Kirjoittaja Aihe: Entä jos..?  (Luettu 55675 kertaa)

0 vuotislaista ja 2 Ankeuttajaa kyttää tätä aihetta.

Poissa EJR

 • Varjelusten toinen puoli
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • I just want things to make sense
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #75 : Marraskuu 02, 2009, 20:04:30 »
Lainaus
Tai entä jos sirius olis oikeasti pettänyt harryn vanhemmat? Olisko haryy saanut kostettua sen tai olisko hän vain antanut asian olla koska sirirus on kumminkin harryn kummi setä....Tosin luulen että sirius olisi kuollut :(

Tämä sai minut ajattelemaan. Eli leikitellään ajatuksella, että Sirius tosiaan olisi se mielipuoli vanki, joka kavalsi Harryn vanhemmat ja surmasi Peter Piskuilanin. Ja hän olisi karannut vankilasta nyt, vain murhaamaan Potterien kirotun pojan. Ja vielä toinen ajatus, jos Lupin ei olisikaan ottanut Harryltä kelmien karttaa eräänä yönä, eikä hän olisikaan voinut seurata Harrya ja kumppaneita Siriuksen perässä rääkyvään röttelöön. Mitä olisi tapahtunut? Kukaan ei olisi enää ollut siellä, estämässä Harrya tappamasta Siriusta. Mitä jos Harry olisikin oikeasti tehnyt sen? Syvällä sisällään Harry tiesi loitsun. Olihan häntä kerran sillä yritetty tappaa. Jos Harry olisi lausunut kaksi pientä sanaa: Avada kedarva. Ja Sirius olisi kuollut. Ja Harry olisi tappanut.

Miten se olisi muuttanut Harrya? Hän kantaisi siitä päivästä lähtien mukanaan pimeyttä. Hänen viaton sielunsa olisi tahriintunut. Alkaisivatko pimeyden voimat vuosi vuodelta kiehtoa Harrya yhä enemmän ja enemmän? Eikä kukaan huomaisi tätä. Ei edes Dumbledore. Harry olisi vannottanut Ronin ja Hermionen pysymään hiljaa, he olisivat jättäneet Siriuksen ruumiin röttelöön. Muuttuisiko Harry hiljallee pahaksi? Keksisiö pimeyden lordi käyttää tätä hyväkseen? Viettelisikö hän Harryn puolelleen? Nousisiko kaksi pimeyden lordia maailman herroiksi? Nosisivatko pimeyden voimat maailman nähtäväksi?

Pari Muttaa tähänJos-topicciin...

Eli 1,Siriushan se olisi Harryn tappanut, ei HarrySiriusta.

ja sitten, miksi h**** Voldu olisi ottanut Pojan, joka jokerran kukisti hänet, olisi otanut sen joukkoihinsa???
MS Hirmun kapteeni!

Poissa Neithan

 • Vuotislainen
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #76 : Marraskuu 02, 2009, 20:21:05 »
^ Azkabanin vangissahan Harry löi Siriuksen maahan ja ennen kuin Lupin tuli estämään poika harkitsi miehen tappamista. Sellainen ajatuksen juoksu siis minulla ;) Ja miksi ei? Voldemort olisi aivan hyvin voinut käyttää Harrya hyväkseen, käyttää tätä aseenaan Dumbledorea vastaan.

Poissa Odotum

 • Poni
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #77 : Marraskuu 02, 2009, 20:36:53 »
Mutta Harryhan ei pystynyt tappamaan? Hän tähtäsi Siriusta, ja aikaa kului ja kului, eikä hän tehnyt mitään. Ainakin minun muistini mukaan. Vähän kuin Puoliverisessä prinssissä Draco ja Dumbledore.

Tiedä sitten olisiko viimein tappanut jos kukaan ei olisi tullut, mutta itse uskon että ei, koska
a) Harry ei olisi pystynyt, ei ole tappaja.
b) Se, että ei tappanut heti vaan odotti ja odotti, kunnes Lupin tuli väliin, tukee a:ta. Siis on 'todiste'.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 09, 2010, 13:57:49 kirjoittanut Odotum »
aaaaaaaaaaaaaaa lol

Poissa kkaro

 • Datisprinsessa
 • Vuotislainen
 • bujakaza
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #78 : Marraskuu 02, 2009, 22:02:18 »
Mutta Harryhan ei pystynyt tappamaan? Hän tähtäsi Siriusta, ja aikaa kului ja kului, eikä hän tehnyt mitään. Ainakin minun muistini mukaan.
 Vähän kuin Puoliverisessä prinssissä Draco ja Dumbledore.
TIedä sitten olisiko viimein tappanut jos kukaan ei olisi tullut, mutta itse uskon että ei, koska
a) Harry ei olisi pystynyt, ei ole tappaja.
b) Se, että ei tappanut heti vaan odotti ja odotti, kunnes Lupin tuli väliin, tukee a:ta. Siis on 'todiste'.

ja minun mielestäni Harry odotti jotain selitystä siltä
I don't care what you think. lol

Poissa Neithan

 • Vuotislainen
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #79 : Marraskuu 03, 2009, 14:57:47 »
Öhöm? Kysehän oli jossittelusta. Ponttini oli, että jos Harry olisi pystynytkin tappamaan Siriuksen :D

Poissa Haltiamieli

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Photography
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #80 : Tammikuu 08, 2010, 20:46:05 »
Tuosta keskusteluketjusta, että jos Harry olisikin tappanut Siriuksen, tuli mieleen pari ajatusta jotka nyt vihdoinkin saan kirjoitettua tänne.

Entä jos Sirius ei olisikaan päässyt pakoon Azkabanista? Jos hän olisi ollut sen verran heikkona kuitenkin, ettei olisikaan pystynyt muuttumaan? Entä jos Sirius ei olisikaan jäänyt kiinni vaan paennut ja elänyt lopun elämäänsä karkurina? Olisiko hän silloin tullutkaan Harryn elämään hienona kummisetänä? Entä jos Toffee ei olisi antanutkaan sitä lehteä Siriukselle Azkabanin-käynnillään? Tällöin ei Sirius olisi nähnytkään Peteriä siinä kuvassa. Entä jos Peter ei olisikaan ajautunut Weasleylle? Entäs jos hän olisikin ajautunut esim. Malfoyden luokse? Olisiko silloin kenties junassa Ron ollut lemmikitön ja Malfoylla uskollinen lemmikkirotta? (ajatuskin kyllä Malfoyn lemmikkirotasta naurattaa minua :''D)
If more of us valued food and cheer and song above hoarded gold, it would be a merrier world.

Poissa Odotum

 • Poni
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #81 : Tammikuu 09, 2010, 14:00:54 »
Lainaus
Olisiko silloin kenties junassa Ron ollut lemmikitön ja Malfoylla uskollinen lemmikkirotta? (ajatuskin kyllä Malfoyn lemmikkirotasta naurattaa minua :''D

Näinpä, uskon että Malfoy on sen verran hieno ettei häntä kiinnosta mikään lemmikkirotta :-D
aaaaaaaaaaaaaaa lol

Poissa Odoshi

 • Merikallio
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #82 : Tammikuu 16, 2010, 22:52:07 »
Täällä on ollut hyviä pointteja ja olisin itse kanssa ottanut ensimmäisenä esimerkiksi asian ''entä jos, harry olisi hyväksynyt Dracon tarjouksen'' näitä oli kuitekin niin monta niin tässä muutama muu.

Entä jos, Dumbledore ei olisi kuollut? => Kalkaros olisi kuollut, koska rikkoi rikkumattomanvalan Narcissalle (Dracon suojeleminen ja tehtävän täyttäminen, jos Draco ei onnistu) => Voldemort olisi tappanut Malfoyt, kuten HP PP:ssä Draco kertoo => Voldemort ei olisi saanut seljasauvaa => Narcissa ei olisi valehdellut Harryn kuolemasta Voldemortille (koska hän olisi kuollut) vaan joku muu kertoisi Potterin olevan elossa. => Potter luultavasti kuolisi sen jälkeen => Voldemort nousisi valtaan = Velhomaailma nousisi jästimaailman ylle ja maailmaa hallitsisivat Voldemort ja puhdasveriset noidat ja velhot. => Paitsi, jos elossa oleva Dubledore olisi saanut tuhottua kaikki hirnyrkit Harryn kanssa. = Mutta olisiko Harry joutunut etsimään niitä, jollei Dubledore olisi kuollut? => Olisiko Dumbledore koskaan löytänyt Korpinkynnen diadeemia? => Toisinsanoen loppu jäisi täysin epäselväksi,ehkä jopa päälaelleen, jos Dubledore ei olisi kuollut! Harry tuskin olisi koskaan lähtenyt etsimään Hirnyrkkejä, vaan olisi jaksanut sotaan asti koulussa AK:n kanssa, kunnes olisi viimein kuollut Voldemortin käsissä.

