Velhomaailma ja sen ihmeet > Harry Potterin maailma

Jästihuispaus

(1/14) > >>

Anglia:
 Aloitan näin perinteisesti huomauttamalla, etten löytänyt haulla ja pienellä selailulla vastaavaa aihetta, mutta jos asia on jo käsitelty, niin poistakaa toki.
Sitten asiaan. (Toivottavasti tämä kuuluu tälle osastolle...)

Elikkäs jästihuispaus. Surffasin netissä ja huomasin Youtubessa (näin mainostamatta) videon, jossa pelattiin jästihuispausta. Siitä oli ollut uutisissakin.
Säännöt oli mukautettu tietysti omiin tarpeisiin, mutta perusidea oli sama.

Jästihuispausjoukkueen kokoonpano on sama kuin alkuperäisessä huispauksessa.
Jokaisessa joukkueessa on seitsemän pelaajaa, joista kaksi lyöjää, kolme jahtaajaa, pitäjä ja etsijä.
Lisäksi tarvitaan sieppi. Sieppi on yleensä keltaisiin pukeutunut pelaaja, joka etsijän täytyy saada kiinni. Sieppi juoksentelee ympäriinsä pelin ajan.
Kun sieppi saadaan kiinni, peli päättyy. Pisteet saadaan myös alkuperäisen huispauksen mukaan, maalista 20 pistettä ja siepin nappaamisesta 150.
Pitäjä puolustaa maalisalkoja, jotka väsätään esimerkiksi hulavanteesta ja kepistä.
Jästihuispauksen yksi haittapuolista on se, että pallot eivät liiku itsestään.
Kaatona voidaan käyttää  lento- tai koripalloa, mutta joskus käytetään myös frisbeetä jännityksen lisäämiseksi.
Toisin kuin alkuperäisessä huispauksessa,  ryhmyinä käytetään pehmeitä palloja, luultavasti onnettomuuksien välttämiseksi. Lyöjät heittävät ryhmyjä toisia pelaajia kohti tai lyövät niitä esim. pesäpallomailalla.
Jos ryhmy osuu jahtaajaan jolla on kaato, tämän on heitettävä se ilmaan muiden pelaajien napattavaksi.
Koska ainakin toistaiseksi lentäminen on jästeille mahdotonta, pistävät pelaajat usein luudan jalkoväliinsä juostessaan  näyttääkseen velhomaisemmilta. Ulkoisiin seikkoihin kuuluvat tietysti myös pelikaavut.

Joten, mitä mieltä te olette?
Pohjustukseksi voi tubettaa "muggle quidditch" hakusanalla.
Onko hommassa mitään ideaa, kiinnostaisiko itse pelata, kommentteja ja mielipiteitä? Entäpä säännöt, mitä tekisitte toisin?

Oma mielipiteeni on, että se on hieman mautonta, mutta toisaalta aika jännää. Täytyy myöntää, olen aikamoinen sohvaperuna, ja siinä voisi olla liikuntamuoto johon motivaatiota löytyisi. Ja voisihan se olla jännää lähteä larpin sijaan huispausmatsiin. Tai voihan olla että näin tapahtuukin, mutta olen vain elänyt liian korvessa. Joku voisi alkaa valmistaa kunnon huispaustarvikkeita, niin saisi peliin vähän näyttävyyttä lisää.

// Muokkailin aloitusta vähän parempaan suuntaan, mutta perfektionistinalku ei ole koskaan tyytyväinen.

//Huhutar siivosi.

gnomad:
Monen pallon jalkapallosählyä! Video, jossa pelaajilla on luudat haarovälissä on huippu, voi elämän kevät!

Ei, en usko, että minusta olisi pelaajaksi. Muistuttaa rugbya ja vielä useamman pallon kanssa - rugbya olen kokeillut ja olin enimmän aikaa ihan ulkona, mitä kentällä tapahtuu. Joukkue- ja varsinkaan pallopelit ylipäätään eivät ole minua varten.

Kyllä vielä aidompi versio pitäisi kehittää - ei vain tulisi ihan tavallinen kansan laji, tarvittaisiin jotain lentäviä vehkeitä: ekat lentoautot on kehitelty, siitä vain avoimempi mopomalli. Pallotkin saisi sähköisesti lentämään ja jonkinlainen ohjelmointi tähtäämään tai pakenemaan pelaajia, joilla voi olla tunnistimet, etteivät pallot yleisöön tähtää.

Tätä odottaessa, miten olisi hevoshuispaus? Siinä vasta olisi menoa ja meininkiä, ja pelaajat edes vähän maanpinnan yläpuolella. Täällähän on sen verran ratsastajiakin, että saataisiin joukkueet kasaan.

Lohikäärmelady:

Minustakin ajatus tuntuu aika oudolta. Pitäisi varmaan käydä katsomassa se video, mutta kirjoitampa tämän nyt ensin. Saatan uskoa, että se näyttää tosi typerältä.

gnomadin ajatus tuntui jo paljon kiinnostavammalta. Minusta hevoshuispausta voitaisiin jopa oikeasti harrastaa. Pidän ideasta(mukautettuna tietenkin jästi olosuhteisiin). Kyllä kuitenkin huispaus on parasta sellaisenaan eikä sitä pitäisi paljoa mennä muuttelemaan ja kannatan sitä, että me jästit emme alkaisi soveltamaan siitä mitään ihme lajeja. Suomalaisilla on jo aika hyvä outojen lajien maan maine, mutta minusta sitä ei pitäisi kasvattaa tällä. Jatketaan me vaan saappaan heittoa ja eukon kantoa>_<

-Lohikäärmelady

Zaira:

--- Lainaus käyttäjältä: Lohikäärmelady - Kesäkuu 30, 2008, 17:46:32 ---Suomalaisilla on jo aika hyvä outojen lajien maan maine, mutta minusta sitä ei pitäisi kasvattaa tällä. Jatketaan me vaan saappaan heittoa ja eukon kantoa>_<

--- Lainaus päättyy ---

Miksi ei? Mitä enemmän outoja lajeja sen parempi. Pysytäänpähän maailman kartalla, jos pysytään ^^.

Jästi versiota huispauksesta en ole koskaan kokeillut, mutta voisihan tuota ihan mielenkiinnosta kokeilla. Vaikka typerätlä näyttäisinkin. Tuo hevoshuispaus kuulostaa myöskin aika, eh, oudolta. Vaikka se ehkä pelaajien kannalta olisikin hauskaa, niin mietin niitä hevosparkoja...


Blizzard:
 Joskus monta vuotta sitten tuli Helsingin sanoman Nyt-liitteeseen tai sitten Turun sanomien Extraan tai Treffiin Huispauksen säännöt, jossa sieppinä toimii leikelty superpallo (pomppii arvaamattomasti), jota "tuomarit" (2-3 kpl) aina sopivan ajan tullen viskoivat kentälle. Minusta tuo vaikuttaa vähän paremmalta ohjeelta kuin ihmissieppi. Jutussa haastateltiin jonkin koulun oppilaita, jotka olivat pelanneet rohkelikko-luihuinen kokoonpanolla. En millään muista, kumpi siinä oli voittanut, toiveikkaasti veikkaan luihuista. Ehkä joku tästä jutun koulusta itsensä tunnistava osaisi selventää?
 Mutta, jästihuispausta olisi kyllä hauska kokeilla. Joku vaan järjestämään tänne V-K:n suunnalle sellainen, niin olen mukana!

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta