Kirjoittaja Aihe: J-pop / J-rock  (Luettu 84010 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Adéa

 • On
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Uruz
 • Tupa: Tuvaton
J-pop / J-rock
« : Marraskuu 11, 2002, 17:12:26 »
Kaiken japanilaisen musiikin topic. Tänne kaikki J-popit, j-rockit, perinnemusiikki yms.

Elikäs, vähemmän Suomessa tunnetulle J-Popille omistettu topic. Japan Pop on nimensä mukaisesti japanilaista poppia. Tyyli on hiukan lapsellista/naivistista, siis useimmiten sanalla sanoen _söpöä_.  Suuri osa animeen hurahtaneista fanitytöistä ihQaa suuresti myös J-popia, ja mikäs siinä.
 Minä (lue: juuri hurahtanut animefriikki) jäin animen takia koukkuun (Gravitation, Gravitation...)myös tähän musiikkiin, ja nykyään meillä raikaakin KK:t ja Megumit...
  Jokainen animen/J-popin ystävä olkoon minulle erittäin kiltti, ja kommentoi jotakin, ja on vielä erittäin erittäin suloinen ja pistää joitain suositeltavan arvoisia kipaleita tänne... Jooko?

muoks: Ja kertokaa myös hieman ensikosketuksistanne japanilaiseen musiikkiin, lempibändejänne, oletteko olleet lemppareidenne livekeikoilla, mitä albumeita yms. omistatte...
Mens agitat molem.

Claudia

 • Ankeuttaja
J-pop / J-rock
« Vastaus #1 : Marraskuu 11, 2002, 18:32:43 »
Minä en oikeastaan jpopia kuuntele, mutta jrockia kylläkin. Ajattelin tehdä jrock:sta topic:n, mutta en tiedä kannattaako minun enää, sillä jrock ja -pop ovat melkeinpä sama asia. Tai no eivät oikeastaan, mutta ymmärtänette kuitenkin... Jrock bändejä mitä minä kuuntelen ovat: Malice Mizer, Dir en Grey ja Madeth Gray'll. Gacktiakin kuuntelen hieman, mutta itse pidin hänestä enemmän Malice Mizer:n aikoina.

Animeen minä itse hurahdin oikein kunnolla tässä muutama viikko sitten. Olen tähän mennessä katsonut Fruits Basketia ja Inu Yashaa, sekä Lainia. Fruits Basket on suoraan sanoen aivan mahtava sarja. Kannattaa ehdottomasti katsoa, jos on animen ystävän eikä vielä ole sarjaa nähnyt. Inu Yasha samoin on hieno sarja.

Kuuntele Gackt:n Mizerable ja Vanilla. Gackt on ehkä sitä jpop:n ja -rockin väli maastoa, ellei ihan pelkkää poppia. Malice Mizeriäkin voisin oikeastaan suositella, sillä he tekevät[/tekivät] aivan hemmetin hienoa musiikkia. Tosin jonkun tietyn laulun perusteella voi saada aivan väärän kuvan heidän musiikistaan, joten kannattaa kuunnella monia eri lauluja tähän bändiin tutustuessa.

Satsuki

 • Ankeuttaja
Vihdoinkin tällainen topic!
« Vastaus #2 : Marraskuu 11, 2002, 20:28:33 »
Jaa-a, lienee aika päivittää vanhaa viestiäni, on sen verran tullut lisää kokemusta j-musan suhteen ja makunikin on muuttunut roimasti.

Kuuntelen jpoppia satunnaisesti ollessani oikein hyper-ihkuiluvireessä - silloin Mini Moni (aivan, aivan ;), Hikaru Utada ja muut menevät. Glaysta en osaa sanoa kuuluuko bändi enemmän jrockin vai -popin puolelle, mutta sitäkin tulee kuunneltua, tosin melko harvoin.
 
En tiedä miksi, mutta olen jotenkin totaalisesti tympääntynyt Gacktiin. Pidän kyllä U+K:sta, Cubesta ja tottakai legendaarisesta Vanillasta, mutta muuten Gakuton soolotuotanto ja liian sliipattu popimago alkavat lähinnä ärsyttää.

Jrockin saralta olen innostunut viime aikoina etenkin Dir en greystä (Shinya! Shinya!) sekä Malice Mizeristä, Plastic Treestä, Luna Seasta, Lareinesta ja Pierrotista.
Niin ja Miyavi (Due le quartzista) on melko huvittava tapaus myös; kuulemani perusteella en menisi sanomaan että hän on erityisen lahjakas laulaja, mutta ainakin pojalla on asennetta ja ulkonäköä riittämiin! ;)

Hohka

 • Ankeuttaja
J-pop / J-rock
« Vastaus #3 : Marraskuu 12, 2002, 18:14:52 »
Jrock, uusin ihastukseni sitten raskaamman musiikin (lue hevin/metallin) jälkeen. ^^ Kiitos Claudialle. ;)

 Jpoppia en tule paljoa kuunnelleeksi (Gacktia kyllä kuuntelen ja Utada Hikarun First Lovea - ei, en muita kappaleita häneltä ;) ), mutta jrock pompahtelee lähellä sydäntäni.

