Kirjoittaja Aihe: "Kierrätetyt" kappaleet, eli coverit, remixit yms.  (Luettu 6703 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Alrighty

 • Ankeuttaja
"Kierrätetyt" kappaleet, eli coverit, remixit yms.
« : Huhtikuu 27, 2003, 19:24:25 »
Oletteko jo kuulleet Tao Tao -lastenanimaation tunnusmusiikista tehdyn rokkiversion (bändi:Guava)? Kuulin sen ensimmäistä kertaa tänään radio ylex:n himotuimmat -listalla ja mieleni tuli heti iloisemmaksi. Hempeä musiikki ja suloiset bandat ovat porautuneet alitajuntaani, eivätkä halua sieltä lähteä. Kierot lauluntekijät ovat keksineet heikon paikkamme ^^. Mikä on seuraavaksi,  tohtori sykerö vai muumit? Monetkaan uudelleen mixatut/kierrätetyt kappaleet eivät ole saaneet kunnioitustani, mutta Guavan Tao Tao ja Elviksen:A Little Less Conversation mixatusta pidin eityisen paljon.
Tässä kysymyksiä, sillä minä tiedän, että osa teistä on urpoja, joilla ei ole mielikuvistusta ^_~
1. Mistä kierrätetyistä kappaleista pidät?
2. Onko se parempi,kuin edeltäjänsä? Jos, niin mikä teekee siitä paremman/ei tee parempaa?
2. Mistäs et pidä?
3. Saisiko lauluja mielestäsi kierrättää /jos lauluntekijä on kuollut tai muuten vaan? Onko se mielestäsi kunnian viemistä ja rahan kahmimista?
4. Mistä laulusta haluaisit kuunnella toisenlaisen/minkälaisen version?

Ponzo

 • Ankeuttaja
"Kierrätetyt" kappaleet, eli coverit, remixit yms.
« Vastaus #1 : Huhtikuu 28, 2003, 08:05:30 »
Tuo tao tao on mahtava kappale! Se oli X:llä viikon teho biisinä ja kuuntelin sitä joka päivä kolme kertaa!

Kappaleiden kierrätys on hyvä asia, jos sen osaa tehdä oikein. Tao tao on hyvä esimerkki siitä miten se pitää tehdä. Jos sitä ei tee hyvin niin hyvästä kappaleesta voi hyvin äkkiä tulla huono kappale.

Mielestäni mistä vaan kappaleesta voi tehdä uuden version. Kappale on sitä parempi, mitä koskettavampi/mieleenpainuvampi ensimmäinen on ja sen osaa tehdä hyvin ettei pilaa sitä (Huomaa jankuttavansa samaa asiaa, mutta kertaus on opintojen äiti) ja siihen saa jotain uutta väriä. Entisen lisäksi ja se on siinä.

Amon Karnak

 • Ankeuttaja
"Kierrätetyt" kappaleet, eli coverit, remixit yms.
« Vastaus #2 : Huhtikuu 28, 2003, 14:00:36 »
Muokkasin otsikkoa kuvailevammaksi/laajemmaksi.

(kirjoitan tähän varmaan jotain kun jaksan)

Poissa Zhenoa

 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
  • http://r2.missalie.net
"Kierrätetyt" kappaleet, eli coverit, remixit yms.
« Vastaus #3 : Huhtikuu 28, 2003, 14:33:06 »
Harmillisen usein kappaleiden kierrätys on pelkkää rahastusta. Muistaako kukaan A-Teensiä? Ratsastivat kuuluisan yhtyeen nimellä ja kappaleilla. Urr.

Toki olemassa on hyviäkin covereita, muistaaseni pidin aikoinaan paljon enemmän All Saintsin Under the Bridge-kappaleesta kuin alkuperäisestä, ajatus joka tällä hetkellä kyllä saa kylmiä väreitä aikaiseksi. Hrr.

Ainiin. Animetal rok rok.

K

 • Ankeuttaja
"Kierrätetyt" kappaleet, eli coverit, remixit yms.
« Vastaus #4 : Huhtikuu 28, 2003, 16:08:37 »
Haluan kommentoida lähinnä yhtä ainoaa cover-biisiä: Jore Marjarannan Haaveet Kaatuu -kappaletta, alkuperäisesti siis Ville Pusan Ingen Vinneriä.

Olen ihastunut tuohon Pusan versioon jo muutama vuosi sitten, se on aivan loistava. Hieno biisinä, hyvät sanat, Villellä hyvä ääni. Mutta sitten tulee tämä kauhea Marjarannan mies tönkköne laulutyylineen ja tylsine äänineen vetämään siitä suomennetun kauhean version, josta vielä tulee hitti! Ei, en kestä!
Minä inhoan lähes poikkeuksetta sitä, että jostain mistä minä pidän tulee hitti-ilmiö. Varsinkin kun siitä tulee hitti-ilmiö jonkun muun tekemänä.
Uusi versio on mielestäni kamala.
Ja kun sitä ei ole mitenkään muutettu, sen kaikki soittimet ja kaikki soitetaan ihan täysin samalla lailla kuin alkuperäisessä. Olisi nyt herra Marjaranta heittänyt edes jotain omaa mukaan.

Mielestäni jos tekee coverin, ei sitä saisi tehdä aivan tarkalleen samanlaiseksi kuin alkuperäistä. Että kaikki rytmit ja nuotit juuri samanlailla, eri laulaja vain. Tällöin voidaan minun mielestäni puhua enemmänkin kappaleen ryöstöstä kuin coveroinnista.
Kappaletta pitäisi muokata omaan tyyliin sopivaksi. Hyvä esimerkki tästä on mielestäni Kelly Osbournen Madonna-coveri Papa Don't Preach. Sitä on muokattu juuri sopivasti Kellylle sopivaksi. Kappale on mielestäni coveriksi hyvä, vaikka pidän siltikin enemmän alkuperäisversiosta [en erityisemmin muutenkaan tykkää Osbournen tyttärestä].

zubrette

 • Ankeuttaja
"Kierrätetyt" kappaleet, eli coverit, remixit yms.
« Vastaus #5 : Huhtikuu 28, 2003, 16:59:44 »
Minusta on mielenkiintoista kuulla kovereita. Ja semmoisen tekeminenhän on vain kunnianosoitus alkuperäisen kappaleen tekijöille!

Olen kuullut paljon covereita, joista olen pitänyt paljon vaikka alkup. versio olisi ollut huono. Amorphiksen light my fire kuulostaa erinomaiselta vaikka Doorsin alkuperäinen oli kurja renkutus mielestäni.

Six feet under on tehnyt kokonaisen levyn, graveyard classics, joka on täynnä pelkkiä covereita. SFU on mahtava bändi, jokainen niistä tylsistä rokkihiteistä muuttui mukaansa vetäviksi death kipaleiksi.

A-teensiähän ei voi sanoa edes bändiksi, eihän heillä näy silmissä muuta kuin rahan kuvat.

Vakio

 • Ankeuttaja
"Kierrätetyt" kappaleet, eli coverit, remixit yms.
« Vastaus #6 : Huhtikuu 28, 2003, 17:03:13 »
Lainaus käyttäjältä: "Zhenoa"
Toki olemassa on hyviäkin covereita, muistaaseni pidin aikoinaan paljon enemmän All Saintsin Under the Brigde-kappaleesta kuin alkuperäisestä, ajatus joka tällä hetkellä kyllä saa kylmiä väreitä aikaiseksi.


All Saintsin Under the Bridge hajotti Rage Against The Machinen. RATM:n rumpali suuttui, kun Saints raiskasi klassikkoa MTV Awardissa ja aloitti joukkotappelun parinkymmenen vartijan kanssa. Tämä ja muut riidat saivat Zach de la Rochan jättämään bändin.

Tai sitten puhun täyttä soopaa. Mutta mitään en tunnusta.

Hikka

 • Ankeuttaja
"Kierrätetyt" kappaleet, eli coverit, remixit yms.
« Vastaus #7 : Huhtikuu 28, 2003, 23:54:09 »
Cover biisit on monimutkainen juttu. Yleisesti mielestäni on ihan okei esittää toisen kappaleita. Onhan se hienoa päästä soittamaan suosikkibiisejään ja esittää niistä omat tulkintansa. Joskus moinen touhu epäonnistuu kuitenkin täydellisesti. Joku yleinen periaate voisi olla että jos tietää pystyvänsä tekemään alkuperäisestä kappaleesta vähintään saman tasoisen coverin niin antaa mennä. Tosin sehän riippuu ihan ihmisestä mistä pitää ja mistä ei. Minä en pidä siitä että koko oman tuotantonsa perustaa toisilta lainattujen biisien esittämiseen olivatpa ne kuinka hyviä covereita tahansa.

