Kirjoittaja Aihe: Dragonball  (Luettu 24362 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Katariina

 • Ankeuttaja
Dragonball
« : Huhtikuu 03, 2003, 18:00:35 »
Mitäs mieltä?
Kyseistä mangaahan on nyt ilmestynyt suomeksikin. Haluaisin tietää, onko se hyvää ja kannattaako sitä ostaa? Sitähän luetaan japanilaistyylisesti. Haittaako se hirveästi?
Aika harvaa mangaa ilmestyy muuten suomeksi. Sarjaa en ole katsonut, kun meillä ei yhä edelleenkään näy Subtv.

Poissa Freya

 • Green Dragonflight
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • + The Song of Life +
Dragonball
« Vastaus #1 : Huhtikuu 03, 2003, 18:26:59 »
Mangasta en tiedä millaista se on mutta ainakin se subtv:llä näkyvä Dragonball Z -anime on minusta tökeröintä animea mitä tähän mennessä on näytetty Suomessa. Päähenkilö näyttää mielestäni liian paljon Pokémonin Ashilta ja en pidä Ashista... Ärsyttää kun se aina vain hylkää kaikki pokémoninsa. Typerä syy. No mutta on niitä muitakin: eivät muutkaan hahmot mitenkään mielenkiintoisia ole, toisin kuin esimerkiksi Sailor Moonissa ja Magic Knight Rayearthissa. Niillä on kaikilla aina samanlaiset ilmeet ja tarinasta en ole myöskään jaksanut innostua. Enkä minä pidä sellaisista animelihaskimpuista mitä tässä sarjassa on.

Ja minusta Dragonballit on tarkoitettu enimmäkseen pojille, tai siltä se ainakin vaikutti. Katsoin yhden jakson ja ajattelin vain että nojoo... Minä en ostaisi. Mutta jos kerta pitää siitä niin mikä minä olen estämään? ^^
I've been fire, fed by the four winds. I've been water in the stream. And a drop of dew on the culm.
I've been clay in the hands of a potter. I've been rosin of a tree, and a leaf, by the breeze carried away.

Piitu

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #2 : Huhtikuu 03, 2003, 19:33:48 »
Mjuu, ostinpas tänään huvikseni ensimmäisen osan ja nappasin vieläpä semmoisen ilmaislehtisen mukaani. Linja-autossa sitä lukiessani oli vaikeaa olla purskahtamatta hyvin äänekkääseen nauruun välillä.
Kyllä minä siiät tykkäsin, huumoria on ihan kivasti (ja se on tärkeää) ja silleen. Hahmotkin ovat *eh* aika mielenkiintoisia, varsinkin se possu Oolong. Ja Goku on suloinen ^-^.
Vaikka olenkin tottunut lukemaan mangaa oikealta vasemmalle, niin minä rupesin aina välillä sitä lukiessani menemään takaisin ja oli jotenkin outoa lukea sillä tavalla, eli aloittaa takakannesta tavallaan. Mutta kyllä siihenkin tottuu.
Okei, kirjat ovat kyllä hirmuisen pieniä, eivät sitten voineet yhtään isommiksi niitä tehdä. Niistä kun tulee hiukkasen suttuisen oloisia kun ovat niin piäniä ne kuvat. Pläh.

Kyllähän nyt kannattaa ainakin ostaa kokeeksi ensimmäinen osa. Eihän se paljon maksa, 5.50 € on halpa hinta jos vertaa johonkin 20€ kuten eräät ranma½, jotka ostin taannoin, maksoivat.

Minä ainakin rupean ostelemaan näitä aina kun vain voin ja on rahaa. Taidankin itse asiassa pyytää muutaman osasen synttärilahjaksi, kun eihän synttäreihini ole 9 päivää, jos en nyt väärin laskenut.. Ensi viikon lauantainahan ne (tarpeetonta tuokin oli sanoa mutta joo).

Kleio

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #3 : Huhtikuu 04, 2003, 14:11:05 »
Mäkin selailin sitä semmoista ilmaislehdykäistä jonka ärrältä oli kai saanut, ja se vaikutti jotenkin niin hassun söpöltä tarinalta, että pakko mun nyt on kai on mennä semmoinen ihan kokonaan ostamaan!  Muutenhan mua jää vaivaamaan, että löytyykö ne kaikki lohikäärmepallot.. >_<
Ja se typykkä siinä vaikutti ihanan rautaiselta, vaikka paljastelikin vähän liian innokkaasti takapuoltaan..

Poissa Zhenoa

 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
  • http://r2.missalie.net
Dragonball
« Vastaus #4 : Huhtikuu 04, 2003, 18:36:01 »
Keskustelua asiasta toisaalla, hyvä kenties asiasta kiinnostuneiden vilkaista mikäli epäilette kannattaako ostaa.

Mjoo. Minulla on ranskankielinen ykkösalppa, jonka lukeminen loppuun asti kesti melkein vuoden. H3 h3 h33.

Celestia

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #5 : Huhtikuu 06, 2003, 13:18:26 »
Hum. Itse en ole henkilökohtaisesti ikinä pitänyt Dragonballeista (I mean, piirrostyyli, hahmot, juoni, koko perusidea... mikään ei nappaa.), joten taitavat jäädä kauppojen hyllyille, vaikka harvinaista suomennettua mangaa ovatkin. Maksavat kuitenkin sen verran, että senkin rahan säästää sitten mieluummin vaikkapa johonkin sellaiseen mangaan, josta oikeasti pitää.
Eihän näiden lisäksi ole minun tietääkseni suomennettu muuta mangaa kuin Akiraa joskus muinoin taannoin?

Oikealta vasemmalle lukeminen ei ainakaan minulle ole mikään ongelma, kun on tottunut sillä tavalla mangaa lukemaan. Nykyään luen yleensä aikakaus- ja sanomalehdetkin sillä tyylillä. ^_^

Poissa Zhenoa

 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
  • http://r2.missalie.net
Dragonball
« Vastaus #6 : Huhtikuu 06, 2003, 17:21:33 »
Lainaus käyttäjältä: "Minttu Pokie"
Kirjastosta olen löytänyt myös yhden suomennetun Dirty Pair -kirjan. "Vaarallisia tuttavuuksia" on suomennetun läpykän nimi.


Dirty Pair ei ole mangaa. Asialla olivat amerikkalaiset piirtäjät, eli pitäisi puhua pseudomangasta. Suomeksi on Akiran ja nyt uuden DB:n lisäksi julkaistu aikoinaan myös Hiroshiman poika. Tällä hetkellä tosin esimerkiksi Sarjoja Kuvia kääntää (kovalla faniasenteella) mangaa äidinkielellemme. Mjoo, ja oikealta vasemmalle lukeminen rulettaa ja kovaa.

Lyhykäinen DB-arvostelu (täysin imho, älkää siis vetäkö hernettä nenään...):
- tylsät hahmot
- huono huumori
- ikävä 'taide'
- hidas eteneminen (sanooko kuuden jakson mittaiset taistelut mitään..?)

eishi

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #7 : Huhtikuu 12, 2003, 19:37:10 »
Huh huh mikä löylytys teille tulisi jos paras kaverini olisi vuotislainen...  :shock:  Hän on DBZ-fani vereen ja henkeen. Mutta, sitten puhumme minusta. *g*

Itse luokittelisin itseni 30 % faniksi. Olen lukenut kaikki kaverini hyllystä löytyvät DB ja DBZ-mangat, joita on -- eeh -- PALJON. Ja nyt on pakko leveillä tiedoillaan ja kertoa, että sarjan tekijä Akira Toriyama aloitti sitä tarinaan pohjautuen vanhaan kiinalaiseen taruun, mutta hylkäsi sitten sen tarun kun tarina rupesi menemään hieman överiksi siltä kohtaa... Joten siinä kenties selitys "huonoon" aloitusjuoneen. Loppu on rautaa! ^^

(Zhenoa: sanoit Akira Toriyaman "huonosta piirrostyylistä". Hän ihailee "eurooppalaista sarjakuvasuuntausta" eikä niinkään mangan keinoja, joten siinä taas yksi selitys... ^^)

Animea en ole seurannut, koska subbaria ei ole... Hmph. Aion ostaa mangaa suomeksi, mutta luultavasti odotan DB-saagan yli ja ostan vasta DBZ-saagaa... Vegeta rules! ^^

Mutta täytyy sanoa että pidän enemmän tuosta shoujo-mangasta eli "hempeilymangasta" kuin shounen-mangasta.

Kleio: typykän nimi on Bulma. *kiristelee hampaitaan*. Ja Bulma on -- eeh -- rautainen tyttö. Hmm... Tekisi mieli kertoa erinäisiä asioita hänestä, mutta -- *enpäs spoilaakaan!*

---muokkis---
Well, kaikki eivät voi pitää kaikesta. *kohauttaa olkapäitään* Njääh, jos totta puhutaan, en pidä myöskään Toriyaman piirrostyylistä paljon, mutta siedän sitä juonen takia. On toki kohtia, joissa hänen piirrostyylinsä on todella hienoa, mutta suurimmaksi osaksi... Se tosiaankin ärsyttää. Ei voi mitään. Kaikkea ei voi saada.

Poissa Zhenoa

 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
  • http://r2.missalie.net
Dragonball
« Vastaus #8 : Huhtikuu 13, 2003, 16:16:08 »
Lainaus käyttäjältä: "eishi"
(Zhenoa: sanoit Akira Toriyaman "huonosta piirrostyylistä". Hän ihailee "eurooppalaista sarjakuvasuuntausta" eikä niinkään mangan keinoja, joten siinä taas yksi selitys... ^^)

Sen takia painotinkin että tuo "arvio" on täysin in my humble opinion. Ei siis kenenkään tarvitse vetää siitä hernettä nenään.

Ei se muuten sinänsä ole "huono" tyyli, osaahan Toriyama ihan ihailtavasti rakentaa sarjakuvia (johon todellakin vaikuttaa paljon useammat asiat kuin pelkkä piirustustaito). Mutta _minusta_ hänen piirrostyylinsä vain ei ole oikein mitään suoranaista silmänruokaa.</sarcasm>

Seyana

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #9 : Huhtikuu 15, 2003, 11:24:44 »
"Onko sinulla oma Dragonball aiheinen kerho? Kerro siitä meille!"
Suomalainen käännös oli onnistunut paremmin kuin odotin, mutta sitten tungetaan jotkut erkkilän kerhotkin mukaan.  

Itse en pidä kyseisestä animesta yhtään, eikä mangakaan mitään suosikkiani ole. Dragon Ball Z pääsee samaan sarjaan Sailor moonin, Pokemonin ja Digimonin kanssa mitä minun animemieltymyksiini tulee. Mangassa on pari ihan hauskaakin kohtaa, mutta Toriyaman huumori ei minuun kuitenkaan yleensä pure. Hahmot ovat jotenkin tympäännyttäviä. Lisäksi tämä minulle niin tärkeä ihmissuhdedramatiikka on täysin olematonta. Tarina edistyy liian hitaasti. Ei sellaisia kirjojen pituisia tappeluita ja saman jankkaamista jaksa kukaan. Tappeluissa ei Dragon ballissa muutenkaan ole mitään luettavaa/katsottavaa, ne ovat vain tappeluita tappeluiden perään.

Pervoilu ei häiritse minua millään sen suuremmalla tavalla, eli ei intoni siihen kaadu. Kyllähan kyseistä mangaa lukee paremman puutteessa, kun suhteellisen halvallakin saa.  Mutta ei mangaharrastusta ehkäpä ole kaikkein parasta aloittaa Dragon ballilla.

Poissa Tionne

 • Vuotislainen
  • http://www.livejournal.com/users/ranilos
Dragonball
« Vastaus #10 : Huhtikuu 17, 2003, 19:41:26 »
Lainaus käyttäjältä: "Freya"
Mangasta en tiedä millaista se on mutta ainakin se subtv:llä näkyvä Dragonball Z -anime on minusta tökeröintä animea mitä tähän mennessä on näytetty Suomessa.


*puhisee*

Mutta aiheeseen... Dragon Balleja lukiessa nousee virne naamalle väkisin. Mangat ovat mahtavia ja kirjahyllystäni löytyykin kaikki neljä juuri ilmestynyttä osaa. Tietysti saatan olla hiukan puolueellinen, sillä olen täysin rakastunut teeveessä pyörivään Dragon Ball Z sarjaan. (One word: Vegeta! Do I have to say more? *smiles at eishi* Someone has seen the light!)

Lainaus
Ja minusta Dragonballit on tarkoitettu enimmäkseen pojille, tai siltä se ainakin vaikutti. ^^


No, minä ainakin pidän siitä enkä todellakaan ole poika, vaan parikymppinen nainen. *g* Ja sitten tuo kuuden jakson mittaiset taistelut? Mitä vikaa? Sehän siinä on juuri se... perusidea. Z- taistelijat pelastavat maan vihollisilta. Jos ei taisteluista ole kiinnostunut niin sarjaan tutustumista ei kannata aloittaa Z:sta, sillä se on juuri se osa, missä keskitytään eniten tappeluihin.

Mutta DB manga...mielestäni on mukava saada valaistusta tapahtumien alkupäähän. Mistä ja miten kaikki alkoi, ja muutenkin pohjustusta henkilöihin. Ja Goku on vallan suloinen. Hänen välitön ja huoleton suhtautuminen kaikkeen ympärillä. En voi olla hymyilemättä leveästi lukiessani näitä kirjoja. Ja Yamcha, niin huvittava. Sekä tietysti Puarr: "Koettakaa kestää, Yamcha herra!" *nauraa*

Oikealta vasemmalle lukeminen ei ole vaikeaa, siihen tottuu nopeasti. ´

Mihin ihmeen kohtaan ne jättivät sen neljännen kirjan! Pitääkö meidän siis odottaa syksyyn asti ennen kuin saamme jatkoa? *mutin* Löytyisiköhän niitä jostain vaikka englanninkielellä... En myöskään jaksa odottaa kirjaa numero 17 ja siitä eteenpäin. (Again: Vegeta!)

Mutta suosittelen kyllä tätä sarjaa kaikille. Se on aivan mahtava.

*in love*

Poissa Zhenoa

 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
  • http://r2.missalie.net
Dragonball
« Vastaus #11 : Huhtikuu 17, 2003, 20:30:04 »
Lainaus käyttäjältä: "Tionne"
Löytyisiköhän niitä jostain vaikka englanninkielellä... En myöskään jaksa odottaa kirjaa numero 17 ja siitä eteenpäin.

Koko sarja lienee jo julkaistu ruotsiksi, esimerkiksi Helsingin Akateemisesta voi ostaa noita ruåtsiversioita. Sinne kipinkapin jos kiinnostaa. Vaikka kai niitä voi muualtakin Suomen piiristä bongata.

Poissa Tionne

 • Vuotislainen
  • http://www.livejournal.com/users/ranilos
Dragonball
« Vastaus #12 : Huhtikuu 17, 2003, 20:37:18 »
Eeeh, ruotsiksi... *vaipuu masennuksen alhoon*

No, olisihan hyvä tilaisuus kohentaa ruotsinkielen taitoa. Taidan kyllä ensin katsoa, jos siellä vaikka sattuisikin olemaan niitä englanniksi. *epätoivoinen* Mutta matka akateemiseen on kyllä edessä, kunhan vain kerkiän.

