Kirjoittaja Aihe: Naishahmot Pottereissa  (Luettu 3549 kertaa)

0 vuotislaista ja 2 Ankeuttajaa kyttää tätä aihetta.

Poissa Rantsake

 • Ei mikään surkkimus
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: SparksWolf20852
 • Tupa: Puuskupuh
Naishahmot Pottereissa
« : Syyskuu 12, 2014, 15:55:09 »
Onhan niitä keskusteluja olemassa, missä puhutaan, että kuka on lempi- tai inhokkihahmosi, pelottavin hahmo, kenen olisi pitänyt jäädä henkiin yms... Lisäksi yksittäisistä Potter-hahmoista keskustellaan, mitä heistä ollaan mieltä ja näin. Tosi usein ihmiset nimeävät lempihahmokseen jonkun miehen, syyllistyn tähän oikeastaan itsekin. Fred ja George nyt vaan oli niin parhaita.
Mutta: mitä ajattelet Pottereiden naishahmoista?
Kuka naishahmo oli sinusta paras? Ja kuka naisista oli inhokkisi?
Onko joku, jonka tahdot mainita jostain muusta syystä?

Minä tykkäsin hirveästi Lily Potterista, os. Evans. Hän oli jotenkin kiehtova, oikeudenmukainen, fiksu. Hän näki ihmisten ulkokuoren lävitse. Esim. Kalkaroksessa hän näki hyvää, vaikka moni muu ei. James Potteria hän inhosi ensin, mutta näki lopulta paremmin tutustuttuaan hänessäkin hyvää.
Muita, joista pidin: Molly, koska häneen on helppo samaistua. Lisäksi hänestä tulee minun oma äitini todella elävästi mieleen. Lisäksi mainitsen Bellatrixin, joka on yksi parhaista tietämistäni naispahiksista. Montako oikeasti pelottavaa naispahista tulee mieleen? Minulle ei kovin montaa.

Inhokki... Täytyy sanoa, etten voi sietää Fleuria. Hän on hirveän kaunis, joten myönnän, että Rowling teki viisaasti tehdessään hänestä ärsyttävän. Eihän hahmo saa olla liian täydellinen. Lisäksi Row ei myöskään tehnyt hänestä tyhjäpäistä, mikä yleensä on huikean kauniissa naishahmoissa se "pään sisäinen vika". Siitä huolimatta, vaikka hahmossa on puolensa, inhosin häntä alusta asti. Sitten Bill Weasley, joka on mielestäni loitotyyppi, meni naimisiin hänen kanssaan. Voi voi voi... En tiedä, pitäisikö Billille lähettää onnittelu- vai osanottokortti.... Melkosen riippakiven sai niskoilleen.

Mut nyt, areena on vapaa. Mitä ajatuksia Pottereiden naishahmoista?
"Tuntematonta me pelkäämme, kun katsomme kuolemaa ja pimeyttä, siinä kaikki."
- Harry Potter ja Puoliverinen prinssi

Poissa Chilisuklaa

 • Moony Cullen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • I ᒪOᐯᕮ ᗪᗩYᔕ ᗯᕼᕮᑎ ᗰY OᑎᒪY ᑭᖇOᗷᒪᕮᗰ Iᔕ Tᕮᗩ Oᖇ ᑕOᖴᖴᕮᕮ
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Naishahmot Pottereissa
« Vastaus #1 : Syyskuu 12, 2014, 16:13:08 »
Minä ainakin tykkään Lily Evansista, hän on suosikkini. Pidän hänestä, koska on osin samanlainen kuin minä. Esim. molemmat olemme suht. hyviä koulussa ja rakastamme lukemista. Myös Ginny Weasley lukeutuu suosikkeihini.
Inhokkiani en osaa sanoa, mutta varmaan arvon rouva Muriel -täti. Hän nyt vaan on sellanen ärsyttävä. Myös Gabrielle ja Fleur eivät lukeudu lempihahmoihini.
Live your dream, before the nightmares come!

Poissa castlevania

 • Enterpricen kapteeni.
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Nihilisti.
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Naishahmot Pottereissa
« Vastaus #2 : Syyskuu 13, 2014, 04:35:34 »
Suosikkejani ovat Bellatrix, Narcissa, Umbridge ja erityisesti Rita Skeeter. Jopa Rowling itse on myöntänyt että tietyllä tasolla ihailee Ritan määrätietoisuutta vaikkakin sitten usein muiden kustannuksella. Bellatrix tuo suuresti mieleeni Lady Macbethin (Macbeth muistaakseni oli vaikuttanut suuresti Harry Potteriin, pääosin tämän ennustusaiheen takia) vaikka Lady Macbeth onkin huomattavasti kompleksimpi hahmo Bellatrixissa vilahtavista inhimillisyyden häivistä huolimatta. Narcissa on tietyllä tavalla liikuttava ja monet varmaan kauhistuvat että saatoin laittaa Umbridgen suosikkilistalleni. Syy on yksinkertainen: hän on hauska. Uskomattoman hauska.

Inhokkejani ovat Hermione ja erityisesti Ginny. Hermionessa ärsyttävät mm. tämän suhteettoman suuret mustasukkaisuuden puuskat ja tietysti se isoin ongelma: että tämä likka on onnistunut viemään valokeilan pois Shakespearen Hermionesta joka on monin tavoin kiinnostavampi hahmo. Vaikka Rowlingilla onkin tiettyä taitoa tuntuu väärältä edes puhua Shakespearesta ja Rowlingista samassa lauseessa.

Mutta Ginny... voi luoja että osaan vihata häntä. Erityisesti vihaan hänen ns. "täydellistä" seurustelusuhdettaan Harryn kanssa. Kömpelyys mitä Harryn ja Chon suhteessa oli oli juuri se mikä sai sen toimimaan. Kun taas Ginnyn ja Harryn suhde oli imelää täydellistä romanssia. Ja likan koko persoonallisuus saa minut juoksemaan pitkin seiniä.
"Oh, my offense is rank, it smells to heaven! It hath primal elder curse upon it; the brother's murder.

Poissa Rantsake

 • Ei mikään surkkimus
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: SparksWolf20852
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Naishahmot Pottereissa
« Vastaus #3 : Syyskuu 13, 2014, 11:12:07 »
Castlevania: En kyllä yhtään ihmettele sitä, että Pimento (joo en jaksa käyttää enkunkielisiä nimiä) on suosikeissa! Olihan se kerta kaikkiaan kamala ja puistattava. Sellanen pinkkiin pörrötakkiin ja imelään tekohymyyn sonnistautunut piilosadisti. Mut siis kuvitellaanpa vitoskirja vähän aikaa ilman tätä professoria! Mitä olisi Feeniksin kilta ollut ilman Pimentoa?
Ja sama juttu Rita Luodikon kohalla! Luin jostain, että Rowling keksi hänet suutahdettuaan Britannian lehdistölle. Onneksi hän suuttui lehdistölle, sillä jälleen kerran: Mitä olisi ollut Liekehtivä pikari ilman Ritaa?  Otettais Rita pois ni puuttuis kyllä ihan älyttömän iso pala. Ja miettikääs, kuinka tärkeässä roolissa se loppujen lopuksi oli! Olihan sen jutuissa aina joku totuuden siemenkin mukana, se piti vaan osata suodattaa sieltä muun pee askan seasta. Hänhän oli mitä kätevin hahmo, jonka avulla saatiin kaivettua totuuskia esiin!
Ja molemmat, sekä Rita että Pimento, olivat hemmetin ärsyttäviä, sietämättömiä, aivan kamalia.... Mutta he eivät varsinaisesti olleet pahiksia, tai ainakaan kuolonsyöjiä.
"Tuntematonta me pelkäämme, kun katsomme kuolemaa ja pimeyttä, siinä kaikki."
- Harry Potter ja Puoliverinen prinssi

Poissa Renefer

 • Koira
 • Aurori
 • *
 • Teidän alhaisuutenne Renefernefernefer
Vs: Naishahmot Pottereissa
« Vastaus #4 : Syyskuu 13, 2014, 12:58:01 »
Mä en taas voi olla ihmettelemättä, että joku tykkää Lily Evans-Potterista, että niin vain ollaan erilaisia! :D Tietenkin joku voi toimia hahmona loistavasti (aivan kuten vaikkapa Rantsake pohdiskeli Luodikon osaa Liekehtivässä pikarissa) vaikkei tyypin kanssa haluaisikaan lähteä lounaalle. Monet ovat sanonet pitävänsä jostakin hahmosta juuri siksi, että kokevat samaistumisen tunnetta ja kenties haluaisivat täten lounastaakin tyypin kanssa.

Mä en tykkää täällä monien mainitsemasta Lilysta, koska se nyt vaan on melkoinen turhake, kun en saa hänestä mitään irti. :D En mitään muuta kuin sen, mitä hänestä pitäneet ihmiset hänestä kertovat eli esimerkiksi Hagridin tai Remuksen muistelot, ja sen perusteella Lily oli oikein ihanaluonteinen, valtaisan lahjakas ja vielä kauniskin. Johtajatyttö, Kuhnusarvion klubin ja Feeniksin killan jäsen... Pietari varmaan rasvasi taivaassa portin saranat huomattuaan tämän naisen saapuvan.

Lily on jotenkin tylsäkin, kun menee konservatiivisen sopivasti naimisiin hyvin nuorena ja pyöräyttää heti muksun. Ehkä tähän liittyy se, että joskus inhottaa HP-kirjoissa äitimyytin korostaminen: kun Lucius mokaa, Narcissa pelastaa Dracon, Lily heittäytyy Harryn eteen Jamesin kylmetä portaikossa, Tom Valedrosta tulee pieru koska hän ei saa imeä rinnasta äidinmaitoa, Molly tarjoaa Harrylle ruokaa ja lämpöä ynnä ihanaisen perheidyllin ja niin edelleen.

Usein meininki on vähän, um... Toivoisin, että malleja olisi enemmän ja että en eivät välttämättä olisi ihan niin sovinnaisia. On HP-maailmassa paljon epäsovinnaisuuksiakin, mutta usein naishahmot eivät pääse tähän kategoriaan, tai ainakaan minä en ole onnistunut niin asioita lukemaan. Lukuvinkkejä saa antaa! Luna Lovekiva mainitaan usein hieman erilaisena hahmona - ei pelkästään hieman erilaisena naishahmona.

Häiritsee hieman, että esimerkiksi tyyliin ainoat työssäkäyvät naishahmot HP-kirjoissa ovat opettajat ja Tonks, joka onkin osittain vähän erilainen hahmo. Olisin toivonut, että hänen auroriutensa olisi tuonut hänelle hieman Vauhkomieltä vastaavan roolin opettajana ja suojelijana, kenties voimakkaana ja omalaatuisena hahmona, mutta Tonks surkastuu viidennen kirjan jälkeen joksikin vinkuvaksi ovenpielukseksi joka huutaa miehen perään, joten ei sitten siitä sen enempää. Onneksi kuitenkin ehti kristillisesti mennä naimisiin (ja vaihtaa sukunimensä...) ennen kuin synnytti lapsen!

Täytyy tunnustaa, että musta Pottereissa ei ole kovinkaan paljon hyviä naishahmoja. :< Ehkä on potentiaalisia, mutta tuntuu ettei niistä sitten saada kaikkea irti tai hahmot jäävät muuten vaan huomattavan sivuun. Pidän kyllä monista, muun muassa Minerva McGarmiwasta, koska tällä on luonnetta, mielipiteitä, arvoja, tyyliä ja voimaa. Hänen motiivinsa toimia eivät kirjoissa liittyneet miehiin tai lapsiin. Mahtavaa! Hän on tainnut pitää alusta loppuun ihan oma sukunimensäkin? Pidän myös Bellatrixista ja Hermionesta monella tapaa.

Erityisesti vihaan hänen ns. "täydellistä" seurustelusuhdettaan Harryn kanssa. Kömpelyys mitä Harryn ja Chon suhteessa oli oli juuri se mikä sai sen toimimaan. Kun taas Ginnyn ja Harryn suhde oli imelää täydellistä romanssia.

Oon kyllä samaa mieltä, mutta eikö voisi ajatella, että ehti tuo Shakespearekin melkoisen siirappisia romansseja kirjoittelemaan urallaan? Onhan Romeon ja Julian romanssi monella mittapuulla täydellinen: He eivät voi muita ajatellakaan, löytävät heti oikeat sanat, ovat kuin luotuja toisilleen, rakastuvat ensisilmäyksellä, uhrautuvat, kaikki loppuu kuolemaan ja niin edelleen. Tosin toisin kuin Harry ja Ginny, Romeo ja Julia eivät ehtineet hankkia lapsikatrasta ja elää unelmaelämää, jossa molemmilla vanhemmilla on haastavat mutta palkitsevat työt... Onkohan Harrylla ja Ginnylla koira?

Lilysta ja Mollyta voi jutella myös tässä topikissa, täällä Lunasta, minkä lisäksi topikkeja on myös pää- ja sivuhahmojen vertailuille, suosikkihahmoille, pahiksille ja inhokkihahmoille.
Muista tervehtiä alakuloisia lintuja
POISSAOLEVAINEN
Toistaiseksi lopullisesti.

Poissa Katharina

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Naishahmot Pottereissa
« Vastaus #5 : Syyskuu 13, 2014, 16:06:22 »
Naishahmot Pottereissa... siinäpä mielenkiintoinen keskustelunaihe :) Lempihahmoihini kuuluvat Harry, Dumbledore, Lupin, Sirius, Hagrid kun taas inhokkihahmojani ovat Voldemort, Lucius Malfoy, Kalkaros... kyllä, melko miespainotteista. Näihin kahteen kategoriaan kuuluu muutama naishahmokin, eivätkä nämä henkilöt ole millään tavalla vähempiarvoisia - päinvastoin.

Aloitetaan Lilysta. Huomaan, että Lily on jakanut täällä mielipiteitä molempiin suuntiin, joten haluankin esittää omat näkökantani kyseisestä hahmosta. Lily ei ensinnäkään kuulu lempihahmoihini eikä myöskään inhokkeihini. Minulla ei missään kohtaa sarjaa herännyt uteliaisuutta kuulla Lilysta enempää kuin, mitä Harry hänestä oppi. Pidän kuitenkin paljon Lilyn ja Kalkaroksen suhteesta, mutta se tarina herätti ennemminkin kiinnostuksen Kalkarokseen kuin Lilyyn. Lily jää hahmona monen mielenkiintoisemman hahmon varjoon, mutta hän on kaikkea muuta kuin turha. Lily on mielestäni koko Harry Potter -sarjan ydinhahmo. Lilyn uhraus on koko sarjan aloitus. Äidinrakkaus ja orpo poika ovat sarjan kantavin ja kaunein teema. Se, että Lily rakasti Harrya, oli Harryn pelastus - ei ainoastaan Voldemortin hyökätessä vaan koko hänen lapsuutensa ja nuoruutensa ajan. Lily symboloi äidin kaipuuta. Tärkein naishahmo Pottereissa onkin mielestäni J.K. Rowling. En tarkoita tällä sitä, että hän on koko tarinan luoja vaan sitä, että Rowlingin oman tarinan ymmärtäminen auttaa ymmärtämään ennen kaikkea Lilyä ja mitä Lilyn aikomukset, luonne ja kohtalo edustavat.

Hermione Granger on ehdottomasti koko sarjan tärkein hahmo minulle. Hermione on loistava roolimalli - feministinen roolimalli. Hän ei ole prinsessa. Hän on taistelija. Hän taistelee paremman maailman puolesta, eikä hän pelaa mitään pelejä saavuttaakseen haluamansa. Hänen aseensa ovat rohkeus, viisaus ja määrätietoisuus. Hermione on tarinan aivot, eivätkä Harry ja Ron olisi tulleet toimeen ilman häntä. Yhtälailla hän tarvitsi heitä rinnalleen, mikä osoittaa sen, että Hermionekaan ei ollut täydellinen. Hermione on mielestäni tärkeä hahmo kirjallisuudessa siksi, että hahmo ei korosta kauneutta vaan älyä.

Luna Lovegood sijoittuu myös kärkipäähän. Luna edustaa erilaisuutta. Hän on rohkea ja hän seisoo omien mielipiteidensä takana. Lunan vahvin piirre on se, että häntä ei kiinnosta mitä muut hänestä ajattelevat. Luna olisi loistava roolimalli kaikille niille, jotka etsivät omaa identiteettiä. Jos joku on nähnyt haastattelun The Women of Harry Potter niin olen samaa mieltä Rowlingin kanssa. Lunan ja Hermionen kohtauksia on mielenkiintoista lukea. Luna on hullunkurinen ja viisas hahmo yhtä aikaa.

Hermione ja Luna edustavat mielestäni Rowlingin sanomaa: "Välillä on vaikeaa sanoa, että minä olen se kuka olen, enkä aio esittää mitään muuta. Mutta se on ainoa keino olla aidosti onnellinen."

Molly Weasley on aivan ihana äitihahmo Harrylle ja lukijalle. Hän kuuluu ehdottomasti suosikkeihini. Molly pitää koko perheen yhdessä ja hänen tarmonsa on aina niin ihailtavaa. Siinä missä Lily on tarinan suuri äitihahmo kulissien takana, Molly on tarinan (paremman sanan puuttuessa) konkereettisin äitihahmo. Rakastan Mollya ennen kaikkea sitä, että hän ei pysy pelkästään kotona vaan hän tuli Tylypahkan taisteluun ja kaikkihan me tiedämme, mitä tapahtui kun hän halusi suojella lapsiaan :) Molly on kotiäiti, mutta hän on myös taistelija!

Inhokkinaishahmojani ovat ehdottomasti Dolores Pimento, Bellatrix Lestrange ja Rita Luodiko. Tuskin tarvitsee selittää syitä. Huomasin lukiessani teidän kommentteja, että ehkä nämä hahmot ovat inhokkihahmojani, mutta en osaisi kuvitella kirjoja ilman heitä. Mitä olisikaan Feeniksin kilta ollut ilman Pimentoa tai Liekehtivä pikari ilman Rita Luodikoa :)

Mielestäni Potter kirjat ovat täynnä vahvoja naishahmoja unohtamatta Minerva McGarmiwaa, Ginnya, Tonksia. Naishahmoilla on aivan omat symboliset paikkansa kirjoissa mieshahmoihin nähden ja sekin on yksi tarinan teemoista.
"I don't want other people to decide who I am. I want to decide that for myself." -Emma Watson

Poissa Rantsake

 • Ei mikään surkkimus
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: SparksWolf20852
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Naishahmot Pottereissa
« Vastaus #6 : Syyskuu 13, 2014, 17:47:24 »
Renefer: Onhan se totta, että pottereissa äitihahmot on lähestulkoon aina jotain ideaaliäitejä. On siellä silti kuitenkin sääntöä vahvistavia poikkeuskia, jotka kyllä ovat aika pienessä roolissa ja melko ääritapauksia sitäpaitsi. Walburga Musta ei ainakaan minun mielikuvittani ole mikään pullantuoksuinen, poikiensa puolesta uhrautuva äitihahmo. Ja mitä tulee Petunia Dursleyhin... Hän kasvatti kaksi poikaa, omansa ja siskonpojan. Siskonpoikaa hän kohteli kuin syöpäläistä, oman poikansa hän passasi niin viimesen päälle pilalle ku suinki on mahollista. Luulen että tämä kuvio ois hyvinki voinu kiinnostaa jotain sosiaalitätiä.
Katharina: Mulla taas kävi Lilyn kans just päinvastoin! Tulin jossain vaiheessa kirjasarjaa kiinnittäneeksi huomiota erääseen seikkaan... Jamesista puhuttiin hirveästi, Harry ajatteli sitä jatkuvasti, hahmoa nostettiin hirveesti esille joka paikassa. Lilystä ei puhuttu minusta läheskään niin paljoa. Se seikka taisi olla nimenomaan se syy, miksi minä hänen hahmostaan kiinnostuin ja janosin lisää tietoa. 
"Tuntematonta me pelkäämme, kun katsomme kuolemaa ja pimeyttä, siinä kaikki."
- Harry Potter ja Puoliverinen prinssi

Poissa castlevania

 • Enterpricen kapteeni.
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Nihilisti.
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Naishahmot Pottereissa
« Vastaus #7 : Syyskuu 13, 2014, 20:11:48 »

Oon kyllä samaa mieltä, mutta eikö voisi ajatella, että ehti tuo Shakespearekin melkoisen siirappisia romansseja kirjoittelemaan urallaan? Onhan Romeon ja Julian romanssi monella mittapuulla täydellinen: He eivät voi muita ajatellakaan, löytävät heti oikeat sanat, ovat kuin luotuja toisilleen, rakastuvat ensisilmäyksellä, uhrautuvat, kaikki loppuu kuolemaan ja niin edelleen. Tosin toisin kuin Harry ja Ginny, Romeo ja Julia eivät ehtineet hankkia lapsikatrasta ja elää unelmaelämää, jossa molemmilla vanhemmilla on haastavat mutta palkitsevat työt...

Pidänkin Romeota ja Juliaa yliarvostettuna ja Shakespearen heikompiin näytelmiin kuuluvina. Asiaa ei auta että teos alkaa kuin komedia mutta Mercution ja Tybaltin kuolemasta yhtäkkiä muuttuukin tragediaksi. Mieltäni kiinnittää enemmän mm. 4 suurta tragediaa (Hamlet, Othello, Kuningas Lear ja Macbeth) ja tragikoominen Venetsian kauppias. Noissa edellämainituissa tragedioissa on tosin minusta paljon hauskempia kohtia kuin monissa hänen varsinaisissa komedioissaan, Hamletin esim. voi esittää mustana komediana ja on täysin hulvaton.

