Kirjoittaja Aihe: Donna Leonin kirjat  (Luettu 971 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Browey

  • Vuotislainen
Donna Leonin kirjat
« : Elokuu 19, 2007, 18:13:12 »
Donna Leon on yhdysvaltalainen, Venetsiassa viimeiset kaksikymmentä vuotta asunut kirjailija, joka toimii kotikaupungissaan englanninkielisen kirjallisuuden opettajana kirjoitustöidensä ohella. Hänen ensimmäinen romaaninsa on vuonna 1992 julkaistu Kuolema Oopperassa, minkä jälkeen Leonilta on ilmestynyt kaikkiaan seitsemäntoista dekkaria, viimeisimpänä Suffer the Little Children. Niiden päähenkilönä toimii poliisi Guido Brunetti. Oletko koskaan lukenut Donna Leonin kirjoja? Mitä mieltä olet niistä? Mitä mieltä olet romaaneissa esiintyvistä hahmoista? Ketkä ovat lempihahmojasi?

Mielestäni Leonin kirjoitustyyli on todella huumaava: hänen tekstinsä on aidontuntuista ja kuvaavaa. Ensimmäinen lukemani Leonin kirjoittama teos on Sokea rakkaus, Brunettin vaimon Paolan oppilaan Claudia Leonardon murhan selvittämisestä kertova romaani. Jo ensimmäisten sivujen aikana ihastuin yhdysvaltalaiskirjailijan tapaan kirjoittaa ja luin kirjan loppuun muutamassa päivässä, minkä jälkeen olen lukenut hänen teoksiaan säännöllisesti aina kun olen ehtinyt. Sokea rakkaus on muutenkin mielestäni todella hyvä kirja: pidin tavasta, jolla Leon kietoi menneet tapahtumat ja nykyhetken yhteen.

Kirjahahmot, kuten Brunetti ja hänen perheensä, ovat varsin arkisia ja tavallisia, mikä on mielestäni hyvä asia, koska arkisuuden vuoksi Leonin kirjoittamat kirjat ovat aidontuntuisia, lukiessa tuntuu siltä että tarina voisi olla totta. Hän on muutenkin todella taidokas kuvaamaan paitsi venetsialaisen perheen arkielämää myös Brunettin tutkimuksia työpaikallaan ja sen ulkopuolella. Kaikesta suurimman vaikutuksen minuun on kuitenkin tehnyt se, ettei Leon epäröi olla kertomatta toisinaan epämiellyttävää totuutta: hän kertoo paljon hyvää Italiasta kirjoissaan, mutta ei emmi paljastaa sen huonompia puolia. Mistä pidät Leonin kirjoissa, mikä saa sinut lukemaan niitä?

Sinun vuorosi.

Poissa Ibiza

  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  • Tupa: Tuvaton
Vs: Donna Leonin kirjat
« Vastaus #1 : Lokakuu 24, 2007, 11:17:53 »
En ole vähään aikaan Leonia lukenut, mutta jossakin vaiheessa (joku kolme tai neljä vuotta sitten) luin aika monta Leonin dekkaria putkeen. Omasta kirjahyllystä löytyy "Kohtalokkaat lääkkeet" ja äidilläni on muutama muukin teos olemassa.

Pidän Leonin kirjoissa eniten Italiasta ja siihen viittaavuudesta. Brunetin perhe-elämä on mukava lisä dekkarimaailman keskellä. Aidontuntuisuus on myös todellakin tärkeä elementti näissä kirjoissa. Dekkareina Donna Leonin romaanit eivät ole ehkä lajinsa parhaimmistoa (Agatha Christie on itselleni kuitenkin tärkein dekkaristi), mutta muussa merkityksessään lukemisen arvoisia. Ihan kaikkia en ole ehtinyt lukea, voisinkin taas palailla Leonin tuotantoon pitkästä aikaa tämän topicin innoittamana ;)