Kirjoittaja Aihe: Sue Townsend - Hadrianus Mole  (Luettu 732 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Vauhko-Harry

  • Ankeuttaja
Sue Townsend - Hadrianus Mole
« : Tammikuu 31, 2008, 17:30:20 »
Voi spoilata hiukkasen, mutta ei vakavasti, enemmänkin vihjailua:

Sue Townsendin kirjoittama päiväkirja sarja, jossa seikkailee onneton Hadrianus Mole, jolla on kohtalotovereita ympäri maailmaa:

Sarjan aloittaa kirja Mikä tsäkä, Hadrianus. En taida ihan tarkalleen muistaa kuinka vanha hän on tässä kirjassa, mutta noin 13-14 (vaikka Hadrianus itse aina sanoo ikänsä hyvin tarkalleen, niin en itse muista tarkalleen).
  Siinä hän tutustuu Pandoraan, ja ihastuu häneen suunnattomasti. Samalla hän saa vimman kirjoittaa runoja, ja ties mitä, ja lähettää ne BBC:lle julkaisun toivossa.
  Hänen isänsä menee "Tikkuhyönteisen" (alias Doreen Slate, tikkuhyönteisen on keksinyt Hadrianus lempinimeksi, joka kuvaa naista hyvin paljon... kuulema) kanssa yhteen, ja Hadrianuksen äiti muuttaa pois. Hadrianus joutuu asumaan tikkuhyönteisen ja isänsä kanssa yhdessä.

Seuraavana tulee vuoroon Elämä on tautista, Hadrianus. Siinä hän on täyttänyt 15 vuotta, ja "hänen finninsä kukoistavat paremmin kuin suhde tyttöystävään".
  Pandora on suoraan sanottuna Hadrianuksen tyttöystävä. BBC hylkää hänen tuotoksensa, Hadrinuksen äidillä on suuri yllätys, koulututkinnot painavat ja Hadrianus on yhtä onneton kuin aina.

Kolmantena sarjassa Hadrianus Molen tosi tunnustukset. Suoraan sanottuna, en ole lukenut sitä vielä, mutta eiköhän sekin kohta ole pulkassa.

Neljäntenä sarjassa Maailma murjoo, Hadrianus. Sen olen lukenut, ja siinä Hadrianus on 23 yhdessä hetkessä, ja siinä kirjassa kuluu kaksi vuotta, joten lopuksi kun se loppuu, Hadrianus on 25. Voin vihjaista, että kirjassa Hadrianus on ihastunut erikseen neljään eri naiseen.
  Hän matkustaa Kreikassa, Lontoossa ja Venäjässä. Hän myös vaihtaa tiuhaan asuntoaan, sekä saa tuotoksiaan takaisin lähetettyinä BBC:ltä. Yksi rakas henkilö kuolee. Sekä Hadrianus ahmii banaaneja.
Tietääkseni Maailma murjoo, Hadrianus on viimeinen sarjassa, mutta jos ei ole, niin korjatkaa!

Suosittelen sarjaa kaikille! Vaikka kuulostaakin ehkä että tapahtumat vain koko ajan toistuvat, niin asia ei ole niin kuitenkaan. Huumori on ykkösluokkaa, jos on tarpeeksi hyvä käsittämään sitä.

Lempihahmosi/hahmot olisi kiva mainita omassa viestissä! Omani ovat Hadrianus Mole ja hänen äiti.