Kirjoittaja Aihe: Miksei Potter-maailman karkkeja valmisteta oikeasti?  (Luettu 84322 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Hämppyli

 • Näsäviisas-
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
Miksei Potter-maailman karkkeja valmisteta oikeasti?
« : Tammikuu 04, 2008, 19:46:34 »
Potteria on rahastettu monella eri tavalla. On lelu figuureja, lelu luutia ja taikasauvoja, lautapelejä ja vaikka mitä. Mutta olen huomannut, että Potterien karkkeja ei ole näkynyt kauppahyllyillä. Joskus kauan sitten oli suklaasammakkoja, mutta ei enää ja irtokarkki hyllyitä voi nähnä karkkeja, jotka ainakin muistuttavat bertie botin joka maun raikeita mutta ne ovat maultaan vain kaikkia marjoja (ennen niitten joukosta saattoi löytää sipulin makuisen, mutta ei enää). Minua kummastuttaa miksei potter karkkeja käyttetä hyväksi rahastuksessa. Varmasti niillä olisi kysyntää sillä ei niitten tarvitse olla oikeasti taikavoimaisia sillä esim. sokeri sulkakynät ja hedelmäetanat eivät sisällä mitään erikois voimia.

Eli mitä mieltä olette siitä, että kauppiaat sun muut eivät yritä rahastusta potter karkeilla?
Tienätttekö mikseivät?
Olisiko kivaa jos kaupoissa alkaisi olemaan potter karkkeja?

Minä sanoin tuossa ylempää mielipiteeni potter karkkien puutteesta ja ostaisin ainakin maistaakseni, jos niitä tulisi ja jos ne olisivat hyviä niin ostaisin tietenkin lisää myöhemmin.

//Huhutar siivosi. :)
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 31, 2009, 11:05:17 kirjoittanut Huhutar »
"If we're going to be damned, let's be damned for what we really are."

Captain Jean-Luc Picard

Poissa Suvituuli

 • Tsirp tsirp krääk titityy.
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • You're not mating with me, sunshine!
 • Pottermore: AccioDream**
 • Tupa: VOLDEMORT!!!
Vs: Miksei Potter-maailman karkkeja valmisteta oikeasti?
« Vastaus #1 : Tammikuu 04, 2008, 21:44:12 »
Olisihan se ihan mukavaa. Ei suklaasammakoiden tarvitsisi hyppiä pakoon, eikä niiden keräilykorttien liikkua! Joka maun rakeet eivät tietääkseni ole erityisen taikavoimaisia tai muuta yliluonnollista vaativaa (ellei nyt sitten erittäin outo makua, esim. korvavaikku...). Miksi siis kukaan ei ole vielä keksinyt tehdä Potter-karkkeja? Ei kai se voi olla mahdollista, ettei karkkitehtaiden kivat sedät ole lukeneet Pottereita?
Uskoisin, että aika moni Potter-faniksi itseään tituleeraava (tai muuten vain kirjoja lukeva) kävisi ostamassa noita karkkeja. Ehkä myös muutkin autuaasti Pottereista tietämättömät kokeilisivat joskus, ehkäpä jopa tykkäisivät?
Ehkä on jo liikaa samantapaisia karkkeja. Suklaata saa liki minkä tahansa näköisenä, karkkeja on eri makuja ja keräilykorttejakin löytyy. Niin, onhan toki totta, ettei korvavaikun tai rään makuisia karkkeja ole myytävänä, mutta kuinka moni todella tahtoisi sellaisen saada suuhunsa? -.^"
Sitten, jos joku kiva karkkitehtaan setä keksiikin, että tehdääs pari satsia Potter-karkkeja, niin takuulla kuorissa sun muissa olisi isolla "HARRY POTTER" tai vastaavaa, sekä kivoja kuvia Harrysta ja muista. Krääh, Pottereita pidetään jo lasten kirjoina/huonoina (ihan syyttä), ja olisi oikein mukava sitten ostaa "lasten kirjoissa" kuvailtuja karkkeja. Luokkakaverit sopivalla tuurillani vahtaisivat silmät pyöreinä, ja jaksaisisivat muistuttaa siitä peruskoulun loppuun saakka. *huoh*
Niin. Mitäs sitä vielä sanois. Kivojahan ne olisivat, mutta lähinnä vain siksi, että niistä puhutaan myös kirjoissa. Onhan niitä saman makuisia jo muutenkin (paitsi ne korvavaikut x) Eli, tiedä sitten, olisiko se niin kannattava idea.
Se hyppi ja pomppi, söi ja nauroi. Se istui ja itki. Se ilmassa leijui.
Outo heppu, kummajainen, vailla mieltä ja ruumista.
Itketään yhdessä, olemattomuudessa, ihan yksin.
Jos sinulle sopii, se minulle käy

