Kirjoittaja Aihe: Dragonball  (Luettu 24497 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Katariina

 • Ankeuttaja
Dragonball
« : Huhtikuu 03, 2003, 18:00:35 »
Mitäs mieltä?
Kyseistä mangaahan on nyt ilmestynyt suomeksikin. Haluaisin tietää, onko se hyvää ja kannattaako sitä ostaa? Sitähän luetaan japanilaistyylisesti. Haittaako se hirveästi?
Aika harvaa mangaa ilmestyy muuten suomeksi. Sarjaa en ole katsonut, kun meillä ei yhä edelleenkään näy Subtv.

Poissa Freya

 • Green Dragonflight
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • + The Song of Life +
Dragonball
« Vastaus #1 : Huhtikuu 03, 2003, 18:26:59 »
Mangasta en tiedä millaista se on mutta ainakin se subtv:llä näkyvä Dragonball Z -anime on minusta tökeröintä animea mitä tähän mennessä on näytetty Suomessa. Päähenkilö näyttää mielestäni liian paljon Pokémonin Ashilta ja en pidä Ashista... Ärsyttää kun se aina vain hylkää kaikki pokémoninsa. Typerä syy. No mutta on niitä muitakin: eivät muutkaan hahmot mitenkään mielenkiintoisia ole, toisin kuin esimerkiksi Sailor Moonissa ja Magic Knight Rayearthissa. Niillä on kaikilla aina samanlaiset ilmeet ja tarinasta en ole myöskään jaksanut innostua. Enkä minä pidä sellaisista animelihaskimpuista mitä tässä sarjassa on.

Ja minusta Dragonballit on tarkoitettu enimmäkseen pojille, tai siltä se ainakin vaikutti. Katsoin yhden jakson ja ajattelin vain että nojoo... Minä en ostaisi. Mutta jos kerta pitää siitä niin mikä minä olen estämään? ^^
I've been fire, fed by the four winds. I've been water in the stream. And a drop of dew on the culm.
I've been clay in the hands of a potter. I've been rosin of a tree, and a leaf, by the breeze carried away.

Piitu

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #2 : Huhtikuu 03, 2003, 19:33:48 »
Mjuu, ostinpas tänään huvikseni ensimmäisen osan ja nappasin vieläpä semmoisen ilmaislehtisen mukaani. Linja-autossa sitä lukiessani oli vaikeaa olla purskahtamatta hyvin äänekkääseen nauruun välillä.
Kyllä minä siiät tykkäsin, huumoria on ihan kivasti (ja se on tärkeää) ja silleen. Hahmotkin ovat *eh* aika mielenkiintoisia, varsinkin se possu Oolong. Ja Goku on suloinen ^-^.
Vaikka olenkin tottunut lukemaan mangaa oikealta vasemmalle, niin minä rupesin aina välillä sitä lukiessani menemään takaisin ja oli jotenkin outoa lukea sillä tavalla, eli aloittaa takakannesta tavallaan. Mutta kyllä siihenkin tottuu.
Okei, kirjat ovat kyllä hirmuisen pieniä, eivät sitten voineet yhtään isommiksi niitä tehdä. Niistä kun tulee hiukkasen suttuisen oloisia kun ovat niin piäniä ne kuvat. Pläh.

Kyllähän nyt kannattaa ainakin ostaa kokeeksi ensimmäinen osa. Eihän se paljon maksa, 5.50 € on halpa hinta jos vertaa johonkin 20€ kuten eräät ranma½, jotka ostin taannoin, maksoivat.

Minä ainakin rupean ostelemaan näitä aina kun vain voin ja on rahaa. Taidankin itse asiassa pyytää muutaman osasen synttärilahjaksi, kun eihän synttäreihini ole 9 päivää, jos en nyt väärin laskenut.. Ensi viikon lauantainahan ne (tarpeetonta tuokin oli sanoa mutta joo).

Kleio

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #3 : Huhtikuu 04, 2003, 14:11:05 »
Mäkin selailin sitä semmoista ilmaislehdykäistä jonka ärrältä oli kai saanut, ja se vaikutti jotenkin niin hassun söpöltä tarinalta, että pakko mun nyt on kai on mennä semmoinen ihan kokonaan ostamaan!  Muutenhan mua jää vaivaamaan, että löytyykö ne kaikki lohikäärmepallot.. >_<
Ja se typykkä siinä vaikutti ihanan rautaiselta, vaikka paljastelikin vähän liian innokkaasti takapuoltaan..

Poissa Zhenoa

 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
  • http://r2.missalie.net
Dragonball
« Vastaus #4 : Huhtikuu 04, 2003, 18:36:01 »
Keskustelua asiasta toisaalla, hyvä kenties asiasta kiinnostuneiden vilkaista mikäli epäilette kannattaako ostaa.

Mjoo. Minulla on ranskankielinen ykkösalppa, jonka lukeminen loppuun asti kesti melkein vuoden. H3 h3 h33.

Celestia

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #5 : Huhtikuu 06, 2003, 13:18:26 »
Hum. Itse en ole henkilökohtaisesti ikinä pitänyt Dragonballeista (I mean, piirrostyyli, hahmot, juoni, koko perusidea... mikään ei nappaa.), joten taitavat jäädä kauppojen hyllyille, vaikka harvinaista suomennettua mangaa ovatkin. Maksavat kuitenkin sen verran, että senkin rahan säästää sitten mieluummin vaikkapa johonkin sellaiseen mangaan, josta oikeasti pitää.
Eihän näiden lisäksi ole minun tietääkseni suomennettu muuta mangaa kuin Akiraa joskus muinoin taannoin?

Oikealta vasemmalle lukeminen ei ainakaan minulle ole mikään ongelma, kun on tottunut sillä tavalla mangaa lukemaan. Nykyään luen yleensä aikakaus- ja sanomalehdetkin sillä tyylillä. ^_^

Poissa Zhenoa

 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
  • http://r2.missalie.net
Dragonball
« Vastaus #6 : Huhtikuu 06, 2003, 17:21:33 »
Lainaus käyttäjältä: "Minttu Pokie"
Kirjastosta olen löytänyt myös yhden suomennetun Dirty Pair -kirjan. "Vaarallisia tuttavuuksia" on suomennetun läpykän nimi.


Dirty Pair ei ole mangaa. Asialla olivat amerikkalaiset piirtäjät, eli pitäisi puhua pseudomangasta. Suomeksi on Akiran ja nyt uuden DB:n lisäksi julkaistu aikoinaan myös Hiroshiman poika. Tällä hetkellä tosin esimerkiksi Sarjoja Kuvia kääntää (kovalla faniasenteella) mangaa äidinkielellemme. Mjoo, ja oikealta vasemmalle lukeminen rulettaa ja kovaa.

Lyhykäinen DB-arvostelu (täysin imho, älkää siis vetäkö hernettä nenään...):
- tylsät hahmot
- huono huumori
- ikävä 'taide'
- hidas eteneminen (sanooko kuuden jakson mittaiset taistelut mitään..?)

eishi

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #7 : Huhtikuu 12, 2003, 19:37:10 »
Huh huh mikä löylytys teille tulisi jos paras kaverini olisi vuotislainen...  :shock:  Hän on DBZ-fani vereen ja henkeen. Mutta, sitten puhumme minusta. *g*

Itse luokittelisin itseni 30 % faniksi. Olen lukenut kaikki kaverini hyllystä löytyvät DB ja DBZ-mangat, joita on -- eeh -- PALJON. Ja nyt on pakko leveillä tiedoillaan ja kertoa, että sarjan tekijä Akira Toriyama aloitti sitä tarinaan pohjautuen vanhaan kiinalaiseen taruun, mutta hylkäsi sitten sen tarun kun tarina rupesi menemään hieman överiksi siltä kohtaa... Joten siinä kenties selitys "huonoon" aloitusjuoneen. Loppu on rautaa! ^^

(Zhenoa: sanoit Akira Toriyaman "huonosta piirrostyylistä". Hän ihailee "eurooppalaista sarjakuvasuuntausta" eikä niinkään mangan keinoja, joten siinä taas yksi selitys... ^^)

Animea en ole seurannut, koska subbaria ei ole... Hmph. Aion ostaa mangaa suomeksi, mutta luultavasti odotan DB-saagan yli ja ostan vasta DBZ-saagaa... Vegeta rules! ^^

Mutta täytyy sanoa että pidän enemmän tuosta shoujo-mangasta eli "hempeilymangasta" kuin shounen-mangasta.