Muokkeli: Ja kiitokset Zhenoalle tiedosta. ^_^

Poissa Zhenoa

 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
  • http://r2.missalie.net
Dragonball
« Vastaus #13 : Huhtikuu 17, 2003, 20:39:52 »
Muistaakseni on sitä englanniksikin Suåmimaassa saatavilla, mutta en mene sitten mihinkään takuuseen siitä kuinka paljon sitä löytyy. Lisäksi voisin lyödä vetoa siitä että ruotsinkieliset ovat halvempia.

Edit. Tuo VIZ:n julkaisema DB on muuten leikaten sensuroitu. Hix hox.

Ayasha

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #14 : Toukokuu 27, 2003, 19:01:46 »
Niin.. Dragonball..

En oo telkkarista nähnyt, kokemuksia siis vaan sarjakuvista... :)

Itseasiassa ekaa osaa lukiessani en erityisemmin tykännyt siitä..
Päädyin kuitenkin ostamaan toisenkin osan, kyllä kai mä siitä sitten ainaki vähän tykkään... ;)

Haluan ehdottomasti lukea kaikki osat... :)

Ihastuin myös tähän japanilaisella tyylillä lukemiseen, siis "takaperin".. Se olikin ihan hauskaa, vaikka ensin oli vähän, ihan pikkasen vaan,  ongelmia... :)

Tosin... mullakun ei ole kokemuksia pahemmin animesta tai mangasta, niin en oikeen osaa verratakaan..

Joo.. kyllä mä sit kai tyksin... vaikka välillähän tää sarjakuva on ihan naurettavan tyhmä, mut kyl sitä lukee, kun ei kerran muutakaan oo.. :D

Poissa Zhenoa

 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
  • http://r2.missalie.net
Dragonball
« Vastaus #15 : Toukokuu 27, 2003, 19:26:16 »
Näin välihuomautuksena, kai tiedätte että Kolibri on nyt vetänyt DB:n markkinoilta sekä lopettanut sen julkaisemisen kokonaan. Minä en tätä tiettyä sarjaa ollenkaan sure, mutta enemmänkin sitä faktaa että nyt lähes kaikki japanilainen media saa vähintäänkin epäilyttävän leiman, DB kun kerran sai syytteet pedofiliasta (hox, lain mukaan pedofilia on alle 16-vuotiaan häiriköintiä, Bulma on jo ainakin 16). Eipä ollut pitkään iloa tästä sarjasta. Lisäinfoa on Kupolin etusivulla.

ayu

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #16 : Toukokuu 31, 2003, 12:44:40 »
Minulla itsellä on kaikki neljä Dragon Ball mangaa vaikka ne ovatkin K-15 (Olen syyskuussa 14) ja aion ostaa kaikki muutkin. Ne ovat ihanaia, eikä Japanilainen tapa lukea kirjaa "väärinpäin" haittaa yhtään. Aivan kuten kirjassa lukeekin, parin sivun luettua se on todella helppoa. Ne ovat huippuja, vaikka niissä onkin pervoutta. Tuota voisi sano hentaiksi.*

*Hentai on pervo anime ja manga.

Minusta teidänkin kannattaa lukea sitä, jotka eivät sitä vielä lue! Minä luen kaikki mahdolliset animet ja mangat, jotka vaan voi. Hopeanuoli (Ginga Nagareboshi Gin) ja Weed (Ginga Denetsu Weed) rulaavat kuitenkin eniten! :D

Kuka teistä Dragon Ballista on paras? Minusta pervopoika Kuririn ja kissa Puarr. Se onkin minun awatarissa!

Rabastan

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #17 : Toukokuu 31, 2003, 23:15:03 »
Lainaus käyttäjältä: "Pippin"
*Hentai on pervo anime ja manga.


Hentailla viitataan vielä useammin animepornoon, joten en suosittele välttämättä kylvämään kyseistä sanaa kaikkialla, vaikka kyseisellä sarjakuvan/animaation alallakin on omat kannattajansa.

Ja tehdäkseni siis vielä selväksi, niin Dragon Ballit eivät ole animepornoa, vaan ne sisältävät viittauksia pedofiliaan yms., ja vedettiin tämän takia markkinoilta.

Seyana

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #18 : Kesäkuu 01, 2003, 20:48:59 »
Itse en niinkään sure kyseisen mangan poistamista markkinoilta, mutta mikä minua tässä ärsyttää on suomalainen media. Median silmissä kaikki anime ja manga on rinnastettavissa Dragon ball -sarjaan, kun ei tämä rakas kansamme tunnu lainkaan ymmärtävän mitään japanilaisesta sielunelämästä.
Sarjan kääntämisen ja julkaisemisen lopettaminen on mielestäni suurta ylireagointia, sillä maailmassa on olemassa suurempiakin pahoja. Itse en nähnyt siinä minkäänlaisia viitteitä pedofiliaan, enkä todellakaan ole mitenkään sokea. Valvontaa tiukennetaan väärästä päästä. Suomalaiset ovat Disney-henkisiä ihmisiä, jotka kuvittelevat kaiken piirretyn olevan lapsille suunnattua. Anime ja manga ei siis todellakaan ole tehty lapsille.

Suomi ei ollut valmis tällaiseen. Olisi pitänyt aloittaa jostakin vähän laadukkaammasta mangasta. Sellaisesta, joka tekee heti selväksi, että kyseessä ei ole lastensarja. Akira (manga, ei siis Dragon ball -sarjan tekijä) on laatua parhaimmillaan, mutta aivan liikaa kukkahattutädeillemme.

//Vaikka ette olisikaan kyseistä mangasta hirveästi innostuneet, mutta haluatte kuitenkin saada Kolibrin ymmärtämään, että teko oli naurettava ja estää japanilaisen kulttuurin leimaantumisen, suosittelen osallistumaan adressiin.

ayu

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #19 : Kesäkuu 02, 2003, 12:26:52 »
Seyana kirjoitti:

Lainaus
Itse en niinkään sure kyseisen mangan poistamista markkinoilta


Siis, otetaanko Dragon Ball manga pois markkinoilta? Ilmaisessa lehtilisäkkeessä lukee, että se alkaa tulla kuukausittain, eli eikö se siis tule? Mitä se oikein meinaa?

Seyana

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #20 : Kesäkuu 02, 2003, 17:40:03 »
Lainaus käyttäjältä: "Pippin"

Siis, otetaanko Dragon Ball manga pois markkinoilta?


Kyllä juu. Sen suomentaminen ja julkaiseminen tässä liberaalissa maassamme lopetetaan täysin. Jo julkaistut osatkin vedetään pois markkinoilta.

ayu

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #21 : Kesäkuu 02, 2003, 21:04:51 »
EEEEIH! *itkee* Dragon Ballit ovat ihania! tuleeko tilalle mitään toista mangaa?

Rabastan

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #22 : Kesäkuu 03, 2003, 17:41:55 »
Lainaus käyttäjältä: "Pippin"
EEEEIH! *itkee* Dragon Ballit ovat ihania! tuleeko tilalle mitään toista mangaa?


Sen kohun jälkeen, minkä DB jo nosti, en usko että ainakaan Kolibri lähtisi kokeilemaan lähiaikoina muiden mangojen kääntämistä. Toivotaan nyt vain, ettei tämä syntynyt kohu karkota kaikkia potentiaalisia mangan kääntäjiä Suomesta. Niin kauan tänne on odotettu jotain muutakin kuin Akiraa (Jonka 7. osa muuten ilmestyi juuri suomeksi. Edellisen 6. osan julkaisusta ehtikin kulua jo yli puoli vuosikymmentä, joten oli aikakin. Mutta menkää ja lukekaa se. Akira ja sen 7. osa ovat rautaaaaa.)

Poissa Joku

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: MarauderIce16727
 • Tupa: Luihuinen
Dragonball
« Vastaus #23 : Kesäkuu 03, 2003, 18:15:02 »
Joo, onhan toi Dragon Ball ihan hyvä sarja. Itse en kovin paljon välitä siitä mangasta, animena se on mielestäni parempaa. Animea olen nähnyt serkultani, mangaa taas olen saanut lukea kaveriltani. DB on mielestäni semmosta keskivertosta, niinkuin Hopeanuoli ja Sailor Moon, eli parenpaa kuin Pokémon ja Digimon, mutta ei lähellekkään yhtä hyvää kuin Inu-Yasha. Siis minun mielestäni.

ayu

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #24 : Kesäkuu 03, 2003, 21:11:56 »
Minulla itsellä on kaikki neljä Dragon Ball mangaa vaikka ne ovatkin K-15 (Olen syyskuussa 14) ja aion ostaa kaikki muutkin. Ne ovat ihania, eikä Japanilainen tapa lukea kirjaa "väärinpäin" haittaa yhtään. Aivan kuten kirjassa lukeekin, parin sivun luettua se on todella helppoa. Ne ovat huippuja, vaikka niissä onkin pervoutta.

Minusta teidänkin kannattaa lukea sitä, jotka eivät sitä vielä lue! Minä luen kaikki mahdolliset animet ja mangat, jotka vaan voi. Hopeanuoli (Ginga Nagareboshi Gin) ja Weed (Ginga Denetsu Weed) rulaavat kuitenkin eniten! :D

*itkee jälleen*
Miksi miksi!? Kai kakaroitten vanhempien pitäis huomata, ettei se sovi lapsille ja oishan ne voinut laittaa niihin kansikuviin vaikka (siis Kolibri)
isolla punaisella tekstillä, että KAKARAT EI SAA LUKEA! K-87
etc..:)
Julkaisispa ne sitten ku voi Hopeanuoli mangaa! Tai vaikkapa....öö?
Antaa olla.
*itkee taas!* "Äiti mulla on silmät kipeänä!" Minkäs minä siitepölylle voin! Ja huomenna pitää jaksaa mennä särkänniemeen, eikä jaksa mitenkään! ("Taas se vaihtaa puheenaihetta!")
Nyt ei tiedä, kumpi voittaa. Son Goku vai Kamesennin pappa.

Saako tässä foorumissa sanoa *aska ilman *-merkkiä?

// Saa sanoa paska, joo :D Ja liitin kaksi suurinpiirtein samaan aikaan lähetettyä viestiä yhteen. Eiköhän tämä ole näin ihan hyvä? -Ren

Kelpie

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #25 : Kesäkuu 04, 2003, 13:16:52 »
Pippin, voisit varoittaa ennenkuin spoilaat...

Dragon Ball... Ainut manga jota olen lukenut. Tai siis, isoveljeni on manga&anime-fani henkeen ja vereen, mutta sen lainaamat mangat ovat aina englanninkielisiä ja vähän, hmph, vanhemmille tarkoitettuja. Eilen huomasin nuo kolme pokkaria, ja luin ne yhdessä illassa. Alku on tylsä mutta kyllä se siitä sitten...menettelee. Aika pervoa, mutta huvittavaa, ja se lohikäärme...*kipaisee veljen kirjahyllylle* Shenlong on hieno.

Suomennokset ei oikein toimi... Kun Dragon Ball on suomennettu lohikäärmekuulat niin ne vitsit ei oikein aukea.

Muoks

*rasittunut ilme*
"Ball" tarkoittaa yhtä muutakin asiaa....

ayu

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #26 : Kesäkuu 05, 2003, 11:58:12 »
Kelpie kirjoitti:

Lainaus
Suomennokset ei oikein toimi... Kun Dragon Ball on suomennettu lohikäärmekuulat niin ne vitsit ei oikein aukea.


Minun tietääkseni se on tarkoitus. Eihän ne mitään Lohikäärmepalloja ole, vaan kuulia. Ja se on sopiva nimi toi Dragon Ball.

Sanansaattaja

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #27 : Kesäkuu 17, 2003, 11:52:15 »
DB Z on aivan loistava! Se on erittäin huvittava animena ja varsinkin se että ne selostaa siinä aina mitä ne on tekemässä jne...

Manga lopetetaan elokuussa johtuen siitä että se ei kuulemma sovi lapsille. Onhan niissä joissakin kohdissa jotain pervoutta mutta ei sitä silti saisi lakkauttaa!

ayu

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #28 : Kesäkuu 20, 2003, 11:37:09 »
Tästä linkistä voitte äänestää mangan takaisin. KIRJOITTAKAA OMA NIMI

http://www.petitiononline.com/mj5db03/petition.html

Titania

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #29 : Kesäkuu 29, 2003, 00:30:31 »
En ole lukenut DB lehtiä, mutta olisi pakko saada niitä hyllyyn. Saako niitä kaupasta kuitenkin vielä, vaikka kolibri onkin lopettanut julkaisun?

Rakastan tv:ssä pyörivää DragonBall sarjaa..Vegeta ja Goku..*yrittää parhaansa olla ihkuttamatta* Ne on ahh...

Joo. Ilmeisimmin nyk. tulevat jaksot on uusintoja? tuntuu että olen nähnyt ne jo kerran. Katson sarjaa arkisin aina 02.00 yöllä*nauraa*

Paljonkon muuten DB lehdet/kirjat maksaa?

ayu

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #30 : Heinäkuu 12, 2003, 01:58:10 »
Dragon Ball mangoja ei saa enää kaupoista, ne maksoivat 5,45. Minullapa on Dragon Ballin vitos manga myös!

Darkkis

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #31 : Heinäkuu 12, 2003, 11:33:01 »
Ne kirjaset ovat tavattoman ihania. Kihisen naurustakun ne ovat niin tavattoman hauskoja. Sopivat täydellisesti minun kieroutuneelle huumorintajulleni, jolle harvoin mikään sopiikaan. Toisaalta minä nyt pidän kirjoista niin paljon siksi koska SubTV.n sarja on tavattoman ihana. Harmivain että näyttävät uusintoja. Minä olisin jo innoissani nauhoittamassa jaksoja, mutta sitten joudun huomaamaan, että ne ovatkin uusintoja. Voi mikä surku. Itseltäni ei löydy kirjoja kuin ykkösestä kolmoseen, mutta nelosen olen kyllä lukenut, ja itken verisiä kyyneliä vitosen puolesta.

Titania

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #32 : Heinäkuu 12, 2003, 13:20:06 »
*kihisee* Että nyt harmittaa! Kävelin jokunen viikko taaksepäin kauppojen hyllyjen välissä, mutta ajattelin että ostan myöhemmin DB lehden...Mutta sitten niitä ei enään myydäkkään!!! AARGH!

Mä nauhotan niitä DB jaksoja TV:stä. En tosin saanut heti ensimmäisiä jaksoja nauhalle, joten voisko joku ystävällisesti hieman kertoa, että mitä ensimmäisissä jaksoissa tapahtui? *katsoo kauriinsilmillä*

Heh, mulla on jo nyt 2 kasettia täynnä. Tuleekohan subbarille uusia jaksoja DB:stä? Onko kukaan kysynyt?

