Kirjoittaja Aihe: 3D-leffat..  (Luettu 4161 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Affu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • pullamies
 • Tupa: Mary Sue
3D-leffat..
« : Elokuu 10, 2011, 20:52:02 »
Ovat kaverit kehuneet kovasti, mutta omaa kokemusta ei ole kuin lintsikinosta.. :D
 Olen myös ymmärtänyt että useissa 3D-elokuvissa "tuntuu-että-tulee-naamalle" efektit ovat jääneet vähäisiksi, ja se syvyysefekti on ollut pääosassa.

3D-laseja on myös erilaisia, Joensuussa kävimme katsomassa Kung Fu Panda kakkosen ja petyin laseihin ja niiden tuottamaan efektiin. Ne olivatkin green/magenta lasit ): Olin odottanut isoja punaisia hökkeröitä joissa räpsytellään toinen silmä kiinni, tai edes niitä mustia aurinkolaseja :(
 Kotidvdbluraypakkauksissa on usein ollut juuri noita green/magenta 3D laseja, mutta en ole koskaan tykänny niistä.

Eli, onko kokemusta näistä 3D-elokuvista?
Skäbädäm.
  Vuotiskoomalainen, epämääräisesti ölisee.
Ananas.

Poissa Hämppyli

 • Näsäviisas-
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
Vs: 3D-leffat..
« Vastaus #1 : Elokuu 11, 2011, 11:19:19 »
Itse olen nähdyt 3D:ä Avatarin, Saiturin Joulun, Liisa Ihmemaassa ja Thorin. Omasta mielestäni 3D on aivan turha eikä se tuo mitään leffaan. Mainitsemistani leffoista 3 ekaa katsoin 3D:ä, koska se oli silloin uusi juttu joka oli "pakko" kokea ja siitä yritti muodostaa mielipidettä. Thorin katsominen 3D:ä oli "pakkopullaa" koska koko leffaa ei tuotu paikallisiin teattereihin lainkaan 2D-muodossa, mikä otti kovasti päähän. Kyllä minä kestäisin 3D-villityksen yhtenä villityksenä muiden joukossa muuten, mutta tälläinen "pakottaminen" pistää vihaksi.
Luin netistä (eli ei kannata luottaa 100%), että ihmisellä voi olla heikko, normaali tai voimakas 3D-silmä. Voimakkaalla silmällä efektin näkee liiankin hyvin, normaalilla ihan hyvin ja heikolla nipin napin. Epäillen, että minulla saattaa olla heikko 3D-silmä, koska minusta Avatar ei oikeana 3D-leffana ollut yhtään ihmeellisempi, kuin jälkeenpäin käännetyt Thor ja Liisa.
En täysin jaa mielipiteitä siitä, että 3D-lasit tuntuvat epämiellyttäviltä tai, että kuva olisi liian tumma. Sen sijaan olen myös sitä mieltä, että 3D-leffoissa on vaikea saada selvää kohtauksista, joissa on nopeita kamera-ajoja ja toisinaan 3D saa pään särkemään vähän.

Katson leffat paljon mielummin 2D-muodossa ja pidän 3D pelkkänä villityksenä jota studiopomot tällä hetkellä lypsävät urakalla. Huolestuttaa vain vähän, että 3D syrjäyttää pian 2D:n koska melkein kaikki mahdolliset leffat ainakin käännetään tähän mutoon ja (kuten jo mainitsin) aina ei ole muuta vaitoehto, kuin katsoa 3D-versio.
Tosin olihan joskus 80-luvulla samanlainen 3D-villitys (silloin tosin 3D-muotoon käännettiin pääasiassa vain suosittujen kauhuleffojen jatko-osia) ja se kuoli lopulta pois, toivottavasti niin käy nytkin.
"If we're going to be damned, let's be damned for what we really are."

