Kirjoittaja Aihe: The Shawshank Redemption (Avain pakoon)  (Luettu 571 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Candily

  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  • Tupa: Luihuinen
The Shawshank Redemption (Avain pakoon)
« : Huhtikuu 29, 2011, 20:10:48 »
Olettekos nähneet tämän IMDb:n mukaan maailman parhaan elokuvan? Jos ette ole, niin toivottavasti katsotte tämän aiheen jälkeen. Tosiaan on sen arvoinen.

Tarina alkaa siitä, kun nuori ja menestyvä pankkiiri tuomitaan kahteen elinkautiseen Shawshankin vankilaan vaimonsa ja tämän rakastajan murhasta. Siellä hän ystävystyy vankiin nimeltä Ellis "Red" Redding, joka on vankilan "se vanki", joka pystyy hankkimaan kaikenlaista. Siksi Andykin hänen puheilleen meni. Hän nimittäin haluaa paeta... ja kehitteleekin uskomattoman pakosuunnitelman.

Elokuva perustuu Stephen Kingin novelliin, ja sen on ohjannut ja käsikirjoittanut Frank Darabont. Pääosissa on Tim Robbins ja Morgan Freeman, jotka hoitavat työnsä erittäin hyvin. Tämä on poikkeuksellinen Stephen King -elokuva sen takia ettei ole mikään kauhutarina (ei ole kuitenkaan ainoa poikkeus...) ja se seuraa hyvin alkuperäistä tarinaa. Sivuhuomautus: lukekaa myös tuo novelli! XD

Avain pakoon jäi aika vähälle huomiolle ilmestyessään, mutta sen saatua Oscar-ehdokkuuksia sen loistavuus huomattiin. Onneksi.
Paradise comes at a price
That I am not prepared to pay
What were we built for?
Will someone tell me please