Entä jos, Regulus ei olisi kuollut? Olisiko hän voinut löytää ja tuhota jokaisen hirnyrkin ennen Dumbledorea, kuten oli löytänyt jo medaljonginkin? Olisiko Voldemortin vastustajaksi siirtyneestä Reguluksesta tullut feeniksin killan jäsen? Jos ei, niin Sirius ei olisi voinut luultavasti palata kotiinsa Mustan sukutaloon, koska veljensä olisi ollut siellä vastassa talon päänä. Silloinhan Feeniksin Killalla olisi myös toinen päämaja!

Entä jos, Fenrir Harmaaselkä ei olisi koskaan purrut Lupinia? => James, Piskuilan ja Sirius tuskin olisivat animaageja, hehän opettelivat tuon vaikean taikuuden haaran Lupinin 'pienen karvaisen ongelman' tähden. => Matohäntä ei olisi siis voinut muuttua rotaksi, ja piiloutua Weasleyn perheeseen. Vaikka hän olisikin onnistunut lavastamaan Siriuksen hän olisi tarvinnut toisen, kaukaisen piilopaikan. => Jos Sirius taas ei olisi ollut animaagi hän olisi kuollut azkabanissa, koiranahan hän pystyi siellä paremmin selviytymään ja pakenamaan. => Harry ei olisi  koskaan kuullut tarinaa kummisedästään ja Matohännästä. => Myöskin ankeuttajat olisivat pysyneet Harryn kolmantena vuonna kiltisti poissa linnan luota. => Harry ei olisi opiskellut suojeliusta ilman tarvetta. => Ilman suojeliusta ankeuttajat olisivat tehneet lopun Harrysta ja Dudleystä viidentenä vuonna. => Tarina olisi yksinkertaisesti loppunut.

Jossittelu on itseasiassa mielenkiintoista(:
Voisin tulla kirjoittamaan joskus lisää tänne näitä.(:

Poissa Odoshi

 • Merikallio
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #83 : Tammikuu 16, 2010, 23:05:42 »
Mutta entä Jos J.K Rowling onkin miettinyt kaikkea tätä mitä me tänne kirjoitamme.

Hei, toi on ovela.Niimpä, mitä jos Row onkin miettinyt tätä kaikkea? No, varmaanhan hän onkin, muuten kirjat eivät olisi tälläisiä..:)
Kyllä varmasti Row on miettinyt jokaisen pikku yksityiskohdan, joita me täällä pohdimme. Kuten olemma huomanneet meidän versiomme ovat muuttaneet tarinaa suurestikkin. Rowilla on ollut tarina ja siinä kohtaus, esimerkiksi Dumbledoren kuolema. Siinä kohtaa Rowling on varmasti miettinyt hyyvin pitkälle, että mitä tapahtuu, jos Dumbledore kuolee, ja mitä tapahtuu, jos Dumbledore EI kuole. Oikeastaan jossittelu, on ainoastaan ympyrän kiertämistä, jokainen ''jos'' viittaa aina siihen, ettei kirjaa edes olisi. Pienetkin asiat voivat olla suuria.
Esim. Entä jos, Lujahaka ei olisi ollut maahinen, joka näytti Harrylle ensimmäistä kertaa tämän holvinsa. => Se tuskin olisi auttanut häntä HP KV:ssä, joten Harry ei olisi koskaan saanut Puuskupuhin kuppia. Se on siinä tarina kaatuu ihan ympäri, ehkä loppuu kokonaan. Ja vain sen takia, että Lujahaka OLI Harrylle Irvetan holvin näyttänyt maahinen.
Ymmärrättekö, mitä tarkoitin? (;

Jossittelu on silti mielenkiintoista, muttei sitä kannata ottaa liian vakavasti! (:

Poissa jjancy

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #84 : Tammikuu 19, 2010, 21:52:39 »
Entä jos kaikki olisivat tienneet sen olevan Piskuilan, joka kavalsi Potterit? Että se olisi mainittu jossain silloisen feeniksinkillan kokouksessa? Sirius olisi ollut aina vapaa ja Harryn kummisetänä kasvattanut Harryn 'taikatalossa'. Harry ei olisi kasvanut portaiden alla lihavan serkun nyrkkeilypallona. Harry tuntisi jo taikamaailman ja hänellä Siriuksen kanssa vielä läheisemmät välit?

Toisaalta Harryn tuli asua talossa, johon hänellä on 'veriside', että ehkä tuo ei toimisi.

Mutta Remus ja Sirius olisi parhaimpia kavereita ilman 12v välirikkoja. Kaikki olisi aina vihannut Piskuilania (, jota en suostu kutsumaan Peteriksi, koska en tykkää siitä yhtään. Rotta mikä rotta.) Harry tuntisi enemmän vanhempiensa ystäviä ja kenties heidän lapsia? Harry ei olisi menny King's Crossille yksin, eikä välttämättä tuntenut Ronia. Hän olisi päässyt jo kolmannella luokalla tylyahoon. Tiennyt varmasti vanhemmistaan enemmänkin.

