Kirjoittaja Aihe: Paras ja huonoin Potter -kirja?  (Luettu 69111 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Xanie

 • hymyilevä huomispäivä
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • *reps*
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #50 : Lokakuu 19, 2007, 10:18:46 »
Parhaimpia ovat mielestäni Azkabanin vanki ja sitten se viimeisin kirja, eli DH, mutta ei siitä sitten sen enempää vielä piiitkään aikaan. Azkabanin vangista pidän monestakin syystä. Ensinnäkin kaikista muista kirjoista poiketen Harry ei kohtaa siinä Voldemortia, eli kirja on hieman erilainen. Tykkään myös siitä, että kirjassa esitellään Sirius :) Harry saa ulkopuolisen "ystävän" joka auttaa häntä pelkästään olemassa olollaan. Kirjassa on muutenkin hyvä tunnelma ja sen on SK:n jälkeen loistavaa parannusta.

Mistä päästäänkin huonoimpana pitämääni kirjaan. Salaisuuksien Kammio. En oikein tiedä, miksi se on niistä huonoin. Ensinnäkin pienenä pelkäsin aivan järisyttävän paljon Basiliskia. En edes kunnolla uskaltanut käydä vessassa, kun siellä oli sellaisia kaksi senttiä halkaisijaltaan olevia putkia. Yritin vakuuttaa itselleni, että Harry on tuon kammottavan pahan käärmeen tappanut, mutta ei auttanut. En pystynyt lukemaan kirjaa kovin montaa kertaa. Nykyään kyllä luen senkin aina välillä uudestaan, mutta silti se ei vaan jotenkin iske.

~Xanie
Kun ystäväsi katselevat sinua hyppäämässä laskuvarjolla joka ei aukea, voisi olla hauska temppu, jos esittäisit vaikkapa uintiliikkeitä.
Avasta kiitos Seatearille!
Tee päivän hyvä työ: www.freerice.com

Poissa Croadhengel

 • Vuotislainen
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #51 : Joulukuu 26, 2007, 13:32:48 »
FK ja PP taistelevat kovasti ykköspaikasta. FK on pisin, ja siinä on sekä hauskoja, että synkkiä kohtia. PP:ssä ei ole enää Frediä ja Georgea Tylypahkassa, joista pidin erittäin paljon, letkautukset ovat hyviä aina! FK:ssa Mustan sukutalon siivous on hauskaa luettavaa. Kun luin kirjan ensimmäisen kerran, alku oli juuri tylsä (KOSKA TYLYPAHKAAN; LÄHTEKÄÄ JO SIELTÄ ****** TALOSTA!), mutta nyt olen erimieltä, kun FK:n jo 4 kertaa lukenut ;). Näemme siinä Taikaministeriön, Pyhän Mungon ym. PP:ssä taas Voldemortin menneisyyttä, ja Kuhnusarvio, hyvä hahmo!

1. FK
2. PP
3. LP
4. SK
5. VS & AV.

'Hermione kirkaisi. Musta ponkaisi seisaalleen. Harry Sätkähti kuin olisi saanut sähköiskun.'

Wille

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #52 : Joulukuu 26, 2007, 17:13:57 »
Nyt pistit kyllä pahan. Olen paljon ajatellut niitä kirjoja ja niiden sisältöä, mutta koskaan en vielä tähän mennessä ole vertaillut niitä toisiinsa. Monia samoja piirteitä niistä kyllä löytyy, mutta myös monia eroavaisuuksia, joka tekee niistä hankalat verrattaviksi. Olen lukenut tähän mennessä Viisasten kiven, Azkabanin vangin, Liekehtivän pikarin ja Feeniksin kiltaa olen lukenut noin puoleen väliin, vähän yli. Kaikista niistä sain ihan hyvän lukukokemuksen, mutta parhaan kirjan tittelin minulta saa Azkabanin vanki. Aloitin sen lukemisen jouluaattona 2006 tai -05, en muista tarkasti kuin sen että joulu se oli. Perustelut sille, miksi se niin hyvä on, löytyvät juuri sen selkeästä juonesta ja kivasta ilmapiiristä. Jokaisessa kirjassa tuo kuvailu on hiukan erilaista. Rowling on myös hienosti tehnyt tuon henkilöiden vaihdoksen, kun joka vuosi tuo pimeydenvoimilta suojautumisen opettaja vaihtuu. Siinäkin saa joka kirjaan jännitettä, kun alkaa taas kuvittelemaan ja tarkastelemaan, millainen tämä uusi opettaja on.

Kyllä pidin myös aika saman verran tuosta Liekehtivästä pikarista. Mitä nyt siitä muistan, niin siinä se kolmivelhoturnaus oli aika jännittävä ja uusi juttu, sen takia ehkä pääasiassa sitä jaksoinkin lukea. Loppuun lukeminen oli minulle ainakin yhtä tuskaa, kun se vain venyi ja venyi ajatuksissani. Kuitenkin luin sen kunnialla loppuun, enkä yhtään pettynyt ollut siihenkään. Azkaban kuitenkin vie nyt voiton!

