Velhomaailma ja sen ihmeet > Harry Potterin maailma

Professori Punurmio - oikea ennustaja vai huijari?

(1/3) > >>

Granttu:
Kysymykseni kuuluu, mitä mieltä olette Punurmiosta?
Onko hän oikea ennustaja vai höpsähtänyt rouva?

Itse en nimittäin osaa sanoa. Onhan hän pari kolme kertaa ennustanut oikein, mutta muuten kaikki kuulostaa oudolta jorinalta. Sikis pyydänkin vuotislaisten näkökantoja ja mietteitä mukaan.

//Muokkasin otsikkoa vähän valaisevammaksi :> -Leonor

Neithan:
Mielestäni hän on parempi ennustaja kuin mitä arvellaan. Tunneilla hänen ennustamisensa paatuu lähinnä arkisen taikuuden tasolle, josta tulee mieleen, että joko hän on kasvanut hieman jästimäisessä ympäristössä tai hänet on muuten vain kasvatettu arkisemman taikuuden keskellä - turha koristeellisuus ja mahtipontisuus on jätetty pois. Toisaalta hänen höpötyksensä on aika villiä välillä - myös hyväuskoisuutensa. Hän uskoi Harryn ja Ronin unikirjoihin ja muutenkin rohkaisi heitä - hänellä on myös lieviä alkoholiongelmia jotka voivat viitata hänen epätasaisen synkähköön luonteeseensa joka saattaa tulla esille juuri "kuoleman tuomioiden" ylivuotavana ennustamisena.

Toisin kuin Minerva McGarmiwa uskon siihen, että ennustaminenkin on kunnollista taikuutta - vain arkisempaa (ennustukset toki ovat juttu erikseen). Punurmio on tosin mielestäni hieman kiero. Hänellä on omat taitonsa, mutta suurin osa siitä mitä hän puhuu on pelkkää puhetta. Hän on ennustajasuvusta ja minusta tuntuu, että toinen hänen vanhemmistaan oli jästi tai ainakin toinen heistä oli jästisyntyinen. Se voisi selittää draamaa sisältävän höpötyksen ja turhuuden. Suuret taidot taas periytyvät taikasuvusta.

Granttu:
Tosi hyviä pointteja! Itse taas olen hiukan samalla kannalla kuin Minerva, että ennustaminen on erittäin epätarkka taikuudenala, sillä kaikki mitä teet vaikuttaa tulevaisuuteen :)

Lorainne:
Koska Punurmio tulee ennustajasuvusta ja noita oikeita ennustuksia hänen menneisyydestään löytyy, en usko hänen olevan täysin huijari. Kehittelin vähän korkealentoisia teorioita... Ehkä Sibylla teki lapsena ennustuksen, minkä johdosta hänen kykynsä huomattiin ja häntä alettiin kouluttaa (jos ennustajia nyt yleensä koulutetaan). Uskon, että ennustajankykyjä on, mutta ne ovat melkoisen syvällä ja nousevat pintaan vain silloin tällöin. Siinä missä taitava ennustaja pystyy tekemään kaikki ennustuksensa sellaisessa transsitilassa, joka kirjoissa kuvataan, Punurmio lähinnä jäljittelee tuota. En kuitenkaan usko hänen tekevän tätä tahallaan, vaan erinäisistä syistä (eikä näistä vähäisimpänä alkoholi) hänen tajuntansa on hämärtynyt sen verran, että hän ajattelee ennustavansa oikeasti. Ehkä hänen normaali olotilansa on hieman transsin kaltainen? AV:ssa tekemänsä ennustuksen jälkeenhän Punurmio ei tiennyt sanoneensa yhtikäs mitään, joten voisi päätellä, ettei hän edes tiedä tehneensä oikeita ennustuksiakin - vaikka luuleekin tekevänsä niitä alinomaa. Monimutkaista, eikö?

Vielä vähän itse ennustamisesta. Olen McGarmiwan ja topan aloittajan kanssa samaa mieltä siitä, että ennustaminen on epätarkka taikuudenala, mutta silkkana huuhaana en sitä pitäisi. Kuten edellisessä viestissä on mainittu, uskon, että kaikki teot vaikuttavat tulevaisuuteen, mutta miksi sen pitäisi tehdä ennustaminen tyhjäksi? Keksin juuri, että periaatteessahan voisi ennustaa, mihin suuntaan elämä on tämänhetkisten valintojen perusteella menossa. Jos ennustus ei miellytä, siitä voisi ottaa vaarin ja alkaa vähän muuttaa elämäänsä. :D Tämä teoria tosin kaatuu siihen, että tuleva elämä on niin monen valinnan summa, että jokainen vaihtoehto pitäisi ennustaa erikseen (ei, en ainakaan juuri saanut päätökseen matikan todennäköisyyskurssia).

saivartelija:
Oma mielipiteeni on, että hänellä on hieman ennustajan kykyjä johtuen suvustaan, mutta kovin vahvoja ne eivät ole. Joskus hän saattaa ennustaa oikein, esimerkiksi silloin kun hän ennusti Pimeyden Lordin paluuta, mutta muuten koko ennustaminen on pääasiassa pelkkää höpsötystä.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta