Kirjoittaja Aihe: Casanova  (Luettu 548 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Röhkö

  • Kasvatustieteen kandi
  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
Casanova
« : Elokuu 26, 2008, 09:02:20 »
Vuonna 2005 valmistuneen elokuvan pääosaa tähdittävät Heath Ledger ja Sienna Miller. Tapahtumapaikka on 1700-luvun Venetsia. Ledger esittää Giacomo Casanovaa, aikansa tunnetuinta naistenmiestä.
Vatikaani jahtaa lipevää Casanovaa ja haluaa hirttää tämän irstailunsa takia. Casanova onnistuu kuitenkin salaamaan henkilöllisyytensä yhdeltä jos toiselta, ja ihastuu samalla feministiseen Franceskaan (Miller). Tämä kuitenkin halveksii Casanovaa, vaikkei ole miestä ikinä nähnytkään. Casanova onnistuu huijaamaan, että on oikeasti Franceskan rikas kihlattu Genovasta (oikea kihlattu joutuu myös Casanovan petkuttamaksi). Samalla Franceskan veli Giovanni haaveilee naapurin kauniista tytöstä, joka on Casanovan oikea kihlattu.

Itse näin ko. elokuvan vasta toissapäivänä, kun se tuli televisiosta. Aluksi ajattelin, että kyseessä on tragedia. Oikeasti Casanova on kuitenkin väritetty vahvasti koomisilla piirteillä. Lavasteet ja puvustus ovat upeat, ja kirkkaimmin tähdistä loistaa virnistelevä Heath Ledger. Ilman hänen suoritustaan leffa saattaisi jäädä melko pinnalliseksi tai laimeaksi. Yllätyksiäkin löytyy, eikä leffa jää ennalta-arvattavaksi pukuloistoksi.
"Pants - like shorts, but longer!"