Kirjoittaja Aihe: Miksi alun alkaen aloitte lukea Pottereita? ( vol. 2 )  (Luettu 45687 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Jessie

 • Sanomaton
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Miksi alun alkaen aloitte lukea Pottereita? ( vol. 2 )
« : Maaliskuu 19, 2011, 12:44:01 »
Edellinen topic paisui jo 20 sivuiseksi, joten on aika aloittaa keskustelu puhtaalta pöydältä.

Eli, kuten otsikko sanoo, miksi aloitte lukea Harry Potter-nimistä kirjasarjaa, miksi avasitte yhden seitsemästä  kirjasta, ja miksi, ennen kaikkea, jatkoitte ensimmäistä sivua pidemmälle ja luitte kaikki seitsemän, ehkä vaivauduitte jopa lukemaan useammalla kielellä.

Itse löysin Potterit vanhempieni ansiosta. Sain Viisasten kiven joululahjaksi 2001 ja serkkuni sai samana jouluna Liekehtivän pikarin. Siitä se lähti. Sen jälkeen sain nimpparilahjaksi SK:n ja vähitellen keräsin hyllyyni kaikki seitsemän kirjaa. Nykyään ne ovat suurinpiirtein rakkainta omaisuuttani. Vanhempani tosin eivät hirveästi perusta niistä, varmaan katuvat vuoden 2001 ostostaan, mutta Pottereiden maailma vain on niin kiehtova, ettei sitä voi hylätä, kun kerran on sen löytänyt.

Jatketaan mielenkiintoista keskustelua aiheesta :)
♥ Pottereita vuodesta 1999 ♥
“Dumbledore's man through and through, aren't you Potter?"
"Yeah I am," said Harry. "Glad we straightened that out.”

Poissa tassutöppönen

 • The only exception <3
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: CatRain16320
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Miksi alun alkaen aloitte lukea Pottereita? ( vol. 2 )
« Vastaus #1 : Maaliskuu 20, 2011, 12:15:53 »
Itse aloin lukemaan kun äitini osti Viisasten kiven syntymäpäivälahjaksi kaverilleni ja ei se kirja ikinä kaverilleni päätynyt kun aloin itse lukea sitä. =) Ja alku oli mielestäni niin hauska että jatkoin ja jatkoin ja jatkoin... Kunnes yhtäkkiä olin ahminut koko sarjan.

-Tassu
~She lives in a fairytale somewhere too far for is to find~

Poissa Sateenropina

 • Vuotislainen
 • Pottermore: AvisErised8561
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Miksi alun alkaen aloitte lukea Pottereita? ( vol. 2 )
« Vastaus #2 : Maaliskuu 27, 2011, 21:24:44 »
Kaverini oli innostunut niistä ja hän höpötti sitten Potterista koko ajan. Miekin sitten keksin alkaa lukemaan niitä, osittain siksi että ne vaikuttivat hyviltä, osittain siksi että tajuaisin kaverini puheesta taas jotakin. Nyt taidan olla pahempi potterfriikki kuin kaverini. x)
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 21, 2011, 09:50:51 kirjoittanut Sateenropina »

Poissa Ikuisesti

 • Vuotislainen
Vs: Miksi alun alkaen aloitte lukea Pottereita? ( vol. 2 )
« Vastaus #3 : Huhtikuu 02, 2011, 15:02:57 »
Oltiin menossa mökille ja matkaa oli reilu 2h ja siskoni istu vieressä lukemassa VK ta. Siskolla oli mukana myös salaisuuksien kammio ja minä rupesin lukeen. Kohta luin viisasten kiven ja muutkin ja nyt olen lukenut kaikki kirjat 5 kertaan.

Poissa halkinaurus

 • Omintakeinen makeinen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: SeekerWillow112
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Miksi alun alkaen aloitte lukea Pottereita? ( vol. 2 )
« Vastaus #4 : Huhtikuu 06, 2011, 18:32:05 »
Siis. Me olitiin äidin kanssa kaupassa ja mä halusin karkkii ja sitten äiti sano et mä saan karkkii, jos se saa ostaa mulle Viisasten kiven. Mietin hetken ja sitten suostuin. Mentiin kotiin ja rupesin lukemaan.
Kenties viisas Korpinkynsi
on koti sun alttiin mielen.
Siellä älykkäät ja terävät oppii
yhdessä taikuuden kielen.

