Kirjoittaja Aihe: Michael Crichton  (Luettu 1767 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa ATK

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • BiteFight
Michael Crichton
« : Elokuu 03, 2004, 09:09:08 »
Onko moni lukenut Michael Crichtonin kirjoja. Minä olen lukenut Nouseva Aurinko -kirjan ja Aikamatka -kirjan. Jälkimmäinen oli kuitenkin se parhain kirja, koska sen keskiaika -teema oli mielenkiintoinen.

Pidin kyllä kummastakin, mutta Aikamatka kuitenkin taisi voittaa. Nousevassa Auringossa oli parhaimpia kohtia ne, joissa joku (poliisi/etsivä) tokaisi jotakin hauskaa.

Moni on varmaankin katsonut Jurassik Park -elokuvan/elokuvat. Michael Crichtonin teoksista on melko moni tehty myös elokuvaksi. Olen kysellyt joka puolelta, että onko Aikamatka -elokuva tulossa Suomeen, kunnes sain vastauksen, että sitä ei esitetä elokuvissa ollenkaan vaan se saa ensi-iltansa videolla. Siis Aikamatkastakin on tehty elokuva, kuten nousevasta Auringostakin.

Fica

 • Ankeuttaja
Michael Crichton
« Vastaus #1 : Maaliskuu 27, 2005, 20:20:16 »
Olen lukenut herran kirjoista Jurassic Parkin ja sen jatko-osan, sekä Aikamatkan. Tosiaan aika moni Crichtonin kirjoista on muokattu leffaksikin. :P

Ala-asteella näin nuo Jurassic Park -leffat, ja olihan ne silloin hyviä... Sen jälkeen innostuin lukemaan kirjat, ja ne vasta hyviä olivatkin, täynnä yksityiskohtia joita en olisi voinut tarinaan kuvitellakaan. :) Suosittelen lämpimästi, niillekin joiden mielestä leffat olivat tönkköjä. Kirjoissa on paneuduttu aiheeseen hieman enemmänkin kuin tehosteräiskintäkannalta. Myöskin juonikuvioita oli paljon enemmän.

Aikamatka oli mielenkiintoinen kirja. Pidän aikamatkailusta ajatuksena muutenkin, joten kirjaan oli pakko tarttua. Se oli yllättävän lyhyt, aiheesta olisi varmasti saanut enemmänkin irti. Tai sitten minä vain olisin tahtonut lukea lisää keskiaikajuttuja. ;) Elokuvana aika mitäänsanomaton (hehe, olihan siinä sentään David Thewlis) ja perinteinen seikkailu. Joitain yksityiskohtia oli häiritsevästi muutettu...

Michael Crichton taitaa alansa, eli mukaansatempaavan seikkailun. :) Hänen kirjoissaan jännittävää on se, että minä alan aina miettiä "olisikohan tuo kuitenkin oikeasti mahdollista"... En tajua hölkäsen pöläystä kvanttifysiikasta tai geenitekniikasta, joten hänen "asiantuntevat" teoriansa ja selityksensä saavat minut joka kerta miettimään. Aikamatkailua odotellessa...

Poissa Mariapaige

 • Noita-akka
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Michael Crichton
« Vastaus #2 : Huhtikuu 16, 2005, 18:08:11 »
Siitä on aikaa kun luin Dinosauruspuiston ja myös toisen Crichtonin dinosaurus-fantasian Kadonneen maailman. Itseasiassa yli kymmenen vuotta (pitäisiköhän lukea kirjat uudelleen :)). Ne olivat "pakollisia oppikirjoja" opiskellessani paleontologiaa. Crichton on yksi parhaimmista ns. tietotieteiskirjailijoista, jolla yleensä faktat pysyvät hallussa ja pohjatyöt on tehty hyvin. Hänhän on koulutukseltaan lääkäri ja antropologi. Tosin pieni virhe kuuleman mukaan Dinosauruspuiston DNA-selityksessä on (taitaa niitä olla useampiakin - ainakin elokuvaan niitä oli tupsahtanut)... kohdassa jossa kirjassa näytetään korjattua DNA-pätkää. Biokemistiystäväni sanoi sen olevan kanan DNA-koodia. No, näin maallikkona moinen virhe ei haittaa - en olisi huomannut asiaa :)

Dinosauruspuisto pitää lukijaa otteessaan ja ei selittele asioita liian yksinkertaisesti. Lukijaa ei aliarvioida. Sama toistuu myös esim. Aikamatka-kirjassa, jossa sovelletaan kvanttiteknologiatietoutta. Aikamatka onkin mielestäni paras hänen kirjoistaan. Ja kyllä - David Thewlis on ihana leffa-versiossa :D

Crichtonin kirjoista ainoastaan Aivoryöstö taitaa olla minulla lukematta.
En nähnyt missään mainintaa, että Saalistajasta oltaisiin tekemässä elokuvaa. IMDb ei ainakaan tunnista sitä vielä. En panisi pahakseni, jos se elokuvana ilmestyisi, mutta Crichtonin kirjat ovat kuitenkin ehdottomasti elokuvia parempia. Saalistaja oli tosin heikompi kuin aiemmat kirjat. Toivottavasti Crichtonin ote ei ala löystymään.

Poissa blindside

 • sokotettu
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • AKTIVISTI
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Michael Crichton
« Vastaus #3 : Maaliskuu 20, 2008, 20:10:45 »
Todella vanha ketju tämä, mutta vastaanpa silti :P

Elikkä kirjahyllystäni löytyy Michael Crichtonin Dinosauruspuisto ja Kadonnut maailma, ja kummatkin tulleet useampaan kertaan luettua. Muita Crichtonin kirjoja en ole (vielä) lukenut. Jos yhtä viihdyttäviä kirjoja ovat kuin Dinosauruspuisto ja Kadonnut maailma, yritänpä lukea ne mahdollisimman pian.

Leffoista olen nähnyt Jurassic Parkin ja Jurassic Park II (eli sen mikä on tehty Kadonneesta maailmasta). Ykkösestä voin sanoa sen verran, että näin sen ensimmäisen kerran joskus neljävuotiaana (ja wikipedian mukaan siinä ikäraja Suomessa K-12/9), ja en nyt tiedä voiko sitä ihan traumaksi kutsua mikä siitä jäi :D joka tapauksessa rupesin iltaisin pelkäämään sitä että tyrannosaurus tulisi pihallemme ja kiskoisi talomme katon irti. Muistan myös kuvitelleeni, että talomme olisi jonkun ison kasvinsyöjän selässä. Olinpa outo lapsi :D

Mutta niin, takaisin asiaan. Jurassic Parkin ykkösosan olen nähnyt sitten useampaan kertaan ja hassua on se, että vieläkin säpsähdän silloin tällöin, samoissa kohdissa kuin aina ennenkin. Jurassic Park II:een taas petyin pahasti, koska se erosi todella paljon kirjasta eikä muutenkaan ollut samalla tasolla kuin ykkösosa. Mutta kyllä sekin menetteli :)

Michael Crichton taitaa alansa, eli mukaansatempaavan seikkailun. :) Hänen kirjoissaan jännittävää on se, että minä alan aina miettiä "olisikohan tuo kuitenkin oikeasti mahdollista"... En tajua hölkäsen pöläystä kvanttifysiikasta tai geenitekniikasta, joten hänen "asiantuntevat" teoriansa ja selityksensä saavat minut joka kerta miettimään. Aikamatkailua odotellessa...

Sama minulla, olen usein miettinyt lukiessani tyyliin "Entä jos..." "Jos tämä olisi mahdollista..."

