Kirjoittaja Aihe: "Kierrätetyt" kappaleet, eli coverit, remixit yms.  (Luettu 6671 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Alrighty

 • Ankeuttaja
"Kierrätetyt" kappaleet, eli coverit, remixit yms.
« : Huhtikuu 27, 2003, 19:24:25 »
Oletteko jo kuulleet Tao Tao -lastenanimaation tunnusmusiikista tehdyn rokkiversion (bändi:Guava)? Kuulin sen ensimmäistä kertaa tänään radio ylex:n himotuimmat -listalla ja mieleni tuli heti iloisemmaksi. Hempeä musiikki ja suloiset bandat ovat porautuneet alitajuntaani, eivätkä halua sieltä lähteä. Kierot lauluntekijät ovat keksineet heikon paikkamme ^^. Mikä on seuraavaksi,  tohtori sykerö vai muumit? Monetkaan uudelleen mixatut/kierrätetyt kappaleet eivät ole saaneet kunnioitustani, mutta Guavan Tao Tao ja Elviksen:A Little Less Conversation mixatusta pidin eityisen paljon.
Tässä kysymyksiä, sillä minä tiedän, että osa teistä on urpoja, joilla ei ole mielikuvistusta ^_~
1. Mistä kierrätetyistä kappaleista pidät?
2. Onko se parempi,kuin edeltäjänsä? Jos, niin mikä teekee siitä paremman/ei tee parempaa?
2. Mistäs et pidä?
3. Saisiko lauluja mielestäsi kierrättää /jos lauluntekijä on kuollut tai muuten vaan? Onko se mielestäsi kunnian viemistä ja rahan kahmimista?
4. Mistä laulusta haluaisit kuunnella toisenlaisen/minkälaisen version?

Ponzo

 • Ankeuttaja
"Kierrätetyt" kappaleet, eli coverit, remixit yms.
« Vastaus #1 : Huhtikuu 28, 2003, 08:05:30 »
Tuo tao tao on mahtava kappale! Se oli X:llä viikon teho biisinä ja kuuntelin sitä joka päivä kolme kertaa!

Kappaleiden kierrätys on hyvä asia, jos sen osaa tehdä oikein. Tao tao on hyvä esimerkki siitä miten se pitää tehdä. Jos sitä ei tee hyvin niin hyvästä kappaleesta voi hyvin äkkiä tulla huono kappale.

Mielestäni mistä vaan kappaleesta voi tehdä uuden version. Kappale on sitä parempi, mitä koskettavampi/mieleenpainuvampi ensimmäinen on ja sen osaa tehdä hyvin ettei pilaa sitä (Huomaa jankuttavansa samaa asiaa, mutta kertaus on opintojen äiti) ja siihen saa jotain uutta väriä. Entisen lisäksi ja se on siinä.

Amon Karnak

 • Ankeuttaja
"Kierrätetyt" kappaleet, eli coverit, remixit yms.
« Vastaus #2 : Huhtikuu 28, 2003, 14:00:36 »
Muokkasin otsikkoa kuvailevammaksi/laajemmaksi.

(kirjoitan tähän varmaan jotain kun jaksan)

Poissa Zhenoa

 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
  • http://r2.missalie.net
"Kierrätetyt" kappaleet, eli coverit, remixit yms.
« Vastaus #3 : Huhtikuu 28, 2003, 14:33:06 »
Harmillisen usein kappaleiden kierrätys on pelkkää rahastusta. Muistaako kukaan A-Teensiä? Ratsastivat kuuluisan yhtyeen nimellä ja kappaleilla. Urr.

Toki olemassa on hyviäkin covereita, muistaaseni pidin aikoinaan paljon enemmän All Saintsin Under the Bridge-kappaleesta kuin alkuperäisestä, ajatus joka tällä hetkellä kyllä saa kylmiä väreitä aikaiseksi. Hrr.

Ainiin. Animetal rok rok.

K

 • Ankeuttaja
"Kierrätetyt" kappaleet, eli coverit, remixit yms.
« Vastaus #4 : Huhtikuu 28, 2003, 16:08:37 »
Haluan kommentoida lähinnä yhtä ainoaa cover-biisiä: Jore Marjarannan Haaveet Kaatuu -kappaletta, alkuperäisesti siis Ville Pusan Ingen Vinneriä.