Captain Jean-Luc Picard

Poissa aivokas

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Toisesta maailmasta
 • Pottermore: SunRain28775
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: 3D-leffat..
« Vastaus #2 : Elokuu 11, 2011, 11:26:36 »
Mielestäni 3D-elokuvat ovat täysin yliarvostettuja. Lasien tuottamat efektit eivät ole kovinkaan kummoisia ja kaiken lisäksi ne painavat nenänvartta kipeästi. Lippuhinnatkin vain nousevat, mikä tekee kipeää opiskelijabudjetille.

Katson leffat paljon mielummin 2D-muodossa ja pidän 3D pelkkänä villityksenä jota studiopomot tällä hetkellä lypsävät urakalla. Huolestuttaa vain vähän, että 3D syrjäyttää pian 2D:n koska melkein kaikki mahdolliset leffat ainakin käännetään tähän mutoon ja (kuten jo mainitsin) aina ei ole muuta vaitoehto, kuin katsoa 3D-versio.

Tähän yhdyn täysin ja toivon todella, ettei kaikista elokuvista tehdä tulevaisuudessa 3D-versioita. Siihen loppuu minun elokuvien katsomiset sitten, sillä saan 3D:stä päänsärkyä... :/
Take one step closer to the borderline
Where night and day unite
This mortal coil I've gone and left behind
On holy soil

Poissa Affu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • pullamies
 • Tupa: Mary Sue
Vs: 3D-leffat..
« Vastaus #3 : Elokuu 11, 2011, 16:38:46 »
NO PROBLME DUDE(tte)S!
Nyt voitte ostaa lasit jotka muuttavat 3D-leffan 2Dksi :D
Olikohan pulju.netissä.. etsikää, hyvät ihmiset. Eikä ollut kuin alle kympin.

 Tuo on kyllä totta, siksipä aloinkin kapinaan uutuusleffoja vastaan ja aloin seuraamaan vanhoja deeveedeitä ja veehooässiä =w=
vaikka kohta mää sorrun ku on pakko nähä toi potteri kolmedeenä ):
Skäbädäm.
  Vuotiskoomalainen, epämääräisesti ölisee.
Ananas.

Poissa Nymphae

 • Taikajuomien valmistuksen ja yrttitiedon opiskelija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: HollyShadow146
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: 3D-leffat..
« Vastaus #4 : Elokuu 11, 2011, 22:48:24 »
Myös minä olen nähnyt useamman 3D -elokuvan, mutten kuitenkaan pidä niitä mitenkään erityisinä verrattuna tavallisiin 2D -elokuviin. 3D -liput ovat kalliita, 3D -lasit painavat nenää (, varsinkin, jos on vielä silmälasit), ja kohtauksia, joissa 3D -efekti erottuu edukseen, on yleensä hirmu vähän, mistä muut jo mainitsivatkin.

Katsomiini 3D -elokuviin kuuluvat Matka maan keskipisteeseen (Finnkinon ensimmäinen 3D -leffa, josta aloitin oman topikin), Avatar, Liisa Ihmemaassa, Narnian tarinat: Kaspianin matka maailman ääriin sekä Harry Potter ja Kuoleman varjelukset, osa 2. 3D -elokuvia on kuitenkin tullut vähän pakostikin katsottua, sillä ainakin Helsingin Tennispalatsin suurimmassa salissa näytetään aina ensi-illoissa elokuvien 3D -versioita.

4D -elokuvat ovat sitten asia erikseen. Ainakin Universal Orlando Resortin Shrek 4D -elokuva, jonka näin kesäkuussa, oli mielestäni varsin hauskasti toteutettu. Ja ne penkin alta jalkoja hipaisevat "hämähäkit" kyllä säikäyttivät :) . Myös Linnanmäellä on 4D -kino. Se ei kuitenkaan ole mielestäni yhtä hyvä. 4D -elokuvat ovat siis 3D -elokuvia, joihin on yhdistetty erilaisia erikoisefektejä, kuten katsomon penkkien liikehdintää, keinotekoista tuulta, veden sumuttamista katsojia päin tai vaikkapa edellä mainitsemiani hämähäkin koipia.

