Kirjoittaja Aihe: Heads or Tails? (S, Haltiamielen ja Peregriinan yhteisficci)  (Luettu 251 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Haltiamieli

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Photography
 • Tupa: Puuskupuh
Name: Heads or Tails?
Authors: Haltiamieli ja Peregriina
Rating: S
Genre: Humor
Summary: Mitä tapahtuu, kun lajitteluhattua alkaa ketuttaa koko lajittelusysteemi, ja hän päättää alkaa muuttamaan sitä?
Warnings: Kliseetä (ja yksi ainut voimasana)

Disclaimer: Maailma ja hahmot kuuluvat Rowlingille, me vain leikimme niillä tylsyyksissämme. Emme saa tästä rahaa tai mitään mainitsemisen arvoista hyötyä, ainoastaan kirjoittamisen ilon ja hyvät naurut.

A/N: Niin, Haltiamieli ja Peregriina siis yhdessä esittävät Heads or Tails? -ficin, joka on saanut vaikutteensa osittain Pottermoren ansiota. Siitä tämä on oikeastaan lähtenyt liikkeelle ja leviämään kokonaiseksi ficceröiseksi. Toivon mukaan pidätte, kommentit ovat toivottuja, muuten tulee kiukkuinen kaksikko ja pakottaa ties mihin. Ja voimme luvata, että me keksimme vaikka mitä kun lyömme viisaat päämme yhteen kuvannoillisesti! Niin, ja mehän emme ajattele näin kliseisesti, mutta minkäs teet kun huumoria halutaan kirjoittaa niin siitä tulee hauskempaa kun käytetään kliseitä. ^^

Heads or Tails?

Tarinamme lähtee liikkeelle siitä, kuinka lajitteluhattu kökötti Dumbledoren toimiston hyllyllä pohtien elämäänsä ja sitä, kuinka lajittelu toisti aina samaa kaavaa. Aina hän joutui sörkkimään pelokkaiden lasten mieliä ja pohtimaan, mitä näistä tulee tulevaisuudessa. Aina hän joutu laittamaan nämä tupiin, jotka vääjäämättä vaikuttivat näiden tulevaisuuteen. Rohkelikoista tuli arvostettuja sankareita, luihuisista pahoja hylkiöitä, korpinkynsistä viisaita tiedemiehiä ja -naisia ja puuskupuheista tuli sitten kaikkea muuta. Vain kerran sadassa vuodessa tuli jotain mielenkiintoisia tapauksia vastaan, joiden sijoittaminen oli hankalaa. Tälläistä tapausta hattu ei kuitenkaan muistanut koittaneen pitkään aikaan, joten hän oli yksinkertaisesti tylsistynyt.

Entä jos hän muuttaisi hieman lajittelusysteemiä? Ei pohtisi mitä lapsesta tulee ja tekisi päätöksen sen perusteella, vaan antaisi yksinkertaisesti sattuman päättää lapsen tuvan ja sitä kautta tulevaisuuden? Mielensä lokeroista hattu veti esiin kiiltävän kolikon kuvan ja naurahtaen se totesi, että lajittelusta tulisi ikimuistoinen.

****

McGarmiwan pidettyä tavallisen alkupuheensa, koitti ensimmäisen lapsen vuoro. Hannah Abbot, pelokas nuori tyttö joka ei ollut varma oikein mistään. Hattu joutui toteamaan itsekseen, että tytössä oli selvää Puuskupuh-ainesta, mutta koska hän ei halunnut noin vain päättää tupaa, hän kysyi ainoan kysymyksen jonka aikoi kysyä:
"Hannah, kruuna vai klaava?"

Seurasi pelokas hiljaisuus, kunnes lajitteluhattu sai vastaukseksi varovaisen klaavan. Hän heitti mielessään kolikkoa, ja antoi sen pyöriä pyörimistään. Pian hän kuitenkin pysäytti sen ja vilkaisia kolikkoa. Tyytyväinen virne levisi hatun "kasvoille", kun hän palasi Hannahin pariin.
"Tiedätkö, sinulla on onnea. Sillä tupasi on...PUUSKUPUH!"
Helpottunut Hannah kipitti keltamustaan pöytään, samalla kun hänen ystävänsä Susan Bones sai lajitteluhatun päähänsä.

"Susan, kruuna vai klaava?" hattu kysyi hetken Susanin mieltä tutkailtuaan. Tyttö halusi ystävänsä luokse Puuskupuhiin, ja sopisikin sinne, mutta sattuma, sattuma... Kolikko lähti pyörimään ja hattu pohti ensimmäisen kerran, oliko sattuma todella tässä mukana.
"Susan, tupasi on...ROHKELIKKO!"
Susan vinkaisi, mutta asteli riemuitsevaan punakeltaiseen pöytään. Hattu huomasi hänen surullisen ilmeensä, kun hän katsoi Hannahia.
"Terry Boot!"

Terry päätyi kolikon päättämänä Luihuiseen, eikä hattu voinut olla nauramatta pojan ilmeelle.
"Mandy Brocklehurst!"
Tämän tytön kolikko lennätti myös Luihuiseen, jolloin tyttö päätyi istumaan kalpeakasvoisena aivan yhtä kalpean Terryn viereen. Hattu tunsi Dumbledoren hämmentyneen katseen takaraivossaan, mutta yritti olla välittämättä siitä kohdatessaan Lavender Brownin.

Hänet hattu lajitteli kolikon perusteella nopeasti Korpinkynteen ja niin hän sai seuraavaksi uhrikseen Millicent Bulstroden.
"Millicent, kruuna vai klaava?"
"Mitä helvettiä sinä selität? Mikset vain laita minua Luihuiseen?"
"Koska minä en enää jaksa päättää teidän tupianne, saatte luvan luottaa kerrankin onneenne."
Oli lähellä, että lajitteluhattu olisi jättänyt kolikon heittämättä ja tunkenut Millicentin kiusallaan johonkin muuhuin kuin Luihuseen, mutta hän ei halunnut poiketa päätöksistään. Niinpä kolikko lähti pyörimään ja antoi Millicentin tuvaksi...
"...PUUSKUPUHIN!"

Vincent Crabbe oli turhauttava henkilö. Niinpä hattu oli hyvillään, kun pojan mielessä tapahtui edes jotain, kun hän kajautti sattuman tuoman tuvan pojalle:
"KORPINKYNSI!"

Justin Finch-Fletchley oli varma puuskupuhiudestaan. Hattu ei voinut olla taaskaan nauramatta, kun hän tunsi pojan hämmentyvän kysymyksestään. Mutta poika vastasi kruunan ja niin kolikko lähti pyörimään. Tämän kohtaloksi koitui Luihuinen. Seuraavaksi tullut Gregory Goyle oli varma luihuisuudestaan, mutta hattu joutui valitettavasti murskaamaan tämän toiveen. Kolikko pyöri, kunnes hattu kyllästyi ja huudahti ensimmäisen mieleensä tulleen tuvan ilmoille:
"KORPINKYNSI!"

McGarmiwakin oli alkanut epäillä jotain, mutta huudahti siitä huolimatta seuraavan nimen:
"Hermione Granger!"

Tyttö oli älykäs, sen hattu joutui myöntämään. Hänessä oli myös sisukkuutta. Hatusta tuntui pahalta ottaa kolikko esille ja antaa sen päättää Hermionen kohtalo. Ensimmäisen kerran hän katui päätöstään kolikon heitosta.
"Hermione. Tupasi on...PUUSKUPUH!"

Neville Longbottom oli seuraavana, ja tällä kertaa hattu halusi antaa armoa ja antoi tuomion ilman kolikkoa. Hän huomasi pojassa piirteitä, jotka ilmenisivät myöhemmin, joten hän kajautti pitkään pohdittuaan ilmoille tuvan, jonka toivoi auttavan poikaa tulevaisuudessa.
"ROHKELIKKO!"

