Kirjoittaja Aihe: Vuodenajat  (Luettu 10540 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa AIV-rehu

 • Lupus Tigris
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Apulannan kasvattama
 • Pottermore: FeatherProphecy121
 • Tupa: Korpinkynsi
Vuodenajat
« : Syyskuu 13, 2010, 20:44:27 »
Meillä on topic helteestä, kesästä ja ensilumesta. Katsotaan menestyisikö kaikkia vuodenaikoja käsittelevä topic... Onko sinulla suosikki vuodenaikaa? Entä inhokki? Mistä pidät missäkin vuodenajoissa? Mistä et? Mitä eri vuodenajat merkitsevät sinulle. Voit vastata vaikka noihin kysymyksiin ja kertoa yleisesti ajatuksia vuodenajoista.

Suosikki vuodenaikani on talvi. Kesä tulee hyvänä kakkosena. Syksystä pidän vähiten. Jokaisessa vuodenajassa on toki omat hyvä ja huonot puolensa.

Kesän sekä hyvänä että huonona puolena on valo ja lämpö. Onhan se mukavaa, kun on lämmintä, mutta liika kuumuus on kurjaa. Valoisuus on toisinaan mukavaa ja toisinaan tylsää. En pysty nukkumaan liian valoisassa. Toisaalta valoisat kesäyöt on kivoja ja on mukavaa, kun illalla myöhäänkin on valoisaa ja näkee liikkua ulkona. Kesän hyviin puoliin lukeutuu myös ehdottomasti luonto. Luonto on kesällä eloisimmillaan. Tykkään seurailla lintuja ja muita eläimiä. Kesällä on myös koululaisilla pitkä ja pääsee uimaan luonnonvesiin. :) Rakastan uimista. Kesällä myös ukkostaa huomattavasti useammin kuin muina vuodenaikoina. (Onko joku nähnyt talvella ukkosta? o.O ) Jostain syystä pidän ukkosesta kovasti. Tykkään katsella salamointia ja kuunnella jyrinää. Siinä on jotenkin tunnelmaa josta pidän.

Syksy taas on jotenkin masentavaa aikaa. Aina sataa ja on märkää ja pimeää. Talven lähestyminen tuo myös mälsän kylmyyden. Syksy on flunssan aikaa. :( Oikein pukeutuminen on vaikeaa, kun aamulla saattaa olla kuusi astetta ja päivällä ihan lämmintä. Tuulet vaikeuttaa lämpötilan arviointia ja kun on tottunut kolmeenkymmeneen asteeseen viisitoistakin astetta tuntuu kylmältä. Luonnon kuoleminen on myös aika tympeää, vaikkei mikään tietenkään kuole ja katoa. Keväällä taas herätään eloon. Toisaalta ruskan aikaan luonto on kaunis. Ruska onkin yksi syksyn ehdottomia hyviä puolia. Kun ei sataisi ja pääsisi ulos kävelemään eriväristen puiden keskelle... :) Toinen hyvä puoli on syksyn tuoksu. Se on huumaavan raikas ja muutenkin hyvä. Syksy merkitsi ennen myös koulun penkille palaamista, joka oli vähän tylsää. Tänä vuonna se merkitsee kummaa tunnetta, kun ei palaakaan koulun penkille. :D Syksy on sellaista talven odotus aikaa. En syksyä inhoa, mutta en siitä oikein pidäkään.

Talvi kuten yllä jo sanoin, on suosikki vuodenaikani. Jollain tapaa synkkänä ihmisenä pidän talven pimeydestä. Se onkin mysteeri, miksi pidän talven pimeydestä, mutta en syksyn. Ehkä syynä on lumi, joka valaisee ja tekee pimeydestä erilaisen. Lumi onkin pääsyy talvirakkauteeni. Lumi on kaunista. Siinä on kiva telmiä. (Ei jotakuta yhtään lapseta talvisin. Ei se ainakaan tehnyt viime talvena lumiukkoa eikä varsinkaan lumienkeliä *näyttää viattomalta ja erittäin aikuiselta*) Ensilumen sataminen on aina yhtä mahtavaa. Talvisin jotenkin tunnen eläväni. Syksyllä vaivun jonkinlaiseen syysangstiin ja ensilumen sataessa herään siitä. Pimeyden takia talvella on kiva polttaa kynttilöitä. Kylmyyskään ei enää haittaa niin paljoa kuin syksyllä. Talvella voi kaivaa (tupa)huivin ja muut kivat lämpimät vaatteet esiin. Ei enää tarvitse ongelmoida, et tuleeko siellä kohta vettä vai ei ja laittaako nyt pitkän paidan päälle, kun siellä onton verran lämmintä ja aurinko paistaa. Talvella on myös joulu, syntymäpäiväni ja muita kivoja juhlia/päiviä.

Kevät on tavallaan mukavaa aikaa. Kaikki herää taas henkiin ja aurinko alkaa taas lämmittää. Vaikka talvi onkin kiva, kyllä se lämpökin taas kelpaa. ^^ Jokin siinä kuitenkin on, kun se ei ole niin mukava kuin kesä ja talvi. Ehkä se johtuu talven kaikkoamisesta. Lumen sulamisesta johtuva märkyys voi myös olla osasyynä. Syksyn tapaan kevät on sellaista odotus aikaa. Nyt odotetaan talven sijaan kesää. Keväällä saa syksyn tapaan ongelmoida vaatetuksesta. Aamulla kylmä, päivällä lämmin.

On hyvä, että Suomessa on tällaiset vuodenajat kuin on. Jatkuva kesä olisi kurjaa, kuten jatkuva talvikin. Talvi vain on täällä nykyisin valitettavan lyhyt joskus olematon. Lasken nimittäin talveksi vain ajan jolloin on lunta. :D Muu aika on syksyä, kevättä tai jotain siltä väliltä, mutta ei kuitenkaan talvi. En pysty kutsumaan sitä talveksi, jos tammikuussa sataa vettä eikä lunta ole missään. :( Lumi kuuluu olennaisesti talveen.
Draco dormiens numquam titillandus.
Jos jokin voi mennä pieleen, se menee pieleen.
Psykiatrisia toimia, jotka oman kokemuksen kautta täysin aukee -Apulanta

Poissa Isetom

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • Livejournal
 • Pottermore: PurpleFang101
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Vuodenajat
« Vastaus #1 : Syyskuu 13, 2010, 21:22:37 »
Oma suosikkini on niinkin erikoinen vastaus kuin kesä. Mutta kaikissa vuodenajoissa on hyvät (ja huonot) puolensa.

Kesä

Kesällähän on loma ja se on mukavaa. Silloin on valoisaa ja (toivottavasti) lämmintä. Kesällä käy paljon vieraita ja itsekin saattaa käydä vieraiden luona tai ulkomailla ja matkustelu on mukavaa. Kesässä parasta on mökillä saunassa ja uimassa käynti niin monta kertaa kuin tahtoo ja tietenkin valoisat kesäyöt. Kesästä en löydä oikeastaan muita haittapuolia kuin jotkin inhottavat hyönteiset, joskus liika kuumuus, talven perään haikailu ja kesän loppuminen. Suomen kesä on aivan huippu verrattuna joihinkin etelän maihin, joissa on liian kuuma ja illalla pimeää.

Syksy

Muumipappa ja meri -kirjassa on Muumipapan ja Muumimamman välinen keskustelu myrskylyhdyn sytyttämisen kannattavuudesta ja se menee suunnilleen näin:

Muumipappa: "Mutta silloinhan sinä lopetat kesän!"
Muumimamma iloisena: "Niin, mutta sittenhän alkaa syksy."

Eli tämä kohta on piristävä sen vuoksi, että se saa syksyn tuntumaan mukavalta. Sehän on yksi vuodenaika ja siitä voi tehdä, jos haluaa, melkeinpä yhtä mukavan kuin kesästä. Riippuu mistä tykkää. Syksyssä parasta on kaunis ruska, aamusumut, se kun saa pukeutua takkiin ja käsineisiin ja pipoon ja se kun ensilumi sataa maahan. Sitten syksy päättyy. Huonoja puolia syksyssä on pimeys, kylmyys, sateet ja se kun linnut muuttavat etelään ja puut pudottavat lehtensä.

Talvi

Talvi on toiseksi paras vuodenaika, melkein yhtä mukava kuin kesä. Lumi on kaunista (varsinkin iltaisin tähtitaivaan alla, kun kiiruhtaa ulkosaunaan) ja saa hiihtää. Talvella on joulu ja uusivuosi ja saa poltella kynttilöitä ja haaveilla kesästä. Aivan upea vuodenaika, johon tälläkin hetkellä haaveilen pääseväni taas. Huonoja puolia löytyy vain vähän ja niitä ovat lyhyet päivät ja se kun tulee kylmä jos ei pukeudu lämpimästi.

Kevät

Mukava vuodenaika, sen vuoksi että kesä lähestyy ja lämpimät ilmat saapuvat ja linnut laulavat, harmillista on vain se että lumi on likaista eikä oikein keksi mitään tekemistä. Kevään hyviä puolia ovat päivien piteneminen, luonnon herääminen, ilmojen lämpeneminen... kaikki asiat mitkä kertovat lähestyvästä kesästä. Upeaa on kun saa kävellä lumettomalla ja jäättömällä jalkakäytävällä ja mikä onkaan parempaan kuin kevään tuoksu! Huonoja puolia siis likainen lumi (jonka toivoo jo häviävän) ja tylsän näköinen luonto (silloin kun mikään ei vielä kuki).

1. Kesä
2. Talvi
3. Kevät
4. Syksy

Editointi: Vaihdoin syksyyn ja kevään paikkaa paremmuusjärjestyksessä. :) Nyt kun mennään lähemmäs kevättä niin odotan sitä niin paljon!
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 18, 2011, 16:34:40 kirjoittanut Isetom »
through the warmthest cord of care
your love was sent to me

Poissa Laku

 • paperisydän
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Laku's life
Vs: Vuodenajat
« Vastaus #2 : Syyskuu 14, 2010, 19:45:51 »
Syksy.♥
Siinäpä vuodenaika minun mieleeni. En tiedä tarkalleen miksi tykkään syksystä, mutta rakastan sitä. Pidän pimeistä syysilloista, voi sytytellä kynttilöitä ja katsella niiden varjoja. Voi mennä iltakävelyille ja on pimeää, muttei tarvitse topata itseään semmoiseksi Michelin mieheksi. Esimerkiksi viikonloppuna kävin poikakaverin kanssa iltakävelyllä pimeässä ja tarkenin huppari päällä. :)
Myös luonto näyttää kauniilta syksyllä. Pidän niistä väreistä. Oranssista ja keltaisesta ja punaisesta...♥ Ja syksyn tuoksu! Rakastan sitä. Alkusyksystä tuoksuu vilja, kun pelloilla puidaan. Yhdistän senkin aina syksyyn ja sen lähestymiseen. (: Ja nyt ilma tuoksuu ihanalle, haluaisin olla vain ulkona. (:
Tokikaan en pidä kovin kamalasti sateesta. Aurinkoisina syyspäivinä tuntuu, että voisin juosta vaikka maailman ääriin ja takaisin. On vain semmoinen olo. :D Haluaisi olla kavereiden kanssa ulkona. Yksi aurinkoinen päivä jopa otin viisi vuotiaan pikkuveljeni lenkille kanssani (veli tykkäsi myös, kun sai ajella pyörällään :)).
Loppusyksystä, juuri kun on vaihtumassa alkutalveen, en niinkään pidä taas. :(

Kesä, kevät ja talvi ovat kaikki aika tasoissa. Kaikissa niissä on omat hyvät ja huonot puolensa. :) Pidän kuitenkin kaikista vuodenajoista, enkä luultavasti tulevaisuudessa haluaisi ulkomailla. Siellä ei ole näin kirjavaa luontoa eikä vuodenaikoja. :)
Close the doors but never look inside
Time will tell if all your love has died


Poissa Haltiamieli

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Photography
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Vuodenajat
« Vastaus #3 : Syyskuu 14, 2010, 21:14:40 »
Minä pidän eniten kesästä ja talvesta. Ne ovat kumpikin niin erilaisia verrattuna toisiinsa, että ne täydentävät toisiaan ja tekevät vuodesta mukavan vaihtelevan. Kesällä saa rentoutua kesälomalla viettäen aikaa kavereiden kanssa, mökkeillen ja matkaillen. Talvella taas koittavat monet juhlat (joulu ja synttärini) ja lumesta riittää iloa, jos sitä vain tulee. Talvella on kylmä, mikä ei mielestäni ole oikeastaan huono juttu, koska aina voi pukea lämmintä päälle. Ja talvivaatteet ovat aina ihania. Kesällä sitten saa pukeutua kevyemmin ja voi nauttia lämmöstä ja auringosta. Liika kuumus ei kuitenkaan ole kiva juttu... Kesän valoisuus ja talven pimeys ovat kumpikin mahtavia juttuja, joista en tahdo luopua.

Kevät ja syksy sitten... Ovathan ne ihania sen hetken, minkä ne todella kestävät - syksy ruskan aikana ja kevät silloin kun luonto herää henkiin talven jälkeen. Muuten inhoan niitä vuodenaikoja, molempina aikoina tulee märkää ja sataa vettä (keväällä tulee loskaa!), eikä mieli ole kovinkaan pirteä, koska on suunnannut katseensa lähestyvään talveen tai kesään. Tänään tuli myös koettua huono puoli syksyssä - teistä tulee liukkaita, jolloin kaatuminen skootterilla on helpompaa. Keväällä ja syksyllä pukeutuminen on hankalaa, koska ulkona on useimmiten kylmä ja sitten sisällä läkähtyy, useimmiten on myös sillä tavalla että aamulla jäätyy ja iltapäivällä läkähtyy. Ei ole kivaa, kun ei koskaan tiedä miten pitäisi kouluun mennessä pukeutua. Keväällä iskevät myös siitepölyt, jotka saavat nenän vuotamaan ärsyttävästi, siitepölylle kun hieman olen allerginen.

En kuitenkaan vaihtaisi mitään vuodenaikaa pois, koska kuitenkin niiden vaihtelevuus tuovat Suomeen sen oman luonteensa. Oikeastaan et tiedä koskaan, millainen sää huomenna on, ja se on vain mukavaa vaihtelua. Myös välillä yllättävät helteiset kesät ja runsaslumiset talvet piristävät, vaikkei niitä kyllä jatkuvasti jaksa. Vaihtelevuus ja se, ettei mikään ole lukkoon lyötyä vuodenaikojen kanssa, on aivan mahtavaa.
If more of us valued food and cheer and song above hoarded gold, it would be a merrier world.

Keväänhenkäys

 • Ankeuttaja
Vs: Vuodenajat
« Vastaus #4 : Syyskuu 15, 2010, 18:04:37 »
En oikeen tiiä mikä vuodenaika ois oma lemppari, jokaisessa on hyvät/huonot puolensa ♥ :3

Ehkä kummiskin kevät (hiukan) Monet on valittanu tosta siitepölystä, itelläni ei mtn allergiaa ole joten se ei oo koitunu ongelmaksi. Keväällä on ihanaa kun luonto herää taas eloon ja saa bongailla ensimmäisiä leskenlehtiä, eikä oo vielä niin läkähdyttävän kuuma kuin kesällä. Ensimmäiset lämmittävät auringonsäteet, kukat nousevat nupulleen, kasvit alkaa versoa, metsä vihertää, ensimmäiset hennot hiirenkorvat puissa, lempeä kevättuuli, lumi sulaa, purot solisee~ Keväällä voi alkaa jo pikkuhiljaa haaveilemaan kesälomasta ja tietää ettei ole enää kauaa koulua jäljellä. Kevät on eloonheräämisen aikaa. (:
Tykkään myös talvesta, syksystä ja kesästä.

Eläköön vaihtelevat vuodenajat :--)

Poissa Stargazer

 • astrum metallum
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • we were here
 • Pottermore: CrimsonScale68
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Vuodenajat
« Vastaus #5 : Syyskuu 15, 2010, 18:54:13 »
Vaikka kaikissa vuodenajoissa on omat hyvät ja huonot puolensa, ei minun ole vaikeaa valita sitä ykköstä. Kesä on aina ollut suosikkivuodenaikani ja tulee todennäköisesti aina olemaankin. Kesässä pidän eniten alkukesästä (= kesäkuu) kun päivät ovat pisimmillään ja luonto on kauneimmillaan. Ilma on yleensä varsinkin sateen jälkeen ihanan raikas ja usein mukavan lämminkin. Kesällä on tietysti myös lämmin (tosin viime kesänä ehkä välillä vähän turhankin kuuma) ja pidän hellepäivistä tiettyyn rajaan saakka (yli 30 astetta alkaa olla jo vähän liian kuuma ja silloin sisälläkin on kuin hornankattilassa). Ja kesällähän toki on loma, joka mahdollistaa sen että voi matkustella, olla paljon kavereiden kanssa, valvoa myöhempään ja nukkua ihan niin myöhään kuin huvittaa. Kesällä voi myös rentoutua kouluvuoden jälkeen. Mutta sitten ne ötökät, ampiaiset ja sellaiset varsinkin.. >__<

Epäilyksettä toisena tulee talvi. Talvessa parasta on tietysti lumi, kunhan sitä on kohtuudella - viime talvena lunta oli pahimmillaan niin paljon, että kun avasin olohuoneen ikkunan, näin lunta, lunta, lunta sekä naapurin katon jonka päällä oli kasoittain lunta. Ensilumen tulo on aina yhtä ihanaa, koska se on merkki siitä että pitkä ja pimeä syksy on vihdoin päättymässä ja talvi tekee tuloaan. Talvisin sisäinen lapseni pääsee valloilleen ja usein olenkin hyvällä säällä pihalla tekemässä lumiukkoa tai jotain vastaavaa :D Talvelle positiivisia pisteitä tietenkin antaa se että silloin on joulu ja synttärini, jotka voisi melkein laskea jouluksi koska olen syntynyt pari päivää ennen joulua. Pakkasesta en pidä, jos sitä on paljon. Sellainen kohtuullinen pakkanen (= alle 10 astetta) nyt vielä menee, mutta joudun jo viidessätoista laittamaan paksusti vaatteita koska jostain syystä mulle tulee kovin herkästi kylmä - ehkäpä se on se yksi ratkaisevista syistä miksi pidän enemmän lämpimästä kesästä. Viime talvena oli ihan kammottavia pakkasia, monta kertaa yli 20 astetta ja kerran jopa yli 30, hrrr! Lisäksi inhoan sitä lopputalvea, kun lunta on hirveästi ja pakkasten ansiosta se lumikin on jäätynyt ja joka paikassa on liukasta.

Mutta sitten päästäänkin mielenkiintoiseen kohtaan: 'the great battle between spring and fall'!

Kevät ja syksy ovat nimittäin hyvin samoissa asemissa vuodenaikojen toplistallani - pidän omalla tavallaan molemmista, mutta samalla myös inhoan molempia. Alkusyksystä kun puiden lehdet muuttavat väriään, ulkona on ihanan näköistä ja siitä ajasta pidän todellakin - juuri nytkin puissa on jo paljon keltaisia lehtiä. Keväällä taas on mahtavaa kun lumet sulavat ja luonto alkaa heräilemään ja kaikki alkaa vähitellen vihertämään. Syksyllä on sitten niitä inhottavia myrskyjä, eikä todellakaan ole kivaa mennä pyörällä kouluun kun myrskytuulet puhaltaa ja vettä sataa päin näköä. Kesäisin kaatosateet ja ukkoset ovat kivoja, mutta nää syysmyrskyt kaikkea muuta kuin kivoja. Keväässä puolestaan inhoan sitä himputin loskaa jota esimerkiksi viime keväänä oli sen verran mitä nyt sattuu tulemaan kun kahdeksankymmenen sentin hanget ja kolmen metrin kinokset sulaa. Joka puolella on kauhean märkää ja sitten kun yllättäen tuleekin pakkaspäivä, kaikki jäätyy ja ulkona on niin liukasta että liikkuminen käy vaaralliseksi. Mutta koskaan en ole osannut päättää kumpi on mielestäni parempi, kevät vai syksy, joten ne saavat jaetun kolmossijan.

Ja yhteenvetona vielä:

1. Kesä
2. Talvi
3. Kevät & Syksy
To be rich is to seek, to relive the memory

Poissa Zabit

 • Unessa
 • Kelmitär
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Vuodenajat
« Vastaus #6 : Syyskuu 15, 2010, 19:40:56 »
Pidän erilaisilla tavoilla kaikista vuodenajoista, ja on hieman hankalaa valita niistä yksi muita ihanampi. Vuodenaikojen vaihtelua on ihana seurata. ♥ Miten tylsää elämä olisikaan ilman vuodenaikoja?

Syksy on ehkä kuitenkin hieman ylitse muiden. Odotan oikeastaan koko kesän syksyä, (siis vain sitä vuodenaikaa, koulun alkua :p), että tulisi viileämpää ja helle helpottaisi. Rakastan syyssateita ja sitä värikkyyttä, kun puiden lehdistä tulee ihanan värikkäitä ja niitä on joka puolella! Lätäköissä ja lehtikasoissa loikkiminen on myös ihanaa (: ♥
Syksyllä alkaa myös tulla pimeämpi aiemmin, ja on paljon helpompi nukkua, kun on viileää ja pimeää. ^^

Talvi on seuraavana listallani. Silloin on kylmä, on pimeää ja on lunta. Lumi on kaunista ja pidän kylmyydestä, kun pystyy kulkemaan villasukissa ja kaikissa mukavissa talvivaatteissa. :) Ja pulkalla laskeminen, lumiukot yms on tottakai hieno asia ^^ Ja se tietysti, kun saa ihan luvan kanssa käpertyä suklaalevyn kera sohvan nurkkaan peiton alle hyvän kirjan kanssa, ja sytytellä kynttilöitä. ♥

Kevät tulee kolmantena. Silloin ei ole vielä sietämättömän kuuma ja on hauska katsella kun luonto herää jälleen henkiin. Keväällä alkaa taas tulla valoisaa ja vaikeampaa nukkua ja mennään kohti kesää :<

Kesä on vuodenaika, jota siedän suurimmaksi osaksi vain lomien takia. Onhan se lämpö toisaalta ihan hyvä asia, mutta pienissä määrissä! Ja järvien lämpeneminen on toinen hyvä asia. Vihaan sitä, ettei kesällä voi nukkua kun on niin valoisaa (joo, mulla on pimennysverho, ei auta) ja kuumaa. Ja muutenkin, täytyy kulkea kauhean vähissä vaatteissa ettei läkähdy. Ja kesällä hyökkäävät kaikenmaailman hyttyset, paarmat ja mäkäräiset, ja tämän vuoden kesällä ampiaisia pörräsi koko ajan ympärillä!

Voin tietysti olla esim. keväällä aivan eri mieltä kuin nyt, mutta tällä hetkellä olen totaalisen kyllästynyt kesään :p
Women and cats will do as they please ˘◡˘

Poissa sotka

 • kuolonsyöjä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Vuodenajat
« Vastaus #7 : Syyskuu 16, 2010, 19:14:50 »
Hmm....

Lempparini on kesä, silloin on lämmin ja pääsee vesihiihtämään♥ Kesällä on ihanaa kun on pitkä loma ja saa vain olla ja lillua vedessä. Sekä kesällä on mun synttärit ja sillon saa lahjoja x)
Tietty kesässäkin on huonot puolet, liika kuumus, hyttyset ja ampiaiset joita pelkään aivan liikaa, mutta ainakin kesän urheilu tulee siinä kun juoksen ampiaisia pakoon ja aivan se, että jokeen tulee levää eikä pääsekkään vesihiihtämään :(

Toisena tulee talvi, vaikka vihaan kylmää tosi kovasti, on silti kiva, että on kylmä eikä jotain siitä kuuman ja kylmän väliltä. Talvella pääsee laskettelemaan ja laittamaan villasukat jalkaan. Talvi on kiva, jos tulee kunnon talvi, lunta ja sillailla. Eikä sellaista loska-moska-sade talvea jolloin kengät kastuu ja lotisee vaan kun kävelee.

Syksy on kolmantena. Vaikka en pidä siitä kun syksyllä tulee aina kamala nuha ja paleltaa, kun kesä on juuri mennyt. Niin on kiva katsoa syksyn kivoja ja värikkäitä värejä kun puut tiputtaa lehtiään.

Kevät en tie mitä, mutta mulla on jtn. kevättä vastaan. Onhan kiva, kun keväällä ei ole pitkä aika koulun loppumiseen, mutta se kaikki muta ja kun lumi sulaa. Keväällä, myös tulee nuha. Mut keväällä on ysien potkiaiset sekä muita erikois päiviä, jotka muuttaa lukujärjestystä(:Hidarico

 • Ankeuttaja
Vs: Vuodenajat
« Vastaus #8 : Syyskuu 16, 2010, 22:08:41 »
Kesä
Pidän kesästä, koska silloin on lämmin. Kesällä saa otettua ihania luontokuvia, ulkona paahtaa ja merissä/järvissä uidaan. Ihmiset mökkeilevät ja kesällä saa jäätelöä, herkkuja ja liikkua paljon. Kesällä on juuri se tietty tunnelmansa, joskin auringonpistokset ja heinänuhat ovat omiaan pilaamaan sitä.

Syksy
Syksy, yksi lempivuodenajastani on mielestäni se ihanin. Syksyllä alkaa koulunkäynti tosissaan ja enään ei ole lämpimiä ilmoja, joten enään ei mielellään livahdeta ulos hengaamaan kavereiden kanssa läksyjä pakoilemaan! Syksyllä olen useimmiten hiljaisimmillani ja luen juuri tällöin hyvin paljon. Lisäksi mielalani jotenkin rauhoittuu ja tasaantuu syksyllä ja useimmiten tätä olotilaa kuvaa harmaa, tuuleva päivä ja ripauksena tihkusadetta. Syksyn ruskakin on näkemisen arvoinen asia, josta pidän myös ihan hirveän paljon. Syksylläkin on oma harmoniansa joka soveltuu parhaiten minuun itseeni.

Talvi
Talvessa en pidä muuta kuin siitä valkeudesta jonka ensilumi tuo mukanaan, rakastan myös talvessa jäätä ja sitä hiljaisuutta mikä useimmiten viipyilee metsissä. Tunnelmakin on ihan hienoa, kun on hyvin piemätä ulkona ja sisällä kynttilät lepattavat levottomina.

Kevät
Kevät... en osaa edes kuvailla sitä turhautumista aivan kevään alussa, kun odotetaan, että ilmasto lämpenee hiukan ja synttärini tulevat. On sanoin kuvaamatotna nähdä miten luonto jaksaa vihertyä yhä uudelleen ja uudelleen. Keväällä on ihanaa kuulla mtien purot solisevat ja eläimet liikkuvat metsässä, linnut palaavat nokkimaan siemeniä ja ulkona alkaa taas liikkua enemmän ihmisiä, kun illatkin ovat jo kirkastumassa!

Toistan: en osaa tarpeeksi hyvin kuvailla miltä minusta tuntuu syksyn ja kevään aikaan ja kuten kävi selväksi nämä molemmat ovat lempivuodenaikojani. :)

Poissa April

 • ½ kaksosista
 • Vuotislainen
 • lisää Weasleyn Welhovitsejä!
 • Pottermore: LumosNiffler27512
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Vuodenajat
« Vastaus #9 : Syyskuu 17, 2010, 00:26:49 »
Olen kesäihmisiä eli rakastan kesää.Lämmintä tuulen virettä kun saa rauhassa lukea jossain varjossa Harry Pottereita<3 Mulla on tosi kauhee ikävä kesää..Upottaa jalat viileeseen veteen laiturilta ym..
Syksyssä pidä ainoastaan värikkäistä lehdistä,muuten se pimeys ja harmaa,märkä masentaa minua.
Talvessa pidän vain joulusta.Saa lahjoja ja olla vain ilman kiirettä perheen kanssa.Käpertyä peiton alle ja polttaa kynttilöitä.
Kevät tulee ehdottomasti toisena.Vesi virtaa purona ja solisee.Linnut livertää.Lumi vihdoin sulaa.On valoisampaa.Olen iloisempi.
Ja se kuukausi on myös mahtava kun on vuotisennakko:)
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 17, 2010, 13:56:10 kirjoittanut Taru »
"It's sort of exciting, isn't it? Breaking the rules." - Hermione

"Who are you and what have you done with Hermione Granger?" - Ron

Poissa Sofia

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: LumosVine12
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Vuodenajat
« Vastaus #10 : Syyskuu 21, 2010, 13:34:00 »
Kesä, kesä, kesä! <3

Vuodenajoista paras on kesä. <3 :) Mä oon niitä vilukissoja, jotka sietää kylmää vain vähän kerrallaan ja erittäin harvoin. Sen takia kesä on aivan ihanaa aikaa, koska on niin lämmin. Rakastan sitä kuumuutta. <3 Lisäksi olen huomannut, että säätila vaikuttaa usein mielialaani. Rakastan lämpöä ja aurinkoa, mutta inhoan pimeää ja kylmää. Joten sitä aurinkoa kiitos! :) Kesällä on myös lomaa, joten se tekee kesästä vielä ihanamman, koska tästä vuodenajasta pystyy nauttimaan kaikkein eniten. :) Kaikki on kivan vihreää kesällä, viljapellot alkavat kellastua loppukesästä. Luonto on niin kaunis kesällä. <3 Kesässä on tunnelmaa. <3 Silloin matkustellaan, tavataan kavereita, rentoudutaan ja ollaan vaan. :) Se on ihanaa. :D

Talvi tulee sitten seuraavana. Ehkä. En mä tiedä. :D Siis talvihan on juuri sitä kylmää aikaa, mutta koska harrastan laskettelua ja rakastan harrastustani, en myöskään haluaisi talven ja lumen poistuvan kuvioista. :) Mutta tosiaan, en tykkää yhtään kylmästä ja sen takia koko talvi meneekin yleensä sisällä. Niitä kivoja lasketteluretkiä lukuun ottamatta. :D Lumi on kauniin näköistä, mutta talvi on vaan niin kylmä, etten muuten tykkää siitä.

Kevät on vähän jännää aikaa, mä en oikein osaa sanoa siitä paljon mitään. Se on kivaa aikaa, koska silloin alkaa odottamaan kesää. On ihanaa, että talvi väistyy ja alkaa taas tulla lämmintä. Ehkä mä en keväällä enää tärise joka tunnilla koulussa lämmityksen puutteen takia (tai siis, onhan koulussa lämmitys, se on vaan niin surkea). :D Keväällä myös alkaa vihertää ja mä oon siitä joka kerta yhtä iloinen. :) Mutta toisaalta keväällä tulee se älytön väsy ja koulu alkaa tuntua tosi suurelta taakalta pitkän talven jälkeen. Keväällä tulee se uupumus ja stressi. Enkä mä tykkää niistä. ;(

Syksy. Jaa. Silloin on mun synttärit. <3 ;) Syksy on mukavaa aikaa, koska silloin on niin värikästä. Puiden lehdet ovat moniväriset ja luonto on muutenkin kuanis. Tykkään syksystä myös sen takia, että silloin puidaan viljat pelloista. Rakastan sitä viljan tuoksua. <3 Tänä syksynä meillä ei kyllä puitu, koska kaikki pellot olivat tuoreruoholla. :( Syksystä en kuitenkaan tykkää sen takia, että kesä loppuu, sadekausi alkaa ja tulee kylmä. :( Alkusyksy menee, se on kivaa aikaa. :) Mutta loppusyksy on toosi pimeä ja kylmä. :( Eikä missään ole enää väriä ja luonto on niin alaston, kun kaikki lehdet on tippuneet pois. :(

Eli: kesä paras, talvi sitten ja kevät ja syksy suurin piirtein tasoissa keskenään. :) Kaikkein kauheinta aikaa on se loka-marraskuu, kun on niin pimeää ja kylmää (varsinkin, kun on pitkät koulupäivät: aamulla menee kouluun ja on pimeää, ja kun tulee koulusta on taas pimeää). Ei silloin jaksa iloita mistään. :(
You can be a sweet dream or a beautiful nightmare. ♥

Poissa samettiina

 • huoleton huuliharppuilija
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pienestä kipinästä voi syntyä roihuava liekki
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Vuodenajat
« Vastaus #11 : Syyskuu 26, 2010, 13:31:13 »
Olen iloinen siitä, että meillä on neljä toisistaan poikkeavaa vuodenaikaa. Näin yhteen ei ehdi kyllästymään, kun toinen tekee jo tuloaan. Vaihtelu virkistää, ja vuodenaikojen vaihtelua odottaa innolla. Rikkautena on tosiaan myös se tosiseikka, jonka monet täällä ovat jo todenneet, että osaamme löytää jokaisesta vuodenajastamme sekä hyviä että huonoja puolia.

Sitten kuitenkin omaan listaukseeni. Kysyttäessä minulta lempivuodenaikaani vastaan sen hetken tunnetilani mukaan aina joko kesän taikka talven. Vaikka ko. vuodenajat ovatkin pohjimmiltaan hyvin erilaiset, silti niiden omat hyvät seikkansa vetoavat minuun.

Tällä punaisella minuutilla sanoisin lempivuodenajakseni kesän (voi siis vaihtua jo heti huomiselle :D). Tuolloin luonto ja eläinkunta ovat täysin hereillä ja kauneimmillaan. Sitä saa irtautua suurimmista arjen kahleista, olla ja nauttia vain, heittäytyä menemään. Juhannus, uiminen, mansikat ja järven ranta, näistä kunnon kesä on tehty.

Talvella sitä saa vastapainoa kesän lämmölle. Pakkassäällä on ilo katsella tähtiä ja olla pulkkamäessä, nuoskakelillä rakentaa lumiukkoja. Illat roihuavan tulen ääressä jotain lämmintä juoden tekee terää. Tärkeänä ponttina on tietenkin joulu, ja sen ah niin ihanat herkut, sekä tietenkin joululahjat, niin saatuina kuin annettuina.

Tasapeliin päätyvät minulla jäljelle jääneet kevät ja syksy – en vain osaa päättää näistä. Kevät saa luonnon puhkeamaan kukkaan, mutta toisaalta taas pidän syksyn ruskasta. Keväällä odottaa kesää, syksyllä talvea. Molempiin kuuluu loska-p*ska –keli, josta en niin pidä. Puolensa ja puolensa, kuten kaikessa.

Ja yhteenvetona vielä:

1. Kesä
2. Talvi
3. Kevät & Syksy

Vallan näin :)
Olen syytön kaikkeen siihen, mistä kehtaatkin minua epäillä.

Poissa Miss Zora

 • nordist [nu'dist]
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • As cold as the night
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Vuodenajat
« Vastaus #12 : Lokakuu 26, 2010, 16:34:00 »
Kaikki vuodenajat kelpaavat, mutta kevät, etenkin loppukevät on paras. Silloin puihin tulee lehdet ja kukat puhkeaa väreihin, ja auringosta saa kaivattua energiaa siihen että jaksaa käydä kouluvuoden loppuun.

On todella ärsyttävää, että aina joka vuodenajasta valitetaan. Talvella sanotaan että on liian kylmä ja että olisipa kesä, kesällä taas valitetaan kuumuutta ja sanotaan että olisipa talvi niin olisi viileämpi. Haloo -koittakaa nyt päättää. Nauttikaa talvesta vielä kun se on kunnollinen, ilmastonmuutoksen myötä talvista saattaa tulla märkiä ja vähälumisia. Ja siitä, että kesät ovat lämpimiä eikä koko ajan sada vettä.

Talvi on ihanaa siksi koska on paljon lunta eikä pieni pakkanenkaan ole haitaksi. Minusta on mukavaa pukea paljon vaatteita päälle ja rakastan talvikenkiäni, mustia huopatöppösiä. Odotan jo innolla, milloin saan taas käyttää niitä.

Kesässä on mukavaa se että on lämmintä ja luonto on parhaimmillaan silloin. Voi käydä uimassa järvessä ja tehdä kaikenlaista kivaa ulkona. Silti lempivuodenaikani on kevät.
den eneste måten å ha noe i uendelig tid, er ved å miste det

Poissa Saccharine

 • Introverted Assbutt
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • La Vita è Facile
  • Twitter
 • Pottermore: MoonWillow1269
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Vuodenajat
« Vastaus #13 : Lokakuu 29, 2010, 19:03:35 »

Syksy
Tiivistettynä syksy on kaunista, viileää aikaa. Siksi se varmaan onkin suosikkivuodenaikani. :)
En ole kuuman ystävä, iteasiassa inhoan liian kuumia säitä, joten alkusyksyn mukava vilpoisuus ei ole koskaan pahitteeksi runsashelteisen ja hikisen kesän jälkeen. Liian kylmäkään tosin ei ole hyvä ja yleensä se syksyn sää taipuu loppupuolella menemään hieman viileämmäksi kuin olisi tarpeen. Toinen asia mitä rakastan syksyssä, on sade. Sade on raikasta ja pisaroiden ropinaa kattoa vasten on rauhoittavaa kuunnella. Jonkin takia myös nukahdan helpommin sateen ropinan ympäröimänä.
Syksyn ruska on myös oivallista valokuvauksen aikaa. Niin kaunista.. värikkäitä lehtiä joka puolella.. mm..

Kesä
Kuumudesta ja öttiäisistä huolimatta kesä saa hopeasijan. Suuri osasyy siihen onkin varmaan ihanan, ihanan, ihanan pitkä kesäloma. :>
Aurinko paistaa ja on vehreää. Kavereiden kanssa on mukava olla kun ei ole koulustakaan stressiä pitkiin aikoihin. Voi syödä jäätelöä ja tuoreita mansikoita. Ja saa grillata. :D

Talvi
En ollut aivan varma kumpiko saisi pronssisijan, talvi vai kevät. Päädyinpä sitten talveen. Miksikö. No.. silloin on joulu. :) Ihanan tunnelmallista aikaa ja saa laulaa joululauluja ja tehdä kaikkea muuta jouluista. ^^ Silloin myös tietää että on enää puolet kouluvuodesta jäljellä. Lumi on myös ihanaa. Varsinkin jos se leijailee hitaasti sysimustaa yötaivasta vasten.. kynttilöitä onkin mukava poltella talvi-iltoina. Huono puoli talvessa on sitten se kylmyys.. :/ Kylmää, kylmää.. Jalat jäätyy, korvat jäätyy, kädet jäätyy, pää jäätyy. Ei ole mukavaa. Varsinkaan kun inhoan kerrospukeutumista. Talvella on myös aina flunssa. Mistä tosin saan syyttää vain itseäni. :'> Pimeys on taas osaksi huono, osaksi hyvä asia. On aika masentavaa ajatella kyllä, että kun aamulla menee kouluun, aurinko nousee ja kun sieltä sitten pääsee, aurinko laskee.

Kevät
Silloin.. no. Onhan se kiva kun kaikki puhkeaa kukkaan ja linnut palaavat jne, mutta jotenkin kevät on vähän.. loskaista ja märkää.. tyhjää ja hieman "tylsää" aikaa. On tosin hienoa ajatella, että ei ole enää kauan kesään, mikä tarkoittaa kiirettä ja kokeita koulussa. En ole varma miksi pidän keväästä vähiten. Silloin on pesäpalloa liikunnassa.. tuli nyt anioana mieleen. :) On turhauttavaa katsoa kun välillä lumi sulaa, ja sitten taas tulee lisää ja kerkeää jo huokaista, että hyänen aika, ei se kevät milloinkaan tule.
"The first sign of the beginning of understanding is the wish to die."

Poissa worldsayshello

 • Snivellus
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: SnidgetDream29844
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Vuodenajat
« Vastaus #14 : Joulukuu 04, 2010, 23:08:54 »
Ehdottomasti lempivuodenajakseni sanoisin syksyn, koska silloin kaikki on jotenkin vain niin kauhean kaunista. Kun lehdet kellastuvat, ulkona sataa vettä ja ukkostaa ja voi olla sisällä makoilemassa takkatulen ääressä. En kyllä tiedä mitään parempaa. Ja tälläisenä valokuvausintoilijana voisin vielä sanoa että ehdottomasti syksyllä tulee niitä parhaimpia kuvia. Silloin on paljon kuvattavaa ja innostus syksyllä - ainakin itselläni - valokuvaukseen on suurempi kuin muulloin.

Talvi, se toisiksi paras vuodenaika. Talvella voit tehdä paljon; laskettelu- ja hiihtokausi alkavat ja myös valoa on enemmän lumen ansiosta. Se on jotenkin niin virkistävää kun lähtee ulos, ja tuntee ensi askeleella nenässään pakkasen nipistyksen ja kenkien narskuvan ensilumen alla. Ja jos hieman valokuvauksesta tähän; talvella on mukava kuvata esimerkiksi koiraa joka selvästi nauttii lumen tuomista mahdollisuuksista ja siitä että voi juosta hullun tavalla ja haukata suuhunsa aina hieman lunta. Hups! Poikkesimpa taas aiheesta.

Noh, Kesästä ja Keväästä sen verran että ei minulla varsinaisesti niitäkään vastaan mikään ole, mutta minua ei vain selvästikään ole luotu kesä ihmiseksi. Tokihan kesällä on loma ja rauha kaikesta kiireestä, mutta silti :P
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 04, 2010, 23:18:18 kirjoittanut worldsayshello »
"Honestly, woman, you call yourself our mother." -George Weasley

Poissa guopus

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Vuodenajat
« Vastaus #15 : Joulukuu 05, 2010, 09:49:44 »
Oho, ompas paljon täällä sanottu syksyn olevan parhain vuodenaika.. Minulla iskee silloin aina syysmasennus, joten se ei kyllä kuulu minun lemppareihini, vaikka silloin onkin synttärini ja ihanan värikkäitä lehtiä..
     Minulla taas ehdoton lempivuodenaika on kesä. Silloin on pitkä loma, saa mökkeillä, uida, ottaa aurinkoa, ajaa skootterilla.....
On se talvikin ihan mukava, pidän kyllä lumestakin. Kunhan ei vain ole liikaa pakkasta, sellaiset pari astetta pakkasta on ihan riittävä. Talvella tykkään hiihtää, käydä pulkkamäessä, luistella ja lasketella. :)
     Kevät taas.. No loppukevät on ihan ok, kun kukkia alkaa tulla ja lumet on jo sulaneet. Mutta väkisinkin tulee keväästä mieleen loska ja märät kengät, mikä taas ei ole yhtään mukavaa..

Poissa Ariel

 • Huispaajan ensilento
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Vuodenajat
« Vastaus #16 : Joulukuu 11, 2010, 18:43:51 »
talvi & syksy! auauuauu mä niin rakastan lumisadetta, luistelemista, kuumaa kaakaota, lämpimiä vaatteita, lumienkeleitä ja -ukkoja, pipareita, jouluvaloja, joululahjoja ja joulua muutenki! syksystä taas ihanan tekee syyssateet, värikkäät lehdet, lehtisodat, ilmojen kylmeneminen (iltojen talvitakin tarve), iltojen aikaisempi hämärtyminen, lintujen lentäminen etelään. aaa näitä syitä olis vaikka miten. kesä on sitten toiseksi paras. se on rennointa aikaa, ei tarvi murehtia paleltuvansa, voi heittää kengät jalkaan ja lähteä ulos, ei tarvitse huolehtia mistään ja saa vaan laiskotella. keväästä pidän myös. tosin en tykkää loskasäistä ollenkaan. loppukevät on ihana kun ekat kukat puhkeaa ja linnut palaa etelästä!
all I want to do is wear glitter and dance in my underwear

Poissa Aqutalio

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: WaveSand28304
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Vuodenajat
« Vastaus #17 : Joulukuu 30, 2010, 23:04:33 »
Kevät on paras vuodenaika! Mulla ei allergioita ole, joten tää siitepölyasia ei mua niin paljoa koske. On kiva, kun lumet sulaa ja luonto alkaa olee vihreetä, vaikkakin se loska vetää miinukselle. Siks se loppukevät onkin parasta aikaa. Keväällä on myös mun synttärit ja se edeltää kesää, jolloin ainakin piristyy ja ei ole koulua etc. En kuitenkaan tykkää kovin kuumasta, vaan sellanen lämmin ilma olis hyvä. Siks en tykkää kesästä niin paljoo. Onhan se kivaa, mut mä oon enemmän viileyden ystäviä.

Syksy on kaunista aikaa. Syksyllä alkaa koulu ja sillon tulee taas se rutiini päälle, ja se on oikeesti ihan jees. Loka- ja marraskuun alku on kuitenki aika tuskaa. Talvi on kans okei, kunhan on LUNTA!
“Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter, and those who matter don't mind.”
― Bernard M. Baruch

Poissa hihihanna

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Vuodenajat
« Vastaus #18 : Tammikuu 08, 2011, 22:45:25 »
Kevät on ylivoimaisesti paras mielestäni (: vaikka ei muissakaan sinäänsä valittamista ole... :D
Rakastan sitä, kun voin pyöräillä kirjastoon yksin ja mennä sinne vain selailemaan kirjoja ja klisee runoja (= sen jälkeen on aina mahtava fiilis :)HIHIHANNA kiittää ~
"Oli siinä" Fred kuiskasi Harrylle, kun he nousivat pöydästä. "Me lähetettiin se."