Minä käkätän öisin niille jaksoille, kun ne on niin hauskoja*nauraa*...Joten ne lehdet olis sopinu mulle varmaan loistavasti...

ayu

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #33 : Heinäkuu 14, 2003, 22:32:36 »
Huono juttu, kun Kolibri poisti ne markkinoilta. Kävin tässä vähään aikaa sitten Ruotsissa ja yhdessä kirjakaupassa, minä aivan säikähdin, siellä kirjakaupassa oli kaikki 49 Dragon Ball mangaa-ruotsiksi, harmi ettei Suomeen myydä mangaa..:( Niimpä päätin ostaa vitosen ja nyt tiedän kuka voittaa finaalin (mutten kerro)

Titania

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #34 : Heinäkuu 15, 2003, 21:51:40 »
Niinpä.. Todella huono mäihä. Mutta onneksi tulee teeveestä se sarja. Ehkä sais jostain HYVÄLLÄ säkällä ostettua DB lehtiä, vaikka jostain kirpparilta. Vaikka tuskimpa kukaan DB fani haluaa luopua omistaan.

Onko lehtiä todellakin NIIN paljon kuin 49?

Harmi kun en osaa ruotsia, olisin muuten lähtenyt ekalla laivalla sinne ja ostanut ne kaikki :D

Myydäänköhän niitä enkuissa?  Oon lähdössä ehkä talvella sinne, niin vois tsekata jostain kaupasta. Englanninkielinen saattais olla vähän helpompi kuin ruotsin :D

Poissa Zhenoa

 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
  • http://r2.missalie.net
Dragonball
« Vastaus #35 : Heinäkuu 16, 2003, 17:59:37 »
Lainaus käyttäjältä: "Titania"
Myydäänköhän niitä enkuissa?  Oon lähdössä ehkä talvella sinne, niin vois tsekata jostain kaupasta. Englanninkielinen saattais olla vähän helpompi kuin ruotsin :D


Taisin mainita muutamaankin otteeseen ketjun ensimmäisellä sivulla että ihan täältä koto-Suomesta saa kyllä sekä niitä ruotsin- että englanninkielisiä albumeita. Varsinkin Helsingin Akateemisessa on kumpaakin monta riviä. Ruotsalainen ei kai poikkea niistä neljästä suomiversiosta juurikaan edes kannen osalta, mutta kannattaa ehdottomasti ottaa huomioon että englanninkielinen DB on sensuroitu.
 Myös suurimpien kaupunkien Suomalaisissa kirjakaupoissa saa ostettua DB:tä, puhumattakaan itse erikoistuneista sarjakuva/kaupoista. Jos ei asu lähellä niin voi aina soittaa liikkeeseen ja tilata.

Titania

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #36 : Heinäkuu 16, 2003, 19:53:33 »
Niinkö? Jes! Täällä on ainakin yksi sarjakuvaliike, pitääpä käydä katsomassa. Suomalainen kirjakauppa on täällä aika pieni, mutta jos ei löydy, niin sitten täytyy tilata:)

Juu olen lukenut ekat viestit, mutta ymmärsin että kaikki DB:t on vedetty pois..*tyhmä* xD

Pitääpä alkaa säästämään rahaa...

Poissa Tionne

 • Vuotislainen
  • http://www.livejournal.com/users/ranilos
Dragonball
« Vastaus #37 : Heinäkuu 21, 2003, 22:32:29 »
Lainaus käyttäjältä: "Titania"
Mä nauhotan niitä DB jaksoja TV:stä. En tosin saanut heti ensimmäisiä jaksoja nauhalle, joten voisko joku ystävällisesti hieman kertoa, että mitä ensimmäisissä jaksoissa tapahtui? *katsoo kauriinsilmillä*


Minne asti pitäisi kertoa?

Tämä nyt ei varsinaisesti ole spoileria, koska jaksot on nähty jo kahteen kertaan, mutta jos joku ei halua tietää mitä tapahtuu Dragon Ball Z:tan alkujaksoissa, niin hypätkää tämän viestin yli.

Eli DBZ:ta alkoi siitä kun Goku ja Gohan olivat menossa Mestari Roshin saarelle tapaamaan vanhaa jengiä. Roshi, Bulma ja Krillin olivat jo paikan päällä. Mutta samaan aikaan maahan laskeutui saiyalainen nimeltään Raditz. Hän löysi Gokun & kumppanit Kamesennin saarelta ja kertoi että oli Gokun veli ja tullut selvittämään miksi Kakarott, eli Goku, ei ollut hoitanut tehtäväänsä, mikä oli elämän tuhoaminen maapallolta. Hän vaati Gokua liittymään häneen ja hoitamaan hommansa loppuun, mutta Goku ei tietenkään suostunut tappamaan viattomia ihmisiä, joten Raditz otti Gohanin panttivangiksi ja vaati Gokua tuhoamaan 100 ihmistä seuraavaan päivään mennessä - muuten hän ei saisi Gohania takaisin.

Goku liittoitui entisen vihollisensa, Piccolon, kanssa taistellakseen Raditzia vastaan, mutta yhdessäkään he eivät olleet tarpeeksi voimakkaat voittamaan saiyalaisen. Mutta kun Raditz oli iskenyt Gokun maahan niin Gohan raivostui ja murtautui ulos avaruusaluksesta, jonne hänet oli lukittu. Raivostuessaan Gohanin voimataso kasvaa suuresti ja hänen onnistuikin murtamaan Raditzin haarniska. Seuraavaksi Goku keräsi viimeiset voimansa, sai otteen Raditzista, käski Piccolon hyökätä ja piteli saiyalaista paikoillaan kunnes Piccolo sai laukaistua Special Beam Cannoninsa. Säde läpäisi sekä Raditzin että Gokun. Raditz oli kertonut juuri ennen kuolemaansa, että hän ei ollut ainoa, vaan maahan saapuisi vieläkin voimakkaampia saiyalaisia. Sitten Roshi, Krillin ja Bulma saapuivat paikalle Gokun kuollessa, mutta hänen ruumiinsa hävisi ja se oli Kamin tekosia.

Maan Z-taistelijat ryhtyivät valmistautumaan saiyalaisten tuloon. Goku suuntasi ylöspäin. King Yemma ja Kami ohjasivat hänet käärmetien alkuun, jota pitkin hän pääsisi King Kain luokse joka kouluttaisi hänet. Matka sinne ei tietysti ollut ihan mutkaton. Goku onnistui esim. tippumaan käärmetieltä nukahdettuaan lakaisuauton kyydissä ja hän päätyi HFIL:lään (Home For Infinite Losers, eli HELL), mutta pääsi lopulta perille ja aloitti koulutuksen. Maassa puolestaan Piccolo vei Gohanin koulutettavakseen erämaahan. Muut taistelijoista, Krillin, Yamcha, Tien, Chaotzu ja Yajirobe taas kutsuttiin Kamin tähystyspaikalle. Heitä koulutettiin siellä, ja he saivat taistella vanhoja saiyalaisia vastaan ajan ja hengen huoneessa (the Room of Time and Spirit).

*vetää henkeä*

Sitten he kohtasivat Napan ja Vegetan, mutta ei kai siitä enään tarvitse kertoa?

Ja se mangojen poisvetäminen... Se oli suoraansanottuna naurettavaa, ärsyttävän lisäksi. Paljon hälyä tyhjästä. *mur*

Muokkeli: Oleppa hyvä, Titania. ^^

ayu

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #38 : Heinäkuu 23, 2003, 21:24:22 »
Tuo kannatta Dragon Ball mangan takaisin saaminen, ei ole vitsi, eli ne jotka todella haluavat sitä mangaa, äänestäkää. Ylhäällä on linkki.

Ruotsin versioiden kannet ovat kaikki paitsi eka kansi erillaiset.
Ne ovat paljon hienompiakin, varsinkin 3 kansi.

Titania

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #39 : Heinäkuu 24, 2003, 14:04:30 »
Juu, eli ainakin oma nimeni löytyy tuolta vetoomuksesta jo, tietenkin!

Tiedättekös, että kuinka kauan noita nyt tulevia DBZ jaksoja tulee vielä ja tuleeko subbarille uusia jaksoja ks. sarjasta?

Olen itse yrittänyt pistää heille sähköpostia asiasta, mutta eipä ole tullut vastausta.. :(

Jos nimittäin uudet jaksot alkaa esim. syksyllä, pitää lähteä kovaa kyytiä ostamaan uusia videokasetteja :D *kolme kasettia täynnä DBz sarjaa*

Hmm.. Jostain mun on saatava vielä ne mangat käsiini!

Poissa Tionne

 • Vuotislainen
  • http://www.livejournal.com/users/ranilos
Dragonball
« Vastaus #40 : Heinäkuu 28, 2003, 14:21:50 »
Eipä kuulu Subtv:ltä mitään. -.-

Mutta nyt on suunnilleen noin. 16 jo näytettyä jaksoa jäljellä, sitten pitäisi kaiken järjen mukaan alkaa uudet. Viimeinen jakso ennen kesää oli muistaakseni Episode 58 - Calling The Eternal Dragon.

Ja nyt mennään numerossa. 42. Ja viisi jaksoa viikossa, eli ei tässä enää montaa viikkoa uusintoja riitä. Joten kannattaa hankkia se kasetti valmiiksi. ^^

Tosin olisi sitten parempi alkaa ne uudet jaksot ilman mitään temppuja SubTv:ltä. *glare*

Titania

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #41 : Heinäkuu 28, 2003, 17:35:53 »
Juuh..16 jaksoo... O-ou.. minun pitää kovaa kyytiä mennä ostamaan kasetteja o_O

Minulla on enään 1 tyhjä kasetti jäljellä, joten uusinnatkaan ei mahdu niille... Jaiks..

Joo, hyvää asiakaspalvelua SubTV:llä. Olen laittanut nyt sinne kaks viestiä.. Kaikki on varmaan kesälomalla siellä...Argh...

Parempi olis niitten uusien jaksojen alkaa pikimmiten uusintojen loputtua..Muuten lähtee pari valittua sanaa ks. kanavalle...

ayu

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #42 : Heinäkuu 29, 2003, 12:47:48 »
Näkyykö Sub Tv, jos ostaa Digiboksin?
Mutta kannattaisiko teidän käydä SubTv:n sivuilla ja ottaa yhteyttä asiakaspalveluun, vai oletteko te niin tehneet?

Titania

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #43 : Heinäkuu 29, 2003, 12:56:36 »
Joo, kyllä mun mielestä SuBtv:n pitäis näkyä digiboxilla...Ainakin muistelisin, että niin on mainostettu...

Joo, subtv:n sivuilta asiakaspalveluun on mennyt jo 2 viestiä itseltäni, muttei kukaan vastaa :(

Poissa Tionne

 • Vuotislainen
  • http://www.livejournal.com/users/ranilos
Dragonball
« Vastaus #44 : Elokuu 01, 2003, 11:45:47 »
Me ainakin saimme SubTV:n näkymään kun ostimme digiboxin. Eli kyllä sen sillä saa näkyviin.


Ja eiköhän se SubTV lopulta vastaa, kun aikamme pommitamme sitä kysymyksillä. ^^ *lähtee kirjoittamaan lisää postia*

Titania

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #45 : Elokuu 01, 2003, 14:35:02 »
Meillä SubTv näkyy kaapelin kautta... Onneks, mitä olisinkaan missannut ilman Subbaria! :) (DragonBall Z:tä tarkoitan tietenkin!)

Lisää kasetteja ostettu, valmiina uusiin jaksoihin! (vihj. vihj. SubTV)

Joo..*menee itsekin pommittamaan SubTV:tä palautteella*

Kummaa toimintaa heilläkin.. Luulisi, että katsojien kysymyksiin vastataan. Jos kaikki on kesälomalla, ja joku yksi pieni raukka istuu koneen ääressä DragonBall kysymysten sateessa.. *nauraa*

Ostin muuten jopa kaupassa myytäviä DragonBall Z keräilypusseja yhden ja sain Goku tarran *nauraa*

Titania

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #46 : Elokuu 08, 2003, 20:37:35 »
Hahaa! Vihdoin jotain tapahtuu :)

Mailasin SubTV:n ohjelmapäällikölle, kysyin, että milloin uudet jaksot alkaa ja aikooko subbari näyttää kaikki DBz jaksot. Ja vastaus:

"Hei. Uudet jaksot Subilla to 21.8. alkaen klo 18 maanantaista perjantaihin.
Syyskuun alussa sarja siirtyy hiukan aikaisempaan kelloaikaan iltapäivälle.
Jaksoja on ostettu yhteensä 100 kpl. "

100KPL?? Toivottavasti ne ostaa vielä loput 170 jaksoo... o_O
Noh, ainakin uudet jaksot jatkuu tämän vuoden puolella. Whippee :D

Poissa Tionne

 • Vuotislainen
  • http://www.livejournal.com/users/ranilos
Dragonball
« Vastaus #47 : Elokuu 11, 2003, 19:39:42 »
*hyppiipomppii*

Minä ehdin jo epäillä etteivät ne pian näytäkään niitä! Onneksi SubTV jatkaa tätä 5 jaksoa/viikko tahtia. Ennen kesää tuli vain 2 jaksoa viikossa ja se oli ehdottomasti liian vähän. :/

Aivan mainiota olisi, jos SubTV olisi saanut ostettua nämä jaksot alkuperäiskielisinä. Se Ocean Group:in dubbaus on vielä siedettävää (ja Vegetan ääni on aivan ihana!), mutta kun se koko ääninäyttelijä ryhmä vaihdetaan siinä 53 jakson paikkeilla, niin... *alahuuliväpättää* Se häiritsee. Ne uudet ääninäyttelijät ovat ihan kauheita, ainakin kun on tottunut niihin vanhoihin.

Vielä harmittaa ne turhat leikkauksen tässä amerikanversiossa. Jaksoja on leikelty ja dialogeja muuteltu aivan tarpeeksi. :-( Joten olen kyllä hyvin onnellinen, jos joskus saan käsiini sen japanilaisen version. (Sitä paitsi Vegetan japanilainen ääni on myöskin ihana *wink*)

Titania

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #48 : Elokuu 11, 2003, 20:25:10 »
Niinpä... Kysyin niiltä vielä, että aikooko ne ostaa kaikki jaksot ja ovatko suunnitelleen Dragon Ball GT:n ostoa.
Sanoivat, että jos katsojia riittää niin luultavimmin. Joten nyt soitellaan koko suvulle, että katsovat DBz:tä!! :D

Jeps, Vegetan ääni on aivan-upea-ihana *ei ihquta*
Eih! 53 jakson paikkeilla? Siis ihan kohta.. Voi ei... Kuuntelin kyllä DragonBall GT:n "paljastusvideota" niin siinä vegen ääni oli aivan kumma.. Harmi, että ne on vaihtanut niinkin hyvän ääninäyttelijän :(

Mä en oo nähny enkä kuullu koskaan japanilaista versiota. Missä sinä olet nähnyt sitä? Mua kismittää kyllä ne mangat aivan älyttömästi. Kertooko ne kuitenkin samaa tarinaa kuin dbz sarja?

Olisi muuten kiva saada se japanilainen versio, mutta mieluiten vaikka enkuks tekstitettynä, japani ei ole oikeen hallussa :D

Poissa Tionne

 • Vuotislainen
  • http://www.livejournal.com/users/ranilos
Dragonball
« Vastaus #49 : Elokuu 13, 2003, 13:43:33 »
Jep, eli jaksot 1-53 on kuvattu Ocean Groupin studiolla Vancuverissa, kun tass jaksot 54+ siirrettiin FUNimation studiolle Texasiin ja siinä vaiheessa vaihtui kaikki ääninäyttelijät.

