Jästien keskuudessa > Harrastukset ja kirjallisuus

Suosittele kirjoja vol. 2

(1/20) > >>

Vilena:
Alkuperäinen topic löytyy Arkiston kätköistä sen kasvettua melko pitkäksi. Vilkuilkaa sitäkin vähän läpi, ettei suositeltaisi pelkkiä samoja kirjoja, mitä siellä jo on.

Tarkoitus on siis suositella muille kirjoja, jotka soisi mielellään muidenkin lukevan. Kertokaa, miksi kyseinen kirja kannattaisi lukea, miksi pidit siitä niin paljon, että tahdot sitä muille suositella? Mistä kirja kertoo? (vältetään silti juonipaljastuksia!) Kenen kannattaisi kyseinen kirja lukea? Jos ei muista vaikka kirjailijan nimeä, niin ei ole hirveän iso vaiva googlettaa kirjan nimeä, kyllä se kirjailijakin todennäköisesti sieltä paljastuu.

Itsekin voisin suositella muutamia kirjoja:

Thomas Harris - Hannibal. Pidin tästä kirjasta enemmän kuin Uhrilampaista, jolle kirja on jatko-osa. Luin nämä väärässä järjestyksessä eli ensin Hannibalin, mutta ei se itse asiassa edes mitään haitannut. Hyvä tämä oli tunnelmansa vuoksi, joka välillä kohosi todella ahdistavaksikin. Ei siis välttämättä sopiva kirja kaikkein nuorimmille tai heikkohermoisimmille! Näistä Harrisin kirjoistahan on tehty elokuvia, mutta minä ainakin sanoisin, että ovat paljon parempia kirjoina. Kirja kertoo psykopaatti Hannibal Lecteristä sekä FBI:n agentti Clarice Starlingista.

Väinö Linna - Tuntematon sotilas. Kirja, joka rikkoi kaikki ennakkoluuloni. Tämä kyllä kannattaisi jokaisen lukea, sisältää mielestäni hyvää huumoria, hauskoja henkilöitä sekä jokseenkin realistista kuvausta jatkosodasta. Kirjaa lukiessa tuli usein vastaan lausahduksia ja sanontoja, jotka olivat tuttuja ennestään, mutten tiennyt niiden olen Tuntemattomasta sotilaasta lähtöisin!

// Huomaathan, että tarkoitus on suositella ihmisille kirjoja ja siten siis toivoa, että he myös ne kirjat lukisivat. Ei siis ehkä kannata pilata lukunautintoa kertomalla loppuratkaisua tai muuten kauheasti spoilata, sillä eikös se lukemisen idea sitten vähän niin kuin mene jo siinä. Suosittele siis paljastamatta liikaa. :) Jotain tietenkin pitää kertoa, koska eihän ihmiset muuten osaa kiinnostua. Liialliset paljastukset kannattaa kuitenkin jättää pois tai ainakin laittaa spoileritagin alle. - Derica Tonks
//030211 topic siivottu. Vältetäänpäs niitä listauksia ja perustellaan enemmän! "Tämä kirja on hauska" tai "tässä on upeat päähenkilöt" ei riitä perusteluksi ja moiset joutavat poistonappulan alle armotta! -Zenz

Liberty:

--- Lainaus käyttäjältä: Vilena - Tammikuu 04, 2008, 11:39:07 ---Väinö Linna - Tuntematon sotilas. Kirja, joka rikkoi kaikki ennakkoluuloni. Tämä kyllä kannattaisi jokaisen lukea, sisältää mielestäni hyvää huumoria, hauskoja henkilöitä sekä jokseenkin realistista kuvausta jatkosodasta. Kirjaa lukiessa tuli usein vastaan lausahduksia ja sanontoja, jotka olivat tuttuja ennestään, mutten tiennyt niiden olen Tuntemattomasta sotilaasta lähtöisin!