Poissa Mega

 • Vuotislainen
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #53 : Joulukuu 31, 2007, 17:25:14 »
Paha, paha, erittäin paha. Mega ei ole miettinyt, mega ei ole verrannut niitä keskenään.
Huonoimmasta potter - kirjasta en mene sanomaan mitään, kaikki ovat tehneet minuun suuren vaikutuksen.
Liekehtivässä pikarissa oli kolmivelhoturnajaiset, jännää. Feeniksin killassa oli paljon lukemista, tuhatviisisataaviisikymmentä muistaakseni, ja muutenkin ihan hyvä kirja.
Kuoleman varjelukset, loistava tapa päättää kirjasarja, ei osaa päättää, ihan tosi.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 07, 2008, 13:44:51 kirjoittanut Mega »

Poissa Arende

 • hahtuvahaave
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: PotionGhost22203
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #54 : Tammikuu 06, 2008, 20:38:12 »
Miun suosikkikirja on ehdottomasti Azkabanin vanki. Oon lukenu sen lähemmäs 20 kertaa ja se vain ihastuttaa edelleen. Normaalisti vihaan kaikkia kirjoja ja leffoja, joissa leikitään ajalla, mutta tässä sekin oli tehty niin hienovaraisesti, ettei se haitannut.
Suurin syy varmastikin, miksi pidän Azkabanin vangista niin paljon on se, ettei siinä suoranaisesti esiinny Voldemortia ollenkaan. Pidän kyllä siitä hahmosta, ei sillä. Tunnelma vain on mielestäni paljon kevyempi ja miellyttävämpi läpi koko kirjan. Pidän myös valtavasti Lupinista ja hänen ja Harryn keskustelut olivat ihania <3 Hiinokka on myös iso syy siihen, miksi niin rakastan tätä kirjaa. Oikeastaan syitä on hirveästi ja ne kaikki yhdessä vaikuttavat mieltymykseeni. Uudet oppiaineet, Tylyaho, Kelmien kartta, jne. Kertakaikkiaan vain aivan ihana <3

Surkeinta on melko vaikeaa valita, koska jokaisesta Potterista löydän hienoja ja hauskoja kohtauksia. Feeniksin killasta en kovin pitänyt, koska sitä lukiessa oloni oli koko ajan hyvin ahdistunut. Mutta toisaalta se juuri todistaa kuinka loistava kirja oli. Se, että saa lukijan tuntemaan niinkin voimakkaasti on aina hyvä merkki, vaikka se tunne olisikin epämiellyttävä. Siinä vaiheessa, kun kaksoset jättivät koulun ja kaikki opettajia myöten ryhtyivät kapinoimaan Pimentoa vastaan, olin itsekin hyvin kapinahenkinen ja kesti pitkään ennen kuin tajusin, ettei minulla ollut mitään kapinoitavaa. Joo, ehkei sitä voi siis sanoa surkeimmaksi.

Täytyy siis sanoa Salaisuuksien kammio. Olen aloittanut sen varmaankin yli 10 kertaa, mutta lukenut loppuun vain muutaman kerran. Ei se minusta mitenkään pitkäveteinen ole, mutta jokin siinä vain tökkii. Varsinkin kaksintaistelu-kerhon jälkeinen vaihe oli todella epämiellyttävää luettavaa, kun kaikki olettivat Harryn olevan Luihuisen perillinen. Hyvin ikävää. Lopussa, kun Harry ja kumppanit keksivät basiliskin ja löytävät salaisuuksien kammion sisäänkäynnin, tapahtumat alkavat taas vaikuttaa mielenkiintoisilta. Mutta alku on niin kovin kovin ikävää. Nickin kuolemanpäiväjuhlista kyllä tykkäsin ^^ Sääli, ettei niitä saatu leffaversioon mukaan...
Ihana asia minusta on, et ihana olen vain

Poissa Isetom

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • Livejournal
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #55 : Tammikuu 08, 2008, 14:55:39 »
Jos tässä saa laittaa DH:n, tai kuten minä mieluummin sitä kutsun, Kuoleman varjelukset, mukaan arvosteluun, niin varoitan jo, että minä laitan, jos se haittaa joitakin. Mutta ilmeisesti ei kiellettyä?

Paras on, en kommentoi KV:tä, mutta jos sitä ei lasketa niin ehkäpä Puoliverinen prinssi. Se on kyllä aika lähellä, että olisiko se Feeniksin kilta, mutta kuitenkin tuo PP on parempi, koska on kuudes kirja ja siinä on kaikki ilmiintymiskurssit ja harjoitellaan sanattomia taikoja. Tietää jo, että loppu lähestyy. Varsinkin kun saadaan lisää tietoa, paljon lisää tietoa Voldemortista ja hirnyrkeistä ja lopussa Dumbledore kuolee. Koskettava kohta.

Toisena, juuri ja juuri toisena, on sitten tämä Feeniksin kilta. Kirjassa hyvää on pituus, pitkä, hyvä juttu, sekä okklumeustunnit ja Pimento. En pidä henkilöstä sillä tavalla, mutta kuitenkin tarpeellinen henkilö kirjaan. Myös lopun taistelu ja Luna Lovekiva, joka on lempihahmoni, ovat hyviä asioita kirjassa.

Huonoin on, en joutunut miettimään paljoakaan, Salaisuuksien kammio. Jotenkin vain en pidä tästä kirjasta, paitsi tapahtumista jotka alkavat Hämäkäkin luona käynnin jälkeen. Jotenkin alku on, kuten joku sanoikin, pitkäveteinen. Laitan top-listan:

1. Kuoleman varjelukset
2. Puoliverinen prinssi
3. Feeniksin kilta
4. Azkabanin vanki
5. Liekehtivä pikari
6. Viisasten kivi
7. Salaisuuksien kammio
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 08, 2008, 15:08:18 kirjoittanut Tomataro »

Poissa No Speed Limits

 • Palleromaisen tanakka ja takakorkea<3
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • ...something beautiful...
  • Suomenlapinkoira Frodon elämää
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #56 : Tammikuu 27, 2008, 17:39:47 »
*muoksii koko viestin uudestaan*