Poissa Nenyan

 • kedavrankäyttäjä korkokengissä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • kuolonsyöjätär
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Vuodenajat
« Vastaus #19 : Tammikuu 16, 2011, 11:22:13 »
Järjestys menee näin:
1. Kesä
2. Syksy
3. Kevät
4. Talvi

Olen ehdoton kesäihminen. Voin maata pihalla koko päivän auringossa ja nauttia joka sekunnista. Kesällä voi syöd' jäätelöä hyvällä omatunnolla ja käydä joka päivä rannalla. Voi käyttää toppeja ja hellemekkoja ja caprimallisia pussihousuja. Kesällä ei koskaan tule tylsää, sillä aina voi tehdä jotain. Jos kaikki kaverisi ovat poissa, voit mennä takapihallesi ottamaan aurinkoa, lukemaan hyvää kirjaa ja kuuntelemaan musiikkia. Kavereiden kanssa voi lähteä rannalle tai shoppailemaan tai eväsretkelle. Meidän perhe lähtee aina kesäisin jonnekkin ulkomaille. Vaikka ulkomaille voi lähteä muulloinkin, kuin kesällä, niin lasken sen silti kesäksi, koska sää on kesäinen.
Top 10 asiat kesässä:
1. auringonotto
2. ei koulua
3. uiminen
4. kaverit
5. voi käyttää korkokenkiä
6. jäätelö
7. retkeily
8. kesämekot
9. varvastossut
10. lämmin sää

Minulla tulee syksystä aina mieleen Lontoon sumuiset kadut ja ihmiset, jotka ovat pukeutuneet keltaisiin sadettakkeihin.. Syksy on vuoden toiseksi parasta aikaa. Syysloma on toiseksi paras loma, sillä me menemme aina Tallinnaan. Syksyinen Tallinna on minusta uskomattoman ihana. Mielestäni paras syyskeli on hieman sateinen ja todella sumuinen. Hieman kylmäkin pitää olla, että voi mennä johonkin ihanaan kahvilaan teelle tai kaakaolle. Saa pukeutua syksytakkiin ja kumisaappaisiin.
Syksyn Top 10.
1. sumu
2. sade
3. pimeä
4. kumisaappaat
5. kuuma tee
6. kuuma kaakao
7. maisemat
8. kaverit
9. sadetakit
10. takit

Kevät on sitten kolmanneksi paras. Kevällä on se ihana tuoksu ilmassa kokoajan. Säät lämpenevät, minulla on synttärit ja koulut loppuvat. Pyöräily on ihanaa etenkin keväisin, sillä ihana kevättuuli puhaltaa ja ilma on sopivan vilpoinen. Keväällä on hyvä mennä kävelyretkille ja lenkille. Keväällä saa pukeutua ihanan vapaasti, kun han muistaa vain lämmittävän hupparin.
Kevään Top 10.
1. tuoksu
2. tuuli
3. tennarit ja balleriinat
4. vappu
5. pyöräily
6. lämmittävä aurinko
7. koulun loppu
8. lenkkeily
9. kaverit
10. syy pukeutua noidaksi (pääsiäinen)

Jaa viimeiseksi (ja vähäisemmäksi) talvi. Minä inhoan talvea. On kylmä ja märkä ja inhottavan pitkä. Kyllähän talvestakin löytyy hyviä puolia. Ensilumi on aina ihana ja silloin tekee aina mieli kietoa lämmin tupahuivi ympärille ja lähteä ulos leikkimään Potteria.. Joulu, uusivuosi, hiihtoloma ja ystävänpäivä on talvella. Toisaalta joku pakottaa aina hiihtämään..
Talven Top 10.
1. joulu
2. uusivuosi
3. ystävänpäivä
4. hiihtoloma
5. laskettelu
6. kaverit
7. lahjat
8. lomat
9. lumi
10. luistelu


~nya, joka odottaa nyt jo kesää ._.
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 12, 2011, 16:38:19 kirjoittanut Nenyan »
I´m touching hands with someone seriously beautiful
I feel it burning andI know I´m standing far too close
I´m telling lies and if it shows I see that he don´t care
I know he wants to take me home and get on out of here

Poissa Yamaneko

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • I am the warrior of shadowclan
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Vuodenajat
« Vastaus #20 : Tammikuu 16, 2011, 12:01:01 »
Minä pidän myös kaikista vuodenajoista. Se tuo mukavaa vaihtelua elämään. Ja luulen, että moni pitää kesästä niin paljon juuri siksi, että välissä on talvi. Kesää täytyy odottaa, ja odottamisen aikana on kärsittävä kylmästä ja opiskelusta. Kun kesä sitten tulee, se tuntuu niin mahtavalta.
Mutta itse kyllä pidän talvesta enemmän kuin kesästä :).

Talvella ihaninta on hiljaisuus. Kesäisin ulkona ei ole koskaan niin hiljaista kuin talvella. Lisäksi talvisin on kaikkia mukavia tapahtumia, kuten joulu :D. Joululoma on mukavan pituinen, ja huomaan itse saavani enemmän aikaiseksi joululomalla kuin kesälomalla.
Talvella on toki paljon ikäviäkin puolia, kuten jokaikiselle metsäpolulle tungetut hiihtoladut jotka estävät ihmisiä lenkittämästä koiriaan muualla kuin umpihangessa. Latuja täytyy olla, tottakai, mutta voisi edes jonkun pienen polun säästää! Talvella myös sairaudet leviävät huomattavasti helpommin, johtuen luultavasti kouluista ja muutenkin siitä, että ihmisiä ahtautuu sisätiloihin paljon kerralla.

Kesällä sitten on ihana pitkä loma, leirit, metsäretket ja lämpö. Tosin liiallisesta lämmöstä en pidä. Inhoan auringon ottoa ja uimista :) enkä välitä hirveästi jäätelöstäkään. Mutta mansika ovat ihania! Ja keskellä metsää sijaitsevat mökit! <3 Kesällä tulee tehtyä kyllä paljon, mutta ajateltua vähemmän (?). Tai minusta tuntuu vain siltä :D

Syksy ja kevät ovat ihan hauskoja nekin, tosin suurin osa ajasta on märkää, loskaista ja harmaata. Keväällää kaikkein kauheimman näköistä on tien vieressä olevat mustat lumihanget :( yh. Mutta syksy ja kevät ovat toisinaan myös kauneinta aikaa, kun tulee ruska tai kukat puhkeavat nuppuihin. Silloin myös kaikki tuoksuu hyvälle. Keväällä vain allergiat ja koiran karvanlähtöaika alkavat ja kuljen ympäriinsä silmät punaisina ja pärskien :(.
Onneksi meillä kuitenkin on kaikki nämä neljä vuodenaikaa :)
Where once was light,
now darkness falls
Where once was love,
love is no more                      -Gollum's song

essya

 • Ankeuttaja
Vs: Vuodenajat
« Vastaus #21 : Tammikuu 17, 2011, 02:10:55 »
Itse olen aina kokenut näin että olen aika harvinainen tapaus kun puhutaan suosikki -ja inhokki vuodenajoista. Nimittäin minun oma pieni mieleni ei liiemmin välitä tästä kaikkien rakastamasta kesästä, eikä varsinkaan keväästä. En ole tainnut oikein ikinä pitää näistä vuodenajoista, paitsi kesästä kesälomaa ajatellen. :)

Suosikkini on ylivoimaisesti aina ollut, ja tulee varmaan aina olemaankin Syksy.
Syksy on ihanaa, maagista, hämärää, kaunista ja melankolista aikaa. Muut kärsivät syysmasennuksesta niin minä loistan kilometrien päähän, ainakin henkisesti. ;)
En ole ikinä välittänyt kuumasta/lämpimästä ilmasta, joten syksyn viileys on minulle omiaan. Rakastan myöskin syksyistä sadetta, ruskaa ja syysmyrskyjä. Syksyllä voi polttaa hämärässä kynttilöitä, kuunnella hyvää musiikkia ja käveleskellä ympäriinsä raikkaasta ilmasta nauttien. :) Syksyssä ei ole mitään mistä en pitäisi, paitsi tietysti se, että kesäloma loppuu ja koulut alkavat. :)

Inhokkini on siis Kesä. Kesässä ainoat hyvät puolet on kesäloma ja festarit, mutta itse kesässä ei oikeastaan ole mitään niin rakastettavaa. :(
Inhoan liian kuumia ilmoja, mitä yleensä jossain vaiheessa kesää tulee aina olemaan pari päivää. Hiostavuus ahdistaa minua ja haluaisin silloin vain kävellä lähimpään kauppaan istumaan pakastealtaaseen.
Sitten inhoan myöskin kaikkia näitä kärpäsiä, jotka jostain kumman syystä löytyvät aina illalla pörräämästä huoneeni katosta ja sitten niitä pitää jahdata koko yö. Ampiaiset, paarmat, hyttyset yms. eivät myöskään ole lähimpiä ystäviäni. =)
En myöskään pidä siitä että kesällä ei missään vaiheessa ole kunnon pimeyttä ja hämärää, minä kun olen näin muutenkin enemmän ilta -kuin aamuihmisiä.
Uiminenkin ja auringon otto ovat aika tylsää puuhaa mielestäni. :D

Kevät ei ole myöskään ollut ikinä mikään rakastettuni. Loska, kylmän ja kuuman ilman äkilliset vaihtelut, auringon porotus pitkän talven jälkeen yms. eivät oikein saa minua hihkumaan onnesta. D: Keväällä myös yleensä minulle iskee jokin äkillinen kevätmasennus.
Ainoa hyvä puoli keväässä on se, että luonto alkaa taas heräämään pitkän talven jäljiltä.

Talvi on joillekin ihmisille ylitsepääsemätön ongelma, mutta minulle se on oikeastaan aika neutraali vuodenaika. En rakasta, mutta ei siinä sinäänsä ole paljon valittamistakaan.
Nämä tammikuun lopussa/helmikuussa tulevat -30 asteen pakkaset eivät ole mitään kauhean kivoja ilmoja ja silloin ei paljon innosta liikkua ulkona, mutta näitäkin päiviä on oikeastaan aika vähän ja ne kestää. :)
Talvessa mukavaa on lumi, joulu ja minun synttärini.

Eli Top 4 siis;

1. Syksy
2. Talvi
3. Kevät
4. Kesä

Poissa AIV-rehu

 • Lupus Tigris
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Apulannan kasvattama
 • Pottermore: FeatherProphecy121
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Vuodenajat
« Vastaus #22 : Helmikuu 23, 2011, 23:34:26 »
Syksy nosti viime syksynä huimasti pisteitään. Ei tullut syysangstia! Huomasin sen olevan loppujen lopuksi ihan kiva vuodenaika. Syksyllä ilma tuoksuu kivan raikkaalta ja ruska-aikaan luonto on kaunis. Syksyllä myös alkaa se kynttilöiden poltteluaika. Edelleenkin syksy on kylmää, märkää ja pimeetä aikaa, mutta nykyisin olen huomannut ettei se ehkä ole ihan niin masentavaa. Paitsi jos se jatkuu kevääseen asti eli joudutaan hyppäämään talven yli lumen puutteen takia. :( Silloin syksy alkaa ketuttaa. Omalla paikallaan pysyessään se taistelee kolmannesta sijasta kevään kanssa. Kevät muistutti jo yksi päivä siitä, mikä siinä mm. mättää. Lumi sulaa jalkakäytävältä -> vettä ja sen alla jäätä -> liukasta. :( Toinen asia mikä siinä on vähemmän mukavaa on allergiat. Puiden kukinnoissa ei olisi mitään vikaa, jos ne ei aiheuttaisi jatkuvaa nuhaista oloa ja silmien kutinaa. Keväällä aurinko myös on polttavimmillaan.

Mistä muut muuten ajattelee vuoden aikojen loppuvan/alkavan. Olen huomannut, että eri ihmiset ajattelee tämän eri tavalla. Minun talvi alkaa siitä, kun sataa pysyvä lumipeite. Kevät taas tulee lumen sulaessa ja maan alkaessa paljastua. Kesä taas siinä kohtaa, kun on pysyvästi sen verran lämmintä. Syksy taas siinä kohtaa, kun ilmat viilenee kesästä pois ja alkaa syyssateet. Ennen syksyni alkoi koulun alkaessa ja kesä loman alkaessa. Nyt kun ei ole enää koululainen, pitää määrittää nuo ilmojen mukaan. Nuo rajat on aika liukuvia ainakin näin määriteltynä, mutta jotenkin sitä aina sen vuoden ajan kohdalla tietää mikä vuoden aika on menossa. :) En vaan osaa selittää tarkalleen missä menee raja.
Draco dormiens numquam titillandus.
Jos jokin voi mennä pieleen, se menee pieleen.
Psykiatrisia toimia, jotka oman kokemuksen kautta täysin aukee -Apulanta

Poissa Koala

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Vuodenajat
« Vastaus #23 : Huhtikuu 12, 2011, 15:49:37 »
Kesä on lempparini. Olen syntynyt kesällä, ja kesä on muutenkin ihana vuodenaika. Voit liikkua luonnossa, käydä uimassa meressä tai järvessä, ottaa aurinkoa ja pitää kesävaatteita ja aurinkolaseja. Paras puoli on ehkä lämpö. On mukavaa kun aurinko lämmittää kasvoja, eikä tarvitsee pitää toppatakkeja, vaan voi olla topissa ja sortseissa. Kesällä voi käydä retkillä, joka on hyvä puoli. Minulla on kesällä hyvä olo ja olen iloinen ja pirteä. Huonona puolena tosin on se, jos aurinko porottaa kovasti ja on todella kuuma. Suomen kesät ovat kuitenkin melko lauhkeita, eli ei hirveän kuumia, muttei kylmiäkään.

Loppu talvella on inhottavan loskaisaa. Mutta muuten talvi on ihan OK. Alku syksyllä, kuten syyskuussa on ihan mukavan viielää, muttei vielä kylmää. Silloi on ihan mukavaa. Kevätkin on ihanaa aikaa.

Top 4
1. Kesä
2. kevät
3. talvi
4.syksy

Poissa Kanfley

 • Lemmikki
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Kulki koira musta, susi suuren siimeksen
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Vuodenajat
« Vastaus #24 : Huhtikuu 16, 2011, 20:54:56 »
Lähtemätön listäykkönen syksy on suosikkini. :3

Syksy on ihanaa aikaa, eikä pelkästään ruskan ja kauniiden värien, vaan myös sateiden, sumun ja myrskyjen takia. Pitäkää hulluna vaan, mutta meikä rakastaa koiranilmaa.<3 Sade, sumu, ukkonen... Pelkkä ajatuskin tuo hyvälle tuulelle.
Ja varsinkin alkusyksystä on liian hienonupeannätin näköistä kun synkänharmaa taivas, vihreä nurmikko ja lehdettömät puut. *__* *Haltioissaan*

Silloin on myös kivan pimeää ja luonnon kuolemista on mielenkiintoista seurata. Tykkään pimeästä, se on jotenkin luonnollisempaa ja mukavampaa minulle kuin aurinkoisuus ja valoisuus. Minä melkeinpä vihaan auringonpaistetta, varsinkin kirkasta sellaista. Mutta muuten kesä on ihan kiva. Se jatkuva porotus vain häiritsee... Mutta ei siitä enempää.