Kleio: typykän nimi on Bulma. *kiristelee hampaitaan*. Ja Bulma on -- eeh -- rautainen tyttö. Hmm... Tekisi mieli kertoa erinäisiä asioita hänestä, mutta -- *enpäs spoilaakaan!*

---muokkis---
Well, kaikki eivät voi pitää kaikesta. *kohauttaa olkapäitään* Njääh, jos totta puhutaan, en pidä myöskään Toriyaman piirrostyylistä paljon, mutta siedän sitä juonen takia. On toki kohtia, joissa hänen piirrostyylinsä on todella hienoa, mutta suurimmaksi osaksi... Se tosiaankin ärsyttää. Ei voi mitään. Kaikkea ei voi saada.

Poissa Zhenoa

 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
  • http://r2.missalie.net
Dragonball
« Vastaus #8 : Huhtikuu 13, 2003, 16:16:08 »
Lainaus käyttäjältä: "eishi"
(Zhenoa: sanoit Akira Toriyaman "huonosta piirrostyylistä". Hän ihailee "eurooppalaista sarjakuvasuuntausta" eikä niinkään mangan keinoja, joten siinä taas yksi selitys... ^^)

Sen takia painotinkin että tuo "arvio" on täysin in my humble opinion. Ei siis kenenkään tarvitse vetää siitä hernettä nenään.

Ei se muuten sinänsä ole "huono" tyyli, osaahan Toriyama ihan ihailtavasti rakentaa sarjakuvia (johon todellakin vaikuttaa paljon useammat asiat kuin pelkkä piirustustaito). Mutta _minusta_ hänen piirrostyylinsä vain ei ole oikein mitään suoranaista silmänruokaa.</sarcasm>

Seyana

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #9 : Huhtikuu 15, 2003, 11:24:44 »
"Onko sinulla oma Dragonball aiheinen kerho? Kerro siitä meille!"
Suomalainen käännös oli onnistunut paremmin kuin odotin, mutta sitten tungetaan jotkut erkkilän kerhotkin mukaan.  

Itse en pidä kyseisestä animesta yhtään, eikä mangakaan mitään suosikkiani ole. Dragon Ball Z pääsee samaan sarjaan Sailor moonin, Pokemonin ja Digimonin kanssa mitä minun animemieltymyksiini tulee. Mangassa on pari ihan hauskaakin kohtaa, mutta Toriyaman huumori ei minuun kuitenkaan yleensä pure. Hahmot ovat jotenkin tympäännyttäviä. Lisäksi tämä minulle niin tärkeä ihmissuhdedramatiikka on täysin olematonta. Tarina edistyy liian hitaasti. Ei sellaisia kirjojen pituisia tappeluita ja saman jankkaamista jaksa kukaan. Tappeluissa ei Dragon ballissa muutenkaan ole mitään luettavaa/katsottavaa, ne ovat vain tappeluita tappeluiden perään.

Pervoilu ei häiritse minua millään sen suuremmalla tavalla, eli ei intoni siihen kaadu. Kyllähan kyseistä mangaa lukee paremman puutteessa, kun suhteellisen halvallakin saa.  Mutta ei mangaharrastusta ehkäpä ole kaikkein parasta aloittaa Dragon ballilla.

Poissa Tionne

 • Vuotislainen
  • http://www.livejournal.com/users/ranilos
Dragonball
« Vastaus #10 : Huhtikuu 17, 2003, 19:41:26 »
Lainaus käyttäjältä: "Freya"
Mangasta en tiedä millaista se on mutta ainakin se subtv:llä näkyvä Dragonball Z -anime on minusta tökeröintä animea mitä tähän mennessä on näytetty Suomessa.


*puhisee*

Mutta aiheeseen... Dragon Balleja lukiessa nousee virne naamalle väkisin. Mangat ovat mahtavia ja kirjahyllystäni löytyykin kaikki neljä juuri ilmestynyttä osaa. Tietysti saatan olla hiukan puolueellinen, sillä olen täysin rakastunut teeveessä pyörivään Dragon Ball Z sarjaan. (One word: Vegeta! Do I have to say more? *smiles at eishi* Someone has seen the light!)

Lainaus
Ja minusta Dragonballit on tarkoitettu enimmäkseen pojille, tai siltä se ainakin vaikutti. ^^


No, minä ainakin pidän siitä enkä todellakaan ole poika, vaan parikymppinen nainen. *g* Ja sitten tuo kuuden jakson mittaiset taistelut? Mitä vikaa? Sehän siinä on juuri se... perusidea. Z- taistelijat pelastavat maan vihollisilta. Jos ei taisteluista ole kiinnostunut niin sarjaan tutustumista ei kannata aloittaa Z:sta, sillä se on juuri se osa, missä keskitytään eniten tappeluihin.