Mrs Walker

 • Ankeuttaja
Vs: Miksi alun alkaen aloitte lukea Pottereita? ( vol. 2 )
« Vastaus #5 : Huhtikuu 21, 2011, 00:01:17 »
Minä en itse lukenut ekaa Potteriani, vaan kun olin ekaluokalla, niin meidän opettaja (joka aina luki kaikenlaisia kirjoja meille) luki Viisasten kiven meille. Ja tykkäsin sitä kovasti kuunella ja ilmeisesti alkoi kiinnostamaan se Pottereiden maailma enemmänkin.
     En kauhean hyvin enää muista miksi tykkäsin juuri niin paljon siitä :o. Mutta luin ekaluokan vihkoani jossa oli kysymyksiä kirjasta, mm. Mikä kirjassa oli hauskaa? (se kun Hagrid aina sano "ei ois pitäny kertoo tota"), Mikä kirjassa oli pelottavaa? (se kun Orave otti sen turbaanin pois ja siellä oli Voldemort) ja Kuka kirjan henkilö olisit mieluiten? (Hermione, kun se tietää kaiken).
     Luin sitten loputkin siihen mennessä ilmestyneet Potterit nopsaan tahtiin, opin aika nopeaksi lukijaksi niitä ahmiessa :)

Poissa vesture

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Miksi alun alkaen aloitte lukea Pottereita? ( vol. 2 )
« Vastaus #6 : Huhtikuu 21, 2011, 00:04:25 »
Minun kohdallani ensimmäisen kirjan ensimmäisestä lukukerrasta on vierähtänyt varmasti jo kymmenen vuotta. Ennakkoon vihasin koko Harry Potteria. Taisi olla juuri niitä aikoja, jolloin Harry Potteria oli aivan kaikkialla ja minä vannotin etten koskaan tule lukemaan kyseisiä kirjoja. Saati sitten pitämään! Mutta kumminkin äitini eräänä päivänä oli ostanut minulle kirjasarjan ensimmäisen kirjan. Silloin kauhistelin kirjan kauheaa paksuutta ja alkuksi suunnittelimme niin, että äitini lukee kirjaa minulle ääneen. Muistan vieläkin sen illan kun äitini istui sänkyni vierelle ja aloitti lukemisen. Nauroimme joillekin kohdille aivan silmät kyynelissä ja tykästyin kirjaan. Kumminkaan lukeminen ei jäänyt meille tavaksi vaan kirja unohtuikin kirjahyllyyni kuukausiksi lojumaan. Mutta eräänä päivänä muistin kirjan, aloitin kirjan lukemisen uudestaan ja siitä se sitten lähti!
Scintilla etiam exigua in tenebris micat.

Suojelius

 • Ankeuttaja
Vs: Miksi alun alkaen aloitte lukea Pottereita? ( vol. 2 )
« Vastaus #7 : Huhtikuu 30, 2011, 18:02:16 »
Hmm, varmaankin siksi että isosiskoni luki Pottereita. Niinpä päätin sitten itsekin aloittaa 7 kirjan urakan ja TODELLAKIN se kannatti. Harryt ovat yksinkertaisesti parhaita ja niiden juoni vie lukiessa mennessään, niin ei kai sitä voi keskenkään jättää, vai mitä ?:)

Poissa kotelo

 • omeletin kutoja
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Miksi alun alkaen aloitte lukea Pottereita? ( vol. 2 )
« Vastaus #8 : Toukokuu 04, 2011, 21:30:04 »
Äitini oli ostanut minulle pari kesää sitten  azkabanin vangin    , aloitin sne mutta kyllästyin ja se jäi hyllylle pölyyntymään. viime eksänä kun tätini joka on siis vasta 10 vuotias tuli koko viikoksi meille vähän niinkuin hoitoon niin en kauheasti pidä hänestä ja koska en halunnut leikkiä hänen kanssaan hevosilla sun muilla niin keksin tekosyyn sanoin: "mun pitää lukee kirja kouluu ku meille tuli vähä niinkuin kesäloma läksyy.." tai jotain sellasta.. hän kysyin mikä kirja se on ja ihan sattumalta paniikissa repäsin hyllyltä ekan kirjan ja siinä se oli kirja jota en koskaa ollu saanut ekaa LUKUA PIDEMMÄLLE! sitten minun oli pakko lukea kirjaa koko viikko tai ei siihen mennyt kuin yksi päivä. tai inoolahan minä sitä luin niin hyvin se minut tempaisi mukaansa <3  sen jälkeen äitini innostui lukuinnostani ja osti minulle viisasten kiven ja feeniksin killan ja sitte loput kävin samalla viikolla lainaamassa kirjastossa  ja näin hyvällä tuurilla aloitin potter-kirja intoni ((: (leffat olni kyllä katsonut monesti ja omistanutkin ne ennen luku intoni alkoi ((:
Onni ei tule etsien vaan eläen...

Merilla

 • Ankeuttaja
Vs: Miksi alun alkaen aloitte lukea Pottereita? ( vol. 2 )
« Vastaus #9 : Toukokuu 06, 2011, 02:10:32 »
Minun ala-asteen opettajani luki meille ensimmäistä Potteria ollessamme toisella luokalla. Minua ärsytti kun etenimme kirjassa niin hitaasti, joten päätin pyytää äitiä ostamaan kirjan itselleni. Olin lukenut koko kirjan ennen kun pääsimme koulussa edes puoleen väliin. Aikaa tästäkin on jo vierähtänyt, tapahtui vuonna 1999.

janni

 • Ankeuttaja
Vs: Miksi alun alkaen aloitte lukea Pottereita? ( vol. 2 )
« Vastaus #10 : Toukokuu 07, 2011, 12:48:30 »
Ensiksi "pelkäsin" et se ois nii pelottava et menis yöunet,,,äiti oli jo kauaa yrittäny saaja lukee viisasten kivee,mut en halunnu... sit yks ilta mulle vaa tuli nii himo lukee jottai pelottavaa et kävin sit salaa ottaa sen viisaten kiven... luin sitä aluks iha peloissaa,mut sit huomasin et se oli ihan MAHTAVA! lukein sitä varmaa monta tuntii ja  jatkoin seuraavana aamuna... HUOMASIN ET OLIN JÄÄNY KOUKKUU NIIHI,,,ja nii se kuule vieläki on vaik siitä on jo vuosii,en elä ilma niitä!

Poissa Domino

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Miksi alun alkaen aloitte lukea Pottereita? ( vol. 2 )
« Vastaus #11 : Toukokuu 10, 2011, 14:19:16 »
Minä aloin lukea Pottereta kun olin 3luokalla. Menimme koulun kirjastoon enkä löytänyt mitään kirjaajonka lainaisin. Ystäväni suositteli minulle Harry Pottereita ja itse hän luki Azkabanin vankia. Koulun kirjastossa ei kuitenkaan ollut viisasten kiveä jonka olisin mielelläni lukenut ensin. Niinpä lainasin Salaisuuksien. Pääsin siinä kohtaan jossa Harry ja Ron lentää tylypahkaan (Koulussa oli vähän lukutunteja) kunnes opettajani sanoi että kirjat pitää palauttaa takaisin. Koulun jälkeen heti samana päivänä menin kirjastoon ja lainasin viisasten kiven. Jäin silloin vielä enemmän koukkuun kirjoihin ja nyt luen niitä 11 kertaa.

Poissa Miizhaa

 • Tähtililja
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Rohkelikko <33
  • Ja kaikki kirjoittaa mun ystikseen! <3
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Miksi alun alkaen aloitte lukea Pottereita? ( vol. 2 )
« Vastaus #12 : Toukokuu 14, 2011, 16:13:33 »
Vol 1:seen taisin jo jotain kirjoittaa, mutta kirjoitanpa tännekin.

