Kirjoittaja Aihe: Harry Potter-universumin 1980-luku  (Luettu 2769 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Nibs

  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Velho
    • Hogwarts Refounded: Harry Potter-roolipeli
  • Tupa: Luihuinen
Harry Potter-universumin 1980-luku
« : Helmikuu 14, 2016, 01:33:30 »
Kirjasarja itse hyppää tämän aikakauden yli suureksi osaksi, ja ensimmäinen velhosotakin on pitkälti jätetty kuvailematta. Toisaalta mua kiinnostaisi tietää mitä visioita Rowlingilla itsellään on niistä vuosista, mutta toisaalta on mahtavaa että niin paljon on jätetty fanien mielikuvituksen varaan! Pitkän sodan jälkeinen aikakausi ja Harryn ollessa tietämättään elävä legenda, tarjoaa hurjasti värikkäitä mahdollisuuksia monenlaisiin tarinoihin.

Silti tuo aikakausi on etenkin Suomen fanifiktion puolella kovin sivutettu. Kaikki puhuvat Kelmien kouluajoista ja nykyään etenkin Harryn lasten kouluajoista ja aikoinaan puhuttiin Harryn kouluajoista. Mutta entä se väliin jäänyt aikakausi ja Potter-universumin muut puolet Tylypahkan ulkopuolella?

Kiehtooko Potter-universumin '80-luku sinua? Oletko vuosien varrella löytänyt hienoja fanitarinoita siihen sijoittuen englanniksi tai suomeksi? Kerro ihmeessä tähän pohdintojasi tuosta hämärään jääneestä mutta tärkeästä aikakaudesta! Tai muutoin ajatuksiasi aiheesta.

Harrystä tuli yhdessä yössä niin valtava legenda, että olen usein ihmetellyt miten hänet onnistuttiin pitämään piilossa tai rauhassa kiitollisilta tai uteliailta taikayhteiskunnan jäseniltä? Ei häneen oltu mitään jäljityksenestoakaan loihdittu, kun pöllöt kerta löysivät Harryn 11-vuotiaana.

Mitä teki ihmissusi Remus Lupin menetettyään kaikki parhaat ystävänsä?
Vetäytyikö hän erakoksi vai hakeutuiko muiden ihmissusien joukkoon, muiden jotka inhoavat kiroustaan yhtä paljon kuin hän? Vai sinnittelikö hän silti yhteiskunnassa?

Entä Voldemort sitten. Oliko hänen sielu lopultakin yhdeksänä palasena vai mikä palanen se oli joka joi yksisarvisen verta ja myöhemmin otti epämuodostuneen vauvan tai-mikä-lie valtaansa? Miten hän liikkui ympäri maailmaa ja päätyi Oraven kehoon loiseksi?

Yhteiskunnan toipuminen yleisesti yli kymmenvuotisesta raa'asta sodasta jota johti historian pelätyin pimeyden velho ja toisella puolella dramaattisiin ja uskomattomiin valintoihin kykenevä tuomari...Todennäköisimmin oli hyvin merkittävä kenelle tahansa noidalle ja velholle.

Mitä mahtoivat jästit ajatella, kun '70-luku ja '80-luvun alku oli täynnä mystisia kuolemantapauksia ja katastrofeja ja sitten yhtäkkiä kaikki loppui kuin seinään? Tai niin ainakin luulen, koska ilmeisesti valtaosa kuolonsyöjistä eivät olleet kiinnostuneet Voldemortin aatteesta eivätkä etsineet isäntäänsä tämän kadottua...ja muutenkin kai piiloutuivat matalaa profiilia pitämään kun Taikaministeriö tehosti jahtiaan. Tuokin synnyttäisi mitä mielenkiintoisimpia tarinoita väärän henkilöllisyyden alla piilottelevasta kuolonsyöjästä.

