Kirjoittaja Aihe: Hokkarihemmot  (Luettu 722 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Lady Asensio

  • Nilkanvilauttaja niinikään
  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  • DH luettu 9.12, KV 11.3
  • Pottermore: HeartWitch62
  • Tupa: Korpinkynsi
Hokkarihemmot
« : Toukokuu 02, 2008, 01:29:14 »
Hokkarihemmot (Blades of Glory) on vuonna 2007 julkaistu amerikkalainen komedia. Chazz Michael Michaels (Will Ferrell) ja Jimmy MacElroy (Jon Heder) ovat lahjakkaita taitoluistelijoita. Osoitettuaan epäurheilijamaista käytöstä molemmat saavat elinikäisen kilpailukiellon. Säännöissä on kuitenkin porsaanreikä: he voivat silti kilpailla - pariluistelussa. Kumpikaan ei löydä naisparia, joten heidän on kilpailtava parina yhdessä.

Itselläni on kyseinen leffa dvd:nä. Vaikka leffa onkin ns. hömppäkomedia, on se silti hauska ja viihdyttävä. Leffassa ja tuotantoryhmässä on ollut myös oikeita taitoluistelijoita mm. Nancy Kerrigan.

Seuraavassa on Wikipediasta lainattua viitteitä todelliseen taitoluisteluun (ei kannata lukea jos ei halua spoilaantua):

Lainaus
References to figure skating in the movie
 
Blades of Glory is filled with allusions to famous and iconic moments in figure skating, as well as other figure skating films.

- Due to problems with the 6.0 system, Chazz and Jimmy are forced to share a gold medal (see 2002 Olympic Winter Games figure skating scandal). As well, the next time those Games are contested, the ISU Judging System is used.
- Chazz and Jimmy are given a life-time ban from singles skating, as Tonya Harding was.
- At the beginning of their Nationals "Fire and Ice" program, Chazz and Jimmy kneel on the ice facing each other and writhe backwards and forwards. This is taken from the beginning of Jayne Torvill & Christopher Dean's iconic Bolero free dance from the 1983/1984 season. Their free dance at the 1984 Winter Olympics received straight 6.0s for artistic impression.
- Stranz and Fairchild plot to injure Jimmy "below the knee and above the ankle", referencing the attack on Nancy Kerrigan.
- Jimmy's peacock costume is modelled on Johnny Weir's iconic The Swan costume from the 2005-2006 season, complete with glove. Weir says he is flattered by the parody.
- The Iron Lotus is a parody of the Pamchenko from The Cutting Edge. Both moves are physically impossible to perform.
- During the World Wintersport Games, the standings briefly flash across the screen. Many of the names refer to famous skaters, most of whom are not pairs skaters, and in many cases, the male name is in the position of the female name (female is always first).
Mun blogi: http://www.pointblog.fi/?go=milluska    (HUOM! OSOITE HIEMAN MUUTTUNUT)
Vuoden 2008 kotitonttu  tässä, terve!

Eliz

  • Ankeuttaja
Vs: Hokkarihemmot
« Vastaus #1 : Toukokuu 12, 2008, 20:19:23 »
Ei olisi pitänyt katosa kyseistä elokuvaa kun on yli puolet elämästään harrastanut taitoluistelua.
Liika asiantuntemus pilasi katseluiloni. Varmasti myös ihanaa kavereille kun tämä pätee koko ajan vieressä, että "ei se noin mene".
Mutta siis juu, muuten ihan hauska pätkä. Perusviihdyttävä "aivot narikkaan" -elokuva. Tällaista katsoo hyvällä kaveriporukalla tai silloin kun ei yksinkertaisesti vain ole muuta tekemistä.

Hassuinta oli huomata pitkän Prison Break-riippuvuuden jälkeen, että pahisagentti Mahone oli yhtäkkiä taitoluistelufriikki-isä :D