Kirjoittaja Aihe: Lily ja Molly  (Luettu 16198 kertaa)

0 vuotislaista ja 2 Ankeuttajaa kyttää tätä aihetta.

Poissa Browey

 • Vuotislainen
Lily ja Molly
« Vastaus #25 : Lokakuu 05, 2005, 17:20:40 »
Lainaus käyttäjältä: "Olzu"
Lainaus käyttäjältä: "Jazz Thomas"
Lily ja Mollyhan olivat myös mukana killassa ns. viimekerralla. Jos Lily olikin sanonut Mollylle:" Jos minulle tai Jamesille tapahtuu jotakin, pidäthän Harrysta huolta?" Tämä kävisi myös vaihtoehdosta. Mutta kun Dubledore oli päättänyt, että Harry menee Dursleylle, Molly ajatteli, että hän voi pitää Harrysta huolta sitten, kun Harry olisi kasvanut ( Ainahan lapsi rakkautta kaipaa). Mutta.. jos Harry olisi ystävystynyt muiden, kuten luihuisten kanssa, niin miten Molly olisi voinut huolehtia hänestä? Aika vaikea juttu..


Uskon että Lilly ei ole sanonu mitään tuollaista Mollylle, Harryn kummisetä Siriushan oli sitä varten.


Minä uskon itse, ettei Lilyllä ja Mollylla ollut mitään yhteyttä toisiinsa koskaan.

En muista lukeneeni koskaan, että Arthur ja Molly olisivat olleet killassa myös aikaisemmalla kerralla, mutta suokaa anteeksi, jos olen väärässä.

Harry oppii tuntemaan Weasleyn perheen vanhemmat toisessa kirjassa, kun hän käy Kotikolossa. Jo ensimmäisessä kirjassa selvisi, että Ronilla on paljon häntä vanhempia veljiä. James ja Lily saivat Harryn aika nuorina (n. 20 vuotta), samana vuonna Ron syntyi, mutta vanhimmat Weasleyn lapset olivat Ronia paljon vanhempia.

Tuskinpa Lily sanoi Mollylle yhtään mitään, ainakaan sen jälkeen, kun uskollisuusloistu olisi voimassa. Ei Jamesille ja Lilylle tullut varmaan mieleenkään, että he voisivat kuolla.

Puffer

 • Ankeuttaja
Lily ja Molly
« Vastaus #26 : Lokakuu 09, 2005, 18:23:40 »
Tämä teoria vaikuttaa minusta hyvin kaukaa haetulta ja epätodennäköiseltä. Molly Weasleyhan on juuri sellainen äitihahmo, kuten monet ovat puhuneet tässä topicissa jo aiemmin. Ja paapominen voi myös hyvin johtua Harryn menneisyydestä, eli orpona olemisesta, huonosta kohtelusta Dursleyn perheessä ym. ym., joten Molly haluaa ainakin omalla kohtelullaan osoittaa Harrylle, että välittää tästä, eivätkä kaikki ihmiset ole yhtä kauheita kuin tämän kasvattajaperhe.

Ja noista palveluksista ja kiitoksenveloista vielä. Onhan Harry tähän mennessä jo pelastanut Ginnyn ja Arthurin varmalta kuolemalta, joten siinä on ainakin kiitoksen aihetta.

red rose

 • Ankeuttaja
kommentti
« Vastaus #27 : Lokakuu 28, 2005, 21:40:45 »
paha....voio tietty olla mahdollista, että Molly tahtoo huolehtia Harrysta siks ettei Harrylla van ole vanhempia, kyl mäkin varmaan tekisin niin.

Puhelinpervo

 • Ankeuttaja
Lily ja Molly
« Vastaus #28 : Marraskuu 05, 2005, 17:39:05 »
Oon sitä mieltä, että Molly on luonteeltaan hyvin äitimäinen ja tuntee suurta myötätuntoa Harryyn hänen traagisen menneisyyden takia??

Richie

 • Ankeuttaja
Lily ja Molly
« Vastaus #29 : Marraskuu 08, 2005, 19:42:43 »
Lainaus käyttäjältä: "Puhelinpervo"
Oon sitä mieltä, että Molly on luonteeltaan hyvin äitimäinen ja tuntee suurta myötätuntoa Harryyn hänen traagisen menneisyyden takia??

samaa ajattelisin minä, eli molly haluais vaan suojella harrya. olla semmonen vara äiti

hillah

 • Ankeuttaja
Lily ja Molly
« Vastaus #30 : Joulukuu 03, 2005, 20:10:27 »
luin ensimmäisen kirjan juuri tuossa parisen päivää sitten, itse tulin siihe tulokseen että Molly on kaikille kohtelias ja "äitimäinen." Koska kun Harry meni kysymään miten pääsee laiturille yhdeksän kolme neljästä ja vielä kun he olivat junan luona Fred ja Georgehan sanoivat "äiti muuten arvaa kuka se mustatukkainen poika oli?" "No kertokaa." "Harry Potter." "Eihän tämä ole teidän pilaa? No hän oli kuitenkin hyvin kohtelias tullessaan kysymään miten pääsee laiturille, ja ei ihmekkään että hän (Harry) tuli tänne yksin. Voi toista." Jotenkuten noin Molly sanoi kirjassa ja ainakin itse tulin päätelleeksi että Molly olisi kaikille kohtelias. Kun taas viidennessä kirjassa Vauhkomieli näytti Harrylle sitä valokuvaa jossa olivat edelliset (ja osa nykyisistä) Kiltalaisista, hän näki vanhempansa (Harry siis) ja Molly oli heistä surullinen. ? ;> kommentoikaa.

Poissa Lilyca

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Lily ja Molly
« Vastaus #31 : Joulukuu 03, 2005, 21:46:16 »
Kummitäti? Niinpä. Molly on kyllä ihan kummitätimainen. Ja Molly tykkää kyllä enemmän Harrysta, kuin vaikka Hermionesta. Tykkäisikö Molly niin paljon vaikka Lee Jordanista, jos hän tulisi Kotikoloon, hänhän on kaksosten kaveri? Ja vitoskirjassahan kun Molly näki sen mörön, niin kun se näki perheenjäseniään kuolleina, niin hän näki Harryn, ei Hermionea!!! (En ole tästä ihan varma.) Mutta tuntuu silti oudolta, että Potterit ja Weasleyt olisivat tunteneet... Ja miksi Sirius ei pitänyt vitoskirjassa Mollysta? Liittyykö se jotenkin Lilyyn ja Jamesiin?!
Järki on nimittäin siinä, ettei ole mitään järkeä siinä, että tulee hulluksi, kun yrittää olla tulematta hulluksi. Sitä voi yhtä hyvin antaa periksi ja säästää järkeään.

Sister Of Charity

 • Ankeuttaja
Lily ja Molly
« Vastaus #32 : Joulukuu 04, 2005, 10:12:00 »
Itse olen sitä mieltä että Molly ja Lily olivat ystäviä (kenties hyviäkin) ja kun Lilyn lapsi sitten ilmestyy Kotikoloon Molly tuntee ehkäpä jopa syyllisyyttä että hän sain tuntea Lilyn, mutta Harry ei ja pitää velvollisuutenaan antaa Harrylle rakkautta ja huolehtia hänestä, joka ei ole Mollylle lainkaan vaikeaa koska hän on luonteeltaankin huolehtivainen ja perus äitihahmo ja lisäksi Harry on hänen poikansa paras ystävä.

Rhodanthe

 • Ankeuttaja
Lily ja Molly
« Vastaus #33 : Joulukuu 08, 2005, 21:02:31 »
Mollyhan on kuvattu perusteellisen äitimäiseksi, kaikesta huolehtivaksi, lämpimäksi hahmoksi. On siis aivan luonnollista, että Harryn "tilanne" herättää hänessä äidilliset vaistot. Varmasti se, että Molly tunsi Harryn vanhemmat ja oli heidän kanssaan killassakin, vaikuttaa Mollyn haluun huolehtia Harrysta.

Näkisin asian niin, että Mollyn sydän on täyttä kultaa. Suuresta perheestä huolimatta häneltä riittää rakkautta myös Harrylle, ja huolehtiihan hän Hermionestakin. Hermionehan on usein ollut Weasleyn perheen luona lomillaan.

alcor

 • Ankeuttaja
Lily ja Molly
« Vastaus #34 : Joulukuu 09, 2005, 18:19:29 »
Lainaus käyttäjältä: "Rhodanthe"
Mollyhan on kuvattu perusteellisen äitimäiseksi, kaikesta huolehtivaksi, lämpimäksi hahmoksi. On siis aivan luonnollista, että Harryn "tilanne" herättää hänessä äidilliset vaistot. Varmasti se, että Molly tunsi Harryn vanhemmat ja oli heidän kanssaan killassakin, vaikuttaa Mollyn haluun huolehtia Harrysta.