1. Viisasten Kivi
2. Kuoleman Varjelukset
3. Liekehtivä Pikari
3. Salaisuuksien Kammio
3. Azkabanin Vanki
4. Puoliverinen Prinssi
5. Feeniksin Kilta
Siinä on nyt sitten kolme pronssimitalistia, koska en osaa noita kolmea niitä järjestykseen

Paras on ehdottomasti Viisasten kivi. Kirja on hauska ja saa hyvälle mielelle, koska tykkään lukea tälläisiä "onpa-hauska-päivä-mennäänpä-nyt-lentotunnille-jee" -juttuja. Okei, täytyy myöntää, että vanhempia lukijoita varmaan sitten ärsyttää kirjan "lapsellisuus", mutta minä jaksan olla uskollinen tälle pikku kirjalle.
Kuoleman varjelukset tuleekin heti perässä. Tuossa ylempänä juuri sanoin, että pidän "hauskoista" kirjoista (jota Kuoleman Varjelukset ei todellakaan koko ajan ole), mutta sepä onkin niin hyvin kirjoitettu, että se iskee minuunkin. Se on minulle juuri oikealla tavalla jännittävä (paljon täpäriä tilanteita ja toimintaa), toisin kuin esim. Feeniksin Kilta (Harry uneksii jostain käytävästä ja loppuun tulee taistelu taikaministeriössä, jossa lempihahmoni kuolee). Lisäksi Kuoleman Varjelukset on koko kirjasarjan päätös, jossa moni asia selviää.
Liekehtivä Pikari, Salaisuuksien Kammio ja Azkabanin Vanki, ovat ihan jees. En osannut laittaa niitä järjestykseen. Liekehtivässä Pikarissa on kolmivelhoturnajaiset = toimintaa (ja jännitettävää)! Salaisuuksien Kammiossa on aika samanlaiset syyt kuin Viisasten Kivessä. Azkabanin Vangissa tulee Sirius, hurmaava Sirius...
Puoliverinen Prinssi on listallani toiseksi viimeisenä. Aika synkkä ja angstinen kirja. Dumbledoren kuolema on myös huono juttu.
Listan viimeinen, Feeniksin Kilta, on myös todella synkkä. Jo ne käytäväunet tiputtavat kirjan listan häntäpäähän... Ja Sirius! Miksi, miksi?!

Täytyy sitten muistaa, että vaikka PP ja FK ovatkin listan viimeisiä, nekin ovat HYVIÄ! Todella HYVIÄ! Ne vain sattuvat oleman Potter -kirjoista huonoimmat, mutta Potterithan ovat PARHAITA!
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 11, 2008, 14:12:39 kirjoittanut Erkku »
...Tulepas Kalle tänne, ulos teelle, Kustaan ikkunan alle... ^^ Hauskaa vai mitä?

Erkku -> No Speed Limits

Poissa Rainmaker

 • Rukka-Peikko Takkutukka
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #57 : Tammikuu 27, 2008, 19:05:43 »
Huonoin kirja on mielestäni Viisasten kivi, se on jotenkin lapsellinen ja muutenkin Harry on kirjassa niin ärsyttävä, kun on vihainen siitä, kun hän menetti 150 pistettä ja sitten rohkelikot eivät pidä hänestä.

Täytyy kuitenkin muistaa, että Harrykin on tuolloin vasta 11-vuotias, eikä sen ikäisen voi odottaakaan olevan vielä kypsä ja aikuismainen. Tarinahan kerrotaan pääosin Harryn näkökulmasta, joten sen on pakostakin oltava lapsellinen. Kyllä minuakin olisi tuon ikäisenä harmittanut, jos olisin joutunut koko oman tupani epäsuosioon ja menettänyt tuollaisen määrän pisteitä.

En oikeastaan osaa sanoa huonointa Potter-kirjaa, koska ne kaikki on mielestäni kirjoitettu todella hyvin. Suosikkini on kuitenkin koko ajan ollut Azkabanin vanki, en tiedä miksi. Siinä kirjassa vain on jotain erityistä, jotain mitä muissa kirjoissa ei ole. Toisena saattaisi tulla Kuoleman varjelukset tai Viisasten kivi. Ensimmäinen kirja on myös jotenkin erityinen, koska se esitteli minut Rowlingin luomalle taikamaailmalle, ja sen luettuani olin eniten innostunut Potter-kirjoista. Muut kirjat ovat sitten suurinpiirtein samalla viivalla edellä mainittujen jälkeen.
Yhä, marras-iltana, kuljemme kahden. | "I AM VAMPIRE. HEAR ME TWINKLE." | Destination anywhere | There's a meaning to all that fades.

Poissa Azura

 • ENFJ
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • do not go gentle
  • parasomnia
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #58 : Helmikuu 03, 2008, 18:54:28 »
Paras on mielestäni Puoliverinen Prinssi, sanotaan niin: tässä kerrotaan niin paljon Severuksesta ja Dracosta, ja tässä oli jotain niin ihania ja mieleenpainuvia lukuja, jotka muistan melkein ulkoa. Ihannoin yhä lukuja "Sektumsempra" ja "Salaman iskemä torni." Ihan parhaita.

Sitten sanottaisiin että Feeniksin Kilta, tämä oli pitkä romsku täynnä asiaa. Paitsi tietty alussa oli muutama sata sivua sellaista melko tylsää selostusta, mutta loppuun mennessä parani entisestään.

Huonoin kirja voisi olla nyt vaikka se Liekehtivä Sikari. Tämä on jotenkin niin synkkä osittain ja tässä on liikaa Harryä. En myöskään pitänyt siitä kun ne meni tappamaan Cedricin, se oli melko hyvä hahmo mielestäni.