Ja ei helvetti, miten saatoin unohtaa McGarmiwan? Hän on ehdottomasti yksi suosikkejani myös. Hieman tiukkis mutta oikeudenmukainen sellainen ja hauska purevassa sarkasmissaan.
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 13, 2014, 20:20:27 kirjoittanut castlevania »
"Oh, my offense is rank, it smells to heaven! It hath primal elder curse upon it; the brother's murder.

Poissa Luna Helmiina

 • Tonttu vain ei saa unta
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Älä häiritse! Luen Harry Potteria!
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Naishahmot Pottereissa
« Vastaus #8 : Syyskuu 18, 2014, 19:29:08 »
Inhokkiani en osaa sanoa, mutta varmaan arvon rouva Muriel -täti. Hän nyt vaan on sellanen ärsyttävä. Myös Gabrielle ja Fleur eivät lukeudu lempihahmoihini.
Rouva Muriel-täti ei ole minunkaan lempparihahmoni, eikä myöskään arvon rouva Dursley.
(Oikosulku, en saa mieleeni rouva Dursleyn etunimeä, hrmphh..)

Lempparini on ehdottomasti Minerva, sopivan tiukka ja jotenkin inhimillisen oloinen hahmo,
näen McGarmivassa paitsi hyvän opettajan, niin myös lempeämmän hahmon. :)

muoks
Kiitos Rantsakkeelle, joka korjasi oikosulkuni, Petuniahan se rouva Dursleyn nimi on, kuten seuraavassa viestissä lukee. :)
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 18, 2014, 19:45:06 kirjoittanut Helmiina »
"Puh?"
"No mitä, Nasu?
"Ei mitään", vastasi Nasu hiljaa.
"Tarkastin vain, että olet vielä ystäväni".       Helmiina -> Luna Helmiina

Poissa Rantsake

 • Ei mikään surkkimus
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: SparksWolf20852
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Naishahmot Pottereissa
« Vastaus #9 : Syyskuu 18, 2014, 19:37:14 »
Helmiina: Korjaan oikosulkusi, rouva Dursleyn etunimi on Petunia : )

Kyllä, Minerva McGarmwa on loistava hahmo. Erityisesti Feeniksen killassa naisen pisteet nous pilviin mun silmissä. "Saanko tarjota yskänpastillia, Dolores?"
"Tuntematonta me pelkäämme, kun katsomme kuolemaa ja pimeyttä, siinä kaikki."
- Harry Potter ja Puoliverinen prinssi

Poissa Charlotte

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • No books, no life
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Naishahmot Pottereissa
« Vastaus #10 : Lokakuu 07, 2014, 16:53:30 »
Oma ehdoton suosikkini on Hermione Granger!
Ensinnäkin suosikkini on yleensä naisista tai tytöistä se, joka on eniten esillä. Ja Hermionehan se on.
Lisäksi me ollaan aika samanlaisia; Ihan hyviä koulussa (Hermy on vaan paljon parempi)ja tiukkoja sääntöjen noudattamisessa vaikka tiedetään kyllä, että joskus voi niitä sääntöjäkin rikkoa...Ja tietysti kauheita lukutoukkia!
Ulkonäöltäkin ollaan samantapaisia; ruskeat hiukset (minulla on kyllä pidemmät) ja ruskeat silmät.

Seuraavana tulee varmaan Lily Evans. Sanoin Evans eikä Potter siksi, että kuvittelen Lilyn aina nuorena. Lilystä ei kauheasti kerrota kirjoissa, mikä on periaatteessa ihan hyvä juttu. Tiedon puutteen takia käsitykseni muodostuu aika paljon ficcien perusteella. Eli huippuoppilas Hermionen tapaan ja sellainen perinteinen tulinen punapää.

Muita hyviä tyyppejä ovat esim. Ginny Weasley, mutta Ginny ei vaan koskaan ole tuntunut omalta. Lisäksi Molly Weasley on mukava ja turvallinen hahmo, Nymfradora Tonks sympaattinen ja piristävä sekä Minerva McGarmiwa, jonka älykkyyttä, määrätietoisuutta, oikeudenmukaisuutta, rohkeutta ja voimaa ihailen.
Bellatrix Lestrange ei lukeudu suosikkeihin, mutta on silti sellainen ihana sekopää. Vaikka hän onkin tappanut monia niin en silti pysty vihaamaan tuota kahjoa energiapläjäystä.
Muriel-tätikään ei ole suosikkejani, mutten voi olla repeämättä lukiessani tämän mummun mielipiteitä.

Äääää rakastan kaikkia Potter-hahmoja <3

No en välttämättä ihan kaikkia. Inhokkeja ovat naishahmoista Dolores Pimento ja Rita Luodiko. Pimento saa kaikki kihisemään kiukusta, mutta kukaan ei voi hänelle mitään. No, hän on kohtalonsa Azkabanissa ansainnut.
Rita Luodiko taas pilkkaa ja valehtelee ja kohtelee ihmisiä kaikin puolin epäoikeudenmukaisesti ja vieläpä aivan julkisesti.

Charlotte
"Mutta sinähän olet kuollut", Harry sanoi.
"Niin olen", Dumbledore sanoi arkisesti.