Olen ihastunut tuohon Pusan versioon jo muutama vuosi sitten, se on aivan loistava. Hieno biisinä, hyvät sanat, Villellä hyvä ääni. Mutta sitten tulee tämä kauhea Marjarannan mies tönkköne laulutyylineen ja tylsine äänineen vetämään siitä suomennetun kauhean version, josta vielä tulee hitti! Ei, en kestä!
Minä inhoan lähes poikkeuksetta sitä, että jostain mistä minä pidän tulee hitti-ilmiö. Varsinkin kun siitä tulee hitti-ilmiö jonkun muun tekemänä.
Uusi versio on mielestäni kamala.
Ja kun sitä ei ole mitenkään muutettu, sen kaikki soittimet ja kaikki soitetaan ihan täysin samalla lailla kuin alkuperäisessä. Olisi nyt herra Marjaranta heittänyt edes jotain omaa mukaan.

Mielestäni jos tekee coverin, ei sitä saisi tehdä aivan tarkalleen samanlaiseksi kuin alkuperäistä. Että kaikki rytmit ja nuotit juuri samanlailla, eri laulaja vain. Tällöin voidaan minun mielestäni puhua enemmänkin kappaleen ryöstöstä kuin coveroinnista.
Kappaletta pitäisi muokata omaan tyyliin sopivaksi. Hyvä esimerkki tästä on mielestäni Kelly Osbournen Madonna-coveri Papa Don't Preach. Sitä on muokattu juuri sopivasti Kellylle sopivaksi. Kappale on mielestäni coveriksi hyvä, vaikka pidän siltikin enemmän alkuperäisversiosta [en erityisemmin muutenkaan tykkää Osbournen tyttärestä].

zubrette

 • Ankeuttaja
"Kierrätetyt" kappaleet, eli coverit, remixit yms.
« Vastaus #5 : Huhtikuu 28, 2003, 16:59:44 »
Minusta on mielenkiintoista kuulla kovereita. Ja semmoisen tekeminenhän on vain kunnianosoitus alkuperäisen kappaleen tekijöille!

Olen kuullut paljon covereita, joista olen pitänyt paljon vaikka alkup. versio olisi ollut huono. Amorphiksen light my fire kuulostaa erinomaiselta vaikka Doorsin alkuperäinen oli kurja renkutus mielestäni.

Six feet under on tehnyt kokonaisen levyn, graveyard classics, joka on täynnä pelkkiä covereita. SFU on mahtava bändi, jokainen niistä tylsistä rokkihiteistä muuttui mukaansa vetäviksi death kipaleiksi.

A-teensiähän ei voi sanoa edes bändiksi, eihän heillä näy silmissä muuta kuin rahan kuvat.

Vakio

 • Ankeuttaja
"Kierrätetyt" kappaleet, eli coverit, remixit yms.
« Vastaus #6 : Huhtikuu 28, 2003, 17:03:13 »
Lainaus käyttäjältä: "Zhenoa"
Toki olemassa on hyviäkin covereita, muistaaseni pidin aikoinaan paljon enemmän All Saintsin Under the Brigde-kappaleesta kuin alkuperäisestä, ajatus joka tällä hetkellä kyllä saa kylmiä väreitä aikaiseksi.


All Saintsin Under the Bridge hajotti Rage Against The Machinen. RATM:n rumpali suuttui, kun Saints raiskasi klassikkoa MTV Awardissa ja aloitti joukkotappelun parinkymmenen vartijan kanssa. Tämä ja muut riidat saivat Zach de la Rochan jättämään bändin.

Tai sitten puhun täyttä soopaa. Mutta mitään en tunnusta.