Vegetan alkupeäinen englantilainen ääni oli Brian Drummond ja hän on mielestäni aivan mahtava. ^^ Uudeksi ääneksi hänelle tuli Chris Sabat, joka näyttele myös Piccolon, Kamin, Yamchan ja Mr. Popon roolit. Ja vaikka sitä katsoisi miten päin tahansa, niin Sabatista ei saa millään yhtä hyvää Vegetaa kuin Drummondista. :/

Lainaus
Kuuntelin kyllä DragonBall GT:n "paljastusvideota"


*blinks* Mikä paljastusvideo?

Mutta japanilaista versiota olen kuullut vain clipeissä, joita olen joskus ladannut. Sekä kohta dbz elokuvissa. Kunhan vain saan jonkin välineen, millä katsella DVDitä. *weeps*  Niitä elokuvia ja sarjaa itseään saa DVDnä, esimerkiksi näissä elokuvissa, jotka itse tilasin on kaksi versiota, FUNimationin englanninkielinen versio ja alkuperäinen japanilainen tekstitettynä englanniksi.

Käsittääkseni manga ja anime kertovat kyllä ihan samaa tarinaa. GT taas on pelkästään animena.

Titania

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #50 : Elokuu 13, 2003, 18:50:28 »
Voi ei.. Yks parhaimmista Vegetan puolista oli just se mahtava ääni! :(

No, paljastusvideo ja paljastusvideo, siinä kerrottiin hieman DB GT:n studioelämästä jne. Se löytyy www.dragonballz.com :ista ja sieltä etusivulta otat Dragon Ball GT niin siitä pitäis pystyä lataamaan.

Joo, katselin itsekin netissä, olisikohan ollut www.filmifriikki.com niin sieltä DBZ animea, mutta oli niin pirskeleen kallista.. 130 euroa. Liikaa mun kukkarolle :D Mistä itse tilasit ne?

Pitääpä käydä tsekkailemassa jotain clippejä netistä :)

Titania

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #51 : Elokuu 18, 2003, 20:47:09 »
Huah.. Nyt se on sitten tapahtunut :( Ääninäyttelijöiden vaihtuminen siis..

Ääh.. Vegetalla, Bulmalla, Krillinillä, Gohanilla ja Friezalla oli PAAALJON paremmat ääninäyttelijät viimeks... *itkee*

Ja muutenkin, se narrator (mikä lie suomeks, en muista sanaa)... Ööh.. Tarinankertoja? Senkin ääni on aivan kumma ja hiljainen. Ja ne uudet musiikit on kauheita.. Mutta pidän sarjasta liikaa, että lopettaisin sen katsomisen... Pieniä juttujahan nuo on, mahtavan juonen rinnalla :D

Ja kohta alkaa uudet jaksot!! *jännittää*

Poissa Tionne

 • Vuotislainen
  • http://www.livejournal.com/users/ranilos
Dragonball
« Vastaus #52 : Elokuu 21, 2003, 12:08:15 »
Niinpä, äänet todallakin muuttuivat... lopullisesti.

*weeps*

Mutta ei siitä nyt kannata lopullisesti masentua. Mitä olen keskustelua & artikkeleita seurannut englanniksi, niin kaikki kyllä sanovat että se ääninäytteleminen paranee ajan myötä. Näyttelijät tottuvat rooleihinsa, eivätkä vain yritä orjallisesti matkia niitä aikaisempia versioita. Ja tietysti mekin vähitellen totumme niihin. ^^ Tosin olen kyllä vieläkin sitä mieltä, että Vegeta, Krillin & Bulma kolmikon äänet ovat kyllä järkyttävät.

Mutta niistä dvd:stä. Itse ostin ne Videodivarin nettikaupasta, toimitus oli kohtalaisen nopeaa (vaikka luki, että juuri näiden levyjen kanssa toimitusaika olisi 20 pvää niin kyllä ne tulivat nopeammin). Hinta oli tietysti ihan tarpeeksi kallis, mutta on niitä kalliimpiakin paikkoja nähty. Hyvä lista animea kauppavista liikkeistä löytyy Kupolista. He ovat kerännet linkkikokoelman, josta löytyy monta liikettä.

http://www.kupoli.org/klinkit.shtml

Mutta tänään alkaa uudet jakso subbarilla! *hyppiipomppii* Jo on niitä odotettukin. Vielä pitää toivoa, että he päättävät ostaa ne loputkin jaksot ohjelmistoonsa. Meinaten jos he jättävät sen vain tähän Namek/Frieza-saagaan...

Poissa Freya

 • Green Dragonflight
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • + The Song of Life +
Dragonball
« Vastaus #53 : Elokuu 23, 2003, 15:43:23 »
Lainaus käyttäjältä: "Tionne"
No, minä ainakin pidän siitä, enkä todellakaan ole poika.


Tarkoitinkin lähinnä tuota hieman karkeahkoa piirrostyyliä sekä ei-niin-monimutkaista juonta, lähes pelkkää tappelua joka jaksossa ja surkeat tunnarimusiikit [kaikissa animeissa joita tähän mennessä olen nähnyt, on ollut paljon upeammat musiikit.] Itselläni ei ainakaan tule tuosta sarjasta mikään naispuolisille katsojille suunnattu anime mieleen. En suinkaan tällä tarkoita etteikö siitä saisi tykätä vaikka anime olisikin pääasiassa suunnattu pojille. Kyllä itsekin pidän asioista joista ei tytön luulisi pitävän :3

Lainaus
Ja sitten tuo kuuden jakson mittaiset taistelut? Mitä vikaa? Sehän siinä on juuri se... perusidea. Z- taistelijat pelastavat maan vihollisilta.


Ei muuten mitään vikaa, mutta itse en ainakaan jaksa seurata sarjaa jossa taistellaan, taistellaan, puhutaan pari minuuttia ja sitten taas taistellaan vähän lisää. Jos pitää tuollaisesta, niin sitten pitää. Minuun ei vain iske tuollainen. Pidän kyllä animeista [ja mangoista] joissa taistellaan, mutta jos sitä tehdään koko ajan, siitä menee maku.

Vaikka en sarjan fani olekaan, niin kyllä minuakin ärsyttää tuo että manga vedettiin pois markkinoilta. Suomalaiset eivät ilmeisesti tajua, että vaikka animet ja mangat ovatkin piirrettyjä, ne eivät silti välttämättä ole perheen pienimmille suunnattuja. Suomessa kun ilman muuta ajatellaan ettei piirretty voi olla nuorten tai aikuisten ohjelma, ja eiväthän nuoret tai aikuiset lue sarjakuvia.

Minusta tuo on pelkkää tietämättömyyttä ja naurettavaa ylireagointia. Mitäs menivät alun alkaenkaan laittamaan ne sarjikset pienten lasten hyllylle?

edit:// Rock the Dragon? Se on siis se mikä sarjassa on tällä hetkellä tunnusmusiikkina. Tarkoitin kyllä sitä kun sanoin että tunnusmusiikki on surkea, en ole tuota alkuperäistä edes kuullut, joten pahoittelen jos tässä tietämättömänä haukuin jonkun paljon hienomman musiikin joka on ollut sarjan tunnusmusiikki ennen tuota korvia raastavaa rämpytystä :)

Menivät sitten tappamaan myös Piccolon, joka oli mielestäni ainoa hyvä hahmo sarjassa, ja jonka takia jaksoin sarjaa silloin tällöin katsoakin. Prkl.

//Ei voi tulla näin paljoa kirjoitusvirheitä..
I've been fire, fed by the four winds. I've been water in the stream. And a drop of dew on the culm.
I've been clay in the hands of a potter. I've been rosin of a tree, and a leaf, by the breeze carried away.

Poissa Tionne

 • Vuotislainen
  • http://www.livejournal.com/users/ranilos
Dragonball
« Vastaus #54 : Elokuu 31, 2003, 20:37:29 »
Tuosta musiikista on pakko sanoa, että DragonBall Z:n tunnari on hyvä. Mutta ei, en tarkoita Rock the Dragonia, joka on taas yksi FUNimationin älynväläyksistä. Yleinen mielipide tuntuu olevan, että Dragon Ball on kuollut ja kuopattu amerikassa, kiitos FUNimationin. Turhat sensuroinnit, dialogien muuttelu (lapsille sopivaksi) ja kaikkien mahdollisten kliseiden mukaan änkeäminen, teennäisiltä kuullostavat ääninäyttelijät (vaihdoksen jälkeen) ja alkuperäisten musiikkien poistaminen on saanut useammankin fanin kääntämään kanavaa, tai ainakin ostamaan ne alkuperäiskielisinä.

Itse en voi sensuroinneista yms. sanoa sen tarkemmin, koska en ole nähnyt sarjaa kuin englanniksi. Japaniksi olen nähnyt vain elokuvia, mutta niissäkin dialogit vaihtelivat huomattavasti jap/eng versioissa. Äänet taas... no Gokun ääneen minulla on vaikeuksia sopeutua, koska se on niin korkea ja luulen, että Ocean Groupin Ian Corlet ja hänen iki-ihana äänensä tulee aina olemaan minulla se oikea Goku. Myös Terry Klassen Krillininä oli mahtava... hänen äänensä on niin hauska, mutta muuten pidin kyllä japanilaisista äänistä. Brian Drummondin voisin vielä mainita olevan paras ääni Vegetalle (ensimmäinen, jonka kuulin), mutta Ryo Horikawa tekee vaikuttavaa työtä alkuperäisenä Vegetana.

Mutta musiikki. Sarjan alkuperäinen tunnusmusiikki on Cha-la Head Cha-la (Chala Hey Chala).

Chala Head Chala

hikaru kumo wo tsuki-nuke Fly Away (Fly Away)
karadajuu ni hirogaru panorama
kao wo kerareta chikyuu ga okotte (okotte)!
kazan wo bakuhatsu saseru
toketa koori no naka ni
kyouryuu ga itara tama nori-shi-komitai ne

Cha-La Head-Cha-La
nani ga okite mo kibun wa heno-heno kappa
Cha-La Head-Cha-La
mune ga pachi-pachi suru hodo
sawagu genkidama... sparking!
......

~'~'~' (käännös)

Breaking through the shining clouds
I'm gonna fly away, (fly away)
Spreading through my body, feel the power thru my soul

Kicked in the face, this earth is angry (angry)!
As a fire brigade, (fire brigade)
Can't you feel it building up for her to blow

If there ever was a dinosaur
In a mound of icicles
I would wanna train it to ride a ball

Cha-La Head-Cha-La
No matter, if ever anything could happen
Nothing can stop me now
Cha-La Head-Cha-La
Oh, my heart just keep sparking up like a ball of flame
Oh yes, it make me fired up, sparking

I feel it, freedom in the sky
Like a roller coaster, (coaster)
Coming down to panic, chaos that spread over the ground

Take the scenic route down and upside down
I'm like a melting star, melting star
And the world seems faster as she's turning round

There's no time for me to mope and cry
I got to get started now
Adventures are so much the meaning to life

Cha-La Head-Cha-La
Got so much space in my burning heart now
I'll take it up with all the world
Cha-La Head-Cha-La
Smiling away, away today, I'm ultra Z
Ai, yai, yai, yai

Cha-La Head-Cha-La
No matter, if ever anything could happen
Nothing can stop me now
Cha-La Head-Cha-La
Oh, my heart just keep sparking up like a ball of flame
Oh yes, it make me fired up, sparkingSiitä löytyy myös englanninkielinen versio, mutta en tiedä miksi sitä ei sitten käytetä tunnarina. :-( Sekin on mielestäni ihan hyvä, sanat tosin menevät hiukan erilailla kuin tuossa käännöksessä. Tai edes japanilaista kappaletta Dragon Power, joka on elokuvan 9 lopputeema... jos nyt oikein muistan. Kappale on ehdottomasti yksi suosikeista, vaikuttava voisi olla oikea sana kuvaamaan sitä.

Mutta vaikka asiaa katsoisi miten päin tahansa, niin sarjan musiikki on ihan hyvää Siis alkuperäinen japanilainen... tuo englantilainen Rock the Dragon taas saa suurimman osan faneista melkein itkemään. Minut ainakin. Yksi FUNimationin suurimmista virheistä oli juuri musiikin vaihtaminen.

Laulut kuten We Were Angels

Angel...Angel...Angel...

toki ni uzumoreta kioku no kanata
sou sa bokutachi wa tenchi datta
sora no ue kara ai no tane o maki chirashite
kono hoshi kara kanashimi keshitakatta
nee hiroi buru sukai
miageteiru to yuuki ga wakanai ka...ima demo  

To My Friends, (to my friends)
senaka no hane wa nakushita keredo
mada fushigi na chikara nokotteru

To My Friends, (to my friends)
hikari o daite yume o miyou yo
hora kimi no hitomi ni niji ga kakaru ...

~*~ (käännös)

Angel, Angel, Angel (full version)

Buried and drowned in time, all that's left are memories
Just as you remember too, we used to be angels then

Spreading the word from the highest of heavens
Of love and of happiness
Dropping seeds of peace to take away the pain
And loneliness

Why, tell me why blue sky
When I look at you, that's right
I feel the power of our souls, hear me call

To my friends, (to my friends)
We may have lost our wings with which we flew up so high
But now, even now, I can feel your true mystical tide
To my friends, (to my friends)

Embracing the light and building hopes for the truth and our dreams
Listen, one day you'll find what you've been searching for in your life

So you say you've lost your way in this city style
But the tears you cry still run innocent as a child

Playing in a garden high, high up in the clouds
Running wild with the moon
Loving lovers as we touch them with our hearts
That soothe

Yeah, all the dream visions
We got inspirations
All the magic to make them real, hear me call

To my friends, (to my friends)
If we believe in tomorrow and what it may bring
We can change this planet back into a paradise, yeah I say
To my friends, (to my friends)

All the pain that we learn from making this love
Never let us forget each other, forever we are friends

To my friends, (to my friends)
We may have lost our wings with which we flew up so high
But now, even now, I can feel your true mystical tide
To my friends, (to my friends)
Embracing the light and building hopes for the truth and our dreams
Listen, one day we'll find what we've been searching for we are friends


sekä Spirit vs. Spirit ja Don't You See? ovat todella kauniita.

Päällepäin voi näyttää, että sarja on vain pelkkää tappelua, mutta sarjan fanit tietävät asian olevan toisin. Yksi sarjan hyvistä puolista on sarjan henkilöhahmojen kasvaminen, jota saamme seurata. Ja henkilöitähän siinä riittää. Dragon Ballissa tapaamme pikkuisen Gokun ja seuraamme hänen kasvuaan nuoreksi mieheksi yhdessä lähimpien ystävien kanssa (Bulma, Yamcha, Krillin...), kuten tapahtuu Z:ssa Gohanin kohdalla ja siitä sitten seuraavaan sukupolveen. Dragon Ball keskittyy enemmän huumoriin, Z taas taisteluihin (kuinka monta maata uhkaavaa pahaa voimaa voi olla? vastaus: mooonta) ja GT seuraavan sukupolven seikkailuihin.

Sanotaan, että Toriyama on outo mies, jolla on outo huumorintaju. Ja sarjasta löytyykin monia outoja ja samalla huvittavia juttuja, kuten vihannesten mukaan nimetyt Saiyalaiset: Kakarrot = Carrot = Porkkana, Radditz = Radish = Retiisi, Brolli = Broccoli = Parsakaali, ja Vegetan nimen merkityksen kaikki varmaa tajuavat.... Vegetable, itse päävihannes. Bulman perhe on nimetty alusvaatteiden mukaan (ei kuitenkaan Bulma itse, hänen nimensä on karkeasti käännettynä Bloomer). Ja jollen ihan väärässä ole, niin mahtava Ginyu-joukko on nimetty... maitotuotteiden mukaan....

Ja lisää löytyy, en nyt halua ketään pahemmin spoilata, mutta esim. Dragon Ballissa Worlds Martial Arts turnauksessa oli vahva taistelija nimeltää Jackie Chun ja siitä voi jotkut arvata, että Akira Toriyama ihailee Jackie Chania. Hän on saanut vaikutteita myös monista muista lähteistä, esim. Kiinalaisen legendan useimmat varmaan tietävät.

Eli voi sanoa, että Dragon Ball on outo sarja, monet sarjaa vain päältäpäin vilkaisevat eivät arvaakaan kuinka outo se itseasiassa on. Ja siitä huolimatta, tai ehkä juuri siksi, Dragon Ball kuulu ehdottomiin klassikoihin animen parissa. Siihen maailmaan joko jää koukkuun tai sitten ei. Minä ainakin jäin täysin. ^.~

*muoks* Ja pidän siitä Chalasta koko ajan enemmän ja enemmän! Se jää itsepintaisesti soimaan päähän. *hyräilee*

pteek

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #55 : Elokuu 31, 2003, 23:43:26 »
*palvoo maata Tionnen jalkojen alla*

Ah, sinä se sitten tiedät kaiken ^^

Juu, ajattelinpa minäkin ilmoittautua tänne DBZ-fanien iloiseen(?) joukkoon. Tuo Tionnehan se minut sarjaan tutustutti, ja kun minä nyt olen niin helppo niin koukkuunhan sitä jäätiin. Kelpo animeahan se on, vaikka Hikarusta ehkä enemmän pidänkin.

Jotkut ovat minulle väittäneet, että sarjan piirros-taso olisi jotenkin ala-arvoinen muuhun animeen verrattuna, mutta itse en kyllä ihan sitä mieltä ole. Ihan samaa laatua kuin muutkin tuon ajan animet, ja kun sarja vielä pohjautuu 80-luvulla syntyneeseen mangaan, niin kyllähän se vähän hassulta tietenkin tänään näyttää.

Itse kyllä alkuun kavahdin tuota dubbausta niin kovasti, että jäi ensimmäiset 40 jaksoa ihan onnellisesti väliin. Animea kuuluu katsoa japaniksi, piste. (Sama juttu on Asterix-piirretyillä ja ranskankielellä, imho.) Joten englanniksi dubattu anime oli alkuun paha järkytys, mutta kyllä siitä yli pääsi. Tuo äänten vaihdos kyllä kalvaa vieläkin, olen täysin samaa mieltä Tionnen kanssa tuosta Vegetan äänestä.

Jep jep. Ei kai muuta?

*muoks*

Unohdin ihan kokonaan... Voihan se olla, että DBZ on pääasiassa suunnattu pojille, kuten Freya sanoo, mutta ketä varten se Toriyama sitten tekee kaikista päähahmoistaan niin pirun hyvännäköisiä? *hihittelee* Pitäähän ne tytötkin jotenkin pitää tyytyväisinä *wirn*

*heiluttelee Vegeta-fangirl -lippuaan*

Titania

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #56 : Syyskuu 18, 2003, 13:05:51 »
Huu, enpäs ole minäkään päässyt täällä hetkeen käymään.. Tai en enään saa sähköpostia, jossa ilmoitetaan uusista viesteistä.. Noh...

Aivan.. Vaikka sarja olisikin suunnattu pojille, niin tytöille se silmänilo on suunnattu :D *heiluttaa myös Vegeta lippua*

Ääh... Tulispa Vegeta pian takasin... Se sarja ei oo mitään ilman Veggietä! :/

No joo... Itse en ole kuullut noita muita tunnareita.. Vain Rock The Dragonin...

Olis kiva kuulla ne muutkin. Ei Tionnella sattuis olemaan osoitteita joista noita voisi kuunnella?

Joo, DragonBall saattaa varsinkin "ulkopuolisista* vaikuttaa todella oudolta, niinkuin kaveristani, joka katsoo minua kuin mielisairaalasta karanneelta kun hehkutan DBZ:n tapahtumia *nauraa*

Mutta vaikka en ole paljoa animea nähnyt, niin DragonBall Z on ehdoton suosikkini, niin juonessa kuin piirrostavassakin. Mielestäni sarjalla on erittäin kiinnostava ja monipsyinen juoni, vaikka taas näistä "ulkopuolisista" sarjan juoni saattaa vaikuttaa hyvinkin yksinkertaiselta.

Tajuaako kukaan mitä mä selitän? :D

Harmittaa niin vietävästi, että en ole alkuperäistä DragonBallia päässyt näkemään, sillä
a.) Ei ole rahaa ostaa kalliita DVD kokoelmia
b.) En pysty lataamaan sarjoja, kiitos ihanan tietokoneeni

Ja sitten en ole päässyt edes lukemaan ko. mangaa. Mutta on suunnitelmissa ostaa englanniksi. Haluaisin japaniksi, mutta kielipää ei riitä :(

Ja todellakin tuo ääninäyttelijöiden vaihtuminen kismittää.. En ole vieläkään kokonaan tottunut niihin uusiin ääniin. Ja olisi kiva kuulla niitä alkuperäisiä musiikkeja, eikä mitään ihme teknoa...

Vegetalla, Gokulla, Krillinillä ja Bulmalla oli mahtavat äänet, mutta ei, nekin piti mennä vaihtamaan... *katkera* No, ei auta kuin valittaa... :/

Joo, mutta mä lopetan tähän. Pitää muistaa tulla käymään täällä useammin...

Poissa Tionne

 • Vuotislainen
  • http://www.livejournal.com/users/ranilos
Dragonball
« Vastaus #57 : Lokakuu 10, 2003, 14:15:58 »
Lainaus käyttäjältä: "pteek"

Ah, sinä se sitten tiedät kaiken ^^


*blush* Ei, en tiedä lähellekään kaikkea. ^_^

Lainaus käyttäjältä: "Titania"
Tajuaako kukaan mitä mä selitän? :D


*hymy* Kyllä tajuamme.

Nyt ne ovat sitten päättäneet jättää Rock the Dragonin kokonaan pois, mutta tilalla ei vieläkään ole Cha-lata. Olen pettynyt. "Alkulauluna" on tällä hetkellä vain musiikkia. Haluaisin todellakin tietää, että kuka nämä päätökset oikein tekee.

Tämänpäivän jakso on nro. 95, Battle In Kami's Lookout ja jaksoja on ostettuna vain sata kappaletta. Eli Dragonball Z loppuu SubTV:llä 17.10, jolloin ohjelmapaikalla alkaa toinen anime -sarja nimeltään Taikasoturit.

*huokaa* Arvasin. Oli aivan liikaa odotettu, että Subbari jatkaisi sarjan näyttämistä. Taidan tästä lähteä murjottamaan... ja miettimään miten saisin seuraavat jaksot käsiini.

Madara

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #58 : Lokakuu 11, 2003, 22:36:32 »
Okei, luinpa itsekin tuota Dragonballia, kun se mangana ilmestyi. Sarjaa en ole voinut katsoa, ei ole SubTV:tä. Mangasta pidin jonkin verran vaikka huumori nyt ei ollutkaan sitä ihan omaa luokkaani. Hassua kyllä pidin niistä pidennetyistä taistelukohtauksista.
Ja nyt kun olen esittänyt kertoneeni jotain: http://www.bestanime.com Tuolta saa ladattua musiikkeja ym, jos joku nyt ei vielä tiennyt.

Titania

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #59 : Lokakuu 12, 2003, 15:08:54 »
Juups.... Oon muuten saanu nyt käsiini DragonBall Z mangaa! 5 kappaletta :D Pidän paljon. Lisää täytyy ostaa... Ja sitä Dragon Balliakin...
Ajattelin kuitenkin aloittaa DragonBall Z:stä.

Juu, enään 5 jaksoa jäljellä... :( Mutta laitoin postia subbarille ja sieltä sanottiin, että jos vain onnistuu, niin lisää jaksoja hankitaan! :D
Toivottavasti onnistuu!

Madara

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #60 : Tammikuu 01, 2004, 17:31:27 »
Ja nyt hyviä uutisia kaikille Dragonball mangan ystäville!
Dragonball mangan viidennen osan pitäisi ilmestyä 9.1. Julkaisijasija on Sangatsu manga joka tietääkseni on Kolibrin aputoiminimi tai vastaava. Sarjakuvan ikärajaksi on laitettu 12 vuotta, joten samanlaista kohellusta kuin viimekertaisten kanssa tuskin tulee. Seuraavat numerot ilmestyvät sitten kuulemma kerran kuussa aina ensimmäisenä perjantaina. Eli taitaa hyvin tämäkin päättyä.

Titania

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #61 : Tammikuu 01, 2004, 18:26:04 »
*Tanssii ilontanssia*
Upeaa! Mulla ei ole kyllä vielä vasta kuin ensimmäinen osa dragonballista, sillä en kerennyt niit kolibrin suomentamana ostamaan, vaan olen tilannut Viz:ltä...
Mutta kaikki enkuksi ilmestyneet DragonBall Z mangat on kyllä ^_^

Voi että... Nyt vielä se, että subbari jatkaisi DBZ:tä!!!

Paljonko muuten nuo suomennetut DB:t maksaa?

Madara

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #62 : Tammikuu 01, 2004, 20:56:41 »
En ole täysin varma. Varmaan jotain 5,5 euroa... Entiset maksoivat ainakin tuon verran. Tuskin he kovin suuria muutoksia rupeavat hintaan laittamaan.

Poissa Tionne

 • Vuotislainen
  • http://www.livejournal.com/users/ranilos
Dragonball
« Vastaus #63 : Tammikuu 10, 2004, 19:53:25 »
Mutta sensuroituna, pirhana! http://www.iltasanomat.fi/arkisto/uutinen.asp?id=700050

No, olihan se liikaa odotettu. Siis että olisimme saaneet pitää alkuperäiset versiot mangasta. *rolls eyes* Hinnan kyllä luulisi pysyvän siinä samassa 5,5 eurossa.

Titania

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #64 : Tammikuu 10, 2004, 22:29:36 »
No himputti, niinpä tietenkin... No ei auta muutakuin tyytyä kurjaan kohtaloonsa. Ajatella, Ruotsissakin on alkuperäiset!!! *heiluttaa nyrkkiä Suomelle ja Sangatsu Mangalle*

Pakko niitä on kuitenkin ryhtyä ostamaan. Enkunkieliset kun on 3x kalliimpia. Mutta taitaapi ne ViZ:inkin DB:t olla sensuroituja vai?

Bläh. Oon muuten alotellu omia DragonBall sivuja :)

ayu

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #65 : Tammikuu 11, 2004, 16:59:51 »
Heh, nyt herkkutorissakin on viides manga. hienompi kansi, mitä minun ruotsin kieleisessä. Pakko ostaa, enhän minä mitään Ruotsista ymmärrä, vaikka olikin kasi. "hejsan hoppsan, jag har vunnit" oli legendaarinen lause, jonka juuri nyt muistan.

Voiko joku näin alotteeksi sanoa, että tuleeko dragon ball ilmestymään joka kuukausi. Tilata sitä varmankaan ei voi, samalla tavalla kuin lehtiä. Vaan pitää ostaa erikseen..:(

Madara

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #66 : Tammikuu 16, 2004, 18:34:54 »
Käsittääkseni Dragonballa ilmestyy nyt kerran kuukaudessa ensimmäisenä perjantaina.

Sain tässä käsiini tuon viidennen osan ja täytyy kyllä sanoa, että täällä Nilsiässä ne asiat osataan. Seudun isoin kauppa ei edes tilaa koko lehteä, ikärajan vuoksi ja kun kävin R-kioskilta etsimässä mistä lehti löytyikään? Pornolehti hyllystä. Okei, manga ei ole välttämättä suunnattu lapsille, mutta eikö tämä ala olla jo liioittelua?

Titania

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #67 : Tammikuu 30, 2004, 22:02:07 »
No ohhoh, vai pornolehtihyllyssä?
Töissäni Citymarketissa, kun siivoilin lehtihyllyn vieressä, nostelin aina Ranma ½ :t ja DragonBallit ylähyllyille, ettei kukkahattutätien lapset saa niitä vaan käsiinsä *virn*

Kohta ilmestyy kuudes DB.. Paitsi että en omista 2,3 ja 4 osia... Pitää tilata Fantasiapeleistä enkunkielisenä. Ei kukaan haluais myydä mulle noita osia pilkkahintaan? :D

Poissa Zhenoa

 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
  • http://r2.missalie.net
Dragonball
« Vastaus #68 : Tammikuu 30, 2004, 22:35:31 »
Näin mikäli teitä kiinnostaa; FS Film julkaisee DBZ-elokuvan Suuri taistelu. Mukana useampi erikielinen ääniraita (japani tietysti, lisänä myös muutama pohjoismainen) sekä mm suomenkieliset tekstitykset. Tulossa siis, kuten sivulla lukee, helmikuun alussa.

Poissa Tionne

 • Vuotislainen
  • http://www.livejournal.com/users/ranilos
Dragonball
« Vastaus #69 : Helmikuu 02, 2004, 11:20:03 »
Olen tuota Suuri Taistelu DVD:tä jo jonkin aikaa katsellut videodivarin utuudet -listalla ja ihmetellyt, että mikä se loppujen lopuksi oikein on. o.0 Nimenä tuo Suuri Taistelu ei saanut kelloja kilisemään ollenkaan (suuria taisteluja kun riittää... ;p). Mutta kiitoksia Zhenoalle linkistä, ja siitähän selvisi että kyseessä on elokuva numero kolme, eli englannin kieliseltä nimeltään Tree of Might. (jap. Chikyuu Marugoto Chokessen -> Ultimate Deciding Battle for Earth)

Mielestäni se on ihan hyvä Dragonball -elokuvaksi, ja kuuluu ehdottomasti db -fanien ostoslistalle. Eiköhän se löydä tiensä minunkin hyllyyni jossain vaiheessa. ^^

Kozzu

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #70 : Helmikuu 06, 2004, 19:13:51 »
Onko jollain jo uusin kirja? (Androidi numero 8) Tulipa itse hankittua ja luettua jo, ja oli jopa ihan lehtihyllyssä, tosin siinä pornolehtien vieressä...

Ninjin

 • Ankeuttaja
..
« Vastaus #71 : Kesäkuu 06, 2004, 22:08:42 »
Lainaus käyttäjältä: "Tionne"

Tämänpäivän jakso on nro. 95, Battle In Kami's Lookout ja jaksoja on ostettuna vain sata kappaletta. Eli Dragonball Z loppuu SubTV:llä 17.10, jolloin ohjelmapaikalla alkaa toinen anime -sarja nimeltään Taikasoturit.

*huokaa* Arvasin. Oli aivan liikaa odotettu, että Subbari jatkaisi sarjan näyttämistä. Taidan tästä lähteä murjottamaan... ja miettimään miten saisin seuraavat jaksot käsiini.


Mutta eikös DBZ kuitenkin jatku syksyllä. En usko, että ne näyttää niitä vanhoja jaksoja kolmatta kertaa. Tai no, ainakin toivon!

Lainaus käyttäjältä: "Titania"

Ja todellakin tuo ääninäyttelijöiden vaihtuminen kismittää..

Äläs.. Brian D:llä on ehkä mahtavin ääni, jonka olen ikinä kuullut. Täydellinen Vegeta! Ja Bulman ääni.. yäks ("The cave"). Muutenkin ääninäyttelijöiden lista pieneni puolella. Ajateltiin ehkä säästää vähän rahaa..

Poissa Tionne

 • Vuotislainen
  • http://www.livejournal.com/users/ranilos
Re: ..
« Vastaus #72 : Kesäkuu 06, 2004, 23:24:02 »
Lainaus käyttäjältä: "Nelle"


Mutta eikös DBZ kuitenkin jatku syksyllä. En usko, että ne näyttää niitä vanhoja jaksoja kolmatta kertaa. Tai no, ainakin toivon!


Juuh, se minun vanha viestini on nyt jo vanhentunutta tietoa. Eli Dragon Ball jatkuu syksyllä uusin jaksoin SubTV:llä.

ayu

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #73 : Kesäkuu 08, 2004, 12:55:29 »
Mitä minä olen TEHNYT!? En ole käynyt täälläkään pitkään aikaan. Voi Luoja. No.. Minulla on kaikki tähän asti tulleet mangat. Minusta kuitenkin 2 ensimmäistä ovat parhaimmat. Uusissa on myös niitä huonojakin puolia. Goku kasvaa, muuta kasvaa ja Bulmasta on tullut ihan idiootin näköinen. Silti, minä ostan mangat, ostan kaikki ja laitan ne minun hyllyyni! :D Bwahahahaaa!!!
Poikkeaako Dragon Ball GT paljon  Dragon Ball Z sarjasta? Entä Dragon Ball mangasta?

Ninjin

 • Ankeuttaja
.
« Vastaus #74 : Kesäkuu 08, 2004, 20:41:08 »
Lainaus käyttäjältä: "Pippin"
Poikkeaako Dragon Ball GT paljon Dragon Ball Z sarjasta?

Ainakin vähän. GT ei ole sen alkuperäisen kirjottajan kirjoittama, elikkäs Akira Toriyaman.

Poissa Tionne

 • Vuotislainen
  • http://www.livejournal.com/users/ranilos
Dragonball
« Vastaus #75 : Kesäkuu 14, 2004, 00:08:42 »
GT on monesti lyöty täysin lyttyyn arvosteluissa (fanien keskuudessa) koska se ei ole lähtöisin Toriyaman kynästä. Hän ilmeisesti (en jaksa nyt lähteä kaivamaan faktatietoa) teki joitain hahmo suunnitteluja sarjaan, mutta ei paljon muuta. Sarja ei siis ole Toriyaman tekemä kuten ovat Dragon Ball ja Dragon Ball Z. Se on kuitenkin täysin jatkoa kyseisille sarjoille, eli se ei poikkea faktoiltaan tai tapahtumiltaan, vaan kaikki mitä on tapahtunut aiemmin pätee myös GT:ssä.

Omasta mielestäni se mitä olen GT.stä nähnyt (kuutisen jaksoa muistaakseni) ei ole kovin pahaa. Piirrosjälki on jonkun verran erilaista , mutta sen nyt osasi odottaakin. Juoni... no tykkääkö siitä vai ei riippuu jokaisen omista mieltymyksistä, mutta kyllä GT minun mielestäni katseltava on.

Madara

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #76 : Marraskuu 23, 2004, 18:47:26 »
Kaivetaanpas tämäkin esiin.

Dragon Ball-mangaahan on nyt ilmestynyt 15 numeroa ja itse olen ainakin jäänyt sarjaan koukkuun. Etenkin nyt, kun suosikkihahmoni Piccolo on tullut esiin. Olen myös viimein onnistunut näkemään joitakin jaksoja animesta ja täytyy sanoa, että olin varsin pettynyt. Toisin kuin mangassa, animessa juoni jumittuu täydellisesti vähän väliä. Vaikka olisi kuinka kiire liiskata se super-hyper-pahis niin silti keretään jauhamaan jotain kaukaisista sukulaisuussuhteista ja lapsuuden traumoista...
Kuten edellä mainittiinkin, mangaa julkaistaan nykyään sensuroituna. Sanokaapas joku viisaampi, mitä tähän mennessä sarjasta on sensuroitu (vai onko mitään). Olen tietysti huomannut ne muutamat strategisesti sijoitetut "äänitehosteet", mutta mitään suurempaa häikkää en ole huomannut.

pikkuruinen homssu

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #77 : Marraskuu 24, 2004, 19:23:50 »
En. en voi sietää, pikkuveljeni on katsonut sitä mutta nyt se ei sentään enää katso.

Ei minulle ollenkaan. jotenkin outo juoni ja niin edespäin. Animea en ole muutakuin vilkaissut kun pikkuveli katsoo. mielestäni DB on yksi huonoimpia suomessa julkaistuja mangoja, mutta kyllä sitä voisi lukea. mutta en halua.

Rattlesnake

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #78 : Tammikuu 04, 2005, 15:19:35 »
Bläääh,

Dragon Ball Z sitten loppui SubTV:ltä. Katsojia liian vähän ohjelman hintaan nähden. Jäi sitten melko huonoon kohtaan, lopettamisen kannalta.
Mutta puuttuvat jaksot voi ostaa ainakintäältä Hinta on kyllä aika paha. Itse kyllä kuitenkin poksin hommaan.

Madara

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #79 : Syyskuu 25, 2005, 18:41:04 »
Dragon Ball Z:aa on taas alettu näyttää SubTV:ltä. Uusia jaksoja näytetään sunnuntaiaamuisin kello 10.00 (nyt on näytetty kaksi jaksoa, mutta niissä ei ole menettänyt mitään ihmeellistä) ja tiettävästi kaikki jaksot on ostettu eli sarja ei tällä kertaa lopu kesken kaiken, vaan se näytetään hamaaseen loppuun asti (mikä tällä esitystahdilla, yksi jakso per viikko, tarkoittaa DBZ:n loppumista noin kolmen vuoden kuluttua...).

Gerja

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #80 : Joulukuu 07, 2005, 19:54:15 »
osta ihmeessä


se on neuvoni ja muuten goku on kova hahmo ja niin oli Freesakin ennenku kuoli. Se on sellasta tappelu mangaa ja muuten Akira on nero siis se piirtäjä. kirjoja on 42 ja 1-4 ei myydä enää 2005 ku oli muka liian pervoo. kirja ilmestyy kuun eka perjantai ja löytyy lähes joka divaristaSe muuten on nyt kirjassa 28 ja ens kuussa suunnistan taas ärrälle jonoon  
P.S on se siis ihan hyvä

Rattlesnake

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #81 : Joulukuu 11, 2005, 10:47:19 »
Ja taas meni yksi jakso TV'stä levylle. Nyt kyllä pitkästä aikaa odottaa innolla ensi viikon jaksoa, kun Cell absorvoi 17 ja 16 halkeaa pää ja mitä ihmettä se selostaja selitti, että Tienillä saattaa olla ässä hihassa ? Mitähän Tien voi tehdä Cellille, jos 16, jonka piti olla yhtä vahva kuin Cell halkaisee päänsä tuon tuomiopäivänkoneen kanssa. Vegeta ja Trunks on ollut kyllä jo liian kauan siellä aikakammiossa. Eli saisivat tulla jo ulos sieltä, että Goku ja Gohan pääsevät treenaamaan. On kyllä aika kökköä, jos ovat ensin Vegeta ja Trunks viisi-kuusi jaksoa poissa ja sitten Goku ja Gohan toisen mokoman, vaikka 16 onkin suosikkihahmoni niin kyllä nuo päähenkilötkin voisi olla suuremmassa roolissa, kun Cell riehuu satalasissa.

Voisi kyllä harkita tuon Mangan ostamista, kun työharjoittelurahat lyövät itsensä tilille, sitä ennen heikkoa tekee.

Hellurei

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #82 : Tammikuu 01, 2006, 17:10:02 »
Dragon Ball on oikeesti hyvä sarjis. Siitä kerrotaan lyhyesti näin:

"Akira toriyama started Dragon Ball as a comedy, but it was getting more se-
rious every volume"

Tietääkö kukaan, jatkuuko DB GT vai tehdäänkö DB AF? Melko monella animesivulla puhutaan DB AFstä

Rattlesnake

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #83 : Tammikuu 08, 2006, 06:18:14 »
Heijssan, (uskomatonta että käytin tuota sanaa)

onko kukaan tietoinen alkaako Dragon Ball Z tulemaan nyt tästä lähtien kahdesti viikossa. Olisi melkoinen parannus, kun aina se jää kutkuttavaan kohtaan eikä millään jaksa oottaa viikkoa. Varsinkin nyt kun Vegeta on tehnyt comebackinsä ja alkaa mättämään Cellissä täytteitä pihalle. Miksihän Cell ei yritä imasta tuota Androidi 16, joka on selvästi vahvempi kuin 18.

Mietin tuossa, että kun aikammioon menee, niin muokkautuuko se sinne menevien henkilöiden mukaan vai miten, kun kammio oli ihan erinäköinen kun Vegeta ja Trunks oli siellä ja taas aivan toisenlainen kun Gohan ja Goku menivät harrjoittelemaan. Mielipiteitä `?

Poissa Hopeanuoli

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Dragonball
« Vastaus #84 : Tammikuu 21, 2006, 12:46:52 »
EN pitänyt alussa Dragon Ball Z:stä. Jäin kyllä sitä seuraamaan jonkin iakaa kun subilta kun se tuli joskus arkipäivisin, mutta minua häiritsi niin paljon tuo piirros tyyli. Katson aivan erilaista animea jossa grafiikka on todella kaunista, kun taas Dragon Ballissa väritys ja hahmojen ulkonäkö oli niin outoa... ei-kaunista.

Mutta... nykyään seuraan täysillä tuota subin dragon ball Z sarjaa ja ostinhan mä yhden Dragon Ball Z movienkin tässä äskettäin itselleni. En tiedä mikä tässä sarjassa on niin hienoa, mutta siihen jää vain koukkuun!
Odotan aina innolla että tulee lauantai ja sunnuntai aamu jolloin Dragon Ball Z tulee taas^^;. Sarjaa on vain pakko katsoa ja on se paljon viihdyttävämpi kuin jokin h*lvetin kauniit ja rohkeat (sori vaan niille jotka ovat K&R faneja^^) tai joku muu saippua sarja.

Lempi hahmoni sarjassa on Vegeta, Trunks  ja Piccolo. EN osaa perustella asiaa miksi he juuri lempihahmoja sarjassa ovat, mutta... he vain ovat parhaimmat siinä sarjassa^^;...

Sarjan huonopuoli onkin tuo hemmetin enkkukäännös... en ole koskaan pitänyt englantilaisesta tai minkään muunkaan maalaisista ääniraidoista animessa. Sen KUULUU olla japanilainen kun kerran japanilaiset animen ovat tehneetkin ja kyllä sieltä japanista löytyy hyvät ääninäyttelijät noille hahmoille. Oppisivat nyt sen tosiasian...

Mangaa en ole lukenut... vaikka kannattaisikin kun niin harvoja mangoja on suomeksi käänetty... mutta en ole oikein sarjakuvana kiinostunut siitä. Mutta kun kerran mangaakin on käänetty suomeksi niin sais ne kääntää sitten animetkin suomeksi... mistään en ole löytänyt suomeksi tekstitettyä DBZ animea...
"Are we there yet?"
"No"

Mustapaa

 • Ankeuttaja
juu...
« Vastaus #85 : Tammikuu 22, 2006, 16:03:11 »
Njuuh. Miulla on niitä vaikka kuinka monta, mutta ne uusimmat on aika sekavia ja pitkästyttäviä. Sellailla paria kaupassa ja päättele sitten oma mielipiteesi.

Mezurashiko

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #86 : Tammikuu 23, 2006, 18:36:05 »
DragonBall jyrää! Mangaa on kiva lukea, mutta on hauska myös katsoa animea. Ärsyttää vain se enkkudubbi, kun taisteluhuudotkin muuttuvat kuolevan tyypin rää`ynnäksi.

Itselläni on DragonBall-numerot 5-present ja kaikki kerään. Suosikkihahmoni on Piccoro-san. (Laitan alkup. nimen koska se kuulostaa kivemmalta :D ) Pääosin hän nousi suosikikseni taitojensa, voimiensa, BadBoy-tyylinsä, erilaisuutensa ja luonteensa takia, mutta hän näyttää niiiin söpöltä DragonBall Z:ssä *large shiney eyes*

Kyllähän Zetan etenemisvauhti ottaa jonkin verran päähän, mutta kyllä sitä katsoo. Se on loppujen lopuksi hyvä, kun voi katsoa animea odotellessa uutta DB-numeroa kauppoihin. Vaikka 2 jaksoa/viikko EI ole hyvä esitysväli sellaisella  etenemisnopeudella. Eikä alkuperäisellä puheella niitä saa Suomesta mistään. Pitäisi öbaut lähteä Ruotsiin, mikä on mahdotonta/harvinaista minulle...

Ja siitä AF:stä=Se on ihan fanien keksimä juttu, ei sitä oikeasti tehdä, kuten ei myöskään DragonBall Z Live Action Movieta, jossa Hugh Jackman olisi muka esittänyt Gokua. Järkyttävää...

Poissa Hopeanuoli

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Dragonball
« Vastaus #87 : Tammikuu 23, 2006, 19:26:02 »
Lainaus käyttäjältä: "Mezurashiko"
Eikä alkuperäisellä puheella niitä saa Suomesta mistään. Pitäisi öbaut lähteä Ruotsiin, mikä on mahdotonta/harvinaista minulle...


Siis DVD:tä alkuperäisellä kielellä? Jos tarkoitit sitä niin niitä kyllä saa videodivari.fi :stä. Mutta ärsyttää se kun ei ole DVD:tä jossa on suomenkielinen tekstitys, ei löydy mistään! Paitsi cdon.com :ssa sai suomeksitekstitettyjä jonkin verran, mutta siinä ei ole alkuperäistä kieltä vaan ne on käänetty ruotiksi (jos oikein näin/luin)
"Are we there yet?"
"No"

Elewyn

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #88 : Huhtikuu 02, 2006, 12:32:19 »
Ihme etten ole kirjoittanut tänne aikaisemmin...? Mutta siis joo. Dragon Ball on mangana omasta mielestäni ilo lukea, vaikka piirrustustyyli ei välttämättä vedä vertoja kaiken maailman muille mangataiteilijoille. En oikeastaan omista kovin montaa mangaa, kaverilta on pari tullut ostettua ja en ole kirjoja muuten hirveästi kerennyt vielä ostaa (niitä ei varmaankaan ole myynnissä esim. kirjakaupoissa? en ainakaan nähnyt suomalaisessa, tai sitten olen vain sokea. Netissä olen nähnyt mutta ihan järkyttävän kallista rahastusta jos lasketaan postimaksut mukaan jos verrataan millä hinnalla sen saa lehtipisteistä uutena). Anime on ihan ok, vaikka tympäännyttää hitaat taistelut. Ja tämä on varmaankin enemmän pojille suunnattu? No, minä en ainakaan ole kokenut asiaa näin... Voin kyllä sanoa että yhtä lailla tytötkin dbz:tä seuraa, ainakin mitä itse olen huomannut. Olisi mukavaa jos Suomessa näytettäisiin DBZ ihan alkuperäiskielellä ja leikkaamattomana...Mutta kaikkea ei voi saada.