Poissa castlevania

 • Enterpricen kapteeni.
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Nihilisti.
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Naishahmot Pottereissa
« Vastaus #11 : Lokakuu 07, 2014, 22:12:01 »


Oon kyllä samaa mieltä, mutta eikö voisi ajatella, että ehti tuo Shakespearekin melkoisen siirappisia romansseja kirjoittelemaan urallaan? Onhan Romeon ja Julian romanssi monella mittapuulla täydellinen: He eivät voi muita ajatellakaan, löytävät heti oikeat sanat, ovat kuin luotuja toisilleen, rakastuvat ensisilmäyksellä, uhrautuvat, kaikki loppuu kuolemaan ja niin edelleen. Tosin toisin kuin Harry ja Ginny, Romeo ja Julia eivät ehtineet hankkia lapsikatrasta ja elää unelmaelämää, jossa molemmilla vanhemmilla on haastavat mutta palkitsevat työt...

On myös huomattavaa että koko näytelmän pointti on Romeota ja Juliaa vastaan. Eli siinä käsitteessä ei niinkään ole täydellinen romanssi kyseessä että Shakespearen pointti oli osoittaa nuoren rakkauden tuhoavuus, ei rohkaista sitä. Usein käsitetään että Shakespeare muka tarkoitti päinvastaista.
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 07, 2014, 22:16:50 kirjoittanut castlevania »
"Oh, my offense is rank, it smells to heaven! It hath primal elder curse upon it; the brother's murder.

Poissa Renefer

 • Koira
 • Aurori
 • *
 • Teidän alhaisuutenne Renefernefernefer
Vs: Naishahmot Pottereissa
« Vastaus #12 : Lokakuu 07, 2014, 23:38:15 »


Oon kyllä samaa mieltä, mutta eikö voisi ajatella, että ehti tuo Shakespearekin melkoisen siirappisia romansseja kirjoittelemaan urallaan? Onhan Romeon ja Julian romanssi monella mittapuulla täydellinen: He eivät voi muita ajatellakaan, löytävät heti oikeat sanat, ovat kuin luotuja toisilleen, rakastuvat ensisilmäyksellä, uhrautuvat, kaikki loppuu kuolemaan ja niin edelleen. Tosin toisin kuin Harry ja Ginny, Romeo ja Julia eivät ehtineet hankkia lapsikatrasta ja elää unelmaelämää, jossa molemmilla vanhemmilla on haastavat mutta palkitsevat työt...

On myös huomattavaa että koko näytelmän pointti on Romeota ja Juliaa vastaan. Eli siinä käsitteessä ei niinkään ole täydellinen romanssi kyseessä että Shakespearen pointti oli osoittaa nuoren rakkauden tuhoavuus, ei rohkaista sitä. Usein käsitetään että Shakespeare muka tarkoitti päinvastaista.

En todellakaan osaa sanoa, mitä Shakespeare tarkoitti enkä varsinkaan ottaa kantaa siihen, oliko hän oman aikansa nuorten seksivalistaja, mutta mielestäni molemmat tulkinnat on hyvin perusteltavissa ihan niin kuin sekin, lukeeko Hamletin komediana vai tragediana. Ei tuhoavuus tee rakkaudestä välttämättä yhtään vähemmän jumalaista, täydellistä tai makeeta. ;)
Muista tervehtiä alakuloisia lintuja
POISSAOLEVAINEN
Toistaiseksi lopullisesti.

Poissa huispauskotka

 • Teddy Lupinin vaimo
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Se uniikki ja lahjaton.
 • Pottermore: MarauderHeart20696
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Naishahmot Pottereissa
« Vastaus #13 : Huhtikuu 19, 2015, 03:11:03 »
Lainaus käyttäjältä: Rantsake
Kyllä, Minerva McGarmwa on loistava hahmo. Erityisesti Feeniksen killassa naisen pisteet nous pilviin mun silmissä. "Saanko tarjota yskänpastillia, Dolores?"

   Juuri tuo McGonagallin sarkastisuus ja hänessä piilevä omalaatuinen huumorintaju saavat minutkin pitämään tuosta hahmosta! Myös kyseisen naisen uskollisuus Dumbledorelle ansaitsee kunniamaininnan.


   Mutta kaikista eniten pidän Tonksista. Tonks oli omalla tavallaan mystinen ja viehättävä. Metamorfimaagit ovat kiinnostavia jo ihan sen kyvyn    takia, mutta myös muut piirteet tekivät Tonksista miellyttävän hahmon. Tonks pääsääntöisesti oli rento ja huoleton, mutta kun joku painoi mieltä, hän muuttui etäiseksi ja apeuden huomasi päälle päin. Tonks oli positiivinen ja eli täysillä tässä hetkessä. Hän ei ollut täydellinen kaikkine kömpelyyksineen, mikä teki hänestä ihailtavan tyypin.

   Luna Lovekiva on mielestäni myös kiehtova tyyppi. Hän viihtyy hyvin yksin (tosin hänelle ei aina ollut tarjolla muuta vaihtoehtoa), ja on vahva selvitessään urheasti vaikka muut pilkkaisivatkin. Hän uskaltaa olla erilainen eikä tunnu välittävän muiden mielipiteistä. Hän tunnustaa avoimesti uskomuksensa narksuihin sun muihin, vaikka joutuukin usein kestämään oudoksuvia katseita ja pilkkaavaa naurua. Ja ihana se Ystävät -maalaus <3


   Sitten niihin joista en erityisesti pidä.