 Maliceee Mizeeer. Grnau. ;) Kuten Claudia jo sanoinkin, niin jos lataat yhden kappaleen Malice Mizeriltä, se ei kyllä anna koko kuvaa. Ja minä en tykkää Tetsun laulusta yhtään. :D Gacktilla on upea ääni... ^__^ Suosikkejani tältä miekkoselta taitavat olla Oasis ja Mizerable.

 Mp3-listaltani löytyy myös muutama kappale Madeth Gray'llia ja X Japania. Sekä animemusiikkia. Gravitationin animepopteknotjumputukset ovat legendaarisia tästä hetkestä ikuisuuteen. ;D Spaisi maamöleid!

Claudia

 • Ankeuttaja
J-pop / J-rock
« Vastaus #4 : Marraskuu 17, 2002, 00:41:52 »
http://www.geocities.com/Tokyo/Courtyard/4571/

Mm. nämä bändit löytyvät tuolta: Malice Mizer, Dir en Grey, L’arc~en~Ciel, X-Japan, Luna sea, Janne da arc…

Malice Mizer on tutustumisen arvoinen bändi. Malice Mizer:n musiikista voisin sanoa sen olevan monipuolista. Vaikutteita löytyy teknosta klassiseen. Laulut voivat olla humppatyylisiä tai sitten niiden tahdissa voisi tanssia vaikka valssia. En voi muuta sanoa, kuin että erittäin hyvää musiikkia. Malice Mizer:n lauluista suosittelin aluksi näitä: Au Revoir, Le Ciel, Illuminati, Shiroi hada ni kuruu to kanashimi no wamai, Beast of Blood. Ja, jos joku haluaa kuunnella Tetsua, niin sitten kannattaa ladata nämä: Kioku to Sora, Seraph. [Tetsu on oikeasti hyvä laulaja]

Dir en Greytä suosittelisin myös. Niin hieno bändi se sentään on. Kyon ääni voi aluksi kuitenkin olla epämiellyttävää, sillä laulut sisältävät yleensä aika paljon Kyon rääkymistä ja muuta omituista ääntelyä, joka on oikeastaan aika mielenkiintoista. Musiikki on joka tapauksessa erittäin hienon ja hyvän kuuloista, ja Dir en Grey onkin yksi suosikki bändeistäni. Jos jostain haluaa kuuntelun aloittaa, niin suosittelisin lauluja: I’ll, Jessica, Cage, Raison Detre, Myaku, Yokan, Yurameki.

L’arc~en~Ciel:stä, X-Japanista tai noista muista en oikein osaa sanoa mitään kun en bändejä ole pahemmin kuunnellut.

Näiltä sivuilta voi myös ladata lauluja mp3 muodossa. Musiikki tosin on enemmän jrockia kuin poppia.
http://www.nerveless-smile.net/19/music.html
http://www.digitalwebzone.com/jrock/html/modules.php?name=Downloads

Google:lla voi myös yrittää etsiä.

Yksi bändi, jonka aikaisemmin unohdin mainita on Kiinasta tuleva Silver Ash. Bändin virallisilta sivuilta on mahdollisuus ladata muutama biisi ja kaksi videota. http://www.silverash.net

Minä nyt lopuksi vielä sanon, että jos te todella kiinnostutte jostain bändistä, niin ostakaa bändin cd ja tukekaa bändiä sillä tavalla. On tietenkin vaikeaa, kun näiden bändien levyjä ei mistään Suomesta löydy ja ne pitää ostaa/tilata ulkomailta. Netistä kuitenkin löytyy muutama kauppa, joka myy ja toimittaa cd:tä ulkomaille ja Suomeen. Minä itse tilasin viime viikolla Malice Mizer:n cd:n ja odotan sitä nyt aivan innolla. Ajattelin kohta puolin tilata jopa lisää. Minä myös autan mielelläni, jos jollain on jotain kysyttävää.

Täältä löytyy hieman juttua jrock:sta suomeksi: http://www.geocities.com/rock_eyeliner/ Tämä on ainut suomalainen jrock-sivusto, minkä minä tiedän. Googlea voi jälleen käyttää, jos haluaa enemmän tietoa jostain.


edit:

http://amusicband.com/mp33.htm

La'Mule, X-Japan, L'arc~en~Ciel, Luna Sea, Dragon Ash...

Hohka

 • Ankeuttaja
J-pop / J-rock
« Vastaus #5 : Marraskuu 25, 2002, 17:35:19 »
Adea mainitsi Gravitationin. Voi, se on niin mahtava. ^^ Mii laiks. Lähes kaikki jaksotkin ovat koossa.

Kuuntelen juuri Gacktia, Secret Gardenia. Hieno kappale tämäkin. :) Olen poiminut topicista vinkkejä ja aion avartaa jpop/-rock -käsitystäni tässä lähiaikoina. Lähitunteina. ;) *laittaa Kazaan työhön* Kannattaa muuten omistaa Kazaa, sillä löytyy todella kiitettävästi japanilaista musiikkia. Harmillisesti en ole Moi dix Moisia löytänyt (se onnettaren suosikki Claudia sai siunauksen Joltain Korkeammalta ja löysi Moi dix Moisin kappaleita Kazaalla ~__~ ).


//Adéa muoksi laittomuudet pois.
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 20, 2011, 15:24:30 kirjoittanut Adéa »

Claudia

 • Ankeuttaja
J-pop / J-rock
« Vastaus #6 : Marraskuu 27, 2002, 16:14:42 »
Lainaus käyttäjältä: "Qwerien Elriondra"
Adea mainitsi Gravitationin. Voi, se on niin mahtava. ^^ Mii laiks. Lähes kaikki jaksotkin ovat koossa.


Kuinka monta jaksoa Gravitationista on? Minä olen nähnyt siitä toistaiseksi vain yhden jakson ja se vaikutti mielestäni mielenkiintoiselta. Lisää siis yritetään koko ajan jostain saada.

Lainaus käyttäjältä: "Qwerien Elriondra"
Harmillisesti en ole Moi dix Moisia löytänyt (se onnettaren suosikki Claudia sai siunauksen Joltain Korkeammalta ja löysi Moi dix Moisin kappaleita Kazaalla ~__~ ).


Nuo laulut, jotka minä löysin olivat live-versioita ja äänen laatu ei ole mikään paras mahdollinen, mutta siitä huolimatta kuulostaa hienolta. Eilen taas löysin Moi dix Mois:n ensimmäisen singlenä julkaistun laulun ja tekisi mieli ostaa tuo single, mutta enköhän minä odota, että se ensimmäinen albumi julkaistaan...

Hohka

 • Ankeuttaja
J-pop / J-rock
« Vastaus #7 : Marraskuu 30, 2002, 21:36:27 »
Lainaus käyttäjältä: Claudia
Kuinka monta jaksoa Gravitationista on?

Eiköhän niitä 13 mahda olla? Ja (ainakin) yksi OVA. OVA minulla on hallussani kyllä (kiitos Blackielle ^^), mutta en ole katsonut sitä vielä.

 Siellä se bailasi siinä musiikkivideon asussaan. Mizerablen video on hieno. ^__^ Mutta toiset Gacktin videot ovat aivan kummallisia. o__O Wasureneikarassakin herra menee vain tyytyy olemaan _cool_. ;) Ja ei siinä kyllä mitään. ;D

Malice Mizerin videoissa on niin upeita vaatteita ja kampauksia... Oih.

//Adéa muoksi viestistä laittomuudet pois.
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 20, 2011, 15:21:45 kirjoittanut Adéa »

Lischu

 • Ankeuttaja
J-pop / J-rock
« Vastaus #8 : Joulukuu 02, 2002, 20:44:24 »
Waii! kerrankin osuin johonkin oikeaan paikkaan jossa on prettypretty j-pop/rock faneja ^-^ (niinkuin niitä ei Eyelinerissa olisi (pitää tässä hiukan mainostaa toisena webmasterina ><')) Niin juu, ja Eyliner on tosiaan ainoa suomalainen J-rock sivusto, aiemmin oli myös itämaan soundit, mutta se kaiketi lakkautettiin, sillä en ole päässyt sinne pitkään aikaan. ^-^

ach so, jotenkin kummassa löysin eräät sivut joilla puhuttiin glaysta, ja ensimmäinen j-pop kappale jonka löysin oli Glayn yuuwaku, sittemmin olen addiktoitunut etenkin J-rock yhtyeisiin.

Dir en grey on ehdottomasti paras. Kyon sanoitukset ovat nerokkaita. Eikä sovi muidenkaan saavutuksia väheksyä (tosin Kyohan ei osaa laulaa :P)

Malice Mizer on myös yksi parhaista (ja Gackt on ihan kiva myös, mutta hiukan liian pop... mutta vanilla live on mahtava X))

Popista kuuntelen eniten Porno Graffitia (etenkin Music Hour on erityisen tanssittava ^-^)

X-Japanin koko tuotanko kuuluu myös suosikkeihini, taustalla soi juuri Forever love. (sitä popimpaa tietysti ;))
Ja Hide tietysti ^-^ Kunnioittakaamme Hide-sama jumalaamme ^-^

(tähän samaan voisi liittää cosplay ideoita, jos niitä löytyy ?)//Adéa muoksi laittomuudet pois.
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 20, 2011, 15:23:30 kirjoittanut Adéa »

Furby

 • Ankeuttaja
En ehkä ole oikea ihminen tänne...
« Vastaus #9 : Tammikuu 16, 2003, 09:16:32 »
Eipä ole paljon tullut kuunneltua...Yksi levyllinen sisältäen kaikkea Trigunista Noiriin. Siis lähinnä animeista kotoisin. Tai siis täysin. Ja senkin sain lahjaksi. Osaan kyllä Melodies Of Lifen ulkoa.
Oli tässä asiaakin.
Teidän pikku otakujen tms. kannattaa vierailla Otakupoliksessa (se on ihan avoin foorumi, J33!)

http://otakupolis.cjb.net tai http://www.kupoli.org

Eihän siellä nyt rutosti musasta ole, mutta animesta/mangasta sitäkin enemmän. Enpä muuten tietäisi, mutta Zhun on siskon kaveri. Oikeasti ihan kiva paikka. Tai ainakin oli ennen kuin lookia muutettiin(= ennen kuin ne sai oman servun).

Poissa Zhenoa

 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
  • http://r2.missalie.net
J-pop / J-rock
« Vastaus #10 : Tammikuu 31, 2003, 12:41:54 »
Lainaus käyttäjältä: "Furby"
http://www.kupoli.org

Yay, kaikki Kupolille ^^. Kannattaa liittyä nyt kun se on vielä kohtalaisen uusi, jotta voitte sitten kuuden vuoden päästä sanoa "olen ollut mukana jos alusta asti, rispektii". </mainostus>

Malice Mizer on ehdoton lempibändini (vaikka onkin edesmennyt...). Alkupään karmean Tetsun honottamat biisit ovat aivan yhtä hubaa kuunneltavaa kuin Klahan mahtavalla äänellään laulamat (mm Shiroi... ja Seinaru Koku [toki] Eien no Inori). Pidän jonkin verran Gacktistakin, mutta enemmän kyllä hänen MM-kauden tuotoksistaan (vaikka on Mizérable ihan nätti kappale). Ainiin, Mizerin musavideot rokkaa.
 Muita kuunneltuja bändejä ovat... noh, Dir En Grey, en ole muihin niin kovinkaan tarkasti keskittynyt --eli siis karmea määrä sekalaisia biisejä joista ei ota selvää erkkikään. Hayashibaraa ja Hamasakia kuuntelin jossain vaiheessa, mutta lähinnä stressinlievitykseen.
 J-musiikinkuunteluni on tällä hetkellä aika lailla 50/50 Malice Mizerin ja  sekalaisen animemusiikin kanssa. Varsinkin Mononoke Himen orkestraaliraidat ovat jotain upeaa~.

Kuu

 • Ankeuttaja
J-pop / J-rock
« Vastaus #11 : Tammikuu 31, 2003, 20:50:22 »
JES. Taas topsu mun makuun.
Mie kyllä tosiaanki rakastan jpoppia. Ja joitai jrock artisteja myös.

Jos haluat kuunnella jotakin tosi ällölällö ihqa musiikkia nii suosittelen semmosta pändiä ku w-inds. Mahtavaa musiikkia kerrassaan :D W-indsin biiseistä kaikista söpöin on kyllä Moon clock. SE on ihanan pirtee ja sulonen. Semmonen bäkkäri biisi niillä on close to tou.

Toinen kuuntelemisen arvonen artisti on Gackt, se on jrockia mun kriteerien mukaan ainaki. Biiseistä suosittelisin Seki Rayta.

Jpoppareista muita hyviä on Hikaru Utada, Do as infinity ja Namie Amuro. Hikaru Utadan biiseistä kauneimmat on kyllä First Love ja Sakura Drops.

Suosittelen lämpimästi noita kaikkia. Ite oon ihan pöhkönä niihin. Ja sitten Inu Yasha (se anime siis ellette tienneet *^^*), siinä on kaunista musiikkia, sitäkin kannattaa ettiä käsiinsä.

Juu ja kiitän vielä mahtavasta topicista.

Priscilla

 • Ankeuttaja
J-pop / J-rock
« Vastaus #12 : Helmikuu 07, 2003, 15:27:01 »
Päivittelyä.

Lainaus käyttäjältä: "Claudia"
Kuinka monta jaksoa Gravitationista on?

 Gravitationista on 13 jaksoa ja mun tietääkseni 3 OVAa. OVAt, jotka olen aikaa sitten katsonut, ovat omituisia. X3 Juuri sopivia minunkin kaksimieliselle huumorintajulleni. Mutta silti, itse sarja puree enemmän.

Hm. Kolme vuotta olen j-rockia/-poppia kuunnellut. Hyllyssä on levyjä liki kymmenen, kaikki hankittu niin kuin syrjäisessä Suomessa vaan voi japanilaista musaa hankkia, siis vähän niin kuin sen kautta mistä aita on matalin. Mutta minä en siitä mitään rahaa saa, kuuntelunarvoista musiikkia itselleni vain.
 Levyille kertyy eniten Gacktia, Luna Sea:a, L'Arc~En~Ciel:iä sekä satunnaisia artisteja. Dir En Greyn musiikista luovuin kokonaan joku aika sitten. Ehkä pitäisi kokeilla uudelleen, sen hyvää olen herroista kuullut.

Harmi kun edes Englannin Amazon ei myy japanilaista musaa. Tai ainakaan niitä, jotka minun makuuni lukeutuvat. Gravitation -mangaa sieltä on tilauksessa, mutta se mokoma nettikauppa on kai jouluruuhkassa. Parka. Tai sitten ne on kokonaan unohtaneet Suomen. X3
~Pris

Kazuki

 • Ankeuttaja
J-pop / J-rock
« Vastaus #13 : Helmikuu 27, 2003, 23:27:42 »
Lainaus käyttäjältä: "Kuutamo"


Jos haluat kuunnella jotakin tosi ällölällö ihqa musiikkia nii suosittelen semmosta pändiä ku w-inds. Mahtavaa musiikkia kerrassaan :D W-indsin biiseistä kaikista söpöin on kyllä Moon clock. SE on ihanan pirtee ja sulonen. Semmonen bäkkäri biisi niillä on close to tou.

Juu ja kiitän vielä mahtavasta topicista.


....wau...tätä mi ei todellakaan odottanut. joku muukin kuin mi ihan oikeasti kuuntelee w-inds.iä! ^_^ nyt mi on veri happy! Close to you on ihku! ja Forever memories. ja ne on niiiiiin kuoliakin....vai onko ne liian pieniä kuolattaviksi ^^;;;? no ainakin Ryoheita pitää kuolata...

sanoiko joku Gravitation? *tuijottaa tyhjyyteen unelmoiden* ...ai, niin, juu...elikkäs. Gravi. *sniff* mi on nähnyt siitä jo kaikki jaksot  :cry: ...mi tahtoo lisää sitä! nyt heti! mööh...kai mi vaan opettelee lukemaan japania ja rupeaa lukemaan niitä mangoja ^^;;; eh...

Shanpuu

 • Ankeuttaja
J-pop / J-rock
« Vastaus #14 : Kesäkuu 16, 2003, 14:42:49 »
Lainaus
Mieleeni ajautui kysymys... Ymmärrättekö biisien sanat, käyttekö katsomassa mm. animelyricsistä englanninkielisen käännöksen, vai hoilaatteko vain mukana ymmärtämättä mitä laulatte? No, ehkä sillä ei ole väliä mitä ne sanat tarkoittavat, kunhan sävellys on kohdallaan.


Krhm. Täytyy myöntää, etten todellakaan tiedä, mitä sanat tarkoittavat. Enkä käy etsimään niille englanninkielisiä käännöksiä, en todellakaan. Pidän sävelestä. Se eroaa mielestäni aika paljon länsimaalaisesta tyylistä tehdä musiikkia ja siksi olen siitä kiinnostunut. Minulla kyllä on japani-suomi sanakirja, mutta se tuskin auttaa asiaa. Ei minulla niitä sanoja muutenkaan ole.

Muista maanosista (en tarkoita nyt Amerikaa) tulevaa musiikkia on kiintoisa kuulla. Idässä on niin erilainen elämäntapa ja musiikki myös.

Olen enemmänkin kuunnellut j-rockia, mutta myös hieman sitä popahtavaa. Dir En Greysta pidän, samoin GLAYsta. Aika vähän olen niitä lauluja kuunnellut, ei huvita ladata niitä netistä.

J-rock/pop ei kuulu aivan lempibändieni joukkoon, mutta minusta se on hyvää musiikkia. Harmittaa, ettei sitä täältä päin saa. Olen saanut sellaisen käsityksen, että siitä saa Helsingistä, mutta en ole siellä päin todellakaan usein, joten se siitä. Semmoistakin olen jostain kuullut, että ne levyt maksaisivat ilmeisesti aika paljon. Tosin, voin olla kovasti väärässä.

Claudia

 • Ankeuttaja
J-pop / J-rock
« Vastaus #15 : Kesäkuu 16, 2003, 17:41:39 »
Lainaus käyttäjältä: "Shanpuu"
Olen saanut sellaisen käsityksen, että siitä saa Helsingistä, mutta en ole siellä päin todellakaan usein, joten se siitä. Semmoistakin olen jostain kuullut, että ne levyt maksaisivat ilmeisesti aika paljon. Tosin, voin olla kovasti väärässä.


Itse en asu Helsingissä vaan kaukana sieltä, mutta veikkaisin, että jrock/jpop-musiikkia on sieltäkin erittäin hankalaa löytää, jos se edes on ollenkaan mahdollista. Hinnat tosiaan ovat kalliimpia, jos verrataan Suomen hintoihin, mutta Japanissa kaikki on käsittääkseni hieman kalliimpaa. Nettikaupoista tilattavat levyt maksavat sen 25-28 euroa, joka minun mielestäni on vielä kohtuullinen hinta, kun ajattelee kuinka paljon enemmän Japanissa panostetaan levyjen pakkaukseen, kansilehtisiin, kuviin ja muuhun vastaavaan. Tuohon hintaan tulee lisäksi vielä mahdollisia postikuluja ostopaikasta riippuen, jos levyjä tilataan ulkomailta. Itse olen tilannut jo monia levyjä enkä ole vielä katunut yhtäkään ostosta vaikka rahani suurelta osalta kuluvatkin japanilaisten suosikki bändieni levyihin.

Poissa Kosminen Poro

 • Vuotislainen
J-pop / J-rock
« Vastaus #16 : Kesäkuu 25, 2003, 00:59:10 »
Minä nyt yleensäkin pyrin tutustumaan monenlaiseen musiikkiin ja siinä sivussa on tullut japanilaiseenkin törmättyä. Myös japanilainen kirjekaverini on jotain kertonut japanilaisesta musiikista. Mikään valtava fani en kuitenkaan ole, vaikka joitain tiettyjä kappaleita saatan kuunnella päivästä ja viikosta ja kuukaudesta toiseen. Parasta japanilaisessa musiikissa on tosiaan juuri se, että se jollain tavalla poikkeaa musiikista, jota on tottunut kuulemaan joka paikassa. Harmi vain, että sitä on tässä maailmankolkassa vaikea hankkia muuten kuin ohjelmalla-joka-jääköön-nimeämättä.

Niin. Se Gravitation. Huokaus. Pakko sanoa siitä jotain. Se oli sentään ensimmäinen animesarja, josta katsoin kaikki jaksot. Ja OVAt. Ja luin yhden äänikertomuksen käsikirjoituksen (jatkoa nille 13 animejaksolle). Se viimeinen jakso tuo vieläkin melkein kyyneleet silmiin, jos katson sen. On se vain niin kaunis. :p Musiikithan siinä ovat legendaarisia. Juuri alku- ja loppumusiikki. Ensimmäinen kohtaamiseni japanilaisen musiikin kanssa. (Kumarsimme, kättelimme ja lupasimme tavata toisemme toistekin.)

Seyana

 • Ankeuttaja
J-pop / J-rock
« Vastaus #17 : Kesäkuu 28, 2003, 19:47:34 »
Olen addikti. J-pop ei enää oikein ole mistään kotoisin, mutta j-rock on täyttänyt soittolistani. Koneelta löytyy ämpäreiden lisäksi biljoona kuvaa ja videomateriaalia.

Aloitin j-popilla, kuten suunnilleen kaikki muutkin. Tykkäsin animemusiikista ja imuuttelin sitä onnessani päivät pitkät. En ymmärtänyt mitä sanoituksilla haluttiin sanoa, eikä sillä ollut mitään väliäkään. Sittemmin kuitenkin kyllästyin, ja nykyisin koneeltani löytyykin enää vain muutamia OST:eja. Suosikeikseni voisin mainita Rurouni Kenshinin, Noirin ja Mononoke himen.

Mutta siis, siihen j-rockiin. Se omistaa. Kaikkein paras on tuo Malice Mizer. Bändillä oli niin paljon erilaisia kappaleita ja soitinyhdistelmiä, että heikompaa hirvittää. Gackt ja Klaha olivat kummatkin loistavia laulajia, ja Gacktin GacktJOB on ollut ihan positiivinen kokemus. MMizerin live-esiintymiset ovat ihan übereitä ja musavideot kewlejä. Ne puvut ja muu sälä tekivät vaikutuksen. Tykkään kaikista bändin kappaleista joskin ne ihan ensimmäiset ovat lähinnä huvittavia Tetsun takia.
Never forget the butterfly.

Toinen suosikkini on Dir en Grey. Bändin musiikki vaatii pientä totuttelua mutta alkaa lopulta kuulostamaan hyvältä. Itse aloitin kuuntelemisen niillä väärillä kappaleilla, kuten Hydralla. Kyon ääni on outo, mutta tykkään siitä. Ne ihmeelliset taustaäänet aina huokailusta ulvomiseenkin ovat lopulta osa kappaleita eivätkä enää häiritse. Kyo on loistava sanoittaja, hänen sanoituksensa ovat usein oikeasti ahdistavia ja surullisia. Esimerkkeinä Berry ja Embryo. Osaa en osaa ymmärtää kuin vasta miljoonannen lukukerran jälkeen.

Parhaat balladit löytyvät X-Japanin listoilta. Forever love, Endless rain ja Tears nöin esimerkkeinä. Muutenkin X-Japan on todellinen legenda. Hidellä oli yksinäänkin todella loistavia kappaleita, en voi muuta kuin ylistää. Musiikkimaailma menetti ilmiömäisen kitaristin.

GLAY, L'Arc-en-Ciel ja Baroque ovat kaikki myös ihan kivoja, eivät mitään suuria suosikkejani mutta niitäkin jaksaa kuunnella.

Lopuksi myönnän olevani täydellinen japanifriikki kaikissa muodoissa ja hiljwnyn Kami-saman ja Hide-saman muistoksi.

UniQue

 • Ankeuttaja
J-pop / J-rock
« Vastaus #18 : Heinäkuu 09, 2003, 22:03:21 »
en voi sietää japanilaista musiikkii. aivan... no joo. se vain ei ole yksinkertaisesti minun makuun. musiikki on kamalaa, ja siinä on aivan liikaa kaikkea. kuulostaa niin järkyttävältä. kaikilla on samanlainen ääni, sellanen lapsellinen, no on se yleensä se ihan kivan kuulonen se ääni (: mutta se on sellasta vollotusta. en kai oo ainoa, joka ei tykkää olenkaan japsumusasa?

Seyana

 • Ankeuttaja
J-pop / J-rock
« Vastaus #19 : Heinäkuu 10, 2003, 18:01:16 »
Lainaus käyttäjältä: "UniQue"
kuulostaa niin järkyttävältä. kaikilla on samanlainen ääni, sellanen lapsellinen, no on se yleensä se ihan kivan kuulonen se ääni (: mutta se on sellasta vollotusta. en kai oo ainoa, joka ei tykkää olenkaan japsumusasa?


Älä lapsi rakas yleistä. ^^ Jos Klahalla on mielestäsi lapsellinen ääni, on kuulossasi oikeasti vikaa. Kyon ääni puolestaan on niin moninainen ja outo, ettei sitä voi luokitella yhtään mitenkään. Lapsekas ääni on kimeä ja vähän lässyttävä eikä sitä pysty kunnolla hallitsemaan, joten valitsemasi adjektiivi oli väärä. Ja ilmaistessasi vihasi genreä kohtaan, olisitko ystävällinen ja katsoisit että lauseet ovat oikein, eivät vain sinnepäin?
Luonnollisestikaan kaikesta ei vvoi pitää, mutta uskoakseni et ole tutustunut kaikkeen japanilaiseen musiikkiin, sillä sekin jakaantuu niin kovin moneen eri osaan.

Lainaus käyttäjältä: "Claudia"
Minun puolestani Dir en grey saisi siirtyä takaisin Gauze-ajan tyyliseen musiikkiin. Macabre ja Kisou (Missa-levyä tietenkään unohtamatta) ovat myös hienoja levyjä, mutta Six uglysta minä en enää niinkään paljoa välittänyt. Turhan metallivaikutteista musiikkia.


Tapellaanko? ^^ Gauze on kyllä suosikkini Dirun levyistä yhdessä Macabren kanssa, mutta Six ugly on myös aivan loistava. Sopivan raju. Newsman go hell. ^^

Lainaus käyttäjältä: "yhä se sama"
Visual kei näyttää muutenkin tällä hetkellä olevan kuolemaisillaan.


Visual kei kuoli jo. Malice Mizer vei sen hautaan, Dir en Grey edustaa toisenlaista tyyliä, omaa tyyliään. Ei tarvitse alkaa jäljittelemään kovia nimiä, kun voi luoda itsestään sellaisen omalla leimallaan.  Lisää Macabren kaltaisia pitkiä ja musiikillisesti todellakin mielenkiintoisia kipaleita kehiin!

Claudia

 • Ankeuttaja
J-pop / J-rock
« Vastaus #20 : Heinäkuu 14, 2003, 01:13:43 »
Lainaus käyttäjältä: "Seyana"
Visual kei kuoli jo.


Asia voi hyvinkin olla myös näin. Valitettavasti. Haluaisin edelleen uskotella itselleni ettei visual kei olisi aivan mennyttä aikaa. Visual keistä huolimatta j-rockista löytyy kuitenkin edelleen monia hienoja bändejä. Nyt viime aikoina olen alkanut seurata joitain pienempiä bändejä, joista myös löytyy omaa näyttävyyttä. Erittäin mielenkiintoisia ja potentiaalisia bändejä ovat mm. Vidoll ja Emmuree.

Gackt ilmeisesti onkin julkaisemassa jotain albumin tapaista syyskuussa. Ainakin HMV-nettikaupan sivuilla oli listattu jotain uutta, mutta mitään erikoisempaa informaatiota ei ollut. Julkaisupäivä kuitenkin (muistaakseni) näytti olevan sama kuin Gacktin (ja Hyden) Moon Child elokuvalla. Muualla en ole vielä nähnyt asiaan liittyviä tietoja, joten pitää vielä odotella.

Asrun

 • Ankeuttaja
Sugoi~!
« Vastaus #21 : Heinäkuu 16, 2003, 20:34:37 »
Lainaus käyttäjältä: "UniQue"
kaikilla on samanlainen ääni, sellanen lapsellinen, no on se yleensä se ihan kivan kuulonen se ääni (: mutta se on sellasta vollotusta.


Väitän vastaan. :)
Olen eri mieltä siitä, että kaikilla j-rockareilla/poppareilla olisi jollain lailla "lapsellinen" ääni.  Kuuntele vaikka Gacktia, miekkosella on hirveän laaja [häh? Voiko noin sanoa?] ääni. Eikä ole kyllä mitään vollotusta. :D

Niin, aiheeseen japanilainen musiikki:
Kuuntelen. Intomielisesti. Vaikka en kyllä valitettavasti ole vielä kovinkaan montaa esittäjää kuullut... Gacktia, Malice Mizeriä, Hydeä [L'arc~en~Ciel]... Dir en Greystä yritän koko ajan löytää musiikkia. Ei ole vielä löytynyt. :( *lataa juuri X-Japanin Crusify My Lovea*

Suositeltavia kappaleita? Hum hum... Gacktin Lu:na.  Hullu Thinking under Moon. [olenko minä ainoa jolle tulee siitä mieleen "sekopäinen-japanilainen-laulajanero-yhdistettynä-venäläiseen-euroviisukappaleeseen-hamasta-menneisyydestä" Hyvässä mielessä tietenkin. xD] Vanilla tietenkin. Ja U+K! Se on aivan ihana kappale, siiitä on pakko tulla iloiseksi, varsinkin niissä 'Nyah nyah'-kohdissa. [Ren...Reeen...] xD Ja Malice Mizerin Au Revoir.

Tahtoo nähdä Moon Childin!

Seyana

 • Ankeuttaja
J-pop / J-rock
« Vastaus #22 : Heinäkuu 21, 2003, 18:14:08 »
Lainaus
Nyt viime aikoina olen alkanut seurata joitain pienempiä bändejä, joista myös löytyy omaa näyttävyyttä. Erittäin mielenkiintoisia ja potentiaalisia bändejä ovat mm. Vidoll ja Emmuree.


Tosiaan, olen itsekin innostunut Vidollista aika vaarallisen paljon. Vähän hankala löytää kyseisen bändin tuotantoa kun harvemmat ovat innokkaita sitä sharettamaan, mutta kärsivällisyys palkitaan.

Visual kei on yhä hengissä, vaikkakaan ei yhtä näkyvänä kuin MMizerin aikoihin. Kyllähän tuo Moi Dix Mois aika visuaalinen on, mutta on ollut vähän turhankin hiljaa viime aikoina. Toinen oikein hyvä on Miyavi, joka nykyisin tekee soolouraa Dué le quartzin jälkeen. Pitkästä aikaa jrokkari jonka genreen perehtymätön täysin varmasti sekoittaa naiseen. Tykkään hirveästi. Etenkin kappaleet 'Pop is dead', 'Girls be ambitious' ja 'Night in girl' ovat enemmän kuin kuunneltavia. Hyvähyvä.

