Kirjoittaja Aihe: Potter-säveltäjät; yleistä keskustelua yms.  (Luettu 2441 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Bloody Princess

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Potter-säveltäjät; yleistä keskustelua yms.
« : Tammikuu 29, 2010, 23:45:12 »
Eli, keskustelua Potter-säveltäjistä noin yleensä: vertailua, kehumista, haukkumista...
Harry Potter-elokuvien musiikkia siis ovat tähän mennessä työstäneet John Williams, Patrick Doyle ja Nicholas Hooper. Alexandre Desplát säveltää Kuoleman varjelusten ensimmäisen osan, mutta John Williamsin huhutaan astuvan takaisin kuvioihin KV-elokuvien toisen osan sävellyksessä. Varmistusta asiasta ei vielä tässä vaiheessa ole.

Kuka heistä on suosikkisi? Miksi juuri kyseinen henkilö?
Ovatko kaikki heistä mielestäsi onnistuneet työssään Potterin parissa? Miksi ovat/eivät?
Lisää kysymyksiä voi keksiä.

Omat mielipiteeni ovat, että kaikki ovat onnistuneet työssään mallikkaasti. Heitä vertaillakseni, Williamsin musiikki oli tyyliltään hieman yksinkertaisempaa kuin muiden (huomattavissa esimerkiksi kappaleiden nuoteista) mutta se ei tarkoita, että musiikki olisi huonoa. Williamsin musiikki on ehkä jotenkin iloisemman oloista kuin muiden Potter-säveltäjien, johtuu ehkä siitä että mitä pidemmälle mennään, sitä vakavammaksi käy tunnelma.
Doylen musiikki taasen on hyvää sekin. Hänen musiikistaan nousee esille tietynlainen rytmikkyys.
Hooper sitten, on hyvä myöskin. Hänen sävellyksensä ovat ehkä useimmiten surumielisempiä/ vakavampia kuin muiden, johtuen elokuvien tunnelmasta, mutta joka tapauksessa.
Desplatin musiikista en muista juuri mitään, mutta odotan mielenkiinnolla pääseväni kuulemaan.

Oma suosikkini säveltäjistä on Nicholas Hooper. Hän on saanut Pottereihin sellaista sopivaa angstitunnelmaa (en tarkoita että kaiken pitäisi aina olla angstia) ja sävellykset ovat kauniita ja melodisia. Kun katsahdin eräästä HP-nuottivihkosta Hooperin sävellyksiä, huomasin miten monimutkaisilta ne näyttävät. Itselläni kun on välillä ongelmia Williamsinkin sävellysten soittamisessa, jotka ovat huomattavasti "helpompia". Ja silti, musiikki kulkee kuin vettä vain. Se, että Hooperin sävellykset ovat mielestäni parhaita, saattaa johtua siitä, että omistan Potter-soundtrackit vain hänen säveltämiinsä HP-leffoihin (FK, PP) ja niiden lisäksi nuottidemolevyn (leffat 1-5) joten hänen sävellyksiään olen kuullut eniten ja muistan ne paremmin kuin muut. Olen nimittäin jostakin syystä sellainen ihminen, että en aina "vain" elokuvaa katsoessani paina niin hyvin mieleeni, millaista musiikki oli, kun taas kun kuulen sitä esim. soundtrackiltä erikseen, niin muistan paremmin. Omituista mutta totta.

-Bloody Princess
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 02, 2010, 17:57:38 kirjoittanut Bloody Princess »

Poissa Mirandel

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Potter-säveltäjät; Yleistä keskustelua yms.
« Vastaus #1 : Tammikuu 30, 2010, 00:56:48 »
Olen pitänyt sekä Williamsin että Hooperin sävellyksistä todella paljon. Williamsin säveltämä "Hedwig's theme" on aivan mielettömän kaunis ja mieleenpainuva sävellys. Se ehkä on Williamsin sävellyksissä sekä hienoin että huonoin juttu: ne jäävät todella hyvin mieleen erikoisuutensa puolesta. Lempisoundtrackini ovat kuitenkin 3 ja 6. Feeniksin killan soundtrackilta löytyy myös muutama oikea herkku. Hooper on paras synkän, melodisen ja surullisen musiikin luomisessa. Puoliverinen prinssi- soundtrack saa minut ihan kananlihalle kauneudellaan ja synkkyydellään. Levyltä ei taida löytyä yhtäkään huonoa kappaletta. Kaikki ovat onnistuneita.
Pidän todella paljon Azkabanin vangin soundtrackista. Aivan mieletön! "A window to the past" ja "Buckbeak's flight" etenkin saavat minulla kylmiä väreitä aikaan.