Joop, ja sitten Salaisuuksien Kammio. Tosin, tässä oli erittäin hauskoja kohtia, kuten se "Ma olen Voldemort" ja pidin niistä jutuista että se olikin Ginny joka oli siinä mukana. Laitoin tämän huonoksi koska se oli ERITTÄIN tylsä muutamasta kohdasta, ja jopa hyppäsin muutaman sivun yli tässä, kun alkoi tympimään.
"For if you're not afraid, how can you be really brave?"

- The Exploits of Moominpappa

Leppone

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #59 : Helmikuu 12, 2008, 15:30:18 »
Juuh.. Minustakin on tähän mennessä ollut paras kirja tuo Puoliverinen Prinssi.. Oli hienoa jännittää alussa, kun sitä ei tiedetty, että kuka se pp oli, mutta oli hienoa myös tajuta, että se olikin Kalkaros :)..

Huonoin kirja:

Juuh minustakin Salaisuuksien kammio, tai sitten Viisasten kivi.. En oikein osaa selittää mutta en pitänyt..
Näistä molemmista olevat elokuvatkaan eivät ole mitään hyviä, varsinkaan Salaisuuksien kammion, joten siinä osa perustelua ..

Marmeladi

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #60 : Helmikuu 12, 2008, 16:28:18 »
Jaa jaa. Mielestäni mikään Potteri ei ole huono, mutta tottakai jokaisella on pienet miinuksensa. Parhaaksi kirjaksi ylennän Kuoleman varjelukset, mutta ollaan siitä nyt vielä hiljaa :)
  Viisasten kivi on mielestäni ihan hyvä, mutta jotenkin kun kaikki on vielä niin alussa ja hahmot ovat vielä lapsia, ei mielestäni tee VK:sta parasta. Varsinkin alku on tylsä, vaikkakin onhan se jossakin tapaa kiinnostavaa, miten Harry päätyi Dursleyille, mutta silti. Yleensä hyppäänkin ensimmäisen luvun yli.
  Salaisuuksien kammio on mielestäni yksi parhaimmista (KV:n jälkeen), sillä siinä on nerokas juoni. Lisäksi se on myös jännittävämpi, kuin Viisasten kivi, joten sekin on plussaa. Ja Dobby on ihana hahmo :)
  Azkabanin vanki on kirja josta pidän vähiten. Anteeksi kaikki sen ihkuttajat, mutta minua vaan etoo, kun se kertoo vaan jotenkin taustaa ja antaa pohjaa seuraaville kirjoille. Lisäksi ärsyttää, kun Voldemort ei edes esiinny koko kirjassa...
  Liekehtivä pikari on myös hyvä, mutta sekin on jossain kohdin tylsä. Turnajaiset olivat mielestäni siisti juttu ja Cedricin kuolema on kauhea :( Silti hyvä kirja, vaikka onkin tummempi kuin edelliset kolme.
  Feeniksin kilta no okei, tästä kirjasta minä pidän vähiten. Yritän aina löytää siitä jotain mikä kohottaisi sitä, mutta sitä ei vain tunnu olevan. Alku on aivan liian pitkäveteinen, Harryn teini-angsti on rasittavaa, Pimento on kamala, Siriuksen kuolema epäreilu ja Dumble ärsyttävä. Ainoat valopilkut ovat AK ja Fred ja George.
  Puoliverinen prinssi on ihan hyvä, muttei kyllä paras kirjoista. Sekin on pitkäveteinen, varsinkin kaikki muistot, vaikka olivathan ne tärkeitä. Kuitenkin hyvä kirja, vaikka ei tämäkään sisällä Voldemortia :(
  No siinä ne nyt oli, jonkinlaisten perustelujen kanssa. Silti pidän hirmuisesti kaikista, enkä väitä, että näistä yksikään olisi huonoin lukemani kirja.

Hyrre

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #61 : Helmikuu 12, 2008, 19:12:03 »
Paras Potter-kirja mielestäni on Deadly Hallows, osittain siksi koska se on kirjasarjan viimeinen kirja, muita perusteluja en kerro.
Huonoin kirja on mielestäni Salaisuuksien kammio, koska siinä ei mielestäni tapahtunut kauheasti mitään ihmeellistä tai oleellista ja se oli mielestäni aika kuivaa luettavaa.

Belial

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #62 : Helmikuu 26, 2008, 23:07:09 »
Paras on minun mielestä Puoliverinen prinssi. Siinä on kivasti uutta asiaa mutta itse juoni ei ole paras. Feeniksen kiltakin on todella hyvä, melkein suosikkini Puoliverisen prinssin rinnalla. Feeniksin killassa tapahtuu "suuria" muutoksia, esimerkiksi se itse kilta, ja monet muut asiat. Feeniksin kilta on mielekiintoisempi, mutta silti Puoliverinen prinssi on paras. (:

Huonoin... en todellakaan tiedä. Kaikki on kamalan hyviä. Liekehtivä pikari ehkä?

Huurretursas

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #63 : Helmikuu 27, 2008, 16:50:00 »
Paras kirja on ehdottomasti Azkabanin vanki. Johtuen ehkä siitä, että siinä saadaan taukoa siitä kliseisestä "Dursleyt-Tylypahka-Jotain duunaamista-Suuri lopputaistelu Voldun kanssa"-kaavasta. Melkein kaikissa muissa kirjoissa tapahtuu näin. AV:ssa tulee myös kuvioihin Sirius ja Lupin, ja Harry saa tietää lisää vanhemmistaan.