Theodore Nott sai kohtalokseen Korpinkynnen kolikon myötämielisellä vaikutuksella. Hatulle tämä oli yllätys, mutta varmaankin kolikko oli suuttunut siitä ettei hän ollut käyttänyt sitä Nevillen kohdalla. Näissä mietteissä hän kohtasi Draco Malfoyn, joka odotti itsevarmana Luihuista.
"Draco, Draco, Draco... Kruuna vai klaava?"
"Kruuna. Mutta tämä on turhaa, minä olen selvä Luihuinen, joten laita minut sinne."
"Valitettavasti en. Sillä tupasi on...PUUSKUPUH!"
Draco jähmettyi paikoilleen eikä suostunut lähtemään pois tuolilta.
"MITÄ? Puuskupuh? Kaikista tuvista juuri Puuskupuh?! Helvetin hattu, lajittele minut heti Luihuiseen?"
"Päätös pitää, ala mennä."
"Odota vain kun isäni kuulee tästä. Hän polttaa sinut roviolla!"
Loppujen lopuksi McGarmiwa joutui taluttamaan Dracon kädestä pitäen keltamustaan pöytään.

Pansy Parkinsonin kohdalla hattu tunsi jälleen tyytyväisyyttä huudahtaessaan tämän Rohkelikkoon. Tässä vaiheessa ei enää hurrattu, sillä kaikki olivat ihmeissään hatun uudesta tyylistä. Kaikki tiesivät Malfoy-suvun luihuisuuden. Silti hattu oli laittanut tämän Puuskupuhiin. Katseet alkoivat harhailla Dumbledoree, joka ei ollut irrottanut katsettaan hatusta kerran tämän katseeseen saatuaan. Hattu virnisteli itsekseen ja kuuli hiljaisen mumiman Kalkaroksen ja Oraven välillä. Nämäkin olivat alkaneet epäillä jotain taikuutta. Voi, kunpa arvaisittekin, hattu naurahti itsekseen samaan aikaan kun hänen lajiteltavakseen asteli Padma Patil.
"ROHKELIKKO!"

Tytön kaksoissisaren, Parvati Patilin, kolikko työnsi Luihuiseen. Meni hetki, ennen kuin McGarmiwa huudahti ilmoille Harry Potterin nimen. Tässä vaiheessa hattu terästäytyi. Tämä oli se, mitä hän oli kaikkein eniten odottanut tällä kokeilullaan.
"Aah, Potter, vihdoinkin tapaamme."
"Ei Luihuiseen, ei Luihuiseen..."
"Ei Luihuiseen? Oletko varma? Sinulla olisi kykyjä..."
"Ei Luihuiseen, pyydän, ei Luihuiseen."
"Sitä minä en valitettavasti päätä. Potter, kruuna vai klaava?"
"Klaava?"
"Kiitoksia. Ja tiedätkö, tupasi on näin ollen...LUIHUINEN!"

Lisa Turpinin lajitteluhattu johdatti kolikon kanssa Puuskupuhiin. Ron Weasleyn tullessa hatun tuomioon, alkoi hattua jo turhauttaa jatkuva kolikonheittäminen. Weasleyn kohdalla hän kuitenkin terästäytyi.
”Jälleen kerran Weasley vai? Voi kun voisinkin sanoa tietäväni mihin sinut laittaa, mutta minä en ole määräämään sattumaa. Weasley, kruuna vai klaava?”
Kolikko pyöri ja hattu ei voinut olla pohtimatta, kuinka monta Weasleyta se joutuisi vielä kokemaan uransa aikana.
”Tiedätkös, sinun tupasi on oleva...KORPINKYNSI!”
Hattu ei voinut olla huokaisematta, kun Ron meinasi pyörtyä siihen paikkaan.

Viimeisenä koitti Blaise Zabinin lajittelu, ja tässä vaiheessa hattu oli tehnyt pikaisen laskutoimituksen päässään. Sen mukaisesti Rohkelikko oli saanut vähiten oppilaita tähän mennessä. Blaisen mieltä tutkiessaan hän ei voinut kuitenkaan olla liian julma pojalle, vaan päätti armahtaa tätä kolikon tuomiolta. Kolikko oli muutenkin tehnyt jo työtä tarpeeksi.
”Blaise, tupasi on oleva...KORPINKYNSI!”