 Aloin lukea Harry Pottereita tätini oheella, hän lahjoitti minulle Harry Potter ja Viisasten kivi- kirjan joskus neljä vuotta sitten joululahjaksi. Olin silloin jotain 11 tai 12 ja kuvittelin mielelläni, et mullekin kävis niin, että pöllö tois mulle kirjeen Tylypahkasta ja pääsisin sinne kouluun. XD. Viisasten kiven jälkeen lainasin muutkin kirjat (tosin en järjestyksessä, Twilight oli eka kirjasarja, jonka luin järjestyksessä) ja pikku hiljaa kirjahyllyyni kertyi kaikki Harry Potterit, nyt ne on siellä vieläkin ja ihan hyvässä kunnossa, kunniapaikalla. Sen pituinen se.

PS. Omistan myös Harry Potter ja Viisasten kivi- pokkarin!
// 300 viesti! o.o
Kuolema on mysteeri ja hautaus salaisuus
 Stephen King

Poissa Dracuenas

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Miksi alun alkaen aloitte lukea Pottereita? ( vol. 2 )
« Vastaus #13 : Toukokuu 21, 2011, 00:10:05 »
Makasin sairaalassa viikon saatuani infektion ollessani leikkauksessa, niin kaveri sitten toi kaksi ensimmäistä Potteria sinne pieneen valkoiseen steriiliin huoneeseeni ja tylsyyttäni luin ne kahdessa päivässä ja innostuin sitten lukemaan loputkin Potterit.

Poissa Megia

 • Human Error
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Miksi alun alkaen aloitte lukea Pottereita? ( vol. 2 )
« Vastaus #14 : Toukokuu 22, 2011, 19:27:06 »
Sain Viisasten kiven joululahjaksi ollessani ensimmäisellä luokalla, eli taidettiin elää vuotta 2001 (herranjumala siitä on KAUAN!). Minulla - kuten näköjään monella muullakin - kirja jäi hyllyyn hetkeksi pölyttymään. Pariin otteeseen yritin kirjaa alkaa lukemaan, mutta ensimmäinen luku ei siinä iässä ollut niin mukaansa tempaavaa tekstiä, että olisin enempää kuin 10 sivua jaksanut lukea. Oikeastaan minulla ei ole minkään sortin muistikuvaa kuinka sitten lopulta päädyi kirjaa lukemaan! Ettei olisi peräti ollut niin, että hyppäsin ensimmäisen luvun yli? No, joka tapauksessa, siinä vaiheessa kun Harry oli päässyt kärmeskieltä puhumaan ja Dudleylle oli loihdittu saparo olin ylittänyt sen näkymättömän kynnyksen Harry Potterin maailmaan, jonka toiselle puolelle en koskaan enää tule palaamaan.
live hard live your dream.

Poissa Scork

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: KnightPumpkin206
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Miksi alun alkaen aloitte lukea Pottereita? ( vol. 2 )
« Vastaus #15 : Toukokuu 22, 2011, 19:37:32 »
Itse kävin kuusi vuotiaana katsomassa viisasten kiven elokuvateatterissa (kyllä, k11 elokuvaan 6 vuotiaan?). Mutta siitä se lähti, vaikken osannut lukea. Sen aikainen paras ystäväni oli minua vuoden vanhempi ja oli ensimmäisellä luokalla, joten käskin hänen aina lukemaan viisasten kiveä minulle. Olin aivan innoissani vaikka voitte kuvitella kuinka tuskaista on välillä keskittyä eka luokkalaisen romaanin lukemiseen. Kirjoissa kiehtoi taikuus. Ja niiden epäuskottavuus johon sitoi tahto uskoa siihen oikeasti.
each have piece of magic

Poissa Nimue

 • broccoli
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • I’m collapsing in stellar clouds of gas.
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Miksi alun alkaen aloitte lukea Pottereita? ( vol. 2 )
« Vastaus #16 : Toukokuu 28, 2011, 20:38:09 »
No. Ensimmäinen Potter tuli ja mä olin aikas pieni lapsi. Miksen mä nyt muista noita vuosilukuja milloin mikäkin elokuva/kirja tuli, en oo edes varma osasinko lukea silloin kun se ensimmäinen tuli, mutta kuitenkin. Taisin ensin käydä katsomassa ensimmäisen elokuvan, ja sen jälkeen oli pakko lukea ne kirjatkin. Varmaankin ne 2 ensimmäistä menivät sen takia, että veljenikin luki niitä ja mun oli vähän kanssa pakko päästä niistä sitten pätemään. Kukaan kavereistani ei lukenut Pottereita, joten kai mun täytyy se tuon veljen niskoille laittaa. Kun pääsin sisälle tarinaan, niin mikäs siinä, seuraavat 5 kirjaa ovatkin menneet sitten muutamassa päivässä. Kai jäin siinä 3. kirjan aikana koukkuun, halusin tietää miten tarina loppuu.
Kamalaa kun en edes tällaisia asioita enää kunnolla muista :D
"You being all mysterious with your - cheekbones and turning your collar up so you look cool."

Poissa hassunaama

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Miksi alun alkaen aloitte lukea Pottereita? ( vol. 2 )
« Vastaus #17 : Toukokuu 29, 2011, 18:30:00 »
En muista yhtään minkä ikäinen olin, varmaan aikalailla juuri koulun aloittanut napero. Äiti ja iskä olivat ostaneet minulle ja isosiskolleni joululahjaksi kirjat, siskolleni Viisasten kiven ja minulle Salaisuuksien kammion. Siskoni ei ole koskaan tykännyt lukea kirjoja, joten sain pitää molemmat. Siitä se sitten lähti, ensin luin Viisasten kiven ja sitten Salaisuuksien kammion. En muista oliko Azkabanin vanki tullut jo silloin, varmasti oli sillä 5,6 ja 7 kirjoja sain ainakin odotella.
pufflehuff

ovii

 • Ankeuttaja
Vs: Miksi alun alkaen aloitte lukea Pottereita? ( vol. 2 )
« Vastaus #18 : Kesäkuu 08, 2011, 18:40:58 »
Sain Viisasten kiven 11-vuotis synttärilahjaksi vuonna 1999. En ollut ikinä kuullutkaan Harry Potterista, mutta aloin kuitenkin lukea kirjaa. Silloin rakastuin Harry Potterin maailmaan. :) Sain selville että kirjalle oli myös jatkoa, ja sain Salaisuuksien kammion. Kolmannen ja neljännen kirjan luin myös heti kun ne ilmestyivät suomeksi. Sitten, vuonna 2003 kun pääsin ripiltä, sain lahjaksi uuden, englanninkielisen Order of the Phoenixin ja luin sen heti, vaikka en ollut ennen lukenut kirjoja englanniksi. Ostin myös osat 1-4 englanninkielisinä ja osat 6 ja 7 ostin myös heti kun ne ilmestyivät englanniksi.

Viidennen ja kuudennen kirjan välillä oli niin pitkä aika, että muistan kun menin ilmestymispäivän aamuna ostamaan kirjan äitini kanssa, aloitin lukemisen jo autossa matkalla kotiin. Luin koko päivän ja sain kirjan loppuun ennen seuraavaa aamua. En vain pystynyt lopettamaan lukemista. Oli ilmeisesti ollut kovat Potter -vieroitusoireet. :) 

Poissa Sephora

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Slytherin
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Miksi alun alkaen aloitte lukea Pottereita? ( vol. 2 )
« Vastaus #19 : Kesäkuu 09, 2011, 19:38:15 »
Mä oon aika uusi tuttavuus Potter-kirjojen kanssa, vaikka iän puolesta olisin voinut lukea sarjan sitä mukaan, kun kirjat ilmestyivät. Muistan, että vuonna 2001, kun ensimmäinen Potter-kirja ilmestyi, katsoin kaupassa, että toi on kivan näköinen kirja (ja varmasti siinä oli jotain isoja kylttejä ''Menestynyt lasten/nuortenkirja nyt Suomessa). Äiti suostui ostamaan kirjan, mutta 7-vuotiaana en kauheasti vielä kirjoista perustanut, joten HP1 jäi hyllylle.

Vuosia myöhemmin, kun elokuvat ilmestyivät, kävin katsomassa ne kaikki leffasta, eikä mieleeni tullutkaan lukea kirjoja.