Mutta DB manga...mielestäni on mukava saada valaistusta tapahtumien alkupäähän. Mistä ja miten kaikki alkoi, ja muutenkin pohjustusta henkilöihin. Ja Goku on vallan suloinen. Hänen välitön ja huoleton suhtautuminen kaikkeen ympärillä. En voi olla hymyilemättä leveästi lukiessani näitä kirjoja. Ja Yamcha, niin huvittava. Sekä tietysti Puarr: "Koettakaa kestää, Yamcha herra!" *nauraa*

Oikealta vasemmalle lukeminen ei ole vaikeaa, siihen tottuu nopeasti. ´

Mihin ihmeen kohtaan ne jättivät sen neljännen kirjan! Pitääkö meidän siis odottaa syksyyn asti ennen kuin saamme jatkoa? *mutin* Löytyisiköhän niitä jostain vaikka englanninkielellä... En myöskään jaksa odottaa kirjaa numero 17 ja siitä eteenpäin. (Again: Vegeta!)

Mutta suosittelen kyllä tätä sarjaa kaikille. Se on aivan mahtava.

*in love*

Poissa Zhenoa

 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
  • http://r2.missalie.net
Dragonball
« Vastaus #11 : Huhtikuu 17, 2003, 20:30:04 »
Lainaus käyttäjältä: "Tionne"
Löytyisiköhän niitä jostain vaikka englanninkielellä... En myöskään jaksa odottaa kirjaa numero 17 ja siitä eteenpäin.

Koko sarja lienee jo julkaistu ruotsiksi, esimerkiksi Helsingin Akateemisesta voi ostaa noita ruåtsiversioita. Sinne kipinkapin jos kiinnostaa. Vaikka kai niitä voi muualtakin Suomen piiristä bongata.

Poissa Tionne

 • Vuotislainen
  • http://www.livejournal.com/users/ranilos
Dragonball
« Vastaus #12 : Huhtikuu 17, 2003, 20:37:18 »
Eeeh, ruotsiksi... *vaipuu masennuksen alhoon*

No, olisihan hyvä tilaisuus kohentaa ruotsinkielen taitoa. Taidan kyllä ensin katsoa, jos siellä vaikka sattuisikin olemaan niitä englanniksi. *epätoivoinen* Mutta matka akateemiseen on kyllä edessä, kunhan vain kerkiän.

Muokkeli: Ja kiitokset Zhenoalle tiedosta. ^_^

Poissa Zhenoa

 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
  • http://r2.missalie.net
Dragonball
« Vastaus #13 : Huhtikuu 17, 2003, 20:39:52 »
Muistaakseni on sitä englanniksikin Suåmimaassa saatavilla, mutta en mene sitten mihinkään takuuseen siitä kuinka paljon sitä löytyy. Lisäksi voisin lyödä vetoa siitä että ruotsinkieliset ovat halvempia.

Edit. Tuo VIZ:n julkaisema DB on muuten leikaten sensuroitu. Hix hox.

Ayasha

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #14 : Toukokuu 27, 2003, 19:01:46 »
Niin.. Dragonball..

En oo telkkarista nähnyt, kokemuksia siis vaan sarjakuvista... :)

Itseasiassa ekaa osaa lukiessani en erityisemmin tykännyt siitä..
Päädyin kuitenkin ostamaan toisenkin osan, kyllä kai mä siitä sitten ainaki vähän tykkään... ;)

Haluan ehdottomasti lukea kaikki osat... :)

Ihastuin myös tähän japanilaisella tyylillä lukemiseen, siis "takaperin".. Se olikin ihan hauskaa, vaikka ensin oli vähän, ihan pikkasen vaan,  ongelmia... :)

Tosin... mullakun ei ole kokemuksia pahemmin animesta tai mangasta, niin en oikeen osaa verratakaan..