Olive

 • Ankeuttaja
Vs: Miksei Potter-maailman karkkeja valmisteta oikeasti?
« Vastaus #2 : Tammikuu 05, 2008, 13:34:38 »
Aah, muistoja. Muistan kuin eilisen, kun kävin monesti R-Kioskilta ostamassa suklaasammakoita ja Bertie Bottin joka maun rakeita viikkorahallani. Suklaasammakoista taisi tulla hologrammikortti mukana, jossa oli jokin Viisasten kiven kohta kuvattuna. Muistan ainakin omistaneeni jonkun Iseeviot-peiliin liittyvän.

Vaikka niitä usein ostinkin, en voinut sanoa niiden olleen hyviä. Inhosin todella montaa niistä rakeista, etenkin sitä tomaatinmakuista ja sipulia! Eivätkä suklaasammakotkaan olleet mitenkään ihmeellisiä ja petyin niihin ensimmäisellä kerralla kun huomasin niiden olevan onttoja ja ne lohkeilivat liian helposti, niin että lopulta oli puolet suklaista maassa. Halusin ostaa niitä vain siksi, kun ne olivat Potter-aiheisia.

Ehkä niiden teko lopetettiin, koska niitä ei ostettu tarpeeksi. (Vai onko lopetettu? Vai eikö niitä vain enää myydä suomessa?) Ideanahan tuo oli loistava, mutta toteutus tökki. Tykkäsikö niistä oikeasti muka joku? Kukaan kaverinikaan ei koskaan kertonut pitävänsä niistä.

Minä ainakin voisin ostaa vieläkin Potter-karkkeja, jos niitä kehitettäisiin uusia hyvänmakuisia karkkeja. Onhan Potter-maailmassa paljon erilaisia makeisia, että ei välttämättä tarvisi niihin suklaasammakkoihin ja joka maun rakeisiin jäädä rahastuksensa kanssa. En jaksanut paljon etsiä, mutta ainakin Drooblen paras purkkapallopurkka, lakritsitaikasauvat, piparminttukonnat, torakkatertut ja pippuripirut voisivat olla hyviä vaihtoehtoja toteuttaa. Ja hieman aiheen ohi: olisi mukava joskus tietää myös miltä kermakalja maistuisi, kun se on niin suosittua kirjoissa.

Mitsuki

 • Ankeuttaja
Vs: Miksei Potter-maailman karkkeja valmisteta oikeasti?
« Vastaus #3 : Tammikuu 06, 2008, 12:47:44 »
Mutta niitähän on. Kun minulla on se Jästit&Taikuus kirja, niin siinä ainakin sanotaan että joka maun rakeita ja suklaasammakoita ja sitä parasta purkkapallo purkkaa on. Siinä neuvottiin tilaamaan netistä niitä. En kyllä ole kokeillut.. Mutta olisihan se ihan kiva, jos niitä tulisi esim. vaikka prismoihin ja citymarketteihin, ettei netistä tarvisi..

Poissa Nianore

 • Punaposki
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Miksei Potter-maailman karkkeja valmisteta oikeasti?
« Vastaus #4 : Tammikuu 06, 2008, 14:53:05 »
Ja myös lakritsisauvoja myytiin Suomessa. Itse leikin aina kavereideni kanssa Potteria ja silloin ilomielin popsittiin karkkeja. Minä tykkäsin joka maun rakeista JA suklaasammakoista. Varsinkin rakeista! Sai käydä aina sylkemässä pahan karkin poissa.. Tulisivatpa ne takaisin! Vaikka en kyllä taitaisi enää tykätä.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 22, 2009, 23:33:11 kirjoittanut rosafani »
And I find it kind of funny, I find it kind of sad
rosafani -> Nianore

Poissa Rainmaker

 • Rukka-Peikko Takkutukka
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Miksei Potter-maailman karkkeja valmisteta oikeasti?
« Vastaus #5 : Tammikuu 06, 2008, 22:30:52 »
Voi, kyllä minäkin muistan noita suklaasammakoita ja jokamaunrakeita syöneeni silloin joskus ammoisina aikoina. Useampi vuosi siitä kyllä on, enkä muista enää pitkään aikaan nähneeni kyseisiä makeisia kaupoissa. Minullekin ne olivat aikamoinen pettymys; jokamaunrakeet olivat oikeastaan aika pahoja, ja kuten Olive, myös minua harmitti, kun suklaasammakot murenivat käsiin. Kortitkin olivat aika typeriä, ei niillä mitään tehnyt. Ylihintaisiakin taisivat olla. Tuli vähän sellainen olo, että tässä nyt on yritetty mahdollisimman vähällä rahalla tehty välttäviä makeisia, joilla Potter-faneilta saadaan viimeisetkin rahat pois. Ilmeisesti nämä Potter-karkit eivät sitten myyneet riittävästi, kun niitä ei ole enää suomalaisten kauppojen hyllyissä ollut. Oliven kanssa olen  samaa mieltä myös siitä, että pienellä panostuksella Potter-makeiset eivät olisi olleet sellainen tähdenlento.
Yhä, marras-iltana, kuljemme kahden. | "I AM VAMPIRE. HEAR ME TWINKLE." | Destination anywhere | There's a meaning to all that fades.

sooda

 • Ankeuttaja
Vs: Miksei Potter-maailman karkkeja valmisteta oikeasti?
« Vastaus #6 : Tammikuu 07, 2008, 15:18:55 »
Pitäisi valmistaa. Muistan, kun kerran yhden kaverini synttäreillä, jonka jompikumpi vanhempi oli töissä jollain karkkitehtaalla, ja siellä oli juuri näitä kaikkia ihania: lakritsitaikasauvoja, suklaasammakoita, jokamaunrakeita... Mutta maistoin niitä ja ne olivat todella pahoja. Siis eihän se ole niin hankalaa tehdä mitään onttoja joulupukkejakaan niin että niistä tulee hyviä. Miten sammakoista olikin saatu niin pahoja. Ja kun tässä taannoin ostin jenkeistä jotain hedelmäkarkkirakeita, joiden nimi oli joku jellybelly tai jotain ja niitä oli ainakin neljääkymmentä eri makua, ja melkein kaikki olivat todella hyviä. Niistä silloin tulikin mieleeni juuri Bertie Bottin jokamaunrakeet. Lakritsitaikasauvatkaan eivät olleet kovin hyviä, paljon huonompia kuin esimerkiksi jotkut pandan ne lakujutut, mikä niiden nimi nyt olikaan...? Mutta jos joku kunnon iso karkkifirma alkaisi valmistamaan niitä ja tekisi niistä kunnollisia, ne varmasti myisivät maailmanlaajuisesti aika paljon. :)

Poissa Posityyhtynen

 • Nokankopauttaja
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Miksei Potter-maailman karkkeja valmisteta oikeasti?
« Vastaus #7 : Tammikuu 07, 2008, 17:22:57 »
Pitäisi kyllä valmistaa. Muistan joskus pienempänä syöneeni jokamaunrakeita. Jos Lordi on saanut omat karkit niin miksei Potter. Potterit rahastaisivat ympäri maailmaa paljon. Minä ainakin ostaisin Potteraiheisia makeisia, jos sellaisia olisi. Enemmän nyt karkit miellyttäisivät suurempaa joukkoa ihmisiä kuin lelut. Lapsille ennemminkin niitä ostetaan, saattaa niitä kyllä aikuisillakin olla ^^ Pistetään ehdotusta menemään Fazerille tai jonnekkin :D TAHDOMME POTTER KARKIT TAKAISIN ! m
♥ When you are feeling sad, read Harry Potters and you'll be happy again, with chocolate you'll be superhappy Ü
(PS. Twilight is also good alternative)

Daniel

 • Ankeuttaja
Vs: Miksei Potter-maailman karkkeja valmisteta oikeasti?
« Vastaus #8 : Tammikuu 07, 2008, 19:05:24 »
Itse en ole aijemmin edes nähnyt noita potter-makeisia missään, mutta olen kyllä kuullut että niitä on ennen ollut.

Lainaus
Jos Lordi on saanut omat karkit niin miksei Potter.
Olin juuri miettimässä samaa kun luin tätä topiccia! :D Ja siis kokikseenkinhan on lyöty lordin kuva kylkeen ja sillä tehdään rahaa, niin ei nyt luulisi potter-karkkien olevan minkäänlainen mahdottomuus. Kuinka hankalaa on tehdä suklaapukin muodon siasta suklaasammakoita, tai lakritsipiipun siasta lakritsisauvoja tai jotain, siis kyllähän nyt jonkun ihan normin karkkifirman pitäisi pystyä tuollainen toteuttamaan (ilman että yksi suklaasammakko maksaa sitten viisi euroa per kappale).

Kai fazerille tai pandalle voi jostain laittaa palautetta? :D Pitäisikö meidän alkaa pyytämään potter-karkkeja?

Poissa Hassu

 • Karkulainen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Miksei Potter-maailman karkkeja valmisteta oikeasti?
« Vastaus #9 : Tammikuu 07, 2008, 19:20:07 »
Hmmm. Kuulostaa mukavalta! Haluaisin ehdottomasti erilaisia Potter-karkkeja tavallisten ruokakauppojen hyllyille. Ja jos kerta Lordi-kolat sun muut myyvät, mikseivät maailman (minun mielestäni) suosituimman kirjasarjan hahmojen kuvilla varustetut myisi? On Potter nyt enemmän kannattajia kerännyt, kuin joku rupinen Lordi...

Kenelläkään halua pystyttää nettiin sitä jotain adressijuttua?
| Neville Longbottom vuosimallia 2008 | Hymiöiden liikakäyttäjä vuosimallia 2009 | Luuleeko ravut että kalat osaa lentää? |

Tiizi

 • Ankeuttaja
Vs: Miksei Potter-maailman karkkeja valmisteta oikeasti?
« Vastaus #10 : Tammikuu 07, 2008, 19:50:40 »
Itse en ole aijemmin edes nähnyt noita potter-makeisia missään, mutta olen kyllä kuullut että niitä on ennen ollut.

Lainaus
Jos Lordi on saanut omat karkit niin miksei Potter.
Olin juuri miettimässä samaa kun luin tätä topiccia! :D Ja siis kokikseenkinhan on lyöty lordin kuva kylkeen ja sillä tehdään rahaa, niin ei nyt luulisi potter-karkkien olevan minkäänlainen mahdottomuus. Kuinka hankalaa on tehdä suklaapukin muodon siasta suklaasammakoita, tai lakritsipiipun siasta lakritsisauvoja tai jotain, siis kyllähän nyt jonkun ihan normin karkkifirman pitäisi pystyä tuollainen toteuttamaan (ilman että yksi suklaasammakko maksaa sitten viisi euroa per kappale).

Kai fazerille tai pandalle voi jostain laittaa palautetta? :D Pitäisikö meidän alkaa pyytämään potter-karkkeja?

Potterien ollessa tunnettuja, joutuisivat karkkifirmat maksamaan hillittömät rahat saadakseen käyttää ideaa vaikkapa juuri suklaasammakoista. Tämä välittyy tietysti heti kuluttajahintoihin. Eli halvalla näitä ei hyllyissä tulla näkemään.

Sitten asiaan: Minusta koko idea on turha. Karkki on hyvää, joo, mutta ei minua himota ostaa jotain vain sen vuoksi, että kirjasarjan fiktiivinen henkilö on niitä myös syönyt. Kuten mainittu, suklaata ja lakritsia löytyy moneen makuun jo nyt, ei se siitä sen ihmeellisemmäksi muutu vaikka muoto vaihtuisi.