Tänä keväänä kuitenki minun alkoi tehdä ihan hirveän kovasti mieli lukea kaikki kirjat, ja nyt kun kesäloma alkoi, olen ostanut HP1 ja HP6 lisäksi 3,4 ja 5-kirjat. Paljon on luettavaa, mutta haluan saada ne kaikki luetuiksi ennen kuin KV part 2 ilmestyy leffana :)
Liliane -> Sephora

ovii

 • Ankeuttaja
Vs: Miksi alun alkaen aloitte lukea Pottereita? ( vol. 2 )
« Vastaus #20 : Kesäkuu 10, 2011, 12:34:36 »
Mä oon aika uusi tuttavuus Potter-kirjojen kanssa, vaikka iän puolesta olisin voinut lukea sarjan sitä mukaan, kun kirjat ilmestyivät. Muistan, että vuonna 2001, kun ensimmäinen Potter-kirja ilmestyi, katsoin kaupassa, että toi on kivan näköinen kirja (ja varmasti siinä oli jotain isoja kylttejä ''Menestynyt lasten/nuortenkirja nyt Suomessa). Äiti suostui ostamaan kirjan, mutta 7-vuotiaana en kauheasti vielä kirjoista perustanut, joten HP1 jäi hyllylle.

Vuosia myöhemmin, kun elokuvat ilmestyivät, kävin katsomassa ne kaikki leffasta, eikä mieleeni tullutkaan lukea kirjoja.

Tänä keväänä kuitenki minun alkoi tehdä ihan hirveän kovasti mieli lukea kaikki kirjat, ja nyt kun kesäloma alkoi, olen ostanut HP1 ja HP6 lisäksi 3,4 ja 5-kirjat. Paljon on luettavaa, mutta haluan saada ne kaikki luetuiksi ennen kuin KV part 2 ilmestyy leffana :)

Tykkään n... siis viilata pilkkua :)

Viisasten kivi ilmestyi vuonna 1997 ja suomeksi vuonna 1998.
Salaisuuksien kammio 1998, suom. 1999
Azkabanin vanki 1999, suom. 2000
Liekehtivä pikari 2000, suom. 2001
Feeniksin kilta 2003, suom. 2004
Puoliverinen Prinssi 2005, suom. 2006
Kuoleman varjelukset 2007, suom. 2008 

Ensimmäinen elokuva ilmestyi vuonna 2001.

prof binns

 • Ankeuttaja
Vs: Miksi alun alkaen aloitte lukea Pottereita? ( vol. 2 )
« Vastaus #21 : Kesäkuu 10, 2011, 17:43:23 »
Itse aloin lukea Harry Potteria kun isosiskollani oli ne kaikki ja hän luki niitä kokoajan. Joten otin Viisasten kiven hyllystä ja aloin lukea. Nyt on tultu luettua kaikki kirjat ainakin 4 kertaa ja englanniksi aloin lukea viime vuonna ja olen pian lukenut nekin.

Poissa Sephora

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Slytherin
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Miksi alun alkaen aloitte lukea Pottereita? ( vol. 2 )
« Vastaus #22 : Kesäkuu 11, 2011, 00:46:52 »
Mä oon aika uusi tuttavuus Potter-kirjojen kanssa, vaikka iän puolesta olisin voinut lukea sarjan sitä mukaan, kun kirjat ilmestyivät. Muistan, että vuonna 2001, kun ensimmäinen Potter-kirja ilmestyi, katsoin kaupassa, että toi on kivan näköinen kirja (ja varmasti siinä oli jotain isoja kylttejä ''Menestynyt lasten/nuortenkirja nyt Suomessa). Äiti suostui ostamaan kirjan, mutta 7-vuotiaana en kauheasti vielä kirjoista perustanut, joten HP1 jäi hyllylle.

Vuosia myöhemmin, kun elokuvat ilmestyivät, kävin katsomassa ne kaikki leffasta, eikä mieleeni tullutkaan lukea kirjoja.