--- Lainaus päättyy ---

Tuntematonta ei kuitenkaan kannata ottaa ihan kevyeksi iltalukemiseksi vaan, koska se on aika kaukana mistään kevyestä. Minä itse ainakin yllätyin siitä, kuinka raskaslukuinen Tuntematon oikeasti on. Sota ei ikinä ole mikään helppo aihe, mutta Väinö Linna on kirjoittanut kirjan melkeinpä inhottavan välinpitämättömästä näkökulmasta; se on ahdistavaa. Välinpitämätön ei nyt ehkä ollut ihan oikea sana, mutta jotenkin kirjasta vaan huokuu sellainen turtumus sodan kauhuihin, ettei sellaista edes sotaa kokemattomana oikein edes käsitä. Vaikka huumori on ihan loistavaa, sekään ei saa kirjaan sellaista valoisuutta aikaiseksi, koska sekin on jotenkin kamalan ironista ja ahdistavaa. Mutta loistava kirja, vaikka aluksi hieman nihkeästi sitä aloittelinkin. Jos saisi luopua ennakkoluuloistaan vain yhtä kirjaa kohtaan koko elämänsä aikana, se kannattaa tehdä Tuntemattoman kohdalla!

Itse tahtoisin melkeinpä suositella Regine Deforgesin Sininen polkupyörää etenkin niille, jotka ovat lukeneet Tuulen viemää. Juoni on hyvin samankaltainen kuin Tuulen viemäässä ja aluksi se otti minua ihan kamalasti päähän; onhan Tuulen viemää yksi lempikirjoistani. Loppujen lopuksi koko viehätys piilikin juuri siinä samankaltaisuudessa. Koin pakottavaa tarvetta saada tietää, päättykö kirja myös samoin kuin Tuulen viemää.

Tyylillisesti Sininen polkupyörä on kuitenkin aika kaukana Tuulen viemäästä. Sininen polkupyörä menee yksityiskohtiin liiankin syvälle. Se kertoo tytöstä, joka on koko ikänsä asunut viinitilalla Ranskassa. Toinen maailmansota syttyy ja kaikkien elämät menevät sekaisin. Sotaa kuvataan etenkin ranskalaisen vastarintaliikkeen näkökulmasta. Romanttiset kohtaukset ovat aika pitkälle meneviä eikä lukijoita säästetä lainkaan kuvauksissa juutalaisten ja muiden vankien kärsimyksistä. Miinusta kuitenkin oli se, että kun sain kirjan loppuun - päälle tuhat sivua - tajusin, että ne kolme kirjaa, jotka oli nivottu yhteen siinä minun versiossani eivät suinkaan tarkoittaneet sitä, että kyseessä olisi trilogia. Totta kai sarjassa on useampiakin osia, itse asiassa aivan liian monta. Pitkäjänteisyyttä siis tarvitaan.

hadasfas:
Italo Calvinon kirjoissa on huumoria.. Ritari joka ei ollut olemassa, Halkaistu varakreivi ja Kosmokomiikka, kaikki kolme hauskoja kertomuksia.
Ritari joka ei ollut olemassa, päähenkilön tapainen olento kirjassa on vain ajatuksen päällä koossa pysyvä haarniska. Henkilöä siis ei odellisuudessa ole, vaikka monet sitä luulevatkin. Tapahtumat sijoittuvat jonnekin ristiretkien ja uskonsotien aikaan ja suurinpiirtein turkin seutuville. Mukava välipala joka ei vaadi suurta aivotyöskentelyä tullakseen ymmärretyksi.
Halkaistu varakreivi kertoo kreivistä joka halkeaa pystysuoraan vasemmaksi ja oikeaksi puoleksi tykinkuulan osuessa suoraan päin. Ainoastaan vasen puoli löydetään ja jotenkin lääkärit saavat miehen jäämään eloon. Hän palaa kotikonnuilleen ja levittää kauhua ympärilleen loputtomalla pahuudellaan. Hän mestauttaa täysin syyttömiä ihmisiä vain omaksi huvikseen ja halkaisee eläviä eläimiä vain antaakseen niiden tietää millaista hänellä itsellään on puolikkaana. Hänen rakastuttuaan erääseen tyttöön, jolta ei kuitenkaan saa vastarakkautta, huomataan puolikas mies, joka on hyvä. Hän korjaa pahan jäljet ja katoaa taas. Mikä hän ion olevinaan? Onko pahasta tullut hyvä? Suosittelen lämpimästi kaikille.
Kosmokomiikkaa suosittelen luettavaksi kappaleen kerrallaan, muuten menee pää sekaisin sen monista ulottuvuuksista. Se siis kertoo avaruuden ja edelleen maailmankaikkeuden synnystä tavalla jota ei näe missään muualla. Kertojana on kuvitteellinen henkilö Qfwfq joka ystäviensä kanssa on esimerkiksi alkuaikoina leikkinyt vetyatomeilla kun muutakaan ainetta ei ollut.. Mielenkiintoisia näkökulmia kaikenkaikkiaan.

