Velhomaailma ja sen ihmeet > Jästitieto

Nyt kun kaikki Potter-leffat ovat tulleet, laitapas ne paremmuus-järjestykseen -

(1/16) > >>

naurrettavus:
- Jos pystyt. Itse miettisin tätä asiaa eilen aika kauan. Tulin siihen tulokseen, että Potter-leffat on aika lailla jaettu kolmeen erilaiseen ryhmään. Ekana tulevat Viisasten kivi ja Salaisuuksien kammio. Ovat saman tyylisiä, alkuhuuma on vielä päällä, näyttelijät ovat nuoria ja kokemattomia. Leffojen sävy on melko kepeä ja juoni on simppeli ilman sivujuonia.

Sitten tulevat Azkabanin vanki, Liekehtivä pikari, Feeniksin kilta ja Puoliverinen prinssi. Tälläisiä keskiosan leffoja, ei alkupäästä muttei lopustakaan. Tylypahka ja koulunkäynti on vielä jokaisessa suuressa roolissa. Jokaisessa on teemansa, AVssä Sirius ja Kelmit, LPssä kolmivelhoturnajaiset, FKssa ennustus ja kilta, PPssä Kalkaroksen tarina. Jokaisessa tulee muutama uusi henkilö, ja sävy tummenee.

Sitten tulevat Kuolman varjelukset 1 ja 2. Poikkeavat melko paljon kaikista muista leffoista. Pääkolmikko on aikuistunut, Tylypahkaa ei ole, juoni sekoittuu uusista paikoista ja henkilösitä. Sävy on aivan erilainen, jotenkin syvempi ja aidompi. Itse taikominen jää vähän taka-alalle, tilalle tulevat ihmissuhdesotkut, surua ja kunnon käänteitä. Niin näyttelijät, ohjaajat, kuvaajat ja miksaajat ovat kehittyneet. Ei ole enää yhtä selkeää juonta. KV1ssä pääosassa ovat hirnyrkit, KV2ssä esiin nousevat ennen taka-alalla olleet hahmot esim. Kalkaros. Ja tietydti kaiken loppuminen.

Tällä jaottelulla pyrin sanomaan sitä, että leffoja on aika vaikea verrata keskenään. Toinen arvostaa sitä, että ykkönen on kaiken perusta ja alku, listaa sen aina ensimmäiseksi. Toinen sitä, että kutosessa oli paras juoni. yksi sitä, että kolmosessa oli hienoimmat tehosteet, lavasteet ja maskeeraus (esimerkkejä). Itse en niinkään mieti juonta leffoja järjestykseen pantaessa, sillä juonihan on kirjan ansiota, ei leffan. Vaan mietin, miten kohtaukset on toteutettu, näyttelijäsuorituksia ja tunnelmaa.

Jonkinlainen järjestys nyt on tehtävä omaan aiheeseeni. Eli:
1. Kuoleman varjelukset osa 1 -jotenkin se jäi vaan mieleen. Tunnelma oli erilainen. Kokonaisuus toimi, kohtaukset oli hienosti toteutettuja ja oli kirjan mukainen.
2. Azkabanin vanki - huima kehitys kakkosleffaan. Sirius ja Kelmien tarina, ah <3 Vähän taukoa Voldesta teki myös hyvää.
3. Puoliverinen prinssi - Kalkaros <3 Alettiin myös päästä jyvälle hirnyrkeistä, luolakohtaus ja Dumppiksen kuolema olivta todella hienoja.
4. Liekehtivä pikari - ehkä tylisin kirja, mutta Kolmivelhoturnaijaiset oli hienosti toteutettu. Lohikäärmeet, järvikohtaus ja Villisilmä, hienoahienoa.
5. Viisasten kivi ja Salaisuuksien kammio - en osaa laittaa järkkään. Niinkuin sanoin, melko saman tyyppisiä olivat nämä. Pienet Harry, Ron ja Hermione ovat suloisia, huumoria on vielä paljo mukana. Tästä se kaikki alkoi. Kaikkein amatöörimäisimmin tehty.
6. Feeniksin kilta ja Kuolemanvarjelukset osa 2 - en osannut päättää kumman laittaisin huonommaksi leffaksi. Nämäkin leffat ovat toki hyviä, mutta eivät ihan pärjää muiden sarjassa. En ole nähnyt vitosta monta kertaa, mutta on jäänyt olo, että se oli aika sekava. Voldemortia ja käärmettä oli liikaa. Pimento oli kyllä hyvä... Ja Viimeinen Potter tähän vain sen takia, että se oli vähän pettymys. Odotukset oli niin korkealla. Monet kohtaukset oli tehty mielestäni väärällä tavalla, leffa jäi vähän laimeaksi. Rikkonaisin elokuva, oli niin hyviä kuin huonojakin kohtauksia. Toisaalta hassua, että listasin KV:t ekaksi ja vimpaksi. :O

Kiitos ja kuittaus. Tulipa pitkä viesti, olisi kiva jos kommentoisitte.

//Kate muoks.

Lähinnä listauksen välttämiseksi perustelkaa muutamalla lauseella miksi joku elokuva on mielestänne hyvä tai huono. Romaanimittaa ei tarvitse kirjoittaa, mutta jotain jottei topic menisi pelkäksi listaukseksi (ja valtaosa onkin perustellut oikein hienosti) :)

Jukka:
1. Azkabanin vanki
2. Liekehtivä pikari
3. Viisasten kivi
4. Salaisuuksien kammio
5. Puoliverinen prinssi
6. Kuoleman varjelukset osa 1
7. Feniksin kilta
8. Kuoleman varjelukset osa 2

Yates sucks!

Kaapo:
1. Kuoleman varjelukset osa 2
2. Azkabanin vanki
3. Kuoleman varjelukset osa 1
4. Puoliverinen Prinssi
5. Feeniksin Kilta
6. Liekehtivä Pikari
7. Salaisuuksien kammio
8. Viisasten kivi

Viimeinen elokuva oli minusta jopa yllättävän hyvä. Vaikka sieltä löytyi häiritseviäkin asioita (bellatrixin kuolema, teddy, dumbledoren menneisyys puuttu melkeen kokonaan), niin kokonaisuutena leffa oli paras, vaikkakin Azkabanin vanki yltää lähelle.
Feeniksin Kilta olisi ollut toisiksi huonoin elokuva lukuunottamatta mielestäni onnistunutta "Taistelu Taikaministeriössä"-kohtaa. Se oli loistavasti tehty.

Episkey:
1. Kuoleman varjelukset Osa 2
2. Kuoleman varjelukset Osa 1
3. Feeniksin kilta
4. Azkabanin vanki
5. Viisasten kivi
6. Puoliverinen prinssi
7. Salaisuuksien kammio
8. Liekehtivä pikari

Viimeiset kaksi elokuvaa loistavat mahtavilla efekteillään ja syvemmällä sekä kypsemmällä juonella. Liekehtivä pikari oli suuri pettymys. Hahmot eivät tuntuneet samoilta ja tuntui, että koko elokuva oli hutaisten tehty.

Tanzu:
1. Kuoleman varjelukset, osa 2
2. Kuoleman varjelukset, osa 1
3. Azkabanin vanki
4. Puoliverinen prinssi
5. Feeniksin kilta
6. Liekehtivä pikari
7. Viisasten kivi
8. Salaisuuksien kammio

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta