Kirjoittaja Aihe: Paras ja huonoin Potter -kirja?  (Luettu 69147 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Lohikäärmelady

 • varjoenkeli
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Painovirhepaholainen
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #75 : Kesäkuu 11, 2008, 18:48:22 »
Susikkini on ehdottomasti Feeniksin kilta.Se on pisin joten siinä riittää luettavaa pirtäksikin aijaksi. Siinä myös tapahtuu eniten. Se on endottomasti mielenkiintoisin kirja ja itse kiltakin on tosi mielenkiintoinen. Lopun ministeriö keikka oli minusta koko kirja sarjan yksi koho kohdista Tylypahkan taistelun lisäksi. Se taitaakin olla yksi lempikohtauksitani. Se vain...en edes tiedä miksi se on minusta vaan niin hyvä kohtaus, mutta tehoa latistaa voimakkaasti se, että Sirius kuoli;< .Se oli niin väärin!
Harryn angstaus häiritsi aluksi tosi paljon kun siihen ei ollut tottunut, mutta nyt neljän lukukerran jälkeen siihen on jo täysin tottunut:D
  Sitten Pimento. Se ministeriön oma ilkeä sammakko. Viha oikein tarttui oppilaista! Oli hauskaa seurata kun hän yritti sitkeästi taltuttaa oppilaita onnistumatta siinä kuitenkaan.

LK:n alun huispaus ottelu oli vähän tympivä, mutta kirja oli muuten oikein hyvä. Valevauhkomielikin oli ihnan ok hahmo. Itse asiassa pidin siitä. Miten sekin on mahdollista?

AK:sta pidin myös tosi paljon. Remus on maailman paras PVS:n opettaja ja tykästyin hahmoon. Kirjan juoni oli ehkä kaikista paras. Siriuksenkin mukaan tulo toi kirjaan henkeä. Jokainen tahköön omat johtopäätöksensä.

SK. Aluksi en oikein pitänyt siitä, mutta uudestaan luettuna se parani roimasti. Salaisuuksien kammio on järjettömän mielenkiintoinen paikka. Basiliski rulettaa!

Ensimmäinen Potter olikin enimmäkseen totuttelua tulevaan ja kerrontaa vanhasta.

Kuudes Potter oli myös oikein mahtava ja Tomin elämänvaiheet olivat tosi kiinnostavaa seurattavaa. Lopun hyökkäys oli vähän lattea, mutta sitäkin tuhoisampi. Dumbledore:<

Seiska oli pieni pettymys, koska odotukseni olivat niin korkealla, mutta ei se siitä huonointa tee. Huonointa en siin osaa ollenkaan päättää...

Kolme suosikkiani ovat:

1. Feeniksin kilta
2. Azkabanin vanki
3. Puoliverinen prinssi/ Kuoleman varjelukset (jaettu sija)

noiden jälkeen tulevat tässä järjestyksessä:

5. Liekehtivä pikari
6. Salaisuuksien kammio
7. Viisasten kivi

Mikään kirjoista ei toki ole huono!

-Lohikäärmelady
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 11, 2008, 18:59:32 kirjoittanut Lohikäärmelady »
-Mitä? Onko nukkumatilla muka vihollisia?
-Kahvi! Ajattele kahvia!

Poissa Hirmu

 • Kirjekyyhky
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Teepannu on muuttunut mäyräksi!
 • Pottermore: FlightLumos2
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #76 : Kesäkuu 23, 2008, 17:46:36 »
Kyllä se on varmaan pakko nimetä parhaaksi kirjaksi Kuoleman varjelukset, vaikka siinä onkin myös roppakaupalla asioita, jotka ärsyttävät. Viimeisessä kirjassa kuitenkin saadaan päätös tarinalle, siitä löytyvät yllättävimmät käänteet, ja moni alusta asti odotettu asia toteutuu. Tajuan nyt, että lukukokemukseen vaikutti paljon se, että luin kirjan ensin englanniksi. Nyt suomennos häiritsee, eikä kirjaa ole kiva lukea kummallakaan kielellä. :P Mutta eiköhän tuohon ajan myötä totu...

Kuoleman varjelusten jälkeen taitaa tulla Puoliverinen prinssi; siinäkin on hienoja käänteitä ja myös niitä tapahtumia, joita tuntuu odottaneen ensimmäisistä kirjoista lähtien.

Loppuja on todella vaikea panna järjestykseen, etenkin huonointa on hankala sanoa. Pidän ja en pidä Feeniksin killasta. Liekehtivässä pikarissa on puolensa, vaikka sekin jaksaa ärsyttää tylsyydellään. Azkabanin vanki on mielestäni sekavahko, mutta luettava. Salaisuuksien kammio on toki lyhyt ja tylsähkö, mutta tärkeä osa tarinaa... Viisasten kivi on kaiken alku, joten ei sekään huonoin ole. :P Mutta jos pitäisi lähteä vaikka autiolle saarelle ilman yhtä Potter-kirjaa, jättäisin varmaan pois Salaisuuksien kammion. Siinä ei oikeastaan tapahdu kovin paljon, ja olen jo kolunnut sen miljoonasti läpi tiettyjä kohtia etsien, joten kyllästymisestäkin saattaa johtua. :P

Poissa Da Kin

 • Overdrive
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Guns N' Fuckin' Roses!
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #77 : Kesäkuu 26, 2008, 17:34:51 »
Ennen kuin Puoliverinen Prinssi ilmestyi pidin eniten Azkabanin vangista, joko Siriuksen tai sitten sen vaihtelevuuden takia nimenomaan siksi että siinä ei ole sitä ainaista Harry vs Voldemort kerrontaa (joka ei missään tapauksessa ole huonoa) tai sitten sekä että. Mutta kun PP tuli niin siitä tuli ehdottomasti paras HP sarjan kirjoista, koska Harry oli ikään kuin aikuistunut siinä FK:n ja PP:n välissä ja Voldemortin menneisyyden tutkiskelukin oli erittäin kiehtovaa.
 Tuo viimeisin kirja eli KV/DH ei vakuuttanut minua ensimmäisen lukukerran jälkeen, tosin otaksun sen johtuvan siitä että ahmin sen noin 8:ssa tunnissa mutta toisella keralla kaikki aukeni  ja se vakuutti minut lähes täysin, mutta ei niin hyvin kun PP teki. Eli oma mielipiteeni on se, että Puoliverinen prinssi on se paras Potter kirja.

