Kirjoittaja Aihe: Mikä/Mitkä kappaleet soivat hautajaisissasi?  (Luettu 31824 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Joku

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: MarauderIce16727
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Mikä/Mitkä kappaleet soivat hautajaisissasi?
« Vastaus #25 : Huhtikuu 23, 2008, 15:25:14 »
Joskus viisi vuotta sitte suunnittelin tätä asiaa, ja tein pitkän listan johon ikävä kyllä tuli varmaan lähemmäs 20 kappaletta. En osannut silloin sitä karsia, joten jätin asian sikseen. Olihan siinä monta hyvääkin kappaletta, mutta usea oli kuitenkin vaan sellaisia, mitä tuli silloin kuunneltua paljon ja jotka silloin oli jotain elämää suurempaa, mutta jotka nyt viisi vuotta myöhemmin ovat vain biisejä muiden joukossa. Toki siellä oli myös sellaisia, joilla on ihan uskomaton nostalgia-arvo, ja joita tulee aina rakastamaan. Mutta nyt tänä päivänä kun ajattelen, vanhempana ja viisaampana, niin en ainakaan halua hautajaisissani soitettavan mitään surullista musiikkia. Onhan se kiva, että suretaan, mutta en kuitenkaan halua kenenkään unohtavan elämisen iloa ja sitä, kuinka pitää nauttia elämästä ja elää niin kauan kuin sitä on. Enkä todellakaan halua, että ihmiset jäävät muistamaan minut jonain angstisena --- vaan sinä huolettomana ja juuri elämää rakastava henkilönä, joka olen. Siksi haluankin, että hautajaisissani soi eräs ihastuttava kappale, jonka löysin vasta äskettäin, mutta joka kuvastaa omaa sielunelämää paremmin kuin mikään muu koskaan kuulemani. Kyseessä siis on Dancing Through Life musikaalista Wicked:

Dancing through life
Skimming the surface
Gliding where turf is smooth
Life's more painless
For the brainless
Why think too hard?
When it's so soothing
Dancing through life
No need to tough it
When you can sluff it off as I do
Nothing matters
But knowing nothing matters
It's just life
So keep dancing through

Dancing through life
Swaying and sweeping
And always keeping cool
Life is fraught-less
When you're thoughtless
Those who don't try
Never look foolish
Dancing through life
Mindless and careless
Make sure you're where less
Trouble is rife
Woes are fleeting
Blows are glancing
When you're dancing
Through life

[blaablaa puhetta]

Let's go down to the Ozdust Ballroom
We'll meet there later tonight
We can dance till it's light
Find the prettiest girl:
Give 'er a whirl
Right on down to the Ozdust Ballroom
Come on - follow me
You'll be happy to be there

Dancing through life
Down at the Ozdust
If only because dust
Is what we come to
Nothing matters
But knowing nothing matters
It's just life
So keep dancing through


Myös Sonata Arctican Victoria's Secret voisi olla varteenotettava vaihtoehto. Kappaleessa on loistavat sanat (+ se oli ensimmäinen kuulemani Sonatan kappale) ja mikä olisikaan parempaa kuin mennä kunnon rokin/hevin saattelemana. :) Life's there for the ones who love to live and take it all, for it is free

Poissa Jippu

 • Drama Queen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • ♥meidän kunkku on Ron
Vs: Mikä/Mitkä kappaleet soivat hautajaisissasi?
« Vastaus #26 : Toukokuu 02, 2008, 14:37:04 »
Within Temptation Memories ehdottomasti. Aika monella on se, mutta se on jotenkin vaan niin ihana kappale ja minusta varmasti noita muistoja jonkun verran ainakin jollakin on. :DD
Toinen varmaan olisi Olavi Uusivirran Hautalaulu. Se on jotenkin sopivan hidas biisi mutta ei kuitenkaan mikään kirkkolaulu, vaikka nimestä päätellen voisi olla. :D
Hmm... en oikein tiedä muita. Katri Ylanderin Välitunnillakin olisi ihan kiva. Sekin on sellainen... no, vähän alakuloinen. :D

-Jippu
~Rohkeat eivät elä ikuisesti, mutta varovaiset eivät elä lainkaan~

Poissa Mysteeri

 • Matkakuumeinen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Mikä/Mitkä kappaleet soivat hautajaisissasi?
« Vastaus #27 : Toukokuu 28, 2008, 16:55:33 »
Toinen varmaan olisi Olavi Uusivirran Hautalaulu.

Samaa mieltä. En tiedä, millainen olen arkussa, mutta luulisi, että tästä tulee levollinen ja hyvä mieli. Kauniit sanat ja Olavi on muutenkin suosikkini. Olen niin fani, että pakkohan hänen musiikkiaan olisi soittaa. Muuten saattaisin heittäytyä kamalaksi vainajaksi ja tulla tänne pelottelemaan rakkaita sukulaisia. Ja kappalehan on kun tehty laulettavaksi ihmiselle, jonka on tarkoitus nukkua.

Nuku pikkuinen, nuku tähti helmassa päivän paisteen
Nuku pikkuinen, nuku lehti helmassa laakson varjojen
Nuku pikkuinen, nuku virta helmassa meren tyrskyjen
Nuku pikkuinen, nuku talvi helmassa kesän kukkien


Green Dayn Wake me up when september ends olisi myös aivan ehdoton. Tunnelmaan sopivan harras ja rauhallinen. En haluaisi, että hautajaisissani soitetaan jotain räminää, vaan tunnelman mukainen musiikki on valittava. Silti kuitenkin itkuvirret saavat jäädä muita varten. Ei minun juttuni.

Summer has come and passed
The innocent can never last
wake me up when September ends

like my fathers come to pass
seven years has gone so fast
wake me up when September ends

here comes the rain again
falling from the stars
drenched in my pain again
becoming who we are

as my memory rests
but never forgets what I lost
wake me up when September ends

summer has come and passed
the innocent can never last
wake me up when September ends

ring out the bells again
like we did when spring began
wake me up when September ends

like my father's come to pass
twenty years has gone so fast
wake me up when September ends


Ainakin nämä. Celine Dionin My heart will go on saattaisi sopia tilanteeseen sekin.
Murehtiminen on kuin keinutuoli. Vauhtia on, eteenpäin ei pääse.

Poissa Grytolle

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
Vs: Mikä/Mitkä kappaleet soivat hautajaisissasi?
« Vastaus #28 : Toukokuu 31, 2008, 22:29:30 »
Olen kristitty ja haluan päästä taivaaseen ja uskon Jeesukseen niin, että varmaan pääsenkin joten älkää ottako tätä väärin, mutta Darkness- One way ticket pitää soida ehdottomasti. Samoin Dragonforcen My spirit will go on. Kumpikin näistä käsittelee aivan uskomattoman hienolla tavalla näitä vähän vähemmän maallisia juttuja. Sitten olisi kiva jos joku soittaisi myös minun itseni säveltämän kappaleen Over the deserted forests of Russia.

Poissa Lohikäärmelady

 • varjoenkeli
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Painovirhepaholainen
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Mikä/Mitkä kappaleet soivat hautajaisissasi?
« Vastaus #29 : Kesäkuu 01, 2008, 11:25:00 »

Ehkä kaikkein mieluiten haluaisin soitettavan Celine Dionin My heart will go on. Se on minusta tosi upea kappale ja siitä tulee paljon hyviä muistoja mieleen. Toinen ihan hyvä kappale joka voisi sopia hautajaisiin on on minusta Listen to your heart. Hautajaisteni ei tarvitsisi olla iloiset eikä surulliset vaan jotakin siitä välistä(vaikka kappale valinnat vaikuttavatkin aika haikeilta). En kyllä itsekään tiedä miten se onnistuu, mutta kuitenkin. Se olisi hienoa.
  Onhan toki paljon muitakin hyviä kappaleita joita voisi soittaa, mutta en ala kirjoittaa niitä mahdollisen luettelon syntymisen takia.

(Huom! Kappaleet eivät viittaa musiikkimakuuni, vaan palkästään siihen mitä haluaisin hautajaisissani soitettavan!)

-Lohikäärmelady
-Mitä? Onko nukkumatilla muka vihollisia?
-Kahvi! Ajattele kahvia!

Poissa Lemmonleikko

 • Tom
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Velho
 • Soulshine!
  • Herra Hahmo
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Mikä/Mitkä kappaleet soivat hautajaisissasi?
« Vastaus #30 : Kesäkuu 01, 2008, 23:11:41 »
Lainaus käyttäjältä: Nordamien
yksipyöräisellä ajava voimamies, joka soittaa nokkahuilua
En ole voimamies, mutta soitan nokkahuilua ja olen ainakin osannut ajaa yksipyöräistä! Ilmoita ihmeessä minulle sitten, kun olet kuollut, niin voin hoitaa homman. Kaljapalkalla!Olen toki kaavaillut omia hautajaisiani varsin pitkällekin, mutta musiikkipuolta en ole niin paljoa funtsinut. Kuitenkin olisi luonnollista, että tällaisen musiikkihirmun hautajaisissa soisi musiikki. Mieluiten tahtoisin jamibändin vetämään hyvää huttua kovalla asenteella läpi yön ja armotonten ryyppäjäisten (minuahan ei 'tana pikkuviinoilla haudata!), luonnollisestikin hyvää bluesia, soulia, jatsia, rokkista, muutaman hienoimmista muiden tyyppien lauluista mitä on tehty... Voisin oikeastaan heittää tähän sille jamipoppoolle vähän playlistiä. Perusidea on, että pannaan mukaan vähän tyyliä ja tunnelmaa, mutta pidetään mielessä, että minä olen rankka rallaaja enkä mikään iskelmänyhvö.

Näkemykseni kuolemasta on, että se on vain siirtymä, sellainen... napsaus, jossa yksi juttu päättyy. Toinen juttu tulee jos on tullakseen, mistä minä sen tiedän. Kova jätkä ei ota kuolemaa niin vakavasti, vaan antaa tulla mitä tulee ja paahtaa eteenpäin.


Aivan kuoppakemujeni aluksi tahtoisin akustisen, yksinkertaisen ja pelkistetyn tulkinnan Juice Leskisen kappaleesta Blues n:o 13, sillä se tiivistää aika pitkälle sen, miten kuolemani vaikuttaa maailmaan ja ihmisiin: Toiset täällä tallaa ympyrää, / ja kun ne kuolee, niin jälki jää / jota toiset jatkaa saa, toiset jatkaa saa. // Minä kun kuolen, niin kuolen pois / kuin elänytkään en koskaan ois. / Minut voitte unohtaa, voitte unohtaa.

Toinen ehdoton on Lynyrd Skynyrdin kuolematon klassikko Free Bird. Kuolemalla vapautuu monesta jutusta, ja Free Bird paitsi rokkaa kuin pieni pentele, levittää upeaa sanomaa: I'm as free as a bird now, and this bird you cannot change.

Yksi jäätävän upea laulu on myös jättämättömissä pois, ja se onkin jo vintagea. Kyseessä on Juha Vainion sanoittama, Georg Otsin laulamana tunntetuksi tullut jylhä Kun päättyy työ. Mikäs laulu sen paremmin sopisikaan luonnollisen työkyvyttömyyseläkkeen saapuessa? Mieluiten taas akustinen, hitaalla vahvalla sykkeellä ja räkä-äänisin naislaulajin tulkittu versio. Kun päättyy työ ja aika jää / niin toivon jonkun mua voivan ymmärtää.