Dragon Ball on kyllä oman mangakokoelmani kärjessä. Ja kun kiertelin netissä foorumeilla jossa keskusteltiin Dragon Ballista, niin moni haukkui DBZ ihan lyttyyn, ja sanovat että ovat nähneet yhden jakson. Hum, no jokaisella on oma kantansa asiaan. Joku ei tykkää ollenkaan, joku täysin koukussa. Jokin siinä viehättää, en ole itsekkään oikein varma mikä, mutta kuitenkin. Ja onhan Dragon Ball tietysi aika vanha, enkä voi sanoa että se olisi graafiselta puoleltaan yhtä kaunista kuin jotkut muut uudemmat sarjat, mutta silti pidän siitä piirrustustyylistä mangassa ja toimintaa on mukavasti. Ja db:n huumorista pidän. Ja db on luultavasti "suosionsakin" takia mennyt joillain vähän huonoon valoon, kun fani-joukkoihin on ilmaantunut myös sellaisiakin ihmisiä, jotka eivät tiedä aiheesta paljoakaan. Mutta mielipiteistä ei toki voi kiistellä, ja itse ainakin haluaisin lukea sellaisia viestejä db:stä jossa oikeasti selitettäisiin miksi ei pidä, eikä aina vain se sama "huono piirrosjälki". Laajemmin olisi mukavampi kuulla, samaten se yletön p*skaksi haukkuminen on ärsyttävää, varsinkin niiltä jotka eivät oikeasti ole sarjaan perehtyneet millään lailla. En aluksi itsekkään siitä niin innostunut ehkä about yhden jakson nähtyäni, mutta pikku hiljaa siitä alkoi pitämään ja jäi kyllä koukkuun.:) Minä tykkään.

Gabriel

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #89 : Huhtikuu 02, 2006, 14:46:25 »
Mangana tyksin Dragonballista aivan hemmetisti. Sarja alkaa hitaasti, ja on ehkä vähän pelle alussa, mutta kiihtyy huomattavasti Super-sayan-juonikuvioiden kehittyessä. Cell games on täyttä rautaa, myös Toriyaman piirostyyli paranee hemmetisti loppua kohden. Cell gamesin loppu <3. Olen lukenut kaikki osat saksaksi, ja englanniksi lähes koko Dragonball Z:n

Anime sen sijaan on vähän tylsempi. Ääninäyttely ei ole ihmeellistä, eikä juoni etene oikein. Osuva on läppä: Kuinka monta DragonBall hahmoa vaaditaan vaihtamaan lamppu? Yksi, mutta siinä menee kolme jaksoa

DragonBall GT on ihan siisti, loppuun asti en ole tosin vielä katsonut. Sarjan lähtökohdasta en kyllä oikein pitänyt, mutta siihen tottui.

Poissa Kuumato

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Kauhukakara.
Dragonball
« Vastaus #90 : Huhtikuu 05, 2006, 18:32:05 »
Minä pidän DB:stä. Kovasti.
En oikein osaa perustella miksi, mutta kai se on jonkinlaista nostalagiaa, olihan Dragonball Z ensimmäinen shounen-anime jonka näin. (Shoujosta en ole iknä pahemmin perustanut)
Siis minähän osaan sanoa kymmenittäin syitä joiden perusteella olisi ihan oikeutettua inhota koko sarjaa, kun taas miksi-tykätä-dragonballista -lista jäisi huomattavasti lyhyemmäksi, mutta rakastan sarjaa silti.
Manga on parempaa kuin anime, sillä välillä animea katsoessa todellakin tuntuu että piirtäjille on tarjottu erittäin iso ekstra-palkka jokaisesta venytetystä taistelusta. (Esim Frieza-saga, jossa 5 minuutin taistelu kesti kymmenisen jaksoa.)
Animessa myös piirustus jälki heittää vähän väliä alle vaaditun tason, ja jenkkiläiset ääninäyttelijät... No, positiivista amerikan-dubeissa on ainakin se että sentään ei ole suomidubbeja. (Muistelkaa vaikka Hopeanuolen leikattujen jaksojen suomidubbeja, joissa äänensävy pysyy niin neutraalina että tuntuu yhdentekevältä huutaako Hopsu: "Aaa Akakabuto, minä tapan sinut" vai "Rauhaa ja rakkautta hyvä veli, mennään teelle."
Suomalaisten ääninäyttely-taso raastaa yleensä korvia ja pahasti. Ovatkohan ikinä edes kuulleet termiä 'tunteella'?

Poissa Hopeanuoli

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Dragonball
« Vastaus #91 : Huhtikuu 05, 2006, 19:47:38 »
Tulenpa taas kertomaan nykyisen ajattelutapani DB:stä.

Olen suurinpiirtein jo fani. Tai no, olen fani. Animen sekä Mangan. Tosin, anime alkaa jo hieman ärsyttämään. Verrattnuna mangaan, kuten täällä on sanottukkin, animessa venytetään taistelut aivan liian pitkiksi. Se taitaa olla animen pahin puoli. Jos DBZ tulisi useammin kuin kahdesti viikossa niin tämä ei ehkä niinkään hiattaisi, mutta kun taistelujen pitkittäminen ottaa varsinkin sitten päähän kun sunnuntain jakson katsottua huomaa/tajuaa ettei lauantain ja sunnuntain jaksoissa olla edetty yhtään eteenpäin. Lisäksi nykyisissä jaksoissa ärsyttää eniten se että showta vetää pääasiassa goku ja cell. Muut jäävät vain seuraamaan sivusta taistelun etenemistä ja jokunen sanoo jotain joskus. toivoisin että joku muu ottaisi edes yhden jakson verran pääroolin celliä vastaan (tiedän kyllä erään henkilön ottavan kohta tässä sagassa tuon ratkaisian paikan, muttei se ole mikään minun lempihahmoistani, jotka eivät tunnu saavan tässä mitään muuta roolia kuin kommentoijanpaikan).

Mutta, manga... olen tullut hyvin lyhyessä ajassa (alle kuukaudessa) DB mangan kerääjä. Omistan jo 15, 18, 22, 25-27, 29-31 mangat jotka olen hankkinut huuto.net:stä (paitsi nuo uusimmat). Huomasin kuukausi sitten kun ostin tuon manga nro. 30 että mangaan jää koukkuun ja ostin samalla reissulla myös 29 ja 31 mangat ja lisää olisin ostanut jos niitä olisi ollut esillä. Mangassa on vain kaikki hyvät asiat mitkä animessa jäi pois. Kuten se että taistelut jäävät vähemmälle joka on isoplussa, sillä en oikein pidä taisteluista. Manga nro. 32 on pakko hankkia. Missasin juuri sen jakson jossa Piccolo selviää Cellin hyökkäyksestä (mikä ihmetytti minua, luulin Piccolon kuolevan siihen iskuun mutta tämän missaamani jakson jälkeen Herra onkin taas pystyssä Kamin tähystyspiakalla selostamassa tapahtumia).
"Are we there yet?"
"No"

Hellurei

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #92 : Huhtikuu 14, 2006, 00:51:43 »
Dragon ballia voi lukea netistä, mutten kerro mistä ; )

Yksätkää jos haluutte tietää, vastaan(nope, en ole ylimielinen)kaikille(jos jaksan)xD

DB, Z ja GT rulettaa. Näytetäänköhän Z:n jälkeen GT:tä vai jotakin muuta?(niinkuin, Narutoa)

Creatiwer

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #93 : Huhtikuu 14, 2006, 14:13:37 »
Dragon Ball Z on ihan hyvä sarja minusta. En kylläkään näe kaikkia jaksoja, koska olen isällä joka toinen viikonloppu. Nyt menemme Cell Games- Saagassa ja leffojakin on tullut VAIN kaksi Suomeen. Ihan hyvä sarja. P.s tiedän monia tyttöjä, jotka katsovat DBZ

Miss Perfect

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #94 : Huhtikuu 18, 2006, 20:29:31 »
Mä olen ihan hurahtanut Dragon Balliin. Parempaa mangaa saa mun mielestä vähän aikaa hakea ^^

Kaikki alkoi siitä, että yksi nettiystävistä kertoi DB:stä. Sitten aloin pikkuhiljaa kiinnostua DB:stä, vaikka en aluksi myöntänytkään asiaa. Sitten mielenkiintoni kasvoi, kun sama kaveri alkoi roolipelaa toisen nettikamuni kanssa Dragon Ballia. Sitten päätin ostaa pokkarin 23. Sen jälkeen tulleet pokkarit ovat kirjahyllyssäni. Innostuin heti.

Nyt olen katsellut DBZ:aa silloin kun se alkoi syksyllä ja hieman eteenpäinkin... The Great Saiyaman saagaan asti ^^' Onneksi löysin sivun, josta saa helposti jaksoja katseltavaksi. Ja onneksi löysin kuukausi sitten sivun, josta voi lukea DB:tä enkuksi... Varmaan sama sivu, missä Hellurei lukee =) On vaikea kuvitella, että tiesin joskus niiin vähän DB:stä.

Poissa Saippuakupla

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Kelmi
Dragonball
« Vastaus #95 : Heinäkuu 20, 2006, 20:22:12 »
En tuosta mangasta tiedä, mutta sikäli mikäli tässä hieman pari päivää sitten seurailin Sub tv:ltä jotenkuten animeversiota siitä (Dragonball Z), niin ei kyllä kiinnostanut minua pätkääkään. Todella tökeröltä, juonettomalta ja kertakaikkisen tylsältä vaikuttaa - ja sen perusteella en usko jaksaavani tutustumaan mangaankaan. Ennen ehkä, sen verran moni sitä on ehtinyt minulle hehkuttaa - mutta tuo puolikas jakso osoitti minulle, että joko olen täysin pimahtanut tai sitten mielipiteeni Dragonballista on, että se on tylsä ja ääliömäinen ja etten pidä siitä.

Tietenkin anime-versio saattaa olla tuhatkertaisesti mangaa surkeampi, mutta kuten sanottu, sen animeversio vei intonsa koko Dragonballia kohtaan. En myöskään ainakaan tuossa animessa pitänyt hahmojen piirrostyylistä, se on jotenkin rumaa eikä lainkaan sellaista, jollaista itse tykkäisin katsella. Huom! Oma mielipiteeni. ;>
Sen sijaan Harry lähetti Ronille lapun: "tehdään se tänä iltana."

~ HP -  Salaisuuksien kammio

Poissa Hawkolf

 • Thought Police
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • 2 + 2 = 5
 • Tupa: Tuvaton
Dragonball
« Vastaus #96 : Heinäkuu 23, 2006, 15:59:18 »
Lainaus käyttäjältä: "Saippuakupla"
mutta tuo puolikas jakso osoitti minulleEi kannata aliarvioida animea puolen jakson perusteella. Siitä ei saa juonesta todellakaan hyvää kuvaa. Olen itse tehnyt saman asian ja onneksi katsoin pari jaksoa. TIetenkään ei ole taattua, että pidät sarjasta, mutta suosittelen että katsot pari jaksoa.

Hawkolf on puhunut.
If you want a picture of the future, imagine a boot stamping on a human face— forever.
Reviewing the world!

Termospullo

 • Ankeuttaja
DB
« Vastaus #97 : Elokuu 21, 2006, 20:40:59 »
Dragonballeja meillä on aimo kasa veljen kaapissa, lähes kaikki numerot. Olen joskus tv:stäkin katsonut. Toisinaan ärsyttää, kun suuri osa sarjaa on: "Mi-mikä ki! Uskomattomat voimat! Minunkaan silmäni eivät pysy perässä!" mutta se oli ensimmäinen manga, jota rupesin lukemaan, (Pokémonia olin 6.v nappulana katsonut ahkerasti, Muumit ja Maija Mehiläinenkin oli tuttuja) niin sen ei anna helposti häiritä. Piccolo on minusta hyvä tyyppi, mutta Tao Pai Pai on aina niin julma.

Elewyn

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #98 : Elokuu 22, 2006, 18:10:48 »
Lainaus käyttäjältä: "FantomGirl"
Tietääkö kukaan tuleeko GT suomeen? Ja näytetäänkö sitä Subtv:llä?


Huhujen mukaan(kaverini kertoi) Suomessakin aletaan näyttää GT:tä sen jälkeen kun kaikki DBZ:n osat on näytetty. Mitään varmistusta asiaan ei tosin ole, jos joku tietää paremmin saa korjata.

Poissa Hopeanuoli

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Dragonball
« Vastaus #99 : Elokuu 24, 2006, 17:33:54 »
Lainaus käyttäjältä: "Elewyn"
Lainaus käyttäjältä: "FantomGirl"
Tietääkö kukaan tuleeko GT suomeen? Ja näytetäänkö sitä Subtv:llä?


Huhujen mukaan(kaverini kertoi) Suomessakin aletaan näyttää GT:tä sen jälkeen kun kaikki DBZ:n osat on näytetty. Mitään varmistusta asiaan ei tosin ole, jos joku tietää paremmin saa korjata.


Jos tulee niin niitä en kyllä katso mielenkiinnolla... GT:ssä kun keskitytään Sayalaisiin ja muut jätetään taka-alalle. Lisäksi (spoilaa hiukkasen) Lempihahmoni kuolee siinä (spoilaus ohi) joten tavallaan inhoan GT jaksoja sen takia^^;. Ja pisteeksi iin päälle siinä on inhottava piirustus tyyli...  Tosin haluaisin tietää onko tässäkin nämä Subin karseet dubbaukset vaiko parempi dubbaus tai alkuperäiset äänet...
"Are we there yet?"
"No"

Obscure Child Prey

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #100 : Elokuu 24, 2006, 18:44:06 »
Dragon Ball on ainoa manga mitä luen ja arvostan todella sensei Akira Toriyamaa. Lempihahmoni on luonnollisesti Goku, mutta animen puolella tykkään myös Bardockista ja Brolysta. Hyvin saiyalaispainoitteista siis. ^^

Mangana multa löytyy Dragon Ballia suomeksi ja englanniksi. Englanniksi on osat 10-14 ja suomeksi 9 ja 15-36. Nyt kuitenkin taitaa jäädä seuraavien osien ostaminen väliin kun säästän rahaa Saksan reissua varten. Lempipokkarini on 20, koska Vegeta muuttuu siinä Oozaruksi ja minä aivan rakastan sitä jättiapinaa... ^^'

Tuosta GT:stä voin sanoa, että se on täysi floppi. Piirrostyyli on ensinnäkin aivan kamala ja juoni pissii urakalla. Viholliset taisivat loppua kesken kun käytetään vanhoja tuttuja. Ja hiustyylit on melkein kaikilla samanlaiset... Kerrassaan siis tylsä tekele.