Tänä keväänä kuitenki minun alkoi tehdä ihan hirveän kovasti mieli lukea kaikki kirjat, ja nyt kun kesäloma alkoi, olen ostanut HP1 ja HP6 lisäksi 3,4 ja 5-kirjat. Paljon on luettavaa, mutta haluan saada ne kaikki luetuiksi ennen kuin KV part 2 ilmestyy leffana :)

Tykkään n... siis viilata pilkkua :)

Viisasten kivi ilmestyi vuonna 1997 ja suomeksi vuonna 1998.
Salaisuuksien kammio 1998, suom. 1999
Azkabanin vanki 1999, suom. 2000
Liekehtivä pikari 2000, suom. 2001
Feeniksin kilta 2003, suom. 2004
Puoliverinen Prinssi 2005, suom. 2006
Kuoleman varjelukset 2007, suom. 2008 

Ensimmäinen elokuva ilmestyi vuonna 2001.

Joo, moka huomattu :D Ekan kirjan sain sillon kun eka leffa ilmesty, ja HP nous kaikkien tietoisuuteen :)
Liliane -> Sephora

Lucresia

 • Ankeuttaja
Vs: Miksi alun alkaen aloitte lukea Pottereita? ( vol. 2 )
« Vastaus #23 : Kesäkuu 14, 2011, 14:34:06 »
Kuulin Pottereista ensikertaa kun äitini luki niitä veljelleni vuonna nakki ja muussi.
Vihasin koko Potter-potaskaa. Inhosin kaikkea siinä. Koko lapsuuteni elin vihaamalla Pottereita.
Sitten kun olin 10-vuotias, veljeni osti liekehtivä pikari- pelin. Huvikseni kokeilin sitä ja huomasin sen olevan todella kiva :DD  Muistan sen kun minun piti tappaa pokkuroijia. Huusi ja kiljuin koska ne olivat pelottavia. Sitten sain traumojaXD
Mutta sitten vähän myöhemmin (14-vuotiaana) televisiosta tuli Viisasten kivi elokuva. (Nyt pääsiäisenä)
Katsoin sitä kohtaa kun peikko pisti vessaa atomeiksi. Katsoin sitä hetken mutta luovuin leikistä.
Sitten löysin sen pelin jälleen. Aloin pelata ja jäin siihen koukkuun. Sitä kautta minusta tuli fani. Äitini tilasi netistä leffat. Hankin kaikki kirjat ja joitain pelejä. Minusta tuli aivopesty Potter-hörhö :DD Olen todella tuore fani, ja nyt kun mietin tarkemmin, niin en usko että olisin ikinä edes alkanut fanittaa pottereita ilman sitä peliä.En myöskään ymmärrä miten pystyin elämään lapsuuteni ilman Pottereita :DD Vaikkakin aloitin fanituksen näinkin vanhana, niin tuntuu kuin Potter olisi ollut suuri osa elämääni jo kauan^^ Olen kiitollinen veljelleni kun hankki LP pelin, Sillä ilman sitä varmaan vieläkin vihaisin pottereita. Muistan vieläkin kun katsoin uutisia, siellä uutisoitiin sitä kun puoliverinen prinssi tuli elokuviin. Nauroin niille ihmisille jotka olivat vetäneet potter- releet niskaansa :DD En vain käsittänyt mitä hienoa pottereissa oli. Mutta nyt voin sanoa että mitä hienoa Pottereissa ei olisi? :DD Kiitän veljeäniXD

Poissa Haaveilija

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: SwordQueen26352
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Miksi alun alkaen aloitte lukea Pottereita? ( vol. 2 )
« Vastaus #24 : Kesäkuu 14, 2011, 22:28:29 »
Hmm.. Alun alkaen yritin alkaa lukea Pottereita, koska olin nähnyt leffoja ja olin alkanut kiinnostua sitten kirjoista. Nappasin hyllystä sitten Viisasten kiven ja luin sitä jonkin aikaa kunnes kiinnostus yhtäkkiä lopahti. No kirja jäi hyllyyn pölyttymään. Kiinnostus kuitenkin kasvoi uudestaan, kun huomasin isäni lukeneen Kuoleman varjelukset loppuun ja menin kysymään tietysti uteliaana, että miten siinä kävi. Isäni vain vastasi, että "Lue niin saat selville". Aloin tietysti heti alkaa lukemaan uudestaan Viisasten kivestä eteenpäin ja tässä sitä nyt ollaan (: