Kirjoittaja Aihe: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?  (Luettu 61972 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa nominal

 • Kuriositeetti
 • Vuotislainen
 • Pottermore: FireboltLumos114
Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
« Vastaus #125 : Marraskuu 01, 2009, 14:56:25 »
Minusta Mortti on oikeassa, joskin on ihan kiva lukea onnellistakin loppua. Siitä huolimatta henkilöt, jotka Harry menetti, eivät minustakaan merkinneet tarpeeksi - toki ne merkitsivät, mutta ainakaan kirjoissa niitä ei tuotu niin paljon esille. Esim. Ron ja Hermione olivat koko ajan tapahtumissa mukana, ja varmasti he olivat Harrylle tärkeimpiä, joten heidän menettämisensä olisi ollut paljon tuskallisempaa.
Peitetty liekki on tulisin ~ Entä jos Voldemort olisikin valinnut toisin? ~ Taikalaiva Titanic

Poissa Mirandel

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
« Vastaus #126 : Marraskuu 01, 2009, 18:55:51 »
Miten niin hänen vanhempansa eivät merkinneet hänelle mitään?
Asettaudun pahisten puolelle (:D) ja kysyn, miten voi kaivata joitakuita, joita ei ole koskaan oikeastaan tuntenut? Kyllä minulla on kokemusta, isoisäni kuoli hieman syntymäni jälkeen ja vaikka hän tunsi minut, en minä tuntenut häntä ja minusta on ihan loogista olla ikävöimättä häntä. Hänet olisi ihana tuntea, mutta en myöskään pysty itkemään hänen kuolemaansa, koska en tuntenut häntä. Kuten ei Harrykaan vanhempiaan. Harrylla voi hyvin olla angsti-kohtauksia, jolloin hän haluaa äitinsä syliin itkemään, mutta ei mitään jatkuvaa.

Eihän Harry heitä sillä tavalla ikävöi kuin ikävöisi, jos olisivat elossa. En puhunut kaipauksesta mitään. Harry vain toivoo, että hän olisi saanut elää normaalia elämää rakastavassa perheessä. Se perhe kuitenkin riistettiin häneltä. Mutta se mikä eniten hänelle merkitsee, on se, että hänellä todella oli sellainen edes vuoden. Lilyn rakkaus suojasi Harrya, mutta kuolikin itse siinä missä miehensäkin. Suosittelisin lukemaan pari kohtausta KV:sta uudelleen ihan vain jotta ymmärtäisit Harryn tuntemuksia paremmin: Lilyn kirje ja sitä seuranneet Harryn tunteiden kuvailut. Ja sitten kohtaus, jossa Harry on vanhempiensa haudalla. Kirje oli aito todiste siitä, että Harryn vanhemmat olivat olleet elossa ja että heillä oli ollut mahdollisuus tavalliseen velhoperheen elämään. Hauta ja talo puolestaan ovat todisteita siitä, että hänen vanhempansa olivat kuolleet suojellessaan Harrya ja että äkkiä se tavallisen elämän mahdollisuus todella oli heiltä riistetty. Eivätkö jo nuo todista, että Lily ja James merkitsivät lapselleen jotakin? (Ja jos omat vanhempani olisivat kuolleet jonkin ajan päästä syntymäni jälkeen, olisin kyllä takuulla tuntenut samalla tavalla kuin Harry.)

Anteeksi nyt vain, mutta tapauksesi on hieman erilainen kuin Harryn. Ei Harrykaan murehdi edesmenneitä isovanhempiaan, koska he kuolivat mitä todennäköisemmin melko luonnollisesti. Harryn vanhemmat murhattiin! Heillä olisi ollut elämää vaikka kuinka paljon jäljellä! Tietenkin pyydän anteeksi, jos isoisäsi kuoli muutoin kuin luonnollisin keinoin.


Eli mielipiteeni ei ole vanhentunut. Minusta edelleenkin täydellinen loppu on juuri sellainen kuin se oikeasti onkin: onnellinen, mutta ei täysin. Harry ei koskaan lakkaa suremasta jo menetettyjä rakkaitaan. Suru vain muuttuu. Vuodet parantavat haavat, mutta Ronin, Hermionen ja Ginnyn tapauksessa haavat olisivat tarkoittaneet sydämen repeämistä. Ei Harry olisi pystynyt elämään. Harryn kuolema olisi puolestaan tehnyt tarinasta melko turhan. Seitsemän kirjaa vain siksi, että nähtäisiin Harryn kuolema? Siinä jos jossakin ei ole mitään järkeä.
Beautiful like a morning sun inviting the dawn to break. - Trading Yesterday(Beautiful)

Poissa Neithan

 • Vuotislainen
Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
« Vastaus #127 : Marraskuu 01, 2009, 19:30:59 »
Minä pysyn myös sanojeni takana. Minusta olisi ollut kaksi täydellistä loppua:

Pimeyden voitto. Harry on kuollut, pääsee kovasti kaipaamiensa vanhempiensa luokse ja toivottavasti vie ystävänsä mukanaan (ajattelen vain Harryn parasta).