****

Päästyään takaisin Dumbledoren toimistoon lajitteluhattu palautti kolikon mielensä syvyyksiin samaan aikaan kun Dumbledore asteli huoneeseen perässään McGarmiwa, Kalkaros, Verso ja Lipetit.
”Hattu parahin, mitä sinä oikein menit tekemään?” Dumbledore kysyi rauhallisesti lajitteluhatulta muiden neljän piirittäessä heidät kaksi.
”Miten niin menin tekemään?”
”Lajittelit ihmiset täysin sattumanvaraisesti tupiin, kaiken kukkuraksi suurimmaksi osin vääriin tupiin.”
”Mitä sinä oikein puhut? Älä sinä ole arvioimaan minun tyyliäni.”
”Nuori Zabini mainitsi professori Kalkarokselle, että heitit kuulema kolikkoa. Kuulin myös muiden ensiluokkalaisten puhuvan jotain kruunasta ja klaavasta.”
”...voihan asia olla niinkin että minulla oli ikäänkuin tylsää ja päätin piristää päivääni. Olisinpa nähnyt heidän ilmeensä, kuulin ainoastaan ajatukset.”
”Et sinä voi lajitella kolikkoa heittämällä ihmisiä tupiinsa. Huomenna järjestämme uuden lajittelun, jonka suorittaa sijastasi professori Punurmio. Hänen ennustajantaidoilleen tulee vihdoin ja viimein käyttöä.”
”Hetkinen! Punurmio? Se houkka? Lajittelisi minun sijastani? Et ole tosissasi Dumbledore!”
”Olen haudanvakavissani, hattu. Sinä saat nyt vuoden levon ja toivon hartaasti että ensi vuonna suoritat tehtäväsi kunnialla ilman kolikkoa.”

Niin lajitteluhattu joutui vaikenemaan vuodeksi, ja seuraavana päivänä professori Punurmio lajitteli jokaisen ensiluokkalaisen oikeisiin tupiin kristallipalloa katsomalla. Emme voi tietää, millainen tarina meitä olisi kohdannut, jos uutta lajittelua ei olisi suoritettu, mutta voimme vain kuvitella.

A/N:
Peregriina: Tulipa hauska juttu. (asiaan ei toki vaikuta koeviikon jälkeinen helpotus ja puoli kiloa jukurttirusinoita, hmm) Ahahhaa, ainakin täällä oli hyvin hauskaa, en sitten teistä lukijoista tiedä. :p Itse kovasti tyksin, meidän pitäis kirjoittaa useammin yhdessä. ^^ Kiitos kaunis kaikille lukijoille. Ja jos sitä kommenttia ei kohta ala tulla niin vihainen luihuinen hyökkää, mur! *hiipii takaisin kirjoittamaan omaa ficciään ja piirtämään siihen kuvia*
Haltiamieli: Ei, jugurttirusinat ja Juissi eivät missään nimessä vaikuttaneet tähän. Pikemmin se päiden yhteen lyöminen... Mutta juu, kommentit olisivat kivoja niin tietäisi ettemme ole turhaan yhdistäneet voimiamme. Ties vaikka tapaisitte joskus uudestaan meidän kirjoittamiamme tekstejä...tämä on vain alkua, mwahahahaa! Niin. Kommentit ovat siis erittäin toivottuja, muuten tämä puusku tulee kerjäämään teiltä rahaa Juissiin tai jotain muuta. ^^
If more of us valued food and cheer and song above hoarded gold, it would be a merrier world.

Poissa Neithan

 • Vuotislainen
Vs: Heads or Tails? (S, Haltiamielen ja Peregriinan yhteisficci)
« Vastaus #1 : Lokakuu 05, 2011, 16:36:14 »
Muuten mahtavan hauska ficci PAITSI - mitä se loppu oikein oli tarkoittavinaan? Kun hattu päättää se päättää eikä sitä päätöstä tule mitkään Punurmiot tökkimään. Mutta muuten aivan loistava ficci, vaikka minä pääsinkin omaan tupaani (ja juuri tämän Heads or Tailsin jälkeen).

Varsinkin Draken ja Harryn tuvat oli hyvin päätetty. Harry ei uskaltanut mennä luihuiseen (vaikka sinne kuuluikin) ja Draco varmaan valmistautui lähtemään maasta kuultuaan oman tuomionsa. Pisteitä ropisee tuvillenne hyvästä ja siististä tyylistä, helppo-lukuisuudesta ja kauniista sommittelusta. Joidenkin hahmojen kohdalla tupien merkitys ei ollut niin suuren suuri ja siinä mielessä heistä kerrottiin vähän liikaakin, mutta eipä siinä mitään (en poista pisteitä vaan annan laiskanläksyä).