Hikka

 • Ankeuttaja
"Kierrätetyt" kappaleet, eli coverit, remixit yms.
« Vastaus #7 : Huhtikuu 28, 2003, 23:54:09 »
Cover biisit on monimutkainen juttu. Yleisesti mielestäni on ihan okei esittää toisen kappaleita. Onhan se hienoa päästä soittamaan suosikkibiisejään ja esittää niistä omat tulkintansa. Joskus moinen touhu epäonnistuu kuitenkin täydellisesti. Joku yleinen periaate voisi olla että jos tietää pystyvänsä tekemään alkuperäisestä kappaleesta vähintään saman tasoisen coverin niin antaa mennä. Tosin sehän riippuu ihan ihmisestä mistä pitää ja mistä ei. Minä en pidä siitä että koko oman tuotantonsa perustaa toisilta lainattujen biisien esittämiseen olivatpa ne kuinka hyviä covereita tahansa.

Yksi parhaista lainakappaleista mitä olen kuullut on mielestäni Tanita Tikaramin versio ABBAn The Day Before You Camesta. Kappaletta on muutettu hauskasti ja se kuulostaa niin erilaiselta kuin alkuperäinen versio että se on jo lähemmäs uusi biisi... Ja silti se on se sama vanha tuttu laulu. Rakastan alkuperäisversiota ja rakastan Tanitan coveria. Mainiutta ja siistismiä.

Juliette

 • Ankeuttaja
"Kierrätetyt" kappaleet, eli coverit, remixit yms.
« Vastaus #8 : Huhtikuu 29, 2003, 09:27:33 »
Pidän Nightwishin Over the Hills and Far Away -coverista, joka siis alunperin on Gary Mooren. Paremman siitä tekee Tarjan laulu tietenkin, ja se nyt vaan muuten on paljon "tunnelmallisempi" kuin Mooren alkuperäinen. Lisäksi rummut siinä biisissä ovat mahtavat. Mooren versiossa on enemmän kitaraa.
Sitten on Walking in the Air, mistä mystisyys tekee kelvollisen coverin. Denigraten Mombasa on myös alkuperäistä Mombasaa parempi.

Cover on hyvä, jos se ei ole tarkka kopio alkuperäisestä, vaan bändi lisää siihen jotain omaakin. Silloin se kuulostaa jonkin verran aidolta.

Siitä ihkutetusta Tao tao:sta en pidä. Taikka muistakaan lastenlauluista (Päivänsäde ja menninkäinen jne.) jotka kaiken maailman ihme bändit vääntävät rok-versioiksi. Ei tehoa, niiden laulujen taika on siinä että ne todella ovat sellaisia joita ei kuule koko kansan tutun laulajan suusta.

Lauluja saa kierrättää, jos tekee sen oikein. En usko että kukaan tekee coveria vain rahan takia, vaan kiinnostuksesta biisiin (tässä kohtaa voi unohtaa A-Teensin).
Minä ainakin tekisin niin, en lähtisi laulamaan uudestaan mitään mielestäni huonoa kappaletta.

Nyt ei tule mieleen mitään laulua jonka haluaisin kuulla toisenlaisena, mutta jos haluaisin jonkun bändin tekevän coverin jostain kappaleesta, se bändi olisi Nightwish. Niistä kappaleista tulee aina mielenkiintoisia.

Herstein

 • Ankeuttaja
"Kierrätetyt" kappaleet, eli coverit, remixit yms.
« Vastaus #9 : Huhtikuu 29, 2003, 20:53:14 »
Lainaus käyttäjältä: "Zhenoa"
Harmillisen usein kappaleiden kierrätys on pelkkää rahastusta. Muistaako kukaan A-Teensiä? Ratsastivat kuuluisan yhtyeen nimellä ja kappaleilla. Urr.

.


Hertsileija, sitä bändiä... Laulo pelkkiä abban kappaleita ja myi niin sairaasti... Ootteko muuten huomannu että Nightwishin:n kappaleista suurin osa on Covereita(Over the hills, Bless the child, Walking in the air, jne)

Btw: Litle less Convisation(tai miten sitten kirjotetaankaan) On hyvä Koveri!

Amon Karnak

 • Ankeuttaja
"Kierrätetyt" kappaleet, eli coverit, remixit yms.
« Vastaus #10 : Huhtikuu 29, 2003, 22:07:46 »
Lainaus käyttäjältä: "Spanker"

Ootteko muuten huomannu että Nightwishin:n kappaleista suurin osa on Covereita(Over the hills, Bless the child, Walking in the air, jne)

Btw: Litle less Convisation(tai miten sitten kirjotetaankaan) On hyvä Koveri!


