Kirjoittaja Aihe: Voltaire  (Luettu 551 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Surkimus

  • niin boheemi, kuten sinä
  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Velho
  • Voi löytää onnen kärsimyksestä
  • Tupa: Puuskupuh
Voltaire
« : Maaliskuu 26, 2011, 12:08:38 »
Copypastea wikipediasta:

"Voltaire, oikealta nimeltään Aurelio Voltaire Hernández (s. 25. tammikuuta 1967 Havanna, Kuuba) on amerikkalainen muusikko. Voltairen musiikin vaikutteet ovat peräisin eurooppalaisesta kansanmusiikista ja goottirockista. Hänellä on levytyssopimus maineikkaan darkwave-musiikkiin erikoistuvan Project Records -levymerkin kanssa, ja sen vuoksi Voltaire luokitellaan toisinaan myös darkwave-artistiksi. Voltaire luokitellaan useimmin dark cabaret -muusikoksi, sillä hänen musiikissaan on vaikutteita kabareesta. Lexicon Magazine -lehti on kuvaillut Voltairen tyyliä termillä "goth cabaret" ("goottikabaree"), ja jotkut arvostelijat luokittelevat Voltairea myös uudeksi aalloksi. Voltaire nimeää musiikkinsa vaikuttajikseen Rasputinan, Morrisseyn, Tom Waitsin, Cab Callowayn ja elokuvasäveltäjä Danny Elfmanin."

Voltairen biisit käsittelevät (ainakin omasta mielestäni) humoristisesti jotain stereotyyppisen pahaa asiaa, kuten kannibalismia ja pahuutta itsessään. Yksi suosituimmista biiseistä "BRAINS!!" esiintyy The Grim adventures of Billy & Mandy-piirrosohjelmassa, ja "Land of Dead"-biisi esiintyy sarjasta tehdyssä elokuvassa.

Omasta mielestäni Voltairen biisit ovat mukavaa kuunneltavaa, ja ne ihan oikeasti sopisivatkin jonkin pahiksen suuhun vaikkapa Disneyn elokuvassa :3 

Julkaisut:
 The Devil's Bris (1998)
Almost Human (2000)
Banned on Vulcan (2001)
Boo Hoo (2002)
Then And Again (2004)
Deady Sings! (2004)
Zombie Prostitute... (2006)
Live! (2006)
Ooky Spooky (2007)
To the Bottom of the Sea (2008)
Spooky songs for creepy kids (2010)
"Tärkeintä ei ole määränpää, vaan se, että nousee kyytiin"