Yksi parhaista lainakappaleista mitä olen kuullut on mielestäni Tanita Tikaramin versio ABBAn The Day Before You Camesta. Kappaletta on muutettu hauskasti ja se kuulostaa niin erilaiselta kuin alkuperäinen versio että se on jo lähemmäs uusi biisi... Ja silti se on se sama vanha tuttu laulu. Rakastan alkuperäisversiota ja rakastan Tanitan coveria. Mainiutta ja siistismiä.

Juliette

 • Ankeuttaja
"Kierrätetyt" kappaleet, eli coverit, remixit yms.
« Vastaus #8 : Huhtikuu 29, 2003, 09:27:33 »
Pidän Nightwishin Over the Hills and Far Away -coverista, joka siis alunperin on Gary Mooren. Paremman siitä tekee Tarjan laulu tietenkin, ja se nyt vaan muuten on paljon "tunnelmallisempi" kuin Mooren alkuperäinen. Lisäksi rummut siinä biisissä ovat mahtavat. Mooren versiossa on enemmän kitaraa.
Sitten on Walking in the Air, mistä mystisyys tekee kelvollisen coverin. Denigraten Mombasa on myös alkuperäistä Mombasaa parempi.

Cover on hyvä, jos se ei ole tarkka kopio alkuperäisestä, vaan bändi lisää siihen jotain omaakin. Silloin se kuulostaa jonkin verran aidolta.

Siitä ihkutetusta Tao tao:sta en pidä. Taikka muistakaan lastenlauluista (Päivänsäde ja menninkäinen jne.) jotka kaiken maailman ihme bändit vääntävät rok-versioiksi. Ei tehoa, niiden laulujen taika on siinä että ne todella ovat sellaisia joita ei kuule koko kansan tutun laulajan suusta.

Lauluja saa kierrättää, jos tekee sen oikein. En usko että kukaan tekee coveria vain rahan takia, vaan kiinnostuksesta biisiin (tässä kohtaa voi unohtaa A-Teensin).
Minä ainakin tekisin niin, en lähtisi laulamaan uudestaan mitään mielestäni huonoa kappaletta.

Nyt ei tule mieleen mitään laulua jonka haluaisin kuulla toisenlaisena, mutta jos haluaisin jonkun bändin tekevän coverin jostain kappaleesta, se bändi olisi Nightwish. Niistä kappaleista tulee aina mielenkiintoisia.

Herstein

 • Ankeuttaja
"Kierrätetyt" kappaleet, eli coverit, remixit yms.
« Vastaus #9 : Huhtikuu 29, 2003, 20:53:14 »
Lainaus käyttäjältä: "Zhenoa"
Harmillisen usein kappaleiden kierrätys on pelkkää rahastusta. Muistaako kukaan A-Teensiä? Ratsastivat kuuluisan yhtyeen nimellä ja kappaleilla. Urr.

.


Hertsileija, sitä bändiä... Laulo pelkkiä abban kappaleita ja myi niin sairaasti... Ootteko muuten huomannu että Nightwishin:n kappaleista suurin osa on Covereita(Over the hills, Bless the child, Walking in the air, jne)

Btw: Litle less Convisation(tai miten sitten kirjotetaankaan) On hyvä Koveri!

Amon Karnak

 • Ankeuttaja
"Kierrätetyt" kappaleet, eli coverit, remixit yms.
« Vastaus #10 : Huhtikuu 29, 2003, 22:07:46 »
Lainaus käyttäjältä: "Spanker"

Ootteko muuten huomannu että Nightwishin:n kappaleista suurin osa on Covereita(Over the hills, Bless the child, Walking in the air, jne)

Btw: Litle less Convisation(tai miten sitten kirjotetaankaan) On hyvä Koveri!


Mahtaako olla kuitenkaan suurin osa? En kyllä tunne kamalan hyvin, mutta ei kuulosta ihan uskottavalta.

Ja se on "Little less conversation", Elviksen biisi alunperin, mjoo.

Moony

 • Ankeuttaja
"Kierrätetyt" kappaleet, eli coverit, remixit yms.
« Vastaus #11 : Toukokuu 13, 2003, 14:03:09 »
Covereista en nyt sano yhtään mitään, mutta remixeistä yleensä tykkään. Tietysti se vähän riippuu. Tykkään esim. J'Lon ja Ja Rulen muokkaamista I'm Real ja Ain't It Funny -remix versioista. I'm Gonna Be Alrightin remix puolestaan ei ole oikeen koskaan iskenyt, ja sehän oli sitäpaitsi melkein täysin identtinen alkuperäisen kanssa!
Mie ja Sol ollaan muutes tehty Tuu Tuu Tupakkarullan remix-versio, vaikka se oli kyllä alunperin mun idea *nostaa leukaansa* ;-D

Herstein

 • Ankeuttaja
"Kierrätetyt" kappaleet, eli coverit, remixit yms.
« Vastaus #12 : Tammikuu 20, 2004, 17:13:57 »
Lainaus käyttäjältä: "Chabat"
Lainaus käyttäjältä: "Spanker"
Ootteko muuten huomannu että Nightwishin:n kappaleista suurin osa on Covereita(Over the hills, Bless the child, Walking in the air, jne)


Suurin osa? Onko suurin osa 3 biisiä kun niitä omia on n. 50? Ja cover kirjoitetaan pienellä keskellä lausetta.
Ja Bless the child ei ole cover. Just for the information.
Mutta jos 1% on yhtä kuin suurin osa niin onnea vaan sinnekin päin.

.


on niitä muitakin ja Blesss the Child on coveri... tässä "pienen tauon" jälkeen ajattelin korjata!

Firena

 • Ankeuttaja
"Kierrätetyt" kappaleet, eli coverit, remixit yms.
« Vastaus #13 : Tammikuu 20, 2004, 17:59:46 »
O_o minä  en tiennyt, että Bless the child on cover.

1. Mistä kierrätetyistä kappaleista pidät?
GREGORIANIN!!!
2. Onko se parempi,kuin edeltäjänsä? Jos, niin mikä teekee siitä paremman/ei tee parempaa?
Gregorian tekee joka kappaleesta paremman ja kuunneltavan :D
2. Mistäs et pidä?
Mombasasta *_o
3. Saisiko lauluja mielestäsi kierrättää /jos lauluntekijä on kuollut tai muuten vaan? Onko se mielestäsi kunnian viemistä ja rahan kahmimista?
Kunnioittamista
4. Mistä laulusta haluaisit kuunnella toisenlaisen/minkälaisen version?
En tiedä...

Sleeping Sun

 • Ankeuttaja
"Kierrätetyt" kappaleet, eli coverit, remixit yms.
« Vastaus #14 : Tammikuu 20, 2004, 20:21:41 »
Nightwishin covereita ovat Walking in the Air, Over the Hills and Far Away ja The Phantom of the Opera.
Bless the Child ei todellakaan ole cover. Sinkussa ja CD:ssä lukee Music and Lyrics by Tuomas Holopainen.Paitsi The Phantom of the Opera by A. Lloyd Webber.
Ja Tuomas on edelleen se Nightwishin biisintekijä joten...

Muokkailin kirjoitusvirheitä. ^^

Sacrilegiom

 • Ankeuttaja
"Kierrätetyt" kappaleet, eli coverit, remixit yms.
« Vastaus #15 : Tammikuu 20, 2004, 20:25:29 »
1. Mistä kierrätetyistä kappaleista pidät?
Opeth - Remember Tomorrow (Iron Maiden cover)
2. Onko se parempi,kuin edeltäjänsä? Jos, niin mikä teekee siitä paremman/ei tee parempaa?
Ei ole, Alkuperäinen on aina alkuperäinen.
3. Saisiko lauluja mielestäsi kierrättää /jos lauluntekijä on kuollut tai muuten vaan? Onko se mielestäsi kunnian viemistä ja rahan kahmimista?
Riippuu tilanteesta ja kappaleesta. On sellaisia kappaleita joihin kannattaisi välttää koskemasta.