Kevät on hienoa aikaa. Silloin [toivonmukaan] aurinko ei ole korkeimmillaan ja ankarimmilaan minua kohtaan mutta luonto on vihreää ja kasvaa taas syksyn kuolosta uudelleen. Tosin keväällä on se ehdottomasti vuoden rasittavin aika, jota kutsun omalla nimelläni 'koiranp-ska-aika'. Sillion kun joka toisen askeleen saa hypätä kauemmas kun tiellä on kasa koiran jätöksiä. Kun lumi on juuri sulanut, kikkareet eivät ole vielä ehtineet maatua ja silloinkos on tunnelmat katossa. :B

Talvi on taas omaa kauneuttansa. Suomen erikoinen, sanotaanko näin. Meillä on nämä joulupukit ja joulusaunat ja vaikka mitkä. ;D Ja talvella olen syntynyt, joulukuun 13. päivä, Lucianpäivänä. Jouluaatto on ihanaa viettää perheen ja sukulaisten kanssa, ja meillä on yleisimmin kokoonpano meidän ydinperhe, ukkini ja enoni. :) Viime joulu vietettiin poikkeuksellisesti meillä, ja sekös oli ihanat muutama päivä kun eno yötä ja näin. Haluan samanlaisen järjestelyn ensikin vuonna.

Jos nyt joku järjestys pitäisi laittaa sanotaanko näin:

1. Syksy
2. Kesä
3. Talvi
4. Kevät
Intohimomme ovat oikeita Feeniks-lintuja. Kun tuli tuhoaa jonkun niistä, tuhkasta nousee heti uusi.

Poissa Ihmeolio

 • Massuupukki
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • It really wasn't me...
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Vuodenajat
« Vastaus #25 : Kesäkuu 15, 2011, 02:53:45 »
Kevät on ihan mukavaa aikaa muttei mikään lempivuodenaika siltikään. Hyviä puolia keväässä on miun mielessä se kun puihin alkaa tulla lehtiä, ruoho vihertyy, linnut laulaa, kukat alkaa kukkia... Ja se fiilis. Minulla on eräältä keväältä todella ikimuistoisia hetkiä tallessa. Sekä hyviä että huonoja. Enimmäkseen silti hyviä. Tutustuin moniin uusiin ihmisiin, ihastuin ja aloin seurustella. Ja tässä sitä nyt ollaan ja yli vuoden olen seurustellut. Ja nyt tänä keväänä se mahtava fiilis palasi.
       Jotenkin siinä fiiliksessä oli mukana ripaus jännitystä ja loputonta onnea. Se on se hyvä asia keväässä. Jotenkin muistaa sen, että hei kyllähän se kesäloma on tulossa ja opiskelusta pidetään pieni paussi.

Mutta sitten. Keväällä on myös huonot puolensa. Se kaikki loska jota jää lumesta. Minä niin inhoan kulkea yhtään missään kävellen, sen jälkeen kengät ovat ihan märkinä ja muutenkin osaa olla ankean näköistä se loska. Sitten kun loska ja likainen lumi on poissa, näyttää kaikki paljon valoisammalta ja mukavammalta. Ja sekin myös, että itse ainakin olen usein keväällä todella, todella väsynyt. Se johtuu kaiketi siitä kaikesta opiskelun määrästä ja stressistä koulun takia, mitä ainakin itse toisinaan koen.

Kesä voisi olla lempivuodenaikani... Mutta ei se silti taida olla. Olen aina miettinyt onko se minun kohdalla talvi vai kesä. Mutta kesä on kyllä mukavaa aikaa kaikesta huolimatta. On vapaata aikaa, lämmin.. Kesällä tulee se perus kesäfiilis et ottamaan aurinkoa, uimaan ja syömään jäätelöä. Nytkin olen hankkinut hienon rusketusrajan ja uinutkin olen... Puhumattakaan jäätelön syönnistä.

Mutta toisaalta. Kesällä on ötököitä, joita en ihan tosiaan siedä. Pelkään niitä ihan järjettömän paljon enkä saa pelkoani kuriin. Jos paarma pyörii ympärillä, menen ihan sekaisin. Kiljun, huidon ja sydän hakkaa todella lujaa. Kesässä on miun kohdalla myös se huono puoli, etten näe osaa kavereista juuri ollenkaan koko kesänä. Eniten harmittaa etten näe yhtä ihmistä, joka on tavallaan se "bestis".


Syksy on aika josta en liiemmin pidä. Syksyn tullessa on usein synkkää ja harmaata. Kyllä, harmaata, vaikka kaikkialla on mahtavia värejä! Sitä on hankala selittää. Pidän kyllä aurinkoisista syyspäivistä jolloin vielä on lämmintä, mutta silti luonto on värikäs. Inhoan niitä harmaita sadepäiviä jolloin kaikkialla on lätäköitä ja märät lehdet tarttuu jalkapohjiin, yh. Aurinkoisina syyspäivinä on mukava lähteä valokuvaamaan. Tai vaan hengailemaan johonkin. Mutta syksy tuo tullessaan kylmät ilmat. Kylmä ei haittaa talvella, ainakaan minua, mutta silloin siihen on jo niin tottunut. Kesän jälkeen sana "kylmä" ei yksinkertaisesti houkuttele.

Talvi, tämän taidan nimetä lempivuodenajakseni! Talvimaisema on yksinkertaisesti todella kaunis, ellei ole nollakelit. Pakkasella maisema on usein kaunis ja jotenkin herkkä, sellainen josta vaan on pakko saada kuva. (Tykkään siis valokuvata.) Mutta jotenkin se tunne joka minut kohtaa kylmänä lauantaiaamuna. Hyvä kirja, kuuma kaakao, viltti, takka jossa on tuli... Se päihittää jopa auringossa lekottelun. Rakastan lunta, se on jotenkin niin kaunista. Ja talvella on myös se paras juhla nimeltä joulu.

     Olen aina tykännyt joulusta ja yleensäkin se aika. Jo iltapäivästä alkaa hämärtyä ja yöt on täysin pimeitä, mikään ei silti voita tähtitaivasta tai revontulia. Upea näky. Ja joulun alla on mahtavaa jälleen kietoutua vilttiin hyvän kirjan kera, mutta tällä kertaa on mahtavaa juoda kuumaa glögiä. Ja se asia, mikä todellakin talvessa on mahtavaa, ei ötököitä!

Voisin selostaa talvesta ihan loputtomiin mutta kyllä taidan nyt painua pedin puolelle, ei ihan hirveästi väsytä mutta onhan tuo kellokin jo melko paljon... Ja huhhuh, kylläpäs tästä tuli melkonen selostus! No, jos sitä ei kukaan jaksa lukea niin en moiti. :)
Cadillac.

Poissa Ihmissusi

 • Vuotislainen
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Vuodenajat
« Vastaus #26 : Kesäkuu 22, 2011, 13:50:45 »
Tosi mukava aihe:)


Itse pidän eniten talvesta:)
Rakastan talven ihanaa valoisuutta ja pimeyttä. Se on maailman ihanin tunne kun heräät aamulla ja katsot ikkunasta ulos ja näet ihanan kirkkaan maiseman. Asun maalla, ja luonnollisesti taloamme ympäröi kauniit pellot. Ja se on ihanaa kun lumihankia on silmän kantamattomiin pelloilla:)
Ja metsä se vasta kaunis on! Kun lumi on taivutellut kuusia ja kiiden oksat notkuvat suurista lumimääristä. Se vain on niin ihanaa mennä aamulla aikaisin kovassa pakkasessa tarpomaan lumkengillä metsään pitkälle lenkille. Tai suksienkin kanssa mutta yleensä menen lumikengillä:)
                         Talvi on paras aika eläinten tarkkailuun. Olen tarkkaillut on kaksi vuotta suuressa metsässämme asuvaa ilvestä nimeltä Vanessa (Lempinimi Nessa) ja Nessan pentuja. On niin ihanaa nähdä lumessa ilveksen pentujen telmintä jälkiä ja jokseenkin toivottomia kiipeily ja metsästys yrityksiä:) Tuossa on yksi iso syy miksi talvi on paras vuodenaika, voi tarkkailla eläimiä ja niiden menoa helposti. Talvella usein menen koko päiväksi metsään, kiipeän kuuseen (olen oravapoika:D) ja kaukoputkella tarkkailen vähän kaikkea.
Muistan aina kun lapsena heräsin aamulla ihan innoissani ja menin ulos paksussa haalarissa ja puuhailin vähän kaikkea:) Paras muistoni oli kun oli polviin asti lunta ja päätin veljeni kanssa mennä hyppimään ojiin:D Hypimme kuin kirput vähän joka paikkaan ja kun menimme sisälle, äiti oli keittänyt kaakaota ja sitten katsoimme lastenohjelmia:) Ihania ja kultaisia muistoja. Talvella isoveljeni aurasi traktorilla aina jättimäisen lumikasan pellolle ja sitten pikkuveljeni kanssa kaivoimme sen täyteen tunneleita ja olimme siellä aina illalla ulkokynttilöiden valossa:)
Se oli "susiluolamme" :D Tunnelmaa saimme kun naapurin huskyt ulvoivat:) On ihanaa kuunnella pilkkopimeässä ulvontaa. Ja tietysti nyt viime talvina on ollut paljon lunta, joten olen veljeni kanssa pudotellut lumia katolta. Ja muistan kun viime talvena minua ärsytti se kun työ oli hidasta, joten päätimpä liukua lumien kanssa alas katolta:D Se toimi hyvin ja saimme katon puhtaaksi nopeasti:)
Onhan se juu vaarallista mutta turvallisuus on aina ollut lähellä miun sydäntä:D (myös silloin kun putosin puusta 7-vuotiaana, ja vähintäänkin 5m korkeudesta. Oravanpojan synty:D)
                                             Viime talvenakin juoksentelin innoissani lumessa ja kierin ja telmin:D *nolottaa* Lumiukkojen tekeminen on ollut perinne, mutta viime vuonna se jäi tekemättä kun koiramme tuppaavat joko raiskaamaan ukkommeXD Tai sitten valkoinen lumi muuttuu ovelasti keltaiseksi:D Joten yhteishyvän vuoksi emme tehneet ukkoja:) Tosin ensi talvena ajattelimme tehdä lumi Hagridin. Mutta keltaiseksi sekin muuttuu ennen pitkääX)
Minua ei pakkanen lannista eikä lumi pysäytä! (Eteenpäin sano mummo lumessa!)
Isä väittää minua eskimoksi..
Mutta sitten on seuraavana syksy. Rakastan syksyä, koska silloin menen metsästämään sieniä:)
Viime vuoden sienisato oli hurjan suuri:0 Ja tänä vuonna varmastikkin parempi jos syksyllä ei ole kamalasti hallaa. On ikävää hommaa kerätä jäisiä sieniä:\  Syksyllä hieno oranssi toppaliivi päälle, puukko vyölle, kori käteen ja lippalakki päähän ja sieneen!:D Parhaita sieniä ovat .. apua en edes muista nimeä:0 Olemme kuitenkin nimenneet nämä mystiset sienet Engelbärgeiksi:D (Katso tuolla on Engelbärg!)
Itse vihaan sieniä>< (hyi) Mutta niitä on hauska kerätä:D Ja kerään niitä siinä toivossa että jos joskus tulee smurffi vastaan:) Mutta syksy on ihanan kaunis vuodenaika. Lehdet kellastuvat ja antavat metsälle keltaisen ja punaisen väripeiton:)
Syksyllä on jo vähän viileämpää ja pimeämpää. Kaunis vuodenaika.
Sekä suosiollinen hirven metsästykselle:) Joka syksynä kuuluu laukauksia metsästä ja koirien haukuntaa.
Hyvä hirvikausi takaa myös kylän hirvipeijaiset:) Haluaisin itsekkin harrastaa metsästystä mulla kun olen liian nuori hankkimaan metsästyskorttia. Enkä usko että edes onnistuisin saamaan sen:D Joten mietin asiaa sitten vähän vanhempana:)
Viime syksy oli kylmä ja pitkä. Talvi oli vähän myöhässä mutta niin oli kevätkin. Mutta silti saatiin kunnon talvi:)
Kevät on kaunista aikaa:D Linnut lentelevät siellä sun täällä ja rakentavat pesiään. Kevät aurinko sulattelee talven lumia ja lämmittää. Metsä tuoksuu ihanalle. Niin tuoreelle. Kaikki alkaa vihertää.
Keväällä suoritetaan kylvöt ja maanmuokkaukset. Traktoreita on siellä sun täällä ja koko suomi heräilee talvihorroksestaan. Pyöräilijöitä alkaa näkyä tien päällä ja mopoja kaivetaan autotalleista. Sukset suljetaan kaappiin ja moottorikelkat viedään autotalliin odottelemaan seuraavaa talvea.
Kalastajat alkavat kaivella onkia ja uistimiaan. Ihmiset heittävät talviturkin pois kävelevät liian innokkaina ulkona sortseissa ja tulevat kipeiksi. Kevät on ihana vuodenaika:)
Kun luonto uudistuu ja uutta elämää syntyy niin eläimien kuin lintujenkin keskuudessa.
Kesä on ahdistavin vuodenaika. Ukkostaa ja sataa. On liian kuuma ja kuiva. Hyttyset pistelevät ja ampiaiset surisevat korvissa. Mutta se on kesä:) Ja niin myös grillikausikin avataan ja joka ilta grillissä tuoksuu maissi, katkaravut ja makkara:) Juopot työllistävät poliiseja ja sitä itsekkin tulee maisteltua vähän saunakaljaa. Suomalainen kesä on kaunis ja perinteistä juhlan aikaa. Saunotaan, kalastetaan, uidaan ja ongitaan. Kesällä kevään vasikat ja varsat kirmailevat pelloilla. Meillä on lypsykarjaa. Ja kesä ei ole se helpoin ajanjakso lehmien kanssa. Hiehot pääsevät ensimmäistä kertaa laitumelle ja siitä seuraa usein täysi katastrofi kun ne ovat niin hönttejä eivätkä tiedä minne mennä. Siitä seuraa rikkoutuneet aidat, karanneet lehmät jotka voivat kadota metsään jopa viikoksi. Vasikat tarvitsevat maitoa, ja harvoin on lämmintä vettä peseytymiseen kun vasikoiden maitoon sekoitetaan vettä. Meille tulee vasikoita joka kevät noin 30. Ja se on rankkaa kaikille. Sillä ne tarvitsevat maitoa pari kertaa päivässä. Myös kesä meinaa sitä että sonnit pitää päästää laitumelle. Se on vähän isompi prosessi. Sillä sonnit ovat itsepäisiä ja ne tulevat päälle jollei niitä osaa varoa. Perinteisesti niitä kiskotaan narussa muutaman miehen voimin mutta jotkut ovat niin hankalia että ne joudutaan vetää traktoriin sidottuina pellolle. Tämä helpottaa työtä huomattavasti. Ja parivuotiset vasikat täytyy siirtää uusiin aitauksiin. Vaikka pieniä ovatkin, ne pistävät tosissaan hanttiin ja edes minä en jaksa raahata niistä pienimpiä edes metriäkään.
Mutta tämän jälkeen loppukesä sujuu rattoisasti ja iloisin merkein. Vaikkakin ainakin minä joudun paiskomaan töitä hiki hatussa navetassa niin kyllä kesästä ehtii nauttia:)

Pöllöilijä

 • Ankeuttaja
Vs: Vuodenajat
« Vastaus #27 : Kesäkuu 27, 2011, 20:22:41 »
mä rakastan kaikkia vuodenaikoja. Se on jotenkin lohduttavaa ja rauhoittavaa, että kesä tulee aina uudelleen, ja syksyn jälkeen koittaa aina talvi. Mun uskontoni on sellainen, että se perustuu laajalti luonnon seurailuun, ja siksi elämäni täyttyykin vuodenajoista, niiden neljän vuodenajan "pyörästä", joka pyörii aina uudelleen ja uudelleen tuoden kaikki vuodenajat vuorotellen mun luokse.