Näkisin asian niin, että Mollyn sydän on täyttä kultaa.


Joko Molly on erittäin kieroutunut ja lapsiin sekaantuva ihminen tai sitten taustalla on jotain muuta. Muijahan kohtelee Harrya paremmin kuin omia lapsiaan, mikä on mielestäni jo erittäin törkeää. Omat lapsethan ne ovat tärkeimpiä eivätkä muksujen parhaat kaverit. Ainakin, jos äiti tai isä on normaali, välittävä ja rakastava ihminen. On erittäin epänormaalia, että lapsensa parasta kaveria kohdellaan rakastavammin kuin omia lapsiaan... (muistellaan niitä kertoja, kun Harry on saanut Mollylta parempia joululahjoja, ja kun Harry ja Ron törmäsivät puuhun, kaikki oli heti automaattisesti Ronin syytä...)

Itse en halua uskoa, että Molly on epäilyttävä lapsiinsekaantuja, joten toivon, että Harryn hyysäämiselle löytyy jokin looginen selitys. Itse ainakin saisin slaagin, jos kavereideni vanhemmat rupeaisivat lähettelemään minulle parempia lahjoja ja kohtelemaan minua kuin jotain kuninkaallista.. Eihän se ole NORMAALIA.

Molly on muutenkin veemäinen ihminen, koska jotenkin se Harryn palvonta saa minut vain voimaan pahoin. Jotain outoa siinä on.

IceLowe

 • Ankeuttaja
Lily ja Molly
« Vastaus #35 : Joulukuu 09, 2005, 20:02:42 »
Olen alcorin kanssa samaa mieltä. Tai siis, onhan Molly todella äitimäinen, mutta aina Ronia tai muita syytetään vaikka Harry olisikin ollut siinä suuremmassa osassa.

Jos omta vanhempani alkaisivat lähettää parhaalle ystävälleni parempia joululahojoja yms, niin kyllä minäkin suuttuisin.
Vaikka Mollyn lapset ovat tehnyt joitakin asioita väärin, ei se oikeuta että Molly rakastaisi Harrya enemmän. Entä jos Lily ja James olisivat vielä elossa, ja Molly kohtelisi silloinkin noin. Mitäköhän siitäkin seuraisi!?

Poissa eeti

 • Vuotislainen
Lily ja Molly
« Vastaus #36 : Joulukuu 10, 2005, 12:56:56 »
Luulisin, että Mollyn käy Harrya jotenkin sääliksi, kun poikaparalla ei ole vanhempia ja tämän takia hän huolehtii pojasta.
Siis ihan äitimäisyyttään, niinkuin aiemminkin on mainittu.
Mutta voihan tässä tietty olla jotain takana, mitä minun pienet aivoni ei nyt vain keksi. Mutta jokatapauksessa Molly vaikuttaa sellaiselta ihmiseltä, joka huolehtii perheettömästä Harrysta ihan hyvää hyvyyttään.
Ja onhan se mahdollista, että Lily ja Molly olivat ystäviä ja Molly senkin takia pitää huolta edesmenneen ystävänsä pojasta.

Poissa EJR

 • Varjelusten toinen puoli
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • I just want things to make sense
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Lily ja Molly
« Vastaus #37 : Maaliskuu 01, 2009, 21:53:04 »
Ideana hyvä, mutta mielestäni kuitenkin Molly hoitaa Harryä (Ä vai A??), koska
a) Harryhän on ¨Poik-joka-elää¨
b) On vain ¨ylihössöttävä¨

Tosin ei tuokaan mahdoton ole... Suuri palvelus...No; Pelastanut jonkun heidän kakaran?

Keksin! Weasleyt ja Poterit, olivat FK:ssa molemmat. Joten he saattoivat olla kavereitakin. Ja sitten niin.....
*painuu omiin ajatuksiinsa... Molly ja Lily...* Siskokset :D  Joo,huono *Jatkaa ajattelua*

-E
MS Hirmun kapteeni!

