Kirjoittaja Aihe: The Cove  (Luettu 604 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa blindside

  • sokotettu
  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  • AKTIVISTI
  • Tupa: Puuskupuh
The Cove
« : Joulukuu 31, 2010, 15:10:36 »
Lyhyesti sanottuna The Cove (2009) on dokumenttielokuva, joka pakottaa katsojansa miettimään, mitä kamaluutta voi liittyy niinkin suloiseen asiaan kuin delfinaarion delfiineihin.

Nimi Ric O'Barry ei sano nuoremmille vuotislaisille välttämättä mitään, ei ehkä vanhemmillekaan, mutta kyseinen herra koulutti delfiinit, joita käytettiin Flipperin näyttelijöinä. Hän, omien sanojensa mukaan, aloitti delfiinibisneksen, jossa delfiinejä pyydystetään TV-sarjoihin ja delfinaarioihin esittämään ihmiselle taitojaan.

Tästä lähtien SPOILAA.


Japanissa, Taijissa, on lahti, jossa delfiinienpyydystys tapahtuu. Ric O'Barry kokosi ryhmän, jonka tarkoituksena oli kuvata, mitä tuossa lahdessa todella tapahtuu. Hän onnistuikin siinä.

Mitä lahdessa siis todella tapahtuu? Lahteen kootaan suuri joukko delfiinejä, joiden pakeneminen estetään. Osa niistä lennätetään delfinaarioihin ympäri maailmaa. Mitä tapahtuu lopuille? No, sanotaanko vaikka, että dokumenttielokuva ei ole kaikkein herkimmille silmille. Sanotaanko myös, että siellä päin matkatessa kannattaa miettiä, mitä suuhunsa laittaa (ei vain sen takia, että liha on suloisesta eläimestä, vaan korkeiden elohopeapitoisuuksien takia). Näin ainakin ennen elokuvaa. Nykytilanteesta en tiedä.


Vaikka elokuva onkin aiheeltaan kamala ja aika ajoin ällöttävä, on se silti omalla tavallaan mahtava. Ric O'Barrya käy sääliksi, sillä häntä selvästi kaduttaa se, mitä tuli tehtyä ennen delfiinien huonon tilanteen tiedostamista. The Cove on myös informaatiopitoinen. Lisäksi, jos harkitset kasvissyöntiä, tämä voi olla viimeinen potkaisu siihen, sen verran eläinrääkkäystä elokuvassa nähdään.

Se on kamalaa, että tällaisia elokuva-aiheita löytyy, mutta elokuva saavuttaa ainakin minun kohdalla tavoitteen: ajatukset heräävät, elokuva kauhistuttaa (jos minut nyt vietäisiin delfinaarioon, luultavasti oksentaisin) ja välillä on myös jännitystä. On hienoa nähdä se, miten O'Barry yrittää korjata sitä, mitä on ollut luomassa.


Oletko nähnyt elokuvan? Mitä ajatuksia se sinussa herätti?

//muoksista vain: Näin parin kuukauden jälkeen voimme todeta, että kukaan ei ole nähnyt tätä? :D Kannattaa kaivaa leffa jostain esiin, ajattelet sen jälkeen asioista hieman erilailla.
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 20, 2011, 11:34:05 kirjoittanut blindside »
Taivaalla jahtasin aurinkoa
Tavoite oli puhdasta hulluutta

- Stam1na - Eloonjäänyt