Huonoimmasta kirjasta ei ole minun kohdallani epäilystäkään ja se on "yllätys yllätys" Salaisuuksien kammio juuri siitä nimenomaisesta syystä, että se on kyllästyttävä ja ärsyttävä melkein jo yksinomaan Gilderoy Lockhartin takia, tosin mies kyllä sai ansionsa mukaan..    ;)
Ei lopu täältä polle ei amfetamiini, täältä kukkaloistosta amsterdamin, ojat pullollaan pitkätukkiaan antaa kaikkien kukkien kukkia vaan..

Poissa Chrystal

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #78 : Heinäkuu 01, 2008, 18:13:32 »
Parhaaksi voisin sanoa Azkabanin vangin, Kuoleman varjelukset tai Puoliverisen prinssin. En kyllä oikein osaa sanoa, kun kaikki ovat hyviä. Ehkä kuitenkin Azkabanin vanki. Siinä tulee mukaan uusia hahmoja, siinä on mukavasti huumoria, se on mielenkiintoinen kun kouluelämää on mukana paljon. Juonikuvio muuttuu kovasti kun Sirius saapuu kehiin Remusta unohtamatta..
Toisessa päässä onkin sitten Salaisuuksien kammio. Ihan sen takia, kun Harrylle tulee niitä inhottavia onnettomuuksia ja takapakkeja. En tykkää lukea niistä. Lisäksi en halua että Valedro tekee Hagridin syylliseksi Myrtin kuolemaan..
"Ron kuule, sinä tiedät vallan mainiosti, että Harryn ja minut kasvattivat jästit!" Hermione sanoi. "Me ei kuultu lapsina tuollaisia satuja, me kuultiin Lumikki ja seitsemän kääpiötä ja Tuhkimo-"
"Mikä se on, joku sairausko?"
-Harry Potter ja Kuoleman varjelukset

Poissa Argonblue

 • Parasta ennen: 17.11.2009
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #79 : Heinäkuu 03, 2008, 17:31:30 »
Paras on ehdottomasti Azkabanin vanki. Siinä on sellainen sopivan tasapainoinen seikkailumeininki, ei mitään turhan synkkää mutta hiukan tummempiakin sävyjä. Myös Feeniksin kilta, Puoliverinen prinssi ja Kuoleman varjelukset ovat hyviä, en osaa laittaa noita sen paremmin järjestykseen. Viisasten kivi ja Salaisuuksien kammio ovat minulle hieman liian lastenkirjoja. Ovathan ne tavallaan ansiokkaita ja sisältävät hyviä oivalluksia, mutta yleisilme on jotenkin lapsekas. Liekehtivä pikari on huonoin, täynnä tylsää jaarittelua ja mitättömiin yksityiskohtiin takertelua. Loppukiri (Cedricin kuolema) auttaa vähän, mutta ei tarpeeksi.
"We will be perfect...    ...in every aspect of the Game"

Vastarannankiiski vauhdissa taas...

Viivih

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #80 : Heinäkuu 03, 2008, 21:12:02 »
Ehdottomasti paras kirja on Feeniksin kilta. Siinä pääsee enemmän mukaan Voldemortin touhuihin sekä siinä tulee mukaan uusia, mielenkiintoisia hahmoja (kuten Luna Lovekiva). Siinä tapahtuu eniten ja varsinkin AK:n touhuja on kiva seurata. Se on myös pisin kirja, joten lukeminen ei heti lopu (pidän muutenkin pidemmän puoleisista Pottereista :3 ). Myöskin kouluelämään pääsee paremmin mukaan. Kaikkeen pääsee paremmin mukaan FK:ssa ;> . Muutenkin sitä olen lukenut paljon enemmän kuin muita Pottereita, jonkin takia se vain kolahti parhaiten.

Huonoin Potterkirja on ehkä VK tai SK. En ole lukenut kumpaakaan pitkään aikaan, mutta pidän Harryn elämästä enemmän kun hän on vanhempi :)