Mahtaako olla kuitenkaan suurin osa? En kyllä tunne kamalan hyvin, mutta ei kuulosta ihan uskottavalta.

Ja se on "Little less conversation", Elviksen biisi alunperin, mjoo.

Moony

 • Ankeuttaja
"Kierrätetyt" kappaleet, eli coverit, remixit yms.
« Vastaus #11 : Toukokuu 13, 2003, 14:03:09 »
Covereista en nyt sano yhtään mitään, mutta remixeistä yleensä tykkään. Tietysti se vähän riippuu. Tykkään esim. J'Lon ja Ja Rulen muokkaamista I'm Real ja Ain't It Funny -remix versioista. I'm Gonna Be Alrightin remix puolestaan ei ole oikeen koskaan iskenyt, ja sehän oli sitäpaitsi melkein täysin identtinen alkuperäisen kanssa!
Mie ja Sol ollaan muutes tehty Tuu Tuu Tupakkarullan remix-versio, vaikka se oli kyllä alunperin mun idea *nostaa leukaansa* ;-D

Herstein

 • Ankeuttaja
"Kierrätetyt" kappaleet, eli coverit, remixit yms.
« Vastaus #12 : Tammikuu 20, 2004, 17:13:57 »
Lainaus käyttäjältä: "Chabat"
Lainaus käyttäjältä: "Spanker"
Ootteko muuten huomannu että Nightwishin:n kappaleista suurin osa on Covereita(Over the hills, Bless the child, Walking in the air, jne)


Suurin osa? Onko suurin osa 3 biisiä kun niitä omia on n. 50? Ja cover kirjoitetaan pienellä keskellä lausetta.
Ja Bless the child ei ole cover. Just for the information.
Mutta jos 1% on yhtä kuin suurin osa niin onnea vaan sinnekin päin.

.


on niitä muitakin ja Blesss the Child on coveri... tässä "pienen tauon" jälkeen ajattelin korjata!

Firena

 • Ankeuttaja
"Kierrätetyt" kappaleet, eli coverit, remixit yms.
« Vastaus #13 : Tammikuu 20, 2004, 17:59:46 »
O_o minä  en tiennyt, että Bless the child on cover.

1. Mistä kierrätetyistä kappaleista pidät?
GREGORIANIN!!!
2. Onko se parempi,kuin edeltäjänsä? Jos, niin mikä teekee siitä paremman/ei tee parempaa?
Gregorian tekee joka kappaleesta paremman ja kuunneltavan :D
2. Mistäs et pidä?
Mombasasta *_o
3. Saisiko lauluja mielestäsi kierrättää /jos lauluntekijä on kuollut tai muuten vaan? Onko se mielestäsi kunnian viemistä ja rahan kahmimista?
Kunnioittamista
4. Mistä laulusta haluaisit kuunnella toisenlaisen/minkälaisen version?
En tiedä...

Sleeping Sun

 • Ankeuttaja
"Kierrätetyt" kappaleet, eli coverit, remixit yms.
« Vastaus #14 : Tammikuu 20, 2004, 20:21:41 »
Nightwishin covereita ovat Walking in the Air, Over the Hills and Far Away ja The Phantom of the Opera.
Bless the Child ei todellakaan ole cover. Sinkussa ja CD:ssä lukee Music and Lyrics by Tuomas Holopainen.Paitsi The Phantom of the Opera by A. Lloyd Webber.
Ja Tuomas on edelleen se Nightwishin biisintekijä joten...

Muokkailin kirjoitusvirheitä. ^^

Sacrilegiom

 • Ankeuttaja
"Kierrätetyt" kappaleet, eli coverit, remixit yms.
« Vastaus #15 : Tammikuu 20, 2004, 20:25:29 »
1. Mistä kierrätetyistä kappaleista pidät?
Opeth - Remember Tomorrow (Iron Maiden cover)
2. Onko se parempi,kuin edeltäjänsä? Jos, niin mikä teekee siitä paremman/ei tee parempaa?
Ei ole, Alkuperäinen on aina alkuperäinen.
3. Saisiko lauluja mielestäsi kierrättää /jos lauluntekijä on kuollut tai muuten vaan? Onko se mielestäsi kunnian viemistä ja rahan kahmimista?
Riippuu tilanteesta ja kappaleesta. On sellaisia kappaleita joihin kannattaisi välttää koskemasta.

