Kirjoittaja Aihe: Captain America the First Avenger  (Luettu 790 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Hämppyli

  • Näsäviisas-
  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Velho
Captain America the First Avenger
« : Maaliskuu 17, 2011, 19:02:07 »
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Jo kolmas tänä vuonna ilmestyvä Marvelin sarjakuvaan perustuva elokuva Thorin ja X-Men: First Classin lisäksi. Tämä jakaa saman jatkumon jo ilmestyneiden Iron Man ja Incredible Hulk ja tulevien Thor ja Avengers leffojen kanssa vaikka toimiikin itsenäisenä teoksena.

Kapteeni Amerikan loivat Joe Simon & Jack Kirby vuonna 1941 jä tämä teki esiesiintymisensä Captain America Comics #1-lehdessä.
Kuten hahmon nimestä ja syntymävuodesta voi päätellä, Kapu luotiin sotapropagandaksi (mainittakoon, että Kapteeni Amerikka lyö Hitleriä leukaan lehtensä ensimmäisen numeron kannessa), mutta tämä on kehittynyt neutraalimmaksi vuosien mittaan.
Kapun tarina on simppeli: Steve Rogers halusi liittyä toisen maailmansodan aikana armeijaan, mutta oli liian heiveröisessä kunnossa kelvatakseen. Nuorukaista säälinyt tiedemies tarjosi tälle mahdollisuutta päästä mukaan Rebirth-projektiin, jossa Steveen ruiskutettiin supersotilasseerumia (trailerin perusteella ruiskut on vaihdettu aikaansa edellä olevaan vempaimeen). Seerumi nosti Steven kunnon niin ylös, kuin ihmiselle on fyysisesti mahdollista ja hän sai varusteekseen tuhoutumattoman kilven ja hän saattoi ottaa osaa sotaan. Myöhemmin Steve jäätyi elävältä, pysäyttäessään natsien ohjusiskun etelämantereella, mutta tämä sulatettiin (uskottavaa, tiedän) ja hän alkoi puolustaa maailmaa Kostajat-ryhmän jäsenenä.
Tänä heinäkuussa tulee siis ensi-iltaan Joe Johnstonin ohjaama leffa Kapu Amerikasta. Nimiroolissa nähdään Chris Evans ja pääpahiksen Punakallon, joka on entinen natsi ja HYDRA-terroristiorganisaation johtaja, roolia vetää Hugo Weaving. Muissa rooleissa nähdään mm. Sebastian Stan, Hayley Atwell, Tommy Lee Jones, Toby Jones (Dobby) ja Samuel L. Jackson. Juoni tulee olemaan uskollinen alkuperäiselle sarjakuvalle, mutta sen pitäisi kuulemma olla helpompi sulattaa niillekin, jotka eivät ole amerikkalaisia.

Minulla ei ole mitenkään valtavia odotuksia, sillä vaikka olenkin Marvel-sarjisten suurkuluttaja ei Kapteeni Amerikka ole minulle liian tuttu. Yksi Kapun sooloseikkailu kyllä kaapin pohjalta löytyy eikä se ole lainkaan hullumpi, joten nimestä huolimatta tämän luulisi toimivan poissa tähtilipun katseeltakin. Luultavasti tämä on mukavaa aivot narikkaan viihdettä, mutta mikäpäs siinä. Mitä te uskotte? Pilaako pelkkä nimi koko leffan?

Käykää toki katsomassa traileri ennen tuomitsemista      

Muoks. Nyt on ilmestynyt toinen traileri                                                                                                           
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 24, 2011, 10:00:12 kirjoittanut Hämppyli »
"If we're going to be damned, let's be damned for what we really are."

Captain Jean-Luc Picard

Poissa Hämppyli

  • Näsäviisas-
  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Velho
Vs: Captain America the First Avenger
« Vastaus #1 : Elokuu 25, 2011, 20:44:45 »
Viimeinkin tämä tuli nähtyä ja hyvä oli.
Pieni kiire vaivasi silloin tällöin kuten Thorissakin, muttei yhtä silmiinpistävästi esim. Steven ja Peggyn suhde tuntui paremmin tehdyltä vaikkei näillä ollutkaan enempää kohtauksia kuin Thorilla ja Janella. Evans oli nappiosuma Kapuksi eikä miehessä näkynyt häivääkään Johnny Stormya. Vaikka hahmo olikin vähän yliammuttu (mutta sopivasti), Hugo Weaving oli myös oikein hyvä Punakallona. Buckyn kuolema ja koko hahmo oli hoidettu hätäisesti mistä jäi vähän sellainen maku, ettei tälle keksitty muuta tarvetta kuin mahdollisten tulevien juonenkäänteitten alustaminen.
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Tunsiko kukaan sääliä Steveä kohtaan lopussa? Minä ainakin tunsin.

Vaikka tämä olikin juonellesesti voimakkaampi elokuva, niin pidin silti henkilökohtaisista syistä Thorista enenmmän. Kolme ja puoli tähteä viidestä.

Kannattaa muuten katsoa lopuutekstit loppuunasti.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 26, 2011, 11:00:19 kirjoittanut Hämppyli »
"If we're going to be damned, let's be damned for what we really are."

Captain Jean-Luc Picard