Poissa Tanzu

 • Feeniksin killan jäsen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tulejo KV-elokuvat!
  • Tulisalama
 • Pottermore: SnidgetGold186
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Lily ja Molly
« Vastaus #38 : Maaliskuu 01, 2009, 22:00:36 »
Ideana hyvä, mutta mielestäni kuitenkin Molly hoitaa Harryä (Ä vai A??), koska
a) Harryhän on ¨Poik-joka-elää¨
b) On vain ¨ylihössöttävä¨

Tosin ei tuokaan mahdoton ole... Suuri palvelus...No; Pelastanut jonkun heidän kakaran?

Keksin! Weasleyt ja Poterit, olivat FK:ssa molemmat. Joten he saattoivat olla kavereitakin. Ja sitten niin.....
*painuu omiin ajatuksiinsa... Molly ja Lily...* Siskokset :D  Joo,huono *Jatkaa ajattelua*

-E

mut eiks Weasleyt liittyny Kiltaan vasta VOldemortin uudelleen nousun aikaan. Näin minä anakin ymmärsin.
"Taukki! Vollotus! Kummallisuus! Nipistys!
Viimeinen leffa nähty 13.7.2011.

Poissa Hartsa

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • http://www.freewebs.com/moottoriurheilu05
Vs: Lily ja Molly
« Vastaus #39 : Maaliskuu 01, 2009, 22:05:37 »
Weasleyt ja Poterit, olivat FK:ssa molemmat. Joten he saattoivat olla kavereitakin. Ja sitten niin.....

Molly ja Arthur eivät kuuluneet alkuperäiseen kiltaan (ainakaan Molly, Arthur saattoi kyllä kuuluakin), mitä ilmeisimmin siksi, että heillä oli kotona paljon pieniä lapsia hoidettavana.

En myöskään usko, että Weasleyt ja Potterit tunsivat toisiaan (ellei Arthur sitten kuulunut alkuperäiseen kiltaan), koska laskelmieni mukaan Weasleyt ovat juuri sen verran vanhoja, etteivät olleet Tylypahkassa samaan aikaan Harryn vanhempien kanssa. Tällöin Mollylla ja Lilyllä ei olisi mitenkään voinut olla mitään ystävyyssuhdetta tai että Lily olisi pelastanut Mollyn hengen. Uskon, että Molly rakastaa Harrya vain ja ainoastaan siksi, että säälii tätä siitä, ettei tällä ole vanhempia ja haluaa olla jonkinlainen äitihahmo. Ja onhan Molly muutenkin luonteeltaan sellainen äitimäinen muitakin kuin omia lapsiaan, mm. Hermionea kohtaan.
Terve kaikille!

Kurisu

 • Ankeuttaja
Vs: Lily ja Molly
« Vastaus #40 : Heinäkuu 20, 2009, 20:44:50 »
Mielestäni Molly on vaan niin äidillinen että hän on laskenut Harryn melkein kuin omaksi lapsekseen ja se varmaan viele lisää sitä kun Harrylla ei olen vanhempia eikä ketään muita sukulaisia (paitsi Dursleyt)ja tietenkin Sirius mutta hänkään ei tuntenut harrya kun sen 2 vuotta:(.En usko että Weasleyt oisivat millään tavalla tunteneet Pottereita mutta ei sekään mahdotonta ole.Oisikohan se vaikuttanut että Harry on pelastanut niin monen Weasleyn hengen ? En kyllä usko koska Molly on aina kohdellut Harrya niin äidillisesti.
Muuten muistanko väärin kun Feeniksin Killassa kun Molly yritti hävittää sitä mörköä sieltä Kalmahanaikiolta ja se muuttui ja Molly näki perheen jäseniään kuolleina,niin eikö hän nähnyt Harrynkin?