   Tälläisiin henkilöihin kuuluu Fleur. Onhan hän toki kaunis, mutta luulee itsestään liikoja ja hän vain on aikamoinen riesa. (Voi Molly parkaa kun joutui kestää häntä omassa talossaan)

   Sitten on Cho. Inhottava tyttö joka ei osaa käsitellä muita ihmisiä (ei sillä etteikö Harry olisi ansainnut sellaista kohtelua), vaikka saakin osakseen ihailua pojilta. Se johtuu mielestäni vain ulkonäöstä ja huispauksesta. Ennen hän kuului suosikkeihini, mutta olen kai havahtunut uusiin aatoksiin :D

   Lavender Brown. Inhottava tyttö. Tosin vain kuudentena vuonna alettuaan seurustella Ronin kanssa. Aikaisemmin hän oli ihan siedettävä, aika huomaamaton hahmo. Itse jopa säälin häntä kun Trelawney erotettiin, mutta siinä mielipiteeni hänestä.


Ei nyt muita jaksa laittaa koska väsymys :D
"Kaunis puukko rinnassa haavoittaa ruostuneen lailla"
-Apulanta

Poissa Aurican

 • vinokas
 • Vuotislainen
 • Kirjoittaa liian pitkiä viestejä.
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Naishahmot Pottereissa
« Vastaus #14 : Huhtikuu 19, 2015, 18:38:40 »
Itse olen pohtinut Fleuria jonkin verran. Ihmiset tuntuvat inhoavan häntä hirveän paljon suhteessa siihen, ettei hahmo mielestäni ole mitenkään ilkeä tms. Toki Fleurista ei opita kovin paljoa, joten hän jää vähän taustalle ja ei niin kokonaiseksi hahmoksi. Fleur on kaunis. Tämä kai saa monet naishahmot ja lukijat kateellisiksi. Ehkä lukija omaksuu sen asenteen, joka esimerkiksi Hermionella, Ginnyllä ja Mollylla on Fleuria kohtaan. Ehkä tämä myös heijastelee Rowlingin asennetta ulkonäkökeskeisyyttä kohtaan. Fleur myös tuntee oman arvonsa ja kauneutensa. Jotenkin naisille opetetaan, että omaa kauneutta ei voi myöntää, itseään ei saa kehua ja että kauneus on pinnallista ja turhaa. Mutta ei Fleur ainakaan pinnallinen ole; Billin arvet eivät tehneet miehestä hänelle rumempaa vaan rakkaamman. Fleur ei edes ole tyhmä, pääsihän hän edustamaan kouluaan turnajaisissa. Itse olen päätynyt siihen, että Fleurissa ärsyttää se, että hän on häpeilemättömän tietoinen ja ylpeä kauneudestaan, minkä meille on opetettu olevan väärin, etenkin kun kyse on naisesta. Kyllähän esim. Dumbledore kehuu itseään älykkäämmäksi kuin useimmat eikä kukaan vihaa Dumbledorea sen takia.
Lily:"You're disgusting, Black -- I don't know what Remus sees in you. If you were my boyfriend I'd poison your morning pumpkinjuice."
Sirius:"If you were my girlfriend, I'd drink it"
-Casting Moonshadows, chapter 59
deviantArt | Tumblr | instagram

Poissa Rantsake

 • Ei mikään surkkimus
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: SparksWolf20852
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Naishahmot Pottereissa
« Vastaus #15 : Huhtikuu 19, 2015, 19:39:29 »
Auricanilla on kieltämättä hyviä pointteja. Mut en sanoisi, että kauneudella ylpeily on ainoa syy, miksi inhoan Fleurua niin paljon. Liekehtivässä pikarissa mulla särähti korvaan se, miten ylenkatsovasti se ihminen suhtautui Tylypahkaan ja siellä oleviin ihmisiin. "'Yvin mitätöntä!" Tai se, miten se tuhahteli Dumbledoren puheen aikana... Okei, sen voi toki pistää osittain koti-ikävän piikkiin, mut minusta se piirre ei ole vähentynyt mitenkään sarjan jatkuessa.
Toki myönnän, että siinä hahmossa on hyviäkin puolia. Yleensä, jos kirjailija luo täydellisen kauniin hahmon, siinä on vähän se vaara, että tulee Mary Sue. Ja sit kun ruvetaan miettimään, miten tätä täydellisyyttä voisi rikkoa, kauneusuningattaresta tehdään tyhjäpää. Fleur ei ole missään tapauksessa tyhjäpää, mikä onkin jo muutamaan otteeseen todistettu. Plus että Fleurille perhe on kaikkein tärkein asia universumissa. Arvomaailma on siis siinä mielessä kohdillaan.
Mut jotenkin vain siinä käytöksessä on jotain niin ylimielistä, että se nostaa niskakarvani pystyyn.
"Tuntematonta me pelkäämme, kun katsomme kuolemaa ja pimeyttä, siinä kaikki."
- Harry Potter ja Puoliverinen prinssi

Poissa Aurican

 • vinokas
 • Vuotislainen
 • Kirjoittaa liian pitkiä viestejä.
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Naishahmot Pottereissa
« Vastaus #16 : Huhtikuu 20, 2015, 11:13:38 »
Auricanilla on kieltämättä hyviä pointteja. Mut en sanoisi, että kauneudella ylpeily on ainoa syy, miksi inhoan Fleurua niin paljon. Liekehtivässä pikarissa mulla särähti korvaan se, miten ylenkatsovasti se ihminen suhtautui Tylypahkaan ja siellä oleviin ihmisiin. "'Yvin mitätöntä!" Tai se, miten se tuhahteli Dumbledoren puheen aikana... Okei, sen voi toki pistää osittain koti-ikävän piikkiin, mut minusta se piirre ei ole vähentynyt mitenkään sarjan jatkuessa.
---
Mut jotenkin vain siinä käytöksessä on jotain niin ylimielistä, että se nostaa niskakarvani pystyyn.

Toi on kyl totta. Olin jotenkin unohtanut, että Fleur tosiaan oli tuollainen, etenkin aluksi. Ja siis itsekään en varsinaisesti pidä Fleurista ja tämä varmaan selittää sitä omalta osaltanikin. Tykkään muuten vain pohdiskella hahmoja, vaikkeivat edes kuuluisi suosikkeihini. :)
Lily:"You're disgusting, Black -- I don't know what Remus sees in you. If you were my boyfriend I'd poison your morning pumpkinjuice."
Sirius:"If you were my girlfriend, I'd drink it"
-Casting Moonshadows, chapter 59
deviantArt | Tumblr | instagram

Poissa Albino

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Naishahmot Pottereissa
« Vastaus #17 : Huhtikuu 22, 2015, 20:12:38 »
Itse tykkäsin eniten MC Garmiwasta, koska hän tykkäsi (mielestäni) salaa Harrysta, mutta ei tuonut sitä esille.
Dolores Pimentoa en voi sietää, niin kamala kun hän on. Hän on jäänyt minulle mieleen kauheimpana hahmona.
HagridVoro ->Albino

Poissa Tenshinohana

 • Vuotislainen
Vs: Naishahmot Pottereissa
« Vastaus #18 : Toukokuu 01, 2015, 14:21:51 »
Täällä on tosiaan pohdittu Lily Evans-Potteria, mutta enpä koskaan tullut mietittyä hänen taustaansa sen kummemmin. Aloin miettimään et miksiköhän se mulla näin on; ja tajusinpahan, että Lilyn hahmo on omalla tasollaan maalattu aika täydelliselle tasolle. Hän menestyi koulussa, oli ystävällinen, puolusti ystäviään. Tulinenkin hän oli, mutta en koe tätä negatiivisena / puutteena / vikana. Enpä oikeastaan tässä miettiessäni ole keksinyt mitään pahaa, että olisi Lilystä sanottu.

Ja se on varmaan syy miksen kokenut häntä niin mielenkiintoiseksi hahmoksi, että oisin halunnut tutustua häneen tarkemmin. Tosin nyt kun mietin, ois se aika mielenkiintoista tutustua häneen tarkemmin; se on totta että Harryn ja Jamesin suhdetta pohditaan kirjoissa paljon enemmän ja Jamesistä tuntuu irtoavan enemmän tietoa.

Mutta lempihahmoihin. Suosikkini ehdottomasti naishahmoista on Hermione. Lähinnä siksi, että samaistun häneen omalla tasollani. Hermione käyttäytyy täsmälleen samalla tavalla kuin minä käyttäytyisin jos saisin tietää päässeeni taikakouluun; opiskelisin pääni puhki ja haluisin tietää ihan kaiken. Koen hänet vahvana hahmona, jonka tarinaa ei määritä miehet (mikä ei tosin paljoa Pottereissa tapahdu, ainoastaan Cho on hahmo josta en pidä sen tähden, että hänen kaikki juonenpätkänsä tuntuvat olevan miesdraamaa.) ja joka pitää päänsä tilanteessa kuin tilanteessa.

Eniten pidän kohtauksesta ihan ensimmäisessä kirjassa, jossa Hermione toteaa Harrylle, että ei hän ole lahjakas noita, hän on vain kirjaviisas. Jotenkin koen sen tuovan (hyvin alussa) Hermionen hahmolle tietyn syvyyden ja tietyn itsekriittisyyden - asioita, joihin aika moni samaistuu.

Toinen mun suosikeista on McGonagall - vaikka hän on osaltaan kliseinen tiukkanutturainen täti, joka on ankara opettaja, ilmenee hänessä kirjassa aina ihastuttavia kohtauksia joissa hän päästää "sisäisen petonsa" irti.

Ja Luna Lovegood kuuluu kanssa lempihahmoihini! Ei pelkästään sen tähden että rakastan nimeä Luna (mulla on pieni obsessio kuuhun) mutta rakastan hänen outouttaan ja kuinka hän on itsensä sen kanssa. Kuten Katharina sanoi, hänellä on erikoisominaisuutenaan se, että häntä ei kiinnosta mitä mieltä muut ovat. Katharinalla oli muutenkin aika samoja asioita joita itsekin pohdiskelen Lunan ja Hermionen kanssa. :'>

Inhokkihahmoja? Enpä oikein osaa sanoa. Cho on aikalailla ainoa josta en pidä lainkaan, juuri Cedric ja Harry -draamailun vuoksi.

Poissa Juomamestari

 • Kuninkaan koura
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Naishahmot Pottereissa
« Vastaus #19 : Kesäkuu 04, 2015, 17:02:49 »
Paras naishahmo Hermione Grangerista. Hän on niin älykäs ja hyvä koulussa. Pidän myös Lunasta ja Lilystä. Lunasta pidän koska hän on outo ja erilainen. Lily taas on myös älykäs ja pätevä taikajuomissa. Lisäksi Kalkaros piti hänestä.

Huonoimmat naishahmot ovat ehdottomasti Lavender ja Pansy. Lavender on niin tyhmä ja Hermionen vastakohta. Lisäksi hän ihailee Punurmiota. Pansykin on täysi ääliö ja ikävä ihminen.
"A mind needs books as a sword needs a whetstone if it is to keep its edge. That is why I read so much", Tyrion Lannister.