Doylen musiikki ei ole minua kovasti säväyttänyt. En oikein osaa sanoa, että miksi. Kuuntelee kyllä mielellään tarinoita kirjoittaessa, mutta eivät ne Doylen sävellykset samalla tapaa säväytä kuin Williamsin ja Hooperin.

Sitten Desplatista, joka todennäköisesti tulee säveltämään Kuoleman Varjelukset-elokuvien soundtrackit. Oih, hän säveltää kyllä kaunista musiikkia, mutta silti jotenkin hänen tyylinsä ei minusta sovi Pottereihin. Tai no eipä sitä tiedä... mielenkiinnolla odotan. New Moon - soundtrack oli kyllä todella kaunis.
Beautiful like a morning sun inviting the dawn to break. - Trading Yesterday(Beautiful)

Poissa Candily

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Potter-säveltäjät; Yleistä keskustelua yms.
« Vastaus #2 : Tammikuu 30, 2010, 14:12:42 »
Ah, olen kahden vaiheilla. Kaksi suosikkiehdokastani ovat John Williams ja Nicholas Hooper.

Williamsin sävellykset ovat sellaisia iloisempia ja niitä on kiva kuunnella kun on itsekin iloisella päällä :) Esimerkiksi "Mr. Longbottom Flies" saa minut aina hyvälle tuulelle. On niitä muitakin :D
Sitten niihin kauniisiin, jotka saavat kylmät väreet aina liikkeelle. Niitä on ainakin "A Window to the Past", "Buckbeak's Flight", "Leaving Hogwarts" ja "Hedwig's Theme".
Azkabanin vangin soundtrackista "Secrets of the Castle" on myöskin aivan ihana. Siinä tulee jotenkin taianomainen olo. :]

Hooper taas... Jotkut hänen sävellyksistään ovat aivan mahtavia. En viitsi luetella tässä kaikkia niitä, mutta hyvinä esimerkkeinä "Possession", "Professor Umbridge", "When Ginny kissed Harry", "Loved Ones and Leaving", "Malfoy's Mission" jne. <3
Hän tosiaan on hyvä säveltämään synkkiä ja surullisia (Dumbledore's Farewell esim. :'()kappaleita, kuten edelliset ovat maininneet :)
5 & 6:sen soundtrackit ovat molemmat mielestäni hyvin onnistuneita, kuten kaikki muutkin : D Suosikkiani kaikista soundtrackeista en osaa sanoa, mutta eiköhän 3, 5 tai 6 vie voiton :]

Doylenkin sävellykset on ihan kivoja, mutta ei läheskään yhtä hyviä kuin Williamsin ja Hooperin. Kyllähän niitäkin tulee kuunneltua, esim. "Foreign Visitors Arrive" on kaunis ja "Harry in Winter".

Desplatin sävellyksistä en tiedä mitään, koska en ole tietääkseni kuullut niistä mitään *häpeää*, koska en ole mitään Twilightejäkään katsonut, mutta uskon kyllä, että ne tulevat olemaan kauniita :)
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 30, 2010, 14:42:43 kirjoittanut Candily »
Paradise comes at a price
That I am not prepared to pay
What were we built for?
Will someone tell me please

Poissa Ridiculous

 • kirsikankivi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: ScarletHolly34
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Potter-säveltäjät; Yleistä keskustelua yms.
« Vastaus #3 : Heinäkuu 15, 2010, 01:55:18 »
Oi, aina yhtä ihana John Williams on minun suosikkini (: AV:ssa oleva A Window to the Past on ehkä minun kaikkien aikojen lempikappaleeni Williamsilta ja löytyi se minulta jokin aikaa sitten soittoäänenäkin. (: Double trouble on myös mahtava.

LP:iin musiikin säveltänyt Patrick Doyle on onnistunut myös hyvin. Valssikappaleet ovat hyviä ja hieman huvittaviakin. 'The Story Continues' ja 'The Dark Mark' ovat minun suosikkejani.

Viimeisimmän eli PP:n säveltäjä Nicholas Hooperin sävellyksiin en ole vielä niin tykästynyt vaikkakin "Malfoy's Mission" ja "In Noctem" ovat vaikuttavia teoksia.
He was rapidly becoming obsessed with Draco Malfoy.
Draco dormiens nunquam titillandus

Poissa Akai

 • In dreams
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Lumos!
  • Akai on dA
 • Pottermore: MarauderBlood107
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Potter-säveltäjät; Yleistä keskustelua yms.
« Vastaus #4 : Heinäkuu 15, 2010, 03:03:46 »
Potter musiikki on ihanaa! Varsinkin kun oikein tekee mieli potteroida ja fanittaa niin on kiva kuunnella. Musiikit kaiken lisäksi sopivat niin hyvin elokuviin. Nytkin tekisi mieli kuunnella, mutta kello näyttää liian paljon..

Näin yleisesti voisin sanoa, että lähes kaikki Potter musiikki miellyttää, mutta tarkoitan kuitenkin vain 1-4 leffojen musiikkeja, sillä niiden soundtrackit minulla on. 5 ja 6 leffojen musiikkeja olen kuullut vain leffoissa, joten en niihin ole niinkään tutustunut, enkä nyt esim. osaisi hyräillä suoralta käsin mitään kipaletta niistä. LP:ssä on luultavasti silti parhaat musiikit. Harry in Winter ja Potter's Waltz sointuvat korvaani todella hyvin, kuten myös monet muut kappaleet leffasta. Tämä The Weird Sisters bändi oli mukava vaihteleva pilke elokuviin myös, sillä eihän muissa taida olla sanallisia lauluja sen kummemmin? Mutta, kyllä on leffoihin valittu ykkösluokan säveltäviä. Ja mahtavaa, jos John Williams säveltää Kuoleman Varjeluksen musiikit myös!

Olen muuten niin tyytyväinen, että perus Hedwig's Themeä, eli ns. Potterin tunnusmusiikkia on käytetty kaikissa elokuvissa, vaikka säveltäjätkin ovat vaihdelleet.
"Kautta Merlinin lötköimpien sepaluspöksyjen" - Ron, KV s. 251

Poissa Haltiamieli

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Photography
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Potter-säveltäjät; Yleistä keskustelua yms.
« Vastaus #5 : Heinäkuu 20, 2010, 12:00:51 »
En osaa sanoa, onko minulla suosikkia Potter-säveltäjistä. Jokainen on tehnyt omanlaistaan musiikkiaan elokuviin, enkä osaisi kuvitella niitä toisenlaisilla musiikeilla. Erityistä suosikkia ei todellakaan ole, vaikka harmittaakin ettei John Williams säveltänyt loppujakin Pottereita. Hänen kappaleissaan on se taianomaisuus, jota arvostan. Patrick Doyle ja Nicholas Hooper ovat tehneet hienoa musiikkia, ja heidän säveltämäsä kappaleet ovat kyllä taianomaisia, mutta eri tavalla kuin Williamsilla. Jokainen säveltäjä on onnistunut omassa osassaan juuri kyseisessä leffassa. Rehellisesti sanoen en voi kuvitellakaan Williamsin säveltämää musiikkia esimerkiksi Feeniksin killassa - hänen edellisten Potter-elokuvien sävellysten kaltainen musiikki ei vain sopisi siihen elokuvaan.

En osaa niinkään analysoida sävellyksiä muuten kuin kuuntelemalla. En osaa soittaa enkä osaa lukea nuotteja. Sinällään nuottien näyttäminen minulle on siten ihan hyödytöntä hommaa. Mutta mitä kuuntelemalla olen saanut irti, en osaa sanoa muuta kuin vau. Jokaisen Potter-elokuvan musiikit ovat ihania, jokainen sopii juuri siihen elokuvaan. Erityiseksi suosikiksi on jostain syystä noussut Feeniksin kilta kaikista elokuvien soundtrackeista, sen kappaleita jaksaa kuunnella, niissä on vauhtia mutta myös sopivaa tunnetta. En siltikään pidä Hooperia suosikkinani - säveltäjillä on ollut niin erilainen tyyli ettei niitä voi verratakaan toisiinsa.
Ihanaa, että Williamsin Hedwig's Theme on pysynyt Pottereiden tunnarina, siinä on tiivistettynä kaikki se taika, jota Potter-maailmassa on.