Poissa Lorainne

 • glottaaliklusiili
 • Hämykeiju
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: MoonMist
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Lily ja Molly
« Vastaus #41 : Helmikuu 08, 2012, 11:53:52 »
Muijahan kohtelee Harrya paremmin kuin omia lapsiaan, mikä on mielestäni jo erittäin törkeää. Omat lapsethan ne ovat tärkeimpiä eivätkä muksujen parhaat kaverit. Ainakin, jos äiti tai isä on normaali, välittävä ja rakastava ihminen. On erittäin epänormaalia, että lapsensa parasta kaveria kohdellaan rakastavammin kuin omia lapsiaan... (muistellaan niitä kertoja, kun Harry on saanut Mollylta parempia joululahjoja, ja kun Harry ja Ron törmäsivät puuhun, kaikki oli heti automaattisesti Ronin syytä...)

Itse en halua uskoa, että Molly on epäilyttävä lapsiinsekaantuja, joten toivon, että Harryn hyysäämiselle löytyy jokin looginen selitys. Itse ainakin saisin slaagin, jos kavereideni vanhemmat rupeaisivat lähettelemään minulle parempia lahjoja ja kohtelemaan minua kuin jotain kuninkaallista.. Eihän se ole NORMAALIA.

Missähän vaiheessa Harrya muka kohdellaan "kuin jotain kuninkaallista"? Enkä muista kohtaa, jossa Molly näyttäisi rakastavan Harrya enemmän kuin omia lapsiaan. VK:ssahan Ron kyllä sanoo Harryn joulujumpperista jotenkin että "Äiti näköjään yrittää enemmän, kun et ole perheenjäsen", mutta enpä katsoisi tämän merkitsevän, että Weasleyt saisivat järjestään huonompia lahjoja kuin Harry. Weasleyn pojathan ovat saaneet jumpperin joka joulu, joten he tietävät mitä odottaa, eli en ihmettele yhtään, vaikka Molly neuloisi heidän paitansa melko lailla rutiinilla. Ja mitä tuohon Ronin syyttämiseen Anglialla törmäämisestä tulee, on ensinnäkin aika normaalia olla tiukempi omille lapsilleen kuin vieraille. Toiseksi, Harry ei osannut ajaa Angliaa, joten ilmiselvästi Ron oli tehnyt sen.

Yleisesti ottaen en usko, että Mollyn käytöksen taustalla on mitään muuta kuin äidinvaisto ja sääli. Jotenkin kaikenlaiset teoriat Mollyn ja Lilyn tuttavuudesta ontuvat mielestäni pahasti. Minun käsittääkseni Harry oli täysin vieras Weasleyn perheelle ennen VK:n King's Cross -kohtausta. Kuten tässä ketjussa on toistettu jo miljoonaan kertaan, Harrylla ei ole vanhempia, eivätkä hänen huoltajansa kohtele häntä kovin hyvin, joten luonnollisesti Molly katsoo velvollisuudekseen huolehtia pojasta.
Using the "are we", are we?

Poissa Puppet

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: PhoenixAccio1128
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Lily ja Molly
« Vastaus #42 : Heinäkuu 15, 2012, 19:39:38 »
En kiistä yhtään mitään, mutta itse näen Mollyn huolehtivaisena ja muutenkin äitihahmomaisena henkilönä, jonka takia hän voi kohdella Harrya kuin omaa lastaan. Molly on muutenkin todella lapsirakkaan oloinen, enkä yhtään ihmettele Weasleyn perheen lapsikatrasta.

Ja kuten edellinen jo mainitsikin, on täysin normaalia kohdella vierasta lasta ystävällisemmin kuin omaa lastaan. Olisi jo aika päätöntä, jos muiden lapsia kohdeltaisiin kuin tiskirättiä (mikä vertauskuva tuokin oli olevinaan), joten ymmärrän tämän Anglia-tapauksenkin erittäin hyvin.
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 15, 2012, 19:44:22 kirjoittanut Puppet »
Draco Malfoy: Training for the ballet, Potter?

Poissa Prosper

 • Vuotislainen
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Lily ja Molly
« Vastaus #43 : Heinäkuu 15, 2012, 20:16:38 »
Minulle Molly on aina vain ollut juuri niin äidillinen ja mukava henkilö kuin millaisena hänet kirjoissa kuvataan. Hän sympatisoi suuresti orpoa Harry-parkaa, jota kohdellaan niin huonosti ja joka tuntuu olevan niin yksin maailmassa. Heidän väliltäänhän löytyy myös yhdistävä tekijä; he kummatkin menettivät perheensä. Harry menetti vanhempansa ja Molly molemmat veljensä. Ehkä se yhdistää heitä.