Toinen vaihtoehto, jos Rowling välttämättä haluaa, että Valittu selviää, niin olkoon, mutta laitetaan hänet kärsimään ja poistetaan hänen viimeiset tärkeät ystävänsä ja rakkaansa pois maailmasta.


Ginny Weasly

 • Ankeuttaja
Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
« Vastaus #128 : Kesäkuu 11, 2010, 23:47:14 »
NO en mä tii.

Ehkä olisi voinut tapahtua vaikka niin ttä Voldemort että harry kuolee. Sillä harvoin päähahmo häviää/Kuolee. Niin että olisin voinut luulla että Rowlingilla olisi ollu pokkaa tappaa täämä pää hahmo. Minusta sitten ehkä Neville olisi voinut melkein kuolla mutta sitten olisikin selvinnyt juuri ja juuri. Kuolikos Lavender. Jos ei kuollut niin OLISI pitänyt kuolla sillä no hänhän on hiukan ei niin kova taistelemaan tyyppi ja jotenkin vain rasittava. Malfoy olisi pitänyt kuolla . Vaikka esim Ron olisi voinut vahingosssa tappaa. Tai sitten hän olisi kuollut siellä tarvehuoneessa.


jaap no en mä tiiä... Ai niin juu Bellatrix ei ois saanu kuolla. Hän olisi sitten viimeisillä hetkillä mennyt hyvän puolelle.

Poissa Ringella

 • Vuotislainen
Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
« Vastaus #129 : Kesäkuu 13, 2010, 16:42:21 »
Mielestäni loppu oli juuri sellainen, kuin sen tulikin olla. :) Ajattelin aluksi että joku päähahmoista kuintenkin kuolee mutta olen onnellinen että niin ei käynyt. Kaikki palaset loksahtivat mielestäni oikeille paikoilleen. Tosin oli harmi kun Lupinit kuolivat ja jäin myös suremaan Kalkaroksen kohtaloa. Mutta hänenkin ovela tarinansa oli kaiken kaikkiaan loistava! Eli hieno lopetus mielestäni oli...

Poissa koipen

 • Scififisti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
« Vastaus #130 : Kesäkuu 18, 2010, 22:25:27 »
Epilogi oli kirjoitettu kamalan, kamalan huonosti. Todella tönkköä, ja nimet olivat kerrassaan surkeita. Parituksetkin niin selviä. Ehkäpä niin että Ron menisi yhteen Lunan kanssa Ronin oivallettua tämän sisäinen nerokkuus, ja Harry ja Hermione olisivat jääneet yksin jolloin Hermionesta voisi tulla jonkinmoinen viisas nainen. Ja Harrysta sitten Ronin salainen vihaaja koska hän otti Lunan Harryn edestä. Lienee vähän kiireinen kun tässä illalla sepustelen...

Ööh, loppukohtaus (siis Tylypahka-kohta) olisi voinut mennä paremmin. Kun se Harry olisi herännyt niin vaikka Voldemort sen siitä Kedavrannu (no, Rowlingin loppu varmaan osoitti Voldemortin tyhmyyden hyvin), jolloin vaikka Kahlesalvalle olisi tullut hyvä tilaisuus kukistaa Mort. Muutenkin lopussa kun Harry ja Mort kiertelee ympyrässä: mikseivät aurorit siinä vaiheessa tappaneet Morttia kesken hänen ah-niin-pitkän dialogiansa?

Tuo vaan tuntui jotenkin niin.. täydelliseltä. Fredin kuolema ei liikauttanut juurikaan, meni aika ohi siinä lukiessa. Sen sijaan Badildha-kohta aiemmin kirjassa oli kirjoitettu upeasti. Oli pelottava kohtaus, erinomaista.
nr: Douglas Adams / Linnunradan käsikirja liftareille

Sallukka

 • Ankeuttaja
Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
« Vastaus #131 : Heinäkuu 08, 2010, 18:04:12 »
Ensinnäkin siitä olen onnellinen, että Ron ja Hermione saivat toisensa. Ja Harry ja Ginny myös. Nevillen ja Lunan olisi pitänyt mennä naimisiin, ja sekä Fredin että Georgen olisi pitänyt kuolla. Parempi molemmat kuin vain toinen.

Poissa Nomoni

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
« Vastaus #132 : Heinäkuu 09, 2010, 11:48:07 »
Epilogi oli kirjoitettu kamalan, kamalan huonosti. Todella tönkköä, ja nimet olivat kerrassaan surkeita. Parituksetkin niin selviä.

Joo, minusta epilogin olisi voinut jopa jättää väliin...,oli niin yksipuolinen ja ne niet varsinkin. Paritukset oli niin ja näin, mutta Rowling oli kirjoittanut epilogin ennen Viisasten kiveä; hän "joutui" hiukan ööh.. 'kursistamaan'? tekstiä vaikka se paritus ei niin ollutkaan se ongelma.
Ja sitten siitä taistelusta, tottakai oli päivänselvää että Harry kukistaa Voldemortin, kun juoni oli selvillä alusta asti: ekastakirjasta, mutta ei se haittaa. Joku Kingsley, Kuhnusarvio tai vastaava olisi voinut ehkt' kukistaa Voldemortin, mutta on se ihan hyvä että Potter teki sen kun "kantoi kaunaa" hänelle. Tavallaan oli aivan mainio  loppu paitsi epilogi melkeimpä pilasi  lopun koska sitä ei oltu tehty ehkä niin ajankanssa.
No empä nyt mene sanomaan mitään tuosta suomennoksesta mutta jotainhan on mahdollisesti voinut muuttua mutta pääpiirteet ovat aivan samat kuten nimet.....

Poissa Tanzu

 • Feeniksin killan jäsen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tulejo KV-elokuvat!
  • Tulisalama
 • Pottermore: SnidgetGold186
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
« Vastaus #133 : Heinäkuu 09, 2010, 12:02:49 »
minusta tuo loppu oli kyllä tosi hyvä. Harry sai vihdoinkin olla onnellinen. Pidin Harry&Ginny parituksesta, samoin Ron&Hermionesta, vaikka ne olikin aika ennalta-arvattavia, mutta mitä siitä. Lasten nimetkin olivat ihan kivat. Fred olisi kyllä saanut jäädä henkiin, tai sitten Georgenkin olisi pitänyt kuolla.
"Taukki! Vollotus! Kummallisuus! Nipistys!
Viimeinen leffa nähty 13.7.2011.

Poissa Akai

 • In dreams
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Lumos!
  • Akai on dA
 • Pottermore: MarauderBlood107
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
« Vastaus #134 : Heinäkuu 13, 2010, 15:16:06 »
Tämä oikea loppu käy kyllä oikein hyvin. Tosin olen mennyt vähän vuoristorataa tämän 19 vuotta myöhemmin -jutun kanssa. Aluksi ajattelin että juu, ihan kiva. Sitten olin että joo pitikö mennä sekoittamaan tulevaisuuttakin tähän. Mutta nyt. Mietin, että jos sarja ei olisikaan loppunut monen vuoden päähän, vaan vaikka tyyliin kuukauden päähän Tylypahkan taistelun loppumisesta, tarinaa ei olisi saatu niin hyvin häivytettyä, eikä se olisi loppunut niin "pehmeästi". Kirjassa tämä loppu täten toimiikiin oikein mainiosti, mutta elokuvassa en tosin ole jotenkin niin varma ideasta. Mutta olisihan se hassua päättää elokuva erilailla kuin kirja.

Minusta on myös hyvä, että Rowling uskalsi tappaa henkilöitä. Ja vieläpä kun kaikki suurimmat hahmot jotka kuolivat, eivät kuolleet lopputaistelussa, vaan esimerkiksi yksihän kuoli myös Feeniksin killan lopputaistelussa. Ei tullut niin suurta röykkiötä ruumiita kerralla. Kun henkilöitä kuolee, saadaan lopusta sellainen, josta on jotain puhuttavaakin. Esim. Twilight -saaga loppuu jotenkin ehkä laimeasti, eikä niin huomiota herättävästi, kun siinä ei oikein tapahdu mitään. Pottereissa on saatu hyvin koottua koko sarjan loppuhuipennus Tylypahkan taisteluun, se on jotain paljon suurempaa kuin minkään muun osan loppu. Ainoa on se että Fredin ei olisi kuulunut kuolla. Weasleyn kaksoset olivat mahtava ja hauska pari! Georgekin jäi vähän alakuloiseksi, kun ei koko loppuelämänään päässyt kunnolla yli Fredin kuolemasta. :( Ja tämä "Fredin ei olisi kuulunut kuolla" nyt ei johdu siitä että sattuisin tykkäämään vain Fredistä, enkä välittäisi muista kuolleista hahmoista. Esim. Lupin oli todella mukava hahmo myös.

Vielä näistä suhteista. Olen tyytyväinen Ron ja Hermione ja Harry ja Ginny pareihin. (Muista pareista en nyt jaksa ruveta paasaamaan) Tosin Harryn ja Ginnyn suhteen olisi saanut jättää "yllätykseksi" 19 vuoden päähän, sillä se jotenkin tökki kirjoissa, eikä minusta kuulunut vielä siihen. Pieni vinkkaus mielenkiinnosta toisiaan kohtaan olisi riittänyt seitsemännessä kirjassa. Ronin ja Hermionen suhteen kehittyminen jo kuudennesta kirjasta eteenpäin oli taas mahtava idea. En oikein osaa selittää miksi mutta näin vain on :)

Eli lyhyesti: Tämä loppu oli oikein sopiva, lukuunottamattta muutamia pieniä seikkoja. Teki nyt vain mieli paasata tähän ja anteeksi jos paasaukseni poikkevat jotenkin aiheesta.
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 13, 2010, 15:22:49 kirjoittanut Akai »
"Kautta Merlinin lötköimpien sepaluspöksyjen" - Ron, KV s. 251

Poissa Ridiculous

 • kirsikankivi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: ScarletHolly34
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
« Vastaus #135 : Heinäkuu 14, 2010, 14:04:31 »
Täydellinen loppu olisi totta kai ollut se, ettei Rowling olisi lopettanut kirjoittamistaan seitsemänteen kirjaan :D haha.

Mutta jos oletetaan, että seitsemäs kirja on viimeinen niin en oikein osaa keksiä parempaa loppua.

Tämä oli aika lailla täydellinen. Sitten tämä 19 vuotta myöhemmin -osio oli hieman hömhöm. Olisi tehnyt mieli nousta vielä kerran Tylypahkan pikajunaan eikä olisi ikinä noussut pois kyydistä. Se oli erittäin tunnepitoinen kohta, siis ainakin itselleni.

Harry ja Ginny parituksesta en taas oikein osaa sanoa juuta enkä jaata. Siis onhan se mukavaa ajatella, että Harry ja Ron ovat parhaita ystäviä ja nyt sukuakin toisilleen, mutta en koskaan ole oikein tykännyt Ginnystä. Tosin, Chosta tykkäsin vielä vähemmän. Ärsyttävä inisijä kuvastaan minun mielestäni häntä oikein hyvin :D
He was rapidly becoming obsessed with Draco Malfoy.
Draco dormiens nunquam titillandus

Hunttah

 • Ankeuttaja
Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
« Vastaus #136 : Heinäkuu 14, 2010, 16:40:15 »
Jotenkin tyhmää kun odottanut 7v loppua ja Valedro vs Harry oli melko laimea. Odotin myös, että Ted Tonks olisi Harryn ja GInnyn kanssa. Odotin viimeiseltä kirjalta enemmän...

Ja oikeasti 19v myöhemmin. Mitä sain selville? Harry ja Ginny meni naimisiin ja sai kolme lasta.(arvasin naimisiinmenon jo joskus 5-6 kirjan kohdalla) Ron ja Hermione naimisiin ja saivat 1(tai 2, koska ei kerrottu oliko tämä teddyä suuteleva tyttö ronin lapsi) lapsen. Tämä naimisiinmeno oli tiedossa kolmannessa(viimeistään neljännessä) kirjassa. Drago meni naimisiin ja sai lapsen. longbottom opettajaks. Jippii. Entäs kaikki muut? Loput weaslyt? Mielestäni oli kamalaa, että ei kerrottu tuliko harrystä aurori...

Täydellistä loppua ei ole.

Poissa EJR

 • Varjelusten toinen puoli
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • I just want things to make sense
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
« Vastaus #137 : Heinäkuu 14, 2010, 18:43:57 »
Ja oikeasti 19v myöhemmin. Mitä sain selville? Harry ja Ginny meni naimisiin ja sai kolme lasta.(arvasin naimisiinmenon jo joskus 5-6 kirjan kohdalla) Ron ja Hermione naimisiin ja saivat 1(tai 2, koska ei kerrottu oliko tämä teddyä suuteleva tyttö ronin lapsi) lapsen. Tämä naimisiinmeno oli tiedossa kolmannessa(viimeistään neljännessä) kirjassa. Drago meni naimisiin ja sai lapsen. longbottom opettajaks. Jippii. Entäs kaikki muut? Loput weaslyt? Mielestäni oli kamalaa, että ei kerrottu tuliko harrystä aurori...

