Kirjoittaja Aihe: Angra  (Luettu 617 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Kurppa

  • Ankeuttaja
Angra
« : Joulukuu 30, 2010, 19:18:42 »
Pikaisen hakuni jälkeen totesin, että omien viestieni lisäksi Brasiliasta lähtöisin oleva metalliyhtye Angra on jäänyt pimentoon. Tartuin näppäimistööni kovakouraisesti ja rustailin esittelyn, jos vaikka löytäisin muitakin bändistä kiinnostuneita - ovat toistaiseksi olleet aika vähissä miltei kaikilla käyttämilläni foorumeilla. Jos joku on jo Angrasta joskus rustannut, täytyy vain pahoitella ja morkata hakutoimintoa.

Angra on siis brasilialainen, power metalin ja progressiivisen metallin välimaastossa poukkoileva yhtye, joka täyttää ensi vuonna 20 vuotta. Alkuperäisinä perustajina toimivat muutamat Santa Marcelina Music Collegen opiskelijat, mutta kuten yleensä, väki on ehtinyt vuosien aikana vaihtua. Ainoa alkuperäinen jäsen on kitaristi Rafael Bittencourt, joka vastaa osittain yhtyeen kappaleiden sävellyksistä toisen kitaristin Kiko Loureiron kanssa. Kolmas tärkeä hahmo on solisti Eduardo Falaschi, joka toimii kappaleiden sanoittajana. Suurin hatunnostoni yhtyeen osalta menevätkin Falaschin lauluäänelle ja Loureiron kitarasooloille, vaikka arvostan myös biisien nopeutta ja hyviä lyriikoita.

Kuten olen aiemmin jossain täällä maininnutkin, löysin Angran hieman hullunkurisella tavalla 4chanista. Jo ensimmäinen YouTube-kuuntelukerta houkutti ja koukutti ja Angra on noussut vauhdilla yhdeksi suosikkiyhtyeistäni. Jos muistini ei hirveästi temppuile, voinen sanoa aloittaneeni "fanituksen" noin puolitoista-kaksi kuukautta sitten. Houkuttelin myös muutamia netti- ja IRL-kavereitani yhtyeen pariin törkeällä pakkotuputuksella ja muutenkin keinoja kaihtamatta, mutta kaikki kokelaat ovat toistaiseksi pitäneet Angran musiikista.

Parhaita kappaleita on monia, mutta ylitse muiden nousevat kaikki Rebirth -albumin biisit - tälläkin hetkellä Running Alone toimii soittoäänenäni. Muilta albumeilta suosikkejani ovat Carry on, Metal Icarus ja Lisbon. Angran kotisivuilta voit kuunnella aivan uutukaista musiikkia, nimittäin kappaleen Lease of Life.

Pikaisen esittelyn jälkeen jätän areenan teille. Kiinnostiko joskus, kiinnostaako nyt tai mahdollisesti joskus tulevaisuudessa? Lisätietoja yhtyeestä saa luonnollisesti linkkaamiltani kotisivuilta - mistä voi myös huomata bändin olevan kiertueella. Kiitti & kuitti.