4. Mistä laulusta haluaisit kuunnella toisenlaisen/minkälaisen version?
Emperor - The Prophet voisi olla hauska teknoversiona.[/i]

Poissa Moonbeam

 • Vuotislainen
"Kierrätetyt" kappaleet, eli coverit, remixit yms.
« Vastaus #16 : Tammikuu 22, 2004, 22:39:50 »
Olen samaa mieltä Gregorian Masters of Chant-covereista. Ne on täyppöjä (täydellisiä vanhan kansan kielessä). Paitsi ehkä Metallican Nothing Else Matters joka on parempi alkuperäisenä.

Noh, sitten itse asiaan.

Vaikka olen hervoton the Cure-fani, Tori Amos'n cover bändin "Lovesong"-piisistä on aevan mahtava. Ellei olisi kyse Robert Smithin enkelikuoron lailla soivasta, epätoivon ja lapsekkuuden sävyttämästä (Robertin vuoksi voi aina kuulostaa vähän hörhöltä) äänestä, Torin versio saattaisi mennä ohi mutta eipä mene.

Misfits ei ole taas erityisesti makuuni(tosin en ole sitä paljoa kuullutkaan), mutta tutustuin tämänhetkiseen lempibändiini AFI:n heidän "Last Caress"-coverinsa kautta. Glennin laulamana Last Caress on keskinkertainen, Davey Havokin laulamana se on tajunnanräjäyttävä. Niin paljon kuin kappale jossa lauletaan "I raped your mother today" voi olla.
 
The Smithsien piisi "Last night I dreamt that somebody loved me" on alkuperäisenä mielettömän nätti, mutta kuulin siitä äskettäin ruotsalaisen Weeping Willows'n tekemän version ja se meni kyllä melkein ohi a-p:n. Melkein.

Yleisesti ottaen coverit, hyvin tehtyinä, ovat hyvä tapa sekä lainaavalle bändille/artistille, että lainaan antavalle bändille/artistille saada hieman julkisuutta. Minun kohdallani asia on ainakin niin, että jos kuulen coverin, on pakko kuulla alkuperäinen, että voi verrata.
On taas tietty niitä, ketkä eivät osaa valita hyvin lainattavaa piisiä/soitto- ja laulutaidoillaan raiskaavat lainattavan piisin täysin (Dropkick Murphys: Fields of Athenry).
Suurin osa kuulemistani punk-covereista on ollut hyviä (eli siis kun punk-bändit lainaa ei-punk-bändien/artistien lauluja) mutta fakta, että jumputi-basson lisäämällä saa hauskan version jos jonkinmoisesta lurituksesta on saanut aikaan punk-invaasion jossa kaikki kynnelle kykenevät punk-bändit (ei vält. suomessa) coveeraavat jonkun klassikon. Sattumanvaraisella menestyksellä.

Ai juu, ja hauskin cover..tai noh,miksattu versio jonka olen pitkään aikaan kuullut on täysin koneella tehty instrumentaalinen tekno-version joululaulusta Carol of the Bells.

Poissa Vendel

 • Vuotislainen
  • http://www.geocities.com/disturbed_toons
"Kierrätetyt" kappaleet, eli coverit, remixit yms.
« Vastaus #17 : Tammikuu 23, 2004, 16:23:41 »
Coverit, niin. Yhtälailla makuasia kuin musiikki aina. Jonkun mielestä piristävä ynnä hilpeä kierrätyskipale voikin saada toisen piehtaroimaan murheen alhossa raiskatun ja murhatun kappaleen haudalla. Vaikuttaa hirveästi myös suhdanteet alkuperäiskappaleeseen - ihmiset yleensä pitävät kahdesta versiosta  parempana sitä, johon tutustuvat ensin, ts. tottuvat. Ei päde tietenkään aina, mutta...usein.

Hyviä covereita? No, itse heittäisin soittimeen Metallican Garage Inc:n. Mielestäni loistava sekametelisoppa kaikkine käsittämättöminekin biisivalintoineen. Die, die my darling ja Whiskey in the jar lienevät(köhänkö?) melkein tunnetumpia Metallican versioina kuin Misfitsien ja Thin Lizzyn alkuperäisinä.  Nightwish on hoitanut myös coverinsa mallikelpoisesti - tosin Walking in the Airissa menee loppupuoli kappaleesta turhan jytiseväksi, minun mielestäni (ja Tarjan englanti Over the Hillsissä - kuten koko kys. EP:llä - on aivan hirveää. Anteeksi.). Enkä voi olla hehkuttamatta suuren rakkauteni the Offspringin versiota Ramonesin Wanna Be Sedated-kipaleesta.  Minä tykkään.

En nyt kehtaa alkaa huonoja repostelemaan, mutta...no...Britney Spears ja Satisfaction. Niin. Saa kyllä minut kaivelemaan käsiasetta se.

Coverit on kivoja kyllä.  Kunhan coveroivalla bändillä riittää sitten kykyjä tehdä omiakin biisejä. (Gregorianisista ja muista en kehtaa edes puhua. )

editus sanctus: Juups, Moonbeam, olet varmaankin oikeassa :) Viskipyttyä ei ole ollut minulle olemassa muuten kuin Metallican ja Thinnareiden esittäminä (ja tietenkin on se hirveänhirveä suomennettu versio jota ei saa edes ajatella), tradpuoli on perin tuntematon...Elvenpath löytyy Nighwishin ekalta, Angels Fall Firstiltä, ja sillä levyllä kyllä sekä Tarja että Tuomas vääntävät semmoista tankeroenglantia että oksat poijes.

Annúnqúerewen

 • Ankeuttaja
"Kierrätetyt" kappaleet, eli coverit, remixit yms.
« Vastaus #18 : Tammikuu 26, 2004, 16:17:26 »
Covereissa ei ole minusta mitään vikaa, jos ne on hyvin tehty, ja/tai niihin on löydetty uusi ote, jota ei olisi alkuperäistä kuunnellessaan uskonut olevan mahdollista tehdä, mutta on tehty, ja saatu se vielä toimimaan... TaoTao oli kyllä tälläinen, sääli vain, että se soitettiin radioissa pilalle. Jotenkin miellyin myös Bluen Sir Elton John -coveriin 'Sorry seems to be the hardest word', sellainen omalla herttaisella tavallaan vaatimaton... *hymy*

 Ehkä jonkun artistin pitäisi tehdä vallan cover-levy, voisi olla mielenkiintoista kuultavaa... Laulujen täytyisi kyllä olla hyvin valittuja, ja versioinnissa jotain "omaa"... Taino, onhan noita tehtykin, mutta en nyt laske mitään joululauluvirityksiä tai discoremixejä, joihin on vain lisätty ärsyttävä teknobiitti taustalle...

 Törmäsin Nickelbackin debyytillä kappaleeseen "Just Four", ja eh, se oli hyvin mielenkiintoista kuultavaa... Heput ovat coveroineet itse itseään, kys laulu löytyy myös Silver Side Up'ilta, kakkosversio on alkuperäiseen rosoiseen pomputteluun verrattuna paljon tuotetumpi ja muuta, radiosoittokelpoisempi, mutta toivuttuani ensijärkytyksestä päätin, että molemmissa on oma viehätyksensä... *wirn*

 Ja miksi pitää aina coveroida biisejä vuosilta Kekkonen ja Sulkakynä?

Poissa Moonbeam

 • Vuotislainen
"Kierrätetyt" kappaleet, eli coverit, remixit yms.
« Vastaus #19 : Tammikuu 26, 2004, 18:29:45 »
Lainaus
Die, die my darling ja Whiskey in the jar lienevät(köhänkö?) melkein tunnetumpia Metallican versioina kuin Misfitsien ja Thin Lizzyn alkuperäisinä


Öö, korjaa jos olen väärässä, mutta ei taida Whiskey in the jar olla Thin Lizzyn alkuperäinen. Kallistuisin enemmän tradition puolelle. Ellet sitten tarkota jotain spesiaalia rokki-versioita...

Lainaus
(ja Tarjan englanti Over the Hillsissä - kuten koko kys. EP:llä - on aivan hirveää. Anteeksi.)


*hillitöntä nyökyttelyä* Niimpä! En tiiä onko Elvenpath millä levyllä, mutta silmät valu vettä kun kuunteli sitä.

Selviytyjä

 • Ankeuttaja
"Kierrätetyt" kappaleet, eli coverit, remixit yms.
« Vastaus #20 : Tammikuu 27, 2004, 20:47:48 »
1. Mistä kierrätetyistä kappaleista pidät?
- Bluen ja Elton Johnin Sorry Seems To Be The Hardest Word, Mombasa... Oikeastaan Abban biisejä oli hauska kuunnella A-Teensin esittämänä mutta en oikein pitänyt niistä.

2. Onko se parempi,kuin edeltäjänsä? Jos, niin mikä teekee siitä paremman/ei tee parempaa?
- Kummatkin on parempia. Koska alkuperäiset on niin vanhoja niin on kiva kuulla uudistettu versio (uudethan on yleensä parempia  :wink: ), joissa on kaiken lisäksi hyvä-ääniset laulajat (lukuunottamatta Elton Johnia).

2. Mistäs et pidä?
- Uudistettu versio Rafaelin enkelistä (en tiedä esittäjää mutta luokkalainen selitti että Ripsipiirakka esittää sen...). Ihan järkyttävän huonoa. Coverit pitää esittää tyylikkäästi ja taidolla  :wink:
 
3. Saisiko lauluja mielestäsi kierrättää /jos lauluntekijä on kuollut tai muuten vaan? Onko se mielestäsi kunnian viemistä ja rahan kahmimista?
- Noh, jos alkuperäinen edesmennyt laulaja on ihan itse kynäillyt biisinsä niin se on kunnian viemistä. Jättäkää nyt hyvät artistit sellaiset biisit rauhaan (tosin en tiedä yhtään tapausta...  :oops: )

4. Mistä laulusta haluaisit kuunnella toisenlaisen/minkälaisen version?
- Hmm... Eipä tule mieleen.

Amon Karnak

 • Ankeuttaja
"Kierrätetyt" kappaleet, eli coverit, remixit yms.
« Vastaus #21 : Helmikuu 24, 2004, 17:21:28 »
Lainaus käyttäjältä: "Herstein"
ja Blesss the Child on coveri... tässä "pienen tauon" jälkeen ajattelin korjata!


Ja tässä ajattelin taas toistaen kertoa ettei "Bless the child" ole cover. Ketuttaa tuollaiset inttäjät.  Herstein, mikset voi vain myöntää olevasi tyhmä? Ei tarvitse keksiä juttuja päästäkseen pätemään.

Saattaa tietysti olla että sekoitat Billie Holidayn kirjottamaan biisiin "God bless the child", mutta sillä ei ole mitään tekemistä Nightwishin kanssa.

SilverChanteur

 • Ankeuttaja
"Kierrätetyt" kappaleet, eli coverit, remixit yms.
« Vastaus #22 : Helmikuu 24, 2004, 17:53:39 »
Lainaus käyttäjältä: "Moonbeam"
Öö, korjaa jos olen väärässä, mutta ei taida Whiskey in the jar olla Thin Lizzyn alkuperäinen. Kallistuisin enemmän tradition puolelle.


Todella. Whiskey in the Jar on vanha, perinteinen irlantilainen/brittiläinen (en ole varma) juomalaulu. Ja toistan saman mitä muutkin, Nightwishin Bless the Child on Holopaisen alkuperäiskappale. Ja kun nyt tälle linjalle lähdettiin, kerron, että olen valmis antamaan korville jokaiselle, joka ihkuttaa Behind Blue Eyes-kappaleesta, miten Fred Durst teki niiiiiin ihanan biisin. BBE on The Whon kappale vuosien takaa. Ei suinkaan tämän wannabe-kovis-"hevi"-popparin.

Yleisesti ottaen minulla ei ole mitään covereita vastaan. Ihastuin vallan etenkin Nightwishin versioon lumiukkolaulusta - inhosin aina alkuperäisen biisin toteutusta. Myös Apocalyptican vähintäänkin omintakeiset Metallica-tulkinnat ovat osuneet hyvin. Ja onhan se välillä kiva kuulla ihan vaan uusintaversioita vanhoista kappaleista, eri tyylillä, joskus täysin eri genressäkin. Toisaalta, ilmiöt kuten A-Teens, jotka alussa ratsastivat vain ja ainoastaan Abban maineella eivätkä edes muokanneet biisejä (tämä erona Apocalypticaan ja heidän loistaviin sellosovituksiinsa) vain saavat näkemään punaista. A-Teensitkin tosin vaihtoivat sittemmin pois covereista alkuperäisiin lauluihin.

Se, mikä minut saa karsastamaan covereita välillä, on se enemmistö tietämättömiä idiootteja ja teinipoppereita, jotka ihkuttavat suureen ääneen, miten se ja se biisi on loistava. Ei minua haittaa Madonnan versio American Piesta: se on piristävä. Ne pahvit, jotka eivät tiedä eivätkä usko sen olevan vanha ja alunperin jonkun muun (Don McLeanin) biisi, saavat väkivaltaiset taipumukseni esiin. Under the Bridge? Loistava biisi... mitkä h-vetin All Saintsit? RHCP! Fred Durstko teki hyvän biisin, ai mikä muka... no ei, kun se on The Whon. Face the facts. Ei niinkään se, että jengi ei tiedä kenen biisi on alunperin kyseessä, vaan se, etteivät he tiedä biisin olevankaan cover.

magianmestari viiru

 • Ankeuttaja
"Kierrätetyt" kappaleet, eli coverit, remixit yms.
« Vastaus #23 : Heinäkuu 24, 2004, 19:54:38 »
Miten niin muistatko A-teenssin? Niiltähän tuli just se uusi cover I Promised my self (tai miten se ikinä kirjotetaankaan.) Mä en oo kuullut A-teenssiltä muuta ku covereita. Joskus lainasin kirjastosta sen The Abba Generation levyn olihan se ihan kiva. Sitten mä en ymmärrä sitä Elviksen I can't help falling in love to you (tai mikä sen nimi nyt olikaan?) coveria kun se on ihan outo. Hitaasta biisistä on tullut kauhean nopea pop laulu.

No eipäs ollut muuta. Ai niin onko se Satisfaction coveri? Mä en kato tiiä.

Walda

 • Ankeuttaja
"Kierrätetyt" kappaleet, eli coverit, remixit yms.
« Vastaus #24 : Lokakuu 29, 2004, 19:23:46 »
1. Mistä kierrätetyistä kappaleista pidät?
-Nightwishin Over the Hills and faraway on tosiaankin loistava cover, ihan vaan sen takia että sen esittää Nightwish, ja Nightwishin suurin osa biiseistä ei todellakaan ole covereita vaikka niitä muutamia onkin. Sitten tykkään Himin Wicked Gamesta tosi paljon! ^^ Lisäksi Groove Coveragella on hyviä covereita joita on mukava kuunnella autossa hyvien bassojen takia.

2. Onko se parempi,kuin edeltäjänsä? Jos, niin mikä teekee siitä paremman/ei tee parempaa?
-Joissain tapauksissa esittäjä coverissa tekee siitä paremman kuin alkuperäinen versio, tai sitten siihen lisätyt bassot tai muut soittimet. Alice Cooperin Poison on kuitenkin parempi kuin Groove Coveragen versio biisistä, vaikka tykkään siitäkin.

2. Mistäs et pidä?
-Joistain englannista suomennetuista iskelmistä tms biiseistä. Hyi yäk kuulostavat kamalalta suomenkielisenä. Tämä on tosin aika raaka yleistys mutta kuitenkin.

3. Saisiko lauluja mielestäsi kierrättää /jos lauluntekijä on kuollut tai muuten vaan? Onko se mielestäsi kunnian viemistä ja rahan kahmimista?
-Mielestäni se on ihan ok esittää muiden biisejä.

4. Mistä laulusta haluaisit kuunnella toisenlaisen/minkälaisen version?
-Eipä just tuu mieleen mitään.

Xeemu

 • Ankeuttaja
"Kierrätetyt" kappaleet, eli coverit, remixit yms.
« Vastaus #25 : Lokakuu 29, 2004, 19:38:36 »
Sonata Arcticalla on joitain merkillisiä valintoja covereiksi. Osa onnistunut loistavasti (Bette Midlerin Wind Beneath My Wings) osa taas surkeasti (Depeche Moden World in My Eyes). Onhan SA:lla myös loistava Still Loving You coverkin.