Ron ja Hermione saivat 2 lasta, joista kumpikaan ei ollut se Teddyä suuteleva tyttö.
Rose ja Hugo Weasley.
Victoire (jota Teddy pussailee) on Billin ja Fleurin tytär...
MS Hirmun kapteeni!

Hunttah

 • Ankeuttaja
Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
« Vastaus #138 : Heinäkuu 15, 2010, 11:00:30 »
Ja oikeasti 19v myöhemmin. Mitä sain selville? Harry ja Ginny meni naimisiin ja sai kolme lasta.(arvasin naimisiinmenon jo joskus 5-6 kirjan kohdalla) Ron ja Hermione naimisiin ja saivat 1(tai 2, koska ei kerrottu oliko tämä teddyä suuteleva tyttö ronin lapsi) lapsen. Tämä naimisiinmeno oli tiedossa kolmannessa(viimeistään neljännessä) kirjassa. Drago meni naimisiin ja sai lapsen. longbottom opettajaks. Jippii. Entäs kaikki muut? Loput weaslyt? Mielestäni oli kamalaa, että ei kerrottu tuliko harrystä aurori...

Ron ja Hermione saivat 2 lasta, joista kumpikaan ei ollut se Teddyä suuteleva tyttö.
Rose ja Hugo Weasley.
Victoire (jota Teddy pussailee) on Billin ja Fleurin tytär...

Ainiin. Hatarapas tuo minun muistini onkin... Mutta tuo viimeisin tieto ei kyllä ole painettu kirjaan )=

Poissa EJR

 • Varjelusten toinen puoli
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • I just want things to make sense
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
« Vastaus #139 : Heinäkuu 15, 2010, 13:46:20 »
Ja oikeasti 19v myöhemmin. Mitä sain selville? Harry ja Ginny meni naimisiin ja sai kolme lasta.(arvasin naimisiinmenon jo joskus 5-6 kirjan kohdalla) Ron ja Hermione naimisiin ja saivat 1(tai 2, koska ei kerrottu oliko tämä teddyä suuteleva tyttö ronin lapsi) lapsen. Tämä naimisiinmeno oli tiedossa kolmannessa(viimeistään neljännessä) kirjassa. Drago meni naimisiin ja sai lapsen. longbottom opettajaks. Jippii. Entäs kaikki muut? Loput weaslyt? Mielestäni oli kamalaa, että ei kerrottu tuliko harrystä aurori...

Ron ja Hermione saivat 2 lasta, joista kumpikaan ei ollut se Teddyä suuteleva tyttö.
Rose ja Hugo Weasley.
Victoire (jota Teddy pussailee) on Billin ja Fleurin tytär...

Ainiin. Hatarapas tuo minun muistini onkin... Mutta tuo viimeisin tieto ei kyllä ole painettu kirjaan )=
Juu, Victoiren vanhempia ei oltu painettu kirjaan, mutta myöhemmin on mainittu...  Tämä on mielesäni hyvä (paras jonka olen löytänyt) sukupuu : )

Siis Weasleyn perheen sukupuu...
MS Hirmun kapteeni!

Poissa blindside

 • sokotettu
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • AKTIVISTI
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
« Vastaus #140 : Marraskuu 26, 2010, 14:48:07 »
Täydellinen loppu on aika haastava kysymys. Voin vain todeta, mitä minun mielestäni ei olisi saanut laittaa kirjan viime hetkiin:

- Voldemortin ja Harryn viimeiset hetket jäivät jotenkin laimeiksi. Jäi jotenkin häiritsemään, että odotettu lopetus jäi miksi jäi
- Tylypahkan taistelussa kuoli "vääriä" henkilöitä. Minua suoraan sanoen suututtaa se, miksi Lupinin ja Tonksin pojalle piti tehdä "harryt". Jos toinen olisi kuollut, ei siinä mitään, mut pitääkö sitä nyt kumpikin viedä? Toisaalta, Tonks ei varmaan olisi ollut kauhean piristävää seuraa suuren rakkautensa kuoltua, ja Lupin nyt on ihmissusi (yksi suosikkihahmoni sarjassa kylläkin), joten kumpi olisi pitänyt jättää henkiin? Molemmat? Fredinkin kuolema oli kamala, mutta suodatin sen paljon paremmin kuin Lupinin ja Tonksin.
- 19 vuotta myöhemmin... Lukijana minun oli vaikea hypätä 19 vuotta eteenpäin. Outoa ajatella, että Harrylla ja Ginnyllä ja muilla jo lapsia ja lapsia viedään kouluun. Ihan suloinen rauhallinen mielikuva velhojen tulevasta, mutta jotenkin ei toiminut ehkä niin kuin olisi pitänyt. Harryn harppaaminen 17-vuotiaasta keski-iän kriisiä hipovaksi mieheksi oli jotenkin liian iso harppaus.
Taivaalla jahtasin aurinkoa
Tavoite oli puhdasta hulluutta

- Stam1na - Eloonjäänyt

Poissa Sape

 • Vuotislainen
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
« Vastaus #141 : Marraskuu 28, 2010, 12:31:54 »
Lainaus
Mitään yksityiskohtia yms. nippelitietoa sivuhenkilöiden veljenpoikien ammateista en jäänyt kaipaamaan, vaan sitä totaalisen yllättynyttä, väsynyttä, osittain surullista mutta onnellista tunnetta jonka Rowling mielestäni olisi kyllä kyennyt taas kerran tuottamaan.

Näinpä.
Kirjan loputtua tuli semmonen, "jaahas, tässäkö tää oli?" tunne. Harry oli pysynyt sen 6 kirjaa hengissä, joten se ois ollut hyvä kun Harry kuolee lopulta, niin kuin Voldemortkin. Silleen, että jotain piti uhrata, että Voldemortista päästään.
Ja, olisin pitänyt siitä jos vaikka Draco, joka niin aina haukkui Hermionea kuraveriseksi ja piti tätä alempiarvoisenaan, olisi vaikka hypännyt Bellatrrixin avada kedavran eteen, pelastaen Hermyn :D Ja tuo epilogi olisi voinut jäädä pois tai sitten olisin halunnut Lunan ja Harryn yhteen!

Mutta, ihan tyytyväisiä tässä ollaan :)

Poissa guopus

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
« Vastaus #142 : Marraskuu 28, 2010, 15:44:09 »
Mielestäni loppu on ihan hyvä.. Tosin toivon ettei olisi viimeinen kirja, vaan että Rowling kirjoittaisi vielä lisää.. :)
Jos jokin olisi voinut olla toisin, Lupin tai Tonks olisi elossa lapsensa takia.

Poissa Volga

 • Suuri joki
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
« Vastaus #143 : Joulukuu 04, 2010, 20:06:14 »
Minusta loppu oli tylsä. Harry ja kumppanit jäivät eloon ja sitten loppu hyvin kaikki hyvin :) jotenkin yllätyksetön varsinkin tuo 19 vuotta myöhemmin. Lasten nimet olivat jotenkin hassut ja paritukset (ron&hermione, Ginny&Harry) itsestäänselvät. Minusta useamman henkilön olisi pitänyt kuolla (etenkin Harryn) ja suurempi taistelu loppuun olisi ollut kiva. Ja Nevillen ja Bellatrixin välillä olisi pitänyt tapahtua jotain. Malfoyt vain seisoskelivat siinä sivussa tylsinä. He olisivat voineet säätää jotain ja muutenkin kaipasin lisää actionia loppuun. 19 vuotta myöhemmin olisi voinut jättää kokonaan pois.

Poissa Lumihiutale

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
« Vastaus #144 : Joulukuu 04, 2010, 20:15:32 »
Minusta loppu oli täydellinen <3 En olisi halunnut, että mikään olisi muuttunut paitsi joku kolmikosta olisi voinut kuolla, muttei Harry missään nimessä:) Minua ainakin loppu kosketti todella hyvin ja itkinkin sen koko lopun ajan, koska minua harmitti kaikki kuolemat ja pelotti mitä nyt seuraavaksi tapahtuu ja olin niin onnellinen kaikkien puolesta. En olisi todellakaan itse osannut tehdä mitään noin hienoa!

Tämä 19 vuotta myöhemmin oli täydellinen lopetus! ne lasten nimet nyt oli hiukan huvittavia, mutta ei se mitään haitannut. Kaikki oli vaan niin täydellistä!

Haluaisin, että Rowling kirjoittaisi kirjan Tonksin ja Lupinin lapsen, Albuksen, Hugon, Rosen, Jamesin ja Lilyn koulu vuosista! Se olisi täydellistä ja lukisin varmasti mahdolliset kirjat:) Äääh...miksi kaiken piti loppua:(

Joo minun rakentava tekstini oli nyt jotenkin hukassa...

Poissa kattimäli

 • Keudalainen :)))))
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • oot_huono :DDDD
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
« Vastaus #145 : Joulukuu 13, 2010, 10:33:28 »
Sillee et tietysti Harry olis tappanu sen Voldemortin ja sit se olis ottanu Ginnyn kainaloonsa ja lentäny luudal auringonlaskuu... ja seuraavana vuonna käyny seiskavuoden loppuun. :DDD
Mind the cap between track and the platform

Poissa hassunaama

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
« Vastaus #146 : Joulukuu 25, 2010, 20:49:54 »
Minä olen erittäin tyytyväinen Rowlingin kynän aikaansaannoksiin viimeisessä kirjassa!
Kuolemat järkyttivät minua syvästi, vaikka jotenkin tiesin aina Kalkaroksen kuolevan. Surullista, miten hyvä vakooja ja rakkaansa menettänyt mies joutuukin kaiken huipuksi vielä kuolemaan, mutta jotenkin en osaisi kuvitella Kalkarosta jatkamassa liemien keittelyä tyrmissä.. Joten se kuolema oli järkeenkäypä. Harryn ja Kalkaroksen viimeinen kohtaaminen oli jotenkin hyvin dramaattinen, Kalkaros antoi kaikki muistonsa Harryn äidistä Harrylle ja paljasti lopulta Harrylle kaiken. Mitä jos Kalkaros olisikin kieltäytynyt kuoleman portilla antamasta kamalalle Jamesin kakaralle tähdellistä tietoa siitä, että tämä itse asiassa on yksi hirnyrkki? Onneksi ei kieltäytynyt, hieno mies se Kalkaros.
   Fredin kuolema oli shokeeraava, kuten monet sanovat. Voi George-parkaa. Mutta jotenkin, jos minulle olisi aikaisemmin kerrottu että toinen kaksosista tulee kuolemaan, olisin itsekkin veikannut Frediä. Fred on jotenkin ollut kirjoissa enemmän esillä ja tämä puheliaampi kaksonen, tottakai hänen piti mennä kuolemaan.
   Harryn kävely omaan kuolemaansa oli todellinen taidonnäyte Rowlingilta. Ehkä vähän enemmän tunnetta lisää, koska omaan kuolemaansa asteleminen vaatii mieheltä aika paljon.
   Remus ei olisi saanut kuolla!! Remus olisi ansainnut rauhalliset vanhuudenpäivät katsellen poikansa varttumista. Tottakai Tonksin piti mennä miehensä mukana, koska tuskin tämä olisi jaksanut ilman tätä..mutta voi pikku-Teddyä. Jotenkin hyvin ironista, sanontahan kuuluu että "lapsi tulee kummiinsa". Näin tosiaan kävi, Teddylle tehtiin "harryt".
   En ymmärrä miksi jotkut mäkättävät Harryn ja Voldemortin lopputaistelusta: sehän oli eeppinen!! Harry kasvoi henkisesti kirjan aikana paljon, ja hänestä muovautui oikea sankari ymmärrettyään aivan kaiken, enemmän kuin Voldemort. Harryn ja Voldemortin keskustelu oli hyvin tähdellinen ja hieno osa, olisi ollut surkeaa jos Harry olisi vain pamauttanut Voldemortin hengiltä viittansa alta avada kedavralla; ei, oli oikein että Voldemortkin sai kuulla virheensä ja sai mahdollisuuden katua tekojaan. Aika perus klisee sankaritouhuja kuitenkin Harrylta, antaa viholliselle viimeinen mahdollisuus... en minä olisi antanut.
Oli hienoa, ettei Harry käyttänyt Voldemortiin avada kedavraa. Murhaajan maine ei olisi sopinut Harrylle, ja vaikka hän periaatteessa Voldemortin tappoikin, se lopulta johti kuitenkin kirjaimellisesti siihen että Voldemortin pilkka osui hänen omaan nilkkaansa, hän kuoli omien tekojensa seurauksena. Eeppistä.
  Yhdeksäntoista vuotta myöhemmin. Loppuepilogi, josta ollaan kiivaasti eri mieltä. Tottakai oli hyvin siirappista että Harry antaa lapsilleen noinkin typerät nimet, mutta jos en olisi koskaan tuntenut omia vanhempiani, en tiedä, voisin ehkä kunnioittaa heidän muistoaan nimeämällä oman jälkikasvuni heidän mukaansa. Jotenkin oli hienon arkista, että Ron ja Harry olivat suorittaneet ajokortit. En tiedä, minusta epilogi sopi tarinan päätteeksi erittäin hyvin. Oli hienoa, ettei Rowling jättänyt kaikkea roikkumaan siihen, että Voldemort kuoli ja Harry on iänikuinen sankari. Oli mahtavaa nähdä, että velhomaailmassa oli palattu arkeen, kaikki oli hyvin. Siinä myös oli minusta tähdellisenä tietona se, että Harrykin on vain tavallinen ihminen ja hänkin ansaitsee perheen ja rauhallisen aikuisiän. Jos koko kirja olisi loppunut viimeiseen lukuun, olisin varmaan kuvitellut että Harrya kannetaan kultatuolissa pitkin velhomaailmaa hänen lopun ikänsä, hän kierii kullassa ja ihailijapostissa ja ties missä.. huh, se olisi ollut kamalaa. Vaikka Harry onkin velhomaailman sankari, sankaritkin voivat tehdä niin arkisiakin asioita kuin saattaa omat lapsensa junaan. Olisin ehkä halunnut Harryn ja Dracon välille jonkun syvemmän sovun, Draco ei ainakaan minun mielestäni ollut loppujen lopuksi paha, vain hänen isänsä muokkaama pikkupahis. Olisi ollut hieno uusi ulottuvuus Dracon hahmossa nähdä hänen pyytävän anteeksi Harrylta tai jotain.. niin oltaisiin huomattu että luihuisissakin voisi olla jotain hyvää, luihuiset kun tupattiin koko kirjasarjan ajan kuvaamaan erittäin pahoiksi.

Ja ei, minusta Harryn ei olisi pitänyt kuolla. Siitä olisi jäänyt liian haikea olo, että lopulta vuosia selviytynyt sankari, poika-joka-elää, kuolee. Jotenkin se olisi tottavie ollut todella hienoa ja dramaattista, mutta ei. Se tekee Harrysta enemmän sankarin, että hän jäi henkiin, todiste siitä että hän oli vahvempi kuin Voldemort. Ei ehkä taikojen perusteella, mutta mieleltään ja tiedoiltaan. Hänen henkiinjäämisensä oli todiste siitä että maailmaa ei hallita taioin ja kirouksin vaan oikeudenmukaisuudella ja järjellä. Jos Harry olisi kuollut, olisi tullut jotenkin sellainen kuva että velhomaailmassa ei pärjää ilman kunnon loitsuja ja että Harry oli tyhmä kun kuunteli huru-Dumbledoren selityksiä. Jotenkin, ah, Harry oli viisas sankari ja hän tappoi Voldemortin kuin ratkaisisi aivopähkinän: täytyy käyttää järkeä, miettiä kaikkia vaihtoehtoja eikä käyttää voimaa!
Voima ei hallitse maailmaa, vaan järki.

Mutta, mutta, loppujen lopuksi kaikki oli Rowlingin käsissä. Hän oli tiennyt jo monia vuosia miten tarina tulee päättymään, hyväksykäämme se :)
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 25, 2010, 20:54:36 kirjoittanut hassunaama »
pufflehuff

Poissa Wanamo

 • Keltasilmä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • the wolf blood
 • Pottermore: OakPurple4599
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
« Vastaus #147 : Tammikuu 02, 2011, 00:24:59 »
Tosiaan, tuntuu siltä että Harrylla ja Ginnylla oli surkea mielikuvitus, Albus Severus, James Sirius.. -.-'' Ja Harryn ja Volden "taistelu" oli tosi laimea. Oisin kuvitellut, ettei tuommosta ihmepimeydenlordiheppulia noin vaan kukisteta, vaikka hirnyrkit oiskin pois pelistä. Ronin ja Hermionen liitto nyt oli ilmiselvää mutta Harryn ja Ginnyn liitto oli tylsä. Harry olisi voinut mennä naimisiin vaikka Lunan kanssa xD Eikä Harrysta mitään Auroriviraston pääpomoa. Se olis voinu päätyä vaikka esitelmöijäks siitä miten kukistetaan Voldemort :D
"Nukkuminen on huomattavasti vähemmän rasittavaa kuin valveilla oleminen."

Poissa minerva

 • Vuotislainen
Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
« Vastaus #148 : Huhtikuu 22, 2011, 18:15:34 »
Täydellinen loppu olisi ollut, että Harry olisi palannut jästimaailmaan lopulta. Eräänä kauniina päivänä ovikello soi, ja oven takana seisoo Voldemort.

Ja avada kedavra.

Poissa ryysymaaria

 • Vuotislainen
Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
« Vastaus #149 : Elokuu 06, 2011, 16:26:19 »
En ole vielä ehtinyt lukemaan kaikkia Potter-kirjoja kannesta kanteen, niin että en tiedä, miten ne loppuvat :-((((
« Viimeksi muokattu: Elokuu 06, 2011, 16:35:20 kirjoittanut ryysymaaria »