Joo.. kyllä mä sit kai tyksin... vaikka välillähän tää sarjakuva on ihan naurettavan tyhmä, mut kyl sitä lukee, kun ei kerran muutakaan oo.. :D

Poissa Zhenoa

 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
  • http://r2.missalie.net
Dragonball
« Vastaus #15 : Toukokuu 27, 2003, 19:26:16 »
Näin välihuomautuksena, kai tiedätte että Kolibri on nyt vetänyt DB:n markkinoilta sekä lopettanut sen julkaisemisen kokonaan. Minä en tätä tiettyä sarjaa ollenkaan sure, mutta enemmänkin sitä faktaa että nyt lähes kaikki japanilainen media saa vähintäänkin epäilyttävän leiman, DB kun kerran sai syytteet pedofiliasta (hox, lain mukaan pedofilia on alle 16-vuotiaan häiriköintiä, Bulma on jo ainakin 16). Eipä ollut pitkään iloa tästä sarjasta. Lisäinfoa on Kupolin etusivulla.

ayu

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #16 : Toukokuu 31, 2003, 12:44:40 »
Minulla itsellä on kaikki neljä Dragon Ball mangaa vaikka ne ovatkin K-15 (Olen syyskuussa 14) ja aion ostaa kaikki muutkin. Ne ovat ihanaia, eikä Japanilainen tapa lukea kirjaa "väärinpäin" haittaa yhtään. Aivan kuten kirjassa lukeekin, parin sivun luettua se on todella helppoa. Ne ovat huippuja, vaikka niissä onkin pervoutta. Tuota voisi sano hentaiksi.*

*Hentai on pervo anime ja manga.

Minusta teidänkin kannattaa lukea sitä, jotka eivät sitä vielä lue! Minä luen kaikki mahdolliset animet ja mangat, jotka vaan voi. Hopeanuoli (Ginga Nagareboshi Gin) ja Weed (Ginga Denetsu Weed) rulaavat kuitenkin eniten! :D

Kuka teistä Dragon Ballista on paras? Minusta pervopoika Kuririn ja kissa Puarr. Se onkin minun awatarissa!

Rabastan

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #17 : Toukokuu 31, 2003, 23:15:03 »
Lainaus käyttäjältä: "Pippin"
*Hentai on pervo anime ja manga.


Hentailla viitataan vielä useammin animepornoon, joten en suosittele välttämättä kylvämään kyseistä sanaa kaikkialla, vaikka kyseisellä sarjakuvan/animaation alallakin on omat kannattajansa.

Ja tehdäkseni siis vielä selväksi, niin Dragon Ballit eivät ole animepornoa, vaan ne sisältävät viittauksia pedofiliaan yms., ja vedettiin tämän takia markkinoilta.

Seyana

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #18 : Kesäkuu 01, 2003, 20:48:59 »
Itse en niinkään sure kyseisen mangan poistamista markkinoilta, mutta mikä minua tässä ärsyttää on suomalainen media. Median silmissä kaikki anime ja manga on rinnastettavissa Dragon ball -sarjaan, kun ei tämä rakas kansamme tunnu lainkaan ymmärtävän mitään japanilaisesta sielunelämästä.
Sarjan kääntämisen ja julkaisemisen lopettaminen on mielestäni suurta ylireagointia, sillä maailmassa on olemassa suurempiakin pahoja. Itse en nähnyt siinä minkäänlaisia viitteitä pedofiliaan, enkä todellakaan ole mitenkään sokea. Valvontaa tiukennetaan väärästä päästä. Suomalaiset ovat Disney-henkisiä ihmisiä, jotka kuvittelevat kaiken piirretyn olevan lapsille suunnattua. Anime ja manga ei siis todellakaan ole tehty lapsille.

Suomi ei ollut valmis tällaiseen. Olisi pitänyt aloittaa jostakin vähän laadukkaammasta mangasta. Sellaisesta, joka tekee heti selväksi, että kyseessä ei ole lastensarja. Akira (manga, ei siis Dragon ball -sarjan tekijä) on laatua parhaimmillaan, mutta aivan liikaa kukkahattutädeillemme.

//Vaikka ette olisikaan kyseistä mangasta hirveästi innostuneet, mutta haluatte kuitenkin saada Kolibrin ymmärtämään, että teko oli naurettava ja estää japanilaisen kulttuurin leimaantumisen, suosittelen osallistumaan adressiin.

ayu

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #19 : Kesäkuu 02, 2003, 12:26:52 »
Seyana kirjoitti:

Lainaus
Itse en niinkään sure kyseisen mangan poistamista markkinoilta


Siis, otetaanko Dragon Ball manga pois markkinoilta? Ilmaisessa lehtilisäkkeessä lukee, että se alkaa tulla kuukausittain, eli eikö se siis tule? Mitä se oikein meinaa?