Pidin hatun 'äänestä.' Hatusta ei koskaan voi kertoa liikaa, hänhän on yksi sarjan parhaista hahmoista ja pidin hänen asenteestaan paljon - röyhkeä, ylimielinen ja symppis. Hienoa työtä!

Paikalla AIV-rehu

 • Lupus Tigris
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Apulannan kasvattama
 • Pottermore: FeatherProphecy121
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Heads or Tails? (S, Haltiamielen ja Peregriinan yhteisficci)
« Vastaus #2 : Lokakuu 05, 2011, 22:33:39 »
Jag tycte om. Ficci oli hauska. :) Kliseinen ehkä joo, mut tuskin se olisi ollut niin hauska vähemmän kliseisenä. Olisi ollut mielenkiintoista lukea jatko-osana mitä oppilaille tapahtuu lajittelun jälkeen, jos Punurmio ei olisi korjannut lajittelua. Voin kuvitella Dracon ilmeen, kun se päätyykin Puuskupuhiin. xD Toisaalta myös Punurmion lajittelu voisi olla kiintoisa. Oli kyllä vähän outoa, että opettajat puuttuivat lajitteluun. Mistä he tietäisivät, mihin tupiin lähes tuntemattomat oppilaat kuuluisi.
Draco dormiens numquam titillandus.
Jos jokin voi mennä pieleen, se menee pieleen.
Psykiatrisia toimia, jotka oman kokemuksen kautta täysin aukee -Apulanta

Poissa Haltiamieli

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Photography
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Heads or Tails? (S, Haltiamielen ja Peregriinan yhteisficci)
« Vastaus #3 : Joulukuu 02, 2011, 17:02:45 »
Neithan: Kiitoksia kommentistasi. ^^ Mutta me varoitimme kliseistä, joten juuri näiden kliseiden vuoksi sitten opettajat lähtivät muuttamaan hatun "päätöksiä", kun eihän Dumbledore nyt voi päästää rakasta Harryaan Luihuiseen...eikun siis. :'D Kiitoksia kommentistasi vielä kerran. :)

AIV-rehu: Kiitos kommentistasi. n___n Kliseethän ne justiinsa on se juttu. :'D Ja kuten Neithanille sanoin, niin eihän se Dumbbis nyt Harrya Luihuiseen voi päästää jne. Kliseistä täytyy pitää kiinni, eikun. o:) Kiitokset kommentistasi. ^^
If more of us valued food and cheer and song above hoarded gold, it would be a merrier world.

Poissa nominal

 • Kuriositeetti
 • Vuotislainen
 • Pottermore: FireboltLumos114
Vs: Heads or Tails? (S, Haltiamielen ja Peregriinan yhteisficci)
« Vastaus #4 : Heinäkuu 24, 2012, 15:32:15 »
Tämä oli oikein mukavaa luettavaa (: Mutta...

En löytänyt tästä mitään kliseitä :D Mitä missasin? Minusta oli oikein raikas idea laittaa Lajitteluhattu hieman "kapinoimaan", ja ylipäätään kirjoittaa "hänen" näkökulmastaan. Idea oli siis tosiaan loistava, mistä tällaisen voikaan keksiä...!

Koko ficin ajan odotin, että jotain tapahtuisi. Jotenkin oletin, että lajittelu olisi vain esimakua, ja sen jälkeen kerrottaisiin, mitä kaikkea hassua tuvissa tapahtuukaan, kun niiden jäsenet ovat jotain aivan muuta kuin ovat. Niinpä olikin hienoinen pettymys, kun ilmeni, että koko ficci olikin pelkkä lajittelu, ja sen jälkeen tilanne vain palautettiin normaaliksi.

Olen tosin sitä mieltä, että Punurmion lajittelusta ei todellakaan voinut tulla oikea. Eihän se nainen osaa mitään :o Ehkä hän siis sekoittikin tuvat kahta kauheammin, ja teidän pitää kirjoittaa siitä jatko-osa, ja kertoa sitten, mitä kaikkea kummallista koulussa tapahtuu, kun tuvat ovat ihan päin mäntyä? ;)
Peitetty liekki on tulisin ~ Entä jos Voldemort olisikin valinnut toisin? ~ Taikalaiva Titanic