Covereita en varsinaisella studioalbumilla kovin mielelläni katsoisi. Sinkkuihin coverit kuitenkin sopivat hyvin, koska usein sinkut jäävät kovin lyhyiksi. Hyviä covereita ovat yllä mainitsemani SA:n WBMW ja SLY. Muita hyviä Nightwishin Over the Hills and Far Away sekä Twilightningin Wind-up Toy

Scarlett

 • Ankeuttaja
"Kierrätetyt" kappaleet, eli coverit, remixit yms.
« Vastaus #26 : Elokuu 10, 2006, 15:12:09 »
Tosi harvoin oikeastaan tykkään covereista tai miksatuista versioista. Eri asia ovat tietty sellaiset ikivanhat kappaleet kuin Route 66 tai Everybody needs somebody to love jota ovat esittäneet ihan älyttömän monet bändit ja laulajat.
   Joissain tapauksissa ilahduttaa kuulla, miten erilaiselta kuulostaa esimerkiksi Rolling Stonesin versio Route 66:tä verrattuna alkuperäiseen versioon, esittäjänä  Nat King Cole.
    Yksi asia tosin mikä suututtaa jostakin syystä ovat monet käännösbiisit. Harmittaa miten monet hyvät biisit on suomennettu niin päin mäntyjä. Esimerkiksi Rollareiden biisi Mother's little helper on yhtenä versiona suomennettu Meidän äiti imppaa. Onneksi en ole kuullut biisiä kokonaan, olisin jo takuulla hyppinyt seinille.
En väitä, etteikö olisi olemassa myös hyviä suomennoksia, mutta joidenkin hyvien englanninkielisten biisien suomenkieliset sanat ovat vain niin huonoja.

Mutta jotkut coverit ovat ihan totta hyviä. Jos biisi on taitavasti sovitettu siten, ettei se ole täydellinen kopio alkuperäisestä, vaan että siihen on lisätty jotakin omaa ilman että biisiä on "raiskattu", voin nostaa hattua.

1. Mistä kierrätetyistä kappaleista pidät?

Tyykkän Guns 'n Rosesin Konckon' on heavens door kappaleesta. Se on juuri niin tyylikkäästi sovitettu bändin omaan tyyliin että sitä voisi melkein luulla heidän omakseen.

2. Onko se parempi,kuin edeltäjänsä? Jos, niin mikä teekee siitä paremman/ei tee parempaa?

Guns 'n rosesin versio kappaleesta on niin erilailla hyvä kuin Bob Dylain alkuperäinen versio josta tykkään myös tosi paljon. Ei kukaan voi mennä vertailemaan rockia ja folkia keskenään.

2. Mistäs et pidä?

En voi sanoin kuvailla inhoani Britney Spearsin Satisfaction biisiä kohtaan. Alkuperäinen Rolling Stonesin esittämä versio on mun mielestäni yksinkertaisesti niin hyvä, että olin haklata nyrkkiä pöytään kuullessani Britneyn version siitä... en kestä sitä voihkimista ja huokailua. Satisfaction oli rock 'n roll biisi, ei mikään sellainen mitä soitetaan erotiikkaklubeilla. Vähän sama pätee Britneyn I love rock 'n roll biisiin joka on niin lattea kuin olla voi jos verrataan Joan Jettin alkuperäisversioon. En halua mitenkaan haukkua Britneytä, mutta mielestäni neidin ei pitäisi ollenkaan koskea muiden biiseihin jos ei osaa niitä mukauttaa omaan tyyliinsä siten että se tekisi edes vähän kunniaa alkuperäisille esittäjille tai biisin tekijöille.

3. Saisiko lauluja mielestäsi kierrättää /jos lauluntekijä on kuollut tai muuten vaan? Onko se mielestäsi kunnian viemistä ja rahan kahmimista?

Riippuu aika paljon tapauksesta. Mutta esimerkiksi John Lennonin Imagine on sellainen biisi mihin ei saisi koskea. En osaa selittää miksi, mutta siltä musta vain tuntuu. Tietty jos sitä esitetään jossakin hyväntekeväisyyskondertissa loppubiisinä tms. se on ihan ok juttu. Mutta mielestäni kenenkään ei pitäisi mennä sitä levyttämään ja rahastamaan sillä. Ei tosin siitä syystä että Lennon on kuollut. Muuten vain, biisin takia.
  Mutta mielestäni ei ole kunnian varastamista, jos joku, joka osaa asiansa ja sovittaa biisin kunnolla, esittää tai levyttää esim. Elviksen biisin. Kuulin kerran jonkun, en muista bändin nimeä, coverin Hound dog kappaleesta ja se oli mielestäni ihan kuunneltava.

Mutta joka tapauksessa, coverit yms. ovat mielestäni ihan ok, jos uusi versio tehdään kunnolla ja sovittajat osavat hommansa.

zerythe

 • Ankeuttaja
"Kierrätetyt" kappaleet, eli coverit, remixit yms.
« Vastaus #27 : Elokuu 10, 2006, 20:54:09 »
Yleensä minulla ei ole covereita vastaan paljon mitään. Joskus sellainen voi olla jopa aidosti ihan hyvä. Mutta sitten on sellaisia artisteja ja bändejä, joiden kappaleet pitäisi yksinkertaisesti vain jättää rauhaan. Esimerkiksi se All Saintsin versio Red Hot Chili Peppersin klassikosta Under the Bridge on yksinkertaisesti niin hirveä ettei sanoja löydy. He raiskasivat biisin täydellisesti. Ylipäätään heidän tuotanto pitäisi jättää rauhaan, niin upeita kappaleita heillä on ettei niihin pitäisi muilla olla koskemista (oma mielipiteeni tietysti). Raivostuttaa tuollainen.

Sitten biisien kierrättämisestä. Inhottavaa tälläinenkin. Etenkin jos ollaan koskettu Enyaan. Esim. hänen iki-ihana hyminäbiisi Boadicea on moneen kertaan kierrätetty monissa biiseissä käsittääkseni, viimeisimpänä Mario Winansin I don't wanna know-kappaleessa. Minä en vain kestä sellaista. Hirvittävää, että niin kaunista new age-biisiä on sotkettu pian unohtuvaan "hittibiisiin".

Pääpiirteissään minä kuitenkin siis hyväksyn kierrättämisen, covereiden ynnä muiden tekemisen. Niin kauan kuin eivät koske Red Hot Chili Peppersiin, Enigmaan, Enyaan tai Nine Inch Nailsiin. Omat lempiartistien ja -bändien tekemät biisit (kaikki nämä neljä edellä lueteltua tekevät musiikkinsa itse, vaikkakin Enigma onkin pikemmin yhden miehen projekti kuin mikään bändi) ovat niin sanotusti "pyhiä" ainakin minulle. Heidän biisinsä ovat sielukkaita, ihania ja mikä tärkeintä, ne ovat elossa.    Ja sitten kun joku muu käyttää tai tekee covereita heidän biiseistään, hän ikäänkuin murhaa kappaleen hengen. No, onneksi en lemppareideni biiseistä tehtyihin covereihin yms. paljoa törmännyt, ettei tarvitse hiuksia päästä alkaa repimään.
Itse asiassa, tiedän kyllä monta hyvää cover-versiota, tosin nämä ovat sellaisia teknokipaleita (ja juu, omistan myös ne, replay dance mania-levyt minulla kun on). Monessa tapauksessa ne ovat paljon parempia kuin edeltäjänsä, esim. Gigi D'Agostinon versio biisistä You Spin Me 'Round.

Sauerkraut

 • Ankeuttaja
"Kierrätetyt" kappaleet, eli coverit, remixit yms.
« Vastaus #28 : Elokuu 11, 2006, 17:42:44 »
Mistä kierrätetyistä kappaleista pidät?
Sentenced - White Wedding (Billy Idol-cover) ja Rammstein - Das Modell (vaikkakin Kraftwerkin alkuperäinen versio on himpun verran parempi)

2. Onko se parempi,kuin edeltäjänsä? Jos, niin mikä tekee siitä paremman/ei tee parempaa?
Sentencedin versio White Weddingistä on parempi kuin alkuperäinen, mutta Kraftwerk lyö kyllä omalla biisillään Rammsteinin version. Tämä on minun mielipiteekseni sinänsä outo, että Rammstein on lähes jokapäiväisessä kuuntelussa, mutta Kraftwerkiä en juurikaan fanita. Alkuperäinen Das Modell on kuitenkin parempi, se vain kuulostaa paremmalta.

3. Saisiko lauluja mielestäsi kierrättää /jos lauluntekijä on kuollut tai muuten vaan? Onko se mielestäsi kunnian viemistä ja rahan kahmimista?
Se vähän riippuu. Toiset tekevät covereita kunnianosoituksena, toiset rahan vuoksi ja jotkut siksi, että alkuperäinen versio on niin hirveä, että sitä on pakko saada paranneltua.

Poissa Valeriana

 • Enimmäkseen harmiton
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
"Kierrätetyt" kappaleet, eli coverit, remixit yms.
« Vastaus #29 : Elokuu 11, 2006, 21:16:17 »
1. Mistä kierrätetyistä kappaleista pidät?
Nightwishilla on aivan ihana versio Lumiukko-elokuvan tunnarista. Minä pidän siitä laulusta kaikkina versioina, paitsi se Arja Korisevan suomenkielinen versio on liian hidas ja siksi hieman tylsä. Myös se Over the hills and far away on aika menevä, mutta siinä uusintaversio on ollut ensimmäinen versio, jonka kuulin.

Olen kai yksi niistä harvoista, joiden mielestä Madonnan American Pie -cover ei ollut pyhäinhäväistys. Hän teki siitä omanlaisensa version ja se oli ihan kiva.

2. Mistäs et pidä?
Joskus kuulin jonkun diskohumppa/rave -version I put a spell on yousta. En edes tiedä, kuka sen alkuperäinen esittäjä on, mutta kyllä oli osattu ottaa hyvä biisi ja hukata siitä kaikki, mikä siitä teki niin mahtavan. Alkuperäisessä on jotain seksikästä ja vaarallista, uudessa oli joku anorektikko hokemassa sitä yhtä kohtaa. Huonosti tehty jotenkin. Kaikki diskohumpparemiksit eivät ole automaattisesti huonoja, koska muistan pitäneeni jostain nopeasta versiosta U2:n With or without yousta. Useimmat ovat yhdentekeviä.

3. Saisiko lauluja mielestäsi kierrättää /jos lauluntekijä on kuollut tai muuten vaan? Onko se mielestäsi kunnian viemistä ja rahan kahmimista?
Minusta uusintaversiot eivät ole kunnian viemistä, koska se vanha versio on yhä olemassa ja uusintaversio voi jopa tuoda vanhalle uusia kuulijoita. Jotkut coverit tuntuvat hieman turhilta. Kuulin jonkun tyttöbändiversion Kissin I was made for loving yousta, joka ei ole mikään taidepaukku muutenkaan. Ei se kuulostanut pahalta, mutta kannattiko sellaista tehdä, jos siihen ei ole mitään uutta annettavaa?
If God does not understand, then he is not God, and we have nothing to fear.

Poissa Giladra Carrion

 • Kuolonsyöjä
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: ShieldFang27063
 • Tupa: Luihuinen
Vs: "Kierrätetyt" kappaleet, eli coverit, remixit yms.
« Vastaus #30 : Kesäkuu 24, 2007, 00:35:57 »
1. Mistä kierrätetyistä kappaleista pidät?
Guns n'Rosesin versiot kappaleista Live and let die, Knockin' on heaven's door sekä November rain ovat todella hyviä. Myös Nightwishin versio Gary Mooren kappaleesta Over the hills and far away on hyvä, tosin en tiedä, onko alkuperäistä yhtään parempi...
Ja nyt on pakko mainita, että Meurmanin Ensiaskeleet -albumilla on hitsin paljon parempia kappaleita, kuin mitä ne ennen olivat... Tosin osahan on englannista joskus aikanaan käännetty.

2. Mistäs et pidä?
En pidä U2:n One kappaleen uudesta versiosta, jossa on Mary J. Blidge mukana... Yäks.
Ja kamala shokki oli se, kun Antti Tuisku otti Dingon kappaleesta musiikkia... Hirvittävää.

3. Saisiko lauluja mielestäsi kierrättää /jos lauluntekijä on kuollut tai muuten vaan? Onko se mielestäsi kunnian viemistä ja rahan kahmimista?
Mikä ettei, mutta jos lauluntekijä on ennen kuolemaansa toivonut, että hänen kappaleitaan ei saa kierrättää, niin sitä pitäisi kunnioittaa. Ja jos ottaa jonkun toisen kappaleen, niin alkuperäinen esittäjäkin pitäisi mainita...

4. Mistä laulusta haluaisit kuunnella toisenlaisen/minkälaisen version?
Hmm... Ei nyt tule mieleen, mutta toisinpäin, eli keneltä haluaisin kuulla ja minkä kappaleen, niin Alice Cooperilta Bon Jovin Always -balladin. Joo, ehkä mautonta, mutta oikeasti. Molemmista bändeistä pidän, ja varmasti Alice Cooperin versio olisi hyvä. Olisi kiva kuulla herkkä balladi :) Vähän tietysti omaa mukaan.
“We've all been raised on television to believe that one day we'd all be millionaires, and movie gods, and rock stars.
But we won't. And we're slowly learning that fact. And we're very, very pissed off.”

Poissa Browey

 • Vuotislainen
Vs: "Kierrätetyt" kappaleet, eli coverit, remixit yms.
« Vastaus #31 : Kesäkuu 26, 2007, 11:31:06 »
Yleisesti ottaen pidän uusia versioita vanhoista biiseistä hyvänä asiana. Toisinaan on todella mukavaa kuulla jonkin vanhan biisin cover-versio, palauttaa vanhat muistot mieleen ja huomata kyseisen biisin ajattomuus ja hienous jopa vuosikymmeniä sen alkuperäisversion julkaisun jälkeen. Luonnollisesti on olemassa myös covereita, joissa ei ole mitään uutta vanhaan verrattuna: bändi on vain halunnut nauhoittaa jonkin vanhan biisin, mutta ei ole toteuttanut sitä kekseliäästi. Minusta uusien versioiden tekeminen toisen muusikon kappaleesta on pikemminkin pääsääntöisesti kunnianosoitus muusikon tai bändin tekemää musiikkia kohtaan kuin kunnian varastamista. Alkuperäinen kappale ei katoa mihinkään, vaikka siitä tehtäisiin lukuisia uusia versioita joidenkin muiden toimesta.

Sonata Arcticalla on muutamia todella hienoja cover-kappaleita, joista ehdoton suosikkini on Scorpionsin klassikon Still Loving You:n uusintaversio. Se on loistoesimerkki hyvästä coverista ja aikoinaan todella viisaasti toteutettu, sillä hidas biisi sai kertaheitolla huomattavasti vauhtia ja voimaa. Nightwishin Over the Hills and Faraway on todella miellyttävä versio Gary Mooren alkuperäiskappaleesta, mutta sen sijaan Sonata Arctica ei onnistunut yhtä hyvin samasta biisistä tekemässään coverissa. Ei ole olemassa mitään erityisiä kappaleita, jonka ehdottomasti haluaisin kuulla jonkun toisen tekemänä, mutta tavallaan minua kiinnostaisi kuulla, mitä kaikkea uutta Nightwishin kauniiseen Sleeping Sun – biisiin voisi keksiä. Nightwishillä on myös pari muuta hienoa coveria, joista itse pidän myös Phantom of the Operasta todella paljon.

//Hyvä kun korjasit tuon virheen, kiitos tiedosta.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 02, 2007, 21:48:38 kirjoittanut Browey »

Poissa Rainmaker

 • Rukka-Peikko Takkutukka
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: "Kierrätetyt" kappaleet, eli coverit, remixit yms.
« Vastaus #32 : Kesäkuu 26, 2007, 22:43:04 »
Lainaus käyttäjältä: Browey
Nightwishin Over the Hills and Faraway on todella miellyttävä versio Gary Mooren alkuperäiskappaleesta, mutta sen sijaan Sonata Arctica ei onnistunut yhtä hyvin samasta biisistä tekemässään coverissa.

Pilkunviilaustahan tämä on, mutta minä olen ymmärtänyt, ettei Sonata ole suinkaan tehnyt ko. biisistä coveria. Yhtyeen virallisten sivujen foorumia lainaten:

Lainaus käyttäjältä: hekse
That song that is named "Sonata Arctica - Over The Hills And Far Away" is a cover-version played by Thyrfing (Tony did some backing vocals for Nightwish's Over The Hills And Far Away - cover though).

Kyseinen postaus on luettavissa täällä, ja sieltä voi myös tarkistaa, mitä covereita Sonata on tehnyt.

