Kirjoittaja Aihe: Monta kirjaa samaan aikaan kesken  (Luettu 24322 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Arminas

 • Addikti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Monta kirjaa samaan aikaan kesken
« Vastaus #25 : Kesäkuu 13, 2007, 21:21:33 »
No ennen saatoin kyllä lukea kolmea-neljää kirjaa samaan aikaan, nykyään yleensä vain yhtä. Jotenkin se vain jäi.Olen huomannut että ei aina huvita lukea sitä kirjaa mitä on lukemassa, mutta aika harvoin aloitan uuden kirjan välillä.
Eikä siinä ole mitään typerää, jokainen tavallaan:)
The stories we love best do live in us forever.

forlorn

 • Ankeuttaja
Vs: Monta kirjaa samaan aikaan kesken
« Vastaus #26 : Kesäkuu 17, 2007, 11:39:45 »
Niin kuin monet ovat kertoneet olevan omalla kohdallaan, niin minäkin luen kirjoja riippuen millä tuulella olen. Tällä hetkellä minulla on kesken TSH - Sormuksen ritarit, Rumo alimaailmassa (jatkoa ylämaailmasta), ja muutamia Tolkienin "lastenkirjoja" (=ne vaikuttavat enemmän iltasatukirjoilta, ja niissä on joka viidennellä sivulla kuvia). Välillä myös lukiessani taikuuden historiaa ja salaperäisyyksien osastoa aloitan tietyn Potter-kirjan yrittäen saada keskusteluun omiakin ajatuksia.

Ennen ruokalukemisenani oli Aku ankat, mutta nyttemmin olen siirtynyt kirjoihin. Tällöin luen useimmiten kaikkia kevyitä ja rattoisia, iltalukemisena sitten TSH't sun muut.

Nyt kun HP&DH on tulossa, on harjoiteltava englanniksi lukemista. Samaan aikaan saatan lukea sen hetkistä kirjaa myös suomeksi, ja tällöin onnistun sekoittamaan ajatukseni. Eli mielestäni monen kirjan lukeminen on ihan ok juttu, jos vaan itse siihen pystyy sekoittamatta eri kirjojen tapahtumia toisiinsa (mikä käy itselleni suht usein).
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 17, 2007, 11:45:28 kirjoittanut forlorn »

Poissa Asoalian

 • : W
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Monta kirjaa samaan aikaan kesken
« Vastaus #27 : Kesäkuu 21, 2007, 00:01:54 »
Minulla on melkein koko ajan monta kirjaa kesken. Yleensä se menee niin, että on yksi kirja, joka on tavallaan se pääprojekti sillä hetkellä, ja siinä vierellä pari kirjaa, jotka olen jo lukenut aiemmin ja jotka ovat ikäänkuin sitä varten, jos ei jossain vaiheessa huvitakaan lukea sitä pääkirjaa. Yleensä ne pikkukirjat ovat jotain 100 sivun säälittäviä hevosaiheisia pokkareita, kuten tälläkin hetkellä. Yksi semmoinen menossa, ja samaan aikaan ranskankielinen Feeniksin kilta. Varsinkin silloin, jos luen jotain kirjaa jollain muulla kielellä kuin suomeksi, on pakko välillä lukea jota suomenkielistä, muuten ei vain jaksa lukea sitä. Siinä tosin sitten yleensä käy niin, ettei siinä vieraskielisessä kirjassa edisty yhtään mutta ei se mitään. ^^

Muita kirjoja ei ihme kyllä tällä hetkellä ole kesken, joskus on ollut niinkin että on ollut kaksikin paksua kirjaa yhtä aikaa kesken ja vielä muutama kevyempi kirja siihen lisäksi. Ei siinä mitään vaikeaa mielestäni ole, että on monta kirjaa kesken, tosin useimmiten silloin, jos luen jotain uutta ja oikein kiinnostavaa kirjaa, johon haluan paneutua kunnolla, en lue muita kirjoja samaan aikaan.
"You think that's hard? Try auditioning for Baywatch
and being told they're going in another direction."

Nicky Noon

 • Ankeuttaja
Vs: Monta kirjaa samaan aikaan kesken
« Vastaus #28 : Kesäkuu 22, 2007, 19:53:02 »
Sanotaanko vaikka näin, että siitä lähtien kun opin lukemaan joskus neljävuotiaana, minulla on luultavasti jo siitä lähtien ollut aina enemmän kuin kolme kirjaa kerrallaan kesken. Hmph, se kyllä tympii useinkin, mutten yksinkertaisesti osaa olla aloittamatta jotakin hyvää kirjaa jos näen sen kirjastossa tai saan lahjaksi. Tällä hetkellä kesken ovat: J.K.Rowlingin: Philosopher´s Stone (sivulla 121), Ann Brasharesin: Neljä tyttöä ja viimeinen farkkukesä, (sivulla 18) Georgia Byngin: Molly Moon ja tajuton timanttitemppu, (sivulla 25) Geraldine McCaughreanin: Peter Pan purppuran lumoissa (sivulla 48), K.A.Applegaten: Animorphs, Vastaisku (sivulla 46), Tuija Lehtisen: Rebekka ja kesäprinssi (nojaa, kesken ja kesken, sivulla 12),Mika Waltarin: Sinuhe Egyptiläinen, (sivulla 571) sekä Tomi Kontion: Austraasian viimeiset lapset (sivulla 232).
Elikkäs siis kuusi kirjaa, ja sitten on vielä aloittamatta kirjastosta haettuna pari muuta Animorphsia, ja tarkoituksena olisi aloittaa Potterit jälleen alusta, tosin tein sen jo, kun ostin Italiassa ollessamme Viisasten kiven enkuksi kun luettava loppui...
Ja miksi sitten minulla on aina niin paljon kirjoja samanaikaisesti kesken? Kysymys on yksinkertaisesti uteliaisuudesta. Niinkuin tuostakin näkee, monesta noista kirjoista olen vasta aivan alussa, kuten sivulla 12, 18 ja 25, ja se kieliikin siitä, että olen ihan mielenkiinnosta aloittanut noita, mutten sitten ole ehtinyt/jaksanut lukea niitä samantien loppuun.
Vihaan sitä kun menen kirjastoon vaikka tiedän että kotona odottaa vieläkin esim. keskeneräinen Sinuhe. Sitten kirjastossa löydän jonkun uuden sarjan ja lainaan siihen kirjan, taikka siellä sattuu juuri olemaan johonkin sarjaan kirja, jonka tahdon lukea, otan sitten ne ja innostun sarjasta uudestaan. Sitten menen kirjastoon ja aina kun palautan kirjoja, on myös pakko lainata sieltä jotakin. Usein käy myös niin, että vaikka minulla olisi kotona kesekeneräisiä kirjastonkirjoja, lainaan joka tapauksessa lisää kirjastossa... (toivotonta ^^' )
Unelmani olisikin, että saisin kerrankin luetuksi kaikki omistamani kirjat ja keskeneräiset kirjat, jotta pääsisin kirjastoon lainaamaan puhtaalla omatunnolla, heh ^.^

//muokkis. Enkös mä osaa ollenkaan laskea? Aiai, ja matikkako on kasi! Olin tyhmä kirjottanu tuohon että "kuusi kirjaa kesken", vaikka olin tuohon jopa kirjannut kahdeksan kirjaa. (Joista osa on kylläkin nyt jo luettu ja pari muuta on tarttunut kehään mukaan)
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 04, 2007, 22:32:27 kirjoittanut Nicky Noon »

Annabelle

 • Ankeuttaja
Vs: Monta kirjaa samaan aikaan kesken
« Vastaus #29 : Kesäkuu 30, 2007, 21:26:16 »
Tällä hetkellä mulla on luettavana Historiantutkija, Huhtikuun noita, TSH, Ihmiskunnan loppulaukka (en taida lukea vähään aikaan loppuun) ja aloitan Kultaisen Kompassin. Parhaimmilaan mulla on kuus kirjaa kesken ja luen niitä fiilisten mukaan.
Asiasta sadanteen:
Mukavaa, että netistä voi löytää ihmisiä, jotka lukee kirjoja, siis ihan oikeesti lukee.
Mulle kirjat on elämä, enkä mä tietenkään väheksy niitä ihmisiä, joilla on muutakin elämää kuin koulu ja kirjat (mun elämän pyhään kolminaisuuteen kuuluu vielä koirat) mutta tällaiset ihmiset (ainakin joita mä tunnen) lukee vain kirjat, jotka on pinnalla, esim. Narnian Veljo ja Leijona, kun se tuli elokuvana ja TSH, kun se tuli elokuvana. Kun puhuin mun koulukavereiden kanssa Narnian tarinoista, paljastui ettei kukaan niistä ollut lukenut muuta kuin Velhon ja Leijonan. Mitä!!? Musta Narnian tarinat pitää lukea kokonaan, että tajuaa sen kokonaisuutena. Hevonen ja Poika on esim. tosi hyvä tarina ja tietysti Taikurin veljenpoika, tjs. Marsut on hupaisia! Mutta, nyt mä aloin lörpötellä. Siis, lukekaa muutakin kuin päivän nimiä... Mä en ole lukenut Eragonia juuri tämän muoti-ilmiön takia, vaikka hyvä kirja se varmasti on.

Poissa whitemouse

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Monta kirjaa samaan aikaan kesken
« Vastaus #30 : Heinäkuu 28, 2007, 11:54:06 »
Minulla on yleensä kaksi tai kolme kirjaa samaan aikaan kesken.  En yleensä mene sekaisin kirjojen hahmojen ja juonen kanssa, koska yleensä samaan aikaan lukemani kirjat ovat hyvin erilaisia. Pari kertaa olen ihmetellyt jotain kirjaa lukiessani, että mitenkäs tämä nyt näin menee, mutta sitten olen älynnyt että se olikin se toinen kirja.
Kun on monta kirjaa kesken, niin voi lukea mielialan mukaan sitä kirjaa mitä huvittaa. Ja näin harvoin kirjat käyvät tylsiksi. 