Seyana

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #20 : Kesäkuu 02, 2003, 17:40:03 »
Lainaus käyttäjältä: "Pippin"

Siis, otetaanko Dragon Ball manga pois markkinoilta?


Kyllä juu. Sen suomentaminen ja julkaiseminen tässä liberaalissa maassamme lopetetaan täysin. Jo julkaistut osatkin vedetään pois markkinoilta.

ayu

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #21 : Kesäkuu 02, 2003, 21:04:51 »
EEEEIH! *itkee* Dragon Ballit ovat ihania! tuleeko tilalle mitään toista mangaa?

Rabastan

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #22 : Kesäkuu 03, 2003, 17:41:55 »
Lainaus käyttäjältä: "Pippin"
EEEEIH! *itkee* Dragon Ballit ovat ihania! tuleeko tilalle mitään toista mangaa?


Sen kohun jälkeen, minkä DB jo nosti, en usko että ainakaan Kolibri lähtisi kokeilemaan lähiaikoina muiden mangojen kääntämistä. Toivotaan nyt vain, ettei tämä syntynyt kohu karkota kaikkia potentiaalisia mangan kääntäjiä Suomesta. Niin kauan tänne on odotettu jotain muutakin kuin Akiraa (Jonka 7. osa muuten ilmestyi juuri suomeksi. Edellisen 6. osan julkaisusta ehtikin kulua jo yli puoli vuosikymmentä, joten oli aikakin. Mutta menkää ja lukekaa se. Akira ja sen 7. osa ovat rautaaaaa.)

Poissa Joku

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: MarauderIce16727
 • Tupa: Luihuinen
Dragonball
« Vastaus #23 : Kesäkuu 03, 2003, 18:15:02 »
Joo, onhan toi Dragon Ball ihan hyvä sarja. Itse en kovin paljon välitä siitä mangasta, animena se on mielestäni parempaa. Animea olen nähnyt serkultani, mangaa taas olen saanut lukea kaveriltani. DB on mielestäni semmosta keskivertosta, niinkuin Hopeanuoli ja Sailor Moon, eli parenpaa kuin Pokémon ja Digimon, mutta ei lähellekkään yhtä hyvää kuin Inu-Yasha. Siis minun mielestäni.

ayu

 • Ankeuttaja
Dragonball
« Vastaus #24 : Kesäkuu 03, 2003, 21:11:56 »
Minulla itsellä on kaikki neljä Dragon Ball mangaa vaikka ne ovatkin K-15 (Olen syyskuussa 14) ja aion ostaa kaikki muutkin. Ne ovat ihania, eikä Japanilainen tapa lukea kirjaa "väärinpäin" haittaa yhtään. Aivan kuten kirjassa lukeekin, parin sivun luettua se on todella helppoa. Ne ovat huippuja, vaikka niissä onkin pervoutta.

Minusta teidänkin kannattaa lukea sitä, jotka eivät sitä vielä lue! Minä luen kaikki mahdolliset animet ja mangat, jotka vaan voi. Hopeanuoli (Ginga Nagareboshi Gin) ja Weed (Ginga Denetsu Weed) rulaavat kuitenkin eniten! :D

*itkee jälleen*
Miksi miksi!? Kai kakaroitten vanhempien pitäis huomata, ettei se sovi lapsille ja oishan ne voinut laittaa niihin kansikuviin vaikka (siis Kolibri)
isolla punaisella tekstillä, että KAKARAT EI SAA LUKEA! K-87
etc..:)
Julkaisispa ne sitten ku voi Hopeanuoli mangaa! Tai vaikkapa....öö?
Antaa olla.
*itkee taas!* "Äiti mulla on silmät kipeänä!" Minkäs minä siitepölylle voin! Ja huomenna pitää jaksaa mennä särkänniemeen, eikä jaksa mitenkään! ("Taas se vaihtaa puheenaihetta!")
Nyt ei tiedä, kumpi voittaa. Son Goku vai Kamesennin pappa.

Saako tässä foorumissa sanoa *aska ilman *-merkkiä?

// Saa sanoa paska, joo :D Ja liitin kaksi suurinpiirtein samaan aikaan lähetettyä viestiä yhteen. Eiköhän tämä ole näin ihan hyvä? -Ren