Toiseksi parhaimman kirjan paikan jakavat Puoliverinen prinssi ja Deathly Hallows. DH oli juuri sopiva päätös kirjasarjalle. Mutta ei DH:sta sen enempää. PP:ssä tykästyin myös juoneen, se oli sopivan erilainen, Harry ja Dumbbis metsästämässä hirnyrkkejä ja tutustumassa Voldun villiin nuoruuteen. Siinä oli sitä jotain :D

Huonoin kirja on ehdottomasti Viisasten kivi. Se saattaa tietysti johtua siitä, että olen lukenut kirjan kymmeniä kertoja, ja se on tylsistynyt jokaisella lukukerralla enemmän ja enemmän (toisin kuin esim. AV:n kohdalla).

Youre

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #64 : Maaliskuu 29, 2008, 12:04:53 »
Omasta mielestäni parhaat kirjat olivat Feeniksin Kilta, Puoliverinen Prinssi ja Kuoleman Varjelukset. En osaa noista sanoa oikein mikä olisi ehdottomasti paras, sillä en ole lukenut juuri tuoreeseen muistiin noita kaikkia.. (paitsi Kuoleman Varjelukset, ja äsken aloitin uudestaan lukemaan Feeniksin Kiltaa)

Feeniksin Kilta on kuitenkin tällä hetkellä ehkä lempi kirjani, sillä se oli kaikista pitkin, siinä oli uutta asiaa ja tapahtui. (: Puoliverinen Prinssi tuntui vähän masentavalta ja haikealta (vaikka päästiinkin juonessa eteenpäin), että en ihan heti uskalla lukea sitä uudelleen, mutta hyvä sekin silti. Kuoleman Varjelukset oli hyvä päätös jakso Pottereilel (tosin ei kaikilta osiltaan..)

Huonoin, toisaalta Viisasten Kivi ja Salaisuuksien Kammio, koska ne olen lukenut monen monta kertaa läpi, ja lisäksi niiden leffoja on aina tullut useasti telkkareista. Jotenkin ne vain muistaa ulkoa, eikä heti tulisi mieleen lukea uudelleen. Ja jotenkin ärsyttävää, kun Harry on melkein pikku kakara ja varsinkin elokuvia katsoessa se häiritsee.

Mutta kuitenkin, ehkä valitsisin huonoimmaksi kirjaksi Liekehtivän Pikarin. Siinä oli jotenkin ärsyttävä juoni, kun kaikki vain hössöttää Kolmivelho turnajaisten kanssa. Vaikka sekin oli osiltaan hyvä, niin hieman tylsähkö.

Poissa Valkovuokko

 • Orjuutettu kotitonttu
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • And give the kids a show.
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #65 : Huhtikuu 02, 2008, 19:41:29 »
Puoliverinen prinssi tai Kuoleman verjelukset oli paras kirja.

Puoliverinen prinssi siksi, että siinä kaikki oli puolet kirjasta hyvin (mitä nyt Dumbledore meni kuolemaan lopussa!;)). Aloin jo kyllästyä seikkailuihin. Ja sen takia, että Ginny on Harryn kanssa (vihdoinkin). Olin koko ajan odottanut, että he päätyisivät yhteen. Hirnyrkki-asia oli myös mielenkiintoinen.

Seiskaa ei saa tässä varmaan perustella, mutta sanon nyt vain, että se oli minusta jännin kirja koko sarjassa.

Huonoimpia ovat Salaisuuksien kammio ja Azkabanin vanki.

Salaisuuksien kammio siksi, että luin sen 7-vuotiaana (ja tämä on muuten ihan totta!). Sain sen joululahjaksi, ja, hyvä kun oli, ahmaisin kerralla. Ikävä kyllä sain monen viikon painajaiset, kun pelkäsin putkistossa asuvia käärmeitä. Kuljin äitini perässä koko joululoman:) Hyvä kun uskalsin käydä yksin vessassa.
En muutenkaan pidä juonesta niin paljon. Koko kirja on minun makuuni pikkuisen liian pelottava.

Azkabanin vanki on siksi, koska se on tylsä. Siinä on suurinpiirtein pelkkää ennustamista ja sen sellaista. Ankeuttajia ja huispausta. Sirius-juttu lopussa ärsyttää, siinä kohtaa kuin Piskuilan pakenee minun on pakko laskea kirja käsistäni. Loppu on kaiken kaikkiaan ärsyttävä.

Liekehtivä pikari ansaitsee erikoismaininnan, koska Sirius esiintyy siinä niin paljon;) Kolmivelhoturnajaishössötys on ärsyttävää, mutta tämä on miltei ainoa kirjoista, jonka lopusta pidän. (Joo siis en tarkoita että minusta on ihanaa kun Cedric kuolee...) En tiedä. Se on vain hyvä. Kun Harry on siellä hautausmaalla, ja sitten teko-Vauhkomieli ja kaikki.

Ykkösessä on söpöä, kun Harry on niin pieni ja viaton... Ja siinä on kaikki uutta ja ihmeellistä. Pidän Iseeviot-peilistä aivan erityisesti. Loppu on huono.

No, pitää kai sanoa jotain vielä viitosestakin.. Siinä minua ärsyttää Pimennon akka, yksi inhokkihahmoistani koko kirjasarjassa. Taikaministeriökohdassa pidän erityisesti siitä lauseesta, että: "Poika saa katsella, kun kidutamme pikkutyttöä. Minä kidutan."
 Harry tunsi toisten asettuvan tiiviisti Ginnyn ympärille ja siirtyi itse askeleen sivuun niin että seisoi suoraan Ginnyn edessä ennustus rintaansa vasten.
(FK, s.946)
On niin söpöä, kun kaikki suojelevat Ginnya. Se on kamala kohta, kun Sirius kuolee. Istuin monta minuuttia paikallani vain miettien, että Sirius ei saa olla kuollut. Uskon oikeasti vieläkin, että Sirius palaa jossain vaiheessa:)

Paras ja huonoin? Kaikki ovat parhaita, miksi muuten edes lukisin tätä kirjasarjaa?
Can't you see the way she's crying,
well that's what keeps her trying.
If you want to keep the girl for as long as you live,
just break it apart her heart.

Poissa Croadhengel

 • Vuotislainen
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #66 : Huhtikuu 02, 2008, 20:49:43 »
Jaah, jaah.

No. Parhaaksi on valittava Feeniksin Kilta. Syitä on monia, sanottakoon ensiksi niin järkälemäinen koko, että pakkohan sinne oli asiaa saada. Erityisesti AK ja Pimento olivat loistavia. Pidin myös VIP -kokeista ja niiden harjoittelusta. Kalmanhanaukion siivous on myös erittäin hauskaa luettavaa. Huispausta oli hyvin paljon, ja tavallisia tunteja myös! Juonirakenne ei ollut kyllä aivan parhaimmasta päästä. Ensiksi on erittäin outoa, että Pimento nyt lähettää ankeuttaja Harryn perään. Ei kai Pimentoa nyt Harry niin paljon haitannut (Pimento tuskin ikinä sitä ennen oli edes nähnyt Harrya), että ihan sielu pitäisi poistaa? Vaikka olikin mielenkiintoista seurailla tapahtumien kulkua, loppuratkaisu ei ollut niin kimurantti, kuin esim. edeltävässä kirjassa, Liekehtivässä pikarissa, tai Azkabanin vangissa, joten se verotti pisteitä. Jotenkin hieman sekava taistelukohtaus oli Salaperäisyyksien osastolla ja vasta Feeniksin killan neljännen lukukerran jälkeen tajusi edes jotain siitä. (Ärsytti myös Nevillen "Duu dänne Harry" ja muut nenän takia väärentävät lauseet.)

Toiseksi paras on Liekehtivä Pikari. Kirjassa on loistava kokonaisuus, juoni kokoajan mielenkiintoinen, kuten ilman joulutanssiaisia kirjan keskiosa olisi varmasti ollut puudutta(vampi). Koetukset ovat hyvin kirjoittettuja, ja juoni on salaperäinen ja mielenkiintoinen. En arvannut, että kyseessä olisi Barty Kyyry jr. Vauhkomielen hahmona. Huispauksenmaailmanmestaruuskisat ovat kuitenkin se kaikkein paras! Pidän niistä niin hirveästi.

Kolmanneksi sijoittuu Puoliverinen prinssi. Kun tullaan huonompaan päin, rupee huonoja merkkejä tulevan enemmän mieleen. Kirja ei ole niin Pottermainen kuin muut, parisuhde asioita aivan liikaa, Harry kyttää läpi kirjan vain Malfoyta. Hyviä uusa hahmoja kuitenkin tuli, sanottakoon esimerkiksi tämä professori Kuhnusarvio.

Salaisuuksien kammio on paikalla neljä. Sopivan hauska ja ei puuduttava lähes missään kohtaa. Juoni on ihan Ok, mutta olisi voinut olla monimutkaisempikin. En tajunnut päiväkirja juttua yhtään, ennen kuin luin kutosen. Sellainen perushauska Potterkirja, mieleen jäänyt parhaiten Nickin Kuolemanpäiväjuhlat.

Kuoleman varjelukset on paikalla viisi. Kirjasta ei kuitenkaan sen enempää --> DH-osastolla arvostelu.

Viisasten Kivi, Pottersarjan esikoinen, on valitettavasti tipahtanut toiseksi viimeiseksi. Muuten kirja olisi vielä surkeampi kuin muut, mutta se taikamaailman ensinäkeminen on todella loistavasti kuvailtu ja Hagrid & Harry Viistokujalla niin hauska kohta. Muuten kirja on melko tasapaksu eikä tarjoa mitään erikoista lukijalle. Kokoajan pohditaan "Kalkaros on syyllinen." Iseeviot-peili oli tylsin luku.

Azkabanin vanki
on huonoin Potter -kirja. Tästä on aika vaikea sanoa mitään. Hahmoja tulee rysänpäältä mukaan hieman liikaa (Lupin tuli hyvin, mutta Sirius ja Peter pompsahtivat kirjaan aivan liian nopeasti ja Remuksen ihmissusi juttukin siinä heti sen jälkeen. Siis kuka nyt on kuka? No, kyllähän minä sen tajusin, mutta, mutta...) Jotenkin turhan synnkä tunnelma läpi kirjan. Esimerkiksi Fredin & Georgen vitsejä ei ollut mitenkään hirveästi. Kelmien karttakin oli jotenkin vaisu ja salatiet tylsiä.
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 05, 2008, 19:57:51 kirjoittanut Croadhengel »
'Hermione kirkaisi. Musta ponkaisi seisaalleen. Harry Sätkähti kuin olisi saanut sähköiskun.'

Poissa Ladyelisabet

 • Potteriksi myös kutsutaan
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #67 : Huhtikuu 03, 2008, 12:26:41 »
On vaikeaa sanoa, mikä olisi Pottereista paras, kun kyseessä on yksi iso eeppinen tarina, joka vain on jaettu seitsemään kirjaan.. Miten noista sitten parhaan valitsisi? Ihan ensimmäisessä kirjassa on niin ihana, taianomainen tunnelma, ja Harryn ihmetykselle elämänsä käänteistä on pakko sekä nauraa että itkeä melkein puolet ajasta. Tunnelmaltaan jännin on kuitenkin Puoliverinen prinssi, jonka ehkä vaistonvaraisesti heittäisin "parhaaksi kirjaksi" jos pitää sanoa ensimmäisenä noista seitsemästä ensimmäiseksi mieleen tuleva. Sen synkän omituinen tunnelma, alituinen odotus - aivan kuin joku olisi hyökkäämässä nurkan takaa, kaikki pienet muutokset jotka ehkä lopulta ovatkin isoja.. Tunnelmaa on aivan mahdotonta sanoin kuvata, kun osa siitä on tekstin, tapahtumien takana piilossa.

Ihmettelen vaan vieläkin, että mitenköhän monta kertaa Potterit jaksaa aina vaan uudestaan lukea. En ole mitenkään erityisen kova lukemaan, teen mielummin käsitöitä, mutta silti tulee se kutkuttava tunne että olisipa kiva ottaa joku kirjoista käteen ja lukea. Kaikki on tullut luettua nyt läpi järjestyksessä useasti, ehkä jatkossa luen viimeiset kirjat pariin kertaan, kun ensimmäiset melkein osaa jo ulkoa.
'Do not pity the dead, Harry. Pity the living, and, above all those who live without love.' - Albus Dumbledore

Jupsi

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #68 : Huhtikuu 12, 2008, 13:53:32 »
Kyllä se paras kirja, jonka Rowling on ikinä kirjoittanut on..

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban eli Azkabanin vanki. Se on siksi paras, koska siinä on
Sirius Musta ja Remus Lupin. Kirjassa on myös hyvä juoni ja tykkään siitä kun Voldemortia ei hirveästi tässä Azkabanin vangissa näy. Juuri siksi tämä kirja on erityisen hyvä. Kerrankin sellainen kirja, jossa ei ilmene Voldemortia vaan hänen käskyläisiään. On myös ihanaa, että eläimiä on huomioitu erityisen paljon tässä kirjassa. Ja animaagi-sanakin tuli selväksi tässä kirjassa. Kelmien kartta oli oivallinen veto! Kerrassaan mahtava kirja, rakastan!<3 10

Toiseksi paras on..
Harry Potter and the Chamber of Secrets eli Salaisuuksien Kammio. Mukava kirja, tykkään hirmuisesti. Elokuva on ihan *****, ja siksi se on huonoin elokuva minkä olen nähnyt. Mutta kirja on aivan loistava veto lentävineen autoineen ja kammioinein. Tykkään myös, että murjottava myrttikin tulee kuvoihin. 9+

Kolmanneksi kirjaksi ylettyy..
Harry Potter and the Order of the Phoenix eli Feeniksin Kilta on ihaaaaaaanan pitkä kirja<3
En osaa kuvailla, mutta kolmanneksi paras se on. Se on hyvällä että surullisella tavalla ihana kirja. 9

Neljänneksi kurottuu..
Harry Potter and the Philosopher's Stone eli Viisasten Kivi. Se on hyvä, kun siinä on kerrottu tarkasti kaikki, mutta liian lyhyt se on. ;< 8½

Viidenneksi jää..
Harry Potter and the Half-Blood Prince eli PP. Nooh, tykkään siitä, kun siinä on rakkausasioita ja puhutaan Fredin & Georgen Welhowitseistä. Muuta sanottavaa ei ole. 8

Toiseksi viimeinen on..
Harry Potter and the Goblet of Fire eli Liekehtivä Pikari on aivan surkea kirja. Vihaan sitä, se on huono. :< Kyllä sen lukee, mutta tylsä kirja tosiaankin. 7-

Huonoin Potter kirja on siis..
Harry Potter and the Deathly Hallows eli Kuoleman Varjelukset. Se on niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin huono kirja että.. Voisin kertoa perustelut, mutta kun ei saa spoilata, mutta yhden jutun takia vihaan kirjaa niin paljon että.. HUONO KIRJA! :< Tylsä ku mikä. Loppu on hyvä mutta muuten se on ihan *****. :> 6+

Poissa Azura

 • ENFJ
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • do not go gentle
  • parasomnia
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #69 : Huhtikuu 17, 2008, 22:26:09 »
Huonoin Potter kirja on siis..
Harry Potter and the Deathly Hallows eli Kuoleman Varjelukset. Se on niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin huono kirja että.. Voisin kertoa perustelut, mutta kun ei saa spoilata, mutta yhden jutun takia vihaan kirjaa niin paljon että.. HUONO KIRJA! :< Tylsä ku mikä. Loppu on hyvä mutta muuten se on ihan *****. :> 6+

Ööhöm, hieman hämmennyin viestistäsi. Tietysti jokaisella on mielipiteensä, mutta sain sellaisen kuvan että vain yhdestä syystä pidät kirjaa huonona :D Sama juttu jos minä vaikka vihaisin kolmatta Potteria sen takia, että siinä tulee Sirius mukaan (okei, huono esimerkki, asia ei ole näin.) Jos et tarkoittanut tuontyylistä juttua niin sitten parempi.

No, nykyään lempikirjani ovat:

Kuoleman Varjelukset
Puoliverinen Prinssi
Feeniksin Kilta
Azkabanin Vanki
Viisasten Kivi
Liekehtivä Pikari
Salaisuuksien Kammio

Kuoleman Varjelukset oli mielestäni IHANA. Puoliverisessä Prinssissä myös jotenkin aivan upea tunnelma. Salaisuuksien Kammio huonoimmalla sijalla, koska mielestäni se on älyttömän... tylsä. Meinasin nukahtaa niissä kohdissa, jossa näytettiin menneisyyttä.
"For if you're not afraid, how can you be really brave?"