//Ai niin. Olenko ainoa joka meinasi tippua tuolilta kuultuaan Klahan soolotuotantoa? Voi mies parka mitä oletkaan mennyt tekemään.

Claudia

 • Ankeuttaja
J-pop / J-rock
« Vastaus #23 : Heinäkuu 21, 2003, 19:40:03 »
Lainaus käyttäjältä: "Seyana"
Tosiaan, olen itsekin innostunut Vidollista aika vaarallisen paljon. Vähän hankala löytää kyseisen bändin tuotantoa kun harvemmat ovat innokkaita sitä sharettamaan, mutta kärsivällisyys palkitaan.


Tuolta löytyy pari laulua ja videokin tällä hetkellä: http://www.jrocksaga.com/

Itselläni on kaikki Vidoll jaossa, mitä minulta löytyy. Jos on kiinnostusta niin lähetä vaikka yksityisviestiä.

Lainaus käyttäjältä: "Seyana"
Visual kei on yhä hengissä, vaikkakaan ei yhtä näkyvänä kuin MMizerin aikoihin. Kyllähän tuo Moi Dix Mois aika visuaalinen on, mutta on ollut vähän turhankin hiljaa viime aikoina.


Toisaalta se, onko visual kei vielä hengissä vai ei, riippuu myös siitä, mikä lasketaan kyseessä olevaan tyylisuuntaan kuuluvaksi. Jatkaahan Moi dix Mois jossain mielessä siitä mihin Malice Mizer jäi, mutta tyyli on kuitenkin hieman hiipunut, sekä musiikillisesti että ulkonäöllisesti. Minun täytyy myöntää, että olen pettynyt Moi dix Moisin uuteen levyyn. Kaikki laulut kuulostavat samalta, enkä välttämättä edes huomaa laulun vaihtumista. Tiedän, että Mana pystyy parempaan, onhan Malice Mizer siitä selvä osoitus. Luin kuitenkin vasta uudesta live-raportista, että viimeisimmissä konserteissa soitettiin myös paljon uutta materiaalia ja ne olivat musiikillisesti monipuolisempia, mikä taas antaa uutta toivoa bändin ja musiikin suhteen.

Lainaus käyttäjältä: "Seyana"
Ai niin. Olenko ainoa joka meinasi tippua tuolilta kuultuaan Klahan soolotuotantoa? Voi mies parka mitä oletkaan mennyt tekemään.


Et todellakaan ole ainoa. Hänen uusi ulkonäkö ja musiikki melkeinpä järkyttivät minua. Mihin oli kadonnut se tyylikäs ja salaperäinen henkilö? Muutaman laulun kuultuani en viitsinyt ladata enempää, sillä musiikki ei vastannut odottamaani. Ajattelin nyt lähiaikoina kuitenkin kuunnella uudelleen ne laulut, jotka minulla on ja miettiä niitä uudelleen.

En tiedä onko tämä nyt niin tärkeää, mutta korjaan nyt antamaani tietoa koskien Gacktin uutta mini-albumia. Levy siis julkaistaan 18. syyskuuta ja Moon Child 25. syyskuuta. Olin itse asiassa lukenut tiedon uudesta mini-albumista jo noin kuukausi sitten, mutta minä idiootti olin mennyt unohtamaan sen.

Seyana

 • Ankeuttaja
J-pop / J-rock
« Vastaus #24 : Heinäkuu 24, 2003, 13:40:46 »
Lainaus
. Ja U+K! Se on aivan ihana kappale, siiitä on pakko tulla iloiseksi.


Nyt on ihan pakko takertua tähän. Niin minäkin aina luulin, kunnes luin käännökset niihin sanoihin. En ymmärrä kuinka Gackt pystyy esittämään sellaista täysin iloisella naamalla. Ja se live; hyppiviä pehmoeläimiä, miesballerinoja valkoisissa tyllihameissa, letkanjenkkaa ja mitä vielä. Ehkä minä vain olen epätoivoinen fani joka ei vieläkään ole täysin päästänyt Kamista irti. Ja tosiaan, huhutaan että kyseinen kappale olisi omistettu Kamin muistolle.

Lainaus
Luin kuitenkin vasta uudesta live-raportista, että viimeisimmissä konserteissa soitettiin myös paljon uutta materiaalia ja ne olivat musiikillisesti monipuolisempia, mikä taas antaa uutta toivoa bändin ja musiikin suhteen.


Jeps. Katsoin hiljattain yhden liveklipin ja tyylistä on tullut monivärisempää. Minun puolestani saavat pysyä goottirockin puolella kunhan tekevät sen yhtä tyylikkäästi kuin MMizer. Esimerkkinä nyt vaikka Shiroi ja Beast of blood.

Nyt on tullut ladattua vähän lisää tuota Vidollia ja oli pienoinen pettymys. Waisetsu ningyou kuulosti aika pahalta. Ihan mukava bändi yhä, mutta odotukseni olivat liian korkealla.