Poissa tulppaanipenkki

 • kastelua vailla
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #81 : Heinäkuu 07, 2008, 22:58:27 »
ehdottomasti ykkösenä:
1. Kuoleman varjelukset
 hyvää: on entistäkin tunnelmallisempi kirjoitustyyli, kauniit kohdat, upea juoni ja sarjan lopetus. Hyvänä esimerkkinä taas metsä- luvun tunnelma, en voi lukea sitä lukua vieläkään, ilman että saan kylmiä väreitä, tai että kädet hikoavat. Kirja on välillä tosi hauska ja välillä todella surullinen, muttei ala missään  kohtaa kyllästyttämään. Se on tarpeeksi erilainen kun muut potterit. Lisäksi hahmoihin syventyminen viehätti minua.
huonoa: en keksi millään. Ehkäpä se, ettei kolmikko seikkaile niin paljon Tylypahkassa, onneksi lopputaistelu käytiin siellä, niin kuuluukin (: Ja 19- vuotta myöhemmin- luku oli piirun verran liian lyhyt, ja olisi voinut valaista paremmin.
2. Azkabanin vanki
hyvää: AV on jotenkin aina kolahtanut minuun. Se on hyvin kaunis kirja, tenkin Hiinokkaan ja Siriukseen tutustuminen sekä huispaus miellyttävät. Kuten joku tuossa sanoikin, tässä kirjassa on vähiten Voldemortia, mikä on minusta kivaa vaihtelua. Juoni on tosi hyvä, ja mielestäni tässä kirjassa on kenties paras loppu, se on sekä onnellinen että myös surullinen. AV on lisäksi joissan kohdissa tosi tunnelmallinen ja liikuttava, kuten siinä kun Harry pyytää, saako asua Siriuksen kanssa. Ajankääntäjä ja Kelmien kartta oli mielestäni loistavia. AVhen on toisinsanoen saatu paljon asiaa, muttei se ole todellakaan liian sekava.
huonoa: Tässä kirjassa on ehkä millin verran liikaa Hermione vastaan Ron kiistoja. Lisäksi AV on liian lyhyt :(
3.Liekehtivä pikari
hyvää: LP on myös vaan jotenkin yksi lempikirjoistani, ilman kummoisempia syitä. Tykkään enemmänkin yksityiskohdista, kuten Rita Luodikosta, jonka tekstit on  hauskaa luettavaa. Joulutanssiaiset on myöskin parhaimmistoa, hyvät kuvailut. Kolmivelhoturnajaiset vie paljon kirjasta, mutta se ei haittaa ollenkaan. Uudet hahmot loi paljon piristystä, LPssa on myös rutkasti hauskoja kohtia.
huonoa: Loppu. Se on yksinkertaisesti LIIAN synkkä. Siinä ei ole oikein mitään valonpilkahdusta. Loppu on kamala hyrr. Ikäänkuin se ei olisi riittänyt, että Voldemort palaa ja silpoo Harrya vaan Cedricinkin piti vielä kupsahtaa, etenkin Cedricin isän tuska lopussa on niin kamalaa luettavaa, että huh.
jaetulla neljännellä sijalla ovat loput kirjat.
4.Salaisuuksien kammio
hyvää: SK on hauska, ja siinä on äärimmäisen toimiva juoni. Loppu on mielestäni ok, ja hienoa, kun Harry pelastaa Ginnyn.Plussaa alruunat! :D Alkuun tykästyin paljon, autojuttu ja Dobbyn toilailut saa aina hymyilemään.
Tosi vaikea sanoa tästä kirjasta mitään, koska en ole lukenut SK:ta piiiitkään aikaan.
huonoa:Hmm, Lockhart oli vähän tyhmä hahmo, eikä kovin syvällinen eikä ihmismäinen. Muutenkin SK on pikkaisen mauton ja liian lyhyt Potter.
4.Feeniksin kilta
hyvää: On se, että Ginnystä on saatu kiva hahmo, eikä hän ole enää sellainen ujo napero. Suurimman plussan FK saa minulta Luna Lovekivasta, joka on loistava hahmo, ja tekee kirjasta paljon kivemman. Myös se että Ronista ja Hermionesta tuli valvojaoppilaat, toi kirjaan jotain väriä. Myös AK viehättää, ja on loistava idea Rowlingilta.
huonoa: Harryn säälittävä angsti jota on saatu tukattua joka paikkaan. Yhden vuoden Harry on tuollainen säälittävä huutaja, ja kaikki muut suurisydäminen sankari. Myös Cho Chang on ihan älytön, hahmo, jolla ei ole oikein muuta virkaa kun Harryn ensi-ihstus ja vastenmielinen vetistelijä.
4.Viisasten kivi
hyvää: VK tekee sarjaan mielestäni toimivan aloitteen, ja siinä on kerrottu juuri tarpeeksi asioita.Etenkin Iseeviot- peili tekee minuun vaikutuksen, ja tykkään myös kohdasta eläintarhan matelijatalossa. VK:ta voisi kuvata sanalla 'kiva', koska se on loistava alku, mutta:
huonoa: Vaikka lopun seikkailu, ja koko kirjan kestävä juoni olikin loistava, oli vähän tyhmää, että Potter tapaa juuri vuoden lopussa Voldemortin, voittaa hänet jnejnejne. VKsta on vaikea sanoa mitään, koska se on aika 'kepeä', mutta sarjan aloituskirjaksi, jossa Harry on 11, se on oikein hyvä.
4. Puoliverinen prinssi
hyvää: PPssä on paljon hyviä kohtia, kuten se kun Harry vie Lunan pikkujouluihin. On hyvä,että Lunaa on huomioitu tässäkin kirjassa jokun verran. PP on kauniisti kirjoitettu, loppu on sykähdyttävän aito ja liikuttava, etenkin hautajaiset ovat hienot. PPssä on huomioitu ihmissuhteet ja H/G parituksen toteutus on tosi toimiva! Voldemortin historia oli tosi kiinnostavaa ja muistot hyvä idea.
huonoa: Asiat rymähtävät PPssä jotenkin loppuun. Lopputaistelu ja Dumbledoren kuolema tulee jotenkin äkkiä ja ennalta-arvaamatta. Myöskin alun ministerikeskustelu on vähän tympivä.
We're not gonna sit in silence,
We're not gonna live in fear

Hockenheim

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #82 : Heinäkuu 08, 2008, 12:29:33 »
Parhaaksi täytynee nimittää Kuoleman varjelukset, vaikka hieman muutama asia ärsyttää on se kuitenkin päätös, ihan hyväkin kenties, kirjasarjalle. Moni asia, joka oli ennen tämän lukemista auki selveni.
Toisiksi parhaana pidän Azkabanin vankia, ihan vain jo senkin takia että loppuratkaisu ei ollut muille kirjoille tyypillinen Harry-Voldemort -taistelu, eikä Voldemortia tuotu paljon esille. Ja sekin oli mukavaa, että tutustuttiin Remukseen ja Siriukseen, kelmeihin. Kolmantena suosikkina Feeniksin kilta, Harryn angstauskohtaukset häiritsivät, mutta oli kivaa päästä tutustumaan uuteen paikkaan (Pyhä Mungo) ja siinä riittää lukemista. Puolivernen prinssikin on ihan hyvä, muttei lemppareitani.

Toiseen päähän. Liekehtivän pikarin olen varmaan kaksi kertaa jaksanut lukea, liikaa turhaa tekstiä ja jotenkin joku ei täällä ruudun toisella puolella tykännyt yhtään, kun ah-niin-täydellinen-Potter valittiin yllättäen kolmivelhoturnajaisiin. Viisasten kivi ja Salaisuuksien kammio eivät kolahda jossain tapaa enää, tykkään enemmän vanhemmista päähahmoista.

kenkä

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #83 : Elokuu 01, 2008, 13:13:26 »
SPOILAAA

1. Puoliverinen Prinssi

-Koska kirjassa kerrotaan Voldemortin menneisyydestä, mikä tuo hahmoon syvyyttä. Ginny/Harry -jutska, vaikka kaikki tuntuvat inhoavan sitä ;) Harry on kirjassa kuitenkin asteen kypsempi kuin edellisissä kirjoissa. Kun se alkoi juottaa Dumbledorelle sitä lientä siellä luolassa, olin jo aivan varma että se typeränä juo sitä itse tai lopettaa juottamisen ja lähtee pois koko paikasta. Mutta onneksi Harry onnistuu pelastamaan Dumblen, eikä siitä edes jäänyt mitään maailmanpelastaja -makua suuhun.
Harry joutuu käyttämään aivojaan käyttäessään Felix Felicisiä, eikä hän sorru käyttämään juomaa johonkin typerään kunnianhimoiseen hankkeeseen, kuten joku huispauksen loppuottelu. Kuhnusarvio on myös uusi, mielenkiintoinen henkilö.

2. Feeniksin Kilta

-Kirjassa tapahtuu paljon, ja vaikka Dumble ei olekaan koko kirjan ajan kaikkivoipa vanhus, hänen ilmestymisensä taikaministeriöön lopussa oli loistava ratkaisu. Myös Harryn mielenterveyden järkkyminen oli mielenkiintoista, sillä vaikka jotkut ovatkin toista mieltä, niin minusta Harry on ottanut tähän asti vastoinkäymisensä melkein epärealistisen kevyesti. Raivokohtaukset Dumppikselle ovat jotain sellaista, jota voisin itse kuvitella tekeväni samassa tilanteessa. Pimento on loistava. Siriuksen kuolema oli hyvä ratkaisu, vaikka hahmosta pidinkin. Harry on taas omillaan.

3. Kuoleman Varjelukset

-Koko paketti punoutuu ehjäksi kokonaisuudeksi: Rowling on kylvänyt ratkaisun siemeniä jokaiseen kirjaan, ja alusta alkaen muodostunut palapeli on viimeinkin valmis. Hahmot syvenevät ja Harry aikuistuu pikkuhiljaa. Epilogi oli ihana ja kamala, mutta jos sitä ei olisi ollut, olisin varmasti karjunut raivosta, jos kirja olisi loppunut viimeiseen lukuun. :D
Loppuratkaisu oli juuri sellainen kuin toivoinkin.

4. Liekehtivä Pikari

-Harry ei ole enää turvassa Dumppiksen siipien suojissa, vaan linnan seinien sisällä uhkaa vaara. Sinisilmäisyys ja ylpeys kostautuvat. Voldemortin ja Harryn välinen lopputaistelu on yksi koko kirjasarjan käännekohdista, sillä Harry ei pelastu ainoastaan onnenkantamoisella. Muut taikakoulut ja niiden aiheuttamat uudet, hämmentävät tilanteet tekevät juonesta herkullisen (Hermione/Krum!)

5. Azkabanin Vanki

-Harry saa viimeinkin lähelleen ihmisen, johon voi luottaa, ja muutenkin menneisyydestä paljastuu uusia asioita: Kelmit, tällipaju, Peter... Rohkelikon huispausmestaruus oli ihanaa luettavaa (urheilija kun olen) ja Punurmio, ah-niin-ihana hörhö :D

6. Salaisuuksien Kammio

-Ensimmäinen hirnyrkki + yksi hirnyrkin tuhoamistavoista esitellään jo 2. kirjassa. Valitettavasti näin elokuvan ennen kuin luin kirjan :(

7. Viisasten Kivi

-Tylsin kirja siksi, että Harry on vielä niin pieni, ja koska velhomaailma vasta esitellään, joutuu Rowling vääntämään aika monta asiaa rautalangasta. Samalla selkeästi lastenkirjamaisin Potter.

Amberi

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #84 : Elokuu 01, 2008, 13:35:59 »
1. Liekehtivä Pikari
2. Feeniksin Kilta
3. Azkabanin Vanki
4. Salaisuuksien Kammio
5. Puoliverinen Prinssi
6. Kuoleman Varjeliukset
7. Viisasten Kivi

Liekehtivä Pikari on lempikirjani. Siinä on paljon hauskoja kohtia, esimerkiksi Luodikon lehtijutut, jotka samalla vähän vihastuttavat. Liekehtivässä Pikarissa tapahtuu paljon, mutta neljäs vuosi Tylypahkassa ei ollut kuitenkaan liian täynmnä tapahtumia. Inhoan Pottereiden taistelukohtauksia, enkä siis pitänyt LP:n lopusta. Kotituntut olivat hyvin mukana kirjassa. Se oli hyvä juttu.

Feeniksin Killassa Harryn teiniangsti ärsyttää. Pimento ikvisitiopartioineen, uusine asetuksineen ja kentauripelkoineen on hauska hahmo, koska on niin ärsyttävä. AK:n kokoontumiset olivat mukavia. Lopun taistelukohtaus oli ensimmäisillä lukukerroilla tylsä, enkä tajunnut siitä mitään. Parilla viimeisellä lukekerralla taistelu on ollut ihan kivaa luettavaa ja olisin voinnut lukea sitä pidempäänkin.

Azkabanin Vangissa on hyvä juoni. Lupin on yksi suosikkihahmoistani ja Azkabanin vangissa hän on tärkeä. Oppitunti, jolla oppilaat saavat hävittää mörön, oli kiva. Tässä kirjassa ei ollut niitä inhoamiani taisteluja.

Salaisuuksien kammioon toi jännitystä Harryn kuulemat äänet. Oli kiva lukea sitä kahdelta yöllä pimeässä. Gilderoy Lockhart on hauska tyyppi.

Puoliverisessä Prinssissä ei ollut mitään sellaisia kohtauksia, jotka olisivat jääneet mieleen tosi kivoina. Luolakohtaus oli tylsä. Dumbledoren Harrylle näyttävät muistot olivat mielenkiintoisia.

Kuoleman Varjeliuksissa kaipasin Tylypahkaa. Taikakoulun oppitunnit ovat mukavempaa arkea kuin telttailu. Surullinen kirja, kuten kuuluukin olla. Tässä kirjassa taistelu oli ihan kivaa luettavaa, koska se ei ollut sellainen sekainen, kuten Feeniksin killassa. Viimeinen luku, 19 vuotta myöhemmin, oli ihana. Olen lukenut sen ainakin 10 kertaa, vaikka koko kirjan olen lukenut 3-5 kertaa.

Viisasten Kivikin oli ihan mukava kirja, mutta jää kuitenkin viimeiseksi listalleni.

Poissa Meew

 • Valkea susityttö
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Kelmit for ever
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #85 : Elokuu 03, 2008, 23:11:23 »
Suosikkikirjani on ehdottomasti Azkabanin vanki <3 Ah, se on niin ihana kirja. Niin ihana! Ensinnäkin siksi, että siinä kirjassa Harry ei joudu taistelemaan Voldemortia vastaan. Ja koska en pidä jostain syystä niistä kohtauksista, joissa H ja V taistelevat, olen vain mielissäni että on edes yksi kirja ilman tälläistä kohtausta.
Toiseksi, Harry löytää perheensä takaisin<3 Hän saa tietää, ettei hänen ainoa "perheensä" olekaan Durleyt, ja että maailmassa on ihminen joka välittää hänestä. Sirius<33 Tämä on vain niin liikuttavaa. *Sniif*

Huonoin potter on Feeniksin kilta. Siinä vain kaikki on niin poskellaan kuin olla voi. En pidä yhtään Pimennosta, ja hän ja hänen typerät sääntönsä olivat niiiiin kammottavat että... Sen vuoksi oli jätetty pois huispausta, pimeyden voimilta suojautumis - loitsut ja tälläiset!! Toki siinä oli hyvätkin puolensa, nimittäin Albuksen kaarti. Muuta mainitsemisen arvoista ei tulekaan enää mieleen.
Tam ja Fahr, Sirius ja James. << heitä minä kadehdin, koska heillä on ystävä mitä ilman ei voi elää, heillä on ystävä kenen puolesta kuolisi. Heillä on ystävä kenestä välittää, ketä pitää omana veljenään. Sellaista rakkautta, sanatonta viestintää ei näe joka päivä. Kiitos. <3

kiteenkultakurkku

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #86 : Elokuu 08, 2008, 14:24:26 »
Minusta paras Potter-kirja on Kuoleman Varjelukset, mutta toinen suuri suosikkini on Puoliverinen Prinssi. En osaa erotella niistä vain toista, joten molemmat ovat suosikkejani. Kuoleman Varjeluksissa minua viehättää, läpi kirjan jatkuva pelottava tunnelma, sellainen painostava, jolloin koko ajan on valmiina reagoimaan erilaisiin vaaroihin. Ensimmäisen kerran kun kirjan luin, en kauheasti asiaa ajatellut, halusin vain lukea. Toisaalta taas kirjan lopullisuus, kaikki on ohi, enää ei tule katastrofeja, mitkä pitäisi hoitaa. Ei katastrofia, ei kirjaa. Puoliverisessä prinssissä taas, itse nimi Puoliverinen Prinssi, se kuulostaa hienolta. Vaikuteuksen minuun teki, se kuka oli itse Puoliverinen Prinssi, Kalkaros, ja se mitä Harry sai Kalkaroksesta selville.

Minusta taas huonoin kirja on Liekehtivä Pikari, se ei vain jotenkaan vetänyt minua mukaansa niinkuin muut kirjat. Se on myös ainoa kirja, jossa pidän elokuvasta enemmän kuin kirjasta. Siinä ei vain ollut sitä jotain. Tarkempia perusteluja en osaa antaa, vaikka haluaisin... Ei vain toimi tuo Liekehtivä Pikari minulla.

Muuten lista suosikeista olisi siis tällainen:

1. Kuoleman Varjelukset, Puoliverinen Prinssi
2. Feeniksin Kilta
3. Azkabanin vanki
4. Viisasten Kivi
5. Salaisuuksien Kammio
6. Liekehtivä Pikari

Poissa Jukka

 • Vuotislainen
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #87 : Elokuu 08, 2008, 15:47:32 »
Ennen Kuoleman varjeluksia pidin Potterien paremmuusjärjestystä itsestäänselvyytenä, eikä tuottanut mitään vaivaa perustella, miksi paras on paras, toisiksi paras toisiksi paras jne. Mutta päätösosa, KV teki järjestyksen rankkaamisesta hankalampaa. Monessa mielessä se on paras Harry Potter: selvästi jännittävin, traagisin ja koskettavin osa koko kirjasarjasta. Mutta sitten taas Azkabanin vanki -kirjassa (joka oli selvä suosikkini ennen KV'ta) on tiettyjä tunnelmallisia ja tarinakerronnallisia piirteitä, jotka viehättävät niin paljon, että valinta tuntuu menevän mahdottomaksi. Asiaa ei auta se, että Puoliverinen prinssikin on viime aikoina nostanut profiiliaan henkilökohtaisessa Potter-katalogissani. Siinäkin on juuri se tunnelma, joka koukuttaa ehkä vielä enemmän kuin Kuoleman varjelukset -teos. Mutta toisaalta taas KV'n jännittävyys, huimat paljastukset sekä yllätykset ja kuolemat tekevät siitä paljon moninaisemman ja monipuolisemman kirjan kuin AV tai PP. Se on kirja, joka oli pakko lukea puolessatoista päivässä.

Joka tapauksessa nämä kolme kirjaa muodostavat top3:n, joten yritän nyt laittaa ne järjestykseen. Loput neljä kirjaa onkin sitten helpompi järjestää.

Tässä seitsemän Potter-kirjaa top-listattuna

1. Kuoleman varjelukset
2. Azkabanin vanki
3. Puoliverinen prinssi
4. Liekehtivä pikari
5. Feeniksin kilta
6. Viisasten kivi
7. Salaisuuksien kammio

Onko SK inhokki? Ei. Ei se paljon jää Viisasten kivestä jälkeen, vaikka aikanaan tuntui pieneltä pettymykseltä. Tom Valedron esittely ja hänen ja Harryn välinen loppukohtaus on loistava, samoin monet muut elementit. Mutta seitsemänneksi se silti jää, koska muut ovat vielä parempia.

breakable

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #88 : Elokuu 14, 2008, 21:59:29 »
Öm, mä en osaa perustella niinkun edelliset, tolleen hienosti ja pitkästi, mutta. Lempikirjani on Feeniksin kilta, en edes tiedä miksi, se vaan on jäänyt helpoiten mieleen ja siinä tapahtui juttuja, jotka muistan helpoiten. Ja Sirius oli siinä ihan kivassa osassa, vaikka en yhtään tykännyt siitä, kun herra päätti kuolla kupsahtaa. Feeniksin kilta oli parhaiten kuvailtu, pisin (vai oliko KV pidempi ;oo) ja muutenkin tykkäsin. Eli siis.

1. Feeniksin kilta
2. Kuoleman varjelukset
3. Puoliverinen prinssi
4. Viisasten kivi
5. Azkabanin vanki
6. Liekehtivä pikari
7. Salaisuuksien kammio