Edit. Korjasin linkin.
Yhä, marras-iltana, kuljemme kahden. | "I AM VAMPIRE. HEAR ME TWINKLE." | Destination anywhere | There's a meaning to all that fades.

Poissa Steelsheen

 • Narsissisti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • not your girl
  • Imaginary
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: "Kierrätetyt" kappaleet, eli coverit, remixit yms.
« Vastaus #33 : Kesäkuu 28, 2007, 13:02:46 »
Minulla ei periaatteessa ole mitään covereita vastaan, eihän kukaan loppujen lopuksi pakota kuuntelemaan, jollen tykkää. Toki cover-version pitää tuoda kappaleeseen jotain uutta, onhan se muuten vähän tylsää.

Itse pidän jo mainituista Nightwishin tekemistä covereista; Over the Hills kuulostaa paljon paremmalta kuin alkuperäinen (tosin Nightwish-faniuteni saattaa vaikuttaa asiaan..) ja The Phantom of the Opera on yksinkertaisesti upea.

Yksi suosikeistani on myöskin Within Temptationin Running Up That Hill. Pidän tosin myös Kate Bushin alkuperäisestä, mutta WT:n versio kuulostaa mielestäni paremmalta. Bushin versio kuulostaakin kyllä vanhemmalta, ja minuun ei välttämättä tuo 80-luvun soundi niin iske. Within Temptationin versio kuulostaan niin ihanalta vanhemmalta WT:ltä äänimaailmansa puolesta, se on vain loistava cover.
"If people don't know what you're doing, they don't know what you're doing wrong."

Stan

 • Ankeuttaja
Vs: "Kierrätetyt" kappaleet, eli coverit, remixit yms.
« Vastaus #34 : Elokuu 31, 2007, 20:53:48 »
Jotkut coverit on kivoja/hauskoja ja ainakin minä henk.koht. tykkään kuunnella miten bändi x esittää bändi b:n kappaleen. Joskus varsinkaan jos en ole tutustunut vielä bändiin paljoakaan saatankin epähuomiossa luulla jotain kappaletta bändin omaksi ja tykkäilen siitä sitten yhtyeen kappaleena.
Minusta myös kappaleen coveroiminen kunnianosoitus mielessä on kiva juttu.

Joskus kyllä ottaa päähän kun huomaa miten yhtye on yrittänyt olla kuin coveroimansa yhtye ja ratsastelee nyt sitten muiden aikaan saamilla jutuilla.
Varsinkin semmonen että yritetään vaikka huuta/tehdä ääniä juuri samalla tavalla samoissa kohdissa on ääliömäistä. Siinähän suunnilleen näytetään että ei osata mitään, että pitää sitten kokeilla olla samanlainen kun toi kuuluisa bändi jolla tämä kappale myi.

Mä tykkään parista covereista. Nirvanalla on jotain covereita (mm. Bowien the man who sold the world), vaikkakin ne on niitä live juttuja, ne on kivoja. Ehkä parhaimmat coverit mitä oon kuullu on Children of Bodomilta. En bändiä kuuntele ja musiikki ei niin kolahda, mutta en voi olla nauramatta CoB:in versiolle Britney Spearsin "Oops! I did it again" kappaleesta. En oikeesti voi olla nauramatta :-D  Myös Weird Al Yankovic on jossain mielessä hauska, tai ainakin Smells like teen spiritin sen tekemä video.
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 24, 2007, 18:46:46 kirjoittanut Stan »

Poissa greenie

 • junkie
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • I think I'm a banana tree.
  • Last.fm-profiilini
Vs: "Kierrätetyt" kappaleet, eli coverit, remixit yms.
« Vastaus #35 : Lokakuu 20, 2007, 21:07:49 »
Tykkään paljon covereista, on hauskaa kuunnella ensin toinen versio ja sitten toinen, sekä vertailla niitä. Mun halpoja huveja, arvostelu, mhh.
Red Hot Chili Peppers on tehnyt muutamia oikein onnistuneita covereita, mm. Higher Ground (Stevie Wonder), If You Want Me To Stay (Sly & The Family Stone), Love Rollercoaster (Ohio Players), Subterranean Homesick Blues (Bob Dylan).

Oikeeastaan voisin sanoa, että ovat melkeen parempia kuin alkuperäiset. Mikä tekee niistä parempia? Enennän menoa ja meininkiä, sanoisin. Just toi Higher Ground Stevien vetämänä on aika jammaavan rauhallinen, kun taas RHCP:n versio on nopeampi ja rockaavampi, sama pätee noihin muihinkin, vähän enemmän sitä innostusta löytyy.

Ei tuu ikävä kyllä mieleen nyt mitään, joista en pidä, mutta niitäkin on paljon.
Ja, juu, kierrätys on ihan okei asia, kuvittelen sen enemmän sellaiseksi, että covereita tehdään, kun kunnioitetaan alkuperäsen bisin tekijää ja itse sitä kipaletta, ei mitenkään kaupallisessa mielessä.
Mutta on myös jotain, jotka mielestäni kannattais jättää ihan omaan arvoonsa, mm. Queenin klassikot, samaa pätee Beatlesiin.

Nyt tuli mieleen yksi järkyttävä. Queenin Too Much Love Will Kill Yousta tehty coveri, jossa laulajina mm. Jann Wilde ja Jonne Aaron. Melkeen itkin (huonossa tarkoituksessaan), kun kerran tuli tv:stä. Kamalaa kuunneltavaa se kyl oli, pilata yksi maailman kauneimmimmista (huu, mikä sana) biiseistä laittamalla siihen jonkun Wilden mongertamaan, ei, ei sellasta.
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 20, 2007, 21:12:17 kirjoittanut greenie »
Well heroin, heroin
And cocaine, cocaine
I loved them both

Rusba

 • Ankeuttaja
Vs: "Kierrätetyt" kappaleet, eli coverit, remixit yms.
« Vastaus #36 : Lokakuu 21, 2007, 18:21:24 »
Oikeastaan en coverbiiseistä kauheammin välitä, mutta Nightwishin versio Gary Mooren Over the Hills and Far Away -biisistä on huippu, samoin Nightwishin versio The Phantom of the Operasta on ihana.

Näistä biiseistä molemmat on minusta parempia Nightwishin esittämänä. Alkuperäinen OtHaFA on jotenkin tympeä, laulajan äänestä en tykkää yhtään ja muutenkin Nightwishin versio on nopeampi, kivempi ja monipuolisempi.
The Phantom of the Opera on Tarjan laulamana ihan älyttömän hieno, en ole varma, olenko kuullut edes alkuperäistä, mutta Tarjan suoritusta ei voi ylittää.

Kovin paljon en ole covereita kuullut, joten en ihan tiedä, mikä on huonoin kuulemani. Se jonkun eukon versio Alice Cooperin Poisonista on ainakin ihan järkyttävä (eipä sillä, en tykkää alkuperäisestäkään). Sinergyn versio Scorpionsin(?) Rock You Like a Hurricanesta on aika ankea myös, vaikka muuten bändistä tykkäänkin.

Minusta on ihan okei coveroida biisejä. Eikös siihen tarvita alkuperäisen biisintekijän lupa, jos meinaa jotain coveroida, tai ainakin, jos meinaa julkaistakin sen coveroidun version? En tiedä, miten sitten kuolleitten tyyppien tapauksessa toimitaan, saako niitä sitten coverdoida ihan vapaasti? Kuolleitten hemmojen työtä tulisi kuitenkin arvostaa, jos se on itse biisinsä tehnyt ja niin edelleen, niin ei sitä tarvitsisi mennä coveroimaan.

Minulla ei ole mitään erityistä biisiä, mistä haluaisin kuulla uuden version. Nightwishan oli tehnyt coverin ilmeisesti jostain The Piano -leffan musiikista (vai muistinkohan nyt väärin?) ja tehnyt siihen sanoituksetkin, mutta ei saanut lupaa julkaista sitä. Hitsi, sen olisin halunnut ehkä kuullakin.

