Kirjoittaja Aihe: Nomen Est Omen #16 - Minerva McGonagall  (Luettu 6701 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Mirzam

  • Henkihörhö
Nomen Est Omen #16 - Minerva McGonagall
« : Lokakuu 28, 2002, 22:48:04 »
NEO#16 Minerva McGonagall

McGonagall, Minerva -> Minerva on viisauden jumalatar, kreikk. myt. (Athene) -> McGonagall -> William Topaz McGonagall

Minerva McGonagall, eli McGarmiwa meille suomalaisille, on varsin mielenkiintoinen opettajatar ja noita. Hän on samalla ankara, mutta hyvä mielinen kaikin puolin. Samalla hänen loputon tahtonsa voittaa Severuksen tupa on huvittava. Minerva muistuttaa minua omasta isoäidistäni, jolla on pakkomielle saada minut värjäämään hiukseni vihreiksi..

Minerva oli kreikkalaisen mytologian jumalatar, jonka alana olivat kaikessa viisaudessaan lääketiede, taiteet, tieteet, värjääminen, kaupankäynti ja sodankäynti. Samalla Minerva on myös koulunkäynnin jumalatar, ja Jupiterin tytär, mikä sopii tähän vallan mainiosti. Minerva jumalattarella oli Kreikassa kaksikin juhlaa, Minervalia ja Quinquatria (maaliskuun 19.-23.). Kuten kaikilla muillakin kreikkalaisilla ja roomalaisilla jumalilla ja jumalattarilla, on Minervallakin useita nimiä, kuten Pallas Athene. Minerva on siis samanaikaisesti useaa asiaa, mikä taas takaa että hän on omimmillaan juuri muodonmuutosten opettajana, hänet on tehty hallitsemaan ja luomaan järjestystä (ja kaaosta), mikä taas takaa sen, että hän on oivallinen vararehtori ja mahdollinen seuraava rehtori kun Dumbledoresta mahdollisesti aika jättää.

Minerva McGarmiwan alkuperäinen sukunimi, McGonagall on ilmeisesti perintöä englantilaiselta runoilijalta William Topaz McGonagallilta, jota yleisesti ottaen ilmeisesti pidetään Brittein saarten historian huonoinpana runoilijana. Sinänsä mielenkiintoinen valinta, kun Minerva lopultakin tarkoittaa lähes kaikkien alojen jumalatarta, ja sitten hänen sukunimessään tulee esiin saarivaltion historian pohjanoteeraus runojen maailmassa.

Minerva McGonagallin nimi on käsittämättömän laaja käsite. Sen perusteella on hankalaa tehdä mitään päätelmiä hänen mahdollisista tulevista liikkeistään Harry Potterien suhteen. Toivoa kuitenkin saattaa, että hän todella on hyvän puolella strategiaihme ja kaikin puolin viisas henkilö, niinkuin nimi antaisi kertoa.http://www.mcgonagall-online.org.uk/

Agrippa

  • Ankeuttaja
Nomen Est Omen #16 - Minerva McGonagall
« Vastaus #1 : Marraskuu 07, 2002, 14:12:52 »
Erääthän ovat sitä mieltä, että Minervan sukunimi muodostuu sanoista  Go Nag All.  (Go=mennä Nag=nalkuttaa All=kaikki) Mutta onko Minerva lopultakaan niin tiukkapipoinen, että mokoma sukunimi sopisi hänelle? Mielestäni ei. Mutta en oikein ymmärrä, miksi hänen sukunimensä periytyisi surkealta runoilijaltakaan...

Poissa Räyhähenki

  • Jokapaikantuho
  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  • Rähähää!
  • Tupa: Tuvaton
Vs: Nomen Est Omen #16 - Minerva McGonagall
« Vastaus #2 : Toukokuu 07, 2010, 21:37:19 »
Mahtavaa että McGarmiva on numerolla 16, joka on onnennumeroni, monin eri tavoin (mm. syntymäpäiväni on 16. päivä). Pidän suuresti Minervan henkilöhahmosta ja minussa on monia samoja piirteitä kuin McGarmiwalla, ja tämä numero on aivan mahtava osoitus siitä jostain "kohtalosta".

Gall voi tarkoittaa googlen kääntäjän mukaan mm. näitä asioita:

   Substantiivina:                          Verbinä:
               
   1. sappi                                    1. suututtaa
   2. katkeruus                              2. ärsyttää
   3. röyhkeys                               3. kiukuttaa
   4. hankaushaava                        4. sapettaa
   5. julkeus
   6. hankauma

Go on sitten tietenkin mennä, mutta mitä a ja n sitten tekevät sanassa?
* puistelee päätään epätietoisena ja hämmentyneenä*   
   
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.