Poissa Nadia

 • mastermind
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #89 : Elokuu 15, 2008, 12:52:54 »
On pakko sanoa parhaimmaksi kirjaksi Liekehtivä pikari. Kolmivelhoturnajaiset, ja Cedricin kuolema olivat yksinkertaisesti niin parhaita kohtauksia. (Älkää ymmärtäkö minua väärin ^^') Hirveää jännitystä kolmivelhoturnajaisissa, ja samanlaista jännitystä viimeksi mainitsemassanikin. Taisi olla ainoa kirja jota voisin lukea uudestaan ja uudestaan kyllästymättä kertaakaan. Toiseksi parhain kirja on sitten Kuoleman varjelukset. Vaikka kuolemia oli niin paljon, niin tämä kirja on kuitenkin ehkä toisiksi merkittävin (Viisasten kivi tietenkin ensimmäisenä, sehän aloitti koko Potter-homman!) koko kirjasarjassa. Samanlaisia tunteita, myös syvempiäkin kun LP:ssä sanoin, mutta ainoa huono puoli oli Harryn kokoajanangstaaminen ja Volduskan kuoleminen. :( Sitten kolmanneksi parhain, eli kelvollinen-arvosanalla koristettu taitaa olla Viisasten kivi. Merkittävä, mutta hivenen tylsä kirja. Mielenkiintoisinta olikin lukea Potter-maailmasta, mutta Harryn erinomaisuus ja viattomuus kuvastuu liikaa tässä kirjassa, kohdellaan Hartsaa kuin pyhimystä, do not want. Sitten kelvollinen-arvosana kuuluu Azkabanin vangille. Siriuksen ensiesiintyminen, Hiinokka ja muut heebot, yay. Yksinkertaisesti hyvä kirja, samaa sarjaa VK:n kanssa. Sitten Puoliverinen prinssi kuuluisi nipinnapin listoille Feeniksin killan kanssa. Molemmat olivat... teiniangstisia, tylsiä... Paljon tapahtui, mutta en vain pitänyt näistä kahdesta kirjasta niin paljon kuin muista. Ehkä se johtuu siitä, että omistan nämä kirjat, ja olen tainnut lukea pariinkymmeneen kertaan. Sitten Salaisuuksien kammio oli peikko. Ensimmäinen Potter-kirjani, joten muistoja herättävä, ja vanha, mutta ah-niin-tylsä. Ja niin lyhyt. Salaisuuksien kammio oli tietenkin todella upeasti kuvattu, ja Voldemortin esiintyminen siellä oli niin pr0. Mutta muuten kirja oli VK:n toistoa.
so throw your diamonds in the sky
we'll stay gold forever

zew

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #90 : Elokuu 26, 2008, 10:24:12 »
Minusta ehdottomasti paras on Feeniksin kilta. Se on niin ihanan pitkä. Kun sitä alkaa lukemaan tulee sellainen käsittämättömän hyvä fiilis, en ole kyllä ihan varma mistä se johtuu. Varmaan siitä että tiedän sen olevan niin hyvä kirja. Pidän kirjan juonenkäänteistä, FK:ta lukiessa tuntuu siltä, että sitä lukisi aina ensimmäistä kertaa. Kun olin lukenut sen ensimmäisen kerran en pitänyt siitä ollenkaan, varmaan siksi koska Sirius kuoli. Luettuani sen pariin kertaan aloin pitämään siitä.

Hvänä kakkosena tulee Azkabanin vanki. Se eroaa hyvällä tavalle muista kirjoista siksi, että uhkana ei suoranaisesti ole Voldemort. Azkabanin vangissa pidin erityisesti siitä miten Rowling toi Siriuksen syyttömyden ilmi. Minä uskoin koko kirjan ajan Siriuksen syyllisyyteen ja kun tulikin ilmi, että Sirius on syytön yllätyin kovasti. Pidin myös siitä, että Kutka paljastuikin Peter Piskuilaniksi. kutka on ollut mukana VK:ta lähtien, joten siinä tuli toinen yllätys.

Huonointa kirjaa on vaikea sanoa, mutta minun kohdallani se taitaa olla Salaisuuksien kammio. Ei sekään huono ole, mutta muut kirjat sattuvat olemaan parempia. Huonoin se on sen takia, koska se Harryn taistelu basiliskiä vastaan on aivan turhan sankarillinen. Joku muukin tuon taisi kyllä sanoa. Weasleyden lentävä Ford Anglia tuo Kirjaan tosi hyvän lisän. Se on jotenkin jännää kunse alkaa elää metsässä villinä.

Ylénja

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #91 : Syyskuu 07, 2008, 15:43:11 »
Hmm... Vaikea pistää kirjoja minkäänlaiseen järjestykseen, mutta yritetään nyt. ;)

Eli ykkösenä voisi olla vaikka Liekehtivä pikari. Olen nyt jotenkin ihmeellisesti alkanut tykkäämään tästä aivan älyttömästi, kun aikaisemmin en sitä niinkään hyvänä pitänyt. En siis huonona ole koskaan pitänyt, mutta... No kuitenkin. :) Siinä on paaaaljon hyviä kohtia/henkilöitä. Tykkään ekasta luvusta, huispauksen maailmanmestaruus kisoista, kaikista kolmivelhoturnajaisten koetuksista, joulutanssiaisista, Voldemortin paluusta, Rita Luodikon jutuista, jne... jne... Ja Fleur ja Krum olivat myös hyviä uusia henkilöitä kirjaan. :) Ja tää Kyyry sr. ja Kyyry jr. juttu oli myös hyvä. :) Ja eikös ajatusseulaankin päästy jo tässä kirjassa...? Ja kuolonsyöjät! Joo, elikkä paljon paljon hyvää löytyy tästä kirjasta. En nyt mitään huonoja puolia tähän hätään keksi. :)

Kakkosena ehkä Feeniksin kilta. Siitäkin löytyy paljon hyviä juttuja. :) Ankeuttajien hyökkäys, kuulustelu ministeriössä, thestralit, Luna, Feeniksin kilta, Kalmanhanaukio, Pimento, Harryn ja Voldemortin välinen yhteys, Albuksen kaarti, tarvehuone, ennustus, Pyhä Mungo, okklumeus, ministeriön taphtumat, jne... Miinuksena Harryn koko ajan lisääntyvä angsti. :) Kirja on pisin Potter (joo kukaa ei varmaa tiennytkään...) ja siihen mahtuu paljon tapahtumia ja siksi se niin hyvä onkin. Ja sitten vielä kaikki miten kukaan ei usko Volden paluuseen ja vihaa Harrya/Dumbledorea... En tiedä onko se huono juttu vai tekeekö se kirjasta vain paremman. :D Niin ja Siriuksen kuolemasta en pitänyt, mutta oli kuitenkin kirjaa parantava kohtaus. No joka tapauksessa tämä oli pitkään lempikirjani, mutta Liekehtivä pikari on nyt jotenkin syrjäyttänyt sen. :)

Sitten kolmonen olisi Puoliverinen prinssi. En aluksi pitänyt siitä tasan yhtään, mutta nyt olen lämmennyt. :) Kirjassa saadaan tietää paljon Voldemortin menneisyydestä mikä on ehdoton plussa sille. Ja samoin saadaan tietää hirnyrkeistä. Kirjassa saadaan paljon infoa kaikesta ja tietoa tulee ehkä liikaakin yhden kirjan sisällä. :) Tai no en nyt tiiä.. Sen takia en ehkä aluksi kirjasta pitänyt, kun siinä ei oikeastaan ole niin selkeää juonta kuin muissa kirjoissa. Eli jos joku pyytäisi kertomaan mitä Puoliverisessä prinssissä tapahtuu, en osaisi sanoa paljon mitään. Selittäisin vain hirnyrkeistä, ajatusseula jutuista, jotain siitä taikajuomakirjasta, hirnyrkin hausta ja Dumbledoren kuolemasta.