Poissa Raitasukka

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Objection!
  • flavors.me
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Monta kirjaa samaan aikaan kesken
« Vastaus #31 : Heinäkuu 28, 2007, 13:26:34 »
Tuttuahan tuo on. Pari vuotta sitten minulla saattoi hyvinkin olla kolme kirjaa kesken, joita sitten luin limittäin. Nykyään pyrin kylläkin keskittymään yhteen kirjaan kerrallaan, sillä olen hieman kyllästynyt siihen, miten sekaisin menen kirjojen tapahtumissa. Yhtä kerrallaan lukiessa pystyn keskittymään tarinaan paremmin. Tällä hetkellä kesken on vain Terry Pratchettin Naamiohuvit.

Villilapsi

 • Ankeuttaja
Vs: Monta kirjaa samaan aikaan kesken
« Vastaus #32 : Heinäkuu 28, 2007, 14:43:52 »
En muista, koska olisin viimeksi lukenut vain yhtä kirjaa kerrallaan. Luen kuitenkin kirjallisuutta aivan laidasta laitaan, ja yhdenlainen kirja sopii yhteen tilanteeseen, toinen toiseen. Jos samaan aikaan kesken olevat kirjat ovat täysin erilaisia, ei ainakaan minulle tule ongelmia muistaa, mitkä tapahtumat kuuluvat mihinkin kirjaan.

Esimerkiksi koulu- ja työmatkoja bussilla kulkiessa on usein vaikea keskittyä mihinkään taidokkaasti kirjoitettuun, syvälliseen teokseen. Kioskifantasia, humoristinen novellikokoelma tai joku vastavaa soveltuu tällaiseen hetkeen oikein hyvin. Lisäksi muutenkin painavien koulukirjojen seassa laukussa on käytännöllisintä kuljettaa mukana kevyttä pokkaria, joka ei lisää painolastia, ja jonka kansien kuluminen ja sivujen taittuminen eivät aiheuta minussa mitään itsemurhareaktioita. Rauhallisena viikonloppupäivänä on hyvä syventyä johonkin raskaampaan, vaativampaan ja yleensä myös palkitsevampaan lukemiseen. Illalla, juuri ennen nukkumaanmenoa, taas mieluiten käperryn peiton alle teekupposen ja hyvin kirjoitetun fantasiaseikkailun kanssa.

Milelläni luen myös yhtä aikaa sekä suomen- että englanninkielisiä kirjoja. Jatkuva kielen käyttäminen, mieluiten tietysti sekä lukeminen, puhuminen että kirjoittaminen, kuitenkin on aina hyväksi. Jos minulla esimerkiksi on kesken vain englanninkielisiä kirjoja, kuten nyt, huomaan usein myös ajattelevani englanniksi, mikä ei tietenkään tee hyvää suomenkieliselle itseilmaisulleni.

Tällä hetkellä minulla on kesken neljä kirjaa, melko tavanomainen määrä, kun viidentenä ollut Deathly Hallows tuli pari päivää sitten luettua loppuun. Nathaniel Hawthornen The Scarlet Letter ja Virginia Woolfin Jacob's Room ovat vanhahtavine englanteineen melko raskasta luettavaa, David Farlandin The Sum of All Men rentoutumishetkiin sopivaa seikkailua ja ensimmäistä kertaa englanniksi työn alla oleva The Lord of the Rings sopii ylimääräisten vapaahetkieni täytteeksi, koska juonen selville saamiseksi ei enää tarvitse rynniä kirjan läpi vauhdilla (kolme lukukertaa suomeksi takana) vaan voi keskittyä yksityiskohtiin ja kielen hienouksiin. Monesti luetun kirjan kanssa ei myöskään ole pelkoa, että juoni katoaisi muistista, vaikka kirja jäisi kuukaudeksikin lojumaan koskemattomana.

Poissa nutcracker

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Monta kirjaa samaan aikaan kesken
« Vastaus #33 : Elokuu 02, 2007, 14:21:44 »
Minä toivoisin että keskittyisin vain yhteen kirjaan kerralla, mutta niin ei yleensä käy. En tiedä mistä se johtuu, mutta minulle on yksinkertaisesti vaikeaa keskittyä yhteen kirjaan samaan aikaan - ellei kyseessä ole joku niin koukuttava kirja kuin esimerkiksi uusin Harry Potter.
Eli yleensä minulla on 2-3 kirjaa samaan aikaan kesken. Luen niitä täysin fiiliksen mukaan, mitä milloinkin tekee mieli lukea. Niin yleensä myös välttää sen klassisen 'ei nyt huvita lukea mitään tällaista' -tunteen, koska tekee aina mieli lukea jotakin kirjaa joka on kesken.

Uusien kirjojen kanssa näin ei yleensä käy, ne luen loppuun ilman että luen välillä jotain muuta kirjaa, mutta vanhojen kirjojen kanssa juttu on eri. Kun tietää mitä kirjassa tapahtuu, ei ole koko ajan pakottavaa tarvetta lukea juuri sitä kirjaa, ja voi rauhassa lukea mitä milloinkin huvittaa.

Tällä hetkellä luen toista kertaa Harry Potter & Deathly Hallowsia. Nyt kun kuitenkin tiedän mitä kirjassa tapahtuu, ei lukeminen ole pakkomielle ja voin huoletta lukea myös toisia kirjoja. Lisäksi luen Pikku naisia, tuota kerrassaan ihastuttavaa kirjaa, sekä Sadan vuoden yksinäisyyttä. En koe sitä mitenkään omituiseksi, vaikka olisi toki mukavampaa lukea yksi kirja ensin loppuun ja aloittaa sitten vasta seuraava.

"I'm selfish, impatient and a little insecure. I make mistakes, I am out of control and at times hard to handle. But if you can't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserve me at my best." - Marilyn Monroe

Massu

 • Ankeuttaja
Vs: Monta kirjaa samaan aikaan kesken
« Vastaus #34 : Elokuu 08, 2007, 18:59:15 »
Minä tunnustan kuuluvani myös näihin ihmisiin joilla pitää aina olla vähintään kolme kirjaa kesken samaan aikaan :D Se on se vakio, kaksi olisi liian vähän ja jos taas olisi neljä tai yli niin sitten ei pysyisi enää ollenkaan kärryillä että missä ja milloin mitäkin tapahtui.
Yleensä se menee niin, että on jokin paksumpi kirja jota 'aktiivisesti' luen, esimerkiksi uusi Potteri niin kuin tässä vähän aikaa sitten, sitten joku vähän kevyempi jolla voin nollata päätäni välillä ja vielä kolmantena jokin siltä väliltä jonka olen lukenut jo aikaisemmin mutta jonka haluan syystä tai toisesta lukea uudelleen ^^ Harkitsen tässä että nyt kun sain seitsemännenkin kirjan ahmituksi loppuun niin hankkisin koko sarjan englanninkielisenä, pari puuttuu vielä, ja lukisin ne alusta ihan kokonaan.

Mutta tämä minun lukutyylini johtuu ihan siitä että en yksinkertaisesti jaksa keskittyä liian pitkään samaan kirjaan yhteen menoon "8D Jos kyseessä on joku tälläinen 'raskaampi kirja' niin tuntuu joskus että haluaisi jatkaa lukemista, mutta kun ei vain jaksa. Sitten kun voi välillä lukea vaikka lehteä tai sarjakuvaa niin jaksaa taas jatkaa siihen alkuperäiseen kirjaan keskittymistä. Näin miulla on ollut aina :3
Ja vaikka olenkin suhteellisen nopea lukija, niin esimerkiksi Pottereita luettaessa juuri kun jokin uusi asia paljastuu niin saatan keskeyttää lukemisen siihen ja jäädä pohtimaan sitä kunnes saan sen selväksi ja jatkaa sitten lukemista. Tätäkään ei kuitenkaan kovin monta lukua putkeen jaksa, vaan välillä pitää nollata aivot. Suuret kiitokset Lauritsalan kirjastolle, josta aina raahaan nuortenlehdet ja sarjakuvat siihen tarkoitukseen <3

Tälläkin hetkellä lukunurkkanani toimivassa sängyssäni majailevat Mie olen Lordi, Doloreksen tunnustus ja sitten DH, jonka sainkin jo loppuun ja korvaan varmaan kohta jollakin uudella. Tästä voikin varmaan päätellä että luen yleensä ennen nukkumaanmenoa koska en muulloin jaksa kiipeillä ylös ja alas (omistan parvisängyn) ja en osaa lukea kunnolla tuolissa istuen vaikka minulle on tänne nojatuoli hankittu o__O Olinpa missä tahansa, kehoni vaatii saada olla makuuasennossa kun luen.

kiia

 • Ankeuttaja
Vs: Monta kirjaa samaan aikaan kesken
« Vastaus #35 : Elokuu 09, 2007, 10:56:06 »
Olet lukemassa kirjaa puolessa välissä asti, kunnes keskeytät äsköisen kirjan ja rupeat lukemaan sitä toista kirjaa. Kun toinen kirja on luettu loppuun, siirryt siihen toiseen kirjaan mikä on jäänyt kesken. Luet kirjaa vähän matkaa ja tajuat että et muista kirjan lähiaikaisia tapahtumia, joten joudut pakittamaan taaksepäin, muistaakseesi.

Eli tossa^^ oli pieni näyte kun itselläni on ollut useampi kirja kesken samaan aikaan, varsinkin jos kummatkin kirjat lukee ensimmäistä kertaa ja ovat paksuja kirjoja. mutta en suosittele sitä tapaa lukea, vaikka itse en aina pysty vastustamaan.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 09, 2007, 20:27:45 kirjoittanut kiia »

Fanya

 • Ankeuttaja
Vs: Monta kirjaa samaan aikaan kesken
« Vastaus #36 : Elokuu 09, 2007, 11:47:38 »
Itelläni on ollut muutaman kerran pari kirjaa samaan aikaan meneillään.
Ei siinä muuten mitään mutta kerran menin aivan sekaisin että mitä missäkin tapahtui ja milloin. :/
Pitäis taas lukea Marianne Curleyn Muinainen taika, ehkä saisin siitä jotain vinkkiä omaan nykyiseen elämäntilanteeseeni :>

Kommando

 • Ankeuttaja
Vs: Monta kirjaa samaan aikaan kesken
« Vastaus #37 : Lokakuu 16, 2007, 16:57:31 »
Jjoo, useinkin on. Siis monta kirjaa kesken yhtä aikaa.

Tällä hetkellä ne ovat novellikokoelma Eurotarinoita ja Oscar Wilden (kirkkaasti K-18 -tasoinen) Teleny. Tällä hetkellä vuorotteluun on itse asiassa ihan fiksu syy. Äitini nimittäin saattaisi ihmetellä, jos lukisin olohuoneessa ihan pokkana Telenyä, jota mainostetaan takakannessa kiihkeän homoeroottiseksi ja ties mitä. :D

Yleensä sille ei kyllä ole syytä, miksi luen useampaa kirjaa. En tietenkään vaihtele niitä viiden minuutin välein, vaan keskityn aina täydellisesti siihen, mitä satun milloinkin lukemaan. Toisinaan saatan lukea kahta eri kirjaa, joissa on niin erilaiset tunnelmat, että toiseen tarvitsee tietynlaisen fiiliksen.

Vaihtelu virkistää, se vain on kivaa.


//muok. WHII, SADAS VIESTI \,,/

Poissa Pöpi Profeetta

 • Ennustelija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • I see you...
Vs: Monta kirjaa samaan aikaan kesken
« Vastaus #38 : Lokakuu 16, 2007, 17:08:37 »
Nyt on kesken Tehanu, eli Maameri-sarjan neljäs osa. On ollut jo varmaan kuukauden. Kyllä se vielä joskus...

Talviyön Lohikäärmeet on myös vielä kesken, hädin tuskin alussakaan. Se tulee kyllä luettua nopeammin kuin Tehanu.

Naamiohuvit on myös kesken, mutta päivän loputtua tuskin enää. On ne noidat vaan niin hauskoja. En minäkään käsitä oopperaa.

Kesken on myös Lohikäärmeviiri koska en ole jaksanut paneutua Pratcheteilta ja Dragonlanceiltani siihen.

Deverryn tarun ensimmäinen osa eli Hopeatikari on myös lukematta. Se tulee Dragonlance-kronikoiden ja Pratchettien jälkeen. Ellei kirjasto tule vaatimaan Tehanua takaisin.

Nyt on tavallista enemmän kirjoja kesken. Yleensä kaksi, kolme kirjaa on samanaikaisesti työn alla.
"That is not dead which can eternal lie
And with strange aeons even death may die"

H. P. Lovecraft

Poissa Milgia

 • Clandestine
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Miittiriippuvainen
Vs: Monta kirjaa samaan aikaan kesken
« Vastaus #39 : Lokakuu 16, 2007, 18:33:47 »
Mulla on yleensä ainakin kaks kirjaa kesken ja on nytkin..
mä en vaan voi sille mitään että alotan toisen kirjan kun edellinen on kesken..
koska jos kirja on tosi kiinnostava taka kannesta alotan sen heti oli sitten ihan mikä tahansa kirja kesken..

1.Susanna Clarken Jonathan Strange & Norrel,ihan alussa aika tylsä en jaksa lukea
2.Antti Eerola Valehtelijan päiväkirja, aika tyhmä Nylon Beat kirja.. siksi en jaksa lukea sitä loppuun
3. Eilen aloitin Lisa Careyn Merenneitojen laulu kirjan.. aivan fantastinen kirja jonka luen varmaan loppuun ilman ettö luen muita kirjoja välissä..
"Summer lovin' had me blast
Summer lovin' happened so fast
I met girl crazy for me
Met boy cute as can be."

Poissa julkupuu

 • Genrepoliisi
 • Vuotislainen
Vs: Monta kirjaa samaan aikaan kesken
« Vastaus #40 : Lokakuu 17, 2007, 09:10:16 »
Täälläkin on aina ainakin kaksi kirjaa kesken. Tällä hetkellä Abaratin toinen osa Lumon päivät, sodan yöt sekä Deathly hallows (joka tosin menee toista kertaa jo). Lisäksi olen miettinyt, että voisi aloittaa ruotsinkielisen viisasten kiven, kun sekin minulta kerran löytyy. Tietenkään en osaa ruotsia, mutta jotenkin sitä on helppo lukea kun muistaa kirjan suomeksi ulkoa..