Katariina

 • Ankeuttaja
Vs: "Kierrätetyt" kappaleet, eli coverit, remixit yms.
« Vastaus #37 : Lokakuu 21, 2007, 18:39:56 »
Minusta on ihan okei coveroida biisejä. Eikös siihen tarvita alkuperäisen biisintekijän lupa, jos meinaa jotain coveroida, tai ainakin, jos meinaa julkaistakin sen coveroidun version? En tiedä, miten sitten kuolleitten tyyppien tapauksessa toimitaan, saako niitä sitten coverdoida ihan vapaasti?
No ei nyt sentään tarvitse mitään henkilökohtaista lupaa, kunhan vaan osuudet voitoista maksetaan sille kellä on tekijänoikeudet niin se riittää. Kun tyyppi kuolee, niin sen rojaltit sitten siirtyy jollekulle muulle. Livenä saa soittaa mitä kappaleita haluaa, eikä tarvitse maksaa kellekään mitään tai pyytää lupaa.
En minä tiedä yhtään tarkemmin, en ole levyttävä artisti.

Poissa Briette

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: "Kierrätetyt" kappaleet, eli coverit, remixit yms.
« Vastaus #38 : Marraskuu 25, 2007, 16:13:43 »
Coverit on ihan mukava idea, joskin jotkut menee niin ohi, että huh huh. Itse joka tapauksessa olen täysin sydämmeni myynyt My Chemical Romancen ja The Usedin yhdessä esittämään coveriin Under Pressure, joka taitaa olla alkujaan Queenin ja David Bowien kappale. Ah, live-taltiointina se kuulostaa vielä paremmalta kuin studio-versio.

Sitten on näitä muita My Chemical Romancen coveita, Astro Zombies (alkuperäinen Misfitsin, tästä olen muuten kuullut muidenkin esittämiä covereita), Song 2 (alkujaan Blurin) sekä All I want for christmas is you, mistä on tehty niin monta versioa, etten edes tiedä.

Onhan niitä covereita, osa todellakin surkeita, minäkin muistan  A-teensin, osa taas hyviä, jotkut parempia kuin alkuperäiset. Tuosta Nightwishista tuli mieleen, että Over the Hills and Far Away sekä Walking in the air ovat ihan mahtavia, varsinkin jälkimmäinen.
Toisia cover vedoksia inhoan ihan kamalasti ja jotkut saavat ihon kananlihalle, sekä hyvät että huonot.

Kerra tuli mieleen joku kappale, josta olisi ollut kiva kuulla cover versio, mutta enää en edes muista mistä oli kysymys.
i only show you what i want you to see

tutkis

 • Ankeuttaja
Vs: "Kierrätetyt" kappaleet, eli coverit, remixit yms.
« Vastaus #39 : Huhtikuu 03, 2008, 15:12:26 »
Coverit on minusta kivoja. Ei tietenkään kaikki ole niin onnistuneita, mutta aina silloin tällöin tulee vastaan niitä todella piristäviäkin versioita. Remixeistä taasen en innostu niinkään. Muutamia todella kivoja olen kuullut, mutta ne on vähän harvemmassa.

Yksi ehdottomasti parhaista covereista, mitä minä olen kuullut, on Johnny Cashin versio Nine Inch Nailsin Hurt-nimisestä biisistä. Minusta Cash sai tuotua siihen hieman erilaista syvyyttä. Jotenkin siinä kuuluu se elämänkokemus ja sellainen... Mitenkä sen sanoisi? Karisma? Mielestäni todella vaikuttava versio nätistä biisistä. Alkuperäisestä pidän myös, mutta kyllä tuo Cashin versio minusta sen peittoaa.

A Perfect Circlen versio John Lennonin Imaginesta on myös kovasti mieleeni. Ehkä se ei ole ihan sen alkuperäisen veroinen, mutta nätti on sekin. Tämä oli ensimmäinen kuulemani APC-biisi, joten ehkä senkin takia siihen liittyy sellainen vähän spesiaali-fiilis. Maynardin ääni sopii tähän kivasti.
AFI teki myös varsin ihastuttavan version Morrisseyn Jack The Ripperistä. Eihän se tietty alkuperäisen tasolle yllä, mutta olin positiivisesti yllättynyt kun sen ensimmäisen kerran kuulin. Melko suloinen jopa.
En tiedä voidaanko tätä pitää varsinaisena coverina, mutta Chris Daughtry lauloi Johnny Cashin I Walk the Linen American Idolissa viidennellä kaudella, ja minusta se oli aika loistava.

Remikseistä tällä hetkellä ehdottomasti suurin suosikkini on Modwheelmoodin versio Nine Inch Nailsin biisistä The Great Destroyer. Mielestäni parempi kuin alkuperäinen. Tähän oli saatu sellainen vähän rauhallisempi fiilis, mikä sopi biisiin loistavasti. Todella kiva. Nine Inch Nails-remikseistä myös Saul Williamsin remix hyperpower!ista sekä Ladytronin versio The Beginning of the Endistä ovat kyllä myös todella kivoja.

Ja sitten niitä inhokkeja. Mielestäni Placebon coveri The Smithsin Bigmouth Strikes Againista on melko järkky. Tai ei se muuten varmaan kovin paha olisi, mutta, jestas, sen Molkon ääni tuossa on aika... Kamala. :S My Chemical Romance teki myöskin melko mielenkiintoisen version tuosta jo aikaisemmin mainitusta Morrisseyn Jack The Ripperistä. Onhan se kiva, että tehdään siitä biisistä omannäköinen, mutta tämä ei kyllä minulle auennut ollenkaan. Olisi näitä kai enemmänkin, mutta tuossa nyt muutama esimerkki.

Poissa Mimmi

 • kolmen soinnun rälli
 • Vuotislainen
 • gimme danger
 • Tupa: Mary Sue
Vs: "Kierrätetyt" kappaleet, eli coverit, remixit yms.
« Vastaus #40 : Heinäkuu 10, 2008, 13:49:24 »
Lempicoverini on ehdottomasti Dead or Aliven versio That's the Way (I Like It):stä, koska se on vain niin... hassu. Oikeastaan inhoan laulua alkuperäisversiona, mutta Dead or Aliven esittämänä Pete Burnsin pomppiessa musiikkivideossa typerä laulu saa uutta puhtia...

Tahi sitten olen vain niin toivottoman rakastunut Dead or Aliveen.

Pidän myös todella paljon Culture Clubin Starman-coverista. Tykkään laulusta muutenkin (sen kanssaihmiseni tietävätkin, laulan sitä lähes kaiken aikaa), mutta Culture Clubin esittämänä se on todella hauska.

Coverit ovat mukavia minusta. Minulla ja Mizzalla on tapana hihkua aina kun kuulemme hauskan laulun että: "HEI TÄSTÄ ME TEHDÄÄN KOVERI!"
Keep your 'lectric eye on me babe
Put your ray gun to my head
Press your space face close to mine, love

Rosella

 • Ankeuttaja
Vs: "Kierrätetyt" kappaleet, eli coverit, remixit yms.
« Vastaus #41 : Elokuu 04, 2008, 18:12:12 »
1. Mistä kierrätetyistä kappaleista pidät?
- Avril Lavignen versio Knockin on Heavens door (kirjotin varmast vääri :'D) ja avril on laulanu montamonta muutaki coverii jotka sopii hänelle (Imagine, Fuel, Basket case)
2. Onko se parempi,kuin edeltäjänsä? Jos, niin mikä teekee siitä paremman/ei tee parempaa?
-Ehdottomasti. Gun's n Rosesin alkuperäistä ei pysty kuunnella. Mies määkimässä. Avrilin versio on paljon "koskettavampi" :))
2. Mistäs et pidä?
-mm.. emmie tiiä :P
3. Saisiko lauluja mielestäsi kierrättää /jos lauluntekijä on kuollut tai muuten vaan? Onko se mielestäsi kunnian viemistä ja rahan kahmimista?
-No se vähän riippuu siitä kenen lauluja viedään :D
4. Mistä laulusta haluaisit kuunnella toisenlaisen/minkälaisen version?
-Varmaa jonkun Avrilin My happu endingin tai he wasn't:in jonku paris hiltonin laulamana :DD

(muoks)
Bob Dylanin versiota en oo kuullukkaa :P ja mieku luulin ,että Gun's n Rosesin versio olis alkuperänen. Noo...
« Viimeksi muokattu: Elokuu 06, 2008, 17:50:55 kirjoittanut Rosella »

Poissa Valeriana

 • Enimmäkseen harmiton
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: "Kierrätetyt" kappaleet, eli coverit, remixit yms.
« Vastaus #42 : Elokuu 04, 2008, 19:08:14 »
Knockin' on Heaven's Door ei ole alunperin Guns N' Rosesin biisi, vaikke heidän versionsa on kuuluisin. Se on Bob Dylanin biisi.
If God does not understand, then he is not God, and we have nothing to fear.