Daniel

 • Ankeuttaja
Vs: Miksei Potter-maailman karkkeja valmisteta oikeasti?
« Vastaus #11 : Tammikuu 07, 2008, 20:02:16 »
Lainaus
Potterien ollessa tunnettuja, joutuisivat karkkifirmat maksamaan hillittömät rahat saadakseen käyttää ideaa vaikkapa juuri suklaasammakoista. Tämä välittyy tietysti heti kuluttajahintoihin.
Ääh, empäs ajatellut tätä... Mutta tuskin Rowling haluaisi kiristää kauheat rahamäärät karkkitehtailta jotta muksut (ja vähemmän muksut) saavat potter-karkkeja. Tai osa karkkien tuotannosta voitaisiin laittaa hyväntekeväisyyteen, ehkä Rowling olisi vielä tyytyväisempi. Tosin sitten ne karkit maksaisivat tonnin jotta tuotoista jää sekä karkkitehtaalle ja siihen hyväntekeväisyyteen jotain hyötyä.

Vaikea asia, mutta ainahan sitä voisi anella karkkifirmoilta. Ja ehkä joku tuollainen adressin kaltainen juttu olisi ihan hieno idea, tosin pitäisi tietää, että minne me loppujen lopuksi sen adressin lähetämme, keneltä me haluamme niitä potter-karkkeja kaupan hyllyille? Kuinka paljon nimiä pitäisi olla että kyseinen firma edes harkitsisi pyytävänsä tätä karkki-ideaa käyttöönsä, ja haluaako se edes yleensäkään harkita sitä.

Poissa nuppunenäliina

 • Innollinen
 • Vuotislainen
Vs: Miksei Potter-maailman karkkeja valmisteta oikeasti?
« Vastaus #12 : Tammikuu 07, 2008, 20:47:45 »
Luulen, että idean on lähdettävä ulkomailta ja joku suomalainen yritys alkaisi maahantuojaksi. En usko Row'n myöntävän oikeuksia vain Suomeen, eikä sellainen kannattaisikaan, ei hänelle eikä suomalaiselle yritykselle. Adressi toimii vain, jos siihen saadaan mukaan koko maailman Potter-faneja ja allekirjoittajien määrän on sitten oltava samaa mittakaavaa.

Monet valittelivat täällä, kuinka ne entiset Potter-karkit olivat kalliita ja pahoja.
Syynä on juurikin se lisenssihomma. Karkkien hinta on hillitön tuotemerkin käyttöoikeuksien takia ja ne on tehtävä mahdollisimman halvalla, mahdollisimman halvoista aineksista, että kuluttajahinta jäisi edes suht koht kohtuulliselle tasolle. Välikäsien ja lopullisen kauppiaankin, sen ärrän tädin, on vielä saatava siitä kulunsa katetuksi ja vähän voittoakin, eihän kukaan hyväntekeväisyytenä valitettavasti mitään myy. Eli lopputuloksena hyviä ja hinnaltaan sopivia karkkeja ei ole odotettavissa.

Idea on jo kerran testattu, eikä se kannattanut. Harvassa varmasti ne yritykset, jotka jo kertaalleen epäonnistuneen tuotteen lähtisivät kontolleen ottamaan.

Henkilökohtainen mielipiteeni on se, että ostaisin niitä karkkeja, vaikka olisivat pahojakin. Minä todellakin olen niin hullu, että ostan jotakin vain siksi, että jossakin kirjassa niitä syödään. Nuorempana minulla oli oikea mania, tein ruokia suoraan lempikirjoistani - ihme keitoksia olivatkin.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 07, 2008, 20:54:46 kirjoittanut nuppunenäliina »
Miksi? Miksi ei?

Daniel

 • Ankeuttaja
Vs: Miksei Potter-maailman karkkeja valmisteta oikeasti?
« Vastaus #13 : Tammikuu 07, 2008, 20:58:48 »
Lainaus
Luulen, että idean on lähdettävä ulkomailta ja joku suomalainen yritys alkaisi maahantuojaksi. En usko Row'n myöntävän oikeuksia vain Suomeen, eikä sellainen kannattaisikaan, ei hänelle eikä suomalaiselle yritykselle. Adressi toimii vain, jos siihen saadaan mukaan koko maailman Potter-faneja ja allekirjoittajien määrän on sitten oltava samaa mittakaavaa.
Ehkä se adressi pitäisi sitten järjestää jollekin kansainväliselle sivustolle, ja jotenkin vaikka informoida mugglenettiä siitä sun muita sellasia sivustoja jotka laittaa sen suurempaan levitykseen suuremmalla kävijämäärällä sun muilla ja näin, että saataisiin jotakin jonka joku voi suomeen maahantuoda?