Ja muita keskeneräisiä kirjoja on Salausmenetelmät ja jokin tietoturva -kirja, sillä se on opinnäytetyöaiheeni. Opinnäytetyöohjauskirjakin löytyy. Lisäksi olen hamstrannut kirjastosta kotiini Jästit ja taikuus -kirjan, sekä Alice Seboldin Oma taivas - ja Nora Robertsin Kuoleman hurmio -kirjat. Eli kirjoja kyllä on kesken kohta enemmän tai vähemmän. Joku joskus kysyi minulta, että eikö siinä mene sekaisin kun lukee montaa eri tarinaa, mutta ei siinä mene. Vai mitä olette mieltä?

Jaaa nyt kun aloin tarkemmin miettimään niin onhan minulla joku Narnian tarinoistakin kesken, en vain kuollaksenikaan nyt muista että mikä. Lisäksi luen koko ajan jotain Potteria, joten minulla täytyy olla joku niistäkin kesken.. tai sitten olen yrittänyt olla fiksu ja lukea vain englanninkielistä. Vaikka normaalisti se on sellainen "lisä" sen suomenkielisen Potterin lisäksi. Nooh, ehkä kotona sitten tarkistan, että mitä kaikkea onkaan kesken. 8)
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 23, 2007, 13:08:08 kirjoittanut julkupuu »
Only those who he loved could see the lightning scar. 4500!

sinynza

 • Ankeuttaja
Vs: Monta kirjaa samaan aikaan kesken
« Vastaus #41 : Lokakuu 17, 2007, 11:26:04 »
Hahah, en tajua teitä, miten te oikein pystytte tuohon?? Minulla ei ole koskaan ollut monta kirjaa samaan aikaan kesken, en pystyisi millään keskittymään niihin molempiin! Ehkä te kaikki vain olette niin hyviä siinä, että pystytte ensin lukea toista kirjaa keskittyneesti ja sitten vaihtamaan ja keskittymään siihenkin hyvin! Minun pitää keskittyä aina vain siihen yhteen kirjaan tai muuten sekoan totaalisesti.  No, kukin taplaa tyylillään. Minusta nyt vain on helpompi keskittyä yhteen kirjaan samanaikaisesti ja lukea se perusteellisesti ja vasta sen jälkeen vaihtaa toiseen kirjaan :) Taisi tulla vähän turha viesti, joten lopetan nyt hyvän sään aikana ;D

Poissa Xanie

 • hymyilevä huomispäivä
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • *reps*
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Monta kirjaa samaan aikaan kesken
« Vastaus #42 : Lokakuu 30, 2007, 16:41:16 »
Minulle on enemmänkin sääntö, kuin poikkeus, että on monta kirjaa kesken yhtä aikaa. Tällä hetkellä taitaa olla (vain) 4. Yleensä kirjat ovat eri tyylisiä. En ehkä jaksa keskittyä vain yhden tyyliseen kirjaan kerrallaan. Tai jotain. Joskus minulla saattaa olla useampi kirja kesken ja sitten aloitan yhden uuden, jonka luen siltä istumalta alusta loppuun.
Asiaan vaikuttaa ehkä myös se, että vanhempani ovat eronneet ja asun vuoroin molempien luona. Enkä jaksa raahata kaikkia kirjojani aina toiselta toiselle. Niin että molemmissa paikoissa on yleensä vähintään kaksi kirjaa kesken.
Enkä minä ainakaan sekoita niitten juonia keskenään. Kai se on vähän tottumiskysymys :D

Niin ja oman lisänsä tuovat myös kouluun luettavat pakolliset kirjat...

~Xanie
Kun ystäväsi katselevat sinua hyppäämässä laskuvarjolla joka ei aukea, voisi olla hauska temppu, jos esittäisit vaikkapa uintiliikkeitä.
Avasta kiitos Seatearille!
Tee päivän hyvä työ: www.freerice.com

Poissa Kuupposen päivä

 • Vuotislainen
 • Pottermore: NightGold9667
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Monta kirjaa samaan aikaan kesken
« Vastaus #43 : Marraskuu 03, 2007, 14:39:54 »
Minulla on kyllä aina monta kirjaa luettavana, tälläkin hetkellä taitaa olla jotain seitsemän työn alla. Se on sitten mukaavaa, kun joku kirja alkaa tympäistä, voi sitten siirtyä johonkin toiseen, lukea sitä seuraavaksi, ja jonkin ajan kuluttua palata taas siihen joka alkoi tympäistä. Minusta kuulostaa suorastaan oudolta, että jollakin voisi olla vain yksi kirja kerrallaan kesken, olen niin tottunut tähän omaan tapaani. Mutta tietenkin kaikilla on oma tapansa lukea, ei siinä mitään.

Poissa nostalgie

 • Kaipuu
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Monta kirjaa samaan aikaan kesken
« Vastaus #44 : Marraskuu 12, 2007, 17:17:36 »
Joo, täälläpä taas yksi, jolla monta rautaa tulessa, vaikka aikataulu kymmeninen kurssikirjoineen ei niin suvaitsevainen olisikaan. Mutta ei hätiä mitiä, hiljaa hyvä tulee.

Raid - Harri Nykänen

Totta tosiaan, minulla on nyt tuo Raid-sarjan kolmen kirjan nidos, jossa siis kaikki kolme Raidia. Olen aikaisemminkin lukenut tuon ykkösen, Raidin, mutta muistin virkistykseksi ajattelin, että järkevämpää on ottaa koko nidos. Tässä on siis ensimmäinen, eli Raid, toinen kirja Raid ja paperiansa, sekä kolmas, Raid ja lihava mies. Nyt olen aloittelemassa tuota Lihavaa miestä, ja hyvältä vaikuttaa. Ei se Nykänen vielä ole minua pettänyt.

Paahde - Louis Sachar

Pikkuveljeni piti lukea tämä kirja äidinkielen tunnille, ja kysyin sitten, että saisinko lukea kyseisen kirjan häneltä, koska rupesi takatekstin luettuani kiinnostamaan. Kuten kirjan arvosteluissa lukee - Paahde on elämys. Itse olen nyt viimeisillä sivuilla menossa, tänään voisin lukaista loppuun :) Hyvä kirja on! Elokuva kyseisestä kirjasta olisi tarkoitus katsella tässä joskus, jos sen joskus jostain löytäisin.

Katoaminen - Tess Gerritsen

Tätä Gerritsen-tuotannon selaamista jatkaessani, olen nyt aloittanut Katoamisen. Vielä en ole mitään mielipidettä muodotanut, koska ihan vasta aloitin, enkä muutamaakymmentä sivua pitemmälle ole ehtinyt. Uskonpa kuitenkin, että Gerritsen jatkaa vahvaa dekkariotettaan. Kirurgin jälkeen luulen tämän kuitenkin hiukan laskevan tasoaan, mutta kuka ties...

Poissa meppu

 • Miss Impossible
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Niin sanottu elämäni...
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Monta kirjaa samaan aikaan kesken
« Vastaus #45 : Marraskuu 12, 2007, 23:16:47 »
Itse kuulun niihin lukijoihin, jolla on monta kirjaa kesken yhtä aikaa. Pahimmillaan minulla on ollut niitä kesken 6 kerrallaan. Tällä hetkellä keskeneräisiä kirjoja ovat..

Stephen King - Kuulolla
Kauhumestarin viimeisin suomennos. Kirjaa luettuani vasta noin 20 ensimmäistä sivua, alkoi miettimään, haluanko enää käyttää kännyköitä.

Kirjan juoni (joka nähtävillä ympäri nettiä, siksi ei spoilereissa): Lokakuun ensimmäisenä päivänä sarja-kuvapiirtäjä Clayton Riddell kulkee pitkin Bostonin katuja lähes pompahdellen. Hän on juuri allekirjoittanut sarjakuvasopimuksen, joka takaa hänelle mukavan toimeentulon. Tulevaisuus näyttää valoisalta.

Valon tilalle tulee kuitenkin pian synkkä pimeys. Clayton piipahtaa jäätelölle puistoon ja yhtäkkiä puolet hänen ympärillään olevista ihmisistä sekoaa. Hämmennystä ja kauhua aiheuttaa ilmiö nimeltä Pulssi, joka leviää kännyköiden kautta. Se tuhoaa aivot ja tekee ihmisistä villejä, zombien kaltaisia petoja.

Clayton ja muutamat muut yrittävät sinnitellä maailmanlopun tunnelmissa. He matkaavat kohti pohjoista, Claytonin kotiseudulle Maineen. He huomaavat, että Pulssin vaurioittamat ihmiset eivät jää lopullisesti eläimellisiksi tappajiksi, vaan heistä alkaa kehittyä jotain uutta ja hirvittävää...


Dan Brown - Meteoriitti
Tässä kirjassa olen valitettavasti jumahtanut alkuun. Ei saanut samanlaista kipinää kuin muita herran teoksia lukiessani. Mutta eiköhän tämäkin tule jossain vaiheessa luettua loppuun.