Voisin sanoa tässä paljon enemmänkin, mutta ehkä pitäisi jättää muillekkin sanottavaa aiheesta, jos siis ketään kiinnostaa:D
''He couldn't know that at this very moment, people meeting in secret all over the country were holding up their glasses and saying in hushed voices: `To Harry Potter - the boy who lived!´

Poissa kkaro

 • Datisprinsessa
 • Vuotislainen
 • bujakaza
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #85 : Tammikuu 19, 2010, 21:56:46 »
Muuten tässä mietin, että mitäpä JOS Tom Riddle ei ois ees syntyny ikinä, niin koko tarinaa ei olisi.
Harry olisi aivan samanlainen Tylypahkalainen kuin muutkin, ja kaikki, jotka on kuollut Voldemortin kädestä, ei olisi kuollut. Eli Harrynkin vanhemmat olisivat elossa.  ((=
I don't care what you think. lol

Poissa Odoshi

 • Merikallio
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #86 : Tammikuu 19, 2010, 22:29:56 »
Muuten tässä mietin, että mitäpä JOS Tom Riddle ei ois ees syntyny ikinä, niin koko tarinaa ei olisi.
Harry olisi aivan samanlainen Tylypahkalainen kuin muutkin, ja kaikki, jotka on kuollut Voldemortin kädestä, ei olisi kuollut. Eli Harrynkin vanhemmat olisivat elossa.  ((=
Niin, eli jos Tomin äiti ei olisi käyttänyt lemmenjuomaa siihen komeaan jästimieheen ja karannut tämän kanssa. Ääää taas päädyttäis samaan ettei kirjaa olis ;_______;

Sit vielä omia jossitteluja lisäää...

Entä, jos James Potter ja Harry eivät olisi olleet Peverellien jälkeläisiä? Noo silloinhan Jamesin isovanhemmat ja heidän isoisovanhempansa (ja niin edelleen) eikä myöskään Harry olisi koskaan saanut näkymättömyysviittaa, joka on täydellinen. Silloinhan olisivat monet yölliset seikkailut jääneet väliin ja esimerkiksi Harry ei olisi koskaan löytänyt iseeviot-peiliä, kuten myöskään ei olisi lopulta päässyt ''hiipimään'' Rääkyvään röttelöön katsomaan Kalkarosta ja Voldemortia, eli hän tuskin olisi saanut muistoja koskaa itselleen. Olisiko silloin ilman  viittaa Harry, Ron tai Hermionekaan koskaan uskonut varjeluksiin? Nuullä on kuitenkin aika suuri  merkitys..

Ja sama pätee toiseenkin velho esineeseen, kelmienkarttaan. Entä, jos Fred ja George eivät olisi varastaneet sitä aikoinaan Voron arkistoista..no silloinhan Harrykään sitä ei olisi saanut, eikä hän tuntisi puoliakaan linnan salakäytävistä, tai olisi päässyt tylyahoon.  Harry ei myöskään olisi saanut selville Peter Piskuilanin olevan hengissä, kuten ei myöskään Malfoyn salaperäisistä katoamisesta tarvehuoneeseen heidän kuudentena vuonnaan. Pienillä asioilla onkin kuin onkin suuri merkitys. Senhän me huomaamme jo tästä pienestä harmittomasta lumotusta pergamentin palasesta, jonka kelmit ovat aikoinaan tehneet. Jännää, eikö? ;)
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 19, 2010, 22:39:24 kirjoittanut Odoshi »

Poissa Odotum

 • Poni
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #87 : Tammikuu 20, 2010, 08:18:50 »
Muuten tässä mietin, että mitäpä JOS Tom Riddle ei ois ees syntyny ikinä, niin koko tarinaa ei olisi.
Harry olisi aivan samanlainen Tylypahkalainen kuin muutkin, ja kaikki, jotka on kuollut Voldemortin kädestä, ei olisi kuollut. Eli Harrynkin vanhemmat olisivat elossa.  ((=
Niin, eli jos Tomin äiti ei olisi käyttänyt lemmenjuomaa siihen komeaan jästimieheen ja karannut tämän kanssa. Ääää taas päädyttäis samaan ettei kirjaa olis ;_______;

(...) Jännää, eikö? ;)

Hei ei kyllä ole (jännää), ajatelkaa nyt vähän ihmiset. Ei kirjan tapahtumat ole todellisia; jos kirjassa Tomin äiti ei olisi karannut sen jästin kanssa, niin ei siinä mitää kirjaa jäisi tulematta, sillä silloin kirja olisi sellainen kuin on!
Tämä koko jossittelujuttu perustuu siihen että mitä jos kirjan juonessa jokin kohta olisi erilainen, miten se vaikuttaisi kirjan muihin tapahtumiin.