(olempas aktiivinen tämän karkkiasian kanssa..)

Poissa nostalgie

 • Kaipuu
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Miksei Potter-maailman karkkeja valmisteta oikeasti?
« Vastaus #14 : Tammikuu 07, 2008, 21:39:06 »
Voi kauhistus, itse en edes muistanut, että joskus niitäkin legendaarisia Bertie Bottin jokamaun rakeita on tullut suuhun pistettyä. Siitä on aikaa, ja silloin tuo Potter-krääsätuotanto muutenkin oli vauhdissa, että kaipa tuo karkkirumbakaan ei yllätyksenä tullut. Muistan sen, että tykkäsin siinä pikkuisessa surkeassa karkkimäärässä vain muutamista, ja loput jäivät aina pohjalle lojumaan. Suurta herkkunautintoa karkeista ei todellakaan saanut, mutta jonkinlaisen hienon tunteen, kun todellakin söi BB:n jokamaun rakeita - ihan kuten Potterissakin. Nykyään, saattaisin vaivautua ihan vain muistojen verestämiseksi ostamaan yhden satsin, mutta siihen se saattaisi jäädä. Kalliita olivat ja kaiken lisäksi suurimmaksi osaksi pahoja.

Idea tuskin enää kuitenkaan toimisi - tosiaan, kerran testattu ja ehkäpä huonotuottoiseksi todettu. Kaikki se rumba, että me täällä Vuotiksessa alkaisimme ajamaan tätä asiaa, olisi tuhottoman pitkä matka ja kivinenkin kaiken lisäksi. Myydäänkö ulkomailla näitä karkkeja enää? Itselleni hiipi ajatus, että eikö edes Englannissa näitä nimenomaisia karkkeja/suklaasammakoita myydä? Jos ei, on idea varmasti melkeinpä mahdoton saada uudestaan pystyyn ja hyvään kuosiin. Ehkäpä meidän on vain pyyhittävä kyyneleemme (okei, itse en edes ikävöi niitä, mutta sympaattisuus muita kohtaan kunniaan!) ja tyydyttävä niihin muistoihin, jotka saimme niistä halpatuotannolla valmistetuita "herkuista."Mitsuki

 • Ankeuttaja
Vs: Miksei Potter-maailman karkkeja valmisteta oikeasti?
« Vastaus #15 : Tammikuu 09, 2008, 16:19:31 »
Mutta.. Esim. Kalpiksella (siis en oo kyllä törmänny missään muussa kaupassa sellaiseen karkkikauppaan kun täällä Jyväskylässä.) myydään suklaasammokoita. Ne on sellaisia aika piniä, mut ne on myös sisältä suklaata ja musta ne on hyviä. on myös toffee sammakoita.

Niin, jos niitä ostaisi, ja tulostaisi netistä vaikka pieniä kuvia, tai käyttäisi niitä Potter tarroja (joita minulla on nyt melkein 200 ylimääräistä ;D) niin voisihan niistä tehdä kortteja. Askartelisi itse ne. Paitsi, ei niistä mitään iloa olisi, jos tietäisi mitä sieltä tulee ;D

Sarmik

 • Ankeuttaja
Vs: Miksei Potter-maailman karkkeja valmisteta oikeasti?
« Vastaus #16 : Tammikuu 09, 2008, 19:06:36 »
Joka maun rakeita kaivataan täälläkin. Oli niin ihanaa syödä niitä ja odotella jännityksellä sitä porkkanan makuista ja kauhulla pippurin makuista. Nyhyy, kaikki muistotko meiltä lapsuudesta viedään? : D No ei vaiskaan. Mutta en kyllä pistäisi pahaksi ja varmasti minun laukustani löytyisi noita rakeita, jos niitä vielä lanseerattaisiin.

Ja mummoni toi minulle Virosta Hunajaherttuan suklaata joskus 2000-luvun alussa. En ole ikinä syönyt parempaa suklaata. Sitä ei taidettu täällä Suomessa myydäkkään..?

Poissa Pyry P

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
Vs: Miksei Potter-maailman karkkeja valmisteta oikeasti?
« Vastaus #17 : Tammikuu 14, 2008, 21:24:26 »
Minä kyllä ihan nyt viime jouluna (2007) ostin kaverille ihan huumori mielessä BB jokamaun rakeita joululahjaksi. Löysin niitä muistaakseni Vantaalla olevasta lelukaupasta taisi olla joku usalainen ketju joka on vastikään tullut suomeen. Nimi taisi alkaa sanalla toys...


//Empä niitä enää löytänyt
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 04, 2008, 20:13:07 kirjoittanut Pyry P »
Asd

Poissa Felis silvestris catus

 • Vuotislainen
Vs: Miksei Potter-maailman karkkeja valmisteta oikeasti?
« Vastaus #18 : Tammikuu 16, 2008, 18:09:17 »
En ole itse noihin HP-karkkeihin törmännyt ja olen aika epäluuloinen kun niin moni pitää niitä huonoina. Kyllähän jotain suklaasammakoita ja lakritsitsitaikasauvoja olisi mukava syödä, jos ne olisivat laadukkaita. Joka maun rakeissa taas olisi kuitenkin liikaa pahanmakuisia. Ikävää vain, että HP-aiheisen idean käyttäminen käy varmasti niin kalliiksi että laadusta sitten tingitään. Tai sitten karkeista tulisi niin hirveän hintaisia ettei juurikaan kukaan voisi/haluaisi ostella niitä. Mutta kuten moni jo edellä sanoi, onhan hyvää lakritsia ja suklaata esimerkiksi jo muutenkin monessa muodossa, ei kai ole mitenkään suuri menetys jos ei niitä saa "Potter-merkkisinä". Taikasauva ei edes eroaisi paljoa muodoltaan tavallisesta lakupötköstä.

Poissa Tyyppi

 • Kyseenalaistaja
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pohjanlahden merenneito <3
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Miksei Potter-maailman karkkeja valmisteta oikeasti?
« Vastaus #19 : Tammikuu 18, 2008, 19:37:33 »
En ole itse kokeillut mutta voisiko suklaasammakoita tehdä näin:Ostaa kaupasta niitä sammakkovahtokarkkeja ja tummaa-,maito- tai valkosuklaata.Sulattaa suklaan ja dippaa sammakot suklaassa.Antaa jäähtyä ja nauttii :) Kommentoikaa toimiiko tämä päähänpisto!
Olenko minä olemassa? Oletko sinä olemassa? Onko mikään olemassa?
Pitchy pitchy Live start! Love shower pitch!
Blogini simpukan.kuoressa.blogspot.com

Lartsu

 • Ankeuttaja
Vs: Miksei Potter-maailman karkkeja valmisteta oikeasti?
« Vastaus #20 : Tammikuu 23, 2008, 08:43:03 »
Kaverini ovat muistelleet niitä Potter-karkkeja kaukaisilta ajoilta, mutta en itse niitä yhtään muista, koska asuin Usassa. Niitä oli varmaan sielläkin, mutta en ole koskaan ollut kova karkkisyömäri, joten en varmaan kiinnittänyt huomiota.
Olisihan se siistiä jos niitä olisi! ;D Jos näkisin niitä kaupan hyllyllä, ostaisin varmaan niitä ja jos ne olisivat hyviä, ostaisin jatkossakin. :)
Varmaan yksi syy ettei niitä valmisteta enään on että sarja on kuitenkin jo loppu, joten tuotanto pitkällä aikavälillä olisi kovin kannattavaa. :/

Mitsuki

 • Ankeuttaja
Vs: Miksei Potter-maailman karkkeja valmisteta oikeasti?
« Vastaus #21 : Tammikuu 23, 2008, 17:36:26 »
Jos ihan oikein ymmärsin, myydäänkö Toys"r"us:issa BB-jokamaunrakeita?! Ui vitsi, mars sinne! (onneksi JKL:ssä löytyy toys"r"us..)

En ole itse kokeillut mutta voisiko suklaasammakoita tehdä näin:Ostaa kaupasta niitä sammakkovahtokarkkeja ja tummaa-,maito- tai valkosuklaata.Sulattaa suklaan ja dippaa sammakot suklaassa.Antaa jäähtyä ja nauttii :) Kommentoikaa toimiiko tämä päähänpisto!

Niin, tai esim. Kalppikselta (karkkikauppa) niin löytyy ihan suklaasammakoita, ja toffeesammakoita.

Poissa Xanie

 • hymyilevä huomispäivä
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • *reps*
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Miksei Potter-maailman karkkeja valmisteta oikeasti?
« Vastaus #22 : Tammikuu 23, 2008, 20:30:50 »
Minä muistan suklaasammakot ja Bertie Bottin jokamaun rakeet. Eivät olleet minusta kummatkaan kauhean onnistuneita. Äärettömän kalliita ja jäivät vähän "köyhiksi". Mutta olihan ne hienoja :) Ostaisin niitä varmaan välillä vieläkin ihan vain siksi, että ovat potter aiheisia. olisi hienoa lukea POtteria ja syödä BB: joka maun rakeita.

Nuo jokamaun rakeet olivat muuten aika pettymys. Ensinnäkin niissä oli aika outoja makuja. No niinhän niissä kai pitikin periaatteessa. Yksi niistä pahoista oli muistaakseni hevosen p****n makuinen. Ei ollut muuten kovin hyvää. Jos oli pakko laittaa sinne joukkoon niitä sellaisia "pahoja" ja "outoja" makuja, niin miksi juuri tuo kyseinen?

No, enää niitä ei myydä. Eipä se varsinaisesti kauheasti ainakaan allekirjoittanutta haittaa. Tuo Mitsukin idea kyllä kuulostaa ihan hyvältä. Tehdään itse, niin ei tule niin kalliiksi. Tosin kortteja ei silloin taida saada, mutta olivatko ne tylsät hologrammikortit edes niin hyviä, että niitä kannattaisi jäädä suremaan?

~Xanie
Kun ystäväsi katselevat sinua hyppäämässä laskuvarjolla joka ei aukea, voisi olla hauska temppu, jos esittäisit vaikkapa uintiliikkeitä.
Avasta kiitos Seatearille!
Tee päivän hyvä työ: www.freerice.com

Poissa Azura

 • ENFJ
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • do not go gentle
  • parasomnia
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Miksei Potter-maailman karkkeja valmisteta oikeasti?
« Vastaus #23 : Helmikuu 03, 2008, 18:20:33 »
Joo, mun mielestä näitä pitäisi vielä valmistaa, mutta jos laatu olisi kakka niin en todellakaan ostaisi. Muistan kun söin näitä joskus kun olin ykkösellä, eli joskus 2000-luvun alussa. Muistan vielä ne suklaasammakotkin, niissä taisi tulla joku hologrammi mukana? Minulla saattaa olla se vielä tallella, siinä oli joku Ron luudan selässä tms. Bongasin tuon eräästä krääsälaatikosta joskus loppuvuoden puolella...

Tosin, olisihan tämä kivaa vaihtelua. Kun fanitin vielä winxiä, niin ostin winx-karkkeja vaikka ne olivatkin ihan muiden kaltaisia. Jos on jonkun fani niin kyllä tämä puree, esim. jos valmistettaisiin jonkun lempibändin merkkisiä karkkeja niin kyllä joku varmaan niitä ostaisi. (otetaan ihan esimerkkinä Lordi-tuotteet.)
"For if you're not afraid, how can you be really brave?"

- The Exploits of Moominpappa

Poissa Hippo

 • mutakylpyilemässä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Miksei Potter-maailman karkkeja valmisteta oikeasti?
« Vastaus #24 : Helmikuu 10, 2008, 14:49:32 »
Musta olis aivan huippua saada niitä ;D!
Voisihan niitä joitan "taikavoimallisiakin" tehdä, (esim. jotain jotka rapisee kurkussa niinkun domino-keksit) Myös esim. hammasvälilankaminttu olis hauska...

Mun mielestä vois tehdä myös sellaisia karkkeja, joita ei kirjoissa karkkeina myydä. Kuten vaikka fletkumadon limaa, tai yksisarvisen sarvijauhetta.
Myöskin erilaisia taikajuomia voitais myydä... :)