Poissa Kalke

 • Lyhennetty painos
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • I told you so.
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Vuodenajat
« Vastaus #28 : Kesäkuu 28, 2011, 00:32:33 »
Lähtemätön listäykkönen syksy on suosikkini. :3

Syksy on ihanaa aikaa, eikä pelkästään ruskan ja kauniiden värien, vaan myös sateiden, sumun ja myrskyjen takia. Pitäkää hulluna vaan, mutta meikä rakastaa koiranilmaa.<3 Sade, sumu, ukkonen... Pelkkä ajatuskin tuo hyvälle tuulelle.
Ja varsinkin alkusyksystä on liian hienonupeannätin näköistä kun synkänharmaa taivas, vihreä nurmikko ja lehdettömät puut. *__* *Haltioissaan*

Pakko olla Kanfleyn kanssa tässä samaa mieltä! Suorastaan rakastan syksyä vuodenaikana, kaikkia sen sateita, ruskaa, pimeyttä ja alkavaa kylmyyttä. Syksyn alkaessa on jotenkin mukavaa (kodikasta, lohdullista,.. en osaa selittää) että alkaa taas kesänjälkeinen arki ja asiat palaavat "normaaleihin uomiinsa". On kiva aloittaa taas opiskelu, elää normaalin päiväjärjestyksen mukaisesti, nauttia kuuman kesän jälkeen ihanan raikkaan viileästä ilmasta ja kiskoa kaapeista kaikki syystakit ja kaulahuivit esille. (Odotan nytkin innolla tätä aikaa!) Syksyllä on ihanaa odottaa ensimmäisiä yöpakkasia ja kävellä poluilla, joihin on pudonnut lehtiä sekä nuuhkia ihanan raikasta syksyistä ilmaa (nyt alan jo fiilistelemään).

Syksyn jälkeen tulee varmaankin suosiojärjestyksessäni kesä, koska pitkän kylmän talven ja kevään jälkeen on ihanaa nauttia hetki lämmöstä. On kivaa pulahtaa jokeen uimaan ja unohtaa hetkeksi kaikki velvollisuudet. On kiva hipsutella varvastossuissa kaupungille ja pukeutua muutenkin vähän väljemmin. En kuitenkaan ole mikään helteiden ystävä, palan helposti ja ötökät iljettävät minua, joten saan aika äkkiä kesästä tarpeekseni ja alan odottamaan lempparivuodenaikaani syksyä ;) Syksyllä saa nauttia auringosta ilman palamista ja ulkoilmasta ilman ötököitä.

Kesän jälkeinen paikka on varattu talvelle. Talvi tuntuu aina mukavalta alussa ja keskitalvella on ihanaa istua lämpimässä sisällä villasukat jalassa, juoden kuumaa glögiä tai kaakaota. Talvi on kuitenkin niin kauhean pitkä, että sen hohto menee auttamattakin viimeistään siinä helmikuun korvilla, kun odottelee 25 asteen pakkasessa bussia seitsemältä aamulla.

Ennen pidin keväästä paljon, mutta nyt sen hohto on laskenut. Keväässä on kuitenkin se mukavaa, että silloin saa nautiskella lumien sulamisesta ja kesän odottelusta. Kevät on kuitenkin kokonaisuudessaan vain jonkun odottelua (kesän, kesäloman, lumien sulamisen, ym. arkisten pikku asioiden), joten en laske sitä itsessään kovin mukavaksi vuodenajaksi, vaikka onhan odottamisessakin puolensa, ei sillä.
"A goal without a plan is just a wish."

Poissa Queen

 • raivostuttavan positiivinen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: HeartBlade125
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Vuodenajat
« Vastaus #29 : Heinäkuu 16, 2011, 01:13:47 »
Suomi ei todellakaan ole vuodenaikojen puolesta minun paikkani. Kesä on nimittäin ainoa vuodenaika, josta oikeasti pidän. Mutta eritelläänpäs nyt vähän:

Kesä

Kesä on ihanaa aikaa! On lämmintä, ei tarvitse hurjaa vaatekerrosta mennessään ulos, voi olla ulkona paleltumatta, on valoisaa, lomaa koulusta, jne... :) Kaikki tuntuu paljon hauskemmalta ja helpommalta kesällä. Tunnelma on ihan erilainen! Ja kesäillat ovat kyllä jotain niin ihanaa. Erityisesti kuuman hellepäivän jälkeen, kun illaksi viilenee. <333 Ahh. (No nyt alkoi harmittamaan tämän hetkinen sadesää ://) Mutta siis kesä on ehdottomasti minun aikaani!

Syksy

Voi ei. Odotan jo nyt kauhulla ensimmäisiä syksyn merkkejä. Syksy tarkoittaa sitä, että kesä loppuu. Ja kun kesä loppuu alkaa piiiiitkä odotus, joka kestää aina seuraavaan kesään. Mutta itse syksystä; oikeastaan pidän alkusyksystä. Silloin kun on vielä ihan siedettävän lämmin ja voi hyvin olla ulkona. Siinä kohtaa kun alkavat oikeat syyssäät ja -myrskyt, niin pitäminen vaihtuu inhoksi. Masentavaa on myös koko ajan lisääntyvä pimeys. Minulle syksy on jotenkin sotkuista aikaa. :DD Tai siis, sanasta syksy tulee ensimmäisenä mieleen märät puun lehdet, jotka leijailevat vankassa tuulessa hyvällä tuurilla suoraan naamalleni. x) Että näin.

Talvi

Hyyyi, talvi! Voin luvata, etten keksi siitä yhtään hyvää puolta. Huonoja puolia kyllä; kylmyys, lumi, kylmyys, pimeys, kylmyys, pakolliset miljoonat vaatekerrokset, pakkanen, kylmyys, kylmyys, kylmyys! Talvella en yksin kertaisesti pysty lähtemään kotini lämmöstä, jos ei ole aivan aivan pakko. Välttelen aina viimeiseen asti ulos menemistä. Valitettavasti myös sisällä on usein aika kylmä (täällä meidän kotona juuri minun huoneeni on se kaikista viilein ://). Myös aina lisääntyvä pimeys on masentavaa. Mutta kaikista masentavinta aikaa on se kun päivän ainoat valoisat tunnit ovat silloin kun olen koulussa! Se jos jokin on ärsyttävää. Juu ja jossain kohti talvea tulee aina kauhea tuskastuminen; eikö tämä ikinä lopu. Suomen talvi on vaan ihan liian pitkä.

Kevät

Kevät on minulle helpotuksen aikaa. Vihdoin on pitkä talvi takana, ja voi aloittaa kesään valmistautumisen! Se on vaan niin ihanaa nähdä kuinka lumi lopulta sulaa, ja maa sen alta paljastuu piiiiitkästä aikaa. Mmm. <3 En edes jaksa välittää loskasta vaikka se inhottavaa onkin. Loska kun on lumen sulamisen merkki! Myös se on ihanaa, kun huomaa päivien valoistuvan! Joka päivä aina vähän valoisampaa. :) Kesä lähenee... ♥ En siis pidä keväästä kevään takia, vaan siksi että se tarkoittaa kesän olevan lähellä. :)
I'm not crazy, my mother had me tested.

Poissa Neithan

 • Vuotislainen
Vs: Vuodenajat
« Vastaus #30 : Heinäkuu 19, 2011, 01:19:26 »
Pidän alkutalvesta, mutta en lopputalven ja alkukevään vaihteesta. Pidän keväästä, mutta olen silloin väsynyt. Toiveikasta ja kaunista aikaa. Hyvää aikaa. Pidän koko kesästä. Pidän syksystä. En pidä syksyn ja talven välisestä mustasta ajasta.

Lapset ovat ilkeitä vuoden alussa. Kesällä joka paikka on täynnä ihmisiä. Talvella jalat paleltuvat helvetillisellä tavalla. Keväällä on siitepölyä. Suomi on kaunis jokaisena vuoden aikana. Jokainen vuoden aika on odotettu ja erilainen. Kesä saisi kestää ikuisuuden. Tammikuussa on hartaan kaunista ja rauhallista. Kuuluvaisuuden tunnetta. Keväällä elämä syntyy ja olen osa sitä syntyvää elämää. Syksyllä elämä on arkisen oranssin, keltaisen villaista ja rakastettavaa.

Poissa Sectumsempra

 • Patented Daydream Charm
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • satunnaisesti kelmi
 • Pottermore: PurpleRune1479
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Vuodenajat
« Vastaus #31 : Heinäkuu 19, 2011, 09:29:28 »
Voisimpa minäkin avautua, en ole laittanut näitä mitenkään erityisesti paremmuasjärjestykseen tms. Syksy on ehkä lempi vuodenaikani, mutta pidän oikeastaan kaikista vuodenajoista aina välillä. Rakastan syksyn viileyttä, mutta ei kuitenkaan ole liian kylmää. Valoa riittää tarpeeksi, eikä ole aina pimeää kuten talvella, kun arkisin lähden ja tulen kotiin. Syksynvärit ovat upeita ja pieni koleus saa ilman jotenkin kauhean raikkaaksi ja kuulaaksi. Tunnen itseni yleensä inspiroituneeksi syksyllä ja jotenkin kaikki tuntuu yleensä jännittävämmältä ja mielenkiintoiselta. Sadepäivät eivät ole mukavia syksyssä, ne ovat harmaita ja jotenkin synkkiä. Ihan loppusyksystä en pidä, kun kaikki on kuollutta ja synkkää, eikä ole vielä tarpeeksilunta maassa, silloin alkaa olla jo pakkastakin vähän.

Talvi on mukava jonkun aikaa, mutta pidemmän päälle yleenä odotan jo kevättä. En pidä kauheasti siitä, että aamulla kun lähden kotoa on pimeää ja illalla kun vihdoin pääsen kotiin, on taas vaihteeksi pimeää. Lumi on ihan ok, mutta loska on kirosana ja lumisade ärsyttää silloin, kun pyryttää ihan reippaasti ja olo tuntuu vähintääkin uitetulta kun olet päässyt sisälle. Vihaan kylmää kauheasti, vähän pakkasta on ihan ok, mutta kun mittari lähtee kipuamaan edes yli -7'C asteen, minulla on kylmä. En ole ikinä ollut mitenkään eityisen talvipukeutuja, joten se on myös osasyy miksi en tykkää pakkasista. Talvi on tosin kaunista vuodenaikaa, varsinkin silloin kun on ihan oikeasti luminen talvi, eikä mikään loskainen ja musta. Välillä talvi on mukava, mutta yleensä kyllästyn siihen liian nopeasti ja odotan hartaasti kevättä, viha-rakkaus suhde talveen.

Alkukevät ei iske (loskaa ja melko kylmää), mutta sitten kun lumi on sulanut lähes kokonaan ja ruoho alkaa vähän vihertää sekä aurinko paistaa, niin sitten on mukavaa. Tunnen itseni yleensä energiseksi talven jälkeen. Kevät on aika neutraalia vuodenaikaa, valo, luonnonherääminen ja kesän lähestyminen on mukavaa.  

Alkukesä on minusta ihanaa vuodenaikaa, luonto on niin vehreää ja kaikki kukkii. Rakastan luonnossa liikkumista ja yleensä lähden valokuvaamaan ja käyn lenkillä koiran kanssa metsässä. Ette arvaa kuinka paljon rakastan sateen jälkeistä metsää tai ilta-auringossa kävelyä. Kesä on tietenkin myös mukava, koska on lämmintä, välillä ehkä liiankin, mutta kun ajattelee talvea, niin eipähän tuo haittaa kauheasti. Mikään auringonpalvoja en ole ikinä ollut, päinvastoin , mutta siitä pidän että aurinko paistaa ihan valon takia. Ötökät ei haittaa muuten kuin alkukesästä, silloin on liikaa hyttysiä täällä.  

Poissa Magic girl

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Valar Morghulis
 • Pottermore: WhitchThorn22397
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Vuodenajat
« Vastaus #32 : Elokuu 28, 2011, 21:10:04 »
Rakastan talvea on ihanaa kun kaikki kaverini valittavat kylmästä ja haluaisivat kesän tulevan, koska minä pystyn näkemään sen kaiken talven kauneiuden, se tietenkin vaati lunta mutta mitäpä siitä sen enempää. On ihana tuntea kylmä viima kasvoilla. Jossain kohtaa kuitenkin alkaa palelemaan mutta sitten juomaan kaakaota <3  Merikin on kaunis kun se on jäätynyt ja lunta leijailee maahan hitaasti. Se rauha ja kauneus mikä ympäröi kaikkea on vain hengen vievää. Tykkään myös laskettelusta paljon, mitäpä olisi hiihtoloma ellei pääsisi vaikkapa Åreen laskettelemaan?? Tykkään käyttää "viittoja" ja neuleita paljon ja niitä nyt talvella saa käyttää. Tykkään jollain hullulla tapaa myös toppatakeista. On kiva uppoutua untuvatakkiin ennen kun menee ulos kylmään. Tiedän kyllä että näytän varmasti ääliöltä toppatakeissa tai siis harvat niissä nyt kauhean hyvältä näyttävät :D

Tokana tulee tietenkin kesä. Rakastan uimista äärettömästi, varsinkin jos olen yksin koko rannalla. Voisin uida vaikka ikuisuuden. Kesässä rakastan myös jäätelön syömistä ahh... Ja mekot <33 Ostin niitä tänä kesänä aivan liikaa... ups :) Ja tykkään kayttää huiveja ja koruja. Ja kivaa on kun kesällä on lomaa :DD On kivaa myös kun kesällä sataa ihan täysillä. Silloin minun tekisi mieli niin mennä uimaan ja juoksemaan ulos vihreälle nurmikolle. Ja kun salamoi haluaisin niin olla jollain kalliolla katsomassa kun ne riehuvat ilmassa. Kuulostaapas taas järkevältä :D Jos nyt kerron myös jotain mistä en kesässä tykkää on ehdottomasti se kuumuus öisin se tappaa minut... Murr... Ja inhoan kun on niin paljon ötököitä. Hyttysiä,kärpäsiä,sääskiä, banaanikärpäsiä, raatokarpasiä yh...

Kolmantena tulee varmaankin kevät, se on sellaista kesän odottelua. Parasta on kun ollut kunnon kylmä talvi ja alkaa kaivata auringon lämpöä iholla. Odottaa että näkee ensimmäisen perhosen, ensimmäisen kukkasen puhkeavan kukkaan, odottaa että lehdet palaa puihin ja lempeä tuuli heiluttaa hiuksia.