Itse aikoinani päätin tutustua Pottereihin Sirius Mustan hahmon takia, ensimmäiseen velhosotaan liittyen ja Azkabanin vangin sekä Liekehtivän pikarin silloin luettuani rakastuin Potter-universumiin niin tulisesti että pian ei Potterin pojan kouluvuodet tai muut paljonkäsitellyt ajat riittäneet vaan halusin enemmän. Ehkä siksi Potter-maailman 1980-luku kiehtoo mua lopulta eniten. Se on aikakausi kahden merkittävän aikakauden välissä mutta mystiseksi jätetty.

Mahtavaa, että tuo uusi Ihmeotukset ja niiden olinpaikat-elokuvatrilogia alkaa 1920-luvulta. Ehkä se käväisee jossain vaiheessa 1980-luvullakin? :D

Jos fanitarinoiden kirjoittaminen 1980-luvulle sijoittuen vuorovaikutteisesti muiden fanien kanssa innostaa, Harry Potter: Hogwarts Refounded on foorumiroolipeli joka rikkoo Tylypahka-kuvion ja asettaa taikayhteiskunnan todella vaakalaudalle. Siellä on myös laaja valikoima taikaolentoja joista monia voi luoda jopa hahmoksi! Vampyyri, ihmissusi, syöjätär, maahinen, kotitonttu, kentauri, haamu, kelpie, ja paljon muita!

Siellä eletään yleisesti 1980-lukua ja 1990-luvun alkua - katsotaan miten yhteiskunta toipui pitkästä sodasta, ja mitä tapahtui kun taikayhteiskuntaan levisi huhu että Poika Joka Elää kohtasi Voldemortin Tylyphakassa. Lisänä on oma mausteeni: Tylypahkan lukuvuosina 1987-1991 koulua ei käydä sisäoppilaitoksena kaukana kaikesta vaan valtion koulun tapaan Lontoossa, koska linna Skotlannissa on joutunut erikoisen kriisin keskelle! Toki yhä tuttujakin Tylypahkan piirteitä löytyy.

Myös jästit, sekä velhojen ja noitien arkielämä ja perheet pääsevät oikeuksiinsa. Tämä aikakausi ja vaihtoehtoinen todellisuus tarjoaa lähes rajattomasti mahdollisuuksia! Myös infopaketti on niin laaja ja selkeä että pääset helposti mukaan vaikka olisit aivan uusi fani!

Jos et tiedä mitä foorumiroolipelaaminen on, ei hätää! Aloittelijatkin ovat tervetulleita ja olen kirjoittanut sinne kattavan ja selkeän foorumiroolipeli-oppaan jonka avulla pääsee hyvin vauhtiin!

Tervetuloa Harry Potterin maagiseen maailmaan ja 1980-luvun tutkimattomiin vuosiin! :) Ja vaikket sinne astuisikaan, tosiaan toivoisin herätteleväni tähän keskustelua tuosta vuosikymmenestä!
//Linkki poistettu. -samettiina
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 26, 2016, 09:17:24 kirjoittanut samettiina »
X HOGWARTS REFOUNDED: HARRY POTTER-ROOLIPELI
Mitä pitivät sisällään vuodet 1980-1992 Potter-universumissa?
X OLD WEST TALES RPG - Minnesota 1875-1885
X PÖLLÖPOSTI - Harry Potter-blogi

Poissa Veelan silmä

  • Outous
  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  • Hulluin ystävä, joka sinulla on koskaan ollut.
  • Tupa: Luihuinen
Vs: Harry Potter-universumin 1980-luku
« Vastaus #1 : Helmikuu 14, 2016, 15:28:51 »
Kirjoitan aiheesta juuri fanfictionia! Se kertoo enemmänkin Severuksen tunteiden selvittelystä ja kuolonsyöjästä väärällä henkilöllisyydellä. Näiden elämät kietoutuvat omituisesti yhteen, kun huomataan, että Evansin siskoksia olikin kolme.
Mitä ikinä teetkään elämälläsi, elä se täysillä!