4. Mistä laulusta haluaisit kuunnella toisenlaisen/minkälaisen version?
Emperor - The Prophet voisi olla hauska teknoversiona.[/i]

Poissa Moonbeam

 • Vuotislainen
"Kierrätetyt" kappaleet, eli coverit, remixit yms.
« Vastaus #16 : Tammikuu 22, 2004, 22:39:50 »
Olen samaa mieltä Gregorian Masters of Chant-covereista. Ne on täyppöjä (täydellisiä vanhan kansan kielessä). Paitsi ehkä Metallican Nothing Else Matters joka on parempi alkuperäisenä.

Noh, sitten itse asiaan.

Vaikka olen hervoton the Cure-fani, Tori Amos'n cover bändin "Lovesong"-piisistä on aevan mahtava. Ellei olisi kyse Robert Smithin enkelikuoron lailla soivasta, epätoivon ja lapsekkuuden sävyttämästä (Robertin vuoksi voi aina kuulostaa vähän hörhöltä) äänestä, Torin versio saattaisi mennä ohi mutta eipä mene.

Misfits ei ole taas erityisesti makuuni(tosin en ole sitä paljoa kuullutkaan), mutta tutustuin tämänhetkiseen lempibändiini AFI:n heidän "Last Caress"-coverinsa kautta. Glennin laulamana Last Caress on keskinkertainen, Davey Havokin laulamana se on tajunnanräjäyttävä. Niin paljon kuin kappale jossa lauletaan "I raped your mother today" voi olla.
 
The Smithsien piisi "Last night I dreamt that somebody loved me" on alkuperäisenä mielettömän nätti, mutta kuulin siitä äskettäin ruotsalaisen Weeping Willows'n tekemän version ja se meni kyllä melkein ohi a-p:n. Melkein.

Yleisesti ottaen coverit, hyvin tehtyinä, ovat hyvä tapa sekä lainaavalle bändille/artistille, että lainaan antavalle bändille/artistille saada hieman julkisuutta. Minun kohdallani asia on ainakin niin, että jos kuulen coverin, on pakko kuulla alkuperäinen, että voi verrata.
On taas tietty niitä, ketkä eivät osaa valita hyvin lainattavaa piisiä/soitto- ja laulutaidoillaan raiskaavat lainattavan piisin täysin (Dropkick Murphys: Fields of Athenry).
Suurin osa kuulemistani punk-covereista on ollut hyviä (eli siis kun punk-bändit lainaa ei-punk-bändien/artistien lauluja) mutta fakta, että jumputi-basson lisäämällä saa hauskan version jos jonkinmoisesta lurituksesta on saanut aikaan punk-invaasion jossa kaikki kynnelle kykenevät punk-bändit (ei vält. suomessa) coveeraavat jonkun klassikon. Sattumanvaraisella menestyksellä.

Ai juu, ja hauskin cover..tai noh,miksattu versio jonka olen pitkään aikaan kuullut on täysin koneella tehty instrumentaalinen tekno-version joululaulusta Carol of the Bells.

Poissa Vendel

 • Vuotislainen
  • http://www.geocities.com/disturbed_toons
"Kierrätetyt" kappaleet, eli coverit, remixit yms.
« Vastaus #17 : Tammikuu 23, 2004, 16:23:41 »
Coverit, niin. Yhtälailla makuasia kuin musiikki aina. Jonkun mielestä piristävä ynnä hilpeä kierrätyskipale voikin saada toisen piehtaroimaan murheen alhossa raiskatun ja murhatun kappaleen haudalla. Vaikuttaa hirveästi myös suhdanteet alkuperäiskappaleeseen - ihmiset yleensä pitävät kahdesta versiosta  parempana sitä, johon tutustuvat ensin, ts. tottuvat. Ei päde tietenkään aina, mutta...usein.