pitsinenäliina:
Tällainen vähän kevyempi, ei mitään maailmaa muuttanutta klassikkokirjallisuutta tai muita syvällisyyksiä vaan mukavatunnelmainen tyttökirjasarja 50-luvulta. Seljan tytöt jonka hahmot ovat melko lapsellisia ja koko sarja vähän hassu mutta kerrassaan mukavaa hyvän mielen viihdettä ah-niin tummasävyisten ja pohdiskelevien anna/runotyttö-kirjojen seassa. Ei liian vanhaa mutta sopivan nostalgista. Tytöt järjestävät söpöjä tempauksia ja ovat jotenkin ihanan- miten sen sanoisi- lapsenuskoisia. Silti siitä löytyy myös ihan samastuttavia kohtauksia eikä kieli ole oudon kuuloista.

(Viiden kirjan sarja kertoo siis neljästä persoonallisesta tyttösestä (Kris, Virva, Margarita(ottolapsi meksikosta jolla on salaperäinen menneisyys) ja pikku-Dodo) 40-60-luvun Suomessa ja heidän tavallisesta elämästään ja kasvamisestaan suloisissa puitteissa.) Tytöt ovat 11-20+-vuotiaita kirjasarjan aikana että siitä vaan sen ikäset lukemaan. Kirjoittanut Rauha S. Virtanen.

Reta:
Laila Hietamies - Lehmusten kaupunki -sarja, erityisesti Koivu ja tähti

VAROITUS! JUONIPALJASTUKSIA!

Kertoo ensimmäisen ja toisen maailmansodan ajasta monen eri ihmisen näkökulmasta. Kirjoja on yhteensä seitsemän. Mielestäni Koivu ja tähti ja Siellä jossakin olivat parhaimpia. Tarina keskittyy Tauno Tukevan perheen elämään ja Tukevan ystäviin ja sukulaisiin.

Koivussa ja tähdessä (klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)Tukevan kaksi vanhinta lasta lähetetään Tanskaan sotalapsiksi, sillä Tukeva on juuri jäänyt leskeksi ja Tukeva itse on rintamalla. Tanskassa lapsia odottaakin suuri seikkailu, sillä lapset ystävystyvät juutalaisen Georg Paulsenin kanssa. Tanska on natsi-saksalaisten miehittämä maa, joten Georg täytyy saada äkkiä pakoon Ruotsin puolelle. Se ei käykään ihan helposti.

Kirjassa kerrotaan myös erään Tukevan perhetutun epäonnistuneesta avioliitosta, hänen poikansa pahasta riidasta parhaaseen ystäväänsä ja uudesta rakkaudesta, joka saa uskottoman aviomiehen mustasukkaiseksi.
Siellä jossakin (klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)jatkaa Tukevan kahden vanhimman lapsen tarinaa Tanskassa. He ovat asuneet siellä vuoden, kun heidän varaäitinsä alkaa käyttäytyä oudosti: hän haluaisi adoptoida lapset itselleen. Lapset eivät halua sitä, sillä heillä on jo hyvä isä ja äiti taivaassa. Mutta "varaäiti" rouva Singe on päättänyt pitää lapset itsellään, kävi miten kävi.

Kirjassa myös kerrotaan Tukevan ystävästä, joka karkaa rintamalta mukanaan venäläinen tyttöystävä, joka on raskaana.
MUOKS:// Haluaisiko joku heittää tänne vinkiksi joitaikin romanttisia romaaneja, jotain muuta kuin Houkutusta? Olisin nyt rakkauskirjoja vailla :)

Kate muoksi spoilaavat kohdat piiloon.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta