor
« Vastaus #1 : Helmikuu 08, 2007, 13:54:10 »
Olen törmännyt tälläiseen tietoon, että nimi Trevor kuuluisi kelttien kulttuuripiiriin ja olisi tulkattuna "matkustaja" eli "traveller".

Tämä ainakin sopisi karkailevaan ja omia tutkimusmatkojaan tekevään Nevillen lemmikkiin. :)

Poissa tassutöppönen

  • The only exception <3
  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  • Pottermore: CatRain16320
  • Tupa: Rohkelikko
Vs: Nomen Est Omen #22 - Neville Longbottom & Trevor
« Vastaus #2 : Lokakuu 17, 2011, 09:20:07 »
Kun tuollahan luki että Long voi olla arvopapereiden omistaja, viittaisiko se siihen että Nevillellä oli hallussaan ne rohkelikon tunnussanat (Azkabanin vangissa)? Tai niin se ainakin sopisi. Ja sitten, tuon "pohjan" voi tulkita niin että Neville on jonkun pohja, ilman häntä jotain tärkeää ei voi tapahtua. Tai niin minä ainakin käsitin...

-Tassu
~She lives in a fairytale somewhere too far for is to find~