Jaa... Nelosena kai sitten Kuoleman varjelukset vaikka se kolmoseksi ehkä paremmin kävisi. Joo... en oikein tiedä näistä mielipiteistäni. :D Kuitenkin. Kirja oli kirjasarjan viimonen kirja (tätäkään ei kukaan tiennyt -.-) ja synkin myös. En nyt tiedä mikä tässä oli hyvää... Eihän edes oltu Tylypahkassa! O_o No jaaaa. Hirnyrkkijahti, kuoleman varjelukset, kaikkien hahmojen kuolemat... Eihän siinä oikein muuta ollut. :D Siis hyvä kirja joo, mutten nyt juuri keksi miksi.

Vitosena Azkabanin vanki. Tämä oli lempparini ennen Feeniksin killan ilmestymistä. :) Mukaan tulee kelmit, ankeuttajat, Tylyaho, kelmienkartta, Hiinokka ja paljon muuta kivaa. En tästäkään oikein mitään osaa sanoa. :D Loppukohtaus rääkyvässä röttelössä oli hyvä. Kun Sirius paljastui syyttömäksi ja Kutka olikin Piskuilan. O_o Ja Ajankääntäjä oli huippu!

Toiseksi huonoin oli... öm... No Salaisuuksien kammio. Joo. Aika samalla tasolla Viisasten kiven kanssa, mutta ehkä tässä oli vähän kiinnostavampi juoni ja kun taikamaailma ei ollut enää niin uusi ja outo. En nyt tiedä oliko kirjassa muuta hyvää kuin juuri se hyvin kehitelty juoni ja murjottava Myrtti. Näh... Ei kauheasti sytytä.

Ja huonoimpana Viisasten kivi. Syystä, että on ensimmäinen kirja. Kaikki on niin uutta ja ihmeellistä. Ei sitä aina jaksa lukea. :p Mutta toimii kyllä ekana kirjana, mutta on silti huonompi kuin muut kirjat. Siis ihan syystäkinhän se on tavallaan tylsempi. Jos olisi heti otettu mukaan kaiken maailman ankeuttajat ja kuolonsyöjät niin olisi tullut vähän liikaa kerralla. Mutta huonoin silti, I'm sorry.

(Tulipa taas jaariteltua :D)

Poissa last hero

 • Naaperkuutiainen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Love only matters
 • Pottermore: MidnightHowl38
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #92 : Syyskuu 20, 2008, 21:49:01 »
En osaa päättää onko Azkabanin vanki vai Puoliverinen prinssi se ykköskirja, joten vastaan että molemmat on ykkösiä. AV siksi että siinä tulee mukaan Sirius ja kolmikko ei ole enää aivan lapsia. PP:ssä selviää paljon asioita menneestä.
Heikoin kirja on Salaisuuksien kammio. Suurin syy tähän on varmasti Lockhart, inhoan sitä hahmoa hirveästi. Muutenkin tarina on ehkä vähän tylsähkö, mutta aina sitä lukiessa tulee eteen joku hyvä kohtaus jota en muistanut.
"But why's she got to go to the library?"
"Because that's what Hermione does. When in doubt, go to the library."

Poissa Mab

 • Vuotislainen
 • Meidän Korkeutemme
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #93 : Syyskuu 20, 2008, 22:54:04 »
Mulla on Azkabanin vanki ja Puoliverinen prinssi myös niitä suosikkeja :) Ihan vasta hiljattain tajusin, että mikä noita kahta yhdistää, on että poikkeuksellisesti kirjojen lopuissa Harry ei taistele (voittoisasti) Voldemortia vastaan. Mutta ei se ole kuitenkaan syynä ykkössijaan. AV on vain jotenkin niin näppärä kokonaisuus ja myös taikamaailmatajuntaa laajentava. Saadaan kuulla Tylyahosta (<3) ja Azkabanista jne. eikä pysytä niin tiiviisti Tylypahkan muurien sisällä. PP taasen kertoo tosiaan paljon menneistä ja sitten siinä myös sekoitetaan pakkaa mukavasti, Draco näyttäytyy ihan uudessa valossa ja Kalkaroskin jätti liemiluokan. Ja PP:n loppu on tietysti cliffhangerien kuningatar :)

Feeniksin kilta on varmaankin seuraavaksi paras. Siinä on Pimento (<3) ja tämän tuomat muutokset Tylypahkaan. Jotenkin siinä koulukuvaus on parhaimmillaan. Ja Kalkaroksen okklumeus-tunnit sekä etenkin niissä selvinneet asiat James Potterista olivat hienoja.

FK:n jälkeen tulee Kuoleman varjelukset, tosin sen arviointi on mulla vieläkin kesken. Paljon kaikkea kivaa selvisi tässäkin (etenkin Dumbledore & Grindelwald oli tosi loistava veto), mutta tämä oli kuitenkin jonkinsortin pettymys. Dream Teamia oli liikaa ja edellisten osien perusteella mä odotin toisenlaista yhteenvetoa. Tuntuu, että monet asiat käsiteltiin kauhean hätäisesti tai unohdettiin suurin piirtein kokonaan. Mä esimerkiksi toivoin enemmän juttua eri rotujen ja noitien/velhojen välisistä suhteista ja sen sellaisesta.

Sitten tulee Liekehtivä pikari, se on tosin aika lailla rinta rinnan KV:n kanssa. LP:ssa parasta on uudet jännät henkilöhahmot ja Durmstrang & Beauxbatons. Vauhkomieli-Kyyry -episodi oli erityisen jännä.

Nämä nyt mainitut on musta kaiken kaikkiaan aika tasaväkisiä, kaksi ekaa Potteria ei ole ollenkaan yhtä monitahoisia ja syvällisiä

Salaisuuksien kammio on ihan peruskiva seikkailu, se rullaa jotenkin paremmin kuin VK ja siinä on Lockhart, joten sen takia mä pidän sitä parempana.