DNA-selityksessä on (taitaa niitä olla useampiakin - ainakin elokuvaan niitä oli tupsahtanut)... kohdassa jossa kirjassa näytetään korjattua DNA-pätkää. Biokemistiystäväni sanoi sen olevan kanan DNA-koodia. No, näin maallikkona moinen virhe ei haittaa - en olisi huomannut asiaa :)

Jostain kumman syystä repesin kun kuulin tämän :DD Tosin eikö kirjassa useassa otteessa viitattu lintujen ja dinosaurusten (varsinkin velociraptoreiden kohdalla) samankaltaisuuteen, että sitä miettiessä ehkä tämä virhe ei ollut suuren suuri :D Ja en nyt muista mistä luin, mutta jos meidän DNA:mme poikkeaisi vain muutaman prosentin, voisimme hyvin olla delfiinejä. Ei toki offtopicia tähän kohtaan.
Taivaalla jahtasin aurinkoa
Tavoite oli puhdasta hulluutta

- Stam1na - Eloonjäänyt

Poissa manta

 • Kajahtanut potteristi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Tassujengi
Vs: Michael Crichton
« Vastaus #4 : Maaliskuu 20, 2008, 20:39:26 »
Michael Crichtonin tuotannosta olen lukenut Kadonnut maailma ja Suora lento. Molemmista pidin kovin paljon, koska pidän paljon aikuismaisista kirjoista, jotka eivä kuitenkaan ole liian vaikeita.

Kadonnut maailma on siis jatkoa Dinosauruspuistolle (repesin suomennokselle). Jos oikein muistan, niin siinä dinosaurukset herätetään uudelleen eloon, ja jos oikein muistan, niin T-Rex saapuu visiitille kaupunkiin.
Suora lento oli loistava kirja. Kertoo lentokonetapaturmasta, jossa kuoli noin viisikymmentä ihmistä. Päähenkilö alkaa tutkimaan tapaturman syytä. Saattaa kuulostaa tylstältä, mutta kirja oli todella jännittävä ja mielenkiintoinen! Innostuin kovin lentokoneen siivistä.

-manta
Aivojen tilalla ilmapalloja.

Poissa blindside

 • sokotettu
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • AKTIVISTI
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Michael Crichton
« Vastaus #5 : Elokuu 05, 2011, 13:54:28 »
manta, itse asiassa
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)


Onpa siitä kauan, kun viimeksi kirjoitin tai joku muu kirjoitti tänne, mutta minun Crichton-varastoni on kasvanut mukavasti tuosta kirjoituksesta. Nyt hyllystäni löytyy Dinosauruspuiston ja Kadonneen maailman (nämä myös englanniksi) lisäksi The Terminal Man, State of Fear, Nyt (myös englanniksi),  A Case of Need, Herrasmiesryöstäjä (myös englanniksi, nimellä The Great Train Robbery), Rising Sun, Aikamatka sekä Pirate Latitudes. Näistä minulla on lukematta neljä viimeksi mainittua, joita olen löytänyt esim. kirppareilta ja divareista enkä ole viitsinyt jättää jälkeeni. Tarkoitus olisi, totta kai, lukea nekin ja uppoutua Crichtonin mahtavaan maailmaan jälleen kerran. Crichton koukuttaa, ja esimerkiksi Jurassic Park ja The Lost World kuuluvat edelleen suosikkikirjoihini. Toki olen pitänyt aivan valtavasti muistakin Crichtonin kirjoista. State of Fearissa minua ympäristö"aktivistia" kuitenkin häiritsi Crichtonin skeptinen suhtautuminen ilmastonmuutokseen, mutta silti nautin kirjan juonesta todella paljon.

Ja hei, semmoinen juttu vielä, että Crichtonia julkaistaan tänä vuonna lisää (onneksi herra on kirjoittanut aika paljon julkaisukelpoista, vaikka ei ikävä kyllä ehtinyt kaikkea saada julkaisuun ennen kuolemaansa). Eli tässä linkki: http://www.michaelcrichton.com/books-micro.html
« Viimeksi muokattu: Elokuu 05, 2011, 13:58:10 kirjoittanut blindside »
Taivaalla jahtasin aurinkoa
Tavoite oli puhdasta hulluutta

- Stam1na - Eloonjäänyt