Neljäntenä tulee siis syksy. On hankalaa sanoa kumpi on kivempi kevät vai syksy, sillä kun tulee syksy odotan synttäreitäni :D ja talven tuloa. Silloin kuitenkin on se jatkuva harmaa keli. Sataa, tulee räntää... Kuitenkin pidän sateesta etten mitenkään voisi sanoa inhoavani syksyä. Ei missään tapauksessa. Tykkään kun syksyn tullessa pian saa alkaa käyttämään ns. "syksy vaatteita" :D
"Push me and I'll push back
I'm done asking, I demand"

Poissa monnipop

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Vuodenajat
« Vastaus #33 : Elokuu 28, 2011, 22:20:51 »
Ehdoton ja all-time-favorite on syksy. Tarkemmin sanottuna alkusyksy. Kun alkaa sopivasti viilenemään ilmat, voi taas pukeutua, käyttää takkeja ja kunnon kenkiä. Samalla lehdet alkaa muuttamaan värejään, ilma muuttuu ihanan "kirpeäksi" ja iltaisin voi nukahtaa sateen ropinaan. Jos tulee vielä myrskyjä, syksy on täydellinen! Kun syksy etenee, voi alkaa käyttämään kaulaliinaa ja pipoja/hattuja. Loppusyksystä en niin kauheasti välitä, silloin kun tuppaa satamaan räntää ja kun lehdet ovat täysin tippuneet ja tulee turhan pimeä. Mutta muuten syksy on täydellistä aikaa minulle. Polttaa kotona kynttilöitä, juoda teetä ja lukea hyviä kirjoja viltin alla. Ihana syksy, tule jo ♥.

Loput vuodenajat on vaikea laittaa minkäänlaiseen järjestykseen, koska niiden hyvät ja huonot puolet menee suht tasaisesti puoliksi. Mutta yritänpä nyt jotenkin listata loputkin : D.

Kesä on varmaan seuraavaksi paras. Tykkään lämmöstä, rannalla makoilusta, kalastamisesta ja mansikoista. Kesällä on ihana mennä puistoon parin kaverin kanssa ja pian sitä huomaa istuvansa kymmenen uuden ihmisen kanssa ringissä juttelevansa niitä näitä ja nauttivansa olosta. Kesällä voi vaan mennä ulos ja aina tapaa kavereita ja keksii jotain puuhaa. Terasseilla on myös kiva istua ja sitä harvemmin tapahtuu muihin vuodenaikoihin. Kesällä jopa suomalaisista löytyy sosiaalisempia puolia ja ihmiset kokoontuvat ulos, juttelevat tuntemattomille ja nauttivat elämästä! Mutta kesän huonoja puolia on liika kuumuus, kun tuntuu että on niin pienet vaatteet kuin vain voi olla ja silti tuntuu paahtuvansa. Kesällä ei siis juurikaan voi pukeutua, mutta sen kanssa pystyy elämään sen pari kuukautta mitä Suomen kesä kestää!

Kevät tulee kolmanneksi. Keväässä ihanaa on talven poistuminen, kun alkaa lämpenemään ja ulkona voi liikua hameessa tai mekossa jäätymättä pystyyn. Lumet sulaa, puihin alkaa ilmestymään lehtiä, linnut laulaa ja aurinkoa saa nauttia joka päivä pidempään, kuin edellisenä. Mielestäni kevät on kuitenkin melko ruma vuodenaika muihin verrattuna. Kadut on täynnä talven takaista hiekoitus hiekkaa, koiran jätökset paljastuvat sulaneen lumen alta ja alkukevät on hirveä, kun puihin ei ole vielä ilmestynyt lehtiä. Mutta tieto kesän saapumisesta antaa paljon anteeksi : D.

Talvi jää viimeiseksi. En oikeastaan löydä paljoakaan iloittavaa talvesta. Nyt olen ensimmäistä kertaa elämässäni ollut edes vähän innoissani talvesta, lumesta sekä kylmyydestä ja aion yrittää nauttia talvestakin. Talvella on kyllä todella kaunista, mikäli lunta on riittävän paljon. Pakkasetkin ovat siedettäviä, kunhan pysyvät alle - 10 asteen! Jäätyneet järvet ja ohut lumikerros siinä päällä, lumiset tai huurtuneet puiden oksat, hulluhan sitä olisi, jos ei sellaista pitäisi kauniina :: ). Mutta kylmyys, jatkuva pimeys ja liian paljon lunta pistää kyllä mielen apeaksi. Kylmyydessä ihanaa on vain se, että voi käyttää villasukkia ja suosiolla kieltäytyä liikkumasta kotoa kylmyyteen vedoten ;; ). Ja tosiaan, talvi ilman lunta on kamala. Hyrr. Toivottavasti tänäkin vuonna lunta tulisi tarpeeksi paljon! Mutta ei kuitenkaan liikaa, hahah.

En kuitenkaan pystyisi asumaan sellaisessa maassa, jossa ei olisi näin selviä vuodenajan vaihteluita. Pidän vuoden kiertokulusta, siitä kun on aina jotain mitä odottaa. Kunhan oppisin nauttimaan myös talvesta, niin osaisin innostua läpi vuoden ja löytäisin aina jotain odotettavaa!
Real eyes
Realize
Real lies

Poissa bunnypirates

 • *Insert a cool title here*
 • Vuotislainen
  • Tumblr
 • Pottermore: ScaleSand
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Vuodenajat
« Vastaus #34 : Elokuu 28, 2011, 22:38:27 »
En oikeen osaa päättää tykkäänkö enemmän syksystä vai talvesta. Molemmat on mukavan viileitä ja luonto on nätimpi kuin kesällä ja keväällä. Syksyssä on vain se vika että silloin alkaa koulut ja työt sun muut. Talvessa taas on vikana joulu.

Kesä on ihan hirveä, siinä ei ole mitään muuta kivaa kuin se että ei tarvitse tehdä yhtään mitään. :--D Inhoan kuumaa ja ötököitä.

Kevät on mukava, mutta kaikki se kura ja loska on ällöttävää. Ja luonto on ruman ruskea alkukeväällä. Ja pääsiäisenä tulee lapsia ovelle (kerran eräs poika yritti aukasta meidän ulko-ovea itse kun ei avattu sitä, onneksi se oli lukossa... o_o).
I'm sick of feeding my soul
to people who'll never know
just how purposeless
and empty they've grown .

Poissa Mansikkarahka

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Vuodenajat
« Vastaus #35 : Huhtikuu 09, 2012, 22:29:11 »
Lempivuodenaikani ovat kevät, kesä ja syksy. Pidän eniten ajasta huhtikuu-lokakuu ja joulukuu-vuodenvaihde (vaikkei se vuodenaika olekaan).

Alan kyllästyä talveen yleensä helmi-maaliskuussa. Onneksi maaliskuun lopulla alkaa tulla jo kevät. Yleensä sen tajuaa silloin, kun huomaa lintujen laulavan taas keväisesti, sekä aurinkoisista päivistä. 

Keväällä on ihanaa seurata miten lumet sulavat, sää lämpenee, aurinko alkaa lämmittää, meri vapautuu jäistä, lokit kirkuvat taas, puistot alkavat kukoistaa ja muutenkin luonto alkaa heräillä talviuniltaan. On hauskaa seurata kevään etenemistä esim. omalla pihalla, kun ruoho alkaa vihertää ja kukat ilmestyvät.
Tykkään myös seurata erityisesti koivuja (vaikka olenkin niille allerginen), kun ne alkavat vihertää. Niistä näkee hyvin kevään etenimisen.
Tuntuu, että kevään myötä tulee ihan hirveästi energiaa ja on todella hyväntuulinen koko ajan. Ei minua marraskuukaan masenna, mutta kuitenkin. Keväällä ja syksyllä myös tuntuu tulevan ihan hirveästi inspiraatiota etenkin kirjoittamisen suhteen.

Kevään huonopuoli on, että siitepöly aiheuttaa allergiaa, mutta allergialääkkeillähän niistä oireista pääsee (hetkeksi) eroon. Toinen huono puoli keväässä on, että kaikki ötökät mönkivät taas esiin. Etenkin hämähäkit, koppakuoriaiset ja kaikenmaailman madot (paitsi kastemadot) ja toukat ovat minusta ällöttäviä. Ainoat ötökät, jotka eivät aiheuta inhoa tai ärsytystä ovat päiväperhoset ja leppäkertut.
Mutta muuten kevät on ihana vuodenaika.

Kesä on todella tervetullut talven jälkeen. On ihanaa, kun on lämmintä, valoisaa ja luonto on vehreimmillään ja pääsee tietenkin mökille, jonka läheisestä kirkonkylästä saa valtavia mansikoita ja -jäätelöpalloja yhden pienen pallon hinnalla. On myös ihanaa nukkua ikkuna raollaan ja herätä aamulla lintujen viserrykseen.
Ja tietysti juhannus on kesän parhaimpia hetkiä. 
Kesän huonoja puolia ovat ötökät, allergia ja jos on monta viikkoa jatkuva helle, kuten parina viime kesänä. Joku viikon-parin mittainen helle on ihan ok, mutta sitten alkaa ärsyttää, jos se vain jatkuu ja jatkuu. Silloin ei tarvitse tehdä paljon mitään, kun on jo ihan suihkun tarpeessa (no ei ihan, mutta melkein).

Syksyä alan yleensä odotella elokuun lopulla, kun alan kyllästyä kesään (tai lähinnä siihen helteeseen). Sitä alkaa kaivata viileää, raikasta ja toisella tavalla värikästä syksyä, kuuman ja valoisan kesän vastapainoksi.
Elokuussa tulee myös usein ostettua uusia vaatteita, neuleita ja muita sellaisia viileämpien ilmojen vaatteita. Sitten ärsyttää, kun ei pääse käyttämään niitä, kun helle vain jatkuu ja jatkuu. :D
Syksyssä parasta on viileä ilma, värikkäät lehdet ja kauniit syksyiset päivät, kun aurinko paistaa ja lehdet loistavat värikkäinä. Myös pimeät syysillat ja kynttilät luovat tunnelmaa.
Syksyssä huonointa on jos sataa monta päivää (tai viikkoa) putkeen. Lisäksi inhoan loppusyksystä sitä, kun alkaa tulla liukasta.

Talvesta en enää ole niin innostunut, kuin lapsena. Tottakai sitä voi mennä pulkkamäkeen tai rakentaa lumiukkoja minkä ikäisenä tahansa, mutta ei se tunnu enää samalta kuin lapsena.
Talvi on ihan ok sen kuukauden-pari, kunnes alkaa ärsyttää se kylmyys, pimeys ja kun lumi tukkii joka paikan (esim. lyhyimmän reitin bussipysäkille). Inhoan kovia pakkasia, kun pitää pukea suunnilleen koko vaatekaapin sisältö päälleen ja silti vähintään kädet ja kasvot ovat ihan jäässä. Inhoan myös sitä, kun tuulee kovaa ja lunta sataa päin näköä. Ja vaikka sinänsä pipoista pidänkin, niin ärsyttää, kun ne saavat hiukset menemään päätämyöten ja tekevät niistä sähköiset.
Mutta ehkä kaikkein eniten talvessa inhoan liukkautta. Inhoan sitä tunnetta, kun jalka lipeää, tai kun auto lähtee liukumaan.

Kaikkein eniten kuitenkin inhoan marraskuuta. Silloin on koko ajan pimeää ja usein liukastakin. Onneksi heti marraskuun jälkeen tulee joulu ja uusivuosi, jolloin tunnelma on minusta paljon iloisempi ja lämpimämpi ja jouluvalot (ja uutena vuotena tietysti raketit) tuovat valoa.

Edit: Tänään taas huomasin miten varkain kevät eteneekään. Ensin tulevat pikkuhiljaa kukat ja ruoho ja sitten yhtäkkiä taas huomaa, että koivut ovat jo ihan vihreinä lehdistä. Äsken, kun tulin kaupungilta kotiin ja ajoimme tietä, jota reunustaa molemmin puolin metsä, niin mikä näky. Sitä ei ikinä muista miten kauniilta luonto todella näyttäkään tähän aikaan vuodesta.   
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 13, 2012, 17:26:19 kirjoittanut Mansikkarahka »

Poissa Rupertismyking

 • Luppakorva
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Mun rakkaat<3
 • Pottermore: WitchWatch10541
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Vuodenajat
« Vastaus #36 : Heinäkuu 08, 2012, 23:43:16 »
Itselläni ykkösenä tulee kesä. Toisena talvi. Kolmas on kevät ja viimeisenä tulee syksy.
Kesä on parasta aikaa, koska on A.) kesäloma ja voi tehdä mitä haluaa. B.) mun synttärit ja nimpparit ja saa lahjoja XDDDD. C.) lämmintä ja pääsee uimaan. D.) saa hyvän rusketuksen. Kesä on huonoa aikaa, koska A.) kohta ne koulut taas alkaa. B.) ei oo mitään tekemistä. C.) on kaikenmaailman ötököitä. D.) on liikaa harkkoja.
Syksy on kauheinta/hirveintä aikaa, koska A.) on märkää ja kylmää. B.) koulut alkaa. C.) tulee kokeita ja kaikkee ylimäärästä. Syksy on kivaa aikaa, koska A.)harkat alkaa. B.) ei tarvitse olla kotona. C.) koulut alkaa. Jne.
Eli siis kesä on paras vuoden aika!
//Sori jos tuli vähä epäselvä..-.-
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 03, 2012, 16:33:33 kirjoittanut Rupertismyking »
I will cry when you go away because I love you forever♥

Poissa vellamo

 • Puolihahmo
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Vuodenajat
« Vastaus #37 : Elokuu 06, 2012, 23:58:26 »
Minä olen välikausi-ihminen :) Pidän eniten alkusyksystä ja loppukeväästä. Pidän alkusyksyn kirpakoista ilmoista, vesisateesta ja pimenevistä illoista. Tykkään jotenkin siitä odotuksesta, joka liittyy sekä alkusyksyyn että loppukevääseen. Sellainen aavistus tulevasta vuodenajasta, se on ihanaa. Esim. mikään ei ole ihanampaa kuin loppukeväällä on jo ilmassa aavistus kesää, mutta kuitenkin on vielä aika viileää ja luonto on vasta puhkeamassa kukkaan. Rakastan bongailla keväisin kuinka ruoho alkaa vihertää ja maasta alkaa puskea kaikennäköistä kasvia. Ja toisaalta rakastan syksyllä sitä, kun lehdet alkaa vaihtaa väriä.

Talvesta tykkään myös paljon ja aika pitkään talvi olikin lempivuodenaikani, mutta nyt se on vähän jäänyt syrjään noiden välikausien tieltä. Talvella on kuitenkin ihanaa, kun saa vetää villasukat jalkaan (tosin käytän villasukkia kesät talvet, joten tämä nyt oli vähän huono perustelu) ja kääriytyä kaikkiin ihaniin pipoihin, huiveihin jne. Toki osa talven hohdosta tulee joulusta. Toisaalta talven ihanuutta vähän syö se, että jossain vaiheessa se jatkuva pimeys alkaa rasittaa (etenkin, jos on vähäluminen talvi).

Kesä jää tässä mittelyssä minulla viimeiseksi. Onhan se kivaa, kun kesällä on lomaa, mutta kun se minulla jää melkein  ainoaksi hyväksi puoleksi... Kesällä on kaikkea liikaa. Luonto on liian vihreä ja liian runsas, ilma on liian lämmin jne.

hahah, kuinkahan monta kertaa toistin sanan ihana...
Huomenta maailma.

