Kirjoittaja Aihe: Sopranos  (Luettu 621 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Blue Raven

  • Ankeuttaja
Sopranos
« : Toukokuu 27, 2008, 19:19:48 »
Aivan uskomatonta ettei tästä, monesti maailman parhaaksikin luonnehditusta sarjasta ole topiccia... pieni hetki*kerää itsensä*

Wikipedia sanoo näin:

" Sopranos (The Sopranos) on David Chasen luoma ja HBO:n tuottama televisiosarja 2000-luvun mafiaperheen elämästä. Sarjan esittäminen Yhdysvalloissa alkoi vuonna 1999. Sopranosin tekeminen lopetettiin kuudenteen tuotantokauteen. Viimeinen jakso esitettiin Yhdysvalloissa 10. kesäkuuta 2007. Suomessa sarjan on esittänyt Nelonen kokonaisuudessaan. Sarja on voittanut mm. 21 Emmy -palkintoa, viisi Golden Globe -palkintoa sekä ja saanut yhteensä 168 eri ehdokkuutta.

Sarjan päähenkilö on newjerseyläinen mafioso Anthony "Tony" Soprano. Sarja alkaa, kun Tony menettää tajuntansa ilman selvää syytä ja hakeutuu psykiatrille. Yksi koko sarjan läpi kantavista aiheista on Tonyn käynnit psykiatrin, tohtori Jennifer Melfin, vastaanotolla. Tonyn on myös samalla johdettava mafiaperhettä ja ratkottava oman perheensä ongelmia. "

Onko kukaan seurannut kyseistä sarjaa? Lempihahmonne? Lempijaksonne? Mkä sarjassa viehättää? Niin, ja koska sarja on loppuunsa nelosella esitetty, olisi mukava tietää ihmisten mielipiteitä ja ajatuksia viimeisestä jaksosta ja klassikoksi syntyneestä loppukohtauksesta.

En aivan tarkalleen muista milloin aloin sarjaa seuraamaan (olisiko ollut viides tuotantokausi) tai mikä siinä väkivaltaisuuden takana alkoi kiinnostaa. En edes pidä Tony Sopranoksesta.
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
Nyt olen nähnyt kaikki tuotantokaudet, jotkut pariinkin kertaan. Lempihahmoja ovat/olivat ainakin Christopher, Silvio, Paulie ja Steve Buscemin näyttelemä Tony-serkku. Lempijakso (yllätys,yllätys) Pine Barrens :D Aivan klassikko sekin.

Sarjassa kiehtoo tietysti nerokas juoni, hyvät henkilöhahmot ja näyttelijät, Amerikka-kriittisyys sekä "psykologisuus"; se että sarja keskittyy myös mieleen terapiasessioiden ja unien kautta. Siinä on sitä jotain, kun isokiho-mafiapomo pillittää äitiään terapeutin tuolissa :D Myös sarjan (musta)huumori puree.

Ylen kakkoseltahan Sopranoksen jaksojen pitäisi alkaa uusintoina ensimmäisestä tuotantokaudesta lähtien. Suosittelen, ellei joku ole vielä sarjaan tutustunut :)
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 02, 2008, 18:18:24 kirjoittanut Blue Raven »