Eli koittakaa hyvät ihmiset erottaa edes jossain määrin HP todellisuudesta (vaikka myönnettäköön että itsellenikin se on ajoittain vaikeaa :D). Ei kirjan tapahtuman muutos vaikuta mihinkään oikean elämään asiaan, eli vaikka siihen että jotain Potteria (kirjaa) ei olisi :D Sehän on ihan järjetön ajatus, että jos jossain Potterissa juoni olisi erilainen, niin silloin Pottereita ei olisi? Eli ilmeisesti jotenkin alitajuisesti sekoitit tuon Tomin äidin karkaamisen todellisuuteen ja että se siten vaikuttaisi kkirjojen olemassaoloon.
aaaaaaaaaaaaaaa lol

Poissa Odoshi

 • Merikallio
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #88 : Tammikuu 20, 2010, 23:56:45 »
Muuten tässä mietin, että mitäpä JOS Tom Riddle ei ois ees syntyny ikinä, niin koko tarinaa ei olisi.
Harry olisi aivan samanlainen Tylypahkalainen kuin muutkin, ja kaikki, jotka on kuollut Voldemortin kädestä, ei olisi kuollut. Eli Harrynkin vanhemmat olisivat elossa.  ((=
Niin, eli jos Tomin äiti ei olisi käyttänyt lemmenjuomaa siihen komeaan jästimieheen ja karannut tämän kanssa. Ääää taas päädyttäis samaan ettei kirjaa olis ;_______;

(...) Jännää, eikö? ;)

Hei ei kyllä ole (jännää), ajatelkaa nyt vähän ihmiset. Ei kirjan tapahtumat ole todellisia; jos kirjassa Tomin äiti ei olisi karannut sen jästin kanssa, niin ei siinä mitää kirjaa jäisi tulematta, sillä silloin kirja olisi sellainen kuin on!
Tämä koko jossittelujuttu perustuu siihen että mitä jos kirjan juonessa jokin kohta olisi erilainen, miten se vaikuttaisi kirjan muihin tapahtumiin.

Eli koittakaa hyvät ihmiset erottaa edes jossain määrin HP todellisuudesta (vaikka myönnettäköön että itsellenikin se on ajoittain vaikeaa :D). Ei kirjan tapahtuman muutos vaikuta mihinkään oikean elämään asiaan, eli vaikka siihen että jotain Potteria (kirjaa) ei olisi :D Sehän on ihan järjetön ajatus, että jos jossain Potterissa juoni olisi erilainen, niin silloin Pottereita ei olisi? Eli ilmeisesti jotenkin alitajuisesti sekoitit tuon Tomin äidin karkaamisen todellisuuteen ja että se siten vaikuttaisi kkirjojen olemassaoloon.
Ei minä en ole sekoittanut tässä tapauksessa POttereita oikeaan elämään, mutta kun ajatellaan niin silloin ei olisi Voldemortia, ei valittua poikaa, ei ketään 'erikoista' kenestä kertoa. Joten tuskin Row olisi kirjaakaan luonut ilman mitään 'erikoista' hahmoa jolla on alusta asti sama tavoite: tuhota Voldemort.

Mutta olen jo tuolla aikaisemmin sanonut, että jossittelu on ihan mukavaa ja ymmärrän, että tämä on jossittelua. : DD En tarkoittanut pahalla...mutta siis lähes aina kun menemmä jossittelussa eteenpäin niin päädytään siihen, että jonkinlainen loppuratkaisu jäisi saamatta. ==)

En silti väitä että jossittelussa olisi jotain pahaa (: päinvastoin.

Poissa Shakira

 • Pilkun nussija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Mrr maanantai...
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #89 : Helmikuu 06, 2010, 22:41:51 »
Entä JOS Matohäntä ois ollu aiemmin salaisuudenhaltia ja se ois kavaltanu Potterit aiemmin (siis ennen ku Harry synty) niin Harrya ei ois.
Mutta JOS Voldemort ois menny tappaan Nevillee,ja JOS sen vanhemmat ei ois menny eteen niin Voldemort hallitsis, vai???
Onkohan tossa mitään järkee???
JA JOS Tom Riddlee ei ois syntyny ikinä, ois varmasti joku muu pahis. JOS ois.
Jos hyppään kalliolta, välitätkö???

Poissa Odotum

 • Poni
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #90 : Helmikuu 07, 2010, 13:35:16 »
Tässä keskustelussa ongelma on nimenomaan ollut tuo, ettei kukaan oikein tiedä, mistä näkökulmasta tuon jossittelun pitää tapahtua! Ja siitä tuossa edellisellä sivulla selitinkin Odoshin viestin perään.

Lainaus käyttäjältä: Tahmatassu
Itse en oikein ymmärrä, miksi kirjat sekoitetaan tähän. Tietenkään kirjoja ei olisi, jos joku olisi mennyt erilailla, koska Row kirjoitti ne niin kuin ne nyt ovat. Käsittääkseni tämän keskustelun tarkoitus on olettaa, että Potter-maailma olisi oikea, ja miten jos-tilanteet vaikuttaisivat tässä velhomaailmassa.

Tuo on yksi tapa ajatella. Mutta jos sitä käyttää, niin sitten ei pitäisi poiketa tähän meidän oikeaan todellisuuteen, eli alkaa miettiä että olisiko kirjoja jos vaikka Voldemortia ei olisi, sehän on ihan käsittämätöntä!

Toinen tapa ajatella on, että entä jos Row olisi kirjoittanut jonkin kohdan toisin, pääättänyt muuttaa juonta jostain kohdasta, ja miten se olisi vaikuttanut kirjan muihin tapahtumiin.

Eli logiikkaa mukaan ajatteluun, ihmiset! Ei todellista elämää ja kirjoja voi sekoittaa! Jos käyttää jompakumpaa ylläolevaa ajattelutapaa, niin kannattaa pysyä siinä. Eli joko pohtien kirjasarjaa ja sen tapahtumia, tai pohtien, jos HP-maailma olisikin oikea, ja syy-seuraussuhteita siitä näkökulmasta. Nyt kun muuten ajattelen, niin käytännössähän se on sama, kumpaa ajattelee, samanlailla se syy-seuraussuhteuden pohtiminen kaiketi menee.

Tietenkin kirjat ja todelisuus kohtaavat siinä, kun mietitään vaikka, että miten vaikuttaisi faneihin, jos joku tapahuma olisikin erilainen.

Mutta kannattaa yrittää ymmärtää, että Row kirjoitti kirjasarjan nimeltä Harry Potter, päättäen miten juoni kulkee. Ei niin, että tarina vaan jotenkin ensin oli, ja sitten Row kirjoitti sen/olisi jättänyt kirjoittamatta jos jokin tarinassa olisi mennyt toisin tms.
Hyvin sekavaa selitystä, mutta ehkä tajuatte mitä ajan takaa! :D
aaaaaaaaaaaaaaa lol

Poissa Shakira

 • Pilkun nussija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Mrr maanantai...
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #91 : Maaliskuu 09, 2010, 09:13:37 »
Mutta JOS Hagrid olisi luullut Harryn saaneen kirjeen Tylypahkasta ja ajatellut hänen löytävän Viistokujan jne... Niin luultavasti Harry ei olisi tullut Tylypahkaan paitsi JOS joku olisi lähetetty selvittämään mistä on kyse...
Mutta sitten hän ei olisi ehtinyt lajitteluun ja... KAIKKI OLISI IHAN SEKAISIN
Olisiko Harry sitten Ginnyn vuosiluokalla??? Olisiko hän Luihuisessa???
Olisiko hänellä ystäviä???
Mutta JOS niin olisi käynyt puhuisimme ihan eri kirjoista...
Tai JOS Harry ei olisi Azkabanin vangissa mennyt Hagridille ennen Hiinokan teloittamista ja löytänyt kutkaa ei hän olisi tiennyt (kai) Siriuksen viattomuudesta ja ehkä Sirius ei olisi kuollut, mutta toisaalta silloin ankeuttajat olisivat saaneet hänet...josjosjosjosjos JA SILLOIN sIRIUS EI OLISI NIIN TÄRKEÄSSÄ ROOLISSA KIRJOISSA. Luultavasti häntä ei mainittaisikaan ja mainio lukuelämys olisi jäänyt...
Mutta onneksi niin ei nole koska Sirre on just BEST!!!
Jos hyppään kalliolta, välitätkö???

Merlina

 • Ankeuttaja
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #92 : Maaliskuu 10, 2010, 13:26:24 »
 Hehheh... Naureskeltiin kerran kaverin kanssa, että jos Rowin isoisänisoisänisoisänisoisänisoisänisoisän isoisä ei olisi mennyt naimisiin Rowin isoäidinisoäidinisoäidinisoäidinisoäidinisoäidin isoäidin kanssa (tulikohan noita edes saman verran, mutta hällä väliä) meillä ei olisi Potteria. Kamalaa, eikös? Eihän se edes ollut naurun asia, kamalaa kamalaa kamalaa!
 Jos Harrylle ei olisi kerrottu, että Luihuiset ovat kamalia, Harry ei olisi sanonut hatulle ettei tahdo mennä Luihuiseen, ja  hän olisi joutunut sinne. Silloin hän olisi saattanut olla vaikka nelikko, Harry, Crabbe, Goyle ja Malfoy. Ja Kalkaros olisi heittänyt pisteitä omalta tuvaltaan, koska vihaa Jamesin poikaa siinä missä Jamesia. Silloin kirjat olisivat ihan sekaisin.

Poissa Fwooperi

 • mustikkasoturi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #93 : Maaliskuu 14, 2010, 15:11:35 »
Entä jos Harry ei olisi suostunut pitämään Albuksen Kaartia ystävilleen?? Hän olisi mennyt Salaisuuksien osastolle todennäköisesti pelkän Ronin ja Hermyn kanssa, ja hän olisi ollut ainut joka osaisi mm. suojeliuksen, HYVÄN karkotaseen.... Olisiko Harry kuolluT???
Tuossa miun ajatukset, samaa mieltä?? :)
"...tosiasiaksi jää, että hän pystyy halutessaan liikkumaan nopeammin kuin Severus Kalkaros sampoopullon nähdessään."

Poissa Haisku

 • Kummitus-susi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #94 : Maaliskuu 16, 2010, 14:57:44 »
Hehheh... Naureskeltiin kerran kaverin kanssa, että jos Rowin isoisänisoisänisoisänisoisänisoisänisoisän isoisä ei olisi mennyt naimisiin Rowin isoäidinisoäidinisoäidinisoäidinisoäidinisoäidin isoäidin kanssa (tulikohan noita edes saman verran, mutta hällä väliä) meillä ei olisi Potteria. Kamalaa, eikös? Eihän se edes ollut naurun asia, kamalaa kamalaa kamalaa!
 Jos Harrylle ei olisi kerrottu, että Luihuiset ovat kamalia, Harry ei olisi sanonut hatulle ettei tahdo mennä Luihuiseen, ja  hän olisi joutunut sinne. Silloin hän olisi saattanut olla vaikka nelikko, Harry, Crabbe, Goyle ja Malfoy. Ja Kalkaros olisi heittänyt pisteitä omalta tuvaltaan, koska vihaa Jamesin poikaa siinä missä Jamesia. Silloin kirjat olisivat ihan sekaisin.

En kyl tiiä oisko Harry ystävystyny Malfoyn ja muiten kanssa jos olisi mennyt Luihuiseen. Olihan hän tavannut tämän jo lajittelua, eikä pitänyt hänestä.
Go, go, go
Figure it out, figure it out
But don't stop moving

Mansikka

 • Ankeuttaja
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #95 : Maaliskuu 27, 2010, 18:15:54 »
Jos Lily olisi Harryn kanssa lähtenyt vetämään kun Voldemort tuli mutta James olisi kuollut... Neville olisi ollut Valittu. :D:D:D Harry ei olisi myöskään tavannut Weasleyitä eikun Weaslejä eikun siis XD:itä, jolloin hän ei olisi tutustunut Roniin. Eikä välttämättä Hermioneenkaan. Kuka olisi Harryn kaveri? Dean? Seamus? Tai joku TYTÖISTÄ, kuten Lavender (vaikea kuvitella Harrya ja Lavenderia kaveeraamassa :D). Millaisia ne kirjat sitten olisi????

Poissa Odoshi

 • Merikallio
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #96 : Maaliskuu 30, 2010, 21:16:05 »
Tulipa muuten tälläinenkin nyt mieleen....entä jos,

Harry, Ron ja Hermione eivät olisi koskaan tutustuneet Myrttiin? Tai jos tätä basiliskin tappamaa haamua ei olisikaan? - Harry, Ron ja Hermione eivät olisi voineet valmistaa siinä tyttöjen vessassa monijuomalientä - Harry ja Ron eivät olisi osanneet etsiä salaisuuksien kammiota sieltä - Voldemort olisi noussut takaisin 16-vuotiaana - Ginny olisi kuollut - Tylypahka olisi suljettu, lopullisesti - Salaisuuksien kammio olisi jäänyt salaisuudeksi - Voldemortin hirmuvalta olisi noussut monta vuotta tarkoitettua aikaisemmin, edelleen kaikki hirnyrkit koskemattomina - Dumbledore ei olisi saanut tietää hirnyrkeistä? - Voldemort olisi pysynyt kuolemattomana? - Jästit tapettu - Velhoista tulisi puhdasverinen laji - ..joka sitten kuolisi sukupuuttoon kun kaikki olisivat sukua toisilleen. - Lockhart ei olisi menettänyt muistiaan vaan olisi jossain kaukana tuomassa markkinoille uutta liilaa hiusenhoito sarjaa !

Myrtilläkin on merkityksensä, ja vaikka Dubbis olisikin voittanut Basiliskin ja Voldemortin saanut taas pois kuvioista hetkeksi niin Myrtti ei olisi auttamassa Harryä kolmivelhoturnajaisten toisen tehtävän munapulmassakaan! Olisiko Harry silloin voittanut kolmivelhoturnajaiset?

Poissa Sugar

 • sininen välähdys tähtien keskellä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #97 : Huhtikuu 18, 2010, 13:48:02 »
Olen itsekin miettinyt tätä Harry-Neville-Volde -juttua. Entä jos Volde tosiaan olisi päättänyt lähteä Nevillen perään? En muuten muista siis kunnolla, mutta siis kiduttiko Voldemort Longbottomit järjiltään sen takia, että he olivat auroreja/heillä oli jotain tärkeitä tietoja, vai mitä, ja niin. Entä jos Lily ja James olivat myös auroreja (en muista onko tätä mainittu missään)? Entä jos Longbottomien salaisuudenhaltija olisi tehnyt peterit, entä jos Alice olisi uhrautunut Nevillen puolesta, Neville olisi jäänyt henkiin ja hänestä olisi tullut Poika joka elää? Jos Neville olisi tullut valituksi Harryn sijaan, olisiko se sitten mahdollista että Volde olisi mennyt ja kiduttanut Harryn vanhempia, jos nämä siis olisivat olleet Alicen ja Frankin kanssa samassa asemassa?

oikeasti siis ihan kiinnostavia asioita. (Ja tahdon tavallaan kuulla teidän mielipiteitä noista koska suunnittelen aiheesta ficciä. (---: )

e. aa niin, joo ajatus ei ollut mukana kun tätä kirjotin, niin siis tarkoitin ihan Bellatrixia kuolonsyöjäkavereineen. Eli siis.. hmm..
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 19, 2010, 19:32:05 kirjoittanut Sugar »
Near, far, wherever you are
I believe that the heart does go on

Poissa Mab

 • Vuotislainen
 • Meidän Korkeutemme
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #98 : Huhtikuu 18, 2010, 20:04:01 »
^ Niin siis, eikös se niin mennyt, että Bellatrix et co. kiduttivat Longbottomit mielipuolisiksi? Voldemorthan oli tuossa vaiheessa jo yrittänyt aakoottaa Harryn ja kuolonsyöjät olivat ihan ihmeissään, että minne tämä oli kadonnut. Sitä he mun muistaakseni pyrkivät tuon kidutuksen avulla selvittämään, että josko aurorit olivat sekaantuneet / tietäisivät muuten vaan, mistä Voldemortin voisi löytää.

Mä oon siinä uskossa, että Lily ja James eivät olleet auroreita (mutta toimivat silti tietysti Feeniksin killassa), joten en tiedä, kuinka korkealla he olisivat olleet kuolonsyöjien listalla mahdollisina tiedonlähteinä. Ehkä ministeriön leivissä olevat katsottiin lupaavimmiksi tai ehkä heidän kimppuunsa oli helpompi käydä (Rookwoodillahan oli paikka ministeriössä, joten hänellä saattoi olla mahkuja saada selville tarpeellista tietoa auroreiden oleskelupaikoista ja -ajoista, tai ehkä jopa järjestää jotain).  
"Kun hän on kohteliaimmillaan, hän on myös kavalimmillaan, mikä lienee pettämätön sivistyksen merkki." -J.M.Barrie, Peter Pan

Poissa Lola

 • Dagens böna
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #99 : Kesäkuu 07, 2010, 20:15:17 »
Kaikki nämä jossitelut ovat hyviä, anteeksi en jaksanut lukea ihan kaikkia, mutta minun mielestäni kaikkein suurin ja valtavin Jos olisi ollut, jos Dursleyt olisivatkin kertoneet Harrylle kaiken, jos Petunia olisikin pitänyt siskostaan, jos he olisisvat ottaneet Harryn avosylin vastaan. Harry ei olisi todennäköisesti ystävystynyt Ronin ja Hermun kanssa. Voldemort olisi jahdannut Harrya, joka olisi ollut yksin tai joidenkin muiden kanssa. Ilman Hermua ja Ronia Voldemort olisi ehkä jo tappanut Harryn.

Ja toinen jos on, jos Albus Dumbledore ei olisi ikinä syntynyt. *Puistattaa*