Kirjoittaja Aihe: Meg Rosoff: Poikkeustila  (Luettu 674 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Founa

  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
Meg Rosoff: Poikkeustila
« : Elokuu 14, 2007, 18:31:12 »
Päätin perustaa topicin yhdestä lempikirjastani, Meg Rosoffin Poikkeustilasta (englanniksi How I Live Now). En yhtään tiedä, kuinka suosittu tai tunnettu tämä kirja on, mutta jos olette lukeneet, niin kirjoittakaa ihmeessä jotain.

Lainaan itseäni:

Lainaus käyttäjältä: Founa "Suosittele kirjoja" -topicissa
Eli kirja kertoo siitä, miltä tuntuisi kolmas maailmansota nyt, 2000-luvulla. Kirjan päähenkilö on 15-vuotias, amerikkalainen tyttö Daisy, joka matkustaa serkkujensa luokse Iso-Britanniaan. Pian Lontoota aletaan pommittaa, ja olot käyvät entistä tukalimmiksi.

Itse pidin kirjasta aivan kamalasti, se oli koskettava ja kaunis. Ei tullut ollenkaan sellaisia "tylsiä kohtia", jotka olisivat voineet katkaista lukuinnon. Kannattaa siis ehdottomasti lukea, kirja ei tosiaankaan ole pelkkää sellaista sotajuttua, kuten voisi ehkä luulla.

Eli kannattaa ehdottomasti lukea, kirja on erittäin surullinen ja kauniisti kirjoitettu. Ei siis mikään sotakirja, kertoo lähinnä juuri poikkeustilassa elämisestä ja pärjäämisestä sekä toisesta ihmisestä välittämisestä.
i am my own life, own harm

Joenrantanen

  • Ankeuttaja
Vs: Meg Rosoff: Poikkeustila
« Vastaus #1 : Huhtikuu 18, 2008, 14:03:40 »
Wow, hei, miten en itse tajunnut tästä topiqoida (hmm, varmaan siksi kun en keskusteluja tykkää aloittaa...)

Upea kirja, siis kertakaikkiaan. Kirjoitettu niin hienosti ja jotenkin... elävästi, vaikka kuolema tunkeekin joka rakosesta. Ehdottomasti suosittelen, varsinkin jos kiinnostaa vähän erityylinen kirjallisuus (ja erilaiset "ongelmat").

Vaikka minusta tämä on kyllä rakkaustarina, ei niinkään selviytymiskertomus. Sotakirja niiltä osin, että vaikka räiskintään ei mennäkään mukaan, niin on se sota siviileilläkin.