Hyviä covereita? No, itse heittäisin soittimeen Metallican Garage Inc:n. Mielestäni loistava sekametelisoppa kaikkine käsittämättöminekin biisivalintoineen. Die, die my darling ja Whiskey in the jar lienevät(köhänkö?) melkein tunnetumpia Metallican versioina kuin Misfitsien ja Thin Lizzyn alkuperäisinä.  Nightwish on hoitanut myös coverinsa mallikelpoisesti - tosin Walking in the Airissa menee loppupuoli kappaleesta turhan jytiseväksi, minun mielestäni (ja Tarjan englanti Over the Hillsissä - kuten koko kys. EP:llä - on aivan hirveää. Anteeksi.). Enkä voi olla hehkuttamatta suuren rakkauteni the Offspringin versiota Ramonesin Wanna Be Sedated-kipaleesta.  Minä tykkään.

En nyt kehtaa alkaa huonoja repostelemaan, mutta...no...Britney Spears ja Satisfaction. Niin. Saa kyllä minut kaivelemaan käsiasetta se.

Coverit on kivoja kyllä.  Kunhan coveroivalla bändillä riittää sitten kykyjä tehdä omiakin biisejä. (Gregorianisista ja muista en kehtaa edes puhua. )

editus sanctus: Juups, Moonbeam, olet varmaankin oikeassa :) Viskipyttyä ei ole ollut minulle olemassa muuten kuin Metallican ja Thinnareiden esittäminä (ja tietenkin on se hirveänhirveä suomennettu versio jota ei saa edes ajatella), tradpuoli on perin tuntematon...Elvenpath löytyy Nighwishin ekalta, Angels Fall Firstiltä, ja sillä levyllä kyllä sekä Tarja että Tuomas vääntävät semmoista tankeroenglantia että oksat poijes.

Annúnqúerewen

 • Ankeuttaja
"Kierrätetyt" kappaleet, eli coverit, remixit yms.
« Vastaus #18 : Tammikuu 26, 2004, 16:17:26 »
Covereissa ei ole minusta mitään vikaa, jos ne on hyvin tehty, ja/tai niihin on löydetty uusi ote, jota ei olisi alkuperäistä kuunnellessaan uskonut olevan mahdollista tehdä, mutta on tehty, ja saatu se vielä toimimaan... TaoTao oli kyllä tälläinen, sääli vain, että se soitettiin radioissa pilalle. Jotenkin miellyin myös Bluen Sir Elton John -coveriin 'Sorry seems to be the hardest word', sellainen omalla herttaisella tavallaan vaatimaton... *hymy*

 Ehkä jonkun artistin pitäisi tehdä vallan cover-levy, voisi olla mielenkiintoista kuultavaa... Laulujen täytyisi kyllä olla hyvin valittuja, ja versioinnissa jotain "omaa"... Taino, onhan noita tehtykin, mutta en nyt laske mitään joululauluvirityksiä tai discoremixejä, joihin on vain lisätty ärsyttävä teknobiitti taustalle...

 Törmäsin Nickelbackin debyytillä kappaleeseen "Just Four", ja eh, se oli hyvin mielenkiintoista kuultavaa... Heput ovat coveroineet itse itseään, kys laulu löytyy myös Silver Side Up'ilta, kakkosversio on alkuperäiseen rosoiseen pomputteluun verrattuna paljon tuotetumpi ja muuta, radiosoittokelpoisempi, mutta toivuttuani ensijärkytyksestä päätin, että molemmissa on oma viehätyksensä... *wirn*

 Ja miksi pitää aina coveroida biisejä vuosilta Kekkonen ja Sulkakynä?

Poissa Moonbeam

 • Vuotislainen
"Kierrätetyt" kappaleet, eli coverit, remixit yms.
« Vastaus #19 : Tammikuu 26, 2004, 18:29:45 »
Lainaus
Die, die my darling ja Whiskey in the jar lienevät(köhänkö?) melkein tunnetumpia Metallican versioina kuin Misfitsien ja Thin Lizzyn alkuperäisinä


Öö, korjaa jos olen väärässä, mutta ei taida Whiskey in the jar olla Thin Lizzyn alkuperäinen. Kallistuisin enemmän tradition puolelle. Ellet sitten tarkota jotain spesiaalia rokki-versioita...

Lainaus
(ja Tarjan englanti Over the Hillsissä - kuten koko kys. EP:llä - on aivan hirveää. Anteeksi.)


*hillitöntä nyökyttelyä* Niimpä! En tiiä onko Elvenpath millä levyllä, mutta silmät valu vettä kun kuunteli sitä.

Selviytyjä

 • Ankeuttaja
"Kierrätetyt" kappaleet, eli coverit, remixit yms.
« Vastaus #20 : Tammikuu 27, 2004, 20:47:48 »
1. Mistä kierrätetyistä kappaleista pidät?
- Bluen ja Elton Johnin Sorry Seems To Be The Hardest Word, Mombasa... Oikeastaan Abban biisejä oli hauska kuunnella A-Teensin esittämänä mutta en oikein pitänyt niistä.

2. Onko se parempi,kuin edeltäjänsä? Jos, niin mikä teekee siitä paremman/ei tee parempaa?
- Kummatkin on parempia. Koska alkuperäiset on niin vanhoja niin on kiva kuulla uudistettu versio (uudethan on yleensä parempia  :wink: ), joissa on kaiken lisäksi hyvä-ääniset laulajat (lukuunottamatta Elton Johnia).

2. Mistäs et pidä?
- Uudistettu versio Rafaelin enkelistä (en tiedä esittäjää mutta luokkalainen selitti että Ripsipiirakka esittää sen...). Ihan järkyttävän huonoa. Coverit pitää esittää tyylikkäästi ja taidolla  :wink:
 
3. Saisiko lauluja mielestäsi kierrättää /jos lauluntekijä on kuollut tai muuten vaan? Onko se mielestäsi kunnian viemistä ja rahan kahmimista?
- Noh, jos alkuperäinen edesmennyt laulaja on ihan itse kynäillyt biisinsä niin se on kunnian viemistä. Jättäkää nyt hyvät artistit sellaiset biisit rauhaan (tosin en tiedä yhtään tapausta...  :oops: )

4. Mistä laulusta haluaisit kuunnella toisenlaisen/minkälaisen version?
- Hmm... Eipä tule mieleen.

Amon Karnak

 • Ankeuttaja
"Kierrätetyt" kappaleet, eli coverit, remixit yms.
« Vastaus #21 : Helmikuu 24, 2004, 17:21:28 »
Lainaus käyttäjältä: "Herstein"
ja Blesss the Child on coveri... tässä "pienen tauon" jälkeen ajattelin korjata!


Ja tässä ajattelin taas toistaen kertoa ettei "Bless the child" ole cover. Ketuttaa tuollaiset inttäjät.  Herstein, mikset voi vain myöntää olevasi tyhmä? Ei tarvitse keksiä juttuja päästäkseen pätemään.

Saattaa tietysti olla että sekoitat Billie Holidayn kirjottamaan biisiin "God bless the child", mutta sillä ei ole mitään tekemistä Nightwishin kanssa.

SilverChanteur

 • Ankeuttaja
"Kierrätetyt" kappaleet, eli coverit, remixit yms.
« Vastaus #22 : Helmikuu 24, 2004, 17:53:39 »
Lainaus käyttäjältä: "Moonbeam"
Öö, korjaa jos olen väärässä, mutta ei taida Whiskey in the jar olla Thin Lizzyn alkuperäinen. Kallistuisin enemmän tradition puolelle.


Todella. Whiskey in the Jar on vanha, perinteinen irlantilainen/brittiläinen (en ole varma) juomalaulu. Ja toistan saman mitä muutkin, Nightwishin Bless the Child on Holopaisen alkuperäiskappale. Ja kun nyt tälle linjalle lähdettiin, kerron, että olen valmis antamaan korville jokaiselle, joka ihkuttaa Behind Blue Eyes-kappaleesta, miten Fred Durst teki niiiiiin ihanan biisin. BBE on The Whon kappale vuosien takaa. Ei suinkaan tämän wannabe-kovis-"hevi"-popparin.