- The Exploits of Moominpappa

Poissa Tanzu

 • Feeniksin killan jäsen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tulejo KV-elokuvat!
  • Tulisalama
 • Pottermore: SnidgetGold186
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #70 : Huhtikuu 24, 2008, 13:49:19 »
Olen jo aiemmin vastannut tähän, mutta paras kirja on muuttunut KV:n jälkeen. Eli paras kirja nykyään on minusta Kuoleman varjelukset, koska se on minusta todella jännittävä ja mukaansa tempaava. Huonointa en osaa edelleenkään sanoa, mutta sanotaan vaikka Viisasten kivi, vaikka sekään ei missään nimessä ole huono.

1.Kuoleman varjelukset
2.Azkabanin vanki
3.Puoliverinen prinssi
4.Feeniksin kilta
5.Liekehtivä pikari
6.Salaisuuksien kammio
7.Viisasten kivi
"Taukki! Vollotus! Kummallisuus! Nipistys!
Viimeinen leffa nähty 13.7.2011.

Fragum

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #71 : Toukokuu 11, 2008, 16:45:43 »
Rowling on kehittynyt huimasti kirjasarjan aikana, joten ehdottomasti parhaimpana teoksena pidän Deathly Hallowsia. Tosin se on ainoa pelkästään englanniksi lukemani Potter, joten on mahdollista, että paremmuusjärjestys muuttuu jahka saan suomennoksen käsiini. Eniten nautin viimeisimmän Potterin suomista vastauksista useimpiin mieltä askarruttaneisiin kysymyksiin, sekä siitä, että Rowling sai koottua tarinan (melko) kivuttomasti kasaan. Näin tämäkin lukija sai vihdoin rauhan vuosien odotuksen jälkeen. :P

Pottereita lukiessa on ilahduttavaa huomata kuinka tarina alkaa elää omaa elämäänsä. Viisasten kivi ei ole koskaan suuremmin sykähdyttänyt, pääsyynä mielestäni kovin suppea kerronta myöhempiin osiin verrattuna. Vasta Azkabanin vangin jälkeen vakuutuin siitä, että kirjailija tietää mitä tekee ja kykenee välittämään osaamisensa lukijoille. Kriittisyyteni kahta ensimmäistä kirjaa kohtaan on iän myötä kasvanut, mutta en pidä sitä pahana asiana. Tottahan oma näkemys muuttuu kymmenessä vuodessa reippaasti.

Poissa Kartanon kummitus

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #72 : Toukokuu 11, 2008, 20:12:08 »
Huonointa en voi sanoa, sellaista ei ole. Huonoja lukuja löytyy, muttei huonoa kirjaa mielestäni. Kokonaisuus on niin erinomainen, ettei yksikään kirja ole mielestäni huono ^_^

Paras kirja on mielestäni Salaisuuksien kammio. Siinä on niin paljon kaikkia pikku juttuja miksi pidän siitä. Luettuani sen ensimmäistä kertaa se tuntui jo silloin parhaalta, vaikka yksi Potter oli takana päin. Tähän kirjaan on ollut aina kaikista hauskinta tarttua. Siinä vaan on sitä jotakin mikä tekee siitä parhaimman Potterin.
Muita kirjoja en voi laittaa järjestykseen.

Poala

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #73 : Kesäkuu 06, 2008, 21:37:16 »
Paras kirja on minusta Azkabanin vanki, koska se on niin jännä ja ne voittaa siinä huispauksen!! :D
Toisiks paras on varmaankin viisasten kivi ku se on niin ihana ku kaikki on uutta harrylle ja se uutuuden viehätys ym.
Kolmanneks paras on varmaankin Liekehtivä Pikari kun siinä on ne kolmivelho turnajaiset.

Elikkäs tällanen järjestys: 3,1,4,5,6,2,7. Tai no en nyt tiiä ku kaikki on niin hyviä ja toi seiskakin nii ei se todellakaan oo huono! =)

Poissa AIV-rehu

 • Lupus Tigris
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Apulannan kasvattama
 • Pottermore: FeatherProphecy121
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #74 : Kesäkuu 10, 2008, 00:53:10 »
Suosikki kirjani on Azkabanin vanki. Siinä tutustutaan Remukseen ja Siriukseen, jotka ovat suosikki hahmoni. Siinä on myös hevoskotkat ja hiinokka suuressa osassa. Mielestäni hevoskotkat ovat kiehtovia eläimiä. Kelmeistä paljastuu yhtä sun toista mielenkiintoista. Pidin myös ajankääntö seikkailuista. Aika on mielenkiintoinen käsite. Mitä aika oikeastaan onkaan? Kirja antoi uusia ajatuksia yleensäkin aikamatkailusta. Minä vain yksin kertaisesti pidän kirjasta todella paljon. Edellä on luoteltu vain järki syitä siihen miksi kirja on niin hyvä.

Huonoin kirja on mielestäni Salaisuuksien kammio. On sekin tosi hyvä, mutta hyvistä se vähiten hyvä. En tiedä miksi juuri se on "inhokkini". Se kaikki monijuomaliemi sähellys ja kaikki *kohauttaa olkapäitään*. Kai tää on vaan tunne juttu. Ei sitä voi perustella...

Kokonaisjärjestys on kait jotain tällaista: 3,5,7,4,6,1,2. En kyllä ole varma tuosta järjestyksestä, se on vähän simmonen fiilis pohjanen ja voi vaihdellakin.
Draco dormiens numquam titillandus.
Jos jokin voi mennä pieleen, se menee pieleen.
Psykiatrisia toimia, jotka oman kokemuksen kautta täysin aukee -Apulanta