- OCP

Poissa Saippuakupla

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Kelmi
Dragonball
« Vastaus #101 : Elokuu 24, 2006, 18:57:58 »
Lainaus käyttäjältä: "hawkolf"
Lainaus käyttäjältä: "Saippuakupla"
mutta tuo puolikas jakso osoitti minulleEi kannata aliarvioida animea puolen jakson perusteella. Siitä ei saa juonesta todellakaan hyvää kuvaa. Olen itse tehnyt saman asian ja onneksi katsoin pari jaksoa. TIetenkään ei ole taattua, että pidät sarjasta, mutta suosittelen että katsot pari jaksoa.

Hmm. Kuten sanottu, Dragon ball ei yksinkertaisesti jaksa kiinnostaa minua, enkä täten oikeastaan halua tuhlata aikaani katsomalla typerää 'iik se tappaa minut minun täytyy puolustautua' - soopaa televisiosta. ;> Mielenkiintoni ei yksinkertaisesti riitä siihen. Jo pelkkä piirrustustyyli ärsyttää minua suunnattomasti.
Sen sijaan Harry lähetti Ronille lapun: "tehdään se tänä iltana."

~ HP -  Salaisuuksien kammio

Poissa Angel of death

 • Senbonzakura
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Whiskey lullaby
  • Deviantart account
Dragonball
« Vastaus #102 : Syyskuu 16, 2006, 16:47:02 »
Dragon Ball Z jakaa paljon mielipiteitä. Jotkut eivät jaksa kiinnostua tappelusta, eivätkä pidä piirrosjäljestä paljoakaan. Jotkut taas jaksavat katsoa 6 jakson mittaisia tappeluja tuosta vain ja rakastuvat hahmoihin päätä pahkaan. Minä olen yksi rakastuneista. En tiedä voisinko olla katsomatta yhtäkään jaksoa. Se ei ole mahdollista. Jos minulta jää jakso katsomatta vaivun masennuksen syövereihin koska missasin taatusti hyvän kohtauksen.

Olen katsonut vain SubTv:ltä tulevaa ohjelmaa. Itselläni ei ole ainuttakaan sarjakuvaa hyllyssäni enkä ole niitä kyllä koskaan lukenutkaan. Pitäisi varmaan lukea. Aluksi en oikein tiennyt miten suhtautua kyseiseen ohjelmaan, mutta kun aloin katsoa sitä, jäin auttamattomasti koukkuun. Oli kauheaa kun se tuli neljältä iltapäivällä arkipäivinä niin en koskaan nähnyt sitä :'(

Joko siitä pitää tai sitten ei pidä. Niin se on. Mutta sen sanon, että Vegeta on IHANA. Nyt pitää laittaa teinisydän. <3
Aishi ai sarete kono inochi wa memory de saite - I'll protect my memories of how I loved and was loved

Cleora

 • Ankeuttaja
Re: Dragonball
« Vastaus #103 : Syyskuu 17, 2006, 15:27:33 »
Oow, se sarja on loistava! Ihastut varmasti niihin kirjoihin...^^ En tykkää paljon magasta tai animesta mutta dragonballz on ehdotomasti paras! Kannattaa ostaa mahdollisimman vanha numero että pääset kärryille... Se dragonballz sarja on huonompi.. Se mun mielestä ehkä on enemmän poikamaisempi kuin se kirja... mutta herran jestas kehotan lukemaan edes yhden dragonball- kirjan! :D

Hämppy

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #104 : Syyskuu 19, 2006, 19:34:21 »
Minun mielestä Dragon ball on loistava!!! En ymmärrä miten jotkut teistä voi haukkua sen pystyyn. Sen piiros tyyli ja juoni ovat minun mielestäni hyvää. Samoin huumori.

Miriell

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #105 : Syyskuu 23, 2006, 16:25:08 »
Dragon Ball on omalla tavallaan viihdyttävä, siinä on huuomoria ja piirrosjälki on ihan kohtuullisen hyvää.
Toisaalta, kaikki ovat kauheita muskeliheppuja, kokoajan on joku taistelu meneillään jne... Kiitos ei!

Poissa Caccie

 • Kahdeksas kuolemansynti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Darkness never take your heart
Dragonball
« Vastaus #106 : Syyskuu 24, 2006, 16:09:57 »
Minusta Dragon Ball on hyvä manga ja animenaki se on hyvä. Vaikka Anime onkin mangaa edellä. Goku on ihana ainakin mangan alussa ja Bulma on vähän outo..  Mutta, hahmot on hauskoja ja huumoria ainakin löytyy. Jotkut hahmot ovat ihan ylivetoja, ja taistelut ovat ihan hyviä, välillä meinaa vaan kyllästyy niihin. Ei minulla niitä vastaan mitään ole, vaan välillä ärsyttää että ne on niin pitkiä. Pahikset ovat hauskoja ja jotkut ihan mukaviakin toisesta näkökulmasta. Arvosanaksi voisin ehkä antaa jonkun yli kasin, mutta en nyt ala mitenkään tarkemmin laittamaan.
I'm not Okey

Hese

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #107 : Marraskuu 13, 2006, 15:33:39 »
Olisi kyllä hyvä kun tuo dragon ball jatkuisi GT:nä Subilla kun ei tuota DBZ:tä enää niin paljoa ole jäljellä. Toivottavasti vain Subilel saisivat GT:n

Cata

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #108 : Marraskuu 25, 2006, 13:05:54 »
Rakastan tätä sarjaa. Viime keväänä veljeni kehoitti minua katsomaan muutaman jakson ja jäin heti auttamattomasti koukkuun. Hahmot ovat loistavia, erityisesti Vegeta ja Radiz. Huumoriakin löytyy mikä on aina ehdoton plussa. Dragon Ball mangaan en ole vielä ehtinyt tutustua, mutta sekin on suunnitelmissa. Luen sarjaan liittyviä fanficcejä ja kirjoitan niitä myös itse.

Ja GT saisi todellakin tulla myös Suomen televisioon. Muuten iskee pahat vieroitusoireet :)

Vauhko-Harry

 • Ankeuttaja
Re: Dragonball
« Vastaus #109 : Joulukuu 01, 2006, 14:28:21 »
Lainaus käyttäjältä: "Katariina"
Mitäs mieltä?
Kyseistä mangaahan on nyt ilmestynyt suomeksikin. Haluaisin tietää, onko se hyvää ja kannattaako sitä ostaa? Sitähän luetaan japanilaistyylisesti. Haittaako se hirveästi?
Aika harvaa mangaa ilmestyy muuten suomeksi. Sarjaa en ole katsonut, kun meillä ei yhä edelleenkään näy Subtv.Kannattaa varmaankin ostaa! Ei mikään Japanilais tyyli minua haittaa, oikeesti! Subtv:llä näkyvä sarja on aika tylsä! Siis, niiden ääni ja muutenkin kaikki on ihan tyhmästi tehty siihen sarjaan, usko pois, sarjakuva on paljon parempi!

Poissa Angel of death

 • Senbonzakura
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Whiskey lullaby
  • Deviantart account
Dragonball
« Vastaus #110 : Joulukuu 01, 2006, 15:53:31 »
Vauhko-Harry kirjoitti:
Lainaus
Subtv:llä näkyvä sarja on aika tylsä! Siis, niiden ääni ja muutenkin kaikki on ihan tyhmästi tehty siihen sarjaan, usko pois, sarjakuva on paljon parempi!


Subilla näkyvä englanninkielinen DragonBall Z perustuu sarjakuviin pitkälti, mutta TV-ohjelma on paljon laajempi käsitteisempi ja siihen on lisätty paljon extraa ja taistelut ovat pitempiä ja hahmoihin on perehdytty enemmän. Myös ohjelman kautta tulee juoneen paljon enemmän tunnelmaa ja efektejä joita ei pystytä piirtämällä toteuttamaan. Kannattaa tutustua kuitenkin molempiin. Itsekin sekä luen sarjakuvia, että katson sitä teeveestä. Kummassakin on mat hyvät puolensa, mutta kannattaa ehdottomasti katsoa myös telkkarista koska kuten jo sanoin efektit ovat todella hienoja ja vaikuttavia.
Aishi ai sarete kono inochi wa memory de saite - I'll protect my memories of how I loved and was loved

Poissa Hopeanuoli

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Dragonball
« Vastaus #111 : Joulukuu 16, 2006, 17:06:30 »
Lainaus käyttäjältä: "Sidarana"
Lainaus
Huhujen mukaan (kaverini kertoi) Suomessakin aletaan näyttää GT:tä sen jälkeen kun kaikki DBZ:n osat on näytetty.


Ja kun DBZ:t loppuvat nyt viikonloppuna, niin aloittavatko ne heti näyttämään GT:tä? Tietoa asiasta kenelläkään?


Kuulemma aloittavat näyttämään DBZ 124 jaksosta eteen päin uusintoina... Olisivat edes aloittaneet uusintoja näyttämään aivan alusta. Itse aloin juuri 124 jakson tienoilla seuraamaan DBZ:tä. Olisin hlaunnut nähdä aijempia jaksoja veikkeivät ole niitä parhaimmin piirettyjä...
"Are we there yet?"
"No"

Poissa Angel of death

 • Senbonzakura
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Whiskey lullaby
  • Deviantart account
Dragonball
« Vastaus #112 : Joulukuu 17, 2006, 11:32:29 »
Sidarana kirjoitti:
Lainaus
Sama juttu täällä. Mutta mihin ihmeeseen tekstitys oli kadonnut? Tietoa?


Varmaankin ihan jokin tilapäinen juttu. Olin tippua tuoliltani kun aloin katsoa lauantaina, että miksi ihmeessä saksaksi? No jaa. Mutta ihmettelin itsekin tätä outoa juttua. Miksi ihmeessä näytetään jaksoja jotka tulivat vasta äskettäin. Tänään sitten katsoin ihan kokeeksi, että mitä tänään tarjoillaan. Mielenkiintoista. Uusintoja siis. Mutta sitä en tajua, mksi he aloittivat näyttämään niitä keskeltä saagaa. Itsekin aloin katsoa juuri tuosta kohtaa ja olisi tehnyt mieli nähdä ihan siitä kohtaan kun koko androidi juttu alkoi. Tai sitten ihan alusta. Olen katsellut DBZ youtubesta siitä kohtaa kun Vegeta ilmestyy ensimmäistä kertaa Nappan kanssa. (En edes vaivaudu katsomaan aiempia kun niissä ei ole Vegetaa *grin*)

[/quote]
Aishi ai sarete kono inochi wa memory de saite - I'll protect my memories of how I loved and was loved

Vauhko-Harry

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #113 : Joulukuu 18, 2006, 19:33:03 »
Vegeta on lempihahmoni, koska hän ei ole niinkuin ne muut, hän haluaa HETI paikalla toimia, ekä turhaan odotella, että vastustaja räjäyttää kohteensa.
Joskus en pidä Vegetasta, kun se on niin varma itsestään, vaikkei hän ole parempi kuin Goku! Eikä Goku itse IKINÄ ole itseään kehunut...

Kuinka paljon Dragonball kirjoja ilmestyy? Olin lukenut sen jostain, tai kuullut, mutten muista....

Poissa Hawkolf

 • Thought Police
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • 2 + 2 = 5
 • Tupa: Tuvaton
Dragonball
« Vastaus #114 : Joulukuu 18, 2006, 20:35:23 »
Lainaus käyttäjältä: "Vauhko-Harry"
Vegeta on lempihahmoni, koska hän ei ole niinkuin ne muut, hän haluaa HETI paikalla toimia, ekä turhaan odotella, että vastustaja räjäyttää kohteensa.
Joskus en pidä Vegetasta, kun se on niin varma itsestään, vaikkei hän ole parempi kuin Goku! Eikä Goku itse IKINÄ ole itseään kehunut...

Kuinka paljon Dragonball kirjoja ilmestyy? Olin lukenut sen jostain, tai kuullut, mutten muista....


Niitä tulee 42 joten enää 2 kuukautta voimme nauttia Dragonabllista.
If you want a picture of the future, imagine a boot stamping on a human face— forever.
Reviewing the world!

Poissa blue kelpie

 • avaimen haltia
 • Vuotislainen
 • elämä on kovaa käytä avainta
jipii
« Vastaus #115 : Joulukuu 19, 2006, 15:51:12 »
En ole katsonut tää sarjaa sen jälkeen kun sub sirtyi dikiboksille...(kotini ei omista sellaista).

mutta kyllä voin sanoa että se jätti joka katselukerta aina jotain positiivista minuun...
dataa kotona ja koulussa

Poissa Angel of death

 • Senbonzakura
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Whiskey lullaby
  • Deviantart account
Dragonball
« Vastaus #116 : Joulukuu 19, 2006, 17:33:16 »
Lainaus
Miten niin subtv siirtyi digiboxille? Meillä ei ole digiboksia, mutta kuitenkin sub tulee meille ihan tavallisesti....


Meillä ei ainakaan näy tuo SubTv ilman digiboksia. Käsitääkseni koko kanava ei näy ilman sitä. Meidän alakerran telkkarissa ei tätä hienoutta ole ja eipäs sillä muut kanavat kuin näy kuin nämä neljä tavallista. Subista ei ole tietoakaan. Valaiskaa tyhmää jos olen väärässä siitä, että Subbari näkyy vain digiboksilla. En kuulu nimittäin tekniikan ihmelapsiin :)
Aishi ai sarete kono inochi wa memory de saite - I'll protect my memories of how I loved and was loved

Poissa Hopeanuoli

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Dragonball
« Vastaus #117 : Joulukuu 19, 2006, 17:43:08 »
Lainaus käyttäjältä: "angel of death"
Lainaus
Miten niin subtv siirtyi digiboxille? Meillä ei ole digiboksia, mutta kuitenkin sub tulee meille ihan tavallisesti....


Meillä ei ainakaan näy tuo SubTv ilman digiboksia. Käsitääkseni koko kanava ei näy ilman sitä. Meidän alakerran telkkarissa ei tätä hienoutta ole ja eipäs sillä muut kanavat kuin näy kuin nämä neljä tavallista. Subista ei ole tietoakaan. Valaiskaa tyhmää jos olen väärässä siitä, että Subbari näkyy vain digiboksilla. En kuulu nimittäin tekniikan ihmelapsiin :)


Meillä näkyi ilman digiboxiakin subtv. Meillä on kyllä (kaiketi O.o: ) kaapeli joten auttaneekohan se asiaan, mutta sub on aina näkyny meidän kaikissa tv:ssä siitä lähtien kun se alkoikin (onneksi, subtv on ainoa kanava mitä voikin katsoa...).
"Are we there yet?"
"No"

ankkalaps

 • Ankeuttaja
Vs: Dragonball
« Vastaus #118 : Maaliskuu 17, 2007, 11:18:22 »
Manga ja anime tosiaanki ovat ihan erimaata. Manga on hauskaa tapahtuu paljon (ainaki ekoissa osissa en oo vielä ehtiny ku 5 lukea) Mutta se anime. Sitä ei jaksa katsoa kuin 5minuuttia on se sen verta tökeröä.