Yleisesti ottaen minulla ei ole mitään covereita vastaan. Ihastuin vallan etenkin Nightwishin versioon lumiukkolaulusta - inhosin aina alkuperäisen biisin toteutusta. Myös Apocalyptican vähintäänkin omintakeiset Metallica-tulkinnat ovat osuneet hyvin. Ja onhan se välillä kiva kuulla ihan vaan uusintaversioita vanhoista kappaleista, eri tyylillä, joskus täysin eri genressäkin. Toisaalta, ilmiöt kuten A-Teens, jotka alussa ratsastivat vain ja ainoastaan Abban maineella eivätkä edes muokanneet biisejä (tämä erona Apocalypticaan ja heidän loistaviin sellosovituksiinsa) vain saavat näkemään punaista. A-Teensitkin tosin vaihtoivat sittemmin pois covereista alkuperäisiin lauluihin.

Se, mikä minut saa karsastamaan covereita välillä, on se enemmistö tietämättömiä idiootteja ja teinipoppereita, jotka ihkuttavat suureen ääneen, miten se ja se biisi on loistava. Ei minua haittaa Madonnan versio American Piesta: se on piristävä. Ne pahvit, jotka eivät tiedä eivätkä usko sen olevan vanha ja alunperin jonkun muun (Don McLeanin) biisi, saavat väkivaltaiset taipumukseni esiin. Under the Bridge? Loistava biisi... mitkä h-vetin All Saintsit? RHCP! Fred Durstko teki hyvän biisin, ai mikä muka... no ei, kun se on The Whon. Face the facts. Ei niinkään se, että jengi ei tiedä kenen biisi on alunperin kyseessä, vaan se, etteivät he tiedä biisin olevankaan cover.

magianmestari viiru

 • Ankeuttaja
"Kierrätetyt" kappaleet, eli coverit, remixit yms.
« Vastaus #23 : Heinäkuu 24, 2004, 19:54:38 »
Miten niin muistatko A-teenssin? Niiltähän tuli just se uusi cover I Promised my self (tai miten se ikinä kirjotetaankaan.) Mä en oo kuullut A-teenssiltä muuta ku covereita. Joskus lainasin kirjastosta sen The Abba Generation levyn olihan se ihan kiva. Sitten mä en ymmärrä sitä Elviksen I can't help falling in love to you (tai mikä sen nimi nyt olikaan?) coveria kun se on ihan outo. Hitaasta biisistä on tullut kauhean nopea pop laulu.

No eipäs ollut muuta. Ai niin onko se Satisfaction coveri? Mä en kato tiiä.

Walda

 • Ankeuttaja
"Kierrätetyt" kappaleet, eli coverit, remixit yms.
« Vastaus #24 : Lokakuu 29, 2004, 19:23:46 »
1. Mistä kierrätetyistä kappaleista pidät?
-Nightwishin Over the Hills and faraway on tosiaankin loistava cover, ihan vaan sen takia että sen esittää Nightwish, ja Nightwishin suurin osa biiseistä ei todellakaan ole covereita vaikka niitä muutamia onkin. Sitten tykkään Himin Wicked Gamesta tosi paljon! ^^ Lisäksi Groove Coveragella on hyviä covereita joita on mukava kuunnella autossa hyvien bassojen takia.

2. Onko se parempi,kuin edeltäjänsä? Jos, niin mikä teekee siitä paremman/ei tee parempaa?
-Joissain tapauksissa esittäjä coverissa tekee siitä paremman kuin alkuperäinen versio, tai sitten siihen lisätyt bassot tai muut soittimet. Alice Cooperin Poison on kuitenkin parempi kuin Groove Coveragen versio biisistä, vaikka tykkään siitäkin.

2. Mistäs et pidä?
-Joistain englannista suomennetuista iskelmistä tms biiseistä. Hyi yäk kuulostavat kamalalta suomenkielisenä. Tämä on tosin aika raaka yleistys mutta kuitenkin.

3. Saisiko lauluja mielestäsi kierrättää /jos lauluntekijä on kuollut tai muuten vaan? Onko se mielestäsi kunnian viemistä ja rahan kahmimista?
-Mielestäni se on ihan ok esittää muiden biisejä.

4. Mistä laulusta haluaisit kuunnella toisenlaisen/minkälaisen version?
-Eipä just tuu mieleen mitään.