Tony Hawk - Ammatti:Skeittaaja
Omaelämäkerta Tony Hawkista.
~*For in dreams, we enter a world that is entirely our own.
Let them swim in the deepest ocean or glide over the highest cloud.*~

Poissa Jazmín

 • Vampyyrityttö
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Monta kirjaa samaan aikaan kesken
« Vastaus #46 : Marraskuu 13, 2007, 11:36:07 »
Minulla on aina silloin tällöin monta kirjaa kesken yhtä aikaa. Parhaimmillaan olen lukenut ehkä jotain viittä kirjaa samaan aikaan. Yleensä niin tapahtuu silloin, kun olen löytänyt jonkun tosi kiinnostavan kirjan, vaikka edellinen on vielä kesken.  Jos lukee monta kirjaa kerrallaan, voi aina lukea sellaista kirjaa, millainen olo itsellä on. Kerran on myös muistaakseni käynyt niin, että olen aloittanut uuden kirjan, kun en ole muistanut, että edellinen on vielä kesken xD.
"You shine so bright it's insane, you put the sun to shame."

floora

 • Ankeuttaja
Vs: Monta kirjaa samaan aikaan kesken
« Vastaus #47 : Marraskuu 24, 2007, 23:16:17 »
No, sehän on kuitenkin kaikkien oma asia, montaa kirjaa lukee samaan aikaan tai siis että montako kirjaa on samaan aikaan kesken.
Ei oo mun mielestä mitenkään typerää tai outoa. Ihan normaalia :D
Mulla on ittellä välillä ollu muutama kirja kesken, ja oon lukenu muutaman kirjan, ennen ku oon taas jatkanu sitä kirjaa mikä jäi kesken. Viime viikolla mulla oli HP&LP kesken, ja luin sen aikana kaksi vähän lyhyempää kirjaa.
Ja oon myöskin lukenu sarjakuvia sillon ku joku kirja on ollu kesken, eli joka keskiviikko, mut nehän ei edes ole pitkiä.
En mä yleensä jätä kirjoja kesken, ja ala lukea jotain toista kirjaa, sillon vaan en jaksanu enää lukee hetkeen sitä Harry Potteria, ja päätin lukee siinä välillä pari muuta kirjaa.. <:

hidoi

 • Ankeuttaja
Vs: Monta kirjaa samaan aikaan kesken
« Vastaus #48 : Marraskuu 29, 2007, 19:38:18 »
Vohoi, itselleni on aivan luonnollista lukea montaa kirjaa samaan aikaan. Itse asiassa on melko hälyttävää, jos näin ei ole. Tällä hetkellä kesken ovat

Jostein Gaarderin Sofian maailma (neljäs lukukerta)

Filosofian historiaa ja nykyisyyttä kartoittava teos. Aloitin lukemisen koeviikkoa ja filosofian koetta varten.

Risto Heikkilän Joulun tähti

Tunnettu tähtitieteilijä ja teologi ratkaisee joulun tähden arvoitusta ja Jeesuksen syntymän ajankohtaa.

Olli Jalosen Yhdeksän pyramidia

Ryhmä ihmisiä rakentaa seitsemän pyramidia maailman kaupunkeihin, mm. Osloon ja Helsinkiin. Mukana piirroksia ja kuvia rakennuspaikoista, joihin on lisätty pyramidit sellaisina kuin ne tulisivat olemaan.

Susanna Clarken Jonathan Strange & Mr. Norrell (alkuperäiskielellä, hankittu lähes heti kirjan ilmestyttyä)

Pari maagikkoa ovat kyllästyneitä siihen, että Englannissa ei enää tehdä käytännön taikuutta.

Christopher Paolinin Eragon (niinikään alkuperäiskielellä ja myöskin hankittu heti ilmestymisen jälkeen... ai miten niin en saa kirjoja luettua?)

Poika löytää metsästä lohikäärmeenmunan, ja arvaahan sitä, että jotain tulee tapahtumaan...

Inger Skote - Bakom den blå dörren

Ryhmä oppilaita ja opettaja jäävät lukkojen taakse. Tunnit, jotka vietetään sinisen oven takana, paljastavat uusia asioita kaikista. På svenska.

R.A. Salvatoren The Crystal Shard (Book One: The Icewind Dale Trilogy)

Tässä en ole päässyt ensimmäistä lukua pidemmälle... Juoneen liittyy jotenkin peikkoja, haltioita ja salaperäinen kristalli.

Margaret Mitchellin Tuulen viemää

Tämän olen nähnyt elokuvana. Eeppinen rakkauskertomus rapakon toiselta puolen.

ja

Edgar Lee Mastersin Spoon River Antologia.

Tätä kirjaa ei ole tarkoituskaan lukea kertaistumalta. Kokoelma kuvitteellisia hautakivitekstejä kuvitellusta kylästä. Kirjoitukset kertovat paljon vainajista ja heidän elämästään ja luovat kuvan Spoon Riveristä.

valentine

 • Ankeuttaja
Vs: Monta kirjaa samaan aikaan kesken
« Vastaus #49 : Joulukuu 11, 2007, 16:57:40 »
Minulla on yleensä aina useampi kirja menossa samaan aikaan, eikä se mitenkään oudolta tunnu. No, tällä hetkellä on vissiin kuusi kirjaa kesken, se on jo aika paljon :). Yleensä, kun jossain kirjassa tulee hieman tylsempi kohta (tai sellainen, minkä muistan ihan ulkoota, kun luen usein kirjoja uudelleen), ni naappaan uuden kirjan. Ja kyllähän ne fiiliksetkin siihen kirjan valintaan vaikuttaa melko lailla.

Ei ollut ihan turha viesti, eihän?