Jarkko Martikaiselta voisi ottaa yhden hempeämmän kipaleen mukaan. Hänen Mierolainen-levyllään majailee kappale Kaikki me kuolemme pian, joka on kovin hieno. Ja niin puustasi putoaa viimeinen lehti, / yö vie haaveilijan. / Vain hetkeksi ihminen elämään ehti - / kaikki me kuolemme pian. Myös Martikaisen YUP-yhtyeen legendaarinen Meitä odotellaan mullan alla olisi erinomainen veto.


Kaiken luonnollisestikin kruunaisi jälleen poiminta Juicen nerokkaasta tuotannosta: Juuret. Hautajaisista ja hautaamisesta ja monesta muustakin kertova laulu, jonka loppu tiivistää koko homman niin hyvin, ettei rajaa: Nikkekään ei enää saavu aulaan, / hänkin uskoi löytäneensä satumaan. / Sinne päästäkseen hän kiskoi narun kaulaan, / sitä koko loppuelämänsä joutui katumaan. Joskin kappaleen parasta antia ovat nousevaan, vahvaan ja sykkivään sävelkulkuun sijoitetut väliosat eeppisine sanomineen:

Keskiyöllä, kun peijaiset hiljenee,
outo kulkija vaeltaa,
painaa korvansa maahan ja kuuntelee
oman verensä kohinaa.
Lintuviidasta, tuuli, nyt unta tuo -
kuka kuihtuvat kuuntelee.
Kaikki häipyy kuin ois ollut unta tuo,
matkaa huomeneen...

---

Hän on poistunut hommansa tehtyään,
hän on ansainnut seppeleen.
Joilla kesken on työnsä, ne painaa pään,
ja ne puhuvat hiljakseen.
Uusi aamu ja viikko ja uusi kuu,
me elämme edelleen,
sillä puusta, jos pystyyn se kuivettuu,
saa vain koristeen.

"You don't have to be black to be a nigger. Being born penniless also makes you an outlaw." -Ronnie van Zant
         Row, row, row thy boat gently down the stream. Oh Charon, hast thou ever know'd that Death is but a dream?
Hyviä emme ole, pahoiksi emme halua tulla - olkaamme siis rumia!

Poissa Kutale

 • live like horses
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • last.fm
 • Pottermore: WolfEcho8
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Mikä/Mitkä kappaleet soivat hautajaisissasi?
« Vastaus #31 : Heinäkuu 13, 2008, 13:04:56 »
The Grey Havens Sormusten herran soundtrackilta olisi todella hieno hautajaisiin. Se on oikeastaan surullinen, mutta omalla tavallaan siinä on jotain iloistakin. Muutenkin se on ollut minulle aika tärkeä kappale.
Myös Nightwishin Escapist voisi olla  hyvä ainakin sanoituksiltaan;

Who's there knocking at my window
The owl and the Dead Boy
This night whispers my name
All the dying children
Virgin snow beneath my feet
Painting the world in white
I tread the way
And lose myself into a tale
Come hell or high water
My search will go on
Clayborn voyage without an end


Kotiteollisuuden Satu Peikoista olisi hyvä, koska se on kaunis kappale ja herättää paljon ajatuksia.

Astun sisään portista,
vieras maailma
avautuu sen takaa,
maisemat ankeat

Nyt sanat on sanottu,
laulut on laulettu,
aamun koittaessa
ilta jo hämärtää


Ehdottomasti tärkein olisi Maan korvessa kulkevi lapsosen tie, joka on kylläkin ainoa näistä, joka ei heijasta omaa musiikkimakuani. Tai riippuu esittäjästä. Kuitenkin, pienenä lapsena tämä oli minulle rakas kappale, jota äiti lauloi ollessani kipeä. Siitä on jäänyt niin hyvät muistot, että se olisi ehdottomasti soitettava hautajaisissani.
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 13, 2008, 13:11:39 kirjoittanut Kutale »
imagine none of this is real

Poissa Flyrashaz

 • sub rosa
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Northern Light
  • Livejournal
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Mikä/Mitkä kappaleet soivat hautajaisissasi?
« Vastaus #32 : Heinäkuu 13, 2008, 16:23:05 »
Murr.. Minä en pääse omiin hautaj... siis määräämään omasta hautajaismusastani. Haluaisin(tällä hetkellä) AC/DC:n Highway to Hell. Hieno kappale, ja erittäin mielenkiintoinen hautajaismusiikiksi. Olisi se vähän kettua jos hautajaisissa vain itkettäisi ja surtaisi muistoani. Ei sillä, ettei niin saisi tehdä, mutta edes jotain iloista(no iloista ja iloista...) mutta hauskaa. Myös Nightwishin Wish I had an angelin haluaisin hautajaisiini. Hieno laulu, ja tykkään siitä. MYös tuo enkelijuttu on hautajaisiin sopiva, vaikken Jumalaan tms. uskokaan :)
Kotiteollisuus-Minä olen olisi myös kiva. Kertosäkeen " Muta minä olen ja elän ja hengitän yhtä suurta jumalaa: Elämänhalua" jne. voisi olla kiva. Kuvastaisi sitä, etten tahtonut kuolla(jos siis en tehnyt itsemurhaa) ja halusin elää täysillä.
Huumorin kannalta taasen Raappana- Lintsari Anthem. Kiva kappale, vähän outo eikä kyllä,liiemmin minua kuvaisi; en lintsaa ;)

Muoksin jos jotain keksin.

- Flyra
"Oh, the bad guy of the game, me, you're not serious, I'm... umm... fortuneteller!"

Poissa Nefertiti

 • Niilin krokotiili
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: VOLDEMORT!!!
Vs: Mikä/Mitkä kappaleet soivat hautajaisissasi?
« Vastaus #33 : Heinäkuu 15, 2008, 20:28:49 »
Vaikka rockia noin muuten suurimmaksi osaksi kuuntelenkin, niin en nyt sitä kuitenkaan hautajaisiini haluaisi soimaan... Jossain muistotilaisuudessa voisi soittaa lempikappaleitani, mutta itse hautajaisissa haluan soitettavan ihan sinne sopivia kappaleita. Oikeastaan minulla on yksi laulu, jonka todellakin haluan hautajaisiini. Olen sen "virallisesti" jo ilmoittanut äidillekin. "Jos minä nyt tästä kuolen yllättäen, niin soitattehan hautajaisissani..." Kari Rydmanin Niin kaunis on maa. Olen kuulemma laulanut tätä kappaletta pienenäkin paljon. Kaunis laulu, jonka kuuleminenkin saa aina melkeinpä kyyneleet silmiin. Muita toiveita minulla ei hautajaisteni suhteen olisi, sukulaiset saavat hoitaa loput. ;>

Aurinko nousee on kastetta maassa.
Aika on herätä, nousta ja lähteä.
Kohdata ystävä kallehin.

Niin kaunis on maa, niin korkea taivas.
Soi lintujen laulusta kukkiva kunnas
ja varjoisat veet, niin varjoisat veet.

Päivä on kirkas, vain metsässä tuulee.
Aika on naurun ja leikin ja riemun.
Mukana ystävä kallehin.

Niin kaunis on maa, niin korkea taivas.
Soi lintujen laulusta kukkiva kunnas
ja varjoisat veet, niin varjoisat veet.

Aurinko laskee jo pitenee varjot.
Aika on eron ja jäähyväisten.
Poissa on ystävä kallehin.

Niin kaunis on maa, niin korkea taivas.
Soi lintujen laulusta kukkiva kunnas
ja varjoisat veet, niin varjoisat veet.
Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

Poissa Cailín

 • Vuotislainen
Vs: Mikä/Mitkä kappaleet soivat hautajaisissasi?
« Vastaus #34 : Heinäkuu 21, 2008, 14:53:26 »
Pakko sanoa aluksi että mielenkiintoinen aihe. Mitäköhän minä haluaisin että minulle soitettaisiin?

Minullakin ne taitaisivat olla niitä itselle tärkeitä kappaleita, ei ehkä uusimpia britneyspears-hittejä. Ja kappaleet eivät olisi siellä siksi, että ne ovat minusta hyviä ja haluan ne kuunnella (niinkun olen kuollut), vaan että ne muituttaisivat läsnäolijoille minusta, lohduttaisivat, ja olisivat niin minua.

Joten listalle kertyisi kai ainakin
Queen: Who wants to live forever? Oikeastaan kun luin Sharran ficit Pakkaskukkia ja Memory, päätin että haluan että tämä kappale soitetaan, toivottavasti joskus edessä olevissa häissä. (olen tyttö, minulla on siis oikeus miettiä tulevia häitä) Muutenkin, tämä kappale edustaa jotenkin täydellistä rakkautta. Kun kuolen, jos häitäni on jo siihen mennessä vietetty, niin tämähän olisi minusta aika ihanaa toistoa. Jos ei, ei sen väliä.
Ozzy Osbourne: Dreamer tämä on kaunis kappale kauniilla sanoilla, minkä lisäksi tämä kuvaa minua
Forever Young vaikkapa Youth Groupin esittämänä/versio, koska tällä hetkellä ainakin haluaisin olla ikuisesti nuori ja ainakin jonkun ideologian mukaan vasta kuollessa todella on ikuisesti nuori
Oasis: Stop crying your heart out tämä olisi kaikille hautajaisissani oleville puhtaasti lohdutukseksi, tosin tämäkin on vain niin kaunis kappale
Anssi Kela: 1972 en tiedä miksi tämä on minusta niin kaunis ja kamala kappale, ehkä siksi, että tässä kappaleessa kaikilla on ollut suuria unelmia, jotka ovat sitten kuihtuneet. Nurminen, pallon kosketus kultainen, olisi ammattilainen, jos ei ois kännipäissään pudonnut louhokseen. Kaunis Jasmin, se aikoi malliksi pariisiin, hyvältä näyttää vieläkin, taas kertoi kuinka pääsi Miss Lohja -finaaliin. Meidän piti muuttaa maailmaa.
Imogen Heap: Hide and Seek tämä kappale soitetaan aika usein elokuvissa jonkun kuollessa tai hautajaisissa. Minusta tämä on erityisen kaunis kappale ja varsinkin tästä tiedän, että jos kuolisin nyt, ystäväni osaisivat soittaa tämän, koska olen hehkuttanut tästä heille. Tästä kappaleesta olisi siis paljon hyviä muistoja ystävilleni.
Emiliana Torrini: Today has been OK tämä on taas yksi kappale joka on tullut Sharran ficeistä, mutta minkäs teet. Kaunis kappale, lukeutuisi varmaan niihin kappaleisiin jotka todella itkettäisivät hautajaisissa

Muita kauniita kappaleita hautajaisissa soitettaviksi olisivat Imagine, Ihme ja Ohikiitävää by Juha Tapio, Avril Lviginen Keep holding on, Knockin' on heavens door, the Rainin Kasvot, Cranberriesin Ode to my family, Hymn to the sea titanicista, tears in heaven. Hyviä kappaleita on miljoona.

Poissa moottorisaha

 • Voldemortisti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • be loud, let your colors show.
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Mikä/Mitkä kappaleet soivat hautajaisissasi?
« Vastaus #35 : Heinäkuu 28, 2008, 20:34:45 »
Alice In Chains - Rain When I Die

Ei vaan yksinkertaisesti ole vaihtoehtoja. Kaunis biisi, Laynen ääni on ihanin mikä korviini on koskaan kantautunut, pidän sateesta ja niin edespäin.

"Could she love me again, or will she hate me
Prob'ly not, I know why, can't explain me"


Sanat voivatkin sitten kertoa minun suhtautumisestani kaikkiin muihin.

Toinen vaihtoehto olisi sitten
the Devin Townsend band - Deadhead

Tämä biisi olisi kaikessa mahtipontisuudessaan, uljaudessaan ja upeudessaan oiva muistutus ihmisille minun hautajaisissani siitä, miten hienoa ihmistä he ovatkaan kuoppaamassa... Tai no paremminkin kenen tuhkia heittämässä mereen.

Koska en osaa päättää, sanon että molemmat.
When you say it's dead and gone, yes, I know you're wrong

Poissa Nadia

 • mastermind
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Mikä/Mitkä kappaleet soivat hautajaisissasi?
« Vastaus #36 : Heinäkuu 29, 2008, 18:57:46 »
Minulla olisi about kolme hyvää biisiä, mitkä haluaisin soitettavan hautajaisissani. No ensimmäinen on Within Temptationin Our Solemn Hour. Syinä olisivat se, että se on niin uskomattoman hyvä, ja omalla tavallaan kaunis. Ja sopii mielestäni hyvin hautajaisiin. Olen aina halunnut, ettei kukaan jää kauaa itkemään haudalleni, vaan osaa lunastaa tämän vakavan hetken. Yksi parhaimmista biiseistä ikinä, ja sen haluaisinkin kuulla soitettavan hautajaisissani, ja vähän muuallakin. (Häissä nyt vähän... :D)

In my darkest hours
I could not foresee
That the tide could turn so fast to this degree
Can't believe my eyes
How can you be so blind?
Is the heart of stone, no empathy inside?


Toinen suosikkini onkin sitten myös Within Temptationin Memories joka ainakin aloitusviestissä jo mainittiin. Syitä en oikein osaa selittää. Uskomattoman kaunis kappale, ja hautajaisiin sopiikin kuin nenä päähän. Eli tämä on kakkosena jos Our Solemn Houria ei minun viimeiseksi toiveekseni halutakaan soittaa. ^^

All of my memories keep you near.
In silent moments imagine you here.
All of my memories keep you near.
Your silent whispers, silent tears.


Kolmantena, muttei kuitenkaan aivan kauheimpana on Nightwishin Amaranth Anetten laulamana. Rakastuin biisiin, ja sen seurauksena myös Anetten lauluääneen. (Emme kiistele vaikka pitäisitkin enemmän Tarjasta ^^') Mutta näin on, tämä päätyi yhteen kolmesta, sillä se on niin ihana. Ja vasta kolmanneksi sen takia, että Within Temptation on vain niin parempi. :)

Caress the one
The never-fading rain in your heart
The tears of snow-white sorrow
Caress the one, the hiding Amaranth
In a land of the daybreak

so throw your diamonds in the sky
we'll stay gold forever

Poissa qmis

 • paperitähti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • kaunein
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Mikä/Mitkä kappaleet soivat hautajaisissasi?
« Vastaus #37 : Elokuu 30, 2008, 21:40:56 »
Tämäpäs on aika jännä kysymys, sillä mä haluaisin, että mun hautajaiset olisi ihan kunnon bileet :---D Tottakai olisi eka kaunis seremonia tai jottai ja se juttu kun lasketaan se arkku hautaan ja noi surulliset jutut, mutta sitten illalla/yöllä olisi jotkut ihan totaaliset, kivat bailut jossain yökerholla :'D Siellä sitten soisi 247 sellanen kauhee bassorankutus jne. Värikkäitä valoja ja drinksuja ja kaikilla on kivaa. :) Tollaset hautajaiset mä oikeesti haluaisin. Jee.

Mutta joo, jos pitäisi niitä biisejä miettiä ihan normaaleihin hautajaisiin niin hmm. Silleen se tempo ei olis niissä biiseissä mitenkään kauheen tärkeä, vaan ehkä enemmänkin lyriikat. Ja semmosia kivoja. :-----D

Ekaks tulee mieleen Coldplay - Viva la Vida. Olen niin totaalisen rakastunut tähän biisiin :-----D Koko Coldplayn uusin levy on nam, ja tämä on yksi nameimmista biiseistä siinä ♥ esim ne viulut/mitä ikinä onkaan, selloja? ja lyriikat ja Chrisin ääni. Oijoi. Lol, tää menee jokskuks biisianalyysiks kohta, mutta sanoisin että rakastan ja tämän haluaisin ainakin soivan hautajaisissani. Jossain kohtaa siellä. Jossain muistotilaisuudessa ennen armotonta biletystä. :D

I used to rule the world
Seas would rise when I gave the word
Now in the morning I sleep alone
Sweep the streets I used to own

I used to roll the dice
Feel the fear in my enemy's eyes
Listen as the crowd would sing:
"Now the old king is dead! Long live the king!"
(voi helvetti ihanaa♥)

+ suurimmaksi osaksi muu Coldplayn tuotanto. Ihanaa. Esim Fix You vikana biisinä tai jtn. :-----)

Seuraavaksi tuli mieleen Queen - Who Wants to Live Forever?. Okei, ainoo kuunneltava biisi mun mielestä Queenilta, mutta :----D Lol, tää on ollut aika monella täällä, mutta niinpä sanon minäkin. Tykkään tästä biisistä aika paljon, ja se oli tässä kesällä yhdessä vaiheessa aika kovassa soitossakin. Lyriikat on taas kyllä pirun hyvät. Ja shillee.

Who wants to live forever
Who wants to live forever
There's no chance for us
It's all decided for us
This world has only one sweet moment set aside for us


++ John Lennon - Imagine
Annie Lennox - Into the West
Sum 41 - Pieces
Lynyrd Skynyrd - Free Bird
Snow Patrol - Open Tour Eyes
Death Cab for Cutie - I Will Follow You Into the Dark
Secondhand Serenade - Awake & Fall for You
Lostprophets - Rooftops
Five for Fighting - 100 Years
jne. :---)Mutta tosiaan kuten jo sanoin, haluisin sellaset kunnon bilehautajaiset :---------------------D Kaikki lähtis tyyliin kaatokännissä sieltä pois. TYYLIKÄSTÄ. Lapsille järjestetään hoitaja.
And I will love until my heart it aches
And I will love until my heart it breaks
Kanelitanko -> qmis

Poissa summershine

 • Vuotislainen
Vs: Mikä/Mitkä kappaleet soivat hautajaisissasi?
« Vastaus #38 : Syyskuu 07, 2008, 00:14:16 »
Vaikken kuolemaa juuri muuten mieti, on tästä tullut monta kertaa vahva olo. Ehdottomasti Nightwishin Dead Boy's Poem. Jo musiikillisestikin varmaan kaunein biisi, jonka olen kuullut, mutta sanoitukset ovat tässä asiassa paljon tärkeämmät. Kappalehan on syntynyt ajatuksista, että entä jos kuolee huomenna eikä ole ehtinyt sanoa läheisille ihmisille sitä mitä he ansaitsevat kuulla. Kappaleessa myös pyydetään anteeksi ja sitten vielä haistatellaan niille, jotka ovat elämää varjostaneet. Olisi täydellinen viimeinen viesti. Erityisesti nämä kohdat:

"If you read this line, remember not the hand that wrote it
Remember only the verse, songmaker`s cry, the one without tears
For I`ve given this its strength and it has become my only strength.
Comforting home, mother`s lap, chance for immortality
Where being wanted became a thrill I never knew
The sweet piano writing down my life"

"Teach me passion for I fear it`s gone
Show me love, hold the lorn
So much more I wanted to give to the ones who love me
I`m sorry
Time will tell (this bitter farewell)
I live no more to shame nor me nor you

And you... I wish I didn`t feel for you anymore..."

Lyriikat kokonaisuudessaan täällä: http://www.nightwish.com/fi/band/lyrics?a=3#33

Nightwishin lyriikkapuoli on muutenkin niin kaunista, että moneen elämän merkkipäivään voisin soveltaa tämän bändin musiikkia. Mahdollisissa tulevissa häissäni ainakin aion saada Nightwishin edustetuksi jollain tavalla.
"En sano: älkää itkekö, sillä kaikki kyyneleet eivät ole pahasta" <3

Poissa Narina

 • Eevan tytär
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Kesäkengissä
Vs: Mikä/Mitkä kappaleet soivat hautajaisissasi?
« Vastaus #39 : Marraskuu 21, 2008, 21:15:34 »
Siis ihan ehdottomasti Mozartin Requem! :)

Klassisen musiikin ystävänä haluaisin hautajaisiini jotain kaunista, jotain synkkää. Fantasiamaista. Jotain, joka saa ihmiset ajattelemaan kuoleman jälkeistä elämää, tuntemaan, että on olemassa enkeleitä, taivas ja Jumala. Että on joku, joka pitää huolta. Mikä voisi olla kiehtovampaa kuin sielunmessu?
Lukukausi on päättynyt, loma on alkanut. Uni on ohitse: tämä on aamu.
- C.S.Lewis: Narnian viimeinen taistelu

Poissa greenie

 • junkie
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • I think I'm a banana tree.
  • Last.fm-profiilini
Vs: Mikä/Mitkä kappaleet soivat hautajaisissasi?
« Vastaus #40 : Marraskuu 23, 2008, 21:31:39 »
Olen ajatellut, että ehkäpä aluksi jotain rauhallista ja surullistakin, tunteellista, sitä mä tässä hain, mutta lopuksi ilosempaa, että kaikille tulis parempi mieli. Haluaisin soitettavan todella paljon musiikkia, monta biisiä siis. Se kuvastaisi hyvin rakkauttani musiikkia kohtaan.
Muutamia esimerkkejä, kuuluen kumpaankin kastiin:

Tupac - Changes
Ben E. King - Stand By Me
Survivor - Eye Of The Tiger
Stevie Wonder - Big Brother
The Beatles - Baby It's You
Red Hot Chili Peppers - Dosed
Michael Jackson - Man In The Mirror
Red Hot Chili Peppers - Venice Queen
Queen - I'm Going Slightly Mad
Queen - All Dead, All Dead
James Brown - Living In America
Queen - Scandal
Cat Stevens - Wild World
OutKast - Hey Ya
The Lion King - Be Prepared
Leonard Cohen - Hallelujah
David Bowie - Sufragette City
Leevi And The Leaving - Teuvo, maanteiden kuningas
John Frusciante - A Fall Thru The Ground
Fool's Garden - Lemon Tree
Blondie - Heart Of Glass
The Darkness - Seemed Like A Good Idea At The Time
Michael Jackson - Black Or White

Aikamoinen lista, joo-o. Perustelut on nyt vähän löyhässä, mutta ehkä jotain voisin näistä sanoa.
Kaikki ovat sellasia biisejä, jotka jollakin tavalla sykähdyttävät mua, saavat tunteen pintaan. Toisia kuunnellessa tulee tippa linssiin, toiset taas tekee aivan mahottoman iloseksi. Haluan siis sellasia tunnetta herättäviä biisejä.
Well heroin, heroin
And cocaine, cocaine
I loved them both

Poissa Vispilä

 • kermavaahdossa
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Pottermore: SkyLight149
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Mikä/Mitkä kappaleet soivat hautajaisissasi?
« Vastaus #41 : Joulukuu 03, 2008, 16:02:00 »

Oho, en olekaan ainoa outo ihminen, joka on jo miettinyt hautajaismusiikkinsa nuorena valmiiksi. Itse olen päättänyt kyseiset kappaleet jo ajat sitten, mutta tässäpä ne:
 • Tenacious D - Kickapoo (ihmisten saapuessa. Kappale kuvastaa hyvin itseäni, uskonnollisen perheen metallistia.)
 • Cradle of Filth - Nymphetamine (kun minut haudataan. Ehkä elämäni merkittävin kappale, ja erittäin kaunis.)
 • Scorpions - Send me an angel (kaunis kappale, ja eiköhän se ihan kuvaa tunnelmaa kun läheinen kuoli.)
Tänään on hyvä päivä auttaa.

snarry

 • Ankeuttaja
Vs: Mikä/Mitkä kappaleet soivat hautajaisissasi?
« Vastaus #42 : Maaliskuu 16, 2009, 14:37:48 »
Hyvä kysymys, itse asiassa tätä on tullut mietittyä muutamaankin kertaan.

My Chemical Romance - The Ghost Of You

Okei, kuulostan nyt siltä että oon joku täys emo, mutta My Chemical Romance on yksi kaikkien aikojen suosikkibändeistäni ja tuo yksi heidän kauneimmista kappaleista.
Ja mielihän tietenkin voi muuttua kun elämän varrella kuulee koko ajan uusia ja taas uusia bändejä ja kappaleita.
Mutta juuri nyt tuo olisi se valinta.

MCR ftw.Poissa Tappajan haaska

 • reipas ja lahjakas
 • Vuotislainen
 • Kenenkä kanssa?
Vs: Mikä/Mitkä kappaleet soivat hautajaisissasi?
« Vastaus #43 : Maaliskuu 16, 2009, 18:37:27 »
Arkkua odotellessa:
Virtuoosimaista urkutaiteilua. Ei mitään improvisoitua jazzia, vaan klassisia urkusävellyksiä Bachilta ja kumppaneilta. Kappeli täynnä fuugaa ja ääneti istuvia vieraita. Itsestäni ainakin olisi miellyttävää nauttia musiikista niinkin rauhallisessa ympäristössä (tosin en siinä vaiheessa olisi tilaisuudesta nauttimassa, mutta haluaisin tarjota mahdollisuuden muille).

Arkkua sisään kannettaessa:
Haluan vieraille kylmiä väreitä, ja The Imperial March toimisi itselleni, vaikken ole nähnyt ainuttakaan Star Wars -elokuvaa. Tosin vaadittaisiin kohtuullisen pitkä käytävä, jotta koko kappale ehtisi soida matkan aikana.

Puheiden aikana:
Hissimusiikkia. En halua hautajaisiini kiusallisen hiljaisia hetkiä, jolloin niiskutus ja muu ääntely kaikuu tilassa. Taustalla siis jotain harmitonta instrumentaalimusiikkia. Jos jotain merkityksellistä haluaisin, voisin määrätä kappaleeksi Folklore-pelin soundtrackilla soivan Where the soul goes -kappaleen. Folklore on ihastuttavimpia pelejä, joita tiedän, ja biisi sopisi tilanteeseen nimensäkin puolesta.

En halua kappelissa laulettavan. Veikkaan ettei monikaan veisaisi kuuluvaan ääneen (pappia lukuun ottamatta), eikä itkuinen mumina kuulosta kovin tyylikkäältä.

Arkkua ulos kannettaessa:
Voyage voyage Gregorian-versiona. En ole opiskellut ranskaa, enkä siis tiedä onko kappaleen sanomassa jotain hautajaisiin sopimatonta, mutta voyage tarkoittaa sanakirjan mukaan matkaa. Kyseisen biisin soidessa olen matkalla ulos kappelista, joten valinta on perusteltu. Pidän kappaleen sävelestä ja sen tempo vaikuttaa sopivalta arkunkantajien kävellä. Saisivat tehdä sen juhlallisesti askel kerrallaan (kuunnelkaa biisi, niin huomaatte ne iskut siellä taustalla).

Muistotilaisuudessa ei kuunneltaisi musiikkia, vaan juotaisiin kahvia ja muisteltaisiin vainajan pahimpia puolia.
Antakaa minulle ikitalvi, mutta älkää viekö kesälomaa.

Poissa castlevania

 • Enterpricen kapteeni.
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Nihilisti.
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Mikä/Mitkä kappaleet soivat hautajaisissasi?
« Vastaus #44 : Maaliskuu 19, 2009, 20:13:13 »
Lyhyestä virsi kaunis. Yksinkertaisesti Super Mario Bros:in kuolemaääni. Mitään sopivampaa en pysty keksimään.
"Oh, my offense is rank, it smells to heaven! It hath primal elder curse upon it; the brother's murder.

Gretel

 • Ankeuttaja
Vs: Mikä/Mitkä kappaleet soivat hautajaisissasi?
« Vastaus #45 : Huhtikuu 26, 2009, 20:19:15 »
Minulla on eräs tärkeä ihminen, joka merkitsee minulle valtavasti. Viime vuodet ovat olleet aika rankkoja, ja kuolema, suru ja lopullisuus ovat olleet jatkuvasti läsnä. Minä kerroin hänelle kaikesta, en ole varma oliko se hyvä tai oikein, mutta joka tapauksessa se vain kasvatti kiintymystäni häneen. Meillä on paljon yhteisiä muistoja, enkä usko koskaan unohtavani häntä.

Pyysin häntä soittamaan minulle pianoa. Hän on musiikillinen nero, joten hän keksi kappaleen samalla kuin soitti. Minua hävetti valtavasti, kun itkin, mutta hän soitti sen minulle. Uudestaan, uudestaan ja uudestaan.

Pyysin häntä soittamaan hautajaisissani. Hän ei suostunut. Hän ei halunnut ajatella kuolemaa.

Mutta en kelpuuta mitään muuta. Vain ja ainoastaan sen yhden kappaleen. Eikä sillä ole edes nimeä, jonka voisin teille kertoa.
Se kuitenkin kiteyttää yhteen niin paljon tunteita ja muistoja, surua, epätoivoa ja rakkautta, että muistan sen varmasti koko loppuelämäni ajan.

Rosgakori

 • Ankeuttaja
Vs: Mikä/Mitkä kappaleet soivat hautajaisissasi?
« Vastaus #46 : Huhtikuu 26, 2009, 20:22:02 »
Varmaan YUP:n Hauskat hautajaiset tai CMX:n Ruoste, mikä tahansa mikä sopii tunnelmaan ja muistuttaa minusta. Toinen olisi tietysti eläkeläisten panojenkka.

Poissa puolipro

 • Lapsellinen eli lapsi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • BANG
Vs: Mikä/Mitkä kappaleet soivat hautajaisissasi?
« Vastaus #47 : Huhtikuu 26, 2009, 20:51:13 »
Monia kymmeniä eri kappaleita haluaisin soitettavan hautajaisissani, mutta pinnalle niistä nousee yksi (ja ylivoimaisesti): 30STM - The Kill. Jos kuolisin vaikkapa hmmm, sanotaan vuoden päästä, niin tämä pitäisi soittaa tai kääntyisin haudassani. Marssit ovat toteuttaneet kappaleen loistavasti, ja ilman tätä en olisi bändiin jäänyt koukkuunkaan:><3

Siksi The Kill, koska se kertoo (muistaakseni Jaredin sanojen mukaan, en muista tarkkaan, korjatkaa herttinen sentään jos olen väärässä !) itsensä kanssa taistelusta ja itsensä löytämisestä. Eka lainaus:

What if I wanted to break
Laugh it all off in your face
What would you do?
What if I fell to the floor
Couldn't take all this anymore


Eli minun oman tulkintani mukaan suomeksi (ja pelkistettynä) -> Entä jos haluaisin murtua
Nauraisin sen kaiken päin naamaasi
Mitä tekisit?
Entä jos kaatuisin/putoaisin lattialle
Enkä kestäisi enää tätä kaikkea


Elikkäs siis, tämä kuvaa hyvin omaa elämääni. Ja vieläpä sana tarkkaan. Olen halunnut lopettaa jaksamisen koulussa ja muutenkin iloisena olemisen, mutta toinen osa itsestäni on halunnut jatkaa. Eli tälläistä arvuuttelua itselleen, ja toinen puoli haraa vastaan ahkerasti. Selitys kohtaan 'Entä jos kaatuisin/putoaisin lattialle' -> luovuttaisin

Toka lainaus:

Look in my eyes
You're killing me, killing me
All I wanted was you


-> Katso minua silmiin
Sinä tapat minua, tapat minua
Kaikki mitä halusin olit sinä


Ja selitystä miksi tämä merkitsee: halusin olla erilainen kuin olen, siksi 'kaikki mitä halusin OLIT sinä' eikä ON. Nyt olen sinut itseni kanssa, ja muistot vain kalvavat:f (ja tässä vaiheessa jo anteeksi siitä että romaaniviesti) Siksi tässä tärkein osa laulua:

"I know now, this is who I really am inside
Finally found myself"
- LAULETAAN SE YHESSÄ, "PIRATE'S LIFE FOR ME" !
- EI, MÄ OON VAMPYYRI. "VAMPYYRII MÄ METSÄSTÄN, VAMPYYRII MÄ METSÄSTÄN. TAHDON SAADA CULLENIN, TAHDON SAADA CULLENIN. ENKÄ PELKÄÄ BELLAAKAAN."

Shailaja

 • Ankeuttaja
Vs: Mikä/Mitkä kappaleet soivat hautajaisissasi?
« Vastaus #48 : Toukokuu 21, 2009, 18:59:33 »
Enpä ole pahemmin pohtinut tätä, mutta varmasti haluan sellaisia kappaleita, jotka tuovat muistoja mieleen tai ovat muuten koskettaneet minun elämääni.

Itse asiassa tuossa vähän aikaa sitten puolittain vitsaillen sanoin siskolleni, että minun hautajaisissa soitetaan sitten Monty Pythonista tuttu Always look on the bright side of life.

varjo

 • Ankeuttaja
Vs: Mikä/Mitkä kappaleet soivat hautajaisissasi?
« Vastaus #49 : Toukokuu 26, 2009, 17:42:31 »
Olen miettinyt Moonsorrowin biisiä Matkan lopussa.
Painavi mieleni
Kuin kaikki maa.
Vaipuu jo eloni
Sammalten taa.

Ikihonkain siimekseen
Yksin nyt jään.
Menneet on linnut sen,
Lehvät vain nään.

Sulkeutuu maailma kerran
Ihmisen eestä.
Laulunsa viimeinen
Taivaisiin soi.

Syömmeni kyyneleet
Kuin kastetta ois.
Mukana tuulen
Ne kulkeutuu pois.

Sulkeutuu maailma kerran
Ihmisen eestä.
Laulunsa viimeinen
Taivaisiin soi.


In Flamesin Come Clarity voisi siihen liittyvien muistojen takia olla mainio, samoin kuin liuta kappaleita Sonata Arcticaltakin. Eikä pidä unohtaa Battleloren kappaletta The Star Of High Hope. Melko melankolisia biisejä kaikki, tiedä sitten pitäisikö valita joukkoon jotain hieman iloisempaakin...
  Olin jo vähällä unohtaa Chopinin: ehdottomasti tältäkin taiteilijalta jotakin.