Kirjoittaja Aihe: The Sisters of Mercy  (Luettu 564 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Uine

  • Metsätähti
  • Hirnyrkki
    • Suomu.org
  • Tupa: Rohkelikko
The Sisters of Mercy
« : Marraskuu 24, 2009, 15:42:54 »
http://www.the-sisters-of-mercy.com/
http://www.last.fm/music/The+Sisters+of+Mercy

Outoa, kuvittelisi näin legendaarisen yhtyeen olevan täällä.

Siskot siis. Goottirockin eräs uraauurtaneimpia yhtyeitä, kunnes Andrew käänsi mustan paitansa keltaiseksi ja sanoutui irti koko genrestä - siinä liiemmin onnistumatta. Esikuva monelle varsin suositulle yhtyeelle. Joillekin se ainoa esikuva, kuten esimerkiksi vähän tuntemattomammalle The Merry Thoughts:lle, joka lienee ainoa hyvä Sisters-ripoff, ja joka jopa oikeasti kuulostaa siskoilta Andrewin ääntä myöten.

Itse tutustuin siskoihin yläasteella, kun lainasin Floodland-levyn kirjastossa muistettuani jonkun joskus jossain suositelleen yhtyettä. Ensimmäisillä parilla kuuntelukerralla ei liiemmin uponnut, sillä vierastin Andrew:n ääntä, mutta sitten... Naps! Jotain tapahtui, ja olin täysin myyty. Nykyään Sisters on kuunnelluin yhtyeeni, enkä 22 ikävuoteen mennessä ole kyllästynyt kuuntelemaan sitä. Suosikkikappaleeni kautta aikojen on Flood II, joka on mielestäni kauneimpia kappaleita ikinä. Kulloisenkin hetken kuunnelluin kappaleeni sen sijaan vaihtelee ajan myötä - löydän aina ajoittain uuden (tai no, vanhan), joka sopii juuri siihen elämäntilanteeseen, ja josta saan aivan uudella tavalla irti tunteita ja merkityksiä.

Koko tuotanto ei minuunkaan uppoa - osa kappaleista on tylsiä, osa turhia rokkiralleja - mutta suurin osa tuotannosta iskee kuin useampikin voltti sähköenergiaa kerralla.

Jos joku on kiinnostunut tutustumaan yhtyeeseen, niin esimerkiksi sellaiset levyt kuin Floodland ja First and Last and Always ovat hyviä esimerkkejä siskojen mielestäni parhaasta tuotannosta. Elkää säikähtäkö Andrewin omalaatuista ääntä - jos itse olisin sen takia jättänyt ne ratkaisevat pari lisäkertaa kuuntelematta, en olisi löytänyt parasta yhtyettä ikinä. :) Yksittäisistä kappaleista hyviä/loistavia ovat molemmat Flood:t, Blood Money, Amphetamine Logic (jonka lopussa Andrew:n ääni pääsee ehkä parhaiten oikeuksiinsa), Marian, Lucretia My Reflection, No Time To Cry, Dominion / Mother Russia... Näitä riittäisi. Varsin edustava osa tuotannosta löytyy Spotifysta, ei kuitenkaan kaikkea. Myös YouTubesta ja Googlen videoista voi löytää Siskojen kappaleita alkuperäisillä musiikkivideoilla tai faniräpellyksillä.

Everything will be alright
Everything will turn out fine
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep

No time for tears
No time to run and hide
No time to be afraid of fear
I keep no time to cry
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 24, 2009, 19:04:31 kirjoittanut Uine »