Eli huonoimmaksi jäi Viisasten kivi. Siinä ei ole Lockhartin kaltaista ihkuutta ja lisäksi mun mielestä kirjan alku on aina tuntunut jotenkin väkinäiseltä, vasta Tylypahkaan siirtymisen jälkeen tarina alkaa luistaa paremmin.
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 20, 2008, 23:06:53 kirjoittanut Mab »
"Kun hän on kohteliaimmillaan, hän on myös kavalimmillaan, mikä lienee pettämätön sivistyksen merkki." -J.M.Barrie, Peter Pan

Poissa Kaapo

 • Suuri kyselijä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • ALITUINEN VALPPAUS!
 • Pottermore: NightJinx26
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #94 : Syyskuu 30, 2008, 20:48:49 »
Suosikkini on ehdottomasti Kuoleman Varjelukset, koska sen usea jounenkäänteet ja taistelut olivat koko kirjasarjan parhaimpia. Kaikki trimmasi vihdoin paikalleen, eikä kovin huonoa makua kirjasta jäänyt. Siksi se on siis ansainnut suosikkipaikan. :)
Jos minun taas pitäisi valita huonoin Potter-kirja se olisi ehdottomasti Viisasten kivi, vaikka ymmärränkin, että siinä vasta tutustutaan taikamaailmaan on se silti juoneltaan kehno eikä sisällä montaa juonenkäännettä. Vitsitkin ovat vähässä ja siksi se ansaitsee huonoimman Potterin tittelin. :/
Tässä lepää Dobby, vapaa kotitonttu

Poissa neponen

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #95 : Marraskuu 04, 2008, 21:14:38 »
Miun mielestä paras Potter-kirja on ehdottomasti Feeniksin kilta. Osasyynä on varmaan se, että se on kaikkein paksuin (rakastan kirjoja, joissa on paljon lukemista!:D), mutta jotenkin siinä on semmonen kesäinen, ihana fiilis alussa, joten se on aina ihana alottaa lukemaan, varsinkin talvipakkasilla voi kuvitella sen lämpimän kesäsään... Tietysti se on hyvä myös sen takia, että Siriuksesta kerrotaan enemmän ym.:) Uudet hahmotkin on ihania kuten Tonks ja Kingsley. Kirjassa on myös paljon kohtia joille saa nauraa.
Pidän todella paljon kaikista Potter-kirjoista, mutta jos nyt pitää valita se huonoin niin päädyn samaan elikkäs Feeniksin kiltaan. Ne Harryn näkemät unet ennustuksesta ja Siriuksen kuolema oli kamalia. Pimentokin oli kauhea, teki mieli pari kertaa rynnätä kirjan läpi heittämään jotain sille rupikonnannaamalle.
Mikään Pottereista ei oikeastaan ole semmoinen ettei sitä tekisi mieli lukea. Kaikki ovat hyviä, vaikka niiden tapahtumista muistaakin suurimman osan ulkoa.

Poissa apupyörä

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #96 : Joulukuu 17, 2008, 23:18:45 »
Oma suosikkini on ehdottomasti Viisasten kivi. Ykkösessä vasta tutustumme taikamaailmaan ja tutustuminen tapahtuu hyvin luonnollisesti ilman ylimääräisiä selittelyjä tarinassa koska Harrykaan ei vielä tunne taikamaailmaa. Lisäksi ykkösessä Harry on vähiten ärsyttävä, itseasiassa mielestäni vielä sympatiaa herättävä ja suloinen. Myöhemmin hänestä tulee rasittava marttyyri ja maailman pelastaja joka on ehkä pahimmillaan Kuoleman varjeluksissa ja joka näin ollen on inhokkini. Seiskakirjalta odotin paljon, mutta petyin pahasti Harryn tarinan loppuratkaisuun. Minusta se, että joku lasten satu olikin totta (olkoonkin, ettei tiedetä tapasivatko kolme veljestä Kuoleman vai olivatko vain tavallista kyvykkäämpiä velhoja) on aivan älyttömän absurdi. Lisäki seiskakirjassa oli aivan älyttömästi virheitä ja ristiriitoja aiemmissa kirjoissa kerrottuun verrattuna, en voinut olla lukiessani ajattelematta, että J.K:lle oli tullut kiire ja halu päästä sarjasta eroon mahdollisimman nopeasti.

Poissa samettiina

 • huoleton huuliharppuilija
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pienestä kipinästä voi syntyä roihuava liekki
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #97 : Lokakuu 11, 2009, 09:52:04 »
Kaikki Potterit olen lukenut muutamaan otteeseen, ja selkeä jako lemppareihin ja ei niin lemppareihin on käynyt matkan varrella harvinaisen selväksi.

Paras Potter-kirja on mielestäni Liekehtivä pikari. Hyvä juoni, kerronta, tunnelma ja henkilöhahmot. Rowling osasi kirjoittaa sellaisen tarinan, joka vetäisi minut täysin sisälleen. Minulla ei ole tästä kyseisestä kirjasta mitään pahaa sanottavaa.

Ja sitten se huonoin Potter-kirja. Mielestäni tämän tittelin ansaitsee Salaisuuksien kammio. Mielestäni tässä kirjassa tarina oli jotenkin lattea ja töksähtelevä, kökönomainen.
Olen syytön kaikkeen siihen, mistä kehtaatkin minua epäillä.

Poissa Haisku

 • Kummitus-susi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #98 : Lokakuu 19, 2009, 14:39:31 »
Kuoleman varjelukset on paras<3 Awww, se on niin ihana, koko ajan toimita päällä, heti alussakin, siis seitsämän Potteria luvussakin jo, jne. ja välillä niin surullinenkin. Luin sen viikossa ja muissa on menny aina kaummin. Azkabanin vanki oli myös tosi hyvä, olihan siinä Sirius, hehee<3

Ja ehdottomasti huonoin oli Feeniksin kilta, tosi tylsä ja pelkkää Harryn valitusta koko ajan, no kai siinä oli hyviä kohtiakin, esim. Albuksen kaarti kohdat oli hauskaja.
Go, go, go
Figure it out, figure it out
But don't stop moving

Poissa Neithan

 • Vuotislainen
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #99 : Lokakuu 25, 2009, 12:51:43 »
Tylsin on salaisuuksien kammio. Mielenkiintoisin Feeniksin Kilta. Pidän niistä yhtäläisyyksistä joita Harry alkaa huomaamaan itsensä ja Voldemortin välillä. Se on myös kapinallinen kirja ja rakastan Harry-angstia. Nam. Varsinkin kun Voldemort on läsnä. Tulee iloinen olo.