Olisi kyllä upeaa, jos saisi vielä joskus nähdä sellaisia elokuvia, jotka olisivat oikeasti kolmiulotteisia. Ja vieläpä, jos niitä voisi vielä katsoa eri kuvakulmista...*haaveileva katse*... Tulee ihan mieleen The Tribe -sarja, jota joskus katsoin, ja sen Teknot, joiden hupia oli pako kyberavaruuteen.

//Ai niin. Unohdin mainita, että on kyllä melkoisen ärsyttävää, jos saa leffateatterissa likaiset 3D -lasit. :/ Siis varsinkin, jos sen huomaa vasta, kun sali on pimennetty. Minulle kävi näin, kun menin katsomaan toista kertaa DH:n kakkososaa. Kiva sitten haahuilla pimeässä takaisin omalle paikalleen peläten, että istuu vielä jonkun viattoman raukan päälle (, kuten Neville junassa AZ:ssa). No, sai ainakin oma penkkirivini hyvät naurut, kun huhuilin kaverilleni: "Kerro sitten, kun olen perillä!" :DDD (kohtaus, jossa Voldemort ryöstää seljasauvan Dumbledoren haudasta).
« Viimeksi muokattu: Elokuu 11, 2011, 23:50:27 kirjoittanut Nymphae »
"Malfoy is not having hallucinations", snarled Snape. "If your head was in Hogsmeade, so was the rest of you."  -AZ        ♥ 6.-13.6.2011
"Which leaves you and me, Ron!" said Tonks brightly, knocking over a mug-tree as she waved at him.  -DH

Poissa Candily

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: 3D-leffat..
« Vastaus #5 : Elokuu 12, 2011, 20:23:24 »
Olen nähnyt 3D:nä vain yhden elokuvan, Liisa ihmemaassa. Se ei ollut läheskään yhtä hienoa kun odotin 3D:n olevan, joten en ole enää sen jälkeen mennyt katsomaan mitään 3D:nä. Pystyin mielestäni keskittymään paljon huonommin elokuvaan, mutta pää ei onneksi tullut kipeäksi. Eikä ne lasitkaan nyt niin kovin epämukavat olleet.

Luulenpa, että tämä 3D-villitys menee pian ohi. Tai no, ei mua silleen haittaa sen olemassaolo kunhan se ei korvaa 2D:tä. Sitten en kyllä menisi ikinä enää elokuviin, nytkin käyn ehkä 5 kertaa vuodessa, kun ei nämä uudet elokuvat niin kiinnosta.
Paradise comes at a price
That I am not prepared to pay
What were we built for?
Will someone tell me please

Poissa Rantsu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: 3D-leffat..
« Vastaus #6 : Elokuu 14, 2011, 14:12:57 »
3D on totta tosiaan yliarvostettua siinä mielessä, että joitakin elokuvia väännetään 3D:ksi aivan turhaan. Esimerkiksi Liisa Ihmemaassa on kerännyt 3D-tehoisteistaan lähes pelkästään moitteita ja mm. uusin Pirates of the Caribbean kuuluu myös "kaupallisuuden nimissä 3D" -kategoriaan. Kuoleman Varjelukset osa 2:sen 3D-tehosteet eivät kuulemma ole mitään parhaimmistoa. Toisaalta taas mallikkaasti toteutettu "kuvattu 3D" on näyttävää, kuten Transformers: Dark of the Moonissa.

Kuitenkin 3D on jäänyt toistaiseksi vähän turhakkeeksi, sillä vain muutamat leffat ovat valjastaneet sen eduksi, joka palvelee visuaalisuutta, eikä riesaksi. Olisi ihan kiva, jos kohta ei joka elokuvan trailerin perässä tulisi "IN THREE-DEE!":tä. 3D saa kuitenkin minun puolestani jäädä, sillä kuten sanoin, se on ihan mainio (joskaan ei välttämätön) lisä joissakin leffoissa. Odotan mielenkiinnolla Hobitti-leffoja, jotka kuvataan 3D:ksi. Tuollaiset leffatapaukset katsoo mielellään kerran 3D:nä, mutta ei tehostetta niin paljoa jää kaipaamaan, etteikö 2D-versiosta voisi täysillä nauttia. Tosin olen nähnyt toistaiseksi vain tuo edellä mainitun Dark of the Moonin 3D:nä, mutta se on tosiaan kerännyt 3D:stä kehuja (osasyyllinen lienee James Cameronin 3D-vinkkien), toisinkuin monet muut leffatapaukset. Käsittääkseni merkittävin ero tulee kuvauksesta, eli siitä, kuvataanko leffa kunnolla 3D:ksi vai onko kyseessä markkinamielessä junailtu käsittelyefekti.

Pointti siis on, että 3D on yliarvostettua ja näennäisesti turhaa, mutta oikein käytettynä tehosteesta pitävälle mukava lisä elokuvaan.

"Yet pity is of two kinds: one is of kinship recognised, and is near to love; the other is of difference of fortune perceived, and is near to pride."
*Tumblr
Instagram

Poissa mayday

 • Ryhmyn iskemä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: LeviosaThestral23731
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: 3D-leffat..
« Vastaus #7 : Joulukuu 01, 2011, 15:38:11 »
Ite oon nähnyt Liisa Ihmemaassa, Pirates of the Caribbean - Vierailla vesillä ja DH'n kakkososan 3D'nä. Ei olleet kyllä yhtään sitä mitä odotin, oli aika pettymys. Kuva näytti samalta ilman lasejakin, teksti oli kyllä pelkkää mössöä.
If you love me let me go
Back to that bar in Tokyo
Where the demons from my past
Leave me in peace

Poissa Mansikkarahka

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: 3D-leffat..
« Vastaus #8 : Tammikuu 05, 2012, 00:44:29 »
Kyllä minä kestäisin 3D-villityksen yhtenä villityksenä muiden joukossa muuten, mutta tälläinen "pakottaminen" pistää vihaksi.

Katson leffat paljon mielummin 2D-muodossa ja pidän 3D pelkkänä villityksenä jota studiopomot tällä hetkellä lypsävät urakalla. Huolestuttaa vain vähän, että 3D syrjäyttää pian 2D:n koska melkein kaikki mahdolliset leffat ainakin käännetään tähän mutoon ja (kuten jo mainitsin) aina ei ole muuta vaitoehto, kuin katsoa 3D-versio.

Olen täysin samaa mieltä. Olen tosin nähnyt vain yhden 3D-elokuvan (jos Lintsi-kinoa ei lasketa), mutta se riitti. Olihan se ihan hauskan näköistä, kun esim. elokuvan alussa Disneyn-logo näytti leijuvan katsojien yläpuolella (paljon muuta jäänytkään 3D-efektistä mieleen), mutta kyllä 3D on minustakin ihan turha juttu, eikä tuo elokuviin mitään uutta. Elokuva pysyköön valkokankaan/ruudun toisella puolella. Elokuvat ovat minulle ikäänkuin seikkailu ja hetken pako todellisuudesta, enkä halua, että se seikkailu tuntuu liian todelliselta.
Ne lasit ovat myös kammottavat. Minulla (kuten monella muullakin) on silmälasit ja minulla meni suurin osa elokuvasta (Liisa ihmemaassa) ohi, kun jouduin koko ajan asettelemaan sekä silmä- että 3D-laseja. Muutenkin tuntui aika hölmöltä istua elokuvateatterissa ne lasit päässä.

Minulla ei ole mitään sitä vastaan, että jotkut muut pitävät 3D:stä, mutta ärsyttää suunnattomasti tämä 3D:n tuputtaminen joka paikassa. Esim. viimeinen Harry Potter- elokuva tuli täällä isoimmalle valkokankaalle vain -yllätys yllätys- 3D:nä. Kyllä ärsytti, kun joutui tyytymään pienempään valkokankaaseen nähdäkseen elokuvan 2D:nä. Vaikka on siellä pienemmässäkin elokuvateatterissa kiva käydä, eikä sekään valkokangas mikään pieni ollut, mutta silti. Olen kaikki aiemmat osat (paitsi Salaisuuksien kammion, jota en käynyt katsomassa) nähnyt siltä isoimmalta kankaalta, joten olisi ollut kiva nähdä se viimeinenkin siltä.
Ja nytkin tässä kuussa on tulossa Leijonakuningas uudestaan elokuvateattereihin, mutta kuinka ollakaan, vain 3D:nä. Ärsyttää ihan suunnattomasti, sillä olen aina halunnut nähdä Leijonakuninkaan elokuvateatterissa, kun en sitä pienenä päässyt katsomaan ja nyt kun olisi mahdollisuus, niin tietysti taas 3D tulee mukaan kuvioihin. Tuli vähän sellainen "Joo-o, kiitti vaan tästä" -fiilis. Olisi edes johonkin lähikaupunkiin tullut 2D:nä, mutta se on kaikissa elokuvateattereissa vain 3D:nä.

Olen ystäväni kanssa puhunut monta kertaa, että kohta on varmaan joku 10D, jossa katsoja on itse mukana elokuvassa.

Nyt alkaa taas niin tulla korvista ulos 3D. 3D sitä ja 3D tätä. Ärsyttää tällä hetkellä jo pelkkä "3D"-sana. 2D on minusta jotenkin aidompi ja lämminhenkisempi.
Kauhulla odotan sitä päivää, kun 3D on ainoa vaihtoehto. Taitaa sitten jäädä elokuvat katsomatta.


Poissa Kampsu

 • Vuotislainen
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: 3D-leffat..
« Vastaus #9 : Kesäkuu 11, 2012, 15:56:10 »
3D - Ei kiitos! En ole käynyt katsomassa mitään kunnon 3D-elokuvaa, mutta ei kyllä hyvita edes lähteä katsomaan! Meillä on Ice Age 3, jonka voi katsoa 3D:nä sellaisilla pahvilaseilla -> Yök. Pitää vaan koko ajan keskittyä pitämään niitä laseja päässä ja olla jatkuvasti puhdistamassa niitä! :D Mutta ymmärrettäväähän se tuollaisella B-luokan 3D elämyksenä. Tykkään kuitenkin 4- ja 5D:stä, varsinki powerparkin se elokuvateatteri on mahtava! :)

Poissa Aye

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: 3D-leffat..
« Vastaus #10 : Kesäkuu 14, 2012, 01:15:46 »
3D näyttää tässä topicissa olleen melko epäsuosittu. Joten saavun puolustelemaan : D

Itse pidän kyllä 3D leffoista. En ehkä sanoisi, että enemmän kuin 2D, mutta vähintään yhtä paljon. 3D on kuitenkin vielä niin uusi juttu, että elokuvien efektit tulevat (ainakin toivottavasti) muotoutumaan paremmiksi tulevaisuudessa. Toivon varsinkin, että tuota Affun mainitsemaa "tuntuu-että-tulee-naamalle" -efektiä saataisiin kehitettyä. 3D:n jälkeen odotan leffojen kehittymistä 4D:ksi. Laadukkaasti, ei lintsin tyyliin : D

Laseista.. Likaisia laseja varten leffateattereissa saa pyydettyä heti sisään mennessään desinfioivia pyyhkeitä. Ja suuremmissa teattereissa voi myös pyytää laseihin asetettavan pehmennyskappaleen, etteivät ne paina nenänvartta. En osaa sanoa siihen mitään, miltä 3D lasit tuntuvat niiden päässä, joilla niiden lisäksi on silmälasit. Ystäväni sanoi, ettei hänellä ollut niiden kanssa ongelmia, mutta osaisin kuvitella, ettei se mikään miellyttävin kokemus ole. En myöskään ole itse kärsinyt koskaan päänsärystä tai huimauksesta 3D-elokuvan aikana, joten myös tämä vaikuttaa positiivisesti omaan katselukokemukseeni.

Ok, hinta on kyllä ongelma. Harvoin käyn katsomassa 3D-elokuvaa vain ja ainoastaan sen vuoksi, ettei minulla ole niihin varaa. Jos hintataso olisi sama, valitsisin 3D-elokuvan.
"Jäätiin kirjaan", virkkoi Myy, "niin käy, kun liiaks kehittyy."

Poissa Affu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • pullamies
 • Tupa: Mary Sue
Vs: 3D-leffat..
« Vastaus #11 : Kesäkuu 15, 2012, 18:53:41 »
Tykkään kuitenkin 4- ja 5D:stä, varsinki powerparkin se elokuvateatteri on mahtava! :)
Mikä ihme on 5D?  Ö_ö
   ja mikä nämä "dimension" hommat oikein määrittää? Koska eikös neljättä "dimentionia"(mikäonkaansuomeksi) pitäisi olla mahdotonta olla olemassa, ihminen kun käsittää vain kolmannen .. MIKÄTUOONSUOMEKSI?! .. "ulottuvuus"?
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 20, 2013, 22:37:21 kirjoittanut Affu »
Skäbädäm.
  Vuotiskoomalainen, epämääräisesti ölisee.
Ananas.

Poissa Aye

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: 3D-leffat..
« Vastaus #12 : Kesäkuu 16, 2012, 00:14:26 »
Mikä ihme on 5D?  Ö_ö
   ja mikä nämä "dimention" hommat oikein määrittää? Koska eikös neljättä "dimentionia"(mikäonkaansuomeksi) pitäisi olla mahdotonta olla olemassa, ihminen kun käsittää vain kolmannen .. MIKÄTUOONSUOMEKSI?! .. "ulottuvuus"?

Tutkin vähän asiaa.. ja ymmärrykseni mukaan 4D on markkinointitermi sellaisille 3D-elokuville, joissa ihminen voi myös tuntea elokuvan tapahtumia. Esim. veden roiskeet, tuulahdukset yms. Outoa on kuitenkin, että 5D-elokuva on kaiketi sama asia? : D Eli "ulottuvuuksilla" ei siis kai ole mitään tekemistä näiden nimitysten kanssa.
"Jäätiin kirjaan", virkkoi Myy, "niin käy, kun liiaks kehittyy."

Poissa Mansikkarahka

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: 3D-leffat..
« Vastaus #13 : Kesäkuu 16, 2012, 00:40:26 »
Tein tammikuussa poikkeuksen Leijonakuninkaan kohdalla ja kävin katsomassa sen 3D:nä, vaikka muuten kierränkin kaukaa 3D:n. Halusin kuitenkin nähdä elokuvan, kun en sitä päässyt katsomaan silloin julkaisuvuonna.

Leijonakuninkaassa 3D-efekti ei ollut kovin näkyvä, eikä siis häirinnyt läheskään niin paljon, kuin olin pelännyt. Muutamissa vauhdikkaammissa kohtauksissa kuva meni kuitenkin epätarkaksi ja sitä oli hankalaa ja inhottavaa seurata, mutta onneksi niitä kohtia ei ollut montaa. Kahdessa kohtauksessa 3D jopa toimi, mutta muuten se oli minusta ihan turha juttu. Olihan se ihan hauskan näköistä, kun elokuvan alussa Zazu näytti lentävän elokuvasalissa, mutta muuten kyseinen hahmo näytti jotenkin irralliselta, aivankuin se olisi vain liimattu erikseen kuvaan.

Elokuvan aikana minulla oli jonkin aikaa vähän huono olo, mutta se meni onneksi ohi. Myös jossakin sydämen tienoilla tuntui sellaista pistävää kipua, mutta sekin taisi muistaakseni mennä ohi elokuvan puolivälissä suunnilleen. Elokuvan jälkeen päätäni ja silmiäni särki jonkin aikaa, mutta sekin meni sitten itsestään ohi.
3D ei siis taida sopia minulle, joten siinä on yksi syy lisää välttää sitä. En ainakaan enää uskalla mennä katsomaan 3D-elokuvia, kun viimeksi tuli tuollaisia oireita.

En pidä 3D-elokuvissa myöskään siitä tunteesta, kun jotakin näyttää lentävän ulos valkokankaalta. Elokuvasta tulee liian aito 3D:n myötä.

Jos joskus tulevaisuudessa elokuvat tulevat blu-raylle pelkästään sellaisina paketteina, joissa on sekä tavallinen, että 3D-versio (kuten nykyään on blu-ray+dvd-yhdistelmiä), niin silloin kyllä harkitsen todella tarkkaan mitä ostan ja mihin hintaan. Ärsyttää jo ajatellakin, että pitäisi maksaa turhanpäiväisestä efektistä, jolla ei tee yhtään mitään. Mieluummin 2D- ja 3D-versiot erikseen.

3D-lasien sopivuus silmälasien kanssa, riippuu ihan molempien lasien mallista. Kun kävin katsomassa ensimäisen 3D-elokuvani, minulla oli eri silmälasit, kuin Leijonakuningasta katsoessani. Vanhat lasit eivät istuneet millään 3D-lasien kanssa ja koko elokuvan ajan jouduin korjailemaan molempien asentoa.
Nykyiset lasini puolestaan eivät tuottaneet ongelmia, vaan istuivat todella hyvin 3D-lasien alle. Sitä en muista olivatko elokuvateatterin lasit samat, kuin edellisellä kerralla, kun välissä oli aikaa kulunut kaksi ja puoli vuotta.

Tämä nyt ei liity 3D:n, mutta on aika samantyylinen juttu, nimittäin äänellä ja liikkeellä ohjattavat tv:t! Mitähän ne seuraavaksi keksivät. Jo pelkkä ajatus puhumisesta ja huitomisesta tv:lle tuntuu ihan naurettavalta.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 31, 2013, 23:04:13 kirjoittanut Mansikkarahka »

Poissa ghostie

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • DFTBA
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: 3D-leffat..
« Vastaus #14 : Helmikuu 19, 2013, 00:34:37 »
Olen nähnyt aika paljon 3D-elokuvia, että en nyt jaksa edes yrittää listata niitä. En kyllä ole erityisen intona noista 3D-leffoista. Yleensä valitsen mieluiten 2D. Jotkut elokuvat olen nähnyt 2D- ja 3Dnä, jos on tehnyt mieli mennä uudestaan katsomaan ja siinä on hyvin huomannut, että 2D on enemmän minun juttu.
Pidän kyllä 3D:ssä siitä fiiliksestä, kun tuntuu, että jotain tulee itseä päin, mutta aika harvoin sellaisia noissa leffoissa esiintyy. Muutenkin koen, että 3D:ssä on vaikeampi saada selvää esimerkiksi hahmojen kasvoista, varsinkin silloin kun elokuvassa on paljon liikettä.
Välillä minulle on tullut päänsärkyä 3D:stä, mutta ei aina. Välillä ne typerät lasit myös ärsyttää naamalla, mutta joskus nekin olen pystynyt ihan unohtamaan.

En siis ole 3Dn suurin vihaaja, mutta pidän 2D:stä enemmän. Kuitenkin jos esim. jonkun leffan 3D esitys menee parempaan aikaan kuin 2D niin siinä tapauksessa voin kuitenkin mennä katsomaan 3D:n.
"'Cause I need Harry Potter like a grindylow needs water"
11 years and counting ♥

Poissa Gil

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: LightHowl8815
 • Tupa: Luihuinen
Vs: 3D-leffat..
« Vastaus #15 : Helmikuu 19, 2013, 14:29:05 »
Minäkin olen nähnyt muutamia 3D elokuva ja ne on olleet ihan ok enkä ole saanut niistä mitään oireita.

Paras 3D elämys kyllä oli Hobitissa sillä näin siitä sen HFR 3D:n eli oli tuplamäärä kuvia per minuutti. Kuva oli tosi selkeää. 3D tosin ei minusta tuo mitään kauheaa lisää näihin elokuviin.

Poissa Nordamien

 • Laitapuolen hyökkääjä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Luihuinen
Vs: 3D-leffat..
« Vastaus #16 : Maaliskuu 31, 2013, 18:30:18 »
Kyl minä ainakin menen katsomaan leffan 3D'nä, jos vain suinkin on mahdollista. Vaikka se nyt onkin hivenen kalliimpaa niin on se nyt joissain tapauksissa ainakin hintansa väärti. Joissakin leffoissa, yleensä niissä, jotka on jälkeenpäin käsitelty 3D'ksi, efektit ei kyllä ole kovinkaan kummoisesti havaittavissa ja yleensä kyllä sellaisen leffan jälkeen saattaa hivenen harmittaa, että piti nyt tästäkin pulittaa ekstraa vaikka efektit olivatkin ihan kuraa. Mutta onhan näitä onnistumisiakin, Avatar oli ihan huikea kolmedeenä, perusdvd ei ole kyl samalla tavalla pahemmin sytyttänyt. Hannu ja Kerttu oli kans aivan mahtava kolmedeenä, sitä en ole tosin kaksdeenä kattellut, mutta uskoisin, että sekin olisi aikas riisutun näköinen versio 3D'nä. Hantsa ja Kertsa tuli vielä ensimmäisen kerran ikinä katsottua jostain alarivin keskiosilta ja täytyy kyl sanoa, että toimi paljon paremmin kun jostain perinteisestä peränurkasta katteltuna.

Myös sitä mieltä, että 3D -leffoja tehdään nykyään aivan liikaa, 3D tungetaan korkeampien lipputulojen toivossa myös leffoihin, joihin se ei tuo minkäänlaista lisäarvoa. Nämä klassikkoleffojen uudelleenjulkaisut teattereissa kolmedee versiona ovat omasta mielestäni lähes aina täysin turhaa rahastusta. Onneksi Hellawyydissä on myös tähän havahduttu ja kolmedee rahastuskierroksia on peruttu tai siirretty julkaisupäivä hamaan tulevaisuuteen. Näin kävi esimerkiksi Star Warsseille joiden piti rapettaa ruudut syksymmällä, mutta kun eka osa tais olla jonkinasteinen floppi niin homma karahti kiville. Vai liekö sitten mikkihiiret torpannut homman, dunno.
I hate hippies, those basterds ate mah cookies !

Poissa Luna Helmiina

 • Tonttu vain ei saa unta
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Älä häiritse! Luen Harry Potteria!
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: 3D-leffat..
« Vastaus #17 : Joulukuu 13, 2014, 20:06:28 »
Olen nähnyt muutaman 3D-elokuvan, paras kokemus oli Hobitin päätösosa, yhdessä kohdassa
tunsi itsekin pyörivänsä kuin hyrrä tuolilla, kunnes pää tajusi, että istun tiukasti elokuvateatterin
pehmeällä tuolilla, enkä muuta voi. :D
"Puh?"
"No mitä, Nasu?
"Ei mitään", vastasi Nasu hiljaa.
"Tarkastin vain, että olet vielä ystäväni".       Helmiina -> Luna Helmiina