KV:n säveltäjästä en osaa sanoa mitään. En niinkään osaa erotella säveltäjien eri tyylejä (vaikka Danny Elfmanin tyylin alan tunnistaa jotenkuten), joten vaikka kuuntelisinkin hänen joitain aikasempia sävellyksiään en osaisi sanoa yhtään sopiiko hän Pottereihin. Sen näkee sitten kun elokuvat ovat tulleet ulos.
If more of us valued food and cheer and song above hoarded gold, it would be a merrier world.

Poissa Wizardine

 • Fletkumato
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: ElmWing25933
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Potter-säveltäjät; Yleistä keskustelua yms.
« Vastaus #6 : Heinäkuu 29, 2010, 20:01:34 »
Voi ei... suosikkisäveltäjää en kyllä millään osaa päättää kun kaikki ovat niin loistavaa työtä tehneet sävellysten kanssa!

Williams loi ihan täydellisen teeman Potter-elokuville, sitä muutkin säveltäjät ovat osanneet hyvin soveltaa myös synkempään muotoon. Harmittaa, että Doylen työ Pottereiden kanssa jäi vain yhteen elokuvaan, sillä hänen sävellyksensä olivat oikein hyviä myöskin. Niin kuin edeltäjänsäkin, Hooper teki myös upeaa työtä. Erityisesti pidän hänen sävellyksestään, sekä FK:ssa että PP:ssa soineesta Fireworksista, joka on ollut kännykkäni soittoääni jo varmaan vuoden. :D Odotan innolla, mitä Desplat saa aikaan, sillä hänen sävellyksensä Twilight - Uusikuuhun olivat mielestäni hyviä. Ja muutenkin ainakin hänen tyylinsä tässä elokuvassa vaikuttaa Pottereiden kannalta lupaavalta...

Olen myös pianolla soitellut noita joitakin kappaleita... Jatkakaa hyvää työtä, Potter-säveltäjät!
Mischief managed!

Poissa Asiam

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Potter-säveltäjät; Yleistä keskustelua yms.
« Vastaus #7 : Elokuu 12, 2010, 18:49:12 »
Piti jo kauan aikaa sitten kirjoitella viestiä tänne, mutta jäi silloin viesti torsoksi...

Noh, tänään katsoin Puoliverisen prinssin dvd:ltä, enkä edes saanut katsottua loppuun. Yksi syy oli se musiikki, mikä oli mielestäni jo Feeniksin killankin yksi suurimmista kompastuskivistä. Hoopperin sävellykset ovat keskimäärin kyllä kuunneltavia ja ihan hienojakin juttuja hän on säveltänyt, mutta välillä sävellykset ovat mielestäni suorastaan törkeän ylipirteitä. Toisaalta taas dramaattisissa kohtauksissa ollaan ehkä vähän liian yksinkertaisia ja mitäänsanomatonta. Musiikin laimeus ikäänkuin korostaa elokuvienkin mitäänsanomattomuutta... Tuo yksinkertaisuus tuo kyllä musiikkiin oman keveytensä ja omaleimaisuutensa, mutta noh, kaipaisin Williamsin kaltaisia mahtipontisia jippoja sinne taustalle.

Williams ja varsinkin Doyle ovat siis suosikkini Potter-säveltäjistä. Williams sen takia, että hänen säveltämänsä musiikki ikään kuin huokuu salaperäisesti taikuutta. Hän myös taitaa dramatiikan. Parhaimpana esimerkkinä (vaikka kyseinen kappale ei olekkaan sieltä dramaattisemmasta päästä) voisin mainita Viisasten kiven The Quidditch Match - kappaleen, joka saa elokuvan aikana vieläkin ihon kananlihalle. :D Williams osaa myös tehdä varsin kauniita sävellyksiä, joista voisi mainita Leaving Hogwarts, Fawkes the Phoenix, Reunion of Friends ja A Window to the Past -kappaleet. Myös Doyle "loihti" neloseen varsin hienot musiikit. Ei kuitenkaan yhtä taianomaisia kuin Williams, mutta varsinkin dramaattisuus ja tietynlainen synkkyys tuki todella hyvin Liekehtivän pikarin tunnelmaa.

Uutta säveltäjää olen kuullut vain vähän. Pitänee kuunnella nuo Twilight soundtrackit vaikka en kys. elokuviin koske pitkällä tikullakaan.