Poissa annips

 • siipienrepijä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • But I'm just a ghost
 • Pottermore: DawnNewt14590
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Vuodenajat
« Vastaus #38 : Elokuu 07, 2012, 01:29:51 »
Höm höm.. aika usein juuri päivastainen kuin meneillä oleva..

Lempivuodenaika on täälläkin syksy.

Inhoan kyllä sitä loka-marraskuuta kun on vain loskaa ja yää, mutta sitä ei edes huomaa muun ihanuuden keskellä <3 Syksyn kirpeän viileä ilma, ruska, värit (rakastan punaista), tuuli, sade, usva, myrskyt, lämpimästi pukeutuminen tuntematta kuitenkaan itseään topatuksi, rits räts-jäätyneet lätäköt ja niin kaikki <3 Eniten pidän alku-keski-syksystä, jolloin on ruska ja kaikki omenat ja marjat kypsyy. Syyskuu <3 Syksyllä ajatukset voivat hengittää ihanan viileää ja raikasta ilmaa. Syksy tuoksuu ihanalle (älä kysy), tuntuu ihanalle, kuulostaa ihanalle, näyttääkin :D Syksy inspiroi kaikkine vähitellen pimenevine iltoineen. Ja sade <3 SADE! Ja myrskyt <22 Lovelove.

Kesästä tykkään myös, mutta heinäkuun lopussa siihen kyllästyy aina poikkeuksetta. Liian kuuma, ei tilaa hengittää, ilma on tunkkaista ja liikaa ötököitä. Mutta silloin, kun on kesä-tykkäämis hetki, kesä on ihanaa <3 Loma, kukat, uiminen, jäätelö ja kaikki. Mutta niin...

Kevät tai loppukevät. Se ihana tunne kun luonto herää henkiin, kun on koko talven odottanut (sanoinko jotakin päinvastaisuudesta?:D) sitä <2 Hiirenkorvat, puhkeavat leskenlehdet, muuttolinnut, solisevat purot ja kumppareilla hyppiminen sulavassa lumessa ensimmäisenä lämpimänä päivänä :3 Ja tottahan toki minun synttärit :D

Talvi on ihanaa aikaa, mutta sen käy aina kuten kesän; siihenkin kyllästyy. Hankalaa tämä elämä :D Mutta rakastan talven päiväistä valoisuutta ja öistä pimeyttä, nenänpäätä pistelevää pakkasta ja lunta. Ja joulua :3 Talvella on ihana laittaa pipoja sun muita päälle, kuten Vellamo jo tuossa sanoikin :) Sitten on ihana tehdä kavereiden kanssa Lumi-ukkoja ja mennä sen jälkeen sisälle posket punaisena juomaan teetä/kaakaota :) Anteeksi lapsellisuuteni.

Rakastan vaihtelevia vuodenaikoja ja ihmettelen aina, miksei syksyyn ja kevääseen kyllästy talven ja kesän lailla. Varmaan, kun ne on sellaisia... välimuotoja :DD

mutta järjestys:

1.SYKSY!!!1
2.Talvi
3.Kevät
4.Kesä

Poissa Zhalar

 • Pahvilaatikko :]
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • ~Vain kirjat ymmärtävät minua täysin~
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Vuodenajat
« Vastaus #39 : Syyskuu 24, 2012, 19:55:50 »
Kuten monet ovat jo sanoneet, jokaisella vuodenajalla on omat hyvät ja huonot puolensa. Itse en ollenkaan pidä kesästä, liian kuuma, öttiäisiä, tylsyys lomalla (tosin loma on yksi +) ja ukkonen, jota valitettavasti pelkään.
Syksy ja talvi jakavat ykkössijan. Syksyllä on kaunista ja värikästä, voi hyppiä vesilätäköissä ja on ihanaa kun sataa vettä samalla kun voi lukea ja kuunnella kuinka sadepisarat soittavat sävelmäänsä peltikattoa vasten. Ilma kylmenee ja voi alkaa käyttämään kaulahuiveja ja pipoja ja tietysti villasukkia! <3 Ja vaikka joillakuilla saattaa alkaa syksyllä masennus, eiköhän muutama pala suklaata korjaa tilanteen C:
Talvi taas on mahtavaa aikaa, kun voi peuhata lumessa, rakennella lumilinnoja ja -ukkoja, olla lumisotaa, pulkkailla ja luistella (siis jos lunta sattuu olemaan) On myös ihanaa, kun voi nukkua jo aikaisemmin mainitut villasukat jalassa ja herätä aamulla siihen, että on niin himputin kylmä! Ja tietenkin pdän talvestä joulun takia, lempijuhlani. Suklaata, kirjoja ja villasukkia!
Kevät on kakkosena. Keväässä ei ole oikein mitään mitä vihaisin, koska en ole allerginen millekään, mutta ei myöskään mitään, mitä rakastaisin. Toki on mukavaa, kun rakkaat ystäväni (ystävyys ei välttämättä ole molemminpuolista) muuttolinnut palaavat suomeen, ja inhottavaa kun on loskaista, eikä kunnon lunta, mutta kuitenkin.
Eli siis;
1: Syksy ja talvi
2:Kevät
3:Kesä
"Kuuluisa Harry Potter, hänen aseenkantajansa Ronald Weasley ja kartanlukijansa Hermione Granger", olisi Kalkaros voinut todeta missä vaiheessa tahansa heidän lukuvuottaan.

Poissa ghostie

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • DFTBA
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Vuodenajat
« Vastaus #40 : Tammikuu 22, 2013, 20:58:12 »
Jep, kaikilla vuodenajoilla on hyvät ja huonot puolensa, mutta ehdottomasti paras vuoden aika on kesä. Lämmin sää antaa kesälle suurta plussaa, vaikka en jatkuvasta helteestä pidäkään, mutta harvoin täällä Suomessa on niin pitkään niin kuuma sää, että se minua häiritsisi. Kesällä on parhaiten aikaa rentoutua ja pystyy tekemään monipuolisempia aktiviteetteja.
Kevät tulee kakksoena, koska sää alkaa lämpenemään, mikä on hyvin positiivista, vaikka en siitä loskavaiheesta pidäkään. Luonto on kaunis kun kaikki alkavat vähitellen kukkimaan. Nykyään en edes pahemmin kärsi enää siitepölyallergioista, joten siitäkään ei tule miinusta. Ensimmäinen kunnon lämmittävä kevätaurinko on yksi ihanimmista tunteista.
Syksy on sijalla kolme. Syksyssä on positiivista luonnon kauneus ruska-aikana, mutta sen jälkeen vaan masentaa kun kaikki lehdet putoaa ja joka paikka näyttää rumalta ennen lumentuloa. Muutenkin sään kylmeneminen vähitellen on masentavaa.
Talvi on kaikkein inohottavin vuodenaika, koska en pidä kylmästä, enkä pidä lumesta. En edes harrasta mitään talviurheilua. Talvessa on kyllä kivaa joulu ja minun syntymäpäiväni.
"'Cause I need Harry Potter like a grindylow needs water"
11 years and counting ♥

Poissa Kynttiläkäärme

 • Syksyn liekki
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: potioncharm26553
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Vuodenajat
« Vastaus #41 : Lokakuu 23, 2015, 13:04:13 »
Suosikkivuodenaikani on aina ollut Syksy. Syksyllä luonto on mielestäni kauneimmilaan, kun luonto on värikkäimmillään ja on sopivan viileä. Ei liian kuuma, eikä liian kylmä. Syksyllä voi nauttia luonnon ihanasta hajusta ja odotella tunnelmallsiesti talven tuloa.

Talvi on toisena suosikkina. Minulle talvi alkaa lumen tulemisesta ja loppuu siinä maaliskuussa kun lumi alkaa pikkuhiljaa sulamaan ja tulee kamala loska. Alkutallvesta nautin iahnasta joulusta ja uduestavuodesta. Tammi ja helmikuussa talvesta tulee anutittua kauniista luonnosta, vaikka silloin yleensä onkin kylminä. Silloin voi vielä vähän takafiilistellä joulua ja lämmitellä villasukkia.

Kevät on minulle vuoden kamalinta aikaa. Yleensä se kamaluus alkaa helmikuussa, kun tulee paineet töihin/kouluihin hakemisista. Itse loskan tuluta kevät kurjuuteni alkaa ja se loppuu vasta kesän lömmön tuloon toukokuussa. Keväällä aina ajattelee syksyyn ja jouluun olevan niin pitkä aika. Kevään ainoa piristysruiske on euroviisut, joita seuraan innokkaasti.

Kesä on ihanaa aikaa, jos on lomaa, hyviä töitä, lämmintä, vähän kesäsadetta (muttei niin paljon kuin viime kesänä) ja ei hyttysiä. Yleensä tämä ei toteudu, joten siksi kesäni meneekin pieleen ja ei olekkaan yhtä nautinnollinen kuin syksy. Kesällä tykkään uida ulkona järvessä ja matkustella ympäri suomea, jos on aikaa ja rahaa.

Poissa Haihtuus

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Vuodenajat
« Vastaus #42 : Tammikuu 24, 2016, 00:23:31 »
Vaikea kysymys, mutta ehkä järjestys on tämä:

Talvi: Rakastan lunta, joulua ja talveen kuuluvia urheilulajeja! Nautin talven kirpeästä pakkasesta, jouluvaloista, kauniista, lumisista maisemista sekä jotenkin talven rauhallisuudesta. Ei ole paljoa suunnitelmia mitä pitäisi tehdä (kuten kesällä) vaan keskitytään kotoiluun, mahdollisesti kuumaa juomaa siemaillen :)

Syksy: Alkusyksystä on vielä melko lämmin, joten monet kesän aktiviteetit onnistuvat edelleen (piknikit, mökkeily, ulkoilu ilman jäätävää vaatekerrosta..) Luonto on kaunis syksyisissä väreissä ja pimentyvät illat tuntuvat tunnelmallisilta (myös hieman haikeilta!) Syksyllä alkavat koulut, arkeen palaaminen kesän jäljiltä tuntuu tavallaan tosi mukavalta ja "uudelta alulta"! Loppusyksyn loskasta ja pimeydestä en kyllä niinkään välitä :D

Kesä: Kesän parhaita puolia ei varmaan tarvitse edes perustella: lomailu ja kauniit ilmat! Ohjelmaa tulee suunniteltua ihan liikaakin kun yrittää epätoivoisesti ottaa kesästä kaiken irti.. En kuitenkaan tykkää kuumuudesta. Myös itsetunto-ongelmat tuntuvat olevan kesällä pahimmat, kun kaikki höpöttävät bikinikunnosta ja rusketuksesta (katselen aina nolona valkoisia tappijalkojani, joista on unohtunut karvat ajelematta :D) Usein kesääni liittyy myös kesätyö -stressi.

Kevät: Kevät on ärsyttävä siirtymävuodenaika! Silloin odottaa, että kesä tulisi mahdollisimman nopeasti, mutta toisaalta myös haikailee mennyttä talvea ja lunta.. Myös koulustressi on usein pahimmillaan. Plussana keväässä on ensimmäiset kauniit päivät ja miten hyvä fiilis tulee kun pääsee jo ohuemmalla takilla ulos :D

Poissa Pipe

 • Luihusten oma kasvatti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Vuodenajat
« Vastaus #43 : Tammikuu 24, 2016, 09:29:28 »
No en osaa kyllä noita neljää järjestykseen sillai suoralta käsin laittaa. No siis joo mä kerron sitten vastaavasti ne hyvät ja huonot puolet kaikista. ;D

Kevät

Eli siis nii kevät, mä ihnoon keväässä suunnattomasti sitä "ihanaa" lumensulamisaikaa ja varsinkin, kun jos töissä sattuu päiväkodissa oleen syksyllä tai keväällä ni tämä "ihana" kurakausi on kyllä siis jotain sanoin kuvailemattoman hirveää! Vastaavasti taas keväällä on ihanaa se, että alkaa jo pikkasen oleen valoa ja lämpöä, josta tulikin mieleeni taas sitten sekin kevään huono puoli. Lähdet kouluun/töihin aamulla, ni pitää olla villapaita, lapaset, pipo, pitkikset, toppavaatteet päällä ja kun tuut koulusta/töistä ni sitte saat  tulla t-paidalla ja shortseilla pois... Nii kiva kantaa koko arsenaali mukanaan kun lähtee jonnekin. :D Mut joo keväässä (tai no lopputalvessa ja keväässä) on se hyvä puoli, että mennään kokoajan kohti kesää ja lämpöä :D


Kesä

No joo siis mä RAKASTAN kesää ja lämpöä, mulla harvemmin on kesällä liian kuuma. No okei, jos jotain jumalattoman raskaita töitä pitäis kesällä tehdä ni se ei oo kivaa, ja se kun pitäis kokoajan juoda. ;D Mut nii siis kesä ja aurinko ja lämpö (tosin niitä ei pahemmin viime kesänä näkynyt). Siis onko mitään ihanempaa kuin olla kesällä ja ottaa kuumana kesäpäivänä rennosti ja olla auringon alla. :D Siihen sit kylkeen vielä joku hyvä kirja (esim Potterit) ja sitten jotain hyvää raikasta juotavaa (kylmää vettä, mehua, pirtelöä tms). Kesä♥, mut nii kolikollakin on kääntöpuoli. Kun on kesä, niin on hyttysiä, PAARMOJA ja kaikenmaailman muita mökiäisiä liikkeellä. Hrr. Siis paarmat (ja hirvikärpäset) on jotain niin hirveitä elukoita, että siis miksi sellasia pitää olla olemassa? Onko niistä oikeasti jotain hyötyä?? (linnuille ruokaa joo, mut kai ne nyt muitakin mökiäisiä vois syödä?) Paarmat vainoo heti kun käyt uimas tai muuten vaan kastelet itses, ja hirvikärpäsiä on heti kun alkaa oleen loppukesä ja marjat. Siis nii tekis mieli sanoa noista ötököistä pari rumaa sanaa, muuten kesä on maailman ihaninta aikaa. ♥

Syksy:

No mä olen ite syntynyt syksyllä,aloitetaan vaikka sillä. Nii siis syksy on vaikea määritellä, onko se jo syksyä kun värit alkaa elokuussa tuleen luontoon ja sitten elokuun pimeät illat. Siis sen kauneutta vain on niin vaikea kuvailla sanoin. Aivan ehdottoman ihanaa ja kaunista. Syksy on niin kauan kivaa kun on kuivaa ja lämmintä. Mutta niin sitten tulee jälleen se "ihana" kura-loskakausi. *Hrr* Eipä muuta tarvi varmaan sanoa, ja se kylmyys ja koleus ja räntäsateet. :'(  Ja kokoajan mennään vain huonompaan suuntaan, ei toivoakaan paremmasta näkyvissä. :(


Talvi:


Mä inhoan kylmää ja pakkasta, mutta nii mä inhoan myös huonoja kelejä. Eli mä nautin talvella kun on sen -10 - -30 välillä ;D. Siis luonto on vain niin kaunista silloin. Sekin on vähän sitä et miten puet että tulee lämmin, mut joo se on se talven ainoa hyvä puoli kun on kaunista.
Kylmää ja pimeetä, en pidä kummastakaan.. :(
♥Yritän vain hymyillä, vaikka olen jo kuollut sisältä♥